|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
No wizyta za tydzień. znaczy sie 5tego . na pewno będzie gadanie że GDYBYM prywatnie te badanie zrobiła to wcześniej byłoby wiadomo a tak to zbędne 2 tyg czekaliśmy. choć modlę sie w duchu aby mial jakiś dobry dzień. Nie wiem- niech mu żona rano zrobi dobrze bo moze i delikatniejszy będzie
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam,że cymes robi takie soki.. musze juro sprawdzić u siebie na ole czy są te soki..
|
#3484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale też słyszałam że pieczony burak daje dużo soku itp... Dzidzia może się orientuje bo chyba kiedyś z nią o tym rozmawiałam..
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat lubie takie warzywne soki wiec moze będzie w miare pitny
a nie mogę se upiec buraka bo jak Wam wspominałam mam zepsutą kuchenkę ( jak wszystko sie sypie to wszystko) i mi piekarnik i 2 palniki nie trybią :/
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na starankowym jedna dziewczyna też taki cud przeżyła, mają dwuletnie bliźniaki z in vitro i chcieli znowu się starać, byli u lekarza i sie okazało, że wyniki bardzo złe i znowu ich czeka sztuczne zapłodnienie a za miesiąc się okazało, że ona w ciąży i teraz jakoś we wrześniu będzie rodzić Cuda się zdarzają Cytat:
I teraz już masz w normie ciśnienie cały czas??Zobaczymy co powiedzą na wizycie w szitalu albo polska ginka ![]() Moja w szpitalu 6.09 i jak nie zrobią usg to w 8.09 do polskiej idziemy...w sumie mąż mówi, że nawet jak mi usg w szpitalu zrobią to i tak żeby się wybrać na samą wizytę i dowiedzieć co ona myśli o tym podwyższonym ciśnieniu. |
||
|
|
|
#3487 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to tak nie znosze takich dni,straszliwie wymeczona jestem,my probowalismy pogadac,poklocilismy sie jeszcze bardziej,a pozniej stopniowo atmosfera zelzala...ale zawsze tak mam,ze po takim dniu to czuje jakbym normalnie stracilamwszystkie sily =ktosiula Powiem Ci tak...im bardziej w las tym brzuszek bardziej mi sie podoba ![]() Cytat:
za wizyteCytat:
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-08-30 o 21:07 |
|||
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez idziemy prywatnie nawet jak gin cos powie , bo jakos ostatnio mu nie ufam.. czy ktos oglądał za szybcy za wściekli 6? albo tżtowie? czy ktoś może mi podać tytuł nuty jak sie zaczyna film? bo nie mogę znaleźć a potrzebuje a nie wiem ;pEdit- już wiem
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-30 o 21:13 |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tętno mam 70-80. My raczej też się przejdziemy, co miesiąc chodze prywatnie i właśnie w następną niedzielę by wypadała wizyta...miałam zrezygnować jak by w piatek mi zrobili usg w szpitalu, bo po co co dwa dni Zobaczymy jeszcze ![]() Kupiłam dziś mega podpachy - mają 30cm x 10 jak ja to w gacie wsadzę wzięłam 2 paki, bo znajoma je polecała...o takie http://mccabespharmacy.com/shop/mate...s-10-pack.htmlA i zrobiłam pierwszy krok w zakupie wózka Napisałam maila z pyaniami o adaptery, torbę i cenę przesyłki
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam te pieluchy w Kauflandziie ostatnia paczkę 1 dorwałam i 2 opakowania 2. a w Piotrze i Pawle kupiłam 6pack chusteczek Pampers Sensitive za 24 zł.
i w Kauflandzie po 4,5 są fajne chusteczki o te https://www.google.pl/search?q=clean...ml%3B600%3B374 dopiero wrociłam bede nadrabiac
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
co do wozka...ma ktoras doswiadczenie z przesylaniem wozkow kurierem.jakos nie moge sobie tego wyobrazic,znalazlam wozek na allegro,podoba mi sie niestety nie moge zobaczyc go na zywo,wiec i nie moge odebrac,bo jest zdecydowanie za daleko,zeby po niego jechac....
no i troszke sie boje tej przesylki kurierem:/ze ktos cos zniszczy mi po drodze:/ chyba jednak i tak zaryzykuje... |
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
.http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
co sądzicie o takich wanienkach ? paulina- ciekawe ile te nasze mają. aż spojrzę jak mąż skończy film oglądać ( mam torbę wysoko a mam nie podnosić za wysoko rąk.. choć nie wiem czemu )... mi lekarz mówią że ja potrzebuje duże zapotrzebowanie wody, bo strasznie dużo sikam nawet jak nie piję przez co sie organizm odwadnia i ciśnienie podnosi. No i mam unikać soli. i fakt że mam tez problemy z sercem to i ciśnienie dość wysokie. A chyba tylko raz na wyjście jak dostałam podwójną dawkę relanium rano i tych na obniżenie ciśnienia i jeszcze taki upał był i jak doszłam do odmu to sprawdziłam ciśnienie i było 100/60. jeden raz tak miałam ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupiłam w auchan chusteczki z promocji 3 pack za 9,99 zł z Cleanic Kindii, były różne rodzaje. Do skóry wrazliwej i atopowej za 9,99, a dla noworodków i niemowlaków z emolientem za 12,99, też 3 pack. Nie ma w gazetce, ale coś w tym stylu http://strefa-dziecieca.blogspot.com...idzius-21.html
|
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- kupiliśmy ten http://www.google.pl/imgres?safe=act...8&tx=136&ty=77
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam również kciuki![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ona chyba tak na zdjęciu wygląda bo w rzeczywistości nie jest krótka.No tak mi się wydaje ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Moja kuzynka zamówiła sobie niedawno wózek kurierem normalnie doszedł bez żadnego uszczerbku.Ale jak wiadomo różnie to bywa. |
||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru i jestem zmęczona bardziej po tym spacerze niż po całym dniu ogarniania tych wszystkich rzeczy w domu
Koleżanka tak mnie zagadała że niewiele z tego co mówiła zapamiętałam |
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki nie przejmuj się, mój mąż też się nie interesował moją pierwszą ciążą. Jak mu wspominałam o zakupach to zawsze mówił, że jest jeszcze czas itd. Wkurzało mnie to okropnie. W końcu wyszło na to, że pod koniec ciąży musiałam leżeć, więc wszystkie drobiazgi kupiłam na Allegro (a chciałam w sklepie iść i powybierać), a po wózek, łóżeczko, wanienkę itp. sam pojechał, ale dopiero koło 35 tygodnia po moich usilnych namowach, że już najwyższa pora. Łóżeczko kupowaliśmy chyba z tydzień przed porodem. Ale zdążyliśmy ze wszystkim
A teraz jest świetnym tatą i super się zajmuje synkiem
|
|
|
|
#3501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
też mogłabym prosić o przesłanie Twojej listy
?Cytat:
ślicznie rośniecie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękne zdjęcie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
pochodziliśmy dzisiaj troche za płytkami, wykładziną.
hmmm mąż położył brakujące płytki ja się u mamy w między czasie najadlam frytek, ciasta i fasolki szparagowej teraz po kryjomu zjadłam 3 wafelki - podróbki prynycpałek. no ale czekolady mi się chciało :P muszę sobie rozrysować sypialnię |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz wlasnie pojechal po kolegow i maja zamiar pic
od razu mu zapowiedzialam ze impreze ma przeniesc do pokoju obok bo ja potrzebuje odpoczac... Koledzy przywykli ze wszystkie imprezy odbywaja sie u nas i mysla ze tak zawsze bedzie Wyobrazcie sobie ze nigdy nie bylam w domu u zadnego z kolegow mojego meza, bo zawsze to oni do nas przychodzili. Z reszta moj maz tez nigdy u nich w domu nie byl a od dziecinstwa trzymaja razem |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
ooo chusteczki Cleanic są fajne
![]() ja bardzo lubie chusteczki z Dzidziusia... ich zapach przypomina mi moje małe maleństwo - mąż mi je do szpitala przywiózł i mam straaaaaszny sentyment do nich
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wizyt i tygodni!
Kociak super zdjęcie twarzyczki! ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam spotkanie z położną i wszystko jest OK następny skan 25.09. i już będę wiedzieć jak mały leży.dzisiaj akurat główką w dół ale to jeszcze nie przesądzone. TŻ jest absolutnie bezużyteczny, ostatnie dni mnie tylko stresuje i tak wk**** że najchętniej zabrałabym swoje rzeczy i od niego odeszła. no ale tak to jest chyba z tym gatunkiem męskim
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy z Polski do Irlandii kurierem wysyłać i się nie boję. Kupujemy nowy i na pewno w firmie dobrze i bezpiecznie spakują. Cytat:
świetny, skąd kupowaliście??
|
||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm
a ja nie wiem co muszę dokupić dla dzieciątka :sciana: ![]() na pewno pieluszki, chusteczki kupuje na okrągło :P poprzeglądać muszę apteczkę ubranek nie kupuję, bo płeć do końca nie jest potwierdzona... w sumie jak będzie dziewczynka, to nie mam co kupować :P dobrze, że większość rzeczy mam, typu łóżeczko, pościel, wózek, przewijak, ubrania też |
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tesciowa się smieje że fiolet to kompromis miedzy różem ( moj ulubiony kolor) a niebieskim ( TŻ kolor)![]() jestem podekscytowana
|
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę a mężem sie nie przejmuj oni chyba też mają "okres"---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- TRELE sie nie odzywała dzisiaj ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

główka się wyluzowała i odblokowała i jest dzidzia
w ciąży tak miałaś?? I co na to lekarz powiedział?
bo moze i delikatniejszy będzie

Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
za wizyte

)... mi lekarz mówią że ja potrzebuje duże zapotrzebowanie wody, bo strasznie dużo sikam nawet jak nie piję przez co sie organizm odwadnia i ciśnienie podnosi. No i mam unikać soli. i fakt że mam tez problemy z sercem to i ciśnienie dość wysokie. A chyba tylko raz na wyjście jak dostałam podwójną dawkę relanium rano i tych na obniżenie ciśnienia i jeszcze taki upał był i jak doszłam do odmu to sprawdziłam ciśnienie i było 100/60. jeden raz tak miałam
?
Wyobrazcie sobie ze nigdy nie bylam w domu u zadnego z kolegow mojego meza, bo zawsze to oni do nas przychodzili. Z reszta moj maz tez nigdy u nich w domu nie byl a od dziecinstwa trzymaja razem
oni chyba też mają "okres"