Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 18:34   #271
paciarotta
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość

Ciekawe co u paciarotty.......
Czarnula, dzięki Już jestem po usg, 7 tydzień się kończy jak nic, maluszek ma serduszko, które bije tzn ja tego nie widziałam, lekarz mi aż zarysował obszar na usg gdzie to małe jest i gdzie to serduszko, ja i tak nic nie widziałam ale powiedział z uśmiechem że to nieważne, że on widzi i to wystarczy W jajniku 2 torbiele ale podobno takie jakieś nieszkodliwe, co produkują progesteron.. Podstawowe badania zlecone, dalej duphaston, mam się stawić za 3 tyg i oczywiście bardzo uważać wiedząc, że mam problemy z utrzymaniem wczesnej ciąży - tj. zero sportów, zero seksu (w nasieniu są ponoć jakieś substancje powodujące poronienie takie same jak w lekach poronnych tylko z mniejszym stężeniem oczywiście..

Co do objawów, urosły mi cycki i bolą od kilku juz tyg, brzuch pobolewa codziennie, co powoduje niezłego stracha niestety, ciągle chce mi się jeść i mam wrażenie, że ciągle jem. Od kilku dni jest mi niedobrze (nie jakos tragicznie ze bede wymiotować ale nie jest to przyjemne), w ogole mam wrażenie, że nie mdli mnie tylko jak jem
Dziwne jest to, że nie śpie w ciągu dnia, w nocy 8 godzin ale w ciągu dnia mimo dość ciężkiej stresującej pracy nie zasypiam. No i siku często, szczególnie w nocy O_o

Ilona, bardzo mi przykro z powodu @. jak się skonczy koniecznie leć do lekarza, niech zapisze coś, choćby ten duphaston. on reguluje cykle ponoć i może lekko wydłużyć faze lutealną, co jest konieczne zeby sie zagnieździło małe.. Osobiście polecam mierzenie temp. Robiłam przez pół roku testy i nic. A po temperaturze od razu poznałam kiedy działać

Ale się dobrałyśmy.. Muszę Wam powiedzieć, że mój facet, to też za wiele nie mówi, ciągle go trzeba przyciskać i naciskać na rozmowy.. Ja mam inną taktykę - ja przestaje mówić. Wtedy on głupieje że taka cisza i sam zaczyna

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Jeszcze ja, jeszcze ja

Ostatnią @ miałam 13 lipca. W tym tygodniu (pon lub wt) miałam owulację. A dziś idę na kolejny monitoring żeby sprawdzić czy wszystko ładnie "popękało" Bo to mój drugi cykl stymulowany Clo i Dupkiem... I pozostaje mi NIE czekać na @
Patusia chyba coś mieszasz.. Jak to miałaś ostatnią @ 13 lipca? To Ty juz kończysz 7 tydz? To o jakiej owulacji mówisz?
paciarotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:00   #272
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
czyli staraczek jest 3? czarnulka204 olenka1304 i ja , tak ? czy jest ktoś jeszcze ?
Tak po cichu jeszcze ja - Anessa

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:14   #273
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paciarotta Pokaż wiadomość
Patusia chyba coś mieszasz.. Jak to miałaś ostatnią @ 13 lipca? To Ty juz kończysz 7 tydz? To o jakiej owulacji mówisz?
Paciarotta, nie doczytałaś Ja do tych "mających nadzieję" na fasolinkę chcę się zaliczyć.... Jeśli pozwolicie oczywiście
U mnie na wyniki moich starań jeszcze co najmniej tydz muszę poczekać... Ale u Was tak przyjemnie czyta się o fasolinkach A na naszych staraczkach zostałyśmy tylko we dwie... a prawie cała reszta już w sumie urodziła...
To jest pierwszy wątek mamusiowy na którym się udzieliłam bo już mam taaak wieelką nadzieję, że ta okruszynka się pojawi. Akurat w czercu będziemy mieli drugą rocznicę ślubu i wspaniale było by mężusiowi zrobić taki prezent
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:21   #274
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Tak po cichu jeszcze ja - Anessa
obyśmy się wszystkie znalazly na jednym wątku trzymam za nas wszystkie bardzo mocno kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:26   #275
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

czyli staraczek jest 3? czarnulka204 olenka1304 i ja , tak ? czy jest ktoś jeszcze ?
.
I jeszcze ja

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:26   #276
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
ilona, chyba tak??
Ale fajne dupeczki sie tu zebraly, moze dopisza nas do listy jako jakies opiekunki watku czy cos w tym stylu Bo ja to jakos lubie tu zagladac, zawsze sie chetnie podziele doswiadczeniem

Ciekawe co u paciarotty.......
ciężko będzie odejść bo o dziwo bardzo dobrze się tu czuje na wcześniejszych forach tez było fajnie ale może też inaczej bo tam wkroczylam jak już wszystkie się znały
a tutaj tak od samego początku i tak jakoś was wszystkie polubilam a to przecież zaledwie kilka dni

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 19:39   #277
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no no no chyba pierwszy taki watek na wizazu kiedy zapisuja sie jeszcze staraczki ale to dobrze oby to na Was ciazowe fluidki sciagnelo a jesli nie(cociaz mam nadzieje, ze nie bedzie takiej syt) to bedziecie ciotki klotki

tylko teraz mi napiszcie, ktora w koncu jest w ciazy bo ja sie przestalam lapac na pewno kasha ale kto jeszcze?

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 19:55   #278
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
I jeszcze ja
to jest nas już 6 a ile mamusiek ? bo coś mi się wydaje że staraczek jest więcej chyba że się mylę

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Czarnula, dzięki Już jestem po usg, 7 tydzień się kończy jak nic, maluszek ma serduszko, które bije tzn ja tego nie widziałam, lekarz mi aż zarysował obszar na usg gdzie to małe jest i gdzie to serduszko, ja i tak nic nie widziałam ale powiedział z uśmiechem że to nieważne, że on widzi i to wystarczy W jajniku 2 torbiele ale podobno takie jakieś nieszkodliwe, co produkują progesteron.. Podstawowe badania zlecone, dalej duphaston, mam się stawić za 3 tyg i oczywiście bardzo uważać wiedząc, że mam problemy z utrzymaniem wczesnej ciąży - tj. zero sportów, zero seksu (w nasieniu są ponoć jakieś substancje powodujące poronienie takie same jak w lekach poronnych tylko z mniejszym stężeniem oczywiście..

Co do objawów, urosły mi cycki i bolą od kilku juz tyg, brzuch pobolewa codziennie, co powoduje niezłego stracha niestety, ciągle chce mi się jeść i mam wrażenie, że ciągle jem. Od kilku dni jest mi niedobrze (nie jakos tragicznie ze bede wymiotować ale nie jest to przyjemne), w ogole mam wrażenie, że nie mdli mnie tylko jak jem
Dziwne jest to, że nie śpie w ciągu dnia, w nocy 8 godzin ale w ciągu dnia mimo dość ciężkiej stresującej pracy nie zasypiam. No i siku często, szczególnie w nocy O_o

Ilona, bardzo mi przykro z powodu @. jak się skonczy koniecznie leć do lekarza, niech zapisze coś, choćby ten duphaston. on reguluje cykle ponoć i może lekko wydłużyć faze lutealną, co jest konieczne zeby sie zagnieździło małe.. Osobiście polecam mierzenie temp. Robiłam przez pół roku testy i nic. A po temperaturze od razu poznałam kiedy działać

Ale się dobrałyśmy.. Muszę Wam powiedzieć, że mój facet, to też za wiele nie mówi, ciągle go trzeba przyciskać i naciskać na rozmowy.. Ja mam inną taktykę - ja przestaje mówić. Wtedy on głupieje że taka cisza i sam zaczyna

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

a tyle było stresu gratulacje i trzymam nadal kciuki :p

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
to jest nas już 6 a ile mamusiek ? bo coś mi się wydaje że staraczek jest więcej chyba że się mylę

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

a tyle było stresu gratulacje i trzymam nadal kciuki :p

poprawiam jest nas 5 i jedna oczekująca na testowanie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 20:04   #279
M_aria
Rozeznanie

Paciarotta
Fantasyczna wiadomość!!!
Myślę że jeśli tylko zechcesz to możesz otworzyć naszą listę
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:06   #280
kashha
Zadomowienie

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Lubie Was wiecie! Siedze i smieje sie do telefonu! Umowilam sie w srode do lekarza juz serduszko powinno byc slychac

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:13   #281
paciarotta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Paciarotta, nie doczytałaś Ja do tych "mających nadzieję" na fasolinkę chcę się zaliczyć....
:
Rozumiem Pati. A zatem glowa do góry i jesteśmy z Tobą!

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

tylko teraz mi napiszcie, ktora w koncu jest w ciazy bo ja sie przestalam lapac na pewno kasha ale kto jeszcze?
jeszcze ja

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Paciarotta
Fantasyczna wiadomość!!!
Myślę że jeśli tylko zechcesz to możesz otworzyć naszą listę
Dzięki Maria! Bardzo chętnie otworzę
Będę dumnie reprezentować wielkopolskie zaciążone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 20:15   #282
M_aria
Rozeznanie

Jeśli chodzi o ciężarne i starające się to przecież można zrobić dwie listy. Ja jestem aktualnie w 5t5d ale nic nie jest pewnie i jeśli nie wyjdzie mi i tym razem to chętnie zostanę ze starczakami lub za jakiś czas rozdzielimy te dwie listy. Też od jakiegoś czasu podczytywałam różne fora i nie mogłam się nigdzie zaczepić. Bardzo lubiłam czytać noworoczne mamusie ale tam nie miałam co napisać bo.dziewczyny już w zaawansowanej ciazy
Stary 2013-08-30, 20:25   #283
santom
Zakorzenienie

nie mam nic przeciwko podwojnej liscie
czyli zaciazone sa narazie 4, tak?
maria to idziemy leb w leb ja dzis 5t6d czyli to oznacza, ze jutro zaczynam 7t
co nie zmienia faktu, ze najgorsze jeszcze przede mna

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-30, 20:26   #284
paciarotta
Raczkowanie

A jeszcze mam pytanko, kto ze mną jest bardziej na końcówkę kwietnia nastawiony? Sporo nas było chyba na początku szukających swojego miejsca własnie tutaj
Stary 2013-08-30, 20:28   #285
santom
Zakorzenienie

no ja teoretycznie jestem na 26kwietnia

NA ZAWSZE W SERCU...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 20:31   #286
M_aria
Rozeznanie

Santom
Chodzi Ci o to, że jeszcze nie słyszałaś serduszka?
Paciarotta
Jeśli wszystko jest ok to termin wstępny mam na 26 kwietnia
Stary 2013-08-30, 20:32   #287
paciarotta
Raczkowanie

Cytat:
no ja teoretycznie jestem na 26kwietnia
Santom, dlaczego mówisz "teoretycznie"? Cos jest nie tak? Czy boisz sie powiedziec na głos, że jestes w ciąży, bo zaraz cos złego się wydarzy?
Ja tak mam, my jestesmy po podobnych przejsciach chyba.. Lękowe dziewczyny..
Stary 2013-08-30, 20:36   #288
santom
Zakorzenienie

no teoretycznie, bo jeszcze nic nie mam potwierdzonego u lekarza, a najgorsze bo obydwa # odbyly sie w 6t2d a to jest w poniedzialek i poki po tym okresie nie zobacze serduszka to bede sie trzesla okropnie. i jeszcze glupia sie naczytalam, ze niewskazane sa loty samolotem, a ja 20 wrzesnia lece do Pl i oto kolejna wkreta i zmartwienie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-30, 20:40   #289
paciarotta
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli wszystko jest ok to termin wstępny mam na 26 kwietnia
Ja chyba 20-22, cos koło tego
Ty też jestes z wielkopolski nie?
Jak u Was dziewczyny z objawami? 7 tydzien daje we znaki czy jeszcze nie bardzo?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
no teoretycznie, bo jeszcze nic nie mam potwierdzonego u lekarza, a najgorsze bo obydwa # odbyly sie w 6t2d a to jest w poniedzialek i poki po tym okresie nie zobacze serduszka to bede sie trzesla okropnie. i jeszcze glupia sie naczytalam, ze niewskazane sa loty samolotem, a ja 20 wrzesnia lece do Pl i oto kolejna wkreta i zmartwienie
U mnie w 6 tyg nie było widac serduszka. Dopiero dzis 7t.. Masz juz za sobą niebijace serduszko czy po protsu się boisz? Postaraj się nastawić trochę pozytywniej. Wiem, że to trudne ale chyba tyle nam pozostaje.. A ten lot, to lepiej zapytaj lekarza. Musisz leciec?
Stary 2013-08-30, 20:40   #290
santom
Zakorzenienie

objawy narazie znosne, w niczym mi nie przeszkadzaja. spac mi sie chce i to chyba taki najbardziej meczacy objaw, chociaz tez nie koniecznie bo ja lubie spac

cycuchy bola, mdlosci?? hmmm sama nie wiem czy je mam czy nie, bo czasem sa,ale szybko przechodza. zamdli mnie z 5 minut i luz

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-30, 20:53   #291
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
no no no chyba pierwszy taki watek na wizazu kiedy zapisuja sie jeszcze staraczki ale to dobrze oby to na Was ciazowe fluidki sciagnelo a jesli nie(cociaz mam nadzieje, ze nie bedzie takiej syt) to bedziecie ciotki klotki

to może będziemy zapisywać mamusie i kolejna lista ciotki klotki

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 21:04   #292
nicki86
Zadomowienie

Niezły wątek się zapowiada że więcej staraczek niż mamuś ja też starająco-oczekująca na wynk jestem U mnie niby wszytko ok i nie mam problemów z zaciążeniem, ale jeszcze córy od cycka nie ostawiłam i podkarmiam ją i u mnie to extra antykoncepcja, bo okres miałam dopiero raz od porodu, a mała już ma już 13,5miesiąca. Po tym okresie właśnie wyliczyłam sobie dni płodne itd. i liczę że może coś zatrybi, taki moje pobożne życzenie
podczytuje Was codziennie, ale myślę sobie, co ja będę się tu udzielać jak u mnie nic pewnego... będę testowała dopiero koło 7.09
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:10   #293
M_aria
Rozeznanie

Paciarotta
Co to za zdjęcie? Lub kto to?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Nicki
Zrobimy dwie listy a za jakiś czas podejmiemy decyzję czy się rozdzielimy czy nie
Stary 2013-08-30, 21:58   #294
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
to może będziemy zapisywać mamusie i kolejna lista ciotki klotki
Uwielbiam to określenie "ciotki klotki"

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Niezły wątek się zapowiada że więcej staraczek niż mamuś ja też starająco-oczekująca na wynk jestem U mnie niby wszytko ok i nie mam problemów z zaciążeniem, ale jeszcze córy od cycka nie ostawiłam i podkarmiam ją i u mnie to extra antykoncepcja, bo okres miałam dopiero raz od porodu, a mała już ma już 13,5miesiąca. Po tym okresie właśnie wyliczyłam sobie dni płodne itd. i liczę że może coś zatrybi, taki moje pobożne życzenie
podczytuje Was codziennie, ale myślę sobie, co ja będę się tu udzielać jak u mnie nic pewnego... będę testowała dopiero koło 7.09
To idziemy łeb w łeb ja też jakoś wtedy będę testowała. Gin potwierdził owu, bo był jeszcze płyn w okol. Douglasa. Powiedział, że jest dobrej myśli. Ja też...
Cytat:
Nicki
Zrobimy dwie listy a za jakiś czas podejmiemy decyzję czy się rozdzielimy czy nie
Mam nadzieję, że wszystkie ukończymy wątek na jednej liście
Dziękuję za przywitanie Już wiem czemu wyniknęło nieporozumienie... Bo ja ostatnią @ miałam 13 ale sierpnia a nie lipca mój błąd
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:58   #295
M_aria
Rozeznanie

Myszona
Jak po wizycie?
Stary 2013-08-30, 22:06   #296
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka i jeszcze ja do tych zaciążonych należe na razie termin na 1 maja, zobaczymy co wyjdzie po usg
Cytat:
super wieści
Cytat:

ja mocno trzymam kciuki za staraczki, może uda się załapać na czerwiec wszystkim
Cytat:

Dzięki Maria! Bardzo chętnie otworzę
Będę dumnie reprezentować wielkopolskie zaciążone
o kolejna wielkopolanka a mniej więcej skąd??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:12   #297
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka i jeszcze ja do tych zaciążonych należe na razie termin na 1 maja, zobaczymy co wyjdzie po usg

super wieści

ja mocno trzymam kciuki za staraczki, może uda się załapać na czerwiec wszystkim

o kolejna wielkopolanka a mniej więcej skąd??
1 maja w moje urodziny
jako ciotka klotka proponuje właśnie tego 1 maja

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 22:16   #298
m_berry
Przyczajenie

witam
To do ciezarowek jeszcze ja,tp 3/4 maja,zalezy jaki kalkulator,o ile wszystko bedzie dobrze,bo brzuch mnie boli dosc czesto ostatnio,takie dziwny ostry bol.niby pobolewanie jest normalne,bo macica sie przygotowywuje,ale I tak niepokoi.

Paciarotta ogromnie gratuluje serduszka,to chyba pierwsze tutaj,poczekaj jak je uslyszysz wkrotce,niezapomniane wrazenia.
objawy ciazy mamy bardzo podobne,tez bym ciagle jadla,a jak nie jem to mnie mdlinie dokonca mi sie to podoba bo ostatnim razem sporo przytylam I nie do konca zgubilam

Santom trzymam kciuki by ten pechowy 6t2d nigdy wiecej sie nie powtorzyl,a co do lotu, skonsultuj sie z lekarzem,albo poczekaj na 2 trymestr,bedzie bezpieczniej.

Pozdrawiam wszystkie I staraczki,powodzenia
m_berry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:20   #299
Myszona
Przyczajenie

Cytat:
Myszona
Jak po wizycie?
Hejo,
sorry za kilka dni ciszy, ale dopiero dziś miała szanse się dorwać do kompa.
Najpierw chciałam nadrobić stracone wątki, a cholercia dużo się tego nazbierało, gaduły z Was laski!!
No więc miałyście rację, na usg było widać tylko, a może i aż, pęcherzyk ciążowy. Pani Gin (nie wiem czy tylko nie po to, żeby mnie uspokoić) powiedziała, że wszystko rozwija się zgodnie z etapem ciąży. Beta hcg też wporządku. No i dostałam przykaz pojawienia się za 2-3 tyg, kiedy będzie można już dojrzeć serducho. Dopiero wtedy założy mi kartę ciąży.
To będzie ciężki okres... Bardzo niecierpliwa jestem, już chciałabym wiedzieć co i jak. Ehhh

paciarotta gratulację!! cieszę się, że się Ci się udało!!

Dziewczęta, mam pytanie też pytanie o to jak wyglądały bóle brzucha w pierwszych tygodniach. Ja czasem mam dość bolesne skurcze, coś na kształt tych podczas okresu. I leci mi dużo białego śluzu. Przed wizytą u gina tak nie miałam, dopiero od wczoraj. Mam biec do niej znowu? Nie chce żeby sobie babka pomyślała, że z jakąś wariatką ma do czynienia
Myszona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:26   #300
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
1 maja w moje urodziny
.
postaram się ale nie obiecuje

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
1 maja w moje urodziny
Cytat:
Napisane przez Myszona Pokaż wiadomość
Hejo,
sorry za kilka dni ciszy, ale dopiero dziś miała szanse się dorwać do kompa.
Najpierw chciałam nadrobić stracone wątki, a cholercia dużo się tego nazbierało, gaduły z Was laski!!
No więc miałyście rację, na usg było widać tylko, a może i aż, pęcherzyk ciążowy. Pani Gin (nie wiem czy tylko nie po to, żeby mnie uspokoić) powiedziała, że wszystko rozwija się zgodnie z etapem ciąży. Beta hcg też wporządku. No i dostałam przykaz pojawienia się za 2-3 tyg, kiedy będzie można już dojrzeć serducho. Dopiero wtedy założy mi kartę ciąży.
To będzie ciężki okres... Bardzo niecierpliwa jestem, już chciałabym wiedzieć co i jak. Ehhh

paciarotta gratulację!! cieszę się, że się Ci się udało!!

Dziewczęta, mam pytanie też pytanie o to jak wyglądały bóle brzucha w pierwszych tygodniach. Ja czasem mam dość bolesne skurcze, coś na kształt tych podczas okresu. I leci mi dużo białego śluzu. Przed wizytą u gina tak nie miałam, dopiero od wczoraj. Mam biec do niej znowu? Nie chce żeby sobie babka pomyślała, że z jakąś wariatką ma do czynienia
ważne że ciąża potwierdzona, na pewno będzie dobrze, ja bym poczekała do następnej wizyty, chyba nie ma co panikować

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości