|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
najfajniej by bylo tak twarza w twarz, ale to niemozliwe. moze przez skajpa takich porad udzielasz? ja ci to oczywiscie odpowiednio wynagrodze, tylko tak orientacyjnie powiedz co ile i jak ale na pewno mnie to wyjdzie taniej niz tu w niemczech ![]() a co do tego zelaza, to chyba faktycznie moze byc powodem tej brazowej kupy za tydzien widzimy sie znow z doktorkiem, spytam go ile jeszcze mam to cholerstwo podawac...---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- aa, i w ogole jakis wysyp nowych mamusiek z krzaczorow mamy super, ciesze sie ze sie odezwalyscie w koncu!
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
tak przejściowo to sprawdzają się bluzy polarowe, albo te takie misiowe sweterki na podszewce. takie: (wklejam kilka przykładowych, pierwsze z brzegu. nie patrz na ceny i rozm ) jak cos to mogę poszukać...ale dla lezacego maluszka chyba lepsza i wygodniejsza opcjahttp://allegro.pl/next-unikatowa-mis...496059565.html http://allegro.pl/misiowa-kurteczka-...508572343.html http://allegro.pl/next-misiowa-bluza...500697185.html http://allegro.pl/cherokee-sliczna-m...511222696.html http://allegro.pl/george-bluza-misio...501158511.html http://allegro.pl/next-cudna-misiowa...505659318.html http://allegro.pl/sliczna-bluza-kurt...505964426.html http://allegro.pl/next-misiowa-bluza...506027332.html http://allegro.pl/next-misiowa-bluza...503004849.html http://allegro.pl/next-misiowa-bluza...508598281.html Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-30 o 22:04 |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tylko na moment. Mam problem. Jak wam kiedyś pisałam sprzedałam mleczko mamuśce marcowo-kwietniowej. Przesyłkę dałam za free (13 zł). Dziś paczka do mnie wróciła, na zwrocie mam napisane że adresat odmówił przyjęcia przesyłki. Zapłaciłam kolejne 13 zł za zwrot. Dziewczyna napisała że nic nie dostała. Sprawdziłam i adres wpisałam poprawnie. I co teraz? mam jej wysłać jeszcze raz? kto powinien zapłacić za kolejną przesyłkę? (pieniądze za mleko już miałam wpłacone). Przecież normalnie jest awizo kilka razy a paczka wróciła po 3 dniach więc to musiało być nieodebrane. |
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Leida ja zaczynam 4 mlody ma 4 mc i okolo 7 kg , sleep and play jak dla mnie tez do d... py wlasnie przez boczki i sa malo chlonne zielone pampki dla mnie najlepsze
Cytat:
o widzisz juz nawet ma ulubiony rodzaj muzyki hiii Cytat:
idz idz ja od 8 i tez padam Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharp, ja bym chyba oddała kasę i nie wysyłała już, albo umów się że zapłaci za przesyłkę.
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko przez Skype przyjmuje Wyślę Ci priv
|
|
#3187 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, zaśnie przy jedzeniu, odkładam do łóżeczka, wychodzę z sypialni. 20 minut później już obudzona, przystawiam oczywiście do cyca, bo co zrobić, po 5 minutach chrapie i tak w kółko. Już dziś były 3 rundki. Ash, masz tam jakiś znajomych? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekam na adres do wysyłki. nie będę mierzyć, najwyżej będzie za mała. my nie potrzebujemy tylu czapek. kombinezon jak tatuś się szarpnie to kupimy taki jak mi się podoba brązowy w różowe kropeczki, a jak nie to mam fioletowy od siostry i do niego na pewno nie chcę czapki różowej ani fioletowej niestety szalików i rękawiczek nie mam Motyl, ta tunika z kappahl jest w jakim rozmiarze? są takie malutkie na teraz czy też na za rok? Cytat:
firma mieściła się w tym samym wieżowcu, w którym ona pracowała ![]() myślę, że takich czapeczek jest pełno w dziecięcych sklepikach |
||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widziałam piękny kombinezon tej firmy...a czapki itd. nadal szukamy. najpierw kombinezon i później cos dobierzemy jest az tak zle? mnie marzy się kominiarka...
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w środku nocy dzieciaczki chyba się tak nie rozbudzają, bo nawet moja która nigdy nie próbowała samodzielnego zasypiania zajmuje się sama sobą, jak odwrócę się do Niej tyłeczkiem. a, niemowlęta nie próbują niczego ugrać, ani wymuszać. struktury mózgu odpowiedzialne za to wykształcają się dużo później. |
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Ale te z linkow chyba cieplejsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś tak logiczne wydaje mi się, że ona musi zapłacić za wysyłkę, aż dziwne, że tego nie zaproponowała....a za zwrot też mogłaby chociaż 50% oddać..dziwna. |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziasla masujemy szczoteczka, jutro planuje kupic gryzaki i takie fajne smoczki z gryzaczkami. zobaczymy czy je polubi. a polozna faktycznie beznadziejna powiedziała Ci wprost, ze dziecko jest otyle?
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także Happy, zgadzam się z Tobą w 100%
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy się karmicie i jak z tym wprowadzaniem stalych pokarmow? o kupie nic nie podpowiem, bo wszystko przed nami ![]() i szybkie pytanie: JAK WYBIERALYSCIE MLEKO MODYFIKOWANE? zaczyna się od jakiego chce i już? pytam, bo nie wiem jak to u nas będzie, a operacja coraz bliżej. zostały mi 2 tyg ![]() witamy i fajnie, ze taki wysyp nowych mamusiek. stare się obijają to chociaż nowe pokazuja, ze można znaleźć czas na wizaz hehe. zaraz poczytam co tam już o Was napisalas
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynalam od mleka ktorym byl karmiony w szpitalu potem z powodu kolek nutramigen probowalismy po dobie wrocilismy do bebilon ha i po 6 tyg. Na pepti przeszlismy i do dzisiaj ![]() Hipp ma podovno dobre mleko , bebiko, bebilon, enfamil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Aaa Diabli mialam pisac o jezdzie samochodem mojego ostatnio codzoennie gdzies wozilam to 4 km to 2 i dawal rade hiii takze moze sie przyzwyczail Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz lepiej dziewczynom coś o Was ![]() w nocy takich problemów nie mamy. Sofia zasypia przy piersi, ale niestety budzi się co 1-2h... Ach i gdyby odkładanie do łóżeczka u nas wiązało się z jęczeniem to bym na to jeszcze poszła, ale u nas jest rozpacz... Cytat:
Mam nadzieję, że Helence szybko minie. Sofii nie mija W ogóle możliwe są zaburzenia snu u takich maleńkich dzieci? Bo Sofia chyba już nie jest w stanie zasnąć bez piersi no chyba, ze w wózku na spacerze, ale to też przychodzi jej z trudem. I zastanawiam się czy to jeszcze jest normalne...
|
||
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja do bb 10go, ciekawe czy będą konkursy
![]() ![]() Cytat:
czy to jakas wypasiona dzielnica?Cytat:
ja nastawiam się na te kaszki z holle'a, jakie sa opinie o bobovicie? ktoś cos slyszal/czytal? |
||
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Jussti- gratuluję i podziwiam
![]() Xal- widziałam, ze niby odpowiedzialam Ci na pytanie odnośnie kupki, ale bez sensu. Tak, gęsta, mazista kupka była u nas. Dziś znowu użyliśmy windi i też taka trochę, ale mniej. Zadzwonię w poniedziałek do lekarki Anoxee- słodki prezent dla męża, sto lat dla niego ![]() Humpback- Indie i to z przewodniczką brzmi świetnie. Ignasia bym nie narażała jednak na ichniejsze warunki. Miałam pytać, byłaś z I. w kinie w chuście bez wózka? Ja się dalej nie wypuszczam w samej chuście, wciąż się boję, że mi się rozpłacze dziecko i nie da się zamotać z powrotem, no i to ograniczenie rzeczy, które mogę zabrać. Ostatnio co wychodzimy w chuście to młoda mi tak ulewa, że hej. Nie nadążam z praniem
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki ale chyba nie rozumiem dlaczego podziwiasz?
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam w hm kupić już tak no na odczep się ale nie mieli rękawiczek. Happy to jutro napiszę ![]() Taki kombinezon? Czy akurat zbieg okoliczności brązowy w różowe kropki ![]() ![]() A tuniki były chyba do 80?! Kupiłyśmy na 74.
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Bo mi się wydaje, że to jakaś czarna magia, Jussti, ta cała kosmetologia. No i ogólnie podziwiam wszystkich, którzy wybrali praktyczne kierunki studiów!
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelcia tez jes takim dzikiem! i czasem jak widze to jej ciśnienie i trzesace się raczki to mam ochote kazac jej wziąć 3 głębokie wdechy ![]() Cytat:
a siostrze zazdroszczę dluuugiego urlopu i zycia w tamtym swiecie. fajnie mieć taka pasje i moc ja zrealizować...
|
||
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście moją skarbnicą wiedzy, więc poradźcie:
![]() Poszłam do dentysty, wzięłam znieczulenie i dobrze, bo miałam ubytek przy samym dziąśle i by bolało jak huhu... Tylko tak: dentystka mówiła, że nie mogę karmić jakiś czas po znieczuleniu. Nalepiej do następnego dnia. Mówię, że mała ma problem z butlą i kiedy najwcześniej mogę karmić. Powiedziała, że tak po 4 h. Pierwszą butlę mała zjadła -100 ml mojego mleczka... Potem znów się darła myślałam, że głodna(o 21.15 )wyciągłam z lodówki ale jednak nie. Usnęła a butelka stoi, tylko dulnęła ją(zjadła 20ml). Teraz pytanie: mogę podać jej resztę mleczka, czy już lepiej nie, jeśli wstanie??Mleka już nie wkładałam do lodówki. I czy jeśli minęło te 4 h to ą nakarmić piersią mogę, czy lepiej jednak nie?? Nie mam więcej ściągniętego mleczka
|
#3206 |
|
Przyczajenie
|
szprotka, daibli a jakie nakładki polecacie?jakies konkretnej firmy? muszę spróbować w takim razie
super ze Wam się udałoelusiek, banka grtaulacje za 4 mimesiące ![]() gwizdak według om moja Zu urodziła sie 37/38 tydz ale według pediatrów miała cechy wczesniaka i chyba jednak to byl wczesniejszy tydzien/..w kazdym razie tak mam na wypisie. A Twoja kruszynka duzo za wcześnie? w maju? i możesz napisac jej wymiary po narodzinach? cloche no tak, tez wyskoczyłam z krzaczorów w których scigałam sie z czasem...ale postanowiłam dac na luz i nie byc perfekcyjna pania domu wiec teraz sterta prania, zmywania, rozgardiasz wokól ale od razu mi lepiej...Wy tez tak macie, ze mimo ze cały czas cos robicie to wszytsko wokól wygląda tak jakbyście nic nie robiły? |
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę walczylas jak lwica i te wszystkie zapalenia po drodze. chyle czola! jeszcze trochę i Twoja kruszynka tez przegoni Nelcie musze z nia poważnie pogadać heheCytat:
będziesz dzialac dalej? w strone stop ( |
||
|
|
|
#3208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładny, bardzo podobny, ale nie identyczny jest w Smyku. Cena 109.90 ale uwaga! znalazłam coś takiego i chyba idę na to! 12 funtów http://direct.asda.com/george/baby/a...efault,pd.html Kolory jak nasz wózek chichi A ile taka tuniczka kosztuje w kapaliku? Cytat:
![]() Cytat:
aaa, bo nie mówiłam Wam. chyba będziemy się karmić mieszanie. Ja nic nie mogę z tych cyców odciągnąć, a czasem wyjść trzeba bez ssaczka nieboraczka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3209 |
|
Przyczajenie
|
nuna jak ja dostałam ostatnio znieczulenie odczekałam własnie ok 4 h, ściągnełam i wylałam i dopiero po kolejnych 3-ch podałam. wiec w sumie troche dłużej ale myślę ze po takim czasie tez nic sie nie stanie.
A co do mleka podgrzanego, ja podaje je w ciągu max godziny od podgrzania, jak nie zje - wylewam, Jak dłuzej stoi robią się w nim kłaczki i wyglada jak zważone. A drugi raz jesli juz z niego jadła podgrzewac nie mozna bo bakterie sie mogą namnożyć. Więc tego co podgrzałas juz nie dawaj jak stoi dłuzej! |
|
|
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Waży 4500g. Uśmiecha się, próbuje obracać na brzuch, rozgląda, nawiązuje kontakt. Morfologia też spoko, z tymże podajemy jej żelazo, wit. B6, kwas foliowy, witaminę C i D oczywiście.No i karmię ją ja A moja starsza córka jest imienniczką Twojej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Te ślady krwi w kupie mogą być też spowodowane florą bakteryjną. Robiliście posiew kału na e.coli? Najczęściej wynik jest ujemny, ale strzeżonego...
Ale jakbyś chciała, to oczywiście zapraszam - jestem praktykującym dietetykiem
najfajniej by bylo tak twarza w twarz, ale to niemozliwe. moze przez skajpa takich porad udzielasz? ja ci to oczywiscie odpowiednio wynagrodze, tylko tak orientacyjnie powiedz co ile i jak
ale na pewno mnie to wyjdzie taniej niz tu w niemczech 
za tydzien widzimy sie znow z doktorkiem, spytam go ile jeszcze mam to cholerstwo podawac...

musiala się namęczyć żeby wycisnąć taka kupke. przyznaj się matka co jadlas 

". Stwierdziłam, ze może jest już gotowy na nowe smaki. I faktycznie w mig załapał jedzenie łyżeczką, otwiera buzię i szamie za smakiem. Ale na razie za wiele to mu nie daję.
no chyba, ze w wózku na spacerze, ale to też przychodzi jej z trudem. I zastanawiam się czy to jeszcze jest normalne...