|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Lleenka ja mieszkam z Tż, wcześniej mieszkałam z dziewczyną (właścicielką) u której wynajmowałam pokój w 2pokojowym mieszkaniu oraz przez jakieś pół roku "sama"w kawalerce, napisałam sama w cudzysłowie bo byłam już wtedy z Tż i on teoretycznie pomieszkiwał u mnie a praktycznie spędzał u mnie 5-6 dni i nocy w tygodniu
![]() wiadomo, że każdy jest inny ale ja np. bardzo nie chciałam nigdy mieszkać sama bo nie lubię samotności, jestem "zwierzątkiem stadnym", lubię gadać i nie wyobrażałam sobie sytuacji, że wracam z pracy i nie mam do kogo buzi odezwać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Konto usunięte
|
Lleenka no niestety mieszkanie z kimś ma swoje plusy ale i minusy, osobiście uważam, że Twoja koleżanka przesadza, wiadomo, że fajnie pogadać itd. ale każdy ma prawo do spokoju i intymności, każdy ma prawo mieć gorszy dzień i potrzebować spokoju. To że mieszkacie razem nie zobowiązuje Cię do tego by zawsze musieć mieć czas i ochotę na rozmowy. Sorry ale te teksty o wykazywaniu się brzmią trochę jakby ona była Twoim partnerem a nie koleżanką
![]() ![]() Sama musisz wiedzieć czy czujesz się na siłach zamieszkać sama (pytanie czy Cię w ogóle na to stać w kwestiach finansowych?) bo wiadomo, że to duży komfort być sobie Panią i nie musieć się nikim i niczym przejmować w swoich czterech ścianach a jak przyjdzie ochota to nawet chodzić nago ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||
AGA :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo przykre to co napisałaś :/ Tzn. nie do zniesienia byłoby dla mnie nie odzywanie się (co więcej - nie mówienie sobie cześć!) do osoby z którą się mieszka. Ale bardzo dziwi mnie postawa koleżanki! Każdy ma prawo do prywatności, intymności i jeśli chce - samotności. Poza tym, czasami po prostu trzeba od siebie odpocząć a nie chichotać i plotkować cały czas:/ Bardzo dziennie się zachowuje nie rozumiejąc tego i wręcz wymuszając na Tobie rozmowy :/
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam ze swoim TŻ od roku. Początkowo i my i nasi rodzice obawialiśmy się tego, że przestanie nam się układać albo zwyczajnie się pozabijamy od nadmiaru spędzanego ze sobą czasu (warto dodać, że studiowaliśmy ten rok to samo i byliśmy w tej samej grupie). Jednak wszystko poszło po naszej mysli i jesteśmy szczęśliwi jak nigdy dotąd ![]() Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2013-08-30 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dodam, że wcale nie musiałam się przeprowadzać, bo nie jestem przyjezdna na studia, ale mam skomplikowaną sytuację rodzinną i myślę, że nawet wyszło mi to na dobre... Tu właśnie pojawia się mój problem, bo jak kiedyś zdecyduję się zakończyć związek, bo się nie ułoży to będę musiała znaleźć pokój i strasznie się tego boję. Chyba przez to nie rozstałam się z nim kiedy zrobił mi to świństwo (pisałam wtedy na wątku...) Może ta Twoja koleżanka chciała Cię sprowokować tą kartęczką do kłótni albo właśnie do rozmowy? ![]() A mieszkanie ze znajomymi też wcale nie musi być sielanką, znajomości się nawet przez to rozpadają - oczywiście nie znam tego z autopsji, ale znajomi opowiadają... ![]() Cytat:
![]() nie spłaszcza, źle się w ogóle ułożyła, bo nie dałam rady zapiąć sama do końca zamka ![]() dodaję zdjęcie z przymiarki, oczywiście bluzkę wyprasowałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa.
llenka nie wiem co Ci poradzić. Chyba postawiłabym na szczerą rozmowę z koleżanką i wprost powiedziała że potrzebujesz czasem samotności i wyciszenia. Wydaje mi się jednak że nie ma co przekreślać znajomości, bo widac że bardzo Cię ona lubi i jesteś dla niej bliską osobą. Osobiście jestem typem samotnika. Od połowy studiów mieszkałam sama i bardzo sobie to chwaliłam. Bardzo lubię wracać do pustego mieszkania (wiem, brzmi to jakbym miała problemy psychiczne ![]() Przez 2 pierwsze lata studiów mieszkałam z dziewczyną której nie znosiłam. Była na tym samym kierunku, non stop się popisywała - ocenami, chłopakiem, rodziną, pieniędzmi itp. Było to po prostu żałosne, ale opłata za mieszkanie była tak mała że mieszkałam tam dalej. Później okazywało się że dziewczyna w wielu sytuacjach kłamała (np. twierdziła że miała wyższe oceny niż miała w rzeczywistości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do mieszkania, ja też mieszkam z rodzicami, jestem jedynaczką, więc ciężko mi się z rodzicami rozstać, bo jestem z nimi związana. Poza tym mam swój pokój, mamy dom z dużym ogrodem i nie wyobrażam sobie wyprowadzić się do klitki w blokach, tylko po to by pokazać, jaka to ja jestem samodzielna. Pomijam już kwestie finansowe, bo pokój stałby pusty, a ja musiałabym płacić za wynajem. Dlatego na chwilę obecną nie myślę o wyprowadzce, dobrze mi tak jak jest. Błękitne niebo rozumiem Cię, bo ja również jestem typem samotnika. Oczywiście nie alienuję się, nie unikam ludzi, bez przesady, ale uwielbiam być sama ze sobą. W swoim pokoju czytam, oglądam filmy, mam swoje sprawy. Nie jestem zbyt rodzinna, tzn. nie spotykam się tak często z rodziną, wyjątkiem są oczywiście rodzice. Cenię sobie święty spokój, dlatego lubię być sama. Mimo wszystko fajnie jest mieć kogoś bliskiego pod ręką żeby się wygadać, poradzić, itd. Mieszkanie samemu ma swoje dobre i złe strony. ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zestaw super, szczególnie z tymi szpilkami. Ską one są? Bo widziałabym podobne w mojej szafie ![]() Ale dżinsy mimo że fantastyczne wg mnie mają za dużą tą dziurę, wygląda jakby za 2 prania w ogóle te niteczki miałby zniknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Spodnie koniecznie zostaw! Super leza i ta cena... no czysta okazja
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasia, szpilki są z mangooutlet, ale kupowane jeszcze na wiosnę. Właśnie o te niteczki się boję, nigdy nie miałam takich spodni, nie wiem ja je 'zabezpieczyć' albo ewentualnie naprawić jak już się pourywają ![]() macie z tym jakieś doświadczenia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
BAN stały
|
llenko, ja wprawdzie wypowiadam się w wątku tylko raz na jakiś czas, ale jeśli chodzi o mieszkanie to "przetestowałam" wiele wariantów i na ten moment w życiu zdecydowanie najbardziej odpowiada mi mieszkanie samej. Oczywiście wszystko jest kwestią osobowości i możliwości (zwłaszcza finansowych); większość znajomych bardzo dziwi się jak sobie radzę mieszkając sama, ale podobnie jak pisały dziewczyny - niezwykle cenię sobie komfort, to, że kiedy przychodzę do mieszkania wszystko jest tak jak lubię - na miejscu, mogę chodzić w dresiku, wracam kiedy chcę i generalnie cieszę się pełną niezależnością. Myślę, że musisz rozważyć wszystkie za i przeciw co do kilku wariantów "mieszkaniowych" - mi pomaga wypisanie ich sobie w tabelce na kartce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi
![]() Obawiam się, że na rozmowę między nami jest już za późno... Zresztą boję się jej reakcji, bo nie raz zachowywała się w stosunku do mnie złośliwie i zwyczajnie chamsko wysyłając niemiłe smsy, maile, zostawiając karteczki lub mówiąc wprost, że nie ma ochoty ze mną rozmawiać. To było bardzo przykre. Ja nigdy nie odpowiadałam złośliwie ani chamsko, zawsze starałam się być kulturalna. (To o niej kiedyś pisałam, że krytykuje mój wygląd). Obie zrobiłyśmy sobie nawzajem tyle przykrości, że mimo wybaczenia ciężko byłoby mi to wymazać z pamięci i zacząć wszystko od nowa. Zresztą ona pamiętam, że podczas naszej chyba ostatniej zimowej rozmowy powiedziała wprost, że bardzo zawiodła ją najbliższa osoba i chodziło o mnie. Z ciężarem takiego zarzutu ciężko jest mi się zmierzyć i nie czuć się zawsze winną, gdy tylko chciałabym nawiązać kontakt. Jestem świadoma, że to ja zawiniłam nie okazując jej zainteresowania. Ale ja chyba nie jestem zdolna do budowania i podtrzymywania stałej relacji... Lubię chyba po prostu być sama ze sobą. Myślałam o wynajęciu pokoju w mieszkaniu dwupokojowym lub maksymalnie z dwoma osobami, ale tak, żeby każdy miał swój oddzielny pokój. Ale zwyczajnie boję się, że trafię na złe osoby i przede wszystkim boję się braku spokoju i tego komfortu psychicznego, bo jest wiele rzeczy (pewnie dla większości dziwnych), które mi przeszkadzają. Jestem w stanie zamieszkać sama, ale boję się, że nie będę czuła się bezpiecznie samotnie. Dodatkowo za zmianą mieszkania przemawia jego standard. Mamy oddzielne nieprzechodnie pokoje, oddzielne wc z łazienką, ale warunki są typowo studenckie. Ogólnie mieszkanie i mój pokój są teraz w o niebo lepszym stanie, bo wraz ze wspomnianą współlokatorką same malowałyśmy ściany, wierciłyśmy dziury, dokupowałyśmy meble, ale wciąż brakuje mi prawdziwej szafy i dużego lustra (co by wrzucać tutaj zdjęcia ![]() ![]() Kochane jeszcze raz bardzo Wam dziękuję ![]() carpaibex gratuluję Twojemu TŻ-towi, że udało dostać się mu na studia, bo pisałaś, że nie był zadowolony z obecnych ![]() Olcia świetnie wyglądałaś ![]() ![]() ![]() ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-08-30 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przyszły Ci te Zarowe sandałki? Fajne? ![]() Cytat:
![]() Ja sama chcę moje dziurawce czymś podłożyć i przyprasować. Jest jakaś taka taśma, nie wiem jak to się fachowo nazywa...Oświećcie mnie. ![]() Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-08-30 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale podczas studiów mieszkałam w wielu mieszkaniach i z różnymi osobami i nigdy bym do tego nie wróciła ![]() z tż jest super, gdybym go nie miała, na pewno chciałabym mieszkać sama ![]() Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2013-08-30 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny piszą, żebyś nie przekreślała tej znajomości, ale skoro pomimo Twoich wyjaśnień, ona nadal zachowuje się tak samo to mało prawdopodobne, że się zmieni. Poza tym gdyby faktycznie była w porządku, to ciągle by Cię nie obwiniała nie dając nic od siebie..Wiem, że to sytuacja podbramkowa, ale musisz rozważyć wszystkie za i przeciw, i wtedy podjąć decyzję. Nie ma co zakładać z góry, że trafisz na złych ludzi ![]() Trzymam kciuki za podjęcie tej właściwej decyzji ![]()
Edytowane przez emely Czas edycji: 2013-08-30 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Ileenka, dzięki
![]() ![]() ![]() Phoebee, :kwiatek: jakbyś znalazła sposób na zabezpieczenie tych dziur to daj znać ![]() te na kolanie mogą szybko pójść już od samego siedzenia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42544980]z tż w mieszkaniu
![]() ale podczas studiów mieszkałam w wielu mieszkaniach i z różnymi osobami i nigdy bym do tego nie wróciła ![]() z tż jest super, gdybym go nie miała, na pewno chciałabym mieszkać sama ![]() Ja myślę tak samo. Przed 3 lata liceum mieszkałam w internacie z bardzo bliską koleżanką z gimnazjum i mieszkało mi się z nią okej i nie było między nami większych spięć. Teraz mieszkam z TŻ i to jest niebo a ziemia, a myślałam że lepiej niż z tą koleżanką już być nie może. Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2013-08-30 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
Ja już przerabiałam w mieszkaniu - znajomych + TŻ, przyjaciółkę + TŻ, samego TŻ, a teraz 4 rok będę mieszkała z koleżanką (w zasadzie to już przyjaciółką) i czuję się w tym układzie wspaniale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Buty przyszly, jak za cene, ktora placilam (okolo 19.99!) to sa bardzo fajne. Zamowilam wszystkie 3 kolory (nie, nie wszystkie dla mnie!) i sama nie wiem, ktore najladniejsze ![]()
"People, what a bunch of bastards!" by Roy - - - ... beneath the stains of time the feelings disappear ... It just sucks... *sniff sniff* Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2013-08-30 o 21:17 Powód: ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz wiem jedno - nie chciałabym już mieszkać z rodzicami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2013-08-30 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo, szkoda odpuścić taką okazję! ![]() ![]() Np.kupiłam takie, wymieniałam ze dwa razy, jakieś duże. Dodatkowo musiałam je trochę pozaklejać ( straszliwie mnie obtarły),ale fajne z nich gumiaki. No i, cieszą oko, bo ja w tym sezonie strasznie do ćwieków lgnę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Tobie i Wam jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-08-30 o 22:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
U mnie z samodzielnym mieszkaniem byłby problem w postaci nocnych schiz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
Ja dzis sie przeprowadzam ![]() No i naprawde zazdroszcze Wam wspolnego mieszkania z TZtami... Ja tez bym chciala, chlopak rowniez, ale decyzja o wspolnym mieszkaniu nie zalezy wylacznie od nas :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Te sandałki z ćwiekami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.