Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 20:19   #4291
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

A ja bym zjadła pierogi pieczone.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:24   #4292
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A ja bym zjadła pierogi pieczone.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cho, mam swojskie w zamrażarce
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:25   #4293
ajah
wańka wstańka

I tym Polska góruje
Ja bym pierogow zjada z pierogarni ruskich czy z mięsem. A tu nic albo sobie zrobię ( a nie chce mi sie) albo jakieś lipne znajdę w polskim sklepie.
Stary 2013-08-30, 20:32   #4294
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
One są nawet u mnie w żabce, ale nieciekawy wybór
To jeszcze żabkę sprawdzę jedyne czego nie kupię to pierogi z mięsem, nie dość, że takich nie lubię to jeszcze nie do końca ufam producentom w tym zakresie.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:36   #4295
Finlora
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że kiedy jadę po ścieżce rowerowej to ja muszę zwracać uwagę na pieszych. I to nie tylko tych, którzy idą po ścieżce, bo się im z czerwonym dywanem pomyliła. Jeszcze nie spotkałam osoby, która w miejscu skrzyżowania ścieżki z chodnikiem, przechodząc przez ścieżkę, obejrzała się w lewo i prawo zanim na nią wejdzie, czy przypadkiem ktoś nie jedzie na rowerze, tak jak oglądają się przechodząc przez ulicę. Ja wiem, że ścieżki rowerowe to stosunkowo nowa rzecz i czasami krzyżują się z chodnikiem, ale można trochę uważać. Dlaczego tylko ja muszę się rozglądać czy przypadkiem ktoś nie idzie i hamować, żeby na niego nie wpaść.

W temacie rowerzystów na ścieżkach dziwi mnie też jak ktoś jedzie sobie niemal slalomem, tak że ciężko go wyminąć.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-08-30 o 20:39
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:40   #4296
201604200942
Konto usunięte

dlatego ja rzadko jeżdżę na rowerze. Zabiłabym tych pieszych ;d
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:41   #4297
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Nowa społecznościówka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714294
I żelki można dostać!
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:46   #4298
zlosliwe_straszydelko
Raczkowanie

Często podczytuję ten temat i dzisiaj oglądając ten filmik przypomniało mi się jak na wątku było dużo o nielubieniu pająków. Sama ich nie znoszę ale ten mnie rozczulił

http://www.youtube.com/watch?v=_K8G4eAXC88

No słodziak
bo to mezalians byłby dla psa."
zlosliwe_straszydelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:48   #4299
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
dlatego ja rzadko jeżdżę na rowerze. Zabiłabym tych pieszych ;d
Czasami jestem tego bardzo bliska
Ja się boję jeździć po ulicy, więc zazwyczaj poruszam się tylko po ścieżkach, Wolę nadłożyć drogi, ale jechać sobie spokojnie ścieżką, bez stresu (pomijając pieszych).

Dziwi mnie też, że wielu rowerzystów jeździ wieczorem bez włączonych świateł.
Stary 2013-08-30, 21:02   #4300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że kiedy jadę po ścieżce rowerowej to ja muszę zwracać uwagę na pieszych. I to nie tylko tych, którzy idą po ścieżce, bo się im z czerwonym dywanem pomyliła. Jeszcze nie spotkałam osoby, która w miejscu skrzyżowania ścieżki z chodnikiem, przechodząc przez ścieżkę, obejrzała się w lewo i prawo zanim na nią wejdzie, czy przypadkiem ktoś nie jedzie na rowerze, tak jak oglądają się przechodząc przez ulicę. Ja wiem, że ścieżki rowerowe to stosunkowo nowa rzecz i czasami krzyżują się z chodnikiem, ale można trochę uważać. Dlaczego tylko ja muszę się rozglądać czy przypadkiem ktoś nie idzie i hamować, żeby na niego nie wpaść.

W temacie rowerzystów na ścieżkach dziwi mnie też jak ktoś jedzie sobie niemal slalomem, tak że ciężko go wyminąć.
Chociaż nie jeżdżę rowerem to mnie to również irytuje, idą takie święte krowy i są oburzone jak rowerzysta na nich zadzwoni, o mamuśkach wózkowych lepiej nie mówić, nie ma to jak powolny spacerek na ścieżce przeznaczonej dla rowerów
Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:08   #4301
Finlora
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]
Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]To też mnie wkurza
Kiedy nie ma ścieżki i muszę jechać chodnikiem to wychodzę z założenia, że na chodniku ważniejsi są jednak piesi i staram się jechać tak, żebym im nie przeszkadzać. Kiedy mam do wyboru taki wąski chodnik i ulicę to jednak wolę przejechać ten kawałek po ulicy.
Stary 2013-08-30, 21:09   #4302
Bela03
Zadomowienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]
Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]
I tak z nimi trzeba
Cytat:
I to nie tylko tych, którzy idą po ścieżce, bo się im z czerwonym dywanem pomyliła.
Podoba mi się porównanie

Ja jeżdżę tylko ulicami i uwielbiam jak piesi zmuszają mnie do ostrego hamowania jak pierwszeństwo wymuszają. Kiedyś na któregoś wpadnę

Edytowane przez Bela03
Czas edycji: 2013-08-30 o 21:10
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:17   #4303
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Sprawa sprzed jakiś dwudziestu stron, ale podziwiam dziewczyny, które dotarły do końca wątku o dawaniu kasy mamie. Wysiadłam na 5 str a na 3 zaczęłam omijać wypowiedzi Pani Prawnik bo poziom absurdu wykroczył poza moje granice ogarniania
Ja zaczęłam gdzieś koło 11 strony, skończyłam koło 19, bo już po prostu nie dawałam rady

Cytat:
A i jeszcze niekiedy przenoszą to zachowanie na ulicę. I spróbuj tu takiego wyprzedzić, bojac się, czy ci nagle nie skręci na samochód

Cytat:
Czasami jestem tego bardzo bliska
Ja się boję jeździć po ulicy, więc zazwyczaj poruszam się tylko po ścieżkach, Wolę nadłożyć drogi, ale jechać sobie spokojnie ścieżką, bez stresu (pomijając pieszych).

Dziwi mnie też, że wielu rowerzystów jeździ wieczorem bez włączonych świateł.
Ja dzisiaj przeżyłam mały horror samochodowy. Jechałam koło 20.00 do Lidla, bo oczywiscie pieczywa ani warzyw w domu nie było. Było już na tyle ciemno, że widocznośc była naprawdę niezbyt duża ALE nie świeciły się jeszcze latarnie. I przydarzyła się jakaś inwazja rowerzystów. Mijałam chyba dziesięciu w różnych miejscach. Większośc miała ciemny strój i zero odblasków oraz świateł. Czy ci ludzie naprawdę nie wiedzą, że w takich warunkach ich po prostu nie widać i dla własnego bezpieczeństwa należałoby zainwestować w odblaski i oświetlenie?

Wkurzają mnie też rowerzyści, którzy sami nie wiedzą, czy chcą, być pojazdem na drodze, czy pieszym na chodniku (uogólnienie i skrót myslowy). Wielu takich spotykam. Jedzie sobie drogą, po czym widzi, ze samochody maja czerwone, ale piesi na przejsciu zielone, wiec bez ostrzeżenia ostro skręcają na chodnik, przejeżdżają przejsciem, po czym 200m dalej zjeżdżają na ulicę. Albo ignorują czerwone światło na skrętach w prawo, bo tak. Albo tak jak dziś - facet na rowerze mi mało nie wjechał w bok samochodu. Ja sobie kulturalnie jechałam rondem (miałam pierwszeństwo), dosyć waskim rondem, a on wjeżdżając sie nie zatrzymał, bo stwierdził, ze się zmieści. I mało w rowie nie wylądował, bo tam jest wąsko

Musiałam frustracje wylać...

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]

O tak! I dzwonią, dzwonią, dzwonią... Niekiedy się odwracam i tłumaczę, ze nie zejdę, bo fizycznie nie ma gdzie.

Choco ---> wiesz, co dziś kupilam w tym Lidlu? Sasanki.
Benuś w twoim avatarze jest ekstra. Mogłabym prosic o link do zdjęcia w duzym rozmiarze, o ile wiesz, gdzie je znaleźć?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2013-08-30 o 21:19
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:23   #4304
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze niekiedy przenoszą to zachowanie na ulicę. I spróbuj tu takiego wyprzedzić, bojac się, czy ci nagle nie skręci na samochód
Dlatego postuluje się wymijanie z odstępem 150cm. I nie tłumaczę idiotów bo wieelu takich widuję, ale często w jezdni są studzienki i koleiny, których kierowca nie widzi a rowerzysta musi wyminąć. Oczywiście zawsze się oglądam czy kogoś nie ma itd, ale czasem się po prostu inaczej nie da.

Co do takich na rondzie. Jadę kiedyś sobie po rondzie na rowerze i kierowca jadący za mną była w 100% pewny, że skręcę na pierwszym zjeździe w prawo, nie wiem dlaczego. Okazało się, że nie skręcam i opony zapiszczały i wychamował kilka cm ode mnie

Ogólnie chore jest to, że mamy jeździć ulicą ale nie musimy mieć prawa jazdy. Większość nie zna podstawowych przepisów
Stary 2013-08-30, 21:32   #4305
Konto usunięte

Cytat:
To też mnie wkurza
Kiedy nie ma ścieżki i muszę jechać chodnikiem to wychodzę z założenia, że na chodniku ważniejsi są jednak piesi i staram się jechać tak, żebym im nie przeszkadzać. Kiedy mam do wyboru taki wąski chodnik i ulicę to jednak wolę przejechać ten kawałek po ulicy.
I takie coś lubię, ostatnio jedna znajoma mamy wylądowała na pogotowiu, bo rowerzysta na nią na chodniku najechał, więc jestem mocno na to przeczulona.
Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
I tak z nimi trzeba
Czasami jeszcze złośliwie zwalniam kroku, z szybkiego marszu na te ślimacze
Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Wkurzają mnie też rowerzyści, którzy sami nie wiedzą, czy chcą, być pojazdem na drodze, czy pieszym na chodniku (uogólnienie i skrót myslowy). Wielu takich spotykam. Jedzie sobie drogą, po czym widzi, ze samochody maja czerwone, ale piesi na przejsciu zielone, wiec bez ostrzeżenia ostro skręcają na chodnik, przejeżdżają przejsciem, po czym 200m dalej zjeżdżają na ulicę. Albo ignorują czerwone światło na skrętach w prawo, bo tak. Albo tak jak dziś - facet na rowerze mi mało nie wjechał w bok samochodu. Ja sobie kulturalnie jechałam rondem (miałam pierwszeństwo), dosyć waskim rondem, a on wjeżdżając sie nie zatrzymał, bo stwierdził, ze się zmieści. I mało w rowie nie wylądował, bo tam jest wąsko

Musiałam frustracje wylać...

O tak! I dzwonią, dzwonią, dzwonią... Niekiedy się odwracam i tłumaczę, ze nie zejdę, bo fizycznie nie ma gdzie.

Choco ---> wiesz, co dziś kupilam w tym Lidlu? Sasanki.
Benuś w twoim avatarze jest ekstra. Mogłabym prosic o link do zdjęcia w duzym rozmiarze, o ile wiesz, gdzie je znaleźć?
To tez mnie irytuje, czy tak robiąc nie łamią oni jakiś przepisów
Uwielbiam kusić ludzi, co do zdjęcia to teraz ci go nie znajdę bo już mi się oczy kleją ale jutro poszukam, przy okazji uzupełnię swoją Benkową galerię
Stary 2013-08-30, 21:46   #4306
Bela03
Zadomowienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548771]
To tez mnie irytuje, czy tak robiąc nie łamią oni jakiś przepisów
[/QUOTE]Oczywiście, mnóstwo. Po pierwsze nie mogą być na chodniku, mandat chyba 100zł, nie mogą przejeżdżać przez przejście 200zł, i pewnie coś jeszcze.
Ja wymijam z prawej, ew z lewej i jest pod światłami
Stary 2013-08-30, 21:51   #4307
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego postuluje się wymijanie z odstępem 150cm. I nie tłumaczę idiotów bo wieelu takich widuję, ale często w jezdni są studzienki i koleiny, których kierowca nie widzi a rowerzysta musi wyminąć. Oczywiście zawsze się oglądam czy kogoś nie ma itd, ale czasem się po prostu inaczej nie da.
I tak sie staram wymijać, ale juz kilka razy miałam nieciekawą sytuację przy wyprzedzaniu rowerzysty. I jeszcze dostaje białejgorączki, jak na dwóch odcinkach wąskiej drogi niedaleko mnie rowerzyści wleką się ulicą (i nie da się ich wyprzedzić, bo wasko, a z naprzeciwka stale jadą samochody), chociaż obok mają asfaltową ściezkę rowerową, całkiem komfortową, bo sama nią niekiedy jeżdżę. Dodatkowo - pustą, bo pieszych tam jak na lekarstwo

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:56   #4308
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na erasmusa. Ale nie chodzi mi o studentów tylko o ludzi w sklepach, na uniwersytecie, w urzędach itp. Całkiem inni niż u nas. I rozmowni o dziwo.
Nie mów mi, że w tych krajach wg. Ciebie dobrze się w polityce dzieje. I nie mów mi, że w tych krajach ludzie są tacy tolerancyjni i otwarci jak w Szwecji(mam na myśli LGBT). Czechy też biorę pod uwagę jeśli chodzi o emigrację i tu się zgodzę, że są super

Szczerze...założę się, że ludzie są mili i tolerancyjni na pokaz . Owszem, mnie nie interesuje, co pani w urzędzie czy w szpitalu o mnie myśli, bo jestem miło obsłużona itd. To się chwali akurat. Jednakże, jeśli zaczniesz pracować z obywatelami danego kraju (nie mówię o potomkach emigrantów), to nie wszyscy są tacy cudowni i otwarci. Pewnie miałaś szczęście do spotkania miłych ludzi, jak ja w 90% osób, które poznałam. Ale...większość z nich, to właśnie emigranci . W Polsce też spotkałam wielu miłych ludzi, a tych niemiłych jakoś łagodziłam i też dawało radę przeżyć. Zgadzam się z twierdzeniem, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma .
Dziwi mnie przeliczanie z waluty x na PLNy. Nigdy tego nie robiłam, bo to nie ma sensu. Jeśli przeciętne zarobki w kraju x są np.4 razy wyższe, niż w kraju ojczystym, to nie ma co przeliczać. Z resztą i tak ceny w krajach zachodnich i PL są dość podobne, a nawet można znaleźć część rzeczy tańszych.
Co mnie wkurza...znam osobę kilka minut a ta mnie pyta np. o zarobki . Stawki są te same, średnia ilość godzin też, więc pytanie, jak dla mnie bez sensu. Chociaż ciekawie się robi, jak gadają dwie osoby z różnych biur pracy i jedna łapie bulwers, że biuro z niej więcej ściągnęło.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:56   #4309
maryanna3
Zakorzenienie

Apropo wątków na wizażu:
-dziwi mnie(może bardziej irytuje) konsekwentne określanie dorosłego chłopa np. 25letniego albo nawet powyżej 30tki mianem "chłopiec". Chłopiec to chłopiec tamto....przecież to facet jest dorosły, chłopiec mi się z dzieckiem z podstawówki kojarzy. Namiętnie to uprawia jedna wizażanka, a teraz widzę na jednym wątku, ze następna też.
-dziwi mnie jak jest jakiś wątek wciskanie tam wszystkich swoich przechwałek typu: a mnie zatrudnili na staż w Microsofcie, i dostałam awans w Google i jeszcze zapoznałam samego Zuckerberga przy okazji, a tak poza tym znam biegle fiński, duński i łacinę. Gdyby to miało cokolwiek wspólnego w sensie pomocy autorce wątku. Problem w tym kiedy nie ma.

ale jestem czepialska chyba
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:00   #4310
cholernarejestracja
Copyraptor

Maryanna, a to nie chodzi o podkreślenie tego, że ten "chłopiec" jest tak niedojrzały, że nie zasługuje na to, żeby go inaczej nazwać? W domyśle - mężczyzna by się tak nie zachował.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:04   #4311
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Maryanna, a to nie chodzi o podkreślenie tego, że ten "chłopiec" jest tak niedojrzały, że nie zasługuje na to, żeby go inaczej nazwać? W domyśle - mężczyzna by się tak nie zachował.
No właśnie nie, bo ta wizażanka o której wspomniałam że używała tego nadmiernie to ona wszędzie pisała/pisze chłopiec, o cokolwiek by nie chodziło, czegokolwiek by wątek nie dotyczył i nawet jeśli z kontekstu wynika, że uważa np. autorkę wątku za głupią, a faceta za dojrzałego

ps. ta co teraz zaczęła, to faktycznie jak przyjrzałam się, może chodzić o niedojrzałość.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:09   #4312
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Szczerze...założę się, że ludzie są mili i tolerancyjni na pokaz . Owszem, mnie nie interesuje, co pani w urzędzie czy w szpitalu o mnie myśli, bo jestem miło obsłużona itd. To się chwali akurat. Jednakże, jeśli zaczniesz pracować z obywatelami danego kraju (nie mówię o potomkach emigrantów), to nie wszyscy są tacy cudowni i otwarci. Pewnie miałaś szczęście do spotkania miłych ludzi, jak ja w 90% osób, które poznałam. Ale...większość z nich, to właśnie emigranci . W Polsce też spotkałam wielu miłych ludzi, a tych niemiłych jakoś łagodziłam i też dawało radę przeżyć. Zgadzam się z twierdzeniem, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma .
A niech będą mili i tolerancyjni na pokaz. Dopóki nie będą butować za poglądy/klub piłkarski/całowanie się faceta z facetem to naprawdę nie obchodzi mnie co o tym myślą. W Polsce z 3 razy tygodniowo jakiś facet za mnie zagwiżdże/wrzaśnie, tam tego nie było, mogłoby mi było widać majtki jak jechałam na rowerze i nikogo by to nie obchodziło. U nas od razu słychać klaksony
Rozmawiałam z rodowitymi szwedami o tym i tylko jeden powiedział, że nie czuje się męski w takim społeczeństwie. I dziwił się, że nie czuję się mniej kobieca jak za mną ktoś nie zawoła na ulicy. Poza nim, wszyscy mieli bardzo liberalne poglądy na sprawy społeczne.
Jasne, że można powiedzieć, że lepiej gdzie nas nie ma. Ale z osób, z którymi byłam na wymianie większość potem wracała do Szwecji na wycieczki, a kilka osób robi tam magisterkę.

Co do chłopca, to to samo jest z dziewczyną. Ostatnio o tym artykuł czytałam nawet, że dłużej chcemy się czuć dziećmi i dlatego takie słownictwo
Stary 2013-08-30, 22:14   #4313
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A niech będą mili i tolerancyjni na pokaz. Dopóki nie będą butować za poglądy/klub piłkarski/całowanie się faceta z facetem to naprawdę nie obchodzi mnie co o tym myślą. W Polsce z 3 razy tygodniowo jakiś facet za mnie zagwiżdże/wrzaśnie, tam tego nie było, mogłoby mi było widać majtki jak jechałam na rowerze i nikogo by to nie obchodziło. U nas od razu słychać klaksony
Rozmawiałam z rodowitymi szwedami o tym i tylko jeden powiedział, że nie czuje się męski w takim społeczeństwie. I dziwił się, że nie czuję się mniej kobieca jak za mną ktoś nie zawoła na ulicy. Poza nim, wszyscy mieli bardzo liberalne poglądy na sprawy społeczne.
Jasne, że można powiedzieć, że lepiej gdzie nas nie ma. Ale z osób, z którymi byłam na wymianie większość potem wracała do Szwecji na wycieczki, a kilka osób robi tam magisterkę.
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz. ja nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem.
Stary 2013-08-30, 22:20   #4314
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

Co do chłopca, to to samo jest z dziewczyną. Ostatnio o tym artykuł czytałam nawet, że dłużej chcemy się czuć dziećmi i dlatego takie słownictwo
Mieszkam w typowo emigranckiej dzielnicy i nawet, jak chodziłam w ciąży, co chwila jakiś Czarny mnie zapraszał na drinka czy randkę . Info o ciąży i mężu nie robiło wrażenia (późniejsze chodzenie z dzieckiem, to już wcale). Jakbym jechała na rowerze i byłoby mi widać majtki, to już nawet wolę o tym nie myśleć . Z resztą, napisałam, że mi obsługa w urzędach itp. miejscach użyteczności publicznej, odpowiadała, bo nie musiałam oglądać niezadowolonych min zza lady . Na Niderlandy nie mam co narzekać, ale jestem tu nieco dłużej, niż trwa wymiana studencka, więc dostrzegam prócz licznych plusów, również minusy . Co zauważyłam, to fakt, że na mojej dzielnicy jest coraz mniej Holendrów...zamiast nich mam falę Polaków i coraz więcej muzułmanów. O dziwo, jeszcze jest spokojnie . Rozumiem Twoje podniecenie innym krajem, bo sama to przechodziłam.
Stary 2013-08-30, 22:31   #4315
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz. ja nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem.
Jeździsz w spódnicach powyżej kolana na rowerze?
Przedwczoraj zostawiłam rower na dworcu autobusowym. Wracam odpinam, żeby to zrobić lekko się schylam (nic mi się nie podwiało ani nic). Słyszę klakson. Odwracam się a to kierowca busa na przerwie z kanapką w jednej a papierosem w drugiej ręce. Zamurowało mnie. A mieszkam w GOPie, i takie reakcje są w każdym z GOPowskich miast
To nie jest podniecenie, bo już dawno wróciłam. I nie było tak kolorowo jak niektórzy widzą erasmusa, bo np. nie zdałam wszystkich przedmiotów, w parku na drzewach czasami ktoś tak zawieszał żyłki żeby rowerzystom szyję przeciąć, a mieszkanie kosztowało mnie fortunę. Po prostu nie lubię oczerniania niektórych krajów/rzeczy. Tak samo reaguję na oczernianie PRLu i rowerzystów właśnie, chociaż oczywiście większość też mam ochotę ukatrupić
Stary 2013-08-30, 22:38   #4316
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

jeżdżę tylko w spodniach.
Stary 2013-08-30, 22:40   #4317
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Przedwczoraj zostawiłam rower na dworcu autobusowym. Wracam odpinam, żeby to zrobić lekko się schylam (nic mi się nie podwiało ani nic). Słyszę klakson. Odwracam się a to kierowca busa na przerwie z kanapką w jednej a papierosem w drugiej ręce. Zamurowało mnie. A mieszkam w GOPie, i takie reakcje są w każdym z GOPowskich miast
To nie jest podniecenie, bo już dawno wróciłam. I nie było tak kolorowo jak niektórzy widzą erasmusa, bo np. nie zdałam wszystkich przedmiotów, w parku na drzewach czasami ktoś tak zawieszał żyłki żeby rowerzystom szyję przeciąć, a mieszkanie kosztowało mnie fortunę. Po prostu nie lubię oczerniania niektórych krajów/rzeczy. Tak samo reaguję na oczernianie PRLu i rowerzystów właśnie, chociaż oczywiście większość też mam ochotę ukatrupić
Jeśli chodzi o oczernianie, to nic mnie tak nie irytuje, jak osoby będące za granicą nie ważne, jaki czas, które psioczą, że Polska to $#%$#^&(&* i niech najlepiej ją diabli wezmą . O ile Polacy marudzą między sobą, to ich sprawa, że są sfrustrowani, ale jak taka osoba jedzie na własną ojczyznę do kogoś, kto nie jest Polakiem, to jest to smutne. Mój mąż często chodzi w koszulce z napisem "Polska" i spotyka się z samymi miłymi reakcjami ze strony np. Turków czy Surinamczyków. Zresztą, ludzie będący spoza kraju, gdzie mieszkamy, podkreślają to, skąd są i sami chwalą, jak inni to robią. Nie rozumiem wstydzenia się swojej ojczyzny, jaka by nie była. Ok, mamy polityków, jakich mamy, ale pod względem kulturowym, czy przyrodniczym, mamy czym się pochwalić.
Stary 2013-08-30, 22:43   #4318
Bela03
Zadomowienie

Cytat:

jeżdżę tylko w spodniach.
Na spódnice kierowcy bardziej reagują. Chociaż kiedyś na światłach mnie motocyklista obok "podrywał" a jak miałam spodnie do kolan to mnie niedorozwinięty lokalny (naprawdę jest niedorozwinięty) klepnął w tyłek
Oczywiście, że Polska jest wspaniała i nigdy w życiu nie powiem nikomu za granicą że u nas źle, mogę ponarzekać, że np. jest mniej ścieżek, ale np. kulinarnie bije Szwecje na łopatki.
Dla mnie niestety lepsza w krótkich dawkach bo mnie nerwowo wykańcza

Edytowane przez Bela03
Czas edycji: 2013-08-30 o 22:44
Stary 2013-08-30, 22:47   #4319
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Na spódnice kierowcy bardziej reagują. Chociaż kiedyś na światłach mnie motocyklista obok "podrywał" a jak miałam spodnie do kolan to mnie niedorozwinięty lokalny (naprawdę jest niedorozwinięty) klepnął w tyłek
Oczywiście, że Polska jest wspaniała i nigdy w życiu nie powiem nikomu za granicą że u nas źle, mogę ponarzekać, że np. jest mniej ścieżek, ale np. kulinarnie bije Szwecje na łopatki.
Dla mnie niestety lepsza w krótkich dawkach bo mnie nerwowo wykańcza
ja chyba jestem za brzydka na zaczepki obcych. Nieważne, że czuję się czasem jak milion dolarów, pewnie wyglądam wtedy max na 50 centów. :c
Stary 2013-08-30, 22:51   #4320
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba jestem za brzydka na zaczepki obcych. Nieważne, że czuję się czasem jak milion dolarów, pewnie wyglądam wtedy max na 50 centów. :c
To działa odwrotnie. Im bardziej zasmarkana i zmarnowana jesteś tym bardziej są odważni. Jak idę zapatrzona w chodnik w szpilach i kiecce to mało kto zaczepia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości