|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
) gratuluję wszystkim roku do ślubu, 10 miesięcy i innych 'rocznic' nawet nie wiecie ile bym dała, aby nasze wesele było za tydzień, a nie za ponad 11 miesięcy ale stresik i tak mnie powoli zaczyna łapać, że to już, zaraz!
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-08-30 o 09:50 |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
My ostatnio zostaliśmy zapoznani z fajnym pomysłem - i na taki sie zdecydujemy. Będziemy miec maleńki torcik do pokrojenia a w kuchni będzie czekało ciasto już pokrojone (takie samo jak w torcie tylko na blachach, żeby łatwiej było porcjować)
![]() wg mnie 2
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam się zastanawiać, bo któraś z Was mi tutaj napisała, że gipsówka nie za bardzo pasuje do hiszpanki
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs dla mnie też 2 lepsze.
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
KaEs mi z kolei bardziej podoba się 1 taka zywa kolorowa. 2 bardziej by mi pasowała do skromniejszej sukni. Co do tortu to też chcę kwadratowy i też nie wiem jak kroic, ale poproszę może żeby między pietrami był odstep ( patera) i bym kroiła jak normalne ciasto w kwadraty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
muszę to przemyśleć. Ad rem chyba wolałabym aby całość wjechała na salę a nie tylko mały torcik. Kaes mi się nie podoba żaden z tych bukietów (jeżeli miałabym wybierać z tych 2 to chyba wybrałabym pierwszą propozycję).
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
kula i to nie za duża, bo nie podobają mi się duże
![]() Cytat:
Nie ma żadnych zdobień, jedynie te falbanki nawet gorset jest skromniutki. więc jak najbardziej jest skromna
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba będę miętową PM, tak mnie naszło... Mam pomarańczową salę, więc malina mi odpada... Ale mięta byłaby w moich dodatkach, krawacie TŻ, zaproszeniach i winietkach ewentualnie
![]() Czy każda z Was ma parę za drużbów ? Ja nie wiem jeszcze, kogo dać na druhnę i kogo TŻ wybierze na drużbę, ale nie będzie to para (nie mamy takich znajomych par). I zastanawiam się, jak wtedy usadzić partnerów druhny i drużby. Nie spotkałam się z tym, żeby przy stole młodych siedziało 6 osób (młodzi+starsi z partnerami), poza tym najprawdopodobniej wybiorę kumpelę, której partnera nie znoszę i nie chcę go przy swoim stole Ale gdzie wtedy usadzić tych partnerów, mają siedzieć sami?
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy pasuje do hiszpanki bo mi gipsówka bardzo się podoba, no i to nie podlega żadnej dysusji, bo to ma mi się podobac tylko odkąd któraś z Was napisaLa że nie pasuje, zastanawiam się nad nim i chcę pod tym kątem poznać Wasze opinie suknia hiszpanka z lekkich, malutkich falbanek ![]() albo czy widziałyście może gdzieś Panny Młode w sukniach z falbanek i jakie miały bukiety? Kompletnie nie umiem dopasować co do takiej sukni pasuje z kwiatów... w sumie i tak większości z Wam widzi się gipsówka, więc może nie powinnam widziawiać i ja po prosu zostawić
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-08-30 o 10:09 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Iza my nie będziemy mieć pary w ogóle zastanawiałam się czy nie mieć 2 facetów bo Ja chce kuzyna a tż kumpla. Zazwyczaj jest tak że świadkowie i ich partnerzy siedzą koło młodych, ale jak nie lubisz chłopaka koleżanki to przemyśl swój wybór, skoro nie należy fo rodziny to będzie głupio jak usiadzie z dala od swojej dziewczyny. KaEs zeczywiscie nie widziałam Twojej sukni, wyobraziłam sobie typową hiszpanke ale jeśli jest skromna to ok.
|
|
|
#3675 |
|
Konto usunięte
|
Panna Izabela - na wszystkich ślubach na których byłą, świadkami nie były pary
później i świadkowa i świadek xze swoimi partnerami siedzieli z PM przy stole czyli była ich 6 ![]() Ja mam podobną sytuację - nie przepadam za żoną kumpla, którego TŻ wybrał na świadka, ale cóż zrobić pocieszam się tym, że przy naszym stole za wiele czasu nie spędzę
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-08-30 o 10:21 |
|
|
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo bedizemy mieć długi stół i chcemy tam zmieścić wszystkich znajomych ![]() Kasiu no właśnie mi się wydaje być skromną no ale moja ocena może nie byc obiektywna i moim rodzicom tez pomysł z gipsówką nie przypadł do gustu, no ale przecież tym przejmować się nie będę to mój bukiet - nie ich
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-08-30 o 10:22 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam.. Rozmyślam dzisiaj nad tymi kolorami i to połączenie mi pasowało, zwłaszcza, że mam salę taką a nie inną.. Ale nie chcę ściągać od Cb
Kasia, nie mam za bardzo wyboru - jedna koleżanka nie chce być druhną więc i u mnie nie zechce, siostra TŻ będzie mężatką, więc zostaje albo moja siostra cioteczna (ale do niej ciężko będzie dobrać kogokolwiek), albo właśnie koleżanka z tym swoim facetem... Innego wyboru nie mam niestety. Kiedyś wybór był prosty: będzie ona i kumpel TŻ (zwłaszcza, że trochę byli parą) i już, a teraz się nam wszystko skomplikowało i jest problem.
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Opiumalfa, przepiękne będziesz miała wesele, zaproszenia, winietki - bajka Któraś wrzuciła suknie koronkowe, rybki ta Agnes śliczna ![]() Ja jutro jadę na pierwsze przymiarki do Gdyni, mam nadzieję, że jakieś zdjęcia uda się zrobić i zdam relację Mam wypisanych z 10 kiecek, zobaczymy czy akurat te będą odpowiednie dla mojej figury czy w ogóle coś innego
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy stole będzie siedziało więcej niż 6 osób, bo dojdą dzieci siostry więc jeszcze jacyś bliscy znajomi usiądą z nami przy stole. |
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i tu: http://www.slubclick.com/report/dobi...i-slubnej.html
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Iza a jak jest mezatka to nie może być świadkiem???? Ja się spotkałam z tym że osoby zamężne były świadkami
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam tak jak KaEs, żeby przy moim stole siedzieli przyjaciele i znajomi, ale to niemożliwe. Obok mnie będzie siedział mój brat (świadek) z narzeczoną i siostra TŻ (świadkowa) z mężem, a znajomi i przyjaciele to grupa 20 osób (10 par)
Nie są to znajomi/przyjaciele, jacyś tam których poznałam rok temu. Są to wieloletni znajomi/przyjaciele. Większość znam ponad 20 lat i mamy cały czas świetny kontakt. 3 pary to znajomości jeszcze studenckie, znamy się 8 lat.TŻ zaprosi tylko jedną parę. Zdecydowaliśmy się tylko na świadków z partnerami przy naszym stole. Odnośnie zamężnych świadków - U nas siostra TŻ jest zamężna. Ja nie trzymam się tych przesądów. Zresztą u wielu par, które mają starsze rodzeństwo jest normalne, że część już jest zamężna, a my chcemy rodzeństwo, bo to najbliższe nam osoby. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-08-30 o 10:32 |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie 6 osób to dużo trochę... Chciałam, żeby przy stole z nami siedziała moja druhna obok mnie, potem byłaby mała przerwa między stołami i przy stole obok siedziałaby moja mama, i moja rodzina, a od strony TŻ jego świadek, przy stole obok mama TŻ, itd. Zwłaszcza, że moja mama i ta potencjalna świadkowa się znają, a tak moja mama siądzie obok tego typa
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja świadkowa też ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- a ja najchętniej bym chciała usiąść przy okrągłym stole tylko z naszymi świadkami i ich osobami towarzyszącymi. ale nie wiem, czy rodzice się na to zgodzą (tzn czy im nie będzie przykro)
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela a może postaw się w roli partnerów Waszych świadków. Gdyby ktoś poprosił mnie o bycie świadkową ale TŻ miałby siedzieć na drugim końcu sali albo nie zostałby zaproszony to i ja bym odmówiła. To nie jest tygodniowa znajomość tylko poważny związek i stanowimy parę=całość.
Jeśli chcecie siedzieć tylko ze świadkami to poproście osoby samotne. Na wszystkich weselach partnerzy świadków siedzieli razem przy stole PM.
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja wiem, że świadkową czy świadkiem może być osoba po ślubie i mi to nie przeszkadza u innych, nie mam z tym problemu. Ja jednak bez męża na świadkową bym nie poszła, zresztą w niektórych rzeczach jestem tradycjonalistką i tu akurat zamierzam tradycji dotrzymać. Nie róbmy z tego dyskusji, proszę, każdy niech robi jak uważa - dla mnie to nic złego, jak są mężatki druhnami, ale ja ani bym nie chciała bez męża, ani nie chcę u siebie. I tyle
|
|
#3690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
taki zabobon, że się mężatych nie bierze...
no, ale gdybyśmy mieli się trzymać zabobonów to u mnie akurat nie ma ani mężatki, ani żonatego - chociaż przez rok może się wszystko wydarzyć ![]() Cytat:
bo juz tez sprawdzałam edit: na tej drugiej str. napisane jest, że pasowałby skromny bukiecik czyli gipsówka wpasowuje się ![]() Cytat:
i nie wiem czy się wszyscy zmieszczą... no ale jakoś to na pewno rozwiążemy w każdym bądź razie chcemy oddzielić młodzież od starszej młodzieży ![]() dzięki dziewczyny za wszytskie opinie ![]() zmykam, udanego dnia! Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-08-30 o 10:43 Powód: dopisanie informacji |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

ale stresik i tak mnie powoli zaczyna łapać, że to już, zaraz!

30.08.2014 

Mam wypisanych z 10 kiecek, zobaczymy czy akurat te będą odpowiednie dla mojej figury czy w ogóle coś innego
u mnie akurat nie ma ani mężatki, ani żonatego - chociaż przez rok może się wszystko wydarzyć