Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 07:46   #4141
Plotkarrra
Rozeznanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez Noely Pokaż wiadomość
O Anna Saccone napisała na fejsie o hejterskich komentarzach, że potrzebuje przerwy bo ją to przerasta i że jej przykro. Powiem Wam, że wiadomo mogą wkurzać itd. ( osobiście ich bardzo lubię no ale przecież nie wszyscy muszą wszystkich lubić) ale faktycznie sama widziałam pod ich filmikami takie komentarze, że raczej nikt zdrowy umysłowo tego nie wymyślił. Były komenty z takimi wyzwiskami że masakra albo ktoś wypisywał że dają dziecku wódkę albo że ich dziecko jest opóźnione i że ma objawy jakiejś choroby umysłowej także nie dziwie im się bo czytać takie coś codziennie to nic miłego... Ludzie mnie przerażają i to do czego są zdolni
Wiem,tez zwrocilam juz nieraz uwage na ilosc jadu jaka sie tam wylewa
Plotkarrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:13   #4142
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noely Pokaż wiadomość
O Anna Saccone napisała na fejsie o hejterskich komentarzach, że potrzebuje przerwy bo ją to przerasta i że jej przykro. Powiem Wam, że wiadomo mogą wkurzać itd. ( osobiście ich bardzo lubię no ale przecież nie wszyscy muszą wszystkich lubić) ale faktycznie sama widziałam pod ich filmikami takie komentarze, że raczej nikt zdrowy umysłowo tego nie wymyślił. Były komenty z takimi wyzwiskami że masakra albo ktoś wypisywał że dają dziecku wódkę albo że ich dziecko jest opóźnione i że ma objawy jakiejś choroby umysłowej także nie dziwie im się bo czytać takie coś codziennie to nic miłego... Ludzie mnie przerażają i to do czego są zdolni
Bo mają takich fanów, co oglądają filmik i albo nie zakumają czegoś, albo przymykają oczy na cokolwiek. Ja widziałam jak jedna dziewczyna niehejtersko, ale normalnie napisała, że to co robią z fotelikiem jest niebezpieczne i tak zauważyło kilka innych osób, ale jakaś ich psychofanka wpadłą i zaczęła wyzywać dziewczynę od dziw** i wulgarnie ją wyprosiła. Ona moim zdaniem, nie może znieść tego, że niektórzy zauważają jakieś ich błędy i że o nich piszą. Natomiast taki prawdziwy hejt zdarza się wszędzie... pod filmikami każdego vlogera, blogera itd. Pisałam już, że ona cięzko znosi to całe vlogowanie, ale nie Jofi chce i koniec.

Cytat:
Napisane przez Plotkarrra Pokaż wiadomość
Wiem,tez zwrocilam juz nieraz uwage na ilosc jadu jaka sie tam wylewa
Tam odkąd pamiętam było dużo hejterstwa, ale uważam, że ludzie też widzą, że z nimi jest coś nie halo to raz, a dwa jesli dla ANy zwrócenie im uwagi, to hejt, to się nie dziwię. To jest typ baby, której nie mówi się coś z wykrzyknikiem, bo się zaraz rozpłacze, wystarczy zobaczyć jak ona robi prawo jazdy.I ogólnie ją w jakiejś napiętej sytuacji. Jest niedojrzała.

np.
"Why so they let the dogs kiss Emilia ! I'm sorry but dogs lick themselves clean and then they kiss the baby I had to stop watching be careful!"

Czy to jest hejt?? Po prostu Ana ma hopla na punkcie tych psów. ALbo:
"How will Anna cope with two babies?!!.. Oh yeh Jofee and her teen sister Erica."

Wszyscy widzą, że dzieckiem ciągle zajmuje sie Jofy, bo na ma depresję: ciążową, jesienną, poporodową, przedporodową, zimową, normalną, urojoną....

"Bethany Hilton 4 godziny temu

They are leaving a baby in a corner next to a lamp that has already been knocked down before and could easily fall on Emelias head and you see no problem with that? Are you 10 years old or something?"
To są przykałady, kiedy ludzie widzą jakieś zdarzenie i mają swoje odczucia.

"I can't believe you guys haven't babyproofed that corner with the lamp yet. You left Emilia alone and she broke the lamp again! That is totally irresponsible."

A to jest odpowiedź jakiejś ich psychofanki:
"Who the fuck would want you as a friend? You're a pig. A big hateful pig in this life when there's no need of it. Get a life ya fucking loser bitch."

PS. Gdzie Ana dała te info, że masz dosc? Pewno ją teraz błagają, żeby nie.... :/

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2013-08-30 o 08:43
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:20   #4143
201607111632
Konto usunięte

Eeee Karolina faktycznie ma życie jak w Madrycie, ciągle impreza, drink, ciastko, karmel czekolada, burger, frytki i sałatki.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:33   #4144
patisia123
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Eeee Karolina faktycznie ma życie jak w Madrycie, ciągle impreza, drink, ciastko, karmel czekolada, burger, frytki i sałatki.
Makaron za darmo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 08:37   #4145
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość

Mieszkam w mieście, mam dostęp do wiejskiej żywności, nie jem syfu pokroju paczkowanego tatara. O normalnym jedzeniu nie pisałam w kontekście mięsa. Czy trzeba na każdy obiad jeść mięso? Ale no tak ... polskie obiady ... Zamiast kotletów z mięsa można zrobić z warzyw lub sera/twarogu . A mięso kupić raz na jakiś czas, ale porządne. Jeśli komuś zależy, żeby jeść lepiej, znajdzie wiele przepisów, tańszych, zdrowszych. Więcej wyobraźni w kuchni ...
Też mnie wkurzyło to o szanowaniu jedzenia, bo to komentarz ni w pięć ni w dziewięć - no akurat tatar produktem pierwszej potrzeby nie jest, co więcej, jest to mięso, które ludzie zazwyczaj się starają kupić jak najlepsze i jak najświeższe. Poza tym, u mnie w mieście supermarkety to domena 'młodszych-nowszych pokoleń', starsze czy biedniejsze (nie wszystkie, ale 'podział' jest widoczny) robią zakupy na ryneczku... więc też tam zakupią tatar.
O szanowaniu jedzenia to można komentarz napisać pod filmikami z idiotycznymi 'wyzwaniami', gdzie ludzie potrafią się obrzucać niesamowitymi ilościami jedzenia. Nie przy dyskusji naturalne vs. chemiczne ???
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:20   #4146
Plotkarrra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Bo mają takich fanów, co oglądają filmik i albo nie zakumają czegoś, albo przymykają oczy na cokolwiek. Ja widziałam jak jedna dziewczyna niehejtersko, ale normalnie napisała, że to co robią z fotelikiem jest niebezpieczne i tak zauważyło kilka innych osób, ale jakaś ich psychofanka wpadłą i zaczęła wyzywać dziewczynę od dziw** i wulgarnie ją wyprosiła. Ona moim zdaniem, nie może znieść tego, że niektórzy zauważają jakieś ich błędy i że o nich piszą. Natomiast taki prawdziwy hejt zdarza się wszędzie... pod filmikami każdego vlogera, blogera itd. Pisałam już, że ona cięzko znosi to całe vlogowanie, ale nie Jofi chce i koniec.

Tam odkąd pamiętam było dużo hejterstwa, ale uważam, że ludzie też widzą, że z nimi jest coś nie halo to raz, a dwa jesli dla ANy zwrócenie im uwagi, to hejt, to się nie dziwię. To jest typ baby, której nie mówi się coś z wykrzyknikiem, bo się zaraz rozpłacze, wystarczy zobaczyć jak ona robi prawo jazdy.I ogólnie ją w jakiejś napiętej sytuacji. Jest niedojrzała.

np.
"Why so they let the dogs kiss Emilia ! I'm sorry but dogs lick themselves clean and then they kiss the baby I had to stop watching be careful!"

Czy to jest hejt?? Po prostu Ana ma hopla na punkcie tych psów. ALbo:
"How will Anna cope with two babies?!!.. Oh yeh Jofee and her teen sister Erica."

Wszyscy widzą, że dzieckiem ciągle zajmuje sie Jofy, bo na ma depresję: ciążową, jesienną, poporodową, przedporodową, zimową, normalną, urojoną....

"Bethany Hilton 4 godziny temu

They are leaving a baby in a corner next to a lamp that has already been knocked down before and could easily fall on Emelias head and you see no problem with that? Are you 10 years old or something?"
To są przykałady, kiedy ludzie widzą jakieś zdarzenie i mają swoje odczucia.

"I can't believe you guys haven't babyproofed that corner with the lamp yet. You left Emilia alone and she broke the lamp again! That is totally irresponsible."

A to jest odpowiedź jakiejś ich psychofanki:
"Who the fuck would want you as a friend? You're a pig. A big hateful pig in this life when there's no need of it. Get a life ya fucking loser bitch."

PS. Gdzie Ana dała te info, że masz dosc? Pewno ją teraz błagają, żeby nie.... :/
Akurat jesli chodzi o psy to sie zgadzam,jak widze to jak one oblizuja twarz tego dziecka to az sama mam ochote sie wytrzec I te psy sie teraz jakies agresywne zrobily-warcza na siebie,gryza sie a obok nich siedzi na podlodze Emilia...
Plotkarrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:41   #4147
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
no brzuszek sztuczny , ale łapsko wielkie

a ciastka można wcinać do oporu , przecież to wszystko wina tarczycy
najczęściej kobiety o tego typu budowie mają taki brzuszek ehem, naturalnie
i szczerze wolałabym akurat zobaczyć w klipie kogoś, po kim ciążę widać na pierwszy rzut oka
bo kiedyś moja mamuśka miała wpadkę, jak była w ciąży ze mną, bo miała niewielki brzuch (urodziłam się w 6 miesiącu) i jakaś pani zapytała się który to miesiąc, mama odpytała tym samym i okazało się, że ta kobieta po prostu była gruba
Stary 2013-08-30, 10:15   #4148
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość

O szanowaniu jedzenia to można komentarz napisać pod filmikami z idiotycznymi 'wyzwaniami', gdzie ludzie potrafią się obrzucać niesamowitymi ilościami jedzenia. Nie przy dyskusji naturalne vs. chemiczne ???
Chodziło chyba także o to, co Marzenka zrobiła w filmiku.
Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Uważam jednak, że z wyrzucaniem jedzenia do kosza Marzena przegięła

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-08-30 o 10:19
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:24   #4149
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Oho, będę jedyna, której filmik "kocham gotować" w wykonaniu Dziewczyn się nie podoba Ale może dlatego, że całą tą sprawę z Piotrkiem uważam za zagmatwaną i mam inne zdanie niż większość internetów.
Uważam jednak, że z wyrzucaniem jedzenia do kosza Marzena przegięła
ja z tego powodu nawet nie będę włączać, bo dorosłe osoby broniące tego faceta, gdy cała racja wcale nie leży po jego stronie wychodzą na idiotów, którzy nie potrafią zaznajomić się z faktami. żenujące zachowanie, które jednocześnie nie zaskakuje mnie ani trochę
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:30   #4150
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostuewelinka Pokaż wiadomość
CZEMU NIE BOMBY, LAURA WHY?!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Właśnie. Czekamy. Widownie już masz najlepszą na świecie czyli nas.

Macie karte z drogeri Hebe? Dostaje się ją w drogeri czy przysyłają do domu?
ja dostalam od razu w sklepie
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:33   #4151
Patalus
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/user/dressedi...ature=g-high-u oglądacie?
Stary 2013-08-30, 10:40   #4152
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale co za głupoty... Normalne jedzenie można kupić taniej, zrobić samemu zamiast jeść mięso napakowane chemią ( a może i nie jak mówi Sądołów, i nie chodzi mi tylko o produkty tej firmy). Jeśli lubisz jeść syf to współczuje.
I nie mogę uwierzyć, że ktoś w ogóle kupował tego tatara...

zgadzam sie, nie popadajmy w skrajnosci.

jesli cos jest przeznaczone do jedzenia na surowo, to nie powinno to byc naladowane chemia i tyle. Ja brzydzilabym sie zjesc surowe mieso, ktore jest wgl pakowane w paczki i ma dlugi termin przydatnosci.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

live u kajmanowej ogladalyscie dziewczynki ?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Też mnie wkurzyło to o szanowaniu jedzenia, bo to komentarz ni w pięć ni w dziewięć - no akurat tatar produktem pierwszej potrzeby nie jest, co więcej, jest to mięso, które ludzie zazwyczaj się starają kupić jak najlepsze i jak najświeższe. Poza tym, u mnie w mieście supermarkety to domena 'młodszych-nowszych pokoleń', starsze czy biedniejsze (nie wszystkie, ale 'podział' jest widoczny) robią zakupy na ryneczku... więc też tam zakupią tatar.
co do szanowania jedzenia, to przypomniala mi sie afera dotyczaca littleblueberrysmile, ktora wraz z kolezanka zrobila czelendż i kąpaly sie w wannie mleka z płatkami sniadaniowymi.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?f...e=1&permPage=1

co myslicie o tej stylówie karoliny ?
Stary 2013-08-30, 10:46   #4153
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
jesli cos jest przeznaczone do jedzenia na surowo, to nie powinno to byc naladowane chemia i tyle.
Tatar wołowy Sokołów, skład:
"* mięso wołowe (88% lub 80, znalazłam różne źrodła),
* regulator kwasowości E325, Mleczan sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu mlekowego. Jest stosowany jako dodatek do żywności, który konserwuje mięso oraz chroni je przed atakami mikroorganizmów.
* regulator kwasowości E331, Cytrynian sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu cytrynowego. Stosowany jako smakowy i konserwujący dodatek do żywności.
* sól,
* olej rzepakowy,
* błonnik z grochu,
* skrobia z grochu,
* maltodekstryna, jest stosowana jako środek zapobiegający krystalizacji sacharozy w przetworach wysokosłodzonych.
* ekstrakty,
* olejki eteryczne przypraw,
* przeciwutleniacz E301, Askorbinian sodu – Sól sodowa kwasu askorbinowego (witamina C, naturalny kwas), który występuje w większości owoców i warzyw. Na skale produkcyjna syntetyzowany na drodze fermentacji glukozy przez bakterie, która poprzedza chemiczne utlenianie.
* hydrolizat białka sojowego, pełni rolę substancji smakowo-zapachowej i/lub substancji wzbogacającej.
* glukoza,
* substancje wzmacniające smak i zapach E621, Glutaminian sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu glutaminowego.
* ekstrakt drożdżowy,
* aromat,
* substancja konserwująca E250, Azotyn sodu, NaNO2 – nieorganiczny związek chemiczny, sól kwasu azotawego i sodu. Stosowany jest jako substrat przy produkcji barwników oraz jako dodatek konserwujący do żywności."

Wszystkie dodatki, poza jednym, są naturalne, Piotrek powinien zorientować się, w jaki sposób konserwuje się tego rodzaju mięso.
E
to nie zawsze SAMA CHEMIA, ZŁO, ŚWIŃSTWO!
Tutaj można przeczytać czym jest dokładnie każdy składnik:
http://platyna.org/blog/2013/08/13/c...ra-z-sokolowa/

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-08-30 o 10:49
Stary 2013-08-30, 10:48   #4154
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Chodziło chyba także o to, co Marzenka zrobiła w filmiku.
Ja się odniosłam do wypowiedzi, która w całości mówiła o sokołowie , a dokładniej o oburzonej gimbazie, która powinna się nauczyć szanować i chemię, bo nie wszyscy mają takie luksusy. A Marzena z wyrzucaniem tatara to już swoją drogą .

Cytat:
Dokładnie. Nie chcę znowu robić offtopu, bo wiem, że już tu o tym rozmawiałyście [akurat nie byłam wtedy online, żeby wtrącić swoje 3 grosze], ale mnie śmieszy całe to napuszenie się gimnazjalistów i internetów, że nie będą jeść tatara i Sokołowa. Uważam, że jakby nie mieli co do gęby włożyć przez 2 miesiące i posmakowali ubóstwa, to by nie pieprzyli takich głupot. Jedzenie trzeba szanować, nawet jeśli jest z dodatkiem "chemii" [o co w dzisiejszych czasach nietrudno ].
Stary 2013-08-30, 10:51   #4155
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Tatar wołowy Sokołów, skład:
"* mięso wołowe (88% lub 80, znalazłam różne źrodła),
* regulator kwasowości E325, Mleczan sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu mlekowego. Jest stosowany jako dodatek do żywności, który konserwuje mięso oraz chroni je przed atakami mikroorganizmów.
* regulator kwasowości E331, Cytrynian sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu cytrynowego. Stosowany jako smakowy i konserwujący dodatek do żywności.
* sól,
* olej rzepakowy,
* błonnik z grochu,
* skrobia z grochu,
* maltodekstryna, jest stosowana jako środek zapobiegający krystalizacji sacharozy w przetworach wysokosłodzonych.
* ekstrakty,
* olejki eteryczne przypraw,
* przeciwutleniacz E301, Askorbinian sodu – Sól sodowa kwasu askorbinowego (witamina C, naturalny kwas), który występuje w większości owoców i warzyw. Na skale produkcyjna syntetyzowany na drodze fermentacji glukozy przez bakterie, która poprzedza chemiczne utlenianie.
* hydrolizat białka sojowego, pełni rolę substancji smakowo-zapachowej i/lub substancji wzbogacającej.
* glukoza,
* substancje wzmacniające smak i zapach E621, Glutaminian sodu – organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu glutaminowego.
* ekstrakt drożdżowy,
* aromat,
* substancja konserwująca E250, Azotyn sodu, NaNO2 – nieorganiczny związek chemiczny, sól kwasu azotawego i sodu. Stosowany jest jako substrat przy produkcji barwników oraz jako dodatek konserwujący do żywności."

Wszystkie dodatki, poza jednym, są naturalne, Piotrek powinien zorientować się, w jaki sposób konserwuje się tego rodzaju mięso.
E
to nie zawsze SAMA CHEMIA, ZŁO, ŚWIŃSTWO!
Tutaj można przeczytać czym jest dokładnie każdy składnik:
http://platyna.org/blog/2013/08/13/c...ra-z-sokolowa/

okej, okej - rozumiem! spoczko, po prostu nie zjadlabym niczego pakowanego jesli jest to przeznaczone do jedzenia na surowo - tyle

ale moze to moje uprzedzenie, ktorego nie potrafie uzasadnic, luz

/ chociaz widzac wczesniejsze komentarze, to musze dodac - ze pewnie zjadlabym jakbym przymierala glodem, bo chyba 'wybrzydzanie' jest uwazane przez kogos za brak szacunku do jedzenia.. czego nie ogarniam, ale moze nie jestem wystarczajaco rozgarnieta, kto wie

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2013-08-30 o 10:53
Stary 2013-08-30, 10:52   #4156
spea
Wtajemniczenie

GG do spea

A u Nieesi ulubiency sierpnia
spea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:00   #4157
patisia123
Zakorzenienie

tylko mówienie , że jest się po stronie Piotra niczego nie zmieni.
I każdy może sądzić , że peklowane mięso to zło.. Ale chodzi o słowa jakich użył Piotr, że to nafaszerowane chemią, że po nim się świeci - a to jednak mija się z prawdą , a wydźwięk ma jednoznaczny.

Już pomijając ,że tą sprawą Sokołów sobie bardziej zaszkodził niż pomógł..

Edytowane przez patisia123
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:04
Stary 2013-08-30, 11:01   #4158
domiss11
Raczkowanie

Mnie w filmiku vlogerek spodobala sie sama idea, to fajne, ze spolecznosc yt potrafi sie polaczyc i stworzyc cos razem. Nie mnie oceniac cala sprawe z Sokolowem, ale milo ze dziewczyny cos takiego wymyslily.
Stary 2013-08-30, 11:05   #4159
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiss11 Pokaż wiadomość
Mnie w filmiku vlogerek spodobala sie sama idea, to fajne, ze spolecznosc yt potrafi sie polaczyc i stworzyc cos razem. Nie mnie oceniac cala sprawe z Sokolowem, ale milo ze dziewczyny cos takiego wymyslily.
no super. Na pewno Piotr się cieszy , że koledzy i koleżanki wspierają go
Stary 2013-08-30, 11:07   #4160
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tylko mówienie , że jest się po stronie Piotra niczego nie zmieni.
I każdy może sądzić , że peklowane mięso to zło.. Ale chodzi o słowa jakich użył Piotr, że to nafaszerowane chemią, że po nim się świeci - a to jednak mija się z prawdą , a wydźwięk ma jednoznaczny.

i tutaj takze sie zgadzam, po prostu wyobrazilam sobie, ze mam to zjesc i wiem, ze bym tego nie zrobila - tyle.
Stary 2013-08-30, 11:08   #4161
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
To na pewno, wszędzie nagonka na nich.
"
CrogueMitaine113 15 godzin temu
Już nigdy w życiu nie kupie niczego z firmy Sokołów, dziś prawie wsadziłam do koszyka ich kabanosy, ale jak dostrzegłam markę od razu odłożyłam

· 85
"
+wszystkie kwejki, wiochy, demoty i te inne...

Cytat:
Fajnie, że mamy taki polski YT światek, ludzie się kojarzą, znają, wspierają.

Ale jak czytam komentarze do "akcji":
"MsLil1986 2 godziny temu
przykre to wszystko - rozumiem, ze istnieje tu jakaś youtubowa solidarnośc vlogerów, ale żaden z was nawet nie stał obok kogoś, kto prowadzi dużo przedsiębiorstwo. Gdyby dobre imię mojej własnej firmy zostało zniesławione w taki sposób zareagowałabym tak samo jak Sokołów. Macie prawo przeprowadzać testy, komentować, wypowiadać sie o składzie i jakości produktu - ale tylko rzetelnie i bez zbędnych odruchów wymiotnych.

·

RockGlamPrincess 2 godziny temu
widzę, że testu tatara nawet nie widziałaś i nie jesteś w temacie, po drugie nie masz zielonego pojęcia czy ktoś tu prowadzi duże przedsiębiorstwo, jedno jest pewne każdy z vlogerów prowadzi małe przedsiębiorstwo jakim są nasze kanały i codziennie spotykamy się z krytyką i hejtem i co? każdemu mamy wytoczyć proces????

· 28 w odpowiedzi do: MsLil1986"

to kurczę, nie o to tutaj przecież chodzi....
Co ona porównuje "masz za ciasną kurtkę" do "Wasz produkt to największy szit napakowany chemią"?
Stary 2013-08-30, 11:10   #4162
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
no super. Na pewno Piotr się cieszy , że koledzy i koleżanki wspierają go
ale w czym go trzeba wspierać? dorosły facet to wie że dał dupy, wiec nie ma czego wspierać, krzywda się nikomu nie dzieje - trzeba ponosić konsekwencje za swoje słowa.

a Sokołów nie jest firemką składającą się z 5 osób, na dłuższą metę nie odczują tego, że ktoś tam nie kupi ich produktów, gdyby się tego obawiali to by siedzieli cicho drugą rzeczą jest to że jak sprawa zakończy się ugodą to afera nie dotrzea do wiekszości osób które kupują ich produkty.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:13
Stary 2013-08-30, 11:11   #4163
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
A dla mnie to głupota podpisywać się i brać udział w czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Tylko dlatego, że to vloger, jeden z ich grona.
Stary 2013-08-30, 11:14   #4164
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
A dla mnie to głupota podpisywać się i brać udział w czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Tylko dlatego, że to vloger, jeden z ich grona.
tia ale ten, trzeba sobie zjednać internety nie? trzeba iśc z falą to może i im coś skapnie z tego
Stary 2013-08-30, 11:15   #4165
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
A ja tego nie kupuję. Przecież poniekąd ich sprawa też dotyczy. Bo jakby tak każdego vlogera firma pozywała za negatywną i niezbyt kompetentną recenzję czy test, to każdej (lub niemal każdej) z nich dostałoby się.
W każdej takiej zamkniętej grupie społecznej bronią "swoich", jeśli grupa miałaby stracić, choćby zaufanie społeczne, patrz: lekarze, którzy bronią kolegów po fachu, gdy wychodzi jakaś afera, czy psychologowie, którzy bronili Samsona.

Trochę drastyczne przykłady, wiem, ale tak mi się skojarzyło.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:21   #4166
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
tia ale ten, trzeba sobie zjednać internety nie? trzeba iśc z falą to może i im coś skapnie z tego
Takie pospolite ruszenie
Stary 2013-08-30, 11:21   #4167
evvelinek
Zakorzenienie

ja nawet posunę się do stwierdzenia że ta cała solidarność to dla kasy i popularności a nie z "dobrego serca" AdBuster wygląda na inteligentnego człowieka, niby mądrzejszy kanał prowadzi, a bawi sie w jakies piosenki na temat afery - po co? bo ludzie bedą szukać, beda trafiać na jego kanał, wiecej ludzi się zainteresuje jego osobą itd. prosty sposób na rozgłos i zbicie kasy. całej reszty tyczy się to samo. tym bardziej, że takie solidaryzowanie nic nie pomoże samemu zainteresowanemu (wrecz przeciwnie jak juz) i krzywda mu się nie dzieje.
Stary 2013-08-30, 11:26   #4168
CATUS
Rozeznanie

A propos Ad Bustera, nie wiem , czy widziałyście jak Durex inteligentnie wybrnął, po jego testach prezerwatyw:
https://www.facebook.com/DurexPolska/posts/538430519557719

Można?Można
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:38   #4169
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
Ja ogladam i bardzo mi sie podoba
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:38   #4170
Hadassah
Zadomowienie

Dokładnie o to chodzi - demonizowanie tego składu to głupot popełniona przez Piotrka, aczkolwiek 'wybielanie' go nie ma sensu - aby takie mięso się trzymało musi zostać nafaszerowane chemią i tyle. Też od czasu do czasu żyję na krawędzi bo mam ochotę na pasztet z puszki
(A w komentarzach notki, do której został wrzucony link ludzie wypowiadają się jak to autorka bardzo chce ten tatar uniewinnić )

Kwestia tego, że u nas dopiero uczą się traktowania zbulwersowanego klienta tak, żeby to nie przyniosło im szkody - nie wiem czy zaglądacie na bloga Lusterko Em - napisała kiedyś, że kawa ze starbucksa jej nie smakowała - dostała z koleżanką zaproszenie na kawę, którą specjalnie przygotował im menadżer. Oczywiście wszystko poszło na bloga. Sokołów mógł zrobić coś podobnego lub np 'kontr' filmik w żartobliwym tonie (nie mówię, że zostawić tak bez odzewu!). Ale widocznie tam nie mają kadry do zadań specjalnych. I zamiast na tym wypłynąć, to mają internetowe pospolite ruszenie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości