|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Cytat:
? Ja właśnie wróciłam z praktyk, na których przez 8 godzin biegaliśmy po polach z łopatami i odkopywaliśmy graniczniki, żadna frajda ![]() Co do pracy - rynek jest przesycony geodetami, ceny usług spadają a ludzie po studiach dostają płacę niższą niż na kasie w biedronce. Przynajmniej tak to wygląda na południu PL, gdzie uczelnie wypuszczają rocznie kilkuset obsolwentów. IŚ można studiować jeszcze na Rolniczym.
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tego nie rozumiem
. A nigdy nie studiowałam, nie miałam zamiaru, ale zawsze, gdy spotykam osobę, która mówi, że chciałaby to studiować, to się zastanawiam, co w tym ciekawego . Oczywiście nie neguję niczyich wyborów, bo moje zainteresowania też mogą się komuś wydać dziwne .
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
A no tak
ale to się chyba, że tak powiem nie liczy. Jak pracowałam w biurze projektów to ktoś właśnie po IŚ na (chyba) Uniwersytecie Przyrodniczym wysłał CV, to tak się śmiali, że ktoś nie po politechnice chce pracować w projektowaniu, że po kilku godzinach wiedziało o tym pół miasta, oczywiście ludzi z branży. Smutne, ale prawdziwe.
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak swoja droga to pracuje jeszcze w sklepie odziezowym jako sprzedawca i myslalam nad tym zeby awansowac, tylko nie wiem co na to moja obecna szefowa;P Niby jakies szanse sa, ale praca tez nie jakas rewelka, rozne godziny pracy, kasa nie taka duza i duuuzzooo stresuu;/ A z drugiej stroyn mam dosc tej pracy i czuje potrzebe zmiany, dlatego chce szukac czegos nowego
Edytowane przez Nunum Czas edycji: 2013-08-30 o 11:17 |
||
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam dziewczyne która znalazła pracę w zawodzie po historii sztuki. Wszyscy jej mówili, że na pewno nic nie znajdzie bo nie miała żadnych znajomości w tej branży ani doświadczenia, ale ona nie zamierzała szukać w innej dziedzinie. To jest jej pasja, uparła się i znalazła
|
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Konto usunięte
|
mam kolejne zaproszenie na rozmowe! do agnecji eventowej! w pon! matko!
ale zapytałam czy da radę przełożyć na wtorek, bo mam wtedy spotkania dwa w związku z moją firmą
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42537599]mam kolejne zaproszenie na rozmowe! do agnecji eventowej! w pon! matko!
ale zapytałam czy da radę przełożyć na wtorek, bo mam wtedy spotkania dwa w związku z moją firmą [/QUOTE]Gratulacje! ![]() U mnie też często rozmowy przychodzą falami, aktualnie czekam na falę hah ![]() a tymczasem zbieram się powoli na weekendzik za miastem, pewnie znowu napiszecie tyle, że w poniedziałek rano będę nadrabiać
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Konto usunięte
|
ja weekend spędzę na tym projektem do IIetapu zeszłotygodniowej rekrutacji. jutro idę tylko do babci na urodziny
a dziś na kolację z tż świętować jego trzydziechę
|
|
|
|
|
#3610 |
|
BAN stały
|
"Dam Prace w sklepie spożywczym "
Pracodawca oczekuje: - doświadczenia w pracy w sklepie spożywczym, min 2 lata - dyspozycyjności (praca zmianowa), - aktualnej książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych (warunek konieczny)," Teraz nawet do spożywczaka wymagają dwa lata doświadczenia Wygrałam w ten wtorek lakiery do paznokci i już ni dziś przyszły. Są 4 kolory różowy, czerwony, morska zieleń i bezbarwny z drobinkami brązu. Są duże 15 ml. Do tych lakierów jest jeszcze wzmacniacz do łamliwych paznokci
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3612 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42538254]szalejesz!
[/QUOTE]Przynajmniej kosmetyki będę mieć za darmo, pasowało by mi jeszcze tusz do rzęs wygrać i puder. I wszystkie potrzebne kosmetyki bym miała. Czekam jeszcze na 10 saszetek kremików, które wygrałam ze 3 tyg temu, bransoletkę, którą wygrałam, ze 3 tyg temu, sukienkę czarną z kotem-taką dziwną co 2 tyg temu wygrałam i rzeczy z tego sklepu, co wam o nim tutaj pisałam.
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie bierzesz udział w konkursach?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-08-30 o 12:07 |
|
|
|
|
|
#3614 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo widzę, że bez humana, inżynierów i geodezji z AGH nie zostaje nic...? ![]() Także co to za kierunki wiodące, po których można znaleźć od razu pracę, wykluczając inżynierów, to widzę, że zostaje hmm zarządzanie i matematyka? I na końcu, mam czworo znajomych po i w trakcie majcy stosowanej na AGH i jak wiadomo, skoro się utrzymują, nie są głupi lub w przypadku niektórych wykładowców, mają szczęście Ale statystyka to najbardziej zdradliwa nauka i argument, część znajdzie od razu pracę bo coś tam, a reszta musi się "zestażować", nachodzić i po roku, dwóch, trzech dupa. I to uważam, że to jest jak z losem, szczęściem, przypadkiem. Można mu umiarkowanie pomóc, ale to też nie jest reguła.
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Tuśka ależ Ci zazdroszczę, mój telefon śpi, zaklęty jakiś...
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Konto usunięte
|
sama jestem w szoku!
tylko nie odp czy mogę przyjść we wt
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie, pierwszej po przerwie wakacyjnej mają dzwonić w pon.
|
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Tusiąwróżycie ruch po wakacjach, jupiii
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wróżę, wysyp ogłoszeń. Wysłałam dużo CV, byłam na rozmowie i jestem przyjęta
póki co nie piszę gdzie, bo wciąż czekam na dwie inne oferty, a rekrutacja kończy się dopiero za tydzień. Póki co ekipa wyglądała na fajna, a kierownik przeprowadzający ze mną rozmowę - genialny
|
|
#3622 |
|
Konto usunięte
|
świetnie!!!! gratuluję!!!!
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy ja? chyba nigdy...mam dzisiaj doła, jak stąd do Honolulu... |
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Konto usunięte
|
nie dołuj się.. a co z tym sklepem?
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42541209]nie dołuj się.. a co z tym sklepem?[/QUOTE]
No idę, na cały przyszły tydzień od pon do sob, ale na tym koniec bo potem wraca bratowa z urlopu, no a przecież jej nie wyśmigam ze stanowiska Dupa na całego... Nie wysłałam dzisiaj żadnego cv. |
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie siadam do przeglądania ogłoszeń.
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42537599]mam kolejne zaproszenie na rozmowe! do agnecji eventowej! w pon! matko!
ale zapytałam czy da radę przełożyć na wtorek, bo mam wtedy spotkania dwa w związku z moją firmą [/QUOTE]super! gratulacje [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42538141]ja weekend spędzę na tym projektem do IIetapu zeszłotygodniowej rekrutacji. jutro idę tylko do babci na urodziny a dziś na kolację z tż świętować jego trzydziechę [/QUOTE]a my jutro będziemy świętować roczek mój też, a z tym klubikiem może być cyrk, bo 5 dzieci zrezygnowało i babka mówiła, że dobrze by było jakby jakieś się zapisały żeby miała na nasze wypłaty
|
|
#3628 |
|
Konto usunięte
|
matko, miałam wirusa i komp się czyścił 2 h. myślałam, że usnę
a jak skończył to czas do domu
|
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też by mi się przydało gdzieś tak zaczepić, kurde, TŻ stwierdził, że skoro nie byliśmy na wakacjach, to może udałoby się we wrześniu albo w październiku... Ale ja na razie ni grosza.
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka mi mówiła, że ona ponoć wystawia dzieci na balkon ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Narobić sie tam nie narobię, tylko sprzedawać i robić utarg, no zapomniałam, że bratowa mówiła, że prowizja będzie moja póki co zarobiłam jakieś 2100zł a z tego 3% dostanę...
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

? Ja właśnie wróciłam z praktyk, na których przez 8 godzin biegaliśmy po polach z łopatami i odkopywaliśmy graniczniki, żadna frajda 

. Oczywiście nie neguję niczyich wyborów, bo moje zainteresowania też mogą się komuś wydać dziwne
czyli jakieś biura sklepy

a jak skończył to czas do domu