|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Już po wizycie.... wszystko dobrze
mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok ![]() jeszcze nawet nie zaczęłam kompletować wyprawki
|
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wymalowane pazury u stóp i zimno mi, a nie mogę przecież założyć skarpetek
Iskra Paulina ciśnienie ciśnieniem ale jak nie masz innych objawów, zatrucia ciążowego to jest dobrze, w domu ciśnienie jest w miare normalne, a u lekarza to faktycznie białe fartuchy na ciebie działają jak płachta na byka czy czerwony na indyka( aaaaaaaaaaaaale ciekawe czy to prawda jest )Także nie przejmowac sie, nie martwić o tyle ile sie da i wykorzystywać męża do niecnych celów
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiula śliczny brzusio Cytat:
![]() Powinnam się zbierać na spacer z koleżanką a tak strasznie mi się nie chce... Głupio mi odwoływać więc muszę się zmobilizować i się ogarnąć chociaż z grubsza, wyjdę na pół godziny i w razie czego mogę jej powiedzieć że się źle czuje czy coś . Jeszcze mój TŻ stwierdził że może dzisiaj wieczorem przyjdą do niego kumple na wódkę ślubną - ale od razu dodał że spędzi z nimi miły wieczór z dala od "naszej sypialni" |
||
|
|
|
#3455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż nie jest stary to i tak wolałabym nie wyobrażać go sobie na golasa Siedziałam 20 min w poczekalni i ogólne byłam spokojna, dlatego tak się zdziwiłam... Skoro twierdzim, że samo podwyższone ciśnienie to nic groźnego - tego sie będe trzymać i nie srtresować. Nawet mąż już twierdzi, że sie nakręcam z tym ciśnieniem i może ma trochę racji, bo jak widze aparat to od razu mam nerwa Cytat:
Co to dopiero będzie przy drugim maluchu? Cytat:
skoro każą się nie przejmować to relax, zamartwianie się nic nie da Oby ogniska zniknęły ![]() Lecę przygotowywac łosia
|
||||
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to teraz będziesz miała czas się nią zająć
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | ||
|
Zadomowienie
|
nasturcja, pytałaś o sałatkę. Ja znam bardzo prostą ale najlepiej jak się ją podaje jeszcze na ciepło. Brokuły z fetą i sosem czosnkowym. Koniec składników
prosta szybka i smaczna. Cytat:
Basia, ja łóżeczko kupowałam na necie. Łóżeczko firmy Klupś. Zapłaciłam 250 zł, ale to jest łóżko z szufladą, a one zawsze są trochę droższe. Cytat:
peppermint, możesz smęcić. Każda z nas czasami tak ma. Zapędź męża do roboty. Powiedz, że jak taki mądry to niech Cię w domu odciąży z robotą. A ciche dni się czasem przydają. Miki, ja generalnie z racji tego, że mam więcej czasu to sama się wyprawką zajmuję, a mężowi przekazuję tylko najważniejsze informacje. Ale jakieś zainteresowanie to on tam wykazuje. A może zleć mu jakieś konkretne zadanie do wykonania, np. że ma poszukać i wybrać fotelik a Ty tylko zatwierdzisz wybór. Albo coś podobnego, żeby go zaangażować. Może jak raz poczyta, że to wszystko nie jest takie proste, że się wchodzi do sklepu i kupuje to zrozumie. ktosiula, fajne porównanie brzuszka. Ja takiego nie będę mieć, bo pomimo tego, że zdjęcia robiłam regularnie to jedno w ubraniu, drugie gołego brzucha i nie ma takiego efektu. Moje drogie, wróciłam z USG Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Lekarz wszystko dokładnie pomierzył, oglądałam serduszko, buźkę i...wargi sromowe Także została potwierdzona dziewczynka. Lekarz zbadał mi też długość szyjki - ponad 5 cm więc bardzo dobrze. Z pomiarów wychodzi, że córa trochę młodsza (termin wg USG to 11.12), no albo po prostu będzie mniejsza (to raczej to, bo wiem, kiedy została poczęta i to się pokrywa z datą wyliczaną z OM). Waży 806 gr. Wklejam Wam jedno zdjęcie buziuchny. Ładnie pozowała
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-10-01 o 23:52 Powód: zdjecie intymne - usg dziecka 3 d |
||
|
|
|
#3460 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-08-30 o 18:31 |
|
|
|
|
#3461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy kolor wybrany i w sumie nie wiem na co czekam jeszcze Może później zamówimy Cytat:
![]() No to czas zaczać kompletować wyprawkę Cytat:
![]() Pierwszy raz tak mam... |
|||
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
kociak
dobrze ze wizyta udana jeszcze chwila i będzie miała kilogram także szykuj pieluchy
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko ok z Niunią ![]() |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
któy w końcu wybraliście? ![]() sama jestem ciekawa ![]() Kocuak, ale Twoja mała ma nosek kartofelek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-30 o 18:34 |
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A jaką masz długą szyjkę WOW, nawet nie wiedziałam że taka długa może być hehehe. Mnie jeszcze na żadnym USG nie mierzyli szyjki albo mi o tym nie mówili hmmm.. na kolejnym sama zapytam :P[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42545134]Odczuwałam twardnienie brzucha, czasami coś mnie w dole zakuło. Teraz też czuję takie ukłucia jakby igłą gdzieś w mymłonie. Ale zdarza się to rzadko. Nie przypuszczałam, że coś się może dziać. No może jedynie ten ucisk był aż za duży- tak jakby dziecko było bardzo nisko[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że sie sprawa uspokoi i będziesz mogła jeszcze ruszyć się z łożka.
|
|
#3470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może jeszcze znikna, a Twój stres przechodzi na Maleństwo... Cytat:
![]() Cytat:
i super,ze już wiecie na 100%! kurcze,czemu ten nasz Bąbel taki uparty ![]() waży już kilogram i nadl nic nie widać!! zapisałam się do SR ale...zajecia zaczynają się od pazdzienrika...prawdopodo bnie raz w tyg.a jest ich 8 wiec już zdaze urodzić do tego czasu może chociaż na kilka pojde |
|||
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
boszzze dopiero nadrobiłam dzisiejszy dzień
dziękuję za miłe słowa wsparcia... staram się nie stresować tym co usłyszałam i zrobić coś pożytecznego... najlepiej NIC ![]() czytam i czytam i większosć czyni jakieś porządki... no i oczywiście ja też.. Mój pojechał na ryby w dzicz.. wraca w niedzielę więc OBIECAŁAM sobie, że ogarnę i zrobię miejsce w szafie na ciuchy dla Młodziaka.. No i jak się skończyło? Wypindoliłam swoje wszystkie rzeczy na stół w pokoju co by to je niby poukładać, przejrzeć.. i tak leżą drugi dzień ![]() a tu jeszcze dzieciowa komoda do uprzątnięcia DRAAAAAAAMAT a nie chce mi się tak strasznie że na samą myśl spać mi się chce w kuchni ssssajgon- uwielbiam jak Męża nie ma w domu.. pełna samowola i nicnieróbstwo ![]() a i obiecałam że cyknę jakieś fotki Antosiowych lumpków.. ale trza się do tego dokopać.. masakra.. rozleniwia mnie i ogłupia ta ciąża
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lusesita późno tak twoja SR...ja zaczynam w przyszły poniedziałek Iskra relaks...starego nie ma chata wolna - poczekaj aż wena przyjdzie ![]() Lece wstawiać żarło do pieca i po małża
|
|
|
|
|
#3473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 72 metrach. Ale było cudownie fajnie miec tyle rodzeństwa co prawda mama non stop coś musiała naprawiać albo okna wstawiać ale było wesoło :P w niedziele zawsze graliśmy rodzinnie w jakąś planszówkę ![]() Cytat:
i Waży tyle ile mój w 32 tyg ;p to kiedy ustalacie termin cc? ;> a wagą sie nie przejmuj, na pewno zepsuta! :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jakie fajne porównanie !
|
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana nie możesz sobie pozwolić żeby mąż tak się zachowywał. Zanim zaszłam w ciążę też rozmawiałam z moim jak on sobie wybraża to nasze życie, już z góry mu powiedziałam że niestety ale to też jego obowiązek i będzie musiał też pomagać w domu czy opiekować się dzieckiem kiedy ja wyskoczę powiedzmy na fitnes Cytat:
A co
|
||
|
|
|
#3475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak dobrze to dobrze. Odpoczywaj i tyle Cytat:
Cytat:
No to superze z USG zadowolona, a buzinka piękna pepper- mężowi to te ciche dni chyba sie przydadzą! Odpocznij i niech on też weźmie sie do roboty. Powiedz mu żeby pomyślał sobie jak sie czujesz w 8 miesiącu z brzuchem i zmęczeniem i ze niektóre rzeczy ciężko Ci robić. a mamą że sie przejmujesz to naturalne.. ale martwieniem sie nic nie zdzialasz. Męza trzeba doprowadzić do ładu i składu. iskra- nie stresuj się! jak lekarze mówią ze nie trzeba się martwić to widocznie nie trzeba ![]() Messsuah- ale wracasz do nas na stałe? ej ze mną coś nie halo.. nie dość że zrobiłam sobie "pyszne" sniadanie, to spaliłam ziemniaki na obiad, następnych nie posoliłam i spaliłam frikandele.. znaczy sie przypiekłam za bardzo. nie moge sie w ogóle skupić :/ a dotego odebrałam wyniki krwi i są marne. w moczu ok. ale z krwi HGB jest 9,6..:/
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a te wyniki to nie wiem nie znam się..więcej może warzyw?buraczków? |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- De- ja włąsnie obejrzałam to co wrzuciłaś o spojeniu łonowym i właśnie mnie też tak boli.. tylko że mi nie pomaga leżenie na boku i tez nie boli mnie aż do kolan, tylko ból mam w krzyżu i pachwinach dodatkowo. no i jak chodzę albo cos robie typu kucam a potem wstaje itd to mnie boli mocniej.
|
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle pochwalę wam się radosną nowiną jaką przekazała mi koleżanka... Otóż Kobita ma 37 lat i rocznego synka <z in vitro>... starali się lat 10 i dupka i zdecydowali się.. szczęśliwie udało im się za 1 razem więc część kosztów im zwrócono.. a dziś oznajmiła mi że jest w ciąży.. ot tak
główka się wyluzowała i odblokowała i jest dzidzia na razie to dopiero ok 8-10tc ale będę naprawdę mooocno trzymać kciuki
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży tak miałaś?? I co na to lekarz powiedział?Postaram sie więcej leżakować zakręcona Ojć to słabo...kiedy wizytę masz?? Mąż wyczytał, że sok z buraków dobry na obniżenie ciśnienia...jutro kupię, nie zaszkodzi popić...niby szklankę dziennie trzeba
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A siostra też już zdążyła zauważyć, że młoda ma duży nosek kartofelek i duże usteczka No, ale cóż, nosa kleopatry to ani ja ani małżonek mój nie mamy więc pewnie nie ma po kim mieć małego... A tu spokój się zrobił. Idzie weekend Ja też zmykam film z mężem oglądać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok

)
Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach
byłam dziś na echu serca Synusia i niestety ogniska są nadal widoczne... dwa pojedyncze :/ pani stwierdziła że pojedyncze ich nie interesują i się nimi nie przejmują i mnie radzi to samo... a już się cieszyłam bo mój gin na poniedziałkowym usg nic nie wypatrzył choć też i bardzo się na tym nie skupiał.. niby mówią żeby się nie martwić bo nie ma czym, no ale.. Pani dr mówiła że martwić się trzeba jak są mnogie ogniska.. pojedyncze krzywdy nie robią... więc najpierw po wyjściu poryczałam się jak dziecko.. ale potem poszłam na kawę do koleżanki i wyluzowałam.. skoro mówią że nic się z tym dalej nie wydarzy i że skoro są to niech sobie są to nic innego mi nie zostaje jak temu wierzyć. Może jeszcze zdążą zniknąć do porodu... zobaczymy..

za wizytę 

Sprawdził siuśki i ok, nie puchnę, głowa nie boli i skoro nic sie nie dzieje to podwyższone ciśnienie jest ok 
Ja też zmykam film z mężem oglądać.