|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Czarnula, dzięki
W jajniku 2 torbiele ale podobno takie jakieś nieszkodliwe, co produkują progesteron.. Podstawowe badania zlecone, dalej duphaston, mam się stawić za 3 tyg i oczywiście bardzo uważać wiedząc, że mam problemy z utrzymaniem wczesnej ciąży - tj. zero sportów, zero seksu (w nasieniu są ponoć jakieś substancje powodujące poronienie takie same jak w lekach poronnych tylko z mniejszym stężeniem oczywiście..Co do objawów, urosły mi cycki i bolą od kilku juz tyg, brzuch pobolewa codziennie, co powoduje niezłego stracha niestety, ciągle chce mi się jeść i mam wrażenie, że ciągle jem. Od kilku dni jest mi niedobrze (nie jakos tragicznie ze bede wymiotować ale nie jest to przyjemne), w ogole mam wrażenie, że nie mdli mnie tylko jak jem Dziwne jest to, że nie śpie w ciągu dnia, w nocy 8 godzin ale w ciągu dnia mimo dość ciężkiej stresującej pracy nie zasypiam. No i siku często, szczególnie w nocy O_o Ilona, bardzo mi przykro z powodu @. jak się skonczy koniecznie leć do lekarza, niech zapisze coś, choćby ten duphaston. on reguluje cykle ponoć i może lekko wydłużyć faze lutealną, co jest konieczne zeby sie zagnieździło małe.. Osobiście polecam mierzenie temp. Robiłam przez pół roku testy i nic. A po temperaturze od razu poznałam kiedy działać ![]() Ale się dobrałyśmy.. Muszę Wam powiedzieć, że mój facet, to też za wiele nie mówi, ciągle go trzeba przyciskać i naciskać na rozmowy.. Ja mam inną taktykę - ja przestaje mówić. Wtedy on głupieje że taka cisza i sam zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do tych "mających nadzieję" na fasolinkę chcę się zaliczyć.... Jeśli pozwolicie oczywiście U mnie na wyniki moich starań jeszcze co najmniej tydz muszę poczekać... Ale u Was tak przyjemnie czyta się o fasolinkach To jest pierwszy wątek mamusiowy na którym się udzieliłam bo już mam taaak wieelką nadzieję, że ta okruszynka się pojawi. Akurat w czercu będziemy mieli drugą rocznicę ślubu i wspaniale było by mężusiowi zrobić taki prezent
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
obyśmy się wszystkie znalazly na jednym wątku
trzymam za nas wszystkie bardzo mocno kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]()
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na wcześniejszych forach tez było fajnie ale może też inaczej bo tam wkroczylam jak już wszystkie się znały a tutaj tak od samego początku i tak jakoś was wszystkie polubilam a to przecież zaledwie kilka dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
no no no
chyba pierwszy taki watek na wizazu kiedy zapisuja sie jeszcze staraczki ale to dobrze oby to na Was ciazowe fluidki sciagnelo a jesli nie(cociaz mam nadzieje, ze nie bedzie takiej syt) to bedziecie ciotki klotki![]() tylko teraz mi napiszcie, ktora w koncu jest w ciazy bo ja sie przestalam lapac na pewno kasha ale kto jeszcze?
|
|
|
|
#278 | ||
|
Raczkowanie
|
to jest nas już 6
a ile mamusiek ? bo coś mi się wydaje że staraczek jest więcej chyba że się mylę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
gratulacje i trzymam nadal kciuki :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
Paciarotta
Fantasyczna wiadomość!!! Myślę że jeśli tylko zechcesz to możesz otworzyć naszą listę
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Lubie Was wiecie! Siedze i smieje sie do telefonu! Umowilam sie w srode do lekarza juz serduszko powinno byc slychac
|
|
#281 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę dumnie reprezentować wielkopolskie zaciążone |
|||
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o ciężarne i starające się to przecież można zrobić dwie listy. Ja jestem aktualnie w 5t5d ale nic nie jest pewnie i jeśli nie wyjdzie mi i tym razem to chętnie zostanę ze starczakami lub za jakiś czas rozdzielimy te dwie listy. Też od jakiegoś czasu podczytywałam różne fora i nie mogłam się nigdzie zaczepić. Bardzo lubiłam czytać noworoczne mamusie ale tam nie miałam co napisać bo.dziewczyny już w zaawansowanej ciazy
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nic przeciwko podwojnej liscie
![]() czyli zaciazone sa narazie 4, tak? maria to idziemy leb w leb ja dzis 5t6d czyli to oznacza, ze jutro zaczynam 7t![]() co nie zmienia faktu, ze najgorsze jeszcze przede mna |
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze mam pytanko, kto ze mną jest bardziej na końcówkę kwietnia nastawiony? Sporo nas było chyba na początku szukających swojego miejsca własnie tutaj
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
no ja teoretycznie jestem na 26kwietnia
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Santom
Chodzi Ci o to, że jeszcze nie słyszałaś serduszka? Paciarotta Jeśli wszystko jest ok to termin wstępny mam na 26 kwietnia |
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
no teoretycznie, bo jeszcze nic nie mam potwierdzonego u lekarza, a najgorsze bo obydwa # odbyly sie w 6t2d
a to jest w poniedzialek i poki po tym okresie nie zobacze serduszka to bede sie trzesla okropnie. i jeszcze glupia sie naczytalam, ze niewskazane sa loty samolotem, a ja 20 wrzesnia lece do Pl i oto kolejna wkreta i zmartwienie
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba 20-22, cos koło tego
![]() Ty też jestes z wielkopolski nie? Jak u Was dziewczyny z objawami? 7 tydzien daje we znaki czy jeszcze nie bardzo? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
objawy narazie znosne, w niczym mi nie przeszkadzaja. spac mi sie chce i to chyba taki najbardziej meczacy objaw, chociaz tez nie koniecznie bo ja lubie spac
![]() cycuchy bola, mdlosci?? hmmm sama nie wiem czy je mam czy nie, bo czasem sa,ale szybko przechodza. zamdli mnie z 5 minut i luz
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Niezły wątek się zapowiada że więcej staraczek niż mamuś
ja też starająco-oczekująca na wynk jestem U mnie niby wszytko ok i nie mam problemów z zaciążeniem, ale jeszcze córy od cycka nie ostawiłam i podkarmiam ją i u mnie to extra antykoncepcja, bo okres miałam dopiero raz od porodu, a mała już ma już 13,5miesiąca. Po tym okresie właśnie wyliczyłam sobie dni płodne itd. i liczę że może coś zatrybi, taki moje pobożne życzenie![]() podczytuje Was codziennie, ale myślę sobie, co ja będę się tu udzielać jak u mnie nic pewnego... będę testowała dopiero koło 7.09 |
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
Paciarotta
Co to za zdjęcie? Lub kto to? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Nicki Zrobimy dwie listy a za jakiś czas podejmiemy decyzję czy się rozdzielimy czy nie
|
|
|
|
#294 | ||
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam to określenie "ciotki klotki"
![]() Cytat:
ja też jakoś wtedy będę testowała. Gin potwierdził owu, bo był jeszcze płyn w okol. Douglasa. Powiedział, że jest dobrej myśli. Ja też... ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za przywitanie
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
Myszona
Jak po wizycie? |
|
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejka i jeszcze ja do tych zaciążonych należe
na razie termin na 1 maja, zobaczymy co wyjdzie po usgCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mniej więcej skąd??
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() jako ciotka klotka proponuje właśnie tego 1 maja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() To do ciezarowek jeszcze ja,tp 3/4 maja,zalezy jaki kalkulator,o ile wszystko bedzie dobrze,bo brzuch mnie boli dosc czesto ostatnio,takie dziwny ostry bol.niby pobolewanie jest normalne,bo macica sie przygotowywuje,ale I tak niepokoi. Paciarotta ogromnie gratuluje serduszka,to chyba pierwsze tutaj objawy ciazy mamy bardzo podobne,tez bym ciagle jadla,a jak nie jem to mnie mdli nie dokonca mi sie to podoba bo ostatnim razem sporo przytylam I nie do konca zgubilam![]() Santom trzymam kciuki by ten pechowy 6t2d nigdy wiecej sie nie powtorzyl Pozdrawiam wszystkie I staraczki,powodzenia |
|
|
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
Hejo,
sorry za kilka dni ciszy, ale dopiero dziś miała szanse się dorwać do kompa. Najpierw chciałam nadrobić stracone wątki, a cholercia dużo się tego nazbierało, gaduły z Was laski!! No więc miałyście rację, na usg było widać tylko, a może i aż, pęcherzyk ciążowy. Pani Gin (nie wiem czy tylko nie po to, żeby mnie uspokoić) powiedziała, że wszystko rozwija się zgodnie z etapem ciąży. Beta hcg też wporządku. No i dostałam przykaz pojawienia się za 2-3 tyg, kiedy będzie można już dojrzeć serducho. Dopiero wtedy założy mi kartę ciąży. To będzie ciężki okres... Bardzo niecierpliwa jestem, już chciałabym wiedzieć co i jak. Ehhh ![]() paciarotta gratulację!! cieszę się, że się Ci się udało!! ![]() Dziewczęta, mam pytanie też pytanie o to jak wyglądały bóle brzucha w pierwszych tygodniach. Ja czasem mam dość bolesne skurcze, coś na kształt tych podczas okresu. I leci mi dużo białego śluzu. Przed wizytą u gina tak nie miałam, dopiero od wczoraj. Mam biec do niej znowu? Nie chce żeby sobie babka pomyślała, że z jakąś wariatką ma do czynienia |
|
|
|
#300 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

W jajniku 2 torbiele ale podobno takie jakieś nieszkodliwe, co produkują progesteron.. Podstawowe badania zlecone, dalej duphaston, mam się stawić za 3 tyg i oczywiście bardzo uważać wiedząc, że mam problemy z utrzymaniem wczesnej ciąży - tj. zero sportów, zero seksu (w nasieniu są ponoć jakieś substancje powodujące poronienie
takie same jak w lekach poronnych tylko z mniejszym stężeniem oczywiście..
i bolą od kilku juz tyg, brzuch pobolewa codziennie, co powoduje niezłego stracha niestety, ciągle chce mi się jeść i mam wrażenie, że ciągle jem. Od kilku dni jest mi niedobrze (nie jakos tragicznie ze bede wymiotować ale nie jest to przyjemne), w ogole mam wrażenie, że nie mdli mnie tylko jak jem

Ja do tych "mających nadzieję" na fasolinkę chcę się zaliczyć.... Jeśli pozwolicie oczywiście
23.06.2012

a to jest w poniedzialek i poki po tym okresie nie zobacze serduszka to bede sie trzesla okropnie. i jeszcze glupia sie naczytalam, ze niewskazane sa loty samolotem, a ja 20 wrzesnia lece do Pl i oto kolejna wkreta i zmartwienie