Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 23:03   #3181
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Aaby proszę się nie dołować Nina ślicznie rośnie, a co do wagi teraz jak już wiesz zaczniesz się troszkę bardziej pilnować i będzie wszystko ok
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 23:05   #3182
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mi się śniło że urodze 28.08 na szczęście nie Pózniej mówili że na mojej mamy urodziny które są jutro , oby tez nie .. A mój Tż dziś mi powiedział że on to by chciał na 16.09 - nie wiem czemu , czyli jeszcze nic straconego
Ale wybór dat!
Ciekawe kiedy nastąpi godzina 0

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Myślałam, że to ja jestem zawalona ciuchami, ale Ty mnie chyba bijesz na głowę
Generalnie bardzo dużo to tego nie ma tak się tylko wydaje

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No wyszło chyba 34 pozycje Niby drobiazgi same, a się uzbierało... Ale cenę podbił laktator i dwa ręczniki kąpielowe.

A kość ogonowa może się rozchodzić?

U mnie było dziś to samo. Kompletnie nic nie zrobiłam

Ależ tu dziś info

Jeśli chodzi o gondolę, to ja chyba jestem tradycjonalistką, bo nie wyobrażam sobie wózka bez gondoli Co prawda dwie znajome mówiły, że to zbędny wydatek, ale one mądrale rodziły w lipcu. Nie wiem, jak można maluszka zimowego wozić w spacerówce/nosidełku

Co do kocyków - mamy na razie 3: jeden bawełniany nieduży kwadratowy (do okrycia w domu jak Mała zaśnie), jeden z mikrofibry i jeden IKEA Torva (cienki, ale bardzo gęsty). Chciałam kupić jeszcze gruby do wózka (minky), ale przyjaciółka już sobie zarezerwowała w prezencie I więcej na razie nie kupuję...

Co do Pampers Premium Care w aptece DOZ, to stacjonarnie promocja też obowiązuje

Pieluch tetrowych zamówiłam 5 szt. i chcę jeszcze domówić 3 z wzorem, a flanelowe 2. I myślałam, że to starczy, ale teraz po Waszych opisach zastanawiam się, czy jeszcze 5ciu białych nie domówić...

A jaki wzięłaś laktator?

Chyba może się rozchodzić albo to kości miednicy i taki ból powodują.

Tez miałam ostatnio w Rossmanie kupić ten 3 pak ale się powstrzymałam bo stwierdziłam że poczekam na jakąś promocję.I udało się

A ręczniki są takie milusie że tylko się do nich przytulać.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Domi a Ty co robisz z mamą w tej pracy? Jesli już kiedyś pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam

Nemosek te ręczniczki mnie oczarowały

Weronisiek leżakuj, dobrze że jest się komu zając córcią

Widzę zaczyna się przebieranie w terminach Muszę się nad swoim w takim razie zacząć zastanawiać Póki co wreszcie! zamówiłam prawie wszystko czego mi brakowało

Mnie też,sama bym sobie taki sprawiła

Nasze wzajemne dopingowanie zmobilizowało mnie do działania

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 23:14   #3183
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zarzucam zdjęciami nie przeraźcie się

Dwie ostatnie fotki to wór ciuchów od przyjaciółki. Cieszę się szczególnie z tych 2 śpiworków,ten biały jest duży ale będzie na przyszłość.
Cytat:
Plan super tylko wytłumacz to Kacperkowi

C.D

Łowy z lumpka,koszule i kurteczka już większe(ale nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza że stan idealny) reszta ubranek do około pół roku,
I ręczniki które dzisiaj przyszły pocztą.

Finito!
oj, piękniedużo tego
ręczniki cudne
skąd zamawiałaś?

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka...
Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży.
Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać.
Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]
oszczędzaj się

ja wlasnie jestem po rozmowie z moją sis pytala się czego byśmy potrzebowali, z takich nieco większych wydatków - ona będzie chrzestną i chce nam coś kupić z wyprawkowych rzeczy...
stanęło na śpiworku do wózka
chciałam taki,ale szkoda mi było kasy...myslalam,ze może sam koc by wystarczyl...
także się cieszę
Stary 2013-08-29, 23:16   #3184
nemosek
Zakorzenienie

W Kauflandzie Pampers premium care za 36,99

http://www.promobaby.pl/promocja-15409.html

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie
Mała ma się dobrze, serduszko bije, waga wg usg 1746g Duża dziewczynka nam się zapowiada, ale niska, bo kość udowa zaniża wiek. No ale nie ma po kim być wysoka
Niestety wciąż ułożenie pośladkowe. Gin mówi, że powinna się obrócić do następnej wizyty (34w0d). Pytałam o ręczne obracanie dziecka - mówił, że już się tego nie praktykuje Że kiedyś u wieloródek owszem, ale teraz nie. Także Nina, obracaj się
Niestety zdołowałam się wagą... Przez 3 tygodnie przytyłam równo 3kg. I to akurat te 3 tygodnie, kiedy siedzę na L4. Nie mam stresów w pracy, przekąski pod ręką, to są tego efekty Muszę zacząć się pilnować, bo za chwilę nie będę w stanie wstać z kanapy.
Nawet gin powiedział, że od początku ciąży jest ok (+9kg), ale 3kg na 3tygodnie to "ciut przydużo"...
Doła złapałam i jest mi źle

Z dobrych wieści: odebrałam zamówienie w aptece (sexi siateczkowe gacie już czekają ), kupiliśmy przy okazji te Pampers Premium Care 2 (także na razie będę miała 1 paczkę New Baby 1 i te Premium Care. Dokupimy jeszcze jedną paczkę dwójek i na początek starczy...
Kupiłam też w Realu 6 paczek chusteczek Huggies i płyn do płukania Dzidziuś (prawdę mówiąc nie rajcuje mnie jego zapach; nie wąchałam Loveli żeby się nie denerwować, bo jeszcze bym żałowała, że tego Dzidziusia zamówiłam Mam nadzieję, że na ciuszkach będzie to trochę lepszy zapach ). I kupiłam też koszyczek (http://www.leroy merlin.pl/garderoba-i-wnetrze/pojemniki-pokrowce/pudla-koszyki-pojemniki/koszyk-rattan-style-curver,p157111,l822.html) , bo dla Niny mamy tylko parę półek w szafie, nie mam żadnej komody, więc żeby te drobiazgi typu nożyczki, kosmetyki itp. zorganizować

Sobie kupiłam też ten Linomag z cynkiem - mam nadzieję, że nie zaszkodzi Małej, ale mam pośladki w tak makabrycznym stanie, że czymś to dziadostwo posmarować muszę Od zawsze mam problemy, zawsze miałam wysypane, ale teraz nie dość, że mam kupę blizn po krostkach, to jeszcze mam mnóstwo takich żywoczerwonych, ropnych krostek Do dermo i tak nie mam po co iść, bo mi nic mocnego nie przepisze ze względu na ciąże. Wyszłam więc z założenia, że skoro Linomag można od 1 dnia życia, to może nic mi się do organizmu nie przedostanie
Jeszcze trochę, i nie będę miała co stringów nosić, tak te pośladki tragicznie wyglądają

Mąż już w łóżku, ja też powoli padam...
Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza od wczorajsze
Jutro chcę posprzątać mieszkanie i koniecznie muszę pozmywać, bo już nie mamy na czymś jeść

Dobrej nocy dziewczynki!

Spokojnie teraz najwięcej przybieramy.Taki czas

że Nina taka już duża i wszystko ok.

A mi zapach Dzidziusia się podoba,a Loveli dla mnie za mdły
Też ostatnio mi powychodziły takie krosty,ale niczym ich nie smarowałam.Już się z nimi pogodziłam.Nie martwię się.Głowa do góry!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 23:21   #3185
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
znalazła się paczka płytek
mąż sięgnął schowaną nasze pół paczki i przegląda znowu płytki. otworzył opakowanie i mówi, o nasza płytka. o druga... o cała paczka.
2 były... musieli gdzieś z góry ściągnąć, bo przeszukaliśmy przedwczoraj wszystkie wystawione kuchenne płytki
Super

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
mi gin powiedział,ze iles tam procent kobiet w ciąży ma podwyższone i tak jest i już.nie panikować tylko brac leki
ale mi na razie nic nie zlecil, tylko tą obserwację
Też o tym czytałam. Póki co nie mam leków. Jutro idę do ogólnego, ale on pewnie i tak mi nic nie przepisze...w następny piątek mam wizytę w szpitalu i zobaczymy co tam powiedzą. Ja dziekuję za takie kłądzenie do szpitala i wypisywanie rano wiadomo, jak w nocy śpie to i ciśnienie niższe Jak mi wtedy nie zrobią usg to w następną niedzielę idę na wizytę do polskiej ginki i zobaczymy co ona na to. Póki co będę się oszczędzać, choć wkurza mnie to, że sie dobrze czuję a w domu za dużo nie robię

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży.
Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]

Oszczędzaj sie Kochana
Dobrze, ze córcią ma się kto zająć

Cytat:

Dwie ostatnie fotki to wór ciuchów od przyjaciółki. Cieszę się szczególnie z tych 2 śpiworków,ten biały jest duży ale będzie na przyszłość.
Cytat:
C.D

Łowy z lumpka,koszule i kurteczka już większe(ale nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza że stan idealny) reszta ubranek do około pół roku,

Finito!
no no ale się tego nazbierało
Ręczniki śliczne

Cytat:
Widzę zaczyna się przebieranie w terminach Muszę się nad swoim w takim razie zacząć zastanawiać Póki co wreszcie! zamówiłam prawie wszystko czego mi brakowało
wyprawki coraz pełniejsze

Ja zamówiłam 3 pokrowce na przewijak

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie
Mała ma się dobrze, serduszko bije, waga wg usg 1746g Duża dziewczynka nam się zapowiada, ale niska, bo kość udowa zaniża wiek. No ale nie ma po kim być wysoka
Niestety wciąż ułożenie pośladkowe. Gin mówi, że powinna się obrócić do następnej wizyty (34w0d). Pytałam o ręczne obracanie dziecka - mówił, że już się tego nie praktykuje Że kiedyś u wieloródek owszem, ale teraz nie. Także Nina, obracaj się
Niestety zdołowałam się wagą... Przez 3 tygodnie przytyłam równo 3kg. I to akurat te 3 tygodnie, kiedy siedzę na L4. Nie mam stresów w pracy, przekąski pod ręką, to są tego efekty Muszę zacząć się pilnować, bo za chwilę nie będę w stanie wstać z kanapy.
Nawet gin powiedział, że od początku ciąży jest ok (+9kg), ale 3kg na 3tygodnie to "ciut przydużo"...
Duża już Ninuś Super, że wszystko ok i oby sie obróciła
Waga skoczyła bo nagle zmieniłaś tryb życia, teraz już pewnie nie będzie tak gnać

Zmykam już, dobrej nocki
Stary 2013-08-29, 23:33   #3186
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele myślę ze u Ciebie to prędzej 2 jeśli chodzi o pieluchy. Ale to zależy kiedy urodzisz.

Rybko ja mam te babydrem 2 paczki, ale w dotyku sa raczej pieluchami na "po domu".

Kotek myślę, że można jakieś elastyczne taśmy z metra kupić, zszyć i zaprasować. Kwiaty gotowe albo na yt zobaczyć jak sie je robi. A te mniejsze to pewnie koronki. Tylko z drobnymi elementami ostrożnie.

Ze 2h dyskutowalismy nad imieniem. Porozumienia brak.

Teraz mi niedobrze w choinkę wiec Dobranoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 23:40   #3187
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
oj, piękniedużo tego
ręczniki cudne
skąd zamawiałaś?

oszczędzaj się

ja wlasnie jestem po rozmowie z moją sis pytala się czego byśmy potrzebowali, z takich nieco większych wydatków - ona będzie chrzestną i chce nam coś kupić z wyprawkowych rzeczy...
stanęło na śpiworku do wózka
chciałam taki,ale szkoda mi było kasy...myslalam,ze może sam koc by wystarczyl...
także się cieszę
Z Allegro

http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...501296059.html

Taki mega gruby chciałaś ten śpiworek?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 23:47   #3188
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Z Allegro

http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...501296059.html

Taki mega gruby chciałaś ten śpiworek?
dzięki

cos w ten desen:
http://allegro.pl/babylux-k12-spiwor...505451143.html
Stary 2013-08-30, 00:04   #3189
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Super

Też o tym czytałam. Póki co nie mam leków. Jutro idę do ogólnego, ale on pewnie i tak mi nic nie przepisze...w następny piątek mam wizytę w szpitalu i zobaczymy co tam powiedzą. Ja dziekuję za takie kłądzenie do szpitala i wypisywanie rano wiadomo, jak w nocy śpie to i ciśnienie niższe Jak mi wtedy nie zrobią usg to w następną niedzielę idę na wizytę do polskiej ginki i zobaczymy co ona na to. Póki co będę się oszczędzać, choć wkurza mnie to, że sie dobrze czuję a w domu za dużo nie robię

Oszczędzaj sie Kochana
Dobrze, ze córcią ma się kto zająć

no no ale się tego nazbierało
Ręczniki śliczne

wyprawki coraz pełniejsze

Ja zamówiłam 3 pokrowce na przewijak

Duża już Ninuś Super, że wszystko ok i oby sie obróciła
Waga skoczyła bo nagle zmieniłaś tryb życia, teraz już pewnie nie będzie tak gnać

Zmykam już, dobrej nocki
Daj znać jak po wizycie jutro

A co masz robić,poleń się trochę

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele myślę ze u Ciebie to prędzej 2 jeśli chodzi o pieluchy. Ale to zależy kiedy urodzisz.

Rybko ja mam te babydrem 2 paczki, ale w dotyku sa raczej pieluchami na "po domu".

Kotek myślę, że można jakieś elastyczne taśmy z metra kupić, zszyć i zaprasować. Kwiaty gotowe albo na yt zobaczyć jak sie je robi. A te mniejsze to pewnie koronki. Tylko z drobnymi elementami ostrożnie.

Ze 2h dyskutowalismy nad imieniem. Porozumienia brak.

Teraz mi niedobrze w choinkę wiec Dobranoc.

Ciężki orzech do zgryzienia powiadasz...no ale w końcu jakoś musicie się dogadać

Cytat:
He he mam/miałam go w obserwowanych

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Czas spać
Dobrej nocki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 00:14   #3190
Trele_Morele
Zakorzenienie

Paula a jak Twoje ciśnienie dziś ? Teraz tez podwyższone ?
Ciekawe co CI powiedzą .

Ta dziewczyna która urodzila na wrzesniowkach to miała termin 2 tyg później niż ja , i 5 dni wcześniej niż Maomami
dzieje się ..
Z tym że urodziła przez CC więc z pewnością miała jakies problemy ..

Idę spać . DObranoc .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 05:55   #3191
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

To teraz tylko wybierz który piątek
Mi się śniło że urodze 28.08 na szczęście nie Pózniej mówili że na mojej mamy urodziny które są jutro , oby tez nie .. A mój Tż dziś mi powiedział że on to by chciał na 16.09 - nie wiem czemu , czyli jeszcze nic straconego
17.09 TRELE ZRRÓB MI URODZINOWY PREZENT
Cytat:

A kość ogonowa może się rozchodzić?

dla mnie może, cały tyłek boli i spojenie łonowe

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie

NINA się jeszcze przewróci
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:57   #3192
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

O rany
Ale lepiej chociaż że w domu będziesz leżeć.
Z małym ok?
Z Miśkiem wszystko dobrze - duży jest i w razie jakiegoś tfu tfu za wczesnego porodu nie powinno być źle. Ale daj Boże przetrzymać jeszcze chociaż miesiąc- toż to dopiero 7... Chociaż ciągle kołacze mi się ta fama, że jak rodzić to lepiej w 7 niż 8. Ale ja uważam, że dziecko powinno pozostać w brzuchu jak najdłużej się da.
Cytat:

Finito!
Wspaniałe te zakupy Kurcze, mi mąż już na 100% nie pozwoli po sklepach połazić...

Ciągle mi dokucza, że jeszcze tydzień temu chciałam z Olą na wesołym miasteczku na łabędziach się pokręcić...

Dziś już od 7 nie śpię, wybierałam Olę do babci. Teraz wzięłam sobie laptopa, książki, gazety do łóżka i leżę. Nie wiem co będę robiła cały dzień, jestem sama w domu do 15.30.

W nocy łapały mnie jakieś bolesne skurcze bardzo nisko, ale pooddychałam głęboko i zasnęłam. Dziś już brałam nospę, magnez, mam też rozkurczowe czopki, ale póki co nie chcę..

Patrzcie, tak to wszyscy u mnie gadali, że po co ja tak wszystko już szykuję, kompletuję, czyszczę wózek, szukam fotelika- a teraz nagle każdy mówi, że całe szczęście, że już wszystko gotowe...
No tak.. ja już po sklepach nie poszaleję, a mojego męża sobie nie wyobrażam jak szuka i kupuje Miśkowi ubranka. Pewnie będę mogła liczyć na mamę w tej kwestii bo jednak jeszcze kilku cieplejszych ciuszków, pampersów, chusteczek nie mamy.

Ok, wracam do przeglądu prasy, a Wam życzę spokojnego, miłego dnia
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:26   #3193
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Bry.
Ojjj nemosku, przez Twoja wiadomosc o pieluchach w kaufie pol nocy nie spalam :P

Zamowilam już co prawda w DOZ ale teraz się bije z myślami żeby szybko sie ubrać i podjechac bo jakby nie było-tanio. Tylko ja kurna tej promo w gazetce nie widziałam :/.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:37   #3194
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

wow!!! normalnie moglabys juz spokojnie sklep otwierac z takimi ilosciami...pozatym faktycznie,ladne niezniszczone wcale ciuszki. powybieralabym sporo z nich dla siebie

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie
najwazniejsze,ze coreczka zdrowo rosnie,chociaz witam w klubie mamus z dziecmi nastawionymi "dupnie" do swiata
a Ty sie nie smuc,bo wszystkie Twoje smutki mala odczuwa,wszystkie tu porodzimy i wrocimy do formy,z tusza,cialem,wygladem.Ja w to gleboko wierze...a co do skory na posladkach,tragedii u mnie nie ma,ale tez jakies wredoty pojedyncze sie trafiaja (dla mnie szok,bo pupe mialam gladziusienka)...ale robie sobie 1-2x w tyg,piling,taki ostrzejszy (z erisa jakis mam gruboziarnisty),bo stwierdzilam,ze tylek mozna trzee...no malutko oliwki na tylek,bo ona tez zapycha pory,jakos idzie ta moja walka.
glowa do gory !

weronisiek88
dbaj o siebie jak najlepiej teraz,trzymam za Was kciuki,zeby bylo wszystko ok...a co do wczesniejszych zakupow...jednak sie sprawdza,ze trzeba sluchac swojej wlasnej intuicji,nawet jak ktos ma sie krzywo patrzec...w nosie z tym,teraz chociaz mozesz byc spokojna,ze co Ci bylo potrzeba masz juz kupione.

ja do tej pory odzalowac nie moge,bo po zeszlej zimie,jakos wiosna byly jeszcze wyprzedawane w 5-10-15 kombinezony dla maluchow,jeden mi sie bardzo podobal i kosztowal 49,90,taki gruby zimowy kombinezon,ale usmiechy byly pod nosem,ze tak wczesnie,ledwo sie dowiedzialam,ze w ciazy i juz bede kupowac ciuchy i jakos sie zawstydzialam chyba sama przed soba i dalam spokoj....no a teraz szukam w takich cenach kombinezonow na allegro,uzywanych,ktorych obejrzec nie moge....glupota niby,ale pretensje moge miec tylko do siebie....dlatego stwierdzialm,ze mam w nosie,jak czuje,ze cos jest potrzebne to jest i tyle.swoja kase wydaje w koncu

podejrzalam jeszcze w gazetce rossmana,ze od dzis sa jakies bodziaki dla maluchow

http://www.rossnet.pl/promocje#

nie da sie wkleic chyba dokladnie strony,musicie sobie dalej tam przejrzec.za jakas godz.sie wybiore i zerkne czy w ogole warto-dam znac jak cos

milego dnia wszystkim
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:42   #3195
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ooo wózek prawie taki jak ja mam

Weronisiek leż i odpoczywaj

Aaby dzieciątko już duże...
wagą się nie przejmuj... spadnie po porodzie

Dzień dobry

ja zaraz muszę zabrać bandę do sklepu po jakieś pieczywo.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:43   #3196
Dzastin08
Wtajemniczenie

Oszczędzaj sie kochana

Cytat:

Sporo tego wszystkiego

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie

Z dobrych wieści: odebrałam zamówienie w aptece (sexi siateczkowe gacie już czekają ), kupiliśmy przy okazji te Pampers Premium Care 2 (także na razie będę miała 1 paczkę New Baby 1 i te Premium Care. Dokupimy jeszcze jedną paczkę dwójek i na początek starczy...
Kupiłam też w Realu 6 paczek chusteczek Huggies i płyn do płukania Dzidziuś (prawdę mówiąc nie rajcuje mnie jego zapach; nie wąchałam Loveli żeby się nie denerwować, bo jeszcze bym żałowała, że tego Dzidziusia zamówiłam Mam nadzieję, że na ciuszkach będzie to trochę lepszy zapach ). I kupiłam też koszyczek (http://www.leroy merlin.pl/garderoba-i-wnetrze/pojemniki-pokrowce/pudla-koszyki-pojemniki/koszyk-rattan-style-curver,p157111,l822.html) , bo dla Niny mamy tylko parę półek w szafie, nie mam żadnej komody, więc żeby te drobiazgi typu nożyczki, kosmetyki itp. zorganizować

Sobie kupiłam też ten Linomag z cynkiem - mam nadzieję, że nie zaszkodzi Małej, ale mam pośladki w tak makabrycznym stanie, że czymś to dziadostwo posmarować muszę Od zawsze mam problemy, zawsze miałam wysypane, ale teraz nie dość, że mam kupę blizn po krostkach, to jeszcze mam mnóstwo takich żywoczerwonych, ropnych krostek Do dermo i tak nie mam po co iść, bo mi nic mocnego nie przepisze ze względu na ciąże. Wyszłam więc z założenia, że skoro Linomag można od 1 dnia życia, to może nic mi się do organizmu nie przedostanie
Jeszcze trochę, i nie będę miała co stringów nosić, tak te pośladki tragicznie wyglądają

Jutro chcę posprzątać mieszkanie i koniecznie muszę pozmywać, bo już nie mamy na czymś jeść

Dobrej nocy dziewczynki!

Ty się kochana wagą nie przejmuj... raz tyjemy więcej,raz mniej.. Najważniejsze,że z małą wszystko ok

Dzień Dobry

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:48   #3197
Anoula
Zakorzenienie

Weronisiek dobrze z nie posłuchałaś i przygotowałaś wyprawkę. Też uważam, że lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej. U mnie koniec 6 miesiąca, ale będę się powoli brać już za wyprawkę.
Stary 2013-08-30, 08:55   #3198
89Beatka
Wtajemniczenie

To znów ja wcześniej się nie przywitałam wiec robię to teraz

dziś coś marnie ze snem, obudziłam się za potrzeba o 4.44 i nie mogłam usnąć do 7, wlazłam w końcu na wizaż, ale mąż chciał spać i mu komp przeszkadzał, poźniej zasnełam na 30 minuta potem się obudziłam bo głodna byłam. Pogoda nieciekawa, a musze zrobić duże pranie i potem będę się relaksować u kosmetyczki bo jutro idę na wesele

Ryba internet w mieszkaniu to rarytas nie?????????? trzeba się delektować
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:59   #3199
Anoula
Zakorzenienie

aaa nie przywitałam się :x Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

dziś coś marnie ze snem, obudziłam się za potrzeba o 4.44 i nie mogłam usnąć do 7, wlazłam w końcu na wizaż, ale mąż chciał spać i mu komp przeszkadzał, poźniej zasnełam na 30 minuta potem się obudziłam bo głodna byłam. Pogoda nieciekawa, a musze zrobić duże pranie i potem będę się relaksować u kosmetyczki bo jutro idę na wesele

Ja się dziś w nocy też chyba z 5 razy budziłam, doskonale Cie rozumiem. Też mnie już teraz obudziło sikanie i córka że chce jeść
Stary 2013-08-30, 09:01   #3200
malinka123108
Wtajemniczenie

witam kochane..wpadam z kawka sie przywitac ,moja mala z babcia smiga juz na polkua ja was postanowilam troszenke nadrobic ale ogolnie wszystkiego nie jestem w stanie) ciesze sie ze juz wrzesien idzie i wgl te tasiemce sie zaczna w tv,oj bedzie co ogladac
Stary 2013-08-30, 09:04   #3201
lubieolowki
Raczkowanie

Leż w takim razie z tymi gazetami i książkami i odpoczywaj Na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie
Wagą chyba faktycznie nie ma co się przejmować - mi 4kg (jednak 4, a nie 5 jak myślałam xD) przybyło w niecały miesiąc :/:/ Mama TŻta w którejś ciąży przytyła 30 kg, a zgubiła wszystko po porodzie w 3 miesiące ;p

Cytat:
Chyba może się rozchodzić albo to kości miednicy i taki ból powodują.
Nie może. Żadne kości ani ogonowa ani miednicy się nie rozchodzą w żaden sposób. Rozciągają się tylko mięśnie. Na SR babka nam tłumaczyła dość dobitnie, że przeświadczenie, że kości miednicy się rozsuwają żeby zrobić więcej miejsca dla dziecka to mega bzdura

W ogóle ilość ciuszków mnie powaliła A to ponoć mój Kubuś ma dużo ubranek ;p
Kurczę takie teraz mam w podświadomości ciśnienie, że powinnam kończyć przygotowywanie wyprawki, bo to już za sekundę 7 miesiąc leci, ale jakoś tak nie mogę się zebrać do zbierania kosmetyków i rzeczy dla siebie do szpitala :/
Ogólnie jakoś mi tak humor spadł wczoraj i trzyma :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:05   #3202
lineczka1989
Zakorzenienie

Witam sie i ja!

Gratuluje wszystkich wizyt, zakupoe itd

Nie cytuje bo korzystam z internetu w telefonie bo cos nam sie spsula siec w domu..

Srednia noc mialam, nie dosc ze TZ wczoraj sie przeziebil to dodatkowo mial goraczke to jeszcze moje koty stwierdzily ze pochrupia sobie karme wie sie obudzilam a potem jescze na dokladke 2 razy syrena wyla bo jakis pozar byl :/

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:05   #3203
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Domi a Ty co robisz z mamą w tej pracy? Jesli już kiedyś pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam

Nemosek te ręczniczki mnie oczarowały

Weronisiek leżakuj, dobrze że jest się komu zając córcią

Sprzątam z mamą po domach u tych "bogatszych" ludzi

Cytat:
Heloł heloł!

My po wizycie

Dobrej nocy dziewczynki!

Wagą się nie przejmuj, końcówka ciąży to czas kiedy przybiera się na wadze najwięcej. Najważniejsze że z małą wszystko w porządku

Dzień dobry
Ja już wyprawiłam męża do pracy a za chwilę zabieram się za robienie pierogów ruskich z teściową Powiedziałam jej że mi się pierogów chce i pierogi będę mieć . A później zostaję sama w domu Zapraszam wszystkie na imprezę . A tak serio - cieszy mnie to bo zaplanowałam sobie porządki w szafach u nas na górze i teściówka nie będzie nade mną stać tylko zrobię wszystko po swojemu
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:08   #3204
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no wiesz ja rodziłam 7 lat temu i nie było nic poza tym że dziecko dostało wit K w szpitalu.....nie wiem ja sceptycznie podchodze do takich rzeczy...tak jak np szczepionki 5w1 itp....ale jesli bedzie taka potrzeba...
ale nie mogłam sie powstrzymać i napisałam do mojego pediatry i mi odpisał że" tak wit K jest teraz podawana ale on uważa że jesli dziecko jest zdrowe to nie ma takiej potrzeby, czesto dzieci brzuchy bola i jesli sie sztucznie karmi to tez nie wolno podawac....wiesz Paula kasa-firmy farmaceutyczne a na matkach i dzieciach najlepiej się zarabia" taki o to sms więc mam mieszane uczucia
Fajny lekarz, nie wciska ci czegoś na siłę co mu zalecają sponsorzy, a wręcz mówi co i jak się praktykuje

Cytat:
No

Aaa, Urban odrzuciłam od razu ze względu na tę tylną skrętną oś (choć są i fani tego rozwiązania).
A spacerówki nie kupowałaś w ogóle? Planujecie potem od razu jakąś lekką czy chcesz dokupić później?

Taszanta - mi zależy na stonowanym wózku Początkowo brałam pod uwagę tylko czarny, ale że prawdopodobnie weźmiemy czarny stelaż, to wózek chcemy grafitowy/szary.

A co to takiego ta oś?

My kupiliśmy caly komplet- z fotelikiem, spacerówka, spiworkiem, torbą itp., wlasnie dlatego zdecydowaliśmy się na ta aukcje( aha, zdjecie wkleiłam przykładowe) bo slyszalam ze takie dodatki firmowe strasznie drogie, a to potem chyba głupio wygląda jak by coś jak wozek inny, śpiworek inny, torba inna itp

Szary super, mój jest właśnie taki szarawy, podoba mi się

Cytat:
Heloł heloł!

O ciekawe, dlaczego

A ja mam dziś wizytę u lekarza tutaj, no ciekawe jestem strasznie i też zestresowana, ciekawe jakie podejście będzie miał do mojej ciąży i porodu

Edytowane przez Taszanta
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:14
Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:08   #3205
lineczka1989
Zakorzenienie

A ja zapraszam na knedle moja mama w koncu bedzie robila

W ogole to Nela dzisiaj sie chyba pepowina bawila bo jak patrzylam na brzuch to moj pepek wygladal tak jakby chciala go wciagnac do srodka

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 09:11   #3206
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A ja zapraszam na knedle moja mama w koncu bedzie robila

W ogole to Nela dzisiaj sie chyba pepowina bawila bo jak patrzylam na brzuch to moj pepek wygladal tak jakby chciala go wciagnac do srodka

musiała mocno ciągnąć tą pępowinę hihi
Stary 2013-08-30, 09:12   #3207
domii29
Zakorzenienie

Tak poza tym po ostatnim układaniu Jaśkowych rzeczy miałam się nimi pochwalić Oczywiście to tylko część

Jeśli któreś są nieprzekręcone to przepraszam ale coś mi się same zdjęcia przekręcają na laptopie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.48.41.jpg (116,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.49.00.jpg (134,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.51.20.jpg (118,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.52.27.jpg (125,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.52.57.jpg (122,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.55.23.jpg (130,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-08-30, 09:12   #3208
nemosek
Zakorzenienie

Dzień dobry z ranka
Marnie coś dzisiaj spałam

Cytat:
Paula a jak Twoje ciśnienie dziś ? Teraz tez podwyższone ?
Ciekawe co CI powiedzą .

Ta dziewczyna która urodzila na wrzesniowkach to miała termin 2 tyg później niż ja , i 5 dni wcześniej niż Maomami
dzieje się ..
Z tym że urodziła przez CC więc z pewnością miała jakies problemy ..

Idę spać . DObranoc .
No nieźle...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Bry.
Ojjj nemosku, przez Twoja wiadomosc o pieluchach w kaufie pol nocy nie spalam :P

Zamowilam już co prawda w DOZ ale teraz się bije z myślami żeby szybko sie ubrać i podjechac bo jakby nie było-tanio. Tylko ja kurna tej promo w gazetce nie widziałam :/.

Kurcze przyczyniłam się do Twojej bezsenności

No właśnie w gazetce nie ma
Eh nie rozumiem

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42534116]Z Miśkiem wszystko dobrze - duży jest i w razie jakiegoś tfu tfu za wczesnego porodu nie powinno być źle. Ale daj Boże przetrzymać jeszcze chociaż miesiąc- toż to dopiero 7... Chociaż ciągle kołacze mi się ta fama, że jak rodzić to lepiej w 7 niż 8. Ale ja uważam, że dziecko powinno pozostać w brzuchu jak najdłużej się da.

Wspaniałe te zakupy Kurcze, mi mąż już na 100% nie pozwoli po sklepach połazić...

Ciągle mi dokucza, że jeszcze tydzień temu chciałam z Olą na wesołym miasteczku na łabędziach się pokręcić...

Dziś już od 7 nie śpię, wybierałam Olę do babci. Teraz wzięłam sobie laptopa, książki, gazety do łóżka i leżę. Nie wiem co będę robiła cały dzień, jestem sama w domu do 15.30.

W nocy łapały mnie jakieś bolesne skurcze bardzo nisko, ale pooddychałam głęboko i zasnęłam. Dziś już brałam nospę, magnez, mam też rozkurczowe czopki, ale póki co nie chcę..

Patrzcie, tak to wszyscy u mnie gadali, że po co ja tak wszystko już szykuję, kompletuję, czyszczę wózek, szukam fotelika- a teraz nagle każdy mówi, że całe szczęście, że już wszystko gotowe...
No tak.. ja już po sklepach nie poszaleję, a mojego męża sobie nie wyobrażam jak szuka i kupuje Miśkowi ubranka. Pewnie będę mogła liczyć na mamę w tej kwestii bo jednak jeszcze kilku cieplejszych ciuszków, pampersów, chusteczek nie mamy.

Ok, wracam do przeglądu prasy, a Wam życzę spokojnego, miłego dnia [/QUOTE]

Oby te skurcze już nie powróciły
No właśnie lepiej być wcześniej przygotowanym (Tak sobie gadam a sama jeszcze w tyle :/)

A może jeszcze uda Ci się wybrać na zakupy jak po wizycie będzie ok.
Tez tak uważam

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
wow!!! normalnie moglabys juz spokojnie sklep otwierac z takimi ilosciami...pozatym faktycznie,ladne niezniszczone wcale ciuszki. powybieralabym sporo z nich dla siebie

najwazniejsze,ze coreczka zdrowo rosnie,chociaz witam w klubie mamus z dziecmi nastawionymi "dupnie" do swiata
a Ty sie nie smuc,bo wszystkie Twoje smutki mala odczuwa,wszystkie tu porodzimy i wrocimy do formy,z tusza,cialem,wygladem.Ja w to gleboko wierze...a co do skory na posladkach,tragedii u mnie nie ma,ale tez jakies wredoty pojedyncze sie trafiaja (dla mnie szok,bo pupe mialam gladziusienka)...ale robie sobie 1-2x w tyg,piling,taki ostrzejszy (z erisa jakis mam gruboziarnisty),bo stwierdzilam,ze tylek mozna trzee...no malutko oliwki na tylek,bo ona tez zapycha pory,jakos idzie ta moja walka.
glowa do gory !

weronisiek88
dbaj o siebie jak najlepiej teraz,trzymam za Was kciuki,zeby bylo wszystko ok...a co do wczesniejszych zakupow...jednak sie sprawdza,ze trzeba sluchac swojej wlasnej intuicji,nawet jak ktos ma sie krzywo patrzec...w nosie z tym,teraz chociaz mozesz byc spokojna,ze co Ci bylo potrzeba masz juz kupione.

ja do tej pory odzalowac nie moge,bo po zeszlej zimie,jakos wiosna byly jeszcze wyprzedawane w 5-10-15 kombinezony dla maluchow,jeden mi sie bardzo podobal i kosztowal 49,90,taki gruby zimowy kombinezon,ale usmiechy byly pod nosem,ze tak wczesnie,ledwo sie dowiedzialam,ze w ciazy i juz bede kupowac ciuchy i jakos sie zawstydzialam chyba sama przed soba i dalam spokoj....no a teraz szukam w takich cenach kombinezonow na allegro,uzywanych,ktorych obejrzec nie moge....glupota niby,ale pretensje moge miec tylko do siebie....dlatego stwierdzialm,ze mam w nosie,jak czuje,ze cos jest potrzebne to jest i tyle.swoja kase wydaje w koncu

podejrzalam jeszcze w gazetce rossmana,ze od dzis sa jakies bodziaki dla maluchow

http://www.rossnet.pl/promocje#

nie da sie wkleic chyba dokladnie strony,musicie sobie dalej tam przejrzec.za jakas godz.sie wybiore i zerkne czy w ogole warto-dam znac jak cos

milego dnia wszystkim
Ja tak też mam ze swoimi ciuchami,zanim coś kupię to 3 razy przemyślę a potem już tego nie ma
A po prostu trzeba brać jak jest okazja tylko że wytłumacz to mojej głowie pokręconej
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

To się wybawisz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:13   #3209
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
musiała mocno ciągnąć tą pępowinę hihi
Mozliwe, chcialam to nagrac ale nie chciala ze mna wspolpracowac
W ogole mam wrazenie ze mala zamiast 20 godzin spania i 4 god harcowania to ona ma odwrotnie ze 20 szaleje..

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 09:14   #3210
domii29
Zakorzenienie

I jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 14.56.48.jpg (145,9 KB, 24 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości