|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
aaa
mam pierwszy wynik![]() ![]() ![]() 5762!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Witam się piątkowo
![]() Koocurku śliczny Twój synek... i te włoski... Santom trzymamy kciuki i daj znać jaki wynik ![]() Podczytuję Was regularnie, ale jakoś mocy mi brak na odpisywanie.... Jestem ostatnio całkowicie pozbawiona energii, do tego brzuszek mimo że niewielki już bardzo przeszkadza, picza boli przez co chodzę jak kaczka... Mam wrażenie że ten mój synek jest coraz niżej... Muszę się w końcu zabrać za dopakowanie torby... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Gratki Santom |
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Brawooo!!! Wynik nadzwyczaj piękny!
![]() Cytat:
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Santom ![]() ![]() Miłego piątku
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję, ale nadrobię później
mam pytanie ile u Was kosztuje badanie nasienia? prywatnie?
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
150zł
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow jaka wysoka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w piatkowy poranek , dalej niestety czuje zbliżającą się wielkimi krokami @ . Boli wszystko książkowo tylko ze lekko za wcześnie
no ale coż..modle się tylko o mało bolesną pierwszą małpę po zabiegu.Maru ja znam troszke inne zasady refundowanego ivf niż monini wiec może w kazym szpitalu inaczej do tego podchodzą więc moze trzeba by sprawdzić u Ciebie jakie są zasady jeśli Cie to interesuje? |
|
|
|
#1149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta niecierpliwosc,hm to takie fajne czekac od wizyty do wizyty,a raczej fajne jak zostaje juz jeden dzien ![]() Cytat:
trzymam kciuki za Syncia i szybki jak najmniej bolesny porod! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Isia ja wlasnie wiem,ze to nie hop siup i dlatego tez podchodze teraz do tego bardziej z rezerwa,nastawiam sie,ze potrwa to pare miesiecy. Bardzo chcialabym dzidzie urodzona w czerwcu,teraz jakbym zaszla to byloby to ok 10 maja.Wiem,ze jak teraz sie nie uda,to we wrzesniu bedziemy intensywniej dzialac,a potem jak bedzie to bedzie ![]() teoretycznie to nigdzie sie nam nie spieszy,ale chcialabym,zeby drugie dzieciatko pojawilo sie zanim Tatus skonczy 39 lat,czylo zostalo nam 2 lata. Dzis Szonus wstal(kolejny raz tej nocy),doslownie wstal sobie o godzinie 3 i baraszkowal sobie z 15 min w lozeczku,potem placz na jedzenie i po jedzeniu krecil sie kolo mamy z checia do zabawy i tak ostatni raz popatrzylam na zegarek o 4
|
||
|
|
|
#1150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieć znów śpi więc ja znów na chwile, szarlotka się piecze, a ciasto na rogaliki rośnie
![]() kiedy siebie ogarnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
połowa z nas to Aniołkowe Mamy ![]() gdzieś pewnie przeoczyłam, ile masz lat? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Co do pór roku to ja uwielbiam mroźną i białą zimę ) i jak odśnieżałam tone śniegu z samochodu żeby do lekarza pojechać jeju ale wspomnienia... chciałabym do nich wrócić, ale tylko na momencik ![]() Cytat:
także nie zwracaj na to uwagia na zwolnienie idź, pracować do 30tc to naprawdę długo, najwyższa pora naładować baterie ![]() no i dzieć wstał, lece! |
||||
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Santom
WOW aleee betka! Ogromne gratulacje!!!Maru myślę, że te podstawowe wskazania wszędzie będą podobne ale co klinika to inne praktyki. U mnie np nie siedzi się tydz w szpitalu (bo to nie szpital) tylko normalnie jak przy każdej stymulacji jeździsz co kilka dni. Wklejam co znalazłam na str kliniki: Z Programu będą mogły skorzystać pary, u których stwierdzono (i potwierdzono dokumentacją medyczną) bezwzględną przyczynę niepłodności lub nieskuteczne, a zgodne z rekomendacjami i standardami praktyki lekarskiej leczenie niepłodności w okresie 12 miesięcy poprzedzających zgłoszenie do Programu. W dniu zgłoszenia do Programu kobieta nie może mieć ukończonego 40 roku życia. Wskazania: - u pacjentek z trwałym uszkodzeniem jajowodów, - u pacjentek zdyskwalifikowanych z powodu braku szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności, - u pacjentek z upośledzoną funkcją jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej; b) czynnik jajnikowy niepłodności: brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania; c) endometrioza: - I, II stopień, tak jak w lit. d, - III, IV stopień, tak jak w lit. a; d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna): - u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące, - u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy; e) czynnik męski: - w przypadku stwierdzenia gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy, - w przypadku stwierdzenia gęstości plemników 3 - 15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące. W ramach Programu będą mogli leczyć się także pacjenci, u których, w wyniku leczenia lub z innych powodów, może dojść do utraty płodności w przyszłości (tzw. pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych oraz zakaźnych). w ramach programu finansują wszystko prócz leków - koszt zależny od tego jak długo trwa stymulacja (u jednych kobiet 5 dni u innych 14...) miłego piątku
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santom
czyżby bliźniaki? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz zdradzić ile kosztują te leki? Muszę pogrzebać w necie, gdzie w Łodzi robią to invitro na nfz .. Ale to w domku ...
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Brawo ![]() ![]() klask i:, niech sobie maluszek rośnie, zdrowy, okrąglutki. Cytat:
Jestem głupia
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leki to koszt około 3 tyś zł. Na innym forum ( o endo) pisze ze wiekszośc klinik wymaga 3-6 inseminacji zanim skierują na ivf refundowane |
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło łóżeczko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
nie no, mieszcze sie w normach
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wyniku ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santi!!!!! Jaka wielka beta!!!! Gratuluje! Teraz musi być tylko dobrze!!
Może podwójne szczęście będzie??:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Santi a drugi wynik ? bedzie ?
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
bede dzwonic w poniedzialek, albo wtorek po drugi wynik, mam nadzieje, ze bedzie jeszcze wyzszy
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem w sumie jak się za to zabrać, bo ginowie na nfz gówno robią ![]() Monini, Ty robisz prywatnie inseminację czy na nfz?
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Hello, padam na pysk.........
Santom musi być wyższa nie ma innej opcji!!!!!! ![]() Maru z tego co wiem Monini robi wszytko na NFZ.
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robią szybko i sprawnie , w szpitalu na oddziale leczenia ginekologii i niepdłodnosci , tak samo jak na laparo czy hsg wpisują na pierwszy cykl który się zacznie , wszystkie cykle z rzędu wiem tylko ze niektóre szpitale trzymają całą stymulację a niektóre tylko od jakiegoś rozmiaru i podania 'pękacza' , IUI i za godzine wio do domu. Laska która ze mną lezała miała iui i była w szpitalu az 6 dni bo nie chciało pęknąc po ovitrellu
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyliśmy łóżeczko i już powoli sprzątamy małemy w pokoju
W przyszłym tygodniu zamówimy dywanik,potem tylko komoda i zwierzaki na ściane i gotowe
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z męzem zrobiłam sernik na zimno według cebuli
czekam aż stężeje galareta i zalewam..ciekawe co z tego wyjdzie. Która je slow-mag ??? |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki laski.
Ale kto Was na to iui kierował? Zwykły gin, czy trzeba gdzieś kombinować prywatnie?
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pewnie i tak najpierw trzeba zbadać armię. Muszę TŻta zagonić w końcu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

mam pierwszy wynik

mam pytanie ile u Was kosztuje badanie nasienia? prywatnie?
Póki co czekam cały czas na wtorek jak na szpilkach. Tak bardzo bym już chciała zobaczyć moje dziecko. 

połowa z nas to Aniołkowe Mamy
poród jest cudownym przezyciem przecież 

WOW aleee betka! Ogromne gratulacje!!!

klask i:, niech sobie maluszek rośnie, zdrowy, okrąglutki.