|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
A ja bym zjadła pierogi pieczone.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
|
|
|
#4293 |
|
wańka wstańka
|
I tym Polska góruje
Ja bym pierogow zjada z pierogarni ruskich czy z mięsem. A tu nic albo sobie zrobię ( a nie chce mi sie) albo jakieś lipne znajdę w polskim sklepie.
|
|
#4294 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że kiedy jadę po ścieżce rowerowej to ja muszę zwracać uwagę na pieszych. I to nie tylko tych, którzy idą po ścieżce, bo się im z czerwonym dywanem pomyliła. Jeszcze nie spotkałam osoby, która w miejscu skrzyżowania ścieżki z chodnikiem, przechodząc przez ścieżkę, obejrzała się w lewo i prawo zanim na nią wejdzie, czy przypadkiem ktoś nie jedzie na rowerze, tak jak oglądają się przechodząc przez ulicę. Ja wiem, że ścieżki rowerowe to stosunkowo nowa rzecz i czasami krzyżują się z chodnikiem, ale można trochę uważać. Dlaczego tylko ja muszę się rozglądać czy przypadkiem ktoś nie idzie i hamować, żeby na niego nie wpaść.
W temacie rowerzystów na ścieżkach dziwi mnie też jak ktoś jedzie sobie niemal slalomem, tak że ciężko go wyminąć. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-08-30 o 20:39 |
|
|
|
#4296 |
|
Konto usunięte
|
dlatego ja rzadko jeżdżę na rowerze. Zabiłabym tych pieszych ;d
|
|
|
|
#4297 |
|
Konto usunięte
|
Nowa społecznościówka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714294
I żelki można dostać! |
|
|
|
#4298 |
|
Raczkowanie
|
Często podczytuję ten temat i dzisiaj oglądając ten filmik przypomniało mi się jak na wątku było dużo o nielubieniu pająków. Sama ich nie znoszę ale ten mnie rozczulił
http://www.youtube.com/watch?v=_K8G4eAXC88 No słodziak
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami jestem tego bardzo bliska
![]() Ja się boję jeździć po ulicy, więc zazwyczaj poruszam się tylko po ścieżkach, Wolę nadłożyć drogi, ale jechać sobie spokojnie ścieżką, bez stresu (pomijając pieszych). Dziwi mnie też, że wielu rowerzystów jeździ wieczorem bez włączonych świateł. |
|
|
|
#4300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich.
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]
Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]To też mnie wkurza Kiedy nie ma ścieżki i muszę jechać chodnikiem to wychodzę z założenia, że na chodniku ważniejsi są jednak piesi i staram się jechać tak, żebym im nie przeszkadzać. Kiedy mam do wyboru taki wąski chodnik i ulicę to jednak wolę przejechać ten kawałek po ulicy. |
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]
Z drugiej strony irytują mnie również rowerzyści, którzy pędzą na chodniku nie zważając na pieszych. Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]I tak z nimi trzeba ![]() Cytat:
![]() Ja jeżdżę tylko ulicami i uwielbiam jak piesi zmuszają mnie do ostrego hamowania jak pierwszeństwo wymuszają. Kiedyś na któregoś wpadnę Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2013-08-30 o 21:10 |
|
|
|
|
#4303 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wkurzają mnie też rowerzyści, którzy sami nie wiedzą, czy chcą, być pojazdem na drodze, czy pieszym na chodniku (uogólnienie i skrót myslowy). Wielu takich spotykam. Jedzie sobie drogą, po czym widzi, ze samochody maja czerwone, ale piesi na przejsciu zielone, wiec bez ostrzeżenia ostro skręcają na chodnik, przejeżdżają przejsciem, po czym 200m dalej zjeżdżają na ulicę. Albo ignorują czerwone światło na skrętach w prawo, bo tak Musiałam frustracje wylać... ![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548097]Albo tacy, którzy na wąskim chodniku uporczywie dzwonią aby ich przepuścić, mając do wyboru skok na zaparkowane samochody albo wtopienie się w ścianę budynku uskuteczniam kompletne olewanie ich. [/QUOTE]O tak! I dzwonią, dzwonią, dzwonią... Niekiedy się odwracam i tłumaczę, ze nie zejdę, bo fizycznie nie ma gdzie. Choco ---> wiesz, co dziś kupilam w tym Lidlu? Sasanki. Benuś w twoim avatarze jest ekstra. Mogłabym prosic o link do zdjęcia w duzym rozmiarze, o ile wiesz, gdzie je znaleźć?
Bloguję --> [recenzja] NYX The Caribbean Collection - 5 Color Eyeshadow Palette - 07 I dream of Jamaica --> [recenzja] Garnier Hydra Adapt - matujący ---- Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2013-08-30 o 21:19 |
|||
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do takich na rondzie. Jadę kiedyś sobie po rondzie na rowerze i kierowca jadący za mną była w 100% pewny, że skręcę na pierwszym zjeździe w prawo, nie wiem dlaczego. Okazało się, że nie skręcam i opony zapiszczały i wychamował kilka cm ode mnie Ogólnie chore jest to, że mamy jeździć ulicą ale nie musimy mieć prawa jazdy. Większość nie zna podstawowych przepisów |
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam kusić ludzi, co do zdjęcia to teraz ci go nie znajdę bo już mi się oczy kleją ale jutro poszukam, przy okazji uzupełnię swoją Benkową galerię
|
|||
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42548771]
To tez mnie irytuje, czy tak robiąc nie łamią oni jakiś przepisów ![]() [/QUOTE]Oczywiście, mnóstwo. Po pierwsze nie mogą być na chodniku, mandat chyba 100zł, nie mogą przejeżdżać przez przejście 200zł, i pewnie coś jeszcze. Ja wymijam z prawej, ew z lewej i jest pod światłami |
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze...założę się, że ludzie są mili i tolerancyjni na pokaz . Owszem, mnie nie interesuje, co pani w urzędzie czy w szpitalu o mnie myśli, bo jestem miło obsłużona itd. To się chwali akurat. Jednakże, jeśli zaczniesz pracować z obywatelami danego kraju (nie mówię o potomkach emigrantów), to nie wszyscy są tacy cudowni i otwarci. Pewnie miałaś szczęście do spotkania miłych ludzi, jak ja w 90% osób, które poznałam. Ale...większość z nich, to właśnie emigranci . W Polsce też spotkałam wielu miłych ludzi, a tych niemiłych jakoś łagodziłam i też dawało radę przeżyć. Zgadzam się z twierdzeniem, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma .Dziwi mnie przeliczanie z waluty x na PLNy. Nigdy tego nie robiłam, bo to nie ma sensu. Jeśli przeciętne zarobki w kraju x są np.4 razy wyższe, niż w kraju ojczystym, to nie ma co przeliczać. Z resztą i tak ceny w krajach zachodnich i PL są dość podobne, a nawet można znaleźć część rzeczy tańszych. Co mnie wkurza...znam osobę kilka minut a ta mnie pyta np. o zarobki . Stawki są te same, średnia ilość godzin też, więc pytanie, jak dla mnie bez sensu. Chociaż ciekawie się robi, jak gadają dwie osoby z różnych biur pracy i jedna łapie bulwers, że biuro z niej więcej ściągnęło.
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo wątków na wizażu:
-dziwi mnie(może bardziej irytuje) konsekwentne określanie dorosłego chłopa np. 25letniego albo nawet powyżej 30tki mianem "chłopiec". Chłopiec to chłopiec tamto....przecież to facet jest dorosły, chłopiec mi się z dzieckiem z podstawówki kojarzy. Namiętnie to uprawia jedna wizażanka, a teraz widzę na jednym wątku, ze następna też. -dziwi mnie jak jest jakiś wątek wciskanie tam wszystkich swoich przechwałek typu: a mnie zatrudnili na staż w Microsofcie, i dostałam awans w Google i jeszcze zapoznałam samego Zuckerberga przy okazji, a tak poza tym znam biegle fiński, duński i łacinę. Gdyby to miało cokolwiek wspólnego w sensie pomocy autorce wątku. Problem w tym kiedy nie ma. ale jestem czepialska chyba
|
|
|
|
#4310 |
|
Copyraptor
|
Maryanna, a to nie chodzi o podkreślenie tego, że ten "chłopiec" jest tak niedojrzały, że nie zasługuje na to, żeby go inaczej nazwać? W domyśle - mężczyzna by się tak nie zachował.
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. ta co teraz zaczęła, to faktycznie jak przyjrzałam się, może chodzić o niedojrzałość. |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z rodowitymi szwedami o tym i tylko jeden powiedział, że nie czuje się męski w takim społeczeństwie. I dziwił się, że nie czuję się mniej kobieca jak za mną ktoś nie zawoła na ulicy. Poza nim, wszyscy mieli bardzo liberalne poglądy na sprawy społeczne. Jasne, że można powiedzieć, że lepiej gdzie nas nie ma. Ale z osób, z którymi byłam na wymianie większość potem wracała do Szwecji na wycieczki, a kilka osób robi tam magisterkę. Co do chłopca, to to samo jest z dziewczyną. Ostatnio o tym artykuł czytałam nawet, że dłużej chcemy się czuć dziećmi i dlatego takie słownictwo |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Info o ciąży i mężu nie robiło wrażenia (późniejsze chodzenie z dzieckiem, to już wcale). Jakbym jechała na rowerze i byłoby mi widać majtki, to już nawet wolę o tym nie myśleć . Z resztą, napisałam, że mi obsługa w urzędach itp. miejscach użyteczności publicznej, odpowiadała, bo nie musiałam oglądać niezadowolonych min zza lady . Na Niderlandy nie mam co narzekać, ale jestem tu nieco dłużej, niż trwa wymiana studencka, więc dostrzegam prócz licznych plusów, również minusy . Co zauważyłam, to fakt, że na mojej dzielnicy jest coraz mniej Holendrów...zamiast nich mam falę Polaków i coraz więcej muzułmanów. O dziwo, jeszcze jest spokojnie . Rozumiem Twoje podniecenie innym krajem, bo sama to przechodziłam.
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przedwczoraj zostawiłam rower na dworcu autobusowym. Wracam odpinam, żeby to zrobić lekko się schylam (nic mi się nie podwiało ani nic). Słyszę klakson. Odwracam się a to kierowca busa na przerwie z kanapką w jednej a papierosem w drugiej ręce. Zamurowało mnie. A mieszkam w GOPie, i takie reakcje są w każdym z GOPowskich miast To nie jest podniecenie, bo już dawno wróciłam. I nie było tak kolorowo jak niektórzy widzą erasmusa, bo np. nie zdałam wszystkich przedmiotów, w parku na drzewach czasami ktoś tak zawieszał żyłki żeby rowerzystom szyję przeciąć, a mieszkanie kosztowało mnie fortunę. Po prostu nie lubię oczerniania niektórych krajów/rzeczy. Tak samo reaguję na oczernianie PRLu i rowerzystów właśnie, chociaż oczywiście większość też mam ochotę ukatrupić
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Na spódnice kierowcy bardziej reagują. Chociaż kiedyś na światłach mnie motocyklista obok "podrywał" a jak miałam spodnie do kolan to mnie niedorozwinięty lokalny (naprawdę jest niedorozwinięty) klepnął w tyłek
![]() Oczywiście, że Polska jest wspaniała i nigdy w życiu nie powiem nikomu za granicą że u nas źle, mogę ponarzekać, że np. jest mniej ścieżek, ale np. kulinarnie bije Szwecje na łopatki. Dla mnie niestety lepsza w krótkich dawkach bo mnie nerwowo wykańcza Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2013-08-30 o 22:44 |
|
|
|
#4319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
To działa odwrotnie. Im bardziej zasmarkana i zmarnowana jesteś tym bardziej są odważni. Jak idę zapatrzona w chodnik w szpilach i kiecce to mało kto zaczepia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

jedyne czego nie kupię to pierogi z mięsem, nie dość, że takich nie lubię to jeszcze nie do końca ufam producentom w tym zakresie
.

. Owszem, mnie nie interesuje, co pani w urzędzie czy w szpitalu o mnie myśli, bo jestem miło obsłużona itd. To się chwali akurat. Jednakże, jeśli zaczniesz pracować z obywatelami danego kraju (nie mówię o potomkach emigrantów), to nie wszyscy są tacy cudowni i otwarci. Pewnie miałaś szczęście do spotkania miłych ludzi, jak ja w 90% osób, które poznałam. Ale...większość z nich, to właśnie emigranci