Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 22:23   #3241
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Lady miło że pytasz..no kupa była dwa dni temu ale wczoraj i dziś po 2 bobki..jest ona taka twrdsza..ale nie twarda..coś idzie a to najważniejsze..Antoś zjada pięknie deserki..obiadki gorzej ale też jakoś niektore ida...także nie jest zle.muszę tylko zabrać się sama za gotowanie i deserki..jak wrócimy z mazur będzie jadl już robione
Od dziś zaczęłam podawać kaszke..ale ja dosypalam zwyklej manny do deserku...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Nawijko szacuneczek, az milo byc w tak zdolnym gronie ... bedzoem pic niedlugo lalala ..

Neti sciagnij sobie przegladarke, jest darmowa. ja mam opere .. otwierasz stronkw wpisujesz wizaz haslo zapamietaj i juz zawsze masz go wlaczonego. mozna miec kilkanascie zakladek wlaczonych i przelaczac. jak chcesz wejsc na wizaz to tylko wcgodzisz w przegladarke, robisz odswiez i finito. fotki chodza, u mnie wielocytowania sie nie da ..
Dzięki...sprobuje..ja nietechniczna:banghead::b anghead::banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-29 o 22:25
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:25   #3242
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witam się nocną pora

Od kilku godz próbuje Was czytać i ciągle coś przerywa. Tż dziś na wolnym i tak biegamy oboje.
Kupiliśmy dziś nosidło, niestety ani MT ani Tula to nie jest ale najważniejsze , że nie wisiadło ,nóżki ładnie na żabkę,dobra regulacja, ale mieliśmy mało hajcu na to więc dobre i to. Dzisiaj Młoda zaliczyła już Biedrę-kupiliśmy pojmniki i jest szał- miał być na zabawki a jest zabawką

Dumaliśmy z męzem co by tu wymyślić by Blanka znowu polubiła spanie. No i ogólnie przetrzymywanie na nią działa. Jeśli Jest zmęczona to od razu pada spać.
No i tak pomyślałam żeby zrobić coś co by jej się miło kojarzyła sypanialnia ze snem-bo w chwili obecnej po przekroczeniu progu sypalni jets bek.
Ale dzisiaj po kąpieli wycieraliśmy ją w salonie przy zabawkach, potem cieplutkie mleczko już na naszym łóżku w sypialni i potem jej ulubiona muzyka - nie jakieś kołysanki tylko utwór Comy
Iiii zasnęła !

Właśnie tutaj mam pytanie (Szaja) - czy puszczanie dziecku do snu ( bo nic innego nie działa) rockowych utworów nie szkodzi ????

Dziękujemy za życzenia Blankowe !!!! Moja dorosła panna ma już 7 miesięcy, ale to zleciało

Przytulam mocno wszystkie mamy jęczydełek !

Nawijko- Gratuluję!

Silver- Buziaki dla mamy

Lady - gratulacje dla męża !

Deli
- kciuki za wyniki krwi Amelki

A zapomniałabym, Blanusia się dzisiaj mega rozgadała i coraz częściej wskakuje na kolanka i albo skacze albo się kołyszę jak niegdyś Dżejkob

Uciekam spać , dobranoc zboczuszki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:27   #3243
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Lenova..a u Was były te pudełka z sówkami?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-29, 22:29   #3244
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
elllmi, kurteczka przepiekna!

zapomnialam napisac, dzisiejsza nocka przekoszmarna, pobudki co 20-30 min z wyciem przeokrutnym, chyba zabeczki, bo pakowal do buzki paluszki jak szalony biedaczek. ale odespalismy, od 10 do 13.20 ciagiem!!!!!

no, teraz ide spac, buziaki!
Boże jak sobie przypomnę jak Oskarowi szły pierwsze zęby to aż mnie ciary przechodzą(wtedy myślałam że to był koszmar). Jak zaczęły iść kolejne i wydawać by się mogło że będzie już tylko lepiej tak po jakimś czasie czar fantazji prysł -to dopiero jest koszmar z masakrą do potęgi entej

Także bardzo wam współczuję dziewczyny których dzieciaczki nabywają właśnie zęby-nie ma chyba nic gorszego

Właśnie mnie głowa przestała boleć aż żyć się znowu zachciało. Okazało się że to z głodu od żołądka-jadłam dziś tylko śniadanie a potem zupke chinke
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:39   #3245
nafiyqa
Zakorzenienie

mala, zadbaj bardziej o siebie!!!!

ellmi, przepiekna kurtka!

Dziekuje dziewczyny
To jeszcze nie koniec, takze kciuki wciaz potrzebne

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:45   #3246
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
idę, bo mnie młody dzisiaj zmiażdżył dosłownie
kurde, szkoda że w takich sytuacjach nie ma TŻ, bo potrzebuje wtedy komuś dać Filipa na chwilę, bo zaczynam tracić cierpliwość; a nie chcę doprowadzić do tego, że zacznę krzyczeć na niego, bo do niczego to nie prowadzi

dobranocki
Podziwiam te które na co dzień są beż Tż, ja bym chyba się załamała

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam się nocną pora

Od kilku godz próbuje Was czytać i ciągle coś przerywa. Tż dziś na wolnym i tak biegamy oboje.
Kupiliśmy dziś nosidło, niestety ani MT ani Tula to nie jest ale najważniejsze , że nie wisiadło ,nóżki ładnie na żabkę,dobra regulacja, ale mieliśmy mało hajcu na to więc dobre i to. Dzisiaj Młoda zaliczyła już Biedrę-kupiliśmy pojmniki i jest szał- miał być na zabawki a jest zabawką

Dumaliśmy z męzem co by tu wymyślić by Blanka znowu polubiła spanie. No i ogólnie przetrzymywanie na nią działa. Jeśli Jest zmęczona to od razu pada spać.
No i tak pomyślałam żeby zrobić coś co by jej się miło kojarzyła sypanialnia ze snem-bo w chwili obecnej po przekroczeniu progu sypalni jets bek.
Ale dzisiaj po kąpieli wycieraliśmy ją w salonie przy zabawkach, potem cieplutkie mleczko już na naszym łóżku w sypialni i potem jej ulubiona muzyka - nie jakieś kołysanki tylko utwór Comy
Iiii zasnęła !

Właśnie tutaj mam pytanie (Szaja) - czy puszczanie dziecku do snu ( bo nic innego nie działa) rockowych utworów nie szkodzi ????

Dziękujemy za życzenia Blankowe !!!! Moja dorosła panna ma już 7 miesięcy, ale to zleciało

Przytulam mocno wszystkie mamy jęczydełek !

Nawijko- Gratuluję!

Silver- Buziaki dla mamy

Lady - gratulacje dla męża !

Deli
- kciuki za wyniki krwi Amelki

A zapomniałabym, Blanusia się dzisiaj mega rozgadała i coraz częściej wskakuje na kolanka i albo skacze albo się kołyszę jak niegdyś Dżejkob

Uciekam spać , dobranoc zboczuszki
Mam nadzieję, że z zasypianiem będzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

U mnie jeszcze wczoraj były

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:46   #3247
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

No chyba mi się jedno czy dwa rzuciło w oczy, zielone chyba
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 00:12   #3248
Debrah
Zakorzenienie

Nadrobiłam z telefonu, ale wybaczcie, nie będę się odnosić, nie dam rady, skrobnę tylko co u nas.

Jak już pisałam nocka mega ciężka, w dzień zero snu, jedynie przy mnie przy mnie i z piersią w buzi i młoda cała gorąca. W dzień lepiej na szczęście, ale nadal nijak nie dawało się odłożyć i praktycznie nie spała.
Teraz śpi, miałyśmy już 3 pobudki, ale śpi w łożeczku.
Boli mnie głowa i kręgosłup, idę zaraz spać.
Tż chory.

Była t, chwilę pomogła przy Amelci, ale nie odespałam wtedy bo ugotowałam nam rosół i ogarnęłam.
Więc idę zaraz spać, padaaam.
Zobaczymy jak nocka.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kurde, dziwnie się czuję. Jakoś mi słabo i niedobrze... Idę się położyć. Dobranoc
ojjj u mnie się tak zaczęło, oby jednak Tobie minęło!!

Cytat:
insolito, tak jakby blw, po prostu to co mlodemu akurat zgotuje to dostaje do lapki i je po kolei. albo z mojej reki obgryza. ostatnio byl szal na cycka z kuraka gotowanego, oooo rany, jak zabralam resztke z jego lapki to ryk byl na caly blok hehe
Zazdroszczę
U nas nadal nic...

Dziś t pełna energii i zapału przytachała w pięknym słoiczku zupkę z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u z cukinii - nawet mi to ładnie pachniało. No..ale cóż. Mała nic nie zjadła.
Potem pełna nadziei kroiła na drobniutkie części marchewkę z rosołu wyjętą i kurzego cycka.
Również nic.

Stremowałam się, no bo ona wiecie zmartwiona, że jakto, ojej, kurdę, sama się martwię więc ciężko było mi jej tłumaczyć..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 02:01   #3249
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Czesc!
debrah co prawda ja zielona jeszcze w temacie rozszerzania, ale moze odpusc na troche? Twoje mleko jej wystarczy a w tej chwili niepotrzebnie obie sie stresujecie.
lady czyli cos u Was ruszylo w temacie jedzenia? Ciesze sie. Kiedy bedzie cos wiecej wiadomo z awansem?
nawijko sprezylas sie. Kciuki nadal beda.
silver alez Daria ma oczka ladne!
insolito Yae zachowuje sie jak Twoj Piotrus. Dodatkowo u nas wszystko jest w parterze i co i rusz probuje wstawac. Czesto konczy sie to rykiem...
bokeh ale fajnie Hani na hustawce!
hje podziwiam Cie, ze jeszcze cokolwiek robisz dla jasniepanstwa.
nancy a co to takiego, ta cala marchwianka?
charlizz ale Twoja corcia to drobinka
meduzza cos Tobie chcialam powiedziec i ... zapomnialam.
black zazdroszcze takiego udanego dnia!
deli dlaczego tyle trzeba czekac na wyniki? Kciuki!
lenova sukces z usypianiem, brawo!
fewciu gdzie przepadlas?!

Yae usnela o 20.30 bez problemow. Do polnocy budzila sie ze 3 razy, za kazdym w doskonalym humorze. Od 0.30 do 2.30 byly harce, hulanki i swawole (pierwszy raz nam sie takie cos zdarzylo). Zaspana raczkowala, to nic ze na pelnej predkosci w sciane wpadla - nie bolalo. Glowy tez utrzymac nie potrafila - opadala co ktorys krok. I rozgadala sie tak, jak kiedys Hanulka bokeh przed spaniem - z tz umieraliamy ze smiechu. Pozniej jeszcze byly 3-4 pobudki, juz nie kojarze i z trudem dospala do 7.45. Ja jestem zombie, spalam 3 godziny i to z przerwami.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

ellmi zregenerowalas sie przez noc?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 02:37   #3250
YellowSheep
Rozeznanie

Hej dziewczyny, piszę do Was zanim już ostatecznie o mnie zapomnicie

Mam do nadrobienia dzisiejszy dzień, myślę że dam rade przez weekend. Już się usprawiedliwiam: wczoraj tż miał urodziny, a ponadto, mimo tego że nie mam czasu nawet posprzątać czy ugotować (szacun i pokłony dla tych które to wszystko ogarniają, jak wy to robicie?) to dostałam małe zlecenie; po pierwsze kasa mile widziana, bo ostatnio u nas ciężko, poza tym mam namiastkę pracy bo kilka godzin w tygodniu będę wychodzić. No i tż musi się wykazać po pracy bo resztę będę robić w domu. Trzymajcie kciuki żeby się udało, bo wtedy będzie szansa na fajna pracę po macierzyńskim, będę mogła robić to co lubię. W każdym razie przez kilka dni może mnie nie być chociaż pewnie czytać Was będę bo jakby inaczej buziaki i nie zapominajcie o mnie
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 03:19   #3251
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Mam do nadrobienia dzisiejszy dzień, myślę że dam rade przez weekend. Już się usprawiedliwiam: wczoraj tż miał urodziny, a ponadto, mimo tego że nie mam czasu nawet posprzątać czy ugotować (szacun i pokłony dla tych które to wszystko ogarniają, jak wy to robicie?) to dostałam małe zlecenie; po pierwsze kasa mile widziana, bo ostatnio u nas ciężko, poza tym mam namiastkę pracy bo kilka godzin w tygodniu będę wychodzić. No i tż musi się wykazać po pracy bo resztę będę robić w domu. Trzymajcie kciuki żeby się udało, bo wtedy będzie szansa na fajna pracę po macierzyńskim, będę mogła robić to co lubię. W każdym razie przez kilka dni może mnie nie być chociaż pewnie czytać Was będę bo jakby inaczej buziaki i nie zapominajcie o mnie
Nie zapomnimy. Powodzenia!
Uchyl rabka tajemnicy i powiedz, czym bedziesz sie zajmowac
Stary 2013-08-30, 04:12   #3252
aska27adopcje
Zadomowienie

heja moje dziecko posrtanowilo wstac o 3 i do tej pory sie szarpie na lozku, dyskutuje, skrzeczy, wedrowki uskutecznia. jestem nieprzytomna ... wlazi na mnie i usypia mi na klacie, a jak probuje ja odlozyc na bok to siw budzi i ryk ..ciezka jest i trudno mi oddychac. poza yym boje sie tak usnac zebym jej nie zrzucila albo jakiejs krzywdy nie zrobila ...
Stary 2013-08-30, 04:23   #3253
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
heja moje dziecko posrtanowilo wstac o 3 i do tej pory sie szarpie na lozku, dyskutuje, skrzeczy, wedrowki uskutecznia. jestem nieprzytomna ... wlazi na mnie i usypia mi na klacie, a jak probuje ja odlozyc na bok to siw budzi i ryk ..ciezka jest i trudno mi oddychac. poza yym boje sie tak usnac zebym jej nie zrzucila albo jakiejs krzywdy nie zrobila ...
Mam nadzieje, ze jeszcze dospicie do jakiejs przyzwoitej godziny
Stary 2013-08-30, 04:26   #3254
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie zapomnimy. Powodzenia!
Uchyl rabka tajemnicy i powiedz, czym bedziesz sie zajmowac
Wlasnie?

Ale Yae juz mobilna!!

Ja nie spie od 3. Bo moje dziecie pierwszy raz spalo na brzuszku (z d*pka w gorze!), a ja sie balam go tak zostawic Teraz sie karmimy i zaraz przybieramy znana pozycje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 05:51   #3255
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie?

Ale Yae juz mobilna!!

Ja nie spie od 3. Bo moje dziecie pierwszy raz spalo na brzuszku (z d*pka w gorze!), a ja sie balam go tak zostawic Teraz sie karmimy i zaraz przybieramy znana pozycje
Spieszy sie dziewczynie baaardzo, ale dzieki jej samodzielnosci mam sporo czasu na prace domowe czy po prostu z kawa dla siebie.
Slodka jest ta pozycja z pupa w gorze Yae od poltora miesiaca spi na brzuszku, ewentualnie na boczku.
Nie boj sie, nic Kubusiowi nie bedzie.
Na poczatku tez mialam obawy i obracalam we snie na plecki, ale przyplacalam, to gorszym snem Yae.
Stary 2013-08-30, 06:12   #3256
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

O 4:20 pobudka i harce na łóżku :banghead::banghead:
Może teraz zaśnie
A najbardziej mnie moj szanowny małżonek wkurza, bo mówiłam mu by poszedł do 2 pokoju spać, to on nie :banghead: i tylko rano słuchałam czemu ona nie śpi itp itd. stwierdził ze zęby jej muszą iść

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 06:51   #3257
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

u nas pobudka przed 6. Dręczy teraz butelkę po coli na ziemi.
Oho - ziewa.
Może się jeszcze co prześpimy
Noc już lepsza. Poszedł spać o 20. Wstał na jedzenie po 00:00 i jadł 4:40.
Dziś mu brokułową ugotuje.
Ale wczoraj był niedobry.
Masakra.
Oho.. Babka się na dole drze

Elllmi super kurteczka
Ja młodemu wczoraj kupiłam sandałki do chodzenia Mrugały i butki na zime

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:08   #3258
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka 6 pobodka znow. kurde jakiego mam marudaaa ... wydaje mi sie ze zeby bo jakas taka goraca jest .. nie mam term ale wydaje mi sie ze glowke ma ciepla ... kup tez jest wiecej po 2 dziennie i to jakie ... lupos potworos .. wczoraj 1 raz.od dawna przesrala.pampersa i osrala lidki mame czyli babcie sabinke :d
Stary 2013-08-30, 07:14   #3259
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello
Witam w gronie tragicznych nocek durna matka ze mnie, dopiero w srodku nocy sie zorientowalam, ze mlody przeziebiony jest, oddychac przez nosek nie moze i dlatego sie budzi z placzem :'( dzisiaj do lekarza smigamy.
Nie wiem, czemu znowu chory, kurcze, nie przegrzewamy go, jak jest chlodno to ubieramy cieplej, jak spi to jest zawsze przykryty, no nie wiem no smutno mi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:16   #3260
aska27adopcje
Zadomowienie

dzis chyba u nas dzien jojczenia ... na rekach zle na kolanach zle na podlodze zle .. zabawek nie chce rzeczy uzytku domowego nie chce nawet tel gardzi ... prZeraza mnie to
Stary 2013-08-30, 07:46   #3261
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
mala, zadbaj bardziej o siebie!!!!

ellmi, przepiekna kurtka!

Dziekuje dziewczyny
To jeszcze nie koniec, takze kciuki wciaz potrzebne
Wydawać się powinno że jak pojadę do rodziców to sobie odpocznę, nic podobnego. nie wiem jak sobie radzą kobietki z kilkoma dziećmi w podobnym wieku u nas teraz jest tak: kuba 13 lat, siostrzeniec 6 lat, Alicja 10 msc i lenka i jest istny hardkor, nic nie można zrobić, dzieci spać nie mogą bo zaraz któreś obudzi, w domu nie można nawet ogarnąć. Zdążyłam 2 razy do was zajżeć, wieczorami już miałam dość i się kładłam.
bardzo bym chciała być z wami na bierząco ale nie mam poprostu jak, jeszcze następny tydzień tż w delegacji więc pewnie przyjadę tutaj, choć wolałabym posiedzieć w domu, wtedy troszkę sprzątnę, odpocznę sobie ale nie lubię sama spać z lenką i dlatego pakuję się i przyjeżdzam tu.

Byłyśmy w środę na szczepieniu, lenka waży 7700g więc ją troszkę podtuczyłam ale teraz dam jej spokój. powiedziałam ze nie chce jeść mleka, kazała zastępować czymś innym: obiadkiem, serkiem aby wypiła 2 razy w ciągu dnia, staram się podać jej 3 razy.
i jak jej podawać tylko zdrowe jedzenie?

Pisałam że lenka strasznie mi sie wierci przez sen, chyba znam powód. dawałam jej kasze na noc, chyba jest dla niej za ciężka bo od kilku dnie nie chce kaszy pić (bez cukru) i śpi spokojniej, tzn wykopuje się ale tak nie rzuca. wogóle ostatnio mało mi zjada na noc, chyba sen jej się przedłuża.

Też mamy pudełko na zabawki tylko fioletowe z lwem i też służy za zabawkę

Lece, spróbuję choć wczorajszy dzień nadrobić.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też tak mruczą jak zasypiaja na noc? Ola ostatnimi czasy tak sobie mruczy.

Witam wieczornie, cały dzień próbuje coś napisać ale kurde a to do sklepu, a to dla Oli gotuje, a to ja zabrać od kabli, itp w ogóle się nie pochwaliłam, ze

Olesław raczkuje

Tzn bardziej pełza, no ale tak sprawnie'się przemieszcza, ze i tak trzeba co'chwilę ja zabierać z różnych zakazanych'rejonów
Nie nadrobię już dziś, bo Ola jeszcze nie zasnęła, a muszę jeszcze no sąsiadki iść dokumenty skserować a jak wrócę to już prysznic i na bank padnę jak przecinak.

Buziaki dla wszystkich naszych wątkowych pociech i ich ślicznych mam, dobrej nocy wszystkim
Lenka też często mruczy, jak jedziemy samochodem to wiem żeby rozkładać fotelik pierwszy raz jak zaczęła tak mruczeć, tak jakby jęczeć, przy tym przymykając oczy myślałam że to przez zęby i podałam jek przeciwbólowy.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie było mnie większość dnia ale dziś już nie nadrobię. Idziemy z Tż oglądać horror
Byłam dziś u mamy w szpitalu. Jutro ma operacje. Ale wiem (dzięki Wam) że będzie dobrze

Jutro nadrobię na pewno buziaki. Dobranoc
Silver doczytałam w k że twoja mama bardzo cierpi, moją też to czeka, miała mieć w tamtym roku ale trochę cię powchłaniało, planowana na jesieni teraz. trzymam kciuki z twoją mamę żeby szybko doszła do siebie.

dla OLI za pełzanie

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ejjj, tak myślałam o tym naszym bungowaniu (jak coś to pracę mgr właśnie piszę ) i jednak było jeszcze trochę miejsc.

Blat w kuchni zaliczony, ale nie wygodnie strasznie mi było (mam tyłozgięcie macicy, więc rzadko kiedy mi w sumie wygodnie ) więc przenieśliśmy się do łóżka. Było pod prysznicem, ale raz, że ślisko, a dwa - ja musiałam stać na palcach a on kucać - odpadło, wróciliśmy do łóżka. Było na stojąco, nauczona doświadczeniem założyłam szpilki - po trzech nadepnięciach wróciliśmy do łóżka

NETI GADAJ A NIE MIGAJ SIĘ BO WYLECISZ!
Wysokość pralki jest ok
Illusion ja też zawsze chciałam na łonie natury w deszcz ale jeszcze nie było mi dane
Stary 2013-08-30, 07:50   #3262
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Talking Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Nawijko szacuneczek, az milo byc w tak zdolnym gronie ... bedzoem pic niedlugo lalala ..

Neti sciagnij sobie przegladarke, jest darmowa. ja mam opere .. otwierasz stronkw wpisujesz wizaz haslo zapamietaj i juz zawsze masz go wlaczonego. mozna miec kilkanascie zakladek wlacAsia niech Ci zonych i przelaczac. jak chcesz wejsc na wizaz to tylko wcgodzisz w przegladarke, robisz odswiez i finito. fotki chodza, u mnie wielocytowania sie nie da ..
Asia niech Ci Bozia w dzieciach...... Ja nietechniczna..ja już sciagnela....teraz to już wogóle przepadne...wizaż to ZUO

Stary 2013-08-30, 07:50   #3263
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wlasnie planuje

Bidulka jutro bedzie lepiej

Bobek wymiata
Ok, to sie nie przejmuje tym w takim razie.

Wiem, ze masz zepsuty, ale pytam dlaczego nie wejdziesz z tel tutaj normalnie przez przegladarke, a nie jak zawsze przez aplikacje??
Wtedy bys zdjecia widziala.
I do klubu moglabys zajrzec.

Taaaak, ja jeszcze uwielbiam, jak mowie np o unikaniu soli/cukru:
"aaaa dziewczyno, kto to kiedys wiedzial. Ja dawalam swoim dzieciom i zobacz jakie zdrowe wyrosly".

hje, teksty Twojej mamy
Podziwiam, ze to wytrzymujesz!

Praca zaakceptowana w calosci, sialalalala
Otwieramy szampana?

Jeszcze tylko wkuje 30pytan, wydukam cos w środe i moze mnie przepchna
wiedziałam, że jesteś miszczunio
to teraz kciuki za obronę
Cytat:
Nancy padlam poprostu ... jak mozesz nie dawac dziecku marchwianki :d:d:d buahaha
no wiem właśnie, żem zła i wyrodna matka

ellmi super kurteczka

insolito jaki raczek i jaki uśmiechnięty

meneq to ugotowana a potem zmiksowana marchew
a właśnie miałam pytać, kiedy i jak Wy będziecie rozszerzać dietę?
współczuję nocki, u nas raptem 7 pobudek co 1,5-2 h, za to każdorazowo z okropnym płaczem, wtedy tylko pomaga.

debrah jak nocka? Jak się czujecie? Jak Amelka?

Yellow ale jesteś tajemnicza? Zdradź może jakiś malutki szczegół tej pracy a w ogóle to gratuluję

nawijko ja robiłam tak samo jak meneq i na początku przewracałam Kubcia na plecki ale on albo zaraz wracał na brzuch albo się rozbudzał

Aśka dobra jest, przesrać pampka to nie lada wyzwanie

Lady zdrówka dla Pietraszka

U nas kolejny dzień pod znakiem miałczenia, od samiuśkiego rana tzn od 6:40, wszędzie źle, na macie źle, na rękach źle, nic go nie interesuje :/ wczoraj tż wrócił do domu o 19 więc nie czułam ani rąk ani nóg, dzisiaj tak samo :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:54   #3264
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
debrah co prawda ja zielona jeszcze w temacie rozszerzania, ale moze odpusc na troche? Twoje mleko jej wystarczy a w tej chwili niepotrzebnie obie sie stresujecie.
lady czyli cos u Was ruszylo w temacie jedzenia? Ciesze sie. Kiedy bedzie cos wiecej wiadomo z awansem?
nawijko sprezylas sie. Kciuki nadal beda.
silver alez Daria ma oczka ladne!
insolito Yae zachowuje sie jak Twoj Piotrus. Dodatkowo u nas wszystko jest w parterze i co i rusz probuje wstawac. Czesto konczy sie to rykiem...
bokeh ale fajnie Hani na hustawce!
hje podziwiam Cie, ze jeszcze cokolwiek robisz dla jasniepanstwa.
nancy a co to takiego, ta cala marchwianka?
charlizz ale Twoja corcia to drobinka
meduzza cos Tobie chcialam powiedziec i ... zapomnialam.
black zazdroszcze takiego udanego dnia!
deli dlaczego tyle trzeba czekac na wyniki? Kciuki!
lenova sukces z usypianiem, brawo!
fewciu gdzie przepadlas?!
Hej no i po co ja sie produkuję jak tu idealne streszczenie moich myśli meneg przelała na internet Zgadzam się w 100% do każdego komentarza !!!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Fantastyczna wiadomość !!! Ty sie zajmiesz czymś innym niż dziecko a twój tz pociechą. ja mam taki plan że po sezonie u mnie w pracy zaczynam chodzić na fitnes i chciał nie chciał ojciec będzie musiał został z małym jak będzie chciał mieć żonkę jak łanie hehehehe tak naprawde pozna swoje dziecko i cały miód opieki pozna sasasasasasa

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
u nas pobudka przed 6. Dręczy teraz butelkę po coli na ziemi.
Oho - ziewa.
Może się jeszcze co prześpimy
Noc już lepsza. Poszedł spać o 20. Wstał na jedzenie po 00:00 i jadł 4:40.
Dziś mu brokułową ugotuje.
Ale wczoraj był niedobry.
Masakra.
Oho.. Babka się na dole drze
Ty to sie masz bidoku z tą babką
Nasza babka jeszcze mobilna i raczej kumata a jaki cięty jęzor ma ?! ostatnio teściową (czyli swoją córkę) od ci..py wyzwała bo zapomniała chleba jej kupić heheheeh jest sprawiedliwość na tym świecie i za to ją kocham

Cytat:
Hello
Witam w gronie tragicznych nocek durna matka ze mnie, dopiero w srodku nocy sie zorientowalam, ze mlody przeziebiony jest, oddychac przez nosek nie moze i dlatego sie budzi z placzem :'( dzisiaj do lekarza smigamy.
Nie wiem, czemu znowu chory, kurcze, nie przegrzewamy go, jak jest chlodno to ubieramy cieplej, jak spi to jest zawsze przykryty, no nie wiem no smutno mi

Kochana nie przeskoczysz pewnych spraw. u nas teraz mega zawirowania pogodowe z 30 C zrobiło sie 18 C i to już wystarczy.
Ja też mam chyba tendencje do przegrzewania ale mając na uwadze wasze komentarze awaryjnie coś na przebranie zawsze mam.

Mały był wstał i znowu śpi. ja pojadła, popiła, poczytała i idu spać puki pociecha drzemie pa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:57   #3265
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Zwracajcie uwagę gdzie robicie dzieci, u nas lenka powstała na mazurach przy ognisku i teraz trzeba jej śpiwać stokrotkę serio, najlepsza piosenka, w samochodzie maród śpiewm stokrotkę, do spania stokrotka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas na bank wirus, tz ma ponad 39 stopni...
Z mała w nocy masakra, nie słyszałam jeszcze żeby tak płakała(. Czopek szybko działać przestał, na szczęście ona zasnela, ale tylko na mnie z piersią w buzi. Więc mam za sobą kolejna ciężka noc, właśnie znów czopek podałam. Może coś pospimy..
na lenkę też czopki nie działają.
Stary 2013-08-30, 08:09   #3266
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Zwracajcie uwagę gdzie robicie dzieci, u nas lenka powstała na mazurach przy ognisku i teraz trzeba jej śpiwać stokrotkę serio, najlepsza piosenka, w samochodzie maród śpiewm stokrotkę, do spania stokrotka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

padłam

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

dziewczyny, po czym poznać, że idą zęby?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:12   #3267
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo tak jak mówiłam wstałam o 7 ,nawet chwilę przed Czuje się o niebo lepiej.

Śniadanie zjedzone,Oskar się bawi,czas na
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:28   #3268
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej no i po co ja sie produkuję jak tu idealne streszczenie moich myśli meneg przelała na internet Zgadzam się w 100% do każdego komentarza !!!

Fantastyczna wiadomość !!! Ty sie zajmiesz czymś innym niż dziecko a twój tz pociechą. ja mam taki plan że po sezonie u mnie w pracy zaczynam chodzić na fitnes i chciał nie chciał ojciec będzie musiał został z małym jak będzie chciał mieć żonkę jak łanie hehehehe tak naprawde pozna swoje dziecko i cały miód opieki pozna sasasasasasa

Ty to sie masz bidoku z tą babką
Nasza babka jeszcze mobilna i raczej kumata a jaki cięty jęzor ma ?! ostatnio teściową (czyli swoją córkę) od ci..py wyzwała bo zapomniała chleba jej kupić heheheeh jest sprawiedliwość na tym świecie i za to ją kocham

Kochana nie przeskoczysz pewnych spraw. u nas teraz mega zawirowania pogodowe z 30 C zrobiło sie 18 C i to już wystarczy.
Ja też mam chyba tendencje do przegrzewania ale mając na uwadze wasze komentarze awaryjnie coś na przebranie zawsze mam.

Mały był wstał i znowu śpi. ja pojadła, popiła, poczytała i idu spać puki pociecha drzemie pa
Piona ;-)
Chyba, ze Ci powie, ze dziecko az tyle opieki nie wymaga ,przesadzasz i w ogole rozpieszczasz. Moj tz ostatnio mi powiedzial, ze obecnie opieka nad Yae powinna ograniczyc sie do nakarmienia, przewiniecia a ponadto mam puscic samopas. Krytyka sie nie przejelam i swoje robie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiedziałam, że jesteś miszczunio
to teraz kciuki za obronę

no wiem właśnie, żem zła i wyrodna matka

ellmi super kurteczka

insolito jaki raczek i jaki uśmiechnięty

meneq to ugotowana a potem zmiksowana marchew
a właśnie miałam pytać, kiedy i jak Wy będziecie rozszerzać dietę?
współczuję nocki, u nas raptem 7 pobudek co 1,5-2 h, za to każdorazowo z okropnym płaczem, wtedy tylko pomaga.

debrah jak nocka? Jak się czujecie? Jak Amelka?

Yellow ale jesteś tajemnicza? Zdradź może jakiś malutki szczegół tej pracy a w ogóle to gratuluję

nawijko ja robiłam tak samo jak meneq i na początku przewracałam Kubcia na plecki ale on albo zaraz wracał na brzuch albo się rozbudzał

Aśka dobra jest, przesrać pampka to nie lada wyzwanie

Lady zdrówka dla Pietraszka

U nas kolejny dzień pod znakiem miałczenia, od samiuśkiego rana tzn od 6:40, wszędzie źle, na macie źle, na rękach źle, nic go nie interesuje :/ wczoraj tż wrócił do domu o 19 więc nie czułam ani rąk ani nóg, dzisiaj tak samo :/
Zaczniemy w polowie wrzesnia po urlopie tz.
Zaczniemy od kleiku ryzowego, na razie rozpracowuje jak go latwo przyrzadzic.
Pozniej standardowo warzywa i owoce, stopniowo przetwory z soi i biale ryby, mieso na samym koncu.
Tutaj jeszcze ostrozniej sie wprowadza nowe rzeczy - zaczyna sie od lyzeczki i dochodzi stopniowo do trzech.
Z glutenem wyjdzie w praniu, ale w Japonii problem nietolerancji glutenu jest tak znikomy, ze nikomu do glowy nie przychodzi, zeby uwazac.
Chyba mieliscie o wiele gorsza noc...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

U nas tez stokrotka jest najukochansza. Zgapilam od Ciebie. Dziekuje. Jednak mam pewnosc, ze Yae nie poczelismy w plenerze (u nas albo sypialnia albo love hotel).
Stary 2013-08-30, 08:29   #3269
aska27adopcje
Zadomowienie

Neti ciesze sie, ze pomoglam. jak przeczytalam moja wypowiedz kt cytowalas to sie zastanawiam jak ty cos zrozumialas :d musze czesciej czytac co wysylam bo normalnie wstyd ...
jojczek usnal, bylam z nia na ogrodzie pol godz, ponosilam pogadalam dotykalysmy roznych rzeczy i w koncu sie uspokoila ... taka rosa ze masakra ... spodnie mialam do kolan mokre tak wciagnely ...
ja nie wiem co robic spac czy nie bo niby zmeczona jedtem ale sie rozespie tylko a rychu zaraz wstanie ... ehhh tesknie za czasami kiedy drzemki trwaly po 2 godziny ...
laski a jak pogoda u was bo u mnie 14 st narazie wiec dupy nie urywa
Stary 2013-08-30, 08:30   #3270
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzka dospala od 6:30 do 7:30 ale ja już usnąć nie mogłam :banghead: ale czuję się ok, spać mi się nie chce później kawkę wypiję
Pogoda beznadziejna, zimno i wieje i na deszcz się zanosi.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości