|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Klementyna a może Ci zniżkę dadzą, jak Kacper wiek przedszkolny osiągnie ![]() U nas lepiej z katarem- ale o dziwo pomógl bardziej ten otrivin niz woda i inne krople, a psikałam nim tylko na noc Cytat:
![]() AAAA-przyznać sie, która mi dziecko podmienila- od kilku dni o 5 wstaje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam na tą wielkopomną chwilę Villga fajnie że się odezwałaś a co do gazety to masakra, ja mało na zawał nie padłam jak Filip maźnął pacem i przeniósł sobie mini kropeleczkę sudocremu do buzi a co dopiero zjeść gazetę ![]() Cytat:
![]() I patologiczna kaszka z Bobovity rzuciła mi się w oczy na wyprzedaży po 3,99 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
![]() A jak u Was noce wyglądają? To naprawdę dużo musiałaś nakupić! To samo. A jak się drze! Też w okolice Zegrza jeździmy - chociaż u mnie zbiera TŻ, bo ja grzybów nie widzę ![]()
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Ma może któraś z Was taką matę?
http://tablica.pl/oferta/lamaze-mata...tml#16adf8b6bb Bo kusi mnie od jakiegoś czasu ale w sumie nie wiem czy Filip już nie za duży i pewnie długo nie posłuży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobacz sobie na allegro po ile chodzą, moze Ci się uda potem sprzedać zeby nie byc stratną
![]() |
![]() |
#4566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie nie tyle, ze siedrze czy płącze tylko głowa lata na lewo i naprawo z predkościa swiatła, sukces jak uda mi sie w dziurke pocelować, a przy wodzie morskiej to cała buzia mokra;p boje sie, ze bedzie miał murzyński nos przez to odciaganie- takgłowa macha Cytat:
a ja dzis kupiałm kaszkę pełnoziarnistą z bobvity, i jest napisane, ze jest bez cukru, tylko zawiera laktoze z mleka, w składzie nie ma zadnych glukoz, fruktoz ani maltacośtam- czyli moze byc, czy patologia?bo sie nie znam... despa a jaki to otrivin-jakis specjalny dla dzieci? My mamy nasivin soft ten od 3 miesiąca, daje mu czasem po 3 kropelki i raczej pomaga, ale nie na długo....u nas oddycha przez nos, z kinola nie cieknie tylko jak głeboko oddycha to chrumka...po odciągnięciu jest lepiej, ale nie zawsze przechodzi-jakby coś tam głęboko siedziało, ale lekarka mówiła, ze oskrzela i pluca czyste... Dużo lepiej oddycha w pionie, wiec pod materac wsadzilismy 2 ksiązi, zeby spływał ten katar...ehhh aby przeszło syzbko, bo sie zamartwiam...Na pocieszenie ja tez zakatarzona i gardło drapie;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() padam na twarz 2,5godz spacer z marszem i potem trening P90X - Chest & Back czyli pompki, hantle i przysiady ze sztangą
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-08-30 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
mój Misiek od noworodka ładnie w nocy spał. w sumie budził się ok. 2ej, 4ej i 6ej (pobudka). zero płaczek, krzyków, zjadł, spał dalej.
a teraz... heh jak SE chce ![]() ale ja jego życie dzielę na dwie ery. przed upałami i po upałach, bo w trakcie to życia nie miałam, to nie pamiętam ![]() My wciąż na wsi. By dosiąść do neta, muszę siąść do kompa stacjonarnego (jeden laptop nie ma myszki, drugi jest mini wersją laptopa...) Bałam się owadów, a tu już jesień i nic nas nie tnie ![]() Czytam Was z doskoku. Pewnie na pełen etat wrócę jak wrócę ![]()
![]() |
![]() |
#4569 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tomek totalny cycoholik, je ile żołądek pozwoli. W nocy średnio co 2 godz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to mam wspaniałego osobistego supertrenera o imieniu Tomek ![]() ![]() Dziewczyny dziękujemy za uściski dla Tomusia. Jest już lepiej, znaczy nadal marudzi (przez godzinę usypiał na rękach tak dziwnie przy tym plącząc, jak by stękanie to było) ale temp w normie 37,4. A możliwe że zęby mu też idą bo do tej pory dziąsła miał twarde i jak by ostre a dzisiaj wyczułam że takie miękkie i napuchnięte a raczej to nie jest reakcja poszczepienna.
![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pisałam kiedyś, że sobie rozciachałam palca i za kąpanie małego zabrał się Tż. Teraz już kąpię znowu ja, ale za to Tż wymyślił wtedy, że jak włoży małego do wanienki, to jedną ręką będzie go trzymał, a drugą będzie łapał siki małego do kubeczka, bo mu się nie chciało wymieniać wody (nasz mały namiętnie sika w kąpieli). I wiecie co? Działa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko śpi, tż ogląda mecz a ja idę spać dobranoc
![]() |
![]() |
#4574 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jak to nie widzisz? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do kaszki - laktoza to cukier zawarty w mleku. W KAŻDYM produkcie mlecznym, więc jak się podaje produkt z mlekiem, to laktozę tez i nie da się inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wracaj wracaj! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A trenera osobistego też takiego jednego mam ![]() Pomyliłam, pawia dostałam gratis z tą matą ![]() ![]() Ale Krzyś na razie tylko matę obczajał, no ale powiem Wam - dużo miał tam do obczajania - a to "poduszka dla brzuszka", panel grający, duże lusterko, pięć wiszących zabawek, na macie różne szeleszczące czy piszczące elementy... Zrobiłam niezły interes za taką kasę, serio ![]() Mata, którą mieliśmy jest dużo mniejsza i jakoś tak się zwijała, zawsze musiałam koc podkładać, bo po chwili na dywanie lądował nosem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do karmy dla kota to moja mama kupowała taką na wagę w zwykłych reklamówkach. Pewnego dnia moja św.pamięci prababcia Rozia mowi do mamy że jakieś suche te chrupki kupiła co na stole w kuchni leżą ![]() Jak mama jej powiedziała że to dla kota to śmiała się i plula na zmianę a nie powiem my też miałyśmy niezły ubaw. Od tamtej pory na karme mówiliśmy ,, chrupki babci Ròzi ![]() My też mówimy dobranoc. Tomek już śpi. Pół godz temu postanowił zrobic kupę po pachy dosłownie. Pamp przeciekl, ciuchy do wymiany ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#4576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() DObrej nocki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewę odpalam jak mi się nie chce ![]() hehe dałam radę, to wydaje się takie ciężkie, ale nie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
odpisuje hurtowo
![]() - klementynka - zapasa w Norwegii jeszcze mam, ale nie omieszkam poprosic znajomych co beda jechali autem do PL o uzupelnienie zapasu ![]() ![]() * co do Oferty w Rosmanie - specjalnie zerknelam na paragon - i co NIE MIALAM promocji tej 4za3 ![]() * co do Latania Samolotem - dziecko do Lat 2 siedzi u ciebie na kolanach i jest przypiete takim dzieceym pasem do twojego pasa - bede leciala z mama teraz, to powiem kobiecie niech pstryknie foty ![]() aaaa strippi - ty moja Boginio !!!! - ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4579 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
odpisałam wczoraj ale coś wcisnełam ze mi cofneło i znikło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Michaś cudny jest! i jaki piekny obraz ![]() Cytat:
![]() ja też nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas Karol ostatnio napakował gazety do buzi nawet nie wiem skąd wziął ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze mi nie zacytowało coś Dragusia ty chyba pisałaś ze pasternaku nie ma u nas jeslichodzi o w słoiczkach to Bd ma pasternak z czymś tam ![]() Despa dobrze gadasz, dodam jeszcze i nie obrażajmy się, jak małe dzieci ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4581 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się pytam jak oduczyc ![]() Czasami chyba wolała bym żeby przy cycu zasypał. OtTakaJa ale jak już zasnie to puści i możesz odejść i śpi? A tak pozatym noc spokojna bez temp. I Tomek wstał o 7.20 ![]() O i pada deszcz.
![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki za wyspanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak sie obudzi me dziecie - pakuje wozek i lecem na tychy ![]() stan konta sprawdzialm wiec tac mnie jeszcze na wyceczke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
heloł wariatki
![]() w Kraku slońce- dzić wyjątkowo dzis o 7 wstał, już drzemkę zaliczył, ufff- wstawanie o 5 jest męczace mieszkanie posprzatane, więc teraz można się byczyć- a pogoda sprzyja Kasia baw się dobrze
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
pani super portret! Kto malował? :p
Jaśce moja kuzynka namalowała aniołka (z okazi chrztu) ale portret mi się marzy. Szkoda że sama tak nie umiem (; A my dzisiaj na sushi idziemy! Oby młoda się zachowywała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Małpka - nie boisz się o usypianie jak przejdziecie na mm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
powiem ci ze przy Julce też tak było najpierw z cycem usypiała jak przeszła na mm to wypijała i szła spac więc myslę ze bedzie dobrze
![]() ![]()
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzis zakupiłam 3 słoiczki zupki dla Florka. gromadzę zapasy ![]() Florek zasypia przy cycu i w noc i w dzien, ewentualnie w wozku, 2 razy babciom udało się uśpić na rękach Florka, no i czasem zaśnie jak leży głowa w cyckach nogi na kolanach i się go buja(nie wiem czy zrozumiale napisałam). narazie się nie martwie bo po pierwsze zamierzam go tak usypiać dopóki karmię a po drugie jak był malutki na butelce to zjadał i odłożony do łóżka zasypiał.
![]() |
![]() |
#4590 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Wróciliśmy z mazurskiej głuszy. W międzyczasie Róża zaczęła się turlać. Z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak parę razy aż się przeturlowuje np. z koca na podłogę i znajduję ją w dziwnych miejscach. Teraz już absolutnie nie można jej zostawić nawet na sekundę na czymś wyższym, tzn. łóżku, boby spadła. No i tym razem świeże powietrze nie zadziałało albo to kosmici jacyś, bo mi się dziecko budziło 3-4 razy w nocy. Generalnie po tym urlopie jestem bardziej niewyspana niż zwykle. Poza tym jestem pewna, że niejedna matka czy ojciec pomyśleli o nas jak o rodzicach-idiotach, którzy zabierają dziecko np. do restauracji w foteliku. No cóż, my tak musimy z uwagi na napięcie i asymetrię. Więc ogólnie z ocenianiem innych należy się mocno ograniczać ;p Idę nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.