|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
![]() ![]() ![]() Ja ostatnie dwa dni mam ogromne problemy ze spaniem(nerwy). Moje koty to wyczuły, i wszystkie trzy cisną się, aby spać ze mną. Jeden śpi na krześle, drugi na dywaniku pod nim, a trzeci na pufie. Już się zdarzyło kilka razy, że jeden drugiego "przechrapuje". Najlepiej jest zasypiać, jak wszystkie trzy mruczą ![]() ![]() Ostatni dzień przygotowań, zaraz jadę na hybrydę na paznokcie. W ostatniej chwili się umawiałam... Bo wczoraj miałam wizytę właściwą u kosmetyczki i zapomniałam.... Ostatnio wszystko mi z głowy wylatuje... I jak nie zapisze to nie pamiętam... A córcia rusza się przed snem jak szalona, i rano po przebudzeniu Przecudowne uczucie ![]() MałaMigotka - teściowej powiedz żeby swojego brzucha i wagi pilnowała.. brr... One wszystko wiedzą najlepiej... Moja by mi tylko jedzenie wciskała..... kukurydzianaa - śliczny brzuś Gosia -
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-08-30 o 10:37 |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie byłam w takim wyprzedażowym sklepie koło mnie (troche SH a troche takich kolekcji co nie zeszły w firmowych sklepach) i przymierzałam płaszczyki jesienne i jak w ramionach dobre to w brzuszku się nie dopinają (albo dopinają się ale na styk) a jak na brzusiu luzik tak że jeszcze do zimy starczy to w ramionach trzy takie jak ja się zmieszczą ... masakra. A ludzi od groma bo akurat na dostawę nowego towaru trafiłam.
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie- nie głupia kurtka na zimę (o ile ciepła) http://allegro.pl/w465-sliczna-kurtk...499583139.html
różne rozmiary chyba są - ciekawe jak by się sprawdziła ![]() tak patrze na te kurtki i same wielkie rozmiary są
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-30 o 10:51 |
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gratuluję wizyt, poznanych płci, wyników i całej reszty ![]() Ja wczoraj zaszłam do tego gina na fundusz, bo miałam odebrać wyniki, usg nie robił, bo nie ma sprzętu, ale posłuchaliśmy serducha puka zdrowo, więc wyszłam od niego dużo bardziej happy niż weszłam dzisiaj mam prywatną wizytę, to będę miała badanie, i pewnie od razu na usg się zapiszę.Co do pracy to w Lublinie też nie jest kolorowo, dla przykładu studia nas skończyło 20 osób na roku, pracę na umowę mam ja i mój mąż (chociaż nie z wykształcenia) i jeden kumpel pracuje na umowę zlecenie, reszta nie ma nic... A jeśli chodzi o szukanie pracy i odmowy, to ja usłyszałam (w kilku miejscach), że mnie nie przyjmą bo mam wyższe wykształcenie z dziwnego kierunku i znam 4 języki obce, więc jestem za bardzo wykształcona, bo jak oni mogą zatrudnić kogoś kto zna tyle języków, jak większość u nich angielskiego nie zna, a kierownictwo słabo. Pogoda się dzisiaj popsuła i już mi się nic nie chce... normalnie najchętniej bym z domu nie wychodziła w ogóle.... |
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam jedną w obserwowanych http://allegro.pl/8ak321-mama-liciou...507433295.html co do pracy to ja parę razy usłyszałam że mnie nie zatrudnią bo za mądra jestem na rozmowach odpowiadałam na techniczne pytania i raz mi gość powiedział że mnie nie zatrudni bo wiem więcej od niego i że go wygryze z posadki...
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę naczytałam się z rana opisów porodów i się poryczałam jak głupia...te hormony mnie dobiją. Wczoraj zjadłam obiado-kolację a po godzinie mnie głód dopadł ech ciąża
|
|
|
|
#2497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A psina leży jak prawdziwy lord ![]() Dziewczynki, nie jestem pewna czy to było "to", ale wczoraj przed zaśnięciem czułam takie przesuwanie w dole brzucha i trochę wyżej delikatne puknięcie. Te puknięcie później jeszcze ze dwa razy się powtórzyło. Rano celowo dłużej leżałam, żeby się wsłuchać, ale cisza. Zobaczę co będzie dalej, bo sama nie wiem czy to było maleństwo
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też fajna tylko ciekawe jaka cena będzie. co do pogrubionego- przynajmniej punkt za szczerość ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
miałam coś podobnego ale się nie powtórzyło (takie bąble mi się przesuwały w podbrzuszu)- nie piszę wiec bo pewnie to jelita trawią to co im wrzucam
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ ja zamawiałam 2 razy i w sumie dwa razy się zawiodłam .A Akurat miał rzeczna której mi zależało i przy okazji licytowałam więcej rzeczy , żeby przesyłka mi się opłaciła . I jeśli chodzi o jakoś to z jakością u niego średnio . Mam kilka rzeczy które na zdjęciach wyglądały cudnie a w rzeczywistości tragedia |
|
|
|
|
#2502 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedziała, że to normalne, bo wszystko w środku się rozciąga.Cytat:
Jak za taką cenę to mogłabym się skusić :P Ale widzę, że to licytacja i nie wiadomo jak na żywo wygląda ![]() Zrobiłam porządek w ciuszkach maluszka Tzn. z całej sterty odrzuciłam te typowo dziewczęce. W tygodniu wszystko popiorę, poukładam i pospisuję ile czego mam A jak najlepiej układać ciuszki? Rozmiarami? Czy np. śpiochy do śpiochów?
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-30 o 11:19 |
||||
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam pudło 0-3 miesiące i tam ulozylam spiochy do spiochow itp. Ale u nas trwa przeprowadzka, wiec wszystko jest wielką prowizorką. Oby tylko Mlody sie nie pośpieszyl i nie postanowił przywitać swiata zanim sie nie wprowadzimy do nowego mieszkania A dzisiaj idę na wizytę, mam nadzieję, ze bedzie nudna
|
|
#2504 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
(ach...ta słynna nazwa: "opiekun klienta" albo "specjalista ds. obsługi klienta biznesowego" ). Z mojej grupy w Lublinie zostało 5 osób...żadna nie pracuje w zawodzie. Reszta rozjechała się po Polsce i świecie.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-08-30 o 11:30 |
||||
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne te Wasze maluchy!!!!!!!
Ja sie chcialam pochwalic, ze do wczoraj nic nie czulam, a dzisiaj w nocy male nagle zaczelo kopac i kopie nadal |
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Mi się z kurtek podobają np takie: http://www.pieknamama.pl/kurtka-rita-5014.html albo taka http://www.bonprix.pl/produkt/kurtka...779&return=ref , ale ceny mnie powalają- na jeden sezon to jest wysoka cena, choć boje się, że nie będę miała wyjścia :/
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-30 o 11:29 |
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Akkama kość ma już dobre 2 lata nie umie sobie z nią poradzić kupiliśmy chyba za 6 złoty to chyba kość krowy? On jej nawet nie potrafi podnieść
On ma tyle zabawek, że szok w oddali leżą te, co pływają na balkonie w jego basenie i co jakiś czas przynosi je do domu.
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoniłam odwołać wizytę u poprzedniego gina
tak się stresowałam ... cały tydzień próbowałam się dodzwonić . Bałaś się , ze będzie się pytać dlaczego czy rezygnuje . A tu dzwonię mówię , że chce odwołać wizytę podaje nazwisko i już żadnych pytać ja to jestem jednak panikara
|
|
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj drogie są .... szkoda kasy na kurtkę na raz. Ja poszukam w lumpkach- może coś trafię i koleżanka mówiła że ma taką jedną więc muszę przymierzyć
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Planuję wyprać teraz, bo mam miesiąc wolnego i leżę do góry tyłkiem i się nudzę
Później zaczną mi się zajęcia. Pomyślałam, że popakuje je w świeże reklamówki, schowam do wolnej szafy i nic nie powinno się zakurzyć ![]() Cytat:
hehe
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-08-30 o 11:40 |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Laski- rusza się!!!! i widać jak brzuch skacze
na razie delikatnie ale ewidentnie się coś kokosi w środku dziwne uczucie
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka, która rodziła dwa lata temu w styczniu sprawiła sobie ciepłe poncho, w którego używa cały czas. Idę dzisiaj ściąć moje kudły, bo już mnie szlag z nimi trafia. Nie dość, ze mam gęste włosy to jeszcze grube. Sciachałabym je na krótko ale pewnie skończy się tylko na podcięciu i mocnym wydegażowaniu.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-08-30 o 11:47 |
||
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
U mnie ruchy wyczuwalne już są od tygodnia
A jestem w końcówce 17stego tygodnia. Jestem pewna na 100% że to są ruchy, tylko że czuje je bardzo nisko, na wysokości właśnie gumy od majtek ;p No i nie czuję ich systematycznie, tylko przeważnie rano/wieczorem i to są lekkie odczucia
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny mam pytanie... 21 bylam u ginka 1 raz publicznie bo bolał mnie brzuch,było akurat miejsce w tym dniu a moj prywatny wyjechał na 2 dni. Powiedział,że trzeba bedzie sie polozyc w szpitalu jak bedzie bolał brzuch bo dosc napięty jest, dostałam skierowanie . Pojechałam do mojego gina nastepnego dnia jak wrocił i mowił,ze jest OK mam duzo lezec odpoczywac ,na usg wszystko ok przy badaniu OK ale jak ebdzie bolał mam jechac. Od 2h boli jak na @ dosc mocno ,coraz w sumie mocniej do tego strasznie mnie bolą plecy z tyłu tak nagle. Myśle czy jechac do tego szpitala bo moj nie odbiera-dzis jest na porodowce wlasnie z tego co wiem. I czy to z 21 skierowanie do szpitala moze byc wazne dalej?
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-08-30 o 11:56 |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lejdi, ja bym jechała jak najszybciej na IP, bez względu na to czy skierowanie jeszcze ważne.
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-08-30 o 11:59 |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2520 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Przecudowne uczucie 

16.06.2012 

tak się stresowałam ... cały tydzień próbowałam się dodzwonić . Bałaś się , ze będzie się pytać dlaczego czy rezygnuje . A tu dzwonię mówię , że chce odwołać wizytę podaje nazwisko i już żadnych pytać