Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 08:40   #3271
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Neti ciesze sie, ze pomoglam. jak przeczytalam moja wypowiedz kt cytowalas to sie zastanawiam jak ty cos zrozumialas :d musze czesciej czytac co wysylam bo normalnie wstyd ...
jojczek usnal, bylam z nia na ogrodzie pol godz, ponosilam pogadalam dotykalysmy roznych rzeczy i w koncu sie uspokoila ... taka rosa ze masakra ... spodnie mialam do kolan mokre tak wciagnely ...
ja nie wiem co robic spac czy nie bo niby zmeczona jedtem ale sie rozespie tylko a rychu zaraz wstanie ... ehhh tesknie za czasami kiedy drzemki trwaly po 2 godziny ...
laski a jak pogoda u was bo u mnie 14 st narazie wiec dupy nie urywa
U mnie 30, wilgotnosc 90% i ciagle rosnie. I tajfun nadciaga

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

lady zdrowka dla Pietraszka!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:48   #3272
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

hej kochane, u nas nocka sredniawa, ale nie najgorsza.
Juz wstawiłam zupe, zrobilam spód pod ciasto,a teraz mała spi a ja ide sobie urwac pare buraków (babka co wynajmuje nam chatke ma swoje warzywka;p i jej zapytalam czy mi sprzeda haha a ja zapomnialam wziac ze swojej dzialki ;p ) bo zamierzam dzis tztowi zrobić te polędwiczki, ale stwierdzilam ze zrobie je z sosem chrzanowym a buraczki chyba bedą pasować

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:50   #3273
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq bidulo masakre masz z ta pogoda .. pamietam jak w turcji bylismy to tam tez bylo takie wilgotne powietrze ... reczniki sie wieszalo mokre na balkonie i rano byly dalej mokre ...

Tajfin strasznie to brzmi ... pewnie jak przyjechalas do japonii i 1 raz uslyszalas ze tajfun nadchodzi to sralas w gatki :p

mala wstala po przespaniu zawrotnych 30 min. .. ehh liczylam na dluzsza drzemke :/
Stary 2013-08-30, 08:59   #3274
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hej kochane, u nas nocka sredniawa, ale nie najgorsza.
Juz wstawiłam zupe, zrobilam spód pod ciasto,a teraz mała spi a ja ide sobie urwac pare buraków (babka co wynajmuje nam chatke ma swoje warzywka;p i jej zapytalam czy mi sprzeda haha a ja zapomnialam wziac ze swojej dzialki ;p ) bo zamierzam dzis tztowi zrobić te polędwiczki, ale stwierdzilam ze zrobie je z sosem chrzanowym a buraczki chyba bedą pasować
Zapowiada sie pycha uczta
Stary 2013-08-30, 09:00   #3275
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

podczytywałam was wczoraj na bieżąco, ale jakoś nie miałam weny isać

przepraszam, że nie cytuję

trochę wam zazdroszczę tej spontaniczności przy bungowaniu ale powiem wam, że mi po porodzie zupełnie przestało zależeć, a wręcz... mam wstręt ostatnio wiedziałam, że TŻ na mnie czeka, to specjalnie siedziałam na kompie tak długo, aż zasnął... a posucha już dość długo trwa coś mi się stało i nie wiem co a przed ciążą to jak nimfomanka się zachowywałam, dzień bez bungowania to był dzień stracony

Nawijko - yak sobie pomyślałam, bo mam kłopoty z tarczycą, ale specjalistą absolutnie nie jestem. Ale tak sobie pomyślałam, że skoro Kubuś ma za niskie TSH to to może być przyczyną jego nieprzybierania i tak dużych posiłków - jeko metabolizm jest baaardzo szybki, i zazwyczaj ludzie z niedoczynnością tarczycy szybko chudną i są szczupli ja mam na odwrót - za wysokie TSH, niedoczynność tarczycy - przez co metabolizm pracuje za wolno i ciężko mi schudnąć, nawet jakbym nic nie jadła. Może w tą stronę coś poczytaj? z resztą, jak będziecie w szpitalu to myślę, że powinnaś wspomnieć to tym małym przybieraniu na wadze - powinni połączyć fakty

aha, i dołączam dziś do klubu zombie i koszmarnych nocek! więc, Lady, kochanie, nie dobijaj waszymi drzmkami, bo normalnie mi jest żal że ja tak nie mam

idę gotować zupę krem z pieczarek bo wczoraj TŻ wyhaczył w tesco blender 700W za 55 zeta

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:01   #3276
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq bidulo masakre masz z ta pogoda .. pamietam jak w turcji bylismy to tam tez bylo takie wilgotne powietrze ... reczniki sie wieszalo mokre na balkonie i rano byly dalej mokre ...

Tajfin strasznie to brzmi ... pewnie jak przyjechalas do japonii i 1 raz uslyszalas ze tajfun nadchodzi to sralas w gatki :p

mala wstala po przespaniu zawrotnych 30 min. .. ehh liczylam na dluzsza drzemke :/
Pierwszy raz sralam w gatki w zeszlym roku, jak tajfun wnaszych okolicach wszedl nad lad. Oj dzialo sie a tak to tylko mocno wieje i pada rzesiscie.
Pal licho pranie, ale wyobraz sobie utrzymanie mieszknia bez plesni i robactwa

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:02
Stary 2013-08-30, 09:06   #3277
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Skoro o jedzeniu mowa...co szybko i z niczego zrobić na obiad??

Pytam poważnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Aha..dziś w klubie widzialam jak mnie wykluczalyscie z niego..faktycznie po porodzie się nie odzywalam..ciężko mi było i w nowej sytuacji..i fizycznie...bardzo źle po cesarce..pozatym ..mnie dopadl-baby blues i porzadnie dal w kosc...no i do tego pobyt w szpitalu z zapaleniem płuc Antonia...może i jakoś mialabym chwilę żeby zajrzeć..ale chyba psychicznie bylo ze mna kiepsko...płacz..płacz ...i tyle..nie usprawiedliwiam się tylko trochę tłumaczę...a potem ten pierdzielony laptop....
Ale dzięki Wam nie dość że mam aplikację w telefonie..to teraz jeszcze wchodzę "na Was" przez operę...dzięki: )

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:13
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:15   #3278
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Skoro o jedzeniu mowa...co szybko i z niczego zrobić na obiad??

Pytam poważnie...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

a co masz w lodówce;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:26   #3279
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Wpadłam na chwilę dać znać, że żyję

Nasza nocka też nie najlepsza - Domcia budziła się z 5- 6 razy, w tym 3 na jedzenie, i za każdym razem z płaczem Czuję się trochę niewyspana

Nawijko wiedziałam, że dasz radę napisać pracę! Z obroną też nie będziesz miała żadnego problemu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:27   #3280
hje
Zakorzenienie

Witam w ten pochmurny, zimny i dupny "poranek"
Noc u nas z tych zwanymi ostatnio lepszymi, czyli spanie 21-6.30, z przerwą na amciu o 2.30. No ale po co ta pobudka jak ona przecież umie bez

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Praca zaakceptowana w calosci, sialalalala
Otwieramy szampana?

Jeszcze tylko wkuje 30pytan, wydukam cos w środe i moze mnie przepchna
Pokłony

Cytat:
Nancy padlam poprostu ... jak mozesz nie dawac dziecku marchwianki :d:d:d buahaha

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
babel coraz ladniej je - tzn sloiczkow nie tknie, z lyzeczki/widelca tez nie, ale dzisiaj na obiadek pomidorek, buraczek i ziemniak, zjadl piknie. a karmilam piersia dzis tylko 4 razy :
Nie dogodzisz babie, nie jadł - źle, je - też źle

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Oho.. Babka się na dole drze
Może boi się być sama

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Zwracajcie uwagę gdzie robicie dzieci, u nas lenka powstała na mazurach przy ognisku i teraz trzeba jej śpiwać stokrotkę serio, najlepsza piosenka, w samochodzie maród śpiewm stokrotkę, do spania stokrotka

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Pogoda beznadziejna, zimno i wieje i na deszcz się zanosi.
U nas to samo

Cytat:
Aha..dziś w klubie widzialam jak mnie wykluczalyscie z niego..faktycznie po porodzie się nie odzywalam..ciężko mi było i w nowej sytuacji..i fizycznie...bardzo źle po cesarce..pozatym ..mnie dopadl-baby blues i porzadnie dal w kosc...no i do tego pobyt w szpitalu z zapaleniem płuc Antonia...może i jakoś mialabym chwilę żeby zajrzeć..ale chyba psychicznie bylo ze mna kiepsko...płacz..płacz ...i tyle..nie usprawiedliwiam się tylko trochę tłumaczę...a potem ten pierdzielony laptop....
Ale dzięki Wam nie dość że mam aplikację w telefonie..to teraz jeszcze wchodzę "na Was" przez operę...dzięki: )

Młodzież uskutecznia pierwszą dziś drzemkę, a ja pierwszy raz od dawna nie śpię razem z nią, ale w sumie - nie chce mi się spać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:30   #3281
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Witam w ten pochmurny, zimny i dupny "poranek"
Noc u nas z tych zwanymi ostatnio lepszymi, czyli spanie 21-6.30, z przerwą na amciu o 2.30. No ale po co ta pobudka jak ona przecież umie bez

Pokłony

Nie dogodzisz babie, nie jadł - źle, je - też źle

Może boi się być sama

U nas to samo

Młodzież uskutecznia pierwszą dziś drzemkę, a ja pierwszy raz od dawna nie śpię razem z nią, ale w sumie - nie chce mi się spać
Podoba mi sie tekst na poczatku. Moja tez potrafila, ale za licho przypomniec sobie nie umie.
Stary 2013-08-30, 09:33   #3282
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Podoba mi sie tekst na poczatku. Moja tez potrafila, ale za licho przypomniec sobie nie umie.
Chciałoby się wrócić do tych czasów
Stary 2013-08-30, 09:34   #3283
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
a co masz w lodówce;p
Feta maslo dzem papryka

Wysłane z alikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-30, 09:38   #3284
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Chciałoby się wrócić do tych czasów
Oj chcialoby

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Feta maslo dzem papryka

Ciekawe co deli zaproponuje...
Stary 2013-08-30, 09:42   #3285
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
a co masz w lodówce;p
Feta maslo dzem papryka

Jeszcze mam grzybki i gruszkę w occie i ser żółty..czekam na przepis cud

Stary 2013-08-30, 09:45   #3286
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Feta maslo dzem papryka

Jeszcze mam grzybki i gruszkę w occie i ser żółty..czekam na przepis cud
Wymieszaj to wszystko razem i gotowe!
Stary 2013-08-30, 09:46   #3287
litllesweetangel
Lurker ;)

Neti nadziewana papryka

Nawijka to za☠☠☠iscie, przecie pisalysmy, ze rade dasz na 100% ale pomarudzic trzeba Wyuczenie dla Ciebie to bula z maslem, czekamy na info o obronie na 5

Yellow pisz co bedziesz robic hmm i mozna rozumiec, ze z TZ juz lepiej?

Ja pierdziele laski sluchajcie co mi sie snilo... Kluska spytala czy damy jej danonki!! Ale jaki realny sen! Az sie pytalam w nim TZa czy tez to slyszal bo musze dziewczynom napisac :D:

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:47   #3288
aska27adopcje
Zadomowienie

Neti a mi sie wydaje czy mialas ograniczac wizaz, cos chyba mezulowi obiecywalas

Deli rosnie nam konkurencja dla Marsi ... ja chcr burakosy zasmazane ... mniammmm

Meneq to pewnie w kazdym pomieszczeniu musisz.miec pochlaniacze wilogoci ... ogladam na youtube kanal laski ktora mieszka w singapurze i ma nawet w szafkach te pochlaniacze ....
Stary 2013-08-30, 09:47   #3289
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskarencjusz też śpi a ja w tym czasie zjadłam śniadanie(postanowiłam bardziej zadbać o siebie za radą Nawijki ) i trochę ogarnęłam-tyle ile się dało żeby go nie obudzić.

Mój mąż dziś w Łodzi więc sama będę ze smrodkiem-oby miał dziś lepszy humor jak wczoraj

Meduzza-bój się bo trafił Wam groźny rywal Widzę czubek Szóstego zębisza
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:47   #3290
hje
Zakorzenienie

Idę wywiesić pranie. Drugie już, a jeszcze trzecie trza wstawić...

Stary 2013-08-30, 09:57   #3291
Ewik86
Zakorzenienie

Hje nie grzesz kochana z tą nocką!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:00   #3292
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Hej
Wywołałyście mnie ciagle nadrabiam co u was i juz nie mam sił na pisanie
Wyników z CZDZ jeszcze nie mamy raczej przyszły tydzień i rezonans mam nadzieje tez wiecie najgorsze jest to czekanie juz nie mogę
odebralismy wyniki dodatkowe ktore robiliśmy sami i tak mononukleoza wykluczona ale żelazo tylko 34 wiec dostaliśmy syropek i kwas foliowy ale od wczoraj przerwa w podawaniu, bo Julek ma biegunki, byliśmy u pediatry i obstawia zeby bo juz drugi nam idzie no i apetyt spadł choc wczoraj juz zaczął jeść bo w srode to dosłownie nic nie zjadł jak byłam w pracy i strasznie sie martwiłam
Do żelaza mamy wrocic jak kupa sie ustabilizuje robi juz lepsza gęstsza ale jest śluz jeszcze - możne to byc przez zęby ??

Nancy masz dostep do jakis tabelek odnośnie morfologi dla takich maluchów mamy kilka wyników poza zakresem ale nie wiem jak na to patrzeć bo pediatra mowi ze ok tylko to żelazo niskie a hemoglibinia 12,2 wiec ok.
Pozatym Julek rwie sie do siadania ale sił nam brak ale ciesze sie ze chcei sa mam nadzieje ze niedługo sie uda , ale jak patrze na wasze dzieciaczki to u nas przepaść mam wrażenie ze nigdy nie dogoni

Szklanka doczytałam dopiero teraz ze macie problem z napieciem jakos mi umnkneło wcześniej macie obniżone czy podwyższone chodzicie na reha ??
Pozatym szukam niani na gwałt bo maja mama wyjezdza jeszcze tż jedzie w nastepnym tyg do Hiszpani na tydzień , Dziadek do szpitala na operacje , wiec chce oszalec nie wiem jak to ogarnę jeszcze mam wyjazdy na reha do Ostrowca i dwa do Kielc
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:07   #3293
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Neti a mi sie wydaje czy mialas ograniczac wizaz, cos chyba mezulowi obiecywalas

Deli rosnie nam konkurencja dla Marsi ... ja chcr burakosy zasmazane ... mniammmm

Meneq to pewnie w kazdym pomieszczeniu musisz.miec pochlaniacze wilogoci ... ogladam na youtube kanal laski ktora mieszka w singapurze i ma nawet w szafkach te pochlaniacze ....
Nie mam pochlaniaczy, bo o kant d.upu je rozbic. Trzeba wietrzyc i wycierac do sucha wszystko: zlew, wanne, itp. Jest tez opcja w klimatyzatorach : pochlanianie wilgoci.
Mowisz o cukrze?
Stary 2013-08-30, 10:08   #3294
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Neti nadziewana papryka

Nawijka to za☠☠☠iscie, przecie pisalysmy, ze rade dasz na 100% ale pomarudzic trzeba Wyuczenie dla Ciebie to bula z maslem, czekamy na info o obronie na 5

Yellow pisz co bedziesz robic hmm i mozna rozumiec, ze z TZ juz lepiej?

Ja pierdziele laski sluchajcie co mi sie snilo... Kluska spytala czy damy jej danonki!! Ale jaki realny sen! Az sie pytalam w nim TZa czy tez to slyszal bo musze dziewczynom napisac :D:
Nadziewana..ale ja maj pół czerwonej papryki i pół żółtej...nadziać to fetą?

Stary 2013-08-30, 10:14   #3295
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nadziewana..ale ja maj pół czerwonej papryki i pół żółtej...nadziać to fetą?

I dzemem i ... zasmazke
Stary 2013-08-30, 10:21   #3296
hje
Zakorzenienie

Ewik, jak się człowiek przyzwyczai, to się potem w dupie przewraca
Stary 2013-08-30, 10:21   #3297
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
I dzemem i ... zasmazke
No i to musi mieć smak....
Dzięki...nawet ja dam temu radę...

Ps.tz mnie nie widzi..ukrywam sie z telefonem..jak za małolata
Teraz pasuje a on kuchnie ogarnia

Stary 2013-08-30, 10:27   #3298
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
U mnie 30, wilgotnosc 90% i ciagle rosnie. I tajfun nadciaga

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

lady zdrowka dla Pietraszka!
Cytat:
I dzemem i ... zasmazke
leżę i kwiczę kompa oplułam kawą
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:29   #3299
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
leżę i kwiczę kompa oplułam kawą
Ale ten pierwszy cytat wcale nie jest smieszny...
Stary 2013-08-30, 10:33   #3300
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
nadrabiam was dzielnie, zostalo mi jakies 11 stron
o 11 zmykam na dalsze ukladanie planu.
pokaze wam tylko co moj synus uczynil dzis rano
gdzie moj maly synalek sie pytam????
milego dnia kochane!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0502.jpg (95,8 KB, 33 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości