Z czego jestescie dumni jako Polacy? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 08:36   #91
Imperialista
BAN stały

Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Polska byłaby jeszcze piekniejsza, ale ukradli nam wileńską Ostrą Bramę, puszcze Polesia, stepy Wołynia i "semper fidelis" Lwów.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 09:03   #92
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Polska byłaby jeszcze piekniejsza, ale ukradli nam wileńską Ostrą Bramę, puszcze Polesia, stepy Wołynia i "semper fidelis" Lwów.
Wołynia kulturowo polskim bym nie nazwała.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem ale spójrz - Anglia, Polska = Europa, klimat podobny.
(...)
coś takiego będzie dla niego po prostu ładne.
http://www.tourist-destinations.com/...nd-travel.html
Europy Wschodniej z Zachodnią jednak bym nie zestawiała, szczególnie ze względu na ostatnie 150 lat historii.

Zdjęcia piękne Chcę tam pojechać

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:05
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:12   #93
tiramisu_
Wtajemniczenie

A mi to lata. Nie czuję żadnej dumy, mogłabym mieszkać gdziekolwiek indziej. Historia dumą mnie też nie napawa, bo chyba obecnie by mi żyło się lepiej jakbym mieszakała na terenie niemieckim, a nie polskim. Aczkolwiek na razie w żaden sposób narzekać nie mogę, choć widzę po sytuacji ekonomicznej innych ludzi w okół mnie - przykre. I źle mi również jak jadę do innych Państw i wszystko jest dla mnie bardzo drogie, a dla znajomych z Danii jest znów bardzo tanio i wydają na co się tylko podoba. A jak powiedziałam raz na naukowych warsztatach za granicą ile w Polsce wynosi podstawowe stypendium na studiach doktoranckich, to nikt mi nie wierzył
Lubię polskie jedzonko, ale tak samo lubię i w innych krajach ichnie potrawy. Wszędzie jest coś fajnego, kuchnia, natura, ludzie, więc nie czuję potrzeby bycia specjalnie dumnej z czegokolwiek. Moją swego rodzaju "idolką" jest Maria Curie-Skłodowska, ale co z tego jak i tak badania prowadziła we Francji
I irytuje mnie Polska zaściankowość, wszechobecny katolicyzm i nietolerancja.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42531623]Ja z nieczego nie jestem dumna. To nie moja zasługa (ani wina), że jestem Polką.
[/QUOTE]
Otototo, dokładnie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Nieudane porównanie. Lotnisko główne Goteborga, to Göteborg-Landvetter. Lotnisko City Airport, które wstawiłaś służy do obsługi jedynie tanich linii lotniczych - duża minimalizacja kosztów. Jest bardzo malutkie i niewiele samolotów tam lata. A jak już pokazujesz wybiórczo, to może porównamy dworce autobusowe Goteborga i Gdańska

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:14
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:14   #94
Mesis
Raczkowanie

Śmieszne, a może bardziej smutne jest to co piszecie. Wasi przodkowie, których krew płynie w waszych żyłach poświęcili swoje życie, po to abyśmy mogli żyć w wolnym kraju, po to żebyśmy byli u siebie, po to aby nie zapomniano o wszystkich wspaniałych osobach, o naszej inteligencji i naszym dorobku kulturowym. Tyle istnień zginęło, po to abyśmy my (wnukowie tych ludzi, przyszłe pokolenie) mogli żyć w spokoju, jako wolni ludzie. Jeśli nie jesteście w stanie tego docenić to robi mi się niedobrze. Może my nie mamy wpływu na to, gdzie się urodzimy, ale nasi dziadkowie mieli wpływ na to w jakim kraju przyjdzie żyć im dzieciom i wnukom. I jestem za to wdzięczna i jestem dumna z takich przodków.
Stary 2013-08-30, 11:18   #95
maryanna3
Zakorzenienie

Masakra, załóżcie sobie wątek: 'ponarzekajmy na wszystko' albo 'co mi się nie podoba' nie będziecie musieli wywlekać swoich żali w wątku: Z czego jesteście dumni jako Polacy? Nie umiecie czytać?
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:20   #96
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Wołynia kulturowo polskim bym nie nazwała
Dlaczego? Przecież Polacy i katolicy stanowili około 15% mieszkańców, stanowili elitę tych ziem (wywodzili się oni od szlachty, pochodziło od nich większość miejscowej inteligencji). To oni budowali na tej ziemii i ją rozwijali. Swoją drogą ród Czartoryskich właśnie się wywodził z Wołynia.

I do tej pory mieszka tam garstka Polaków. W Żytomierzu (250 tysieczne miasto przed samym Kijowem), dzisiaj w 2013 roku Polacy stanowią 10-20% mieszkańców. A było to przecież poza II Rzeczpospolitą.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 11:24   #98
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mesis Pokaż wiadomość
Śmieszne, a może bardziej smutne jest to co piszecie. Wasi przodkowie, których krew płynie w waszych żyłach poświęcili swoje życie, po to abyśmy mogli żyć w wolnym kraju, po to żebyśmy byli u siebie, po to aby nie zapomniano o wszystkich wspaniałych osobach, o naszej inteligencji i naszym dorobku kulturowym. Tyle istnień zginęło, po to abyśmy my (wnukowie tych ludzi, przyszłe pokolenie) mogli żyć w spokoju, jako wolni ludzie. Jeśli nie jesteście w stanie tego docenić to robi mi się niedobrze. Może my nie mamy wpływu na to, gdzie się urodzimy, ale nasi dziadkowie mieli wpływ na to w jakim kraju przyjdzie żyć im dzieciom i wnukom. I jestem za to wdzięczna i jestem dumna z takich przodków.
Moi dziadkowe i pradziadkowie niestety musieli walczyć i nikt z tego zadowolony nie był. Wciągani siłą do armii w wieku kilku!!! lat - cudem odnalezieni po 30!!! latach. Myslisz, że ktokolwiek jest dumny z tego, że walczył? Że 30 lat nie widzieli żony i dzieci? Życia im się posypały a ktoś mi będzie gadać o honorze za Polskę Wolałabym, żeby mój dziadek jak i jego rodzina wiedli normalne życie i żebyśmy żyli gdziekolwiek - choćby w Niemczech, czy Austrii, skąd prawdopodobnie pierwotnie też pochodzimy i niestety rodzina moja musiała nazwisko zmieniać, bo zbyt szwabsko brzmiało i groziło moim pradziadkom wymordowanie.

Czas edycji: 2013-08-30 o 11:26
Stary 2013-08-30, 11:31   #99
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Mój dziadkowe i pradziadkowie niestety musieli walczyć i nikt z tego zadowolony nie był. Wciągani siłą do armii w wieku kilku!!! lat - cudem odnalezieni po 30!!! latach. Myslisz, że ktokolwiek jest dumny z tego, że walczył? Że 30 lat nie widzieli żony i dzieci? Życia im się posypały a ktoś mi będzie gadać o honorze za Polskę Wolałabym, żeby mój dziadek jak i jego rodzina wiedli normalne życie i żebyśmy żyli gdziekolwiek - choćby w Niemczech, czy Austrii, skąd prawdopodobnie pierwotnie też pochodzimy i niestety rodzina moja musiała nazwisko zmieniać, bo zbyt szwabsko brzmiało i groziło moim pradziadkom wymordowanie.
Ciekawe jak bardzo byłby zadowolony z tego co teraz mówisz. Nikt nie chce wojny, nikt nie chce zginąć- to oczywiste, ale to nie z naszej winy, ani woli dzieją się pewne rzeczy. Oni zginęli za Polskę, więc pielęgnujmy to co dla nas wywalczyli! Bądźmy z tego dumni! Dla nich, dla ich poświęcenia!
Stary 2013-08-30, 11:34   #100
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe jak bardzo byłby zadowolony z tego co teraz mówisz. Nikt nie chce wojny, nikt nie chce zginąć- to oczywiste, ale to nie z naszej winy, ani woli dzieją się pewne rzeczy. Oni zginęli za Polskę, więc pielęgnujmy to co dla nas wywalczyli! Bądźmy z tego dumni! Dla nich, dla ich poświęcenia!
Mój dziadek żyje i ma podobne zdanie na ten temat. Ciekawa jestem czy byś poświęciła swoje życie i cała rodzinę. Wymądrzać to się teraz możesz przed komputerem, puściłabyś sześcioletniego syna, żeby walczył "za Polskę"
Stary 2013-08-30, 11:37   #101
201604181004
Konto usunięte

Naprawde:p mozesz sie zrzec obywatelstwa.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:40   #102
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Mój dziadek żyje i ma podobne zdanie na ten temat. Ciekawa jestem czy byś poświęciła swoje życie i cała rodzinę. Wymądrzać to się teraz możesz przed komputerem, puściłabyś sześcioletniego syna, żeby walczył "za Polskę"
Ty nic nie rozumiesz
Właśnie dlatego, że sobie tego nie wyobrażam tak bardzo jestem dumna i szanuję każde istnienie które zginęło za Polskę i to bez względu na to czy z własnej woli czy z przymusu!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Popieram. Nie wiem gdzie mieszkasz, mam nadzieję, że nie w Polsce, przestań jeszcze używać naszego języka i po problemie.

PS.: Powiedz teraz wszystkim, którzy walczyli i jeszcze żyją, że ich walka była bezsensowna.

Edytowane przez Mesis
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:42
Mesis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:40   #103
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Jak masz to w planach zwracam honor, jak nie-jesteś dla mnie zwykłą hipokrytką. Mówię o tej co pisze o dziadkach i tym, że w Polsce jest wszystko do dupy.
Stary 2013-08-30, 11:51   #104
tiramisu_
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Cytat:
Jest mi wszystko jedno jakie mam.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ty nic nie rozumiesz
Właśnie dlatego, że sobie tego nie wyobrażam tak bardzo jestem dumna i szanuję każde istnienie które zginęło za Polskę i to bez względu na to czy z własnej woli czy z przymusu!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Popieram. Nie wiem gdzie mieszkasz, mam nadzieję, że nie w Polsce, przestań jeszcze używać naszego języka i po problemie.

PS.: Powiedz teraz wszystkim, którzy walczyli i jeszcze żyją, że ich walka była bezsensowna.
Mieszkam w Polsce i pracuje w budzetowce:p A to co napisalam, to dlatego, ze wlasnie szanuje ludzi i ich zycie.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Jak masz to w planach zwracam honor, jak nie-jesteś dla mnie zwykłą hipokrytką. Mówię o tej co pisze o dziadkach i tym, że w Polsce jest wszystko do dupy.
Nie napisalam nigdzie, ze wszystko jest do dupy Wspomnialam jedynie, ze mi wszystko jedno i moglabym mieszkac gdziekolwiek byle mi sie dobrze zylo.
Stary 2013-08-30, 12:09   #105
Mesis
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Cytat:
Nie napisalam nigdzie, ze wszystko jest do dupy Wspomnialam jedynie, ze mi wszystko jedno i moglabym mieszkac gdziekolwiek byle mi sie dobrze zylo.
Co Ty w ogóle robisz w tym wątku? (w Polsce też) idź stąd, tytułu wątku nawet nie zrozumiałaś.
Stary 2013-08-30, 12:22   #106
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiramisu
Jest mi wszystko jedno jakie mam.
Jasne jasne myślę że nie wszystko jedno jeśli byłoby to obywatelstwo Indonezji. Jak już srasz we własne gniazdo to nie zapomnij że tylko temu gniazdu mogłaś sobie wyemigrować do ciepłej zachodniej europy, bo niektórzy obywatele np Białorusi czy krajów wschodnich, takiej możliwości nie mają.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tiramisu
Wymądrzać to się teraz możesz przed komputerem, puściłabyś sześcioletniego syna, żeby walczył "za Polskę"
dafuq zejdź na ziemie. Tą wątek pt: co ci się podoba we własnej ojczyźnie, a nie: czy wydałabyś swoje przedszkolaki na walkę z oprawcą ale może mi się coś myli
Stary 2013-08-30, 12:41   #107
tiramisu_
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Cytat:
Jasne jasne myślę że nie wszystko jedno jeśli byłoby to obywatelstwo Indonezji. Jak już srasz we własne gniazdo to nie zapomnij że tylko temu gniazdu mogłaś sobie wyemigrować do ciepłej zachodniej europy, bo niektórzy obywatele np Białorusi czy krajów wschodnich, takiej możliwości nie mają.
Ja nigdzie nie wyemigrowalam, ale nie wykluczam takiej opcji to po pierwsze. A po drugie mowa jest o naszej sytuacji - sory ale tej czesci Polski, gdzie ja mieszkam nigdy nie zagrazalo wcielenie w teren Indonezji czy Bialorusi.

Cytat:
zejdź na ziemie. Tą wątek pt: co ci się podoba we własnej ojczyźnie, a nie: czy wydałabyś swoje przedszkolaki na walkę z oprawcą
Mam prawo w ten sposob skomentowac, jesli ktos zaczyna mi wyjezdzac z tekstami o przelanej krwi moich dziadkow "za Polske".

Czas edycji: 2013-08-30 o 12:43
Stary 2013-08-30, 12:43   #108
201604181004
Konto usunięte

No mowa jest o naszej sytuacji to ja ci w naszej sytuacji mówię - jak już plujesz na własny kraj, to się zastanów, bo wbrew pozorom tylko dzięki temu że urodziłaś się w Polsce i żyjesz tu po 89 roku, daje ci możliwość swobodnego przemieszczenia się np po Europie. A to że nigdy nie groziło ci urodzenie się w Indonezji - no to gratuluję. Chociaż tyle wdzięczności można by okazać że ojczyzna nie robi ci problemu z wyjazdem za granicę i swobodnym powrotem.
Stary 2013-08-30, 12:44   #109
tiramisu_
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Cytat:
Co Ty w ogóle robisz w tym wątku? (w Polsce też) idź stąd, tytułu wątku nawet nie zrozumiałaś.
Wyrazam swoje zdanie - forum jest chyba do dyskusji z roznych stron a nie przyklaskiwania sobie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 12:46   #110
Mesis
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Z czego jestescie dumni jako Polacy?

Cytat:
Wyrazam swoje zdanie - forum jest chyba do dyskusji z roznych stron a nie przyklaskiwania sobie.
Nic nie wniosłaś do dyskusji To wątek o tym z czego jesteśmy dumni jako POLACY, z tego co mi się wydaje Polką się nie czujesz, więc po co się udzielasz i z jakiej racji?? Proponuję ignorować każdy jej post.

Edytowane przez Mesis
Czas edycji: 2013-08-30 o 12:48
Mesis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 12:46   #111
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Moi dziadkowe i pradziadkowie niestety musieli walczyć i nikt z tego zadowolony nie był. Wciągani siłą do armii w wieku kilku!!! lat - cudem odnalezieni po 30!!! latach. Myslisz, że ktokolwiek jest dumny z tego, że walczył? Że 30 lat nie widzieli żony i dzieci? Życia im się posypały a ktoś mi będzie gadać o honorze za Polskę Wolałabym, żeby mój dziadek jak i jego rodzina wiedli normalne życie i żebyśmy żyli gdziekolwiek - choćby w Niemczech, czy Austrii, skąd prawdopodobnie pierwotnie też pochodzimy i niestety rodzina moja musiała nazwisko zmieniać, bo zbyt szwabsko brzmiało i groziło moim pradziadkom wymordowanie.
Polaków wina że ich cudowni bracia niemcy zaatakowały? Swoją drogą widać skąd pochodzisz. A wątek brzmi Z czego jestescie dumni jako Polacy jakbyśniezauważyła.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:09   #112
kasiencja
Pani Buka

próbując uspokoić atmosferę, napiszę że ja na przykład jestem dumna z... polskich fanów muzyki. wiele zespołów i wykonawców (mówię o szeroko pojętej muzyce gitarowej, bo nie orientuję się za bardzo np. w rapie czy muzyce tanecznej) od wielu lat regularnie powraca do nas na koncerty, czasami także jeśli nie grają całej trasy koncertowej. inni przez długi czas nie mogli się zebrać żeby tu przyjechać (nie wiedząc czego się spodziewać), a potem wyjeżdżają absolutnie zachwyceni.

polscy fani specjalizują się w robieniu różnych fajnych akcji podczas koncertów, wymyślaniu sposobów na to, żeby pokazać wykonawcy że jest tu mile widziany.

wystarczy wymienić chociażby ostatni koncert Florence+The Machine na Coke, QOTSA na Openerze czy częste wizyty w naszym kraju The National, Archive czy Editors. często czytam także opinie bardziej niszowych wykonawców, że nie spodziewali się że tak wiele osób ich tu zna i lubi.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:17   #113
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
próbując uspokoić atmosferę, napiszę że ja na przykład jestem dumna z... polskich fanów muzyki. wiele zespołów i wykonawców (mówię o szeroko pojętej muzyce gitarowej, bo nie orientuję się za bardzo np. w rapie czy muzyce tanecznej) od wielu lat regularnie powraca do nas na koncerty, czasami także jeśli nie grają całej trasy koncertowej. inni przez długi czas nie mogli się zebrać żeby tu przyjechać (nie wiedząc czego się spodziewać), a potem wyjeżdżają absolutnie zachwyceni.

polscy fani specjalizują się w robieniu różnych fajnych akcji podczas koncertów, wymyślaniu sposobów na to, żeby pokazać wykonawcy że jest tu mile widziany.

wystarczy wymienić chociażby ostatni koncert Florence+The Machine na Coke, QOTSA na Openerze czy częste wizyty w naszym kraju The National, Archive czy Editors. często czytam także opinie bardziej niszowych wykonawców, że nie spodziewali się że tak wiele osób ich tu zna i lubi.
To ja dołożę jeszcze polskich kibiców, którzy są najlepsi na świecie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 13:22   #114
bzebze
Raczkowanie

Ja nie mogę, dziewczyny, jesteście na maksa agresywne, dajcie sobie na wstrzymanie. Wyślijcie list do prezydenta polski żeby wyklął tiramisu, moze wam ulży

Dla rozluźnienia wrzucę parę fotek pięknej Polski
http://bi.gazeta.pl/im/9/11369/z11369799Q.jpg
http://photos.wikimapia.org/p/00/00/27/32/21_big.jpg
http://gfx.mmka.pl/newsph/424589/1151078.3.jpg
http://gfx.tvs.pl/news_foto/17/16004.jpg (ta stacja nadal działa ,. Wojna nie skończyła się wczoraj wbrew pozorom)

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Chyba nie skomentuje
bzebze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:24   #115
201604181004
Konto usunięte

No jasne ze nie. Ale jakbys zdawala sobie sprawe z pogromy jaki omiotl polske oraz z tego jakie wojna ma konsekwencje dla gospodarki w ciagu kolejnych kilkudziesieciu lat - i dodaj do tego czasy komunizmu, to bys nie wytykala ze wojna nie zakonczyla sie wczoraj bo to co spotkalo polske to bylo kilkukrotne budowanie kraju od nowa. I zamiast psioczyc spojrzalabym jak inne kraje pozbieraly sie po porownywalnym ciosie - raczej nie pozbieraly. Zdjecia przemilcze bo nie stanowia zadnego argumentu w tej dyskusji.
Stary 2013-08-30, 13:26   #116
bzebze
Raczkowanie

Cytat:
No jasne ze nie. Ale jakbys zdawala sobie sprawe z pogromy jaki omiotl polske oraz z tego jakie wojna ma konsekwencje dla gospodarki w ciagu kolejnych kilkudziesieciu lat - i dodaj do tego czasy komunizmu, to bys nie wytykala ze wojna nie zakonczyla sie wczoraj bo to co spotkalo polske to bylo kilkukrotne budowanie kraju od nowa. I zamiast psioczyc spojrzalabym jak inne kraje pozbieraly sie po porownywalnym ciosie - raczej nie pozbieraly. Zdjecia przemilcze bo nie stanowia zadnego argumentu w tej dyskusji.
Skoro zdjęcia, które ja wrzuciłam nie stanowią żadnego argumentu to Te które Ty wrzuciłaś też nie
Stary 2013-08-30, 13:27   #117
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Serio?
Cytat:
Napisane przez bzebze Pokaż wiadomość
J

Żałosne i głupie. Oczywiście, wyrażam tylko moją opinię

edit: bo my tu nie przerzucamy się argumentami. To nie wątek: czy Polska jest fajna czy ble, uzasadnij, tylko: co Ci się tu podoba. Niektórzy mają spore problemy ze zrozumieniem podstawowych kwestii.

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2013-08-30 o 13:28
Stary 2013-08-30, 13:29   #118
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bzebze Pokaż wiadomość
Ja nie mogę, dziewczyny, jesteście na maksa agresywne, dajcie sobie na wstrzymanie. Wyślijcie list do prezydenta polski żeby wyklął tiramisu, moze wam ulży

http://bi.gazeta.pl/im/9/11369/z11369799Q.jpg
http://photos.wikimapia.org/p/00/00/27/32/21_big.jpg
http://gfx.mmka.pl/newsph/424589/1151078.3.jpg
http://gfx.tvs.pl/news_foto/17/16004.jpg (ta stacja nadal działa ,. Wojna nie skończyła się wczoraj wbrew pozorom)

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Chyba nie skomentuje
Piękne budowle. Szkoda że tam mieszkasz.

A co do kibiców. Współczuję ci że nie nie różnicy między kibolami a kibicami. Wystarczy spojrzeć na kibiców podczas PŚ w Zakopanem. Każdy sportowiec mówi że są tutaj wspaniali kibice. Zresztą nie tylko Zakopanem, ale na całym świecie, nawet w odległym Sapporo są polscy kibice. Nie chodzi tu tylko o skoki, ale też biegi, siatkówka, lekkoatletyka i wiele innych sportów.
Stary 2013-08-30, 13:33   #119
bzebze
Raczkowanie

Cytat:
Piękne budowle. Szkoda że tam mieszkasz.
Niestety mieszkam w Polsce. Zazdroszczę że ty mieszkasz za granicą
Stary 2013-08-30, 13:34   #120
201604181004
Konto usunięte

Jesli rozpatrywac to w tak prosty sposob jak ty to i owszem. A mi chodzi o to ze kazdy kraj ma brzydkie lub brzydsze miejsca. Indie moga byc zarowno cudowne jak i okropne - brzydsze niz dzielnice biedy w Polsce i to zaden argument.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości