|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
to korzystając z okazji i ja zapytam o mojego
Opiumalfa ale Cię dziś wymęczymy http://fotoleszek.pl/index.php?g=2&gal=5396&p=2#leaf http://fotoleszek.pl/index.php?g=2&gal=5835&p=2#43
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Opiumalfa, z dziury dechami zabitej
wesele będzie w Kosowie Lackim.
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
nie ma wyjscia ;D ja widzialam foto ksiazke od kumpla i on u niego robil i podobala mi sie
![]() wíec ma jeszcze rok zeby sie poprawic xd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Technicznie okm, ale pan nie obrabia fotek moze niektore, co daje wrazenie niespojnosci. Nie jest jakos bardzo zle ale moglo byc lepiej ![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
||||
|
|
|
#3816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-08-30 o 18:26 |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wiem, ale nie chcę, żeby ktoś do mnie dojeżdżał aż tyle.. 50km jest ok, ale nie więcej...
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
mimo ograniczenia "spamowania" przez pare osób i tak posty tak lecą, że po całym dniu harówki nie nadrobie, bo nie mam siły.. widziałam tylko że był temat fotografow slubnych, ale juz sie kiedyś wypowiadałam to sie powtarzać nie chce.
Odnosnie slubu, to prawdopodobnie jutro zamówimy kotyliony a ma któraś już wybrane kielichy ? wzór czy coś ? bo w sumie to nie wiem kiedy mniej wiecej zaczac sie oglądać
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś znajdę sama
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
Halo dziewczyny!
Mam do Was szybkie pytanie, otóż kiedyś tu na forum któraś z was podała linka z blogiem na którym były wypisane pytania do zespołu. My jutro jedziemy na próbę naszego i najpewniej podpiszemy umowę. Pamiętacie może tę stronkę? A może któraś ma coś takiego wypisane? Bardzo proszę o pomoc
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuję Was dzisiaj cały dzień, ale jakoś nie miałam nawet czasu włączyć się w dyskusję... szalony dzień mam i w weekend t4eż raczej nie będę się udzielać, bo nareszcie przyjeżdża do nas szwagierka! Poza tym jutro do południa idę się pokazać w sukni siostrze i szwagierce właśnie
Boję się tylko, czy będzie dalej tak pięknie leżeć, bo w ciągu ostatnich 2 tygodni sobie pofolgowałam z dietą... W kwestii wyboru fotografa niestety nie pomogę, bo to nie moje regiony i nie znam nikogo godnego uwagi... Cytat:
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-30 o 19:58 |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
suknia cudo Czytałam relacje od Kruchego Ciasteczka i jest chyba najpiękniejsza Już bym chciała zebyśmy my pisały wspomnienia z naszych ślubów ![]() Co do usadzenia gości to dla nas jest prostokątny stół przy którym siedzimy my rodzice i świadkowie z osobami towarzyszącymi tylko nie wiem najpierw rodzice czy świadkowie?
|
|
|
#3826 | ||||
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela
tez miałam miec brzoskwinke i mięte, ale stanęło na granacie i pomarańczy ![]() a moja świadkowa jest mężatką i przy stole bedziemy siedziec z drużbami i ich połówkami, nie wyobrazam sobie inaczej ![]() sliczne kolorki![]() Cytat:
![]() A moze koles traktuje Cie jako konkurencje? moze jakos mu nieswiadomie za skóre zalazłas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PAtrzcie co dzis cudnego kupiłam Opaske do włosów chyba na ślub bedzie, jeszcze zobacze, zdaje sie ze Karooolecka ostattnio czegos takiego szukała????Kosztowała mnie 5.99 w Pepco ![]() i kupiłam dzisiaj maszyne do szycia za 2,5 kafla
|
||||
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kto go tam wie!Wow! Super zakup!!! Dstalam aktualny cennik z projekt slub. Ceny sa wyzsze niz z tego twojego.... Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podeslesz mi ten nowy cennik? Skoro jest jeszcze wyższy, to kosmos |
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziś odniosę się tylko do kilku tematów
![]() Cytat:
Cytat:
wiem że część z was ma ale może by rozszerzyć te posty o dodatkowe informacje które pozwoliłyby na szybsze poznanie nas dla nowych PM? jeśli ktoś nie chce pisać jakiego ma foto czy miejsce ślubu to nie trzeba ale może załączyć datę ślubu, jakieś inspiracje, jaka wizja ślubu, co już załatwione co wybrane do tego region skąd pochodzimy (to by ułatwiło pisanie prywatnych wiadomości bo wtedy wiem że dana wizażanka jest z tej samej miejscowości co ja i może mi polecić foto czy kwiaciarnię czy salon bez potrzeby pisania o tym na forum)? wtedy nie trzeba się przekopywać przez całe wątki by znaleźć np ostatnio wspomniane przez świat katarzyny kolczyki innej wizażanki.
|
||
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to gratuluję wszystkim roku i innych terminów do ślubu
|
|
|
#3832 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Co do postu zapiznawczego jestem za jak tylko wrócę to naskrobue ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4254779 5]Kroliczek wiesz że Cię kocham?
[/QUOTE] Ja Ciebie też Nie ma na necie modelu tej sukienki w której się zakochałam :/ |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to pojecie wzgledne rzecz jasna. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony rozumiem rozżalenie młodych par, że ich nie stać na foto za 4 kafle, rozumiem bo mnie tez nie stać, a chciałabym miec cudne fotki z tego dnia ![]() Ale rozumiem tez profesjonalistów i to, ze chcą realnie zarabiać a nie pracowac wolontaryjnie. |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tacy co są fotografami a nie cykają fotki cenią swoją pracę bo to oczywiste że będą mieć stawki jak taki pseudo-fotograf. I tu moim zdaniem jest problem Króliczek byłaś na przymiarkach? co tam wyszło? jakie wrażenia? prosimy o relację! |
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do cen foto/video czy innych usługodawców:
dopóki ludzie będą płacić grube pieniądze, dopóty oni bedą mieli wysokie cenniki. Rozumiem wszystko, że praca, że opłaty, że coś tam. ZUS nie każdy opłaca, podatek jest oszukiwany bo nie wykazują 100% dochodu, sporo fotografów robi też inne zdjęcia więc mają pracę cały rok, dobry fotograf nie spędza 15 godzin dziennie na obróbce zdjęć bo ma dobry sprzęt i technikę i zajmie mu to mniej czasu niż jakiemuś pierwszemu lepszemu. Ale do rzeczy! Nikt nikomu nie każe płacić tyle kasy. Musimy zrozumieć obie strony. Ja bym chciała piekne zdjęcia, ale mnie nie stać. Jak ktoś ma pieniądze to niech zamawia i fotografa za 10 tyś. Tłumacze to sobie tym, że czegokolwiek bym teraz nie zamówiła, za 10 lat może to być kiczem. Spójrzmy na zdjęcia sprzed 10-15 lat, czy filmy weselne. Fruwające gołębie, obrączki, standardowe plenery... kicz i tandeta. Ja szukając foto/video chciałam aby usługa była dobrze zrobiona ale i nie przesadnie drogo. chcę, aby oglądając zdjęcia wracały przede wszystkim wspomnienia a nie tylko zachwyt nad techniką fotografa. Edit: Jeszcze przykład weselnego biznesu. Orkiestra która bierze "na łepka" 1300 zł za noc. Jakie maja koszty? ZAIKS opłaca sala. Podatku nie płacą bo gdybym chciała fakturę to ja muszę zapłacić. ZUS? Wątpię. Za 4 noce w miesiącu mają na każdego 4000 zł. Nie licze tego że w tyg pracują normalnie na etatach. Kiedyś słyszalam dyskusję między mężczyzną a panem grającym w takim zespole. Ten "grajek" do drugiego kolesia: no ale kto ci broni też założyć zespół. Nie umiesz grac? To się naucz... I miał rację...
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-08-30 o 21:19 |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-30 o 21:17 |
|
|
|
|
#3840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
U nas będzie dokładnie tak, że będziemy siedzieć przy stole (okrągłym, albo prostokątnym - jeszcze nie zdecydowaliśmy) w 6 osób: my, świadkowa i świadek z osobami towarzyszącymi. A i oczywiście, w żadne zababony na temat stanu cywilnego świadków nie wierzę - u nas się składa tak, że oboje są już po ślubach. Cytat:
ja też. i w ogóle ostatnio do mnie dotarło, że (niemalże) będę otwierać sezon relacji! ![]() Cytat:
Cytat:
Były inne kolory? ![]() MUSZĘ jutro do Pepco! ![]() A maszyna to jedno z moich marzeń - mam nadzieję, że będzie i kiedyś dane je spełnić. ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że było też na temat rozsadzania gości. U nas jak pisałam jeden stół to 6 osób: my i świadkowe w parach. Poza tym stoły okrągłe i wiadomo, przyjaciele z przyjaciółmi, chociaż ciut będzie trzeba nad tym pomyśleć, bo trochę mamy tych par, więc kilka stolików. Poza tym "starszyzna" razem - u nas to tylko rodzice, dwie ciotki i chrzestni TŻ. Reszta to również (dwa stoliki) ludzi w miarę ( ) młodych - kuzynowstwo i takie tam. ![]() Apropo gości jeszcze to, mam pytanie: od jakiego wieku zapraszacie z osobą towarzyszącą??
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-08-30 o 21:30 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

może coś znajdę sama

Boję się tylko, czy będzie dalej tak pięknie leżeć, bo w ciągu ostatnich 2 tygodni sobie pofolgowałam z dietą...
sliczne kolorki