Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 20:28   #3481
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
a w ogóle pochwalę wam się radosną nowiną jaką przekazała mi koleżanka... Otóż Kobita ma 37 lat i rocznego synka <z in vitro>... starali się lat 10 i dupka i zdecydowali się.. szczęśliwie udało im się za 1 razem więc część kosztów im zwrócono.. a dziś oznajmiła mi że jest w ciąży.. ot tak główka się wyluzowała i odblokowała i jest dzidzia na razie to dopiero ok 8-10tc ale będę naprawdę mooocno trzymać kciuki
to super że im sie udało !! oby wszystko było dobrze. też trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
w ciąży tak miałaś?? I co na to lekarz powiedział?
Postaram sie więcej leżakować

zakręcona

Ojć to słabo...kiedy wizytę masz??

Mąż wyczytał, że sok z buraków dobry na obniżenie ciśnienia...jutro kupię, nie zaszkodzi popić...niby szklankę dziennie trzeba
no w ciaży. :P wtedy co do szpitala trafiłam przeciez takie miałam. dostałam 10mg relanium i dopegyt kontrola co 2 godziny i odrazu malucha sprawdzili, ale tętno wtedy było 134 wiec spoko. i po tym relanium i dopegycie spadło do 110/70. :P a potem dziennie dostawałam relanium 3xdziennie i dopegyt który mam teraz do końca ciąży brać

No wizyta za tydzień. znaczy sie 5tego . na pewno będzie gadanie że GDYBYM prywatnie te badanie zrobiła to wcześniej byłoby wiadomo a tak to zbędne 2 tyg czekaliśmy. choć modlę sie w duchu aby mial jakiś dobry dzień. Nie wiem- niech mu żona rano zrobi dobrze bo moze i delikatniejszy będzie
Stary 2013-08-30, 20:31   #3482
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to super że im sie udało !! oby wszystko było dobrze. też trzymam kciuki

no w ciaży. :P wtedy co do szpitala trafiłam przeciez takie miałam. dostałam 10mg relanium i dopegyt kontrola co 2 godziny i odrazu malucha sprawdzili, ale tętno wtedy było 134 wiec spoko. i po tym relanium i dopegycie spadło do 110/70. :P a potem dziennie dostawałam relanium 3xdziennie i dopegyt który mam teraz do końca ciąży brać

No wizyta za tydzień. znaczy sie 5tego . na pewno będzie gadanie że GDYBYM prywatnie te badanie zrobiła to wcześniej byłoby wiadomo a tak to zbędne 2 tyg czekaliśmy. choć modlę sie w duchu aby mial jakiś dobry dzień. Nie wiem- niech mu żona rano zrobi dobrze bo moze i delikatniejszy będzie
Rybko, mnie się po soku z buraków [takim co sama w słoiku zrobiłam] poprawiła hemoglobina. Jedynie hematokryt spada dalej. Może spróbuj tego soczku?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:36   #3483
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Rybko, mnie się po soku z buraków [takim co sama w słoiku zrobiłam] poprawiła hemoglobina. Jedynie hematokryt spada dalej. Może spróbuj tego soczku?
widziałam,że cymes robi takie soki.. musze juro sprawdzić u siebie na ole czy są te soki..
Stary 2013-08-30, 20:39   #3484
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
widziałam,że cymes robi takie soki.. musze juro sprawdzić u siebie na ole czy są te soki..
współczuję, bo soki warzywne a zwłaszcza buraczane to jest coś co przez mój przełyk nie przechodzi.. a wręcz przeciwnie mogłoby szybko wrócić
ale też słyszałam że pieczony burak daje dużo soku itp... Dzidzia może się orientuje bo chyba kiedyś z nią o tym rozmawiałam..
Stary 2013-08-30, 20:46   #3485
ryba91
Zakorzenienie

ja akurat lubie takie warzywne soki wiec moze będzie w miare pitny

a nie mogę se upiec buraka bo jak Wam wspominałam mam zepsutą kuchenkę ( jak wszystko sie sypie to wszystko) i mi piekarnik i 2 palniki nie trybią :/
Stary 2013-08-30, 20:50   #3486
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle pochwalę wam się radosną nowiną jaką przekazała mi koleżanka... Otóż Kobita ma 37 lat i rocznego synka <z in vitro>... starali się lat 10 i dupka i zdecydowali się.. szczęśliwie udało im się za 1 razem więc część kosztów im zwrócono.. a dziś oznajmiła mi że jest w ciąży.. ot tak główka się wyluzowała i odblokowała i jest dzidzia na razie to dopiero ok 8-10tc ale będę naprawdę mooocno trzymać kciuki
Świetna wiadomość
Na starankowym jedna dziewczyna też taki cud przeżyła, mają dwuletnie bliźniaki z in vitro i chcieli znowu się starać, byli u lekarza i sie okazało, że wyniki bardzo złe i znowu ich czeka sztuczne zapłodnienie a za miesiąc się okazało, że ona w ciąży i teraz jakoś we wrześniu będzie rodzić Cuda się zdarzają

Cytat:

A mi tu nie chcą tabletek dać I teraz już masz w normie ciśnienie cały czas??
Zobaczymy co powiedzą na wizycie w szitalu albo polska ginka

Moja w szpitalu 6.09 i jak nie zrobią usg to w 8.09 do polskiej idziemy...w sumie mąż mówi, że nawet jak mi usg w szpitalu zrobią to i tak żeby się wybrać na samą wizytę i dowiedzieć co ona myśli o tym podwyższonym ciśnieniu.
Stary 2013-08-30, 21:04   #3487
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ehh pożarłam się dzisiaj z mężem. Nie mam już siły na niego Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach Mam wrażenie, że nic po za tym go nie interesuje. Zero zainteresowania dzieckiem i chęcią kupna czegokolwiek. Mówię mu, że w końcu skończy się tak że się nie wyrobimy z tym wszystkim i będzie musiał sam kupować. Podsumował "no to trudno" Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
Moze to dzis pogoda,cisnienie,zly biomet czy cholera wie co,ze tak tym facetom pada na glowe i nas draznia niepotrzebnie :/
Ja to tak nie znosze takich dni,straszliwie wymeczona jestem,my probowalismy pogadac,poklocilismy sie jeszcze bardziej,a pozniej stopniowo atmosfera zelzala...ale zawsze tak mam,ze po takim dniu to czuje jakbym normalnie stracilamwszystkie sily

=ktosiula

Powiem Ci tak...im bardziej w las tym brzuszek bardziej mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... wszystko dobrze mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok

jeszcze nawet nie zaczęłam kompletować wyprawki
za wizyte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
nasturcja, pytałaś o sałatkę. Ja znam bardzo prostą ale najlepiej jak się ją podaje jeszcze na ciepło. Brokuły z fetą i sosem czosnkowym. Koniec składników prosta szybka i smaczna.

Też dostałam i tak się zastanawiam czy ta osoba musi koniecznie być na tych warsztatach. Bo mam jedną koleżankę, co by mi się zapisała, ale iść jej się nie chce.

Basia, ja łóżeczko kupowałam na necie. Łóżeczko firmy Klupś. Zapłaciłam 250 zł, ale to jest łóżko z szufladą, a one zawsze są trochę droższe.

Ja będę kupować bez. Same poszewki.

peppermint, możesz smęcić. Każda z nas czasami tak ma. Zapędź męża do roboty. Powiedz, że jak taki mądry to niech Cię w domu odciąży z robotą. A ciche dni się czasem przydają.

Miki, ja generalnie z racji tego, że mam więcej czasu to sama się wyprawką zajmuję, a mężowi przekazuję tylko najważniejsze informacje. Ale jakieś zainteresowanie to on tam wykazuje. A może zleć mu jakieś konkretne zadanie do wykonania, np. że ma poszukać i wybrać fotelik a Ty tylko zatwierdzisz wybór. Albo coś podobnego, żeby go zaangażować. Może jak raz poczyta, że to wszystko nie jest takie proste, że się wchodzi do sklepu i kupuje to zrozumie.

ktosiula, fajne porównanie brzuszka. Ja takiego nie będę mieć, bo pomimo tego, że zdjęcia robiłam regularnie to jedno w ubraniu, drugie gołego brzucha i nie ma takiego efektu.

Moje drogie, wróciłam z USG
Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Lekarz wszystko dokładnie pomierzył, oglądałam serduszko, buźkę i...wargi sromowe
Także została potwierdzona dziewczynka. Lekarz zbadał mi też długość szyjki - ponad 5 cm więc bardzo dobrze. Z pomiarów wychodzi, że córa trochę młodsza (termin wg USG to 11.12), no albo po prostu będzie mniejsza (to raczej to, bo wiem, kiedy została poczęta i to się pokrywa z datą wyliczaną z OM). Waży 806 gr.

Wklejam Wam jedno zdjęcie buziuchny. Ładnie pozowała
Super zdjecie troszke zazdroszcze nawet,bo my nie mamy zadnego takiego ladnego zdjecia buziaka

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-08-30 o 21:07
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:07   #3488
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Świetna wiadomość
Na starankowym jedna dziewczyna też taki cud przeżyła, mają dwuletnie bliźniaki z in vitro i chcieli znowu się starać, byli u lekarza i sie okazało, że wyniki bardzo złe i znowu ich czeka sztuczne zapłodnienie a za miesiąc się okazało, że ona w ciąży i teraz jakoś we wrześniu będzie rodzić Cuda się zdarzają

A mi tu nie chcą tabletek dać I teraz już masz w normie ciśnienie cały czas??
Zobaczymy co powiedzą na wizycie w szitalu albo polska ginka

Moja w szpitalu 6.09 i jak nie zrobią usg to w 8.09 do polskiej idziemy...w sumie mąż mówi, że nawet jak mi usg w szpitalu zrobią to i tak żeby się wybrać na samą wizytę i dowiedzieć co ona myśli o tym podwyższonym ciśnieniu.
ciśnienie mam różne... ale waha się między 130 a 140 to górne, a dolne to róznie ok 80-90. tętno mam zawsze duże bo powyżej 110

My tez idziemy prywatnie nawet jak gin cos powie , bo jakos ostatnio mu nie ufam..

czy ktos oglądał za szybcy za wściekli 6? albo tżtowie? czy ktoś może mi podać tytuł nuty jak sie zaczyna film? bo nie mogę znaleźć a potrzebuje a nie wiem ;p

Edit- już wiem

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-08-30 o 21:13
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:21   #3489
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ciśnienie mam różne... ale waha się między 130 a 140 to górne, a dolne to róznie ok 80-90. tętno mam zawsze duże bo powyżej 110

My tez idziemy prywatnie nawet jak gin cos powie , bo jakos ostatnio mu nie ufam..

czy ktos oglądał za szybcy za wściekli 6? albo tżtowie? czy ktoś może mi podać tytuł nuty jak sie zaczyna film? bo nie mogę znaleźć a potrzebuje a nie wiem ;p

Edit- już wiem
Aaa no to ja takie mam bez leków...czyli chyba nie jest najgorzej A tętno mam 70-80.
My raczej też się przejdziemy, co miesiąc chodze prywatnie i właśnie w następną niedzielę by wypadała wizyta...miałam zrezygnować jak by w piatek mi zrobili usg w szpitalu, bo po co co dwa dni Zobaczymy jeszcze

Kupiłam dziś mega podpachy - mają 30cm x 10 jak ja to w gacie wsadzę wzięłam 2 paki, bo znajoma je polecała...o takie http://mccabespharmacy.com/shop/mate...s-10-pack.html

A i zrobiłam pierwszy krok w zakupie wózka Napisałam maila z pyaniami o adaptery, torbę i cenę przesyłki
Stary 2013-08-30, 21:26   #3490
Antibia86
Rozeznanie

kupiłam te pieluchy w Kauflandziie ostatnia paczkę 1 dorwałam i 2 opakowania 2. a w Piotrze i Pawle kupiłam 6pack chusteczek Pampers Sensitive za 24 zł.
i w Kauflandzie po 4,5 są fajne chusteczki o te https://www.google.pl/search?q=clean...ml%3B600%3B374

dopiero wrociłam bede nadrabiac
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:29   #3491
peppermint patty
Rozeznanie

co do wozka...ma ktoras doswiadczenie z przesylaniem wozkow kurierem.jakos nie moge sobie tego wyobrazic,znalazlam wozek na allegro,podoba mi sie niestety nie moge zobaczyc go na zywo,wiec i nie moge odebrac,bo jest zdecydowanie za daleko,zeby po niego jechac....
no i troszke sie boje tej przesylki kurierem:/ze ktos cos zniszczy mi po drodze:/

chyba jednak i tak zaryzykuje...
Stary 2013-08-30, 21:36   #3492
ryba91
Zakorzenienie

.http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
co sądzicie o takich wanienkach ?

paulina- ciekawe ile te nasze mają. aż spojrzę jak mąż skończy film oglądać ( mam torbę wysoko a mam nie podnosić za wysoko rąk.. choć nie wiem czemu )... mi lekarz mówią że ja potrzebuje duże zapotrzebowanie wody, bo strasznie dużo sikam nawet jak nie piję przez co sie organizm odwadnia i ciśnienie podnosi. No i mam unikać soli. i fakt że mam tez problemy z sercem to i ciśnienie dość wysokie. A chyba tylko raz na wyjście jak dostałam podwójną dawkę relanium rano i tych na obniżenie ciśnienia i jeszcze taki upał był i jak doszłam do odmu to sprawdziłam ciśnienie i było 100/60. jeden raz tak miałam

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
co do wozka...ma ktoras doswiadczenie z przesylaniem wozkow kurierem.jakos nie moge sobie tego wyobrazic,znalazlam wozek na allegro,podoba mi sie niestety nie moge zobaczyc go na zywo,wiec i nie moge odebrac,bo jest zdecydowanie za daleko,zeby po niego jechac....
no i troszke sie boje tej przesylki kurierem:/ze ktos cos zniszczy mi po drodze:/

jak kurierem to moze być ubezpieczona wiec jak bedzie ubezpieczona to i w razie co reklamować można. Aczkolwiek ja sie boje kurierów bo tu prawie wszyscy mają z nimi problemy, ja też miewałam. Ale wiadomo nikt wózka pocztą nie prześle..
Stary 2013-08-30, 21:36   #3493
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny kupiłam w auchan chusteczki z promocji 3 pack za 9,99 zł z Cleanic Kindii, były różne rodzaje. Do skóry wrazliwej i atopowej za 9,99, a dla noworodków i niemowlaków z emolientem za 12,99, też 3 pack. Nie ma w gazetce, ale coś w tym stylu http://strefa-dziecieca.blogspot.com...idzius-21.html
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:48   #3494
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

ja własnie zamawiam z dostawa kurierem....więc się okaze

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

kupiliśmy ten http://www.google.pl/imgres?safe=act...8&tx=136&ty=77
Stary 2013-08-30, 21:49   #3495
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
jakas taka krotka mi sie wydaje ta wanienka :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 21:50   #3496
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ekstra wózek, zazdroszcze, bo bliźniaczych nie ma takich fajnych
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:53   #3497
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ich szczęście spotkałoTrzymam również kciuki

Cytat:

paulina- ciekawe ile te nasze mają. aż spojrzę jak mąż skończy film oglądać ( mam torbę wysoko a mam nie podnosić za wysoko rąk.. choć nie wiem czemu )... mi lekarz mówią że ja potrzebuje duże zapotrzebowanie wody, bo strasznie dużo sikam nawet jak nie piję przez co sie organizm odwadnia i ciśnienie podnosi. No i mam unikać soli. i fakt że mam tez problemy z sercem to i ciśnienie dość wysokie. A chyba tylko raz na wyjście jak dostałam podwójną dawkę relanium rano i tych na obniżenie ciśnienia i jeszcze taki upał był i jak doszłam do odmu to sprawdziłam ciśnienie i było 100/60. jeden raz tak miałam

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

jak kurierem to moze być ubezpieczona wiec jak bedzie ubezpieczona to i w razie co reklamować można. Aczkolwiek ja sie boje kurierów bo tu prawie wszyscy mają z nimi problemy, ja też miewałam. Ale wiadomo nikt wózka pocztą nie prześle..
Mam te wanienke dostałam od szwagierki,i powiem że jest super. Kapałam w niej chrześniaka parę razy i ja osobiście jestem zadowolona

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Ona chyba tak na zdjęciu wygląda bo w rzeczywistości nie jest krótka.No tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Moja kuzynka zamówiła sobie niedawno wózek kurierem normalnie doszedł bez żadnego uszczerbku.Ale jak wiadomo różnie to bywa.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:53   #3498
domii29
Zakorzenienie

Wróciłam ze spaceru i jestem zmęczona bardziej po tym spacerze niż po całym dniu ogarniania tych wszystkich rzeczy w domu
Koleżanka tak mnie zagadała że niewiele z tego co mówiła zapamiętałam Aż mnie głowa rozbolała, wiem nawet z kim sypiała przez ostatnie pół roku - w dalszym ciągu zastanawiam się skąd ja biorę takie nienormalne koleżanki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:55   #3499
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ale ich szczęście spotkałoTrzymam również kciuki

Mam te wanienke dostałam od szwagierki,i powiem że jest super. Kapałam w niej chrześniaka parę razy i ja osobiście jestem zadowolona

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Ona chyba tak na zdjęciu wygląda bo w rzeczywistości nie jest krótka.No tak mi się wydaje
niby ma tylko niecałe 80 cm, ale wydaje mi sie ze ja tak długo w wanience kąpać nie bede znaczy sie jak już siedziec tak solidnie bedzie to do wanny bo mam planuje przenieść. no chyba ze to zly pomysł? ALE moja isostrzenica lubiła sie kąpać, woda to dla niej jak dla niektórych słodycze i w wanience jak siedziała to z radości całą wodę wylewała i siosra ją szybko przeniosła do zwykłej wanny, tyle ze z taką matą antypoślizgową i była mega zadowolona, a ja chce by mój mały wody sie nie bał
Stary 2013-08-30, 21:57   #3500
rinco
Wtajemniczenie

Miki nie przejmuj się, mój mąż też się nie interesował moją pierwszą ciążą. Jak mu wspominałam o zakupach to zawsze mówił, że jest jeszcze czas itd. Wkurzało mnie to okropnie. W końcu wyszło na to, że pod koniec ciąży musiałam leżeć, więc wszystkie drobiazgi kupiłam na Allegro (a chciałam w sklepie iść i powybierać), a po wózek, łóżeczko, wanienkę itp. sam pojechał, ale dopiero koło 35 tygodnia po moich usilnych namowach, że już najwyższa pora. Łóżeczko kupowaliśmy chyba z tydzień przed porodem. Ale zdążyliśmy ze wszystkim A teraz jest świetnym tatą i super się zajmuje synkiem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:03   #3501
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Basia ja mam jak chcesz to wyslij mi PW z mailem to wysle
też mogłabym prosić o przesłanie Twojej listy ?

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wrzucam moje brzuszkowe porównanie, ostatnie ze zdjęć jest z dzisiaj.
świetne porównanie ślicznie rośniecie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie przeraża Leżę sobie na boku, i nagle kopie, tak jakby się otrzepywał z czegoś, a ja czuję wibrację od nad pępka aż do uda
no to ma siłę, nie ma co

Cytat:
Jestem po wizycie...w sumie tak jak się spodziewałam niczego nowego się nie dowiedziałam... w domu specjalnie przed wyjściem zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 133/84 a u niego 158/91 myślałam, że żartuje...ale tak wpisał do karty, chociaż nie pokazał mi wyniku na ciśnieniomierzu...chyba ma popsuty aparat Sprawdził siuśki i ok, nie puchnę, głowa nie boli i skoro nic sie nie dzieje to podwyższone ciśnienie jest ok Tak jak lekarka w szpitalu powiedział, że chyba mi rośnie jak mam wizytę...Po powrocie do domu ciśnienie 140/93...masakra skąd on wziął takie wysokie u siebie...chyba bym to czuła jakoś a ogólnie jestem spokojniejsza. Pytałam czy muszę leżeć a on na to , że no odpoczywać ale bez przesady...nie imprezować ani na koncerty nie chodzić
A jak pytałam o tabletki to nie są konieczne skoro innych objawów nie ma...wkółko ta sama gadka...mam się nie martwić i tyle. Zobaczymy co za tydzień w szpitalu powiedzą....
dziwne z tym ciśnieniem, może faktycznie jak masz mieć wizytę to się denerwujesz, ja miałam tak na samym początku ciąży że miałam wysokie ciśnienie mimo ze ogólnie jestem niskociśnieniowcem.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Moje drogie, wróciłam z USG
Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Lekarz wszystko dokładnie pomierzył, oglądałam serduszko, buźkę i...wargi sromowe
Także została potwierdzona dziewczynka. Lekarz zbadał mi też długość szyjki - ponad 5 cm więc bardzo dobrze. Z pomiarów wychodzi, że córa trochę młodsza (termin wg USG to 11.12), no albo po prostu będzie mniejsza (to raczej to, bo wiem, kiedy została poczęta i to się pokrywa z datą wyliczaną z OM). Waży 806 gr.

Wklejam Wam jedno zdjęcie buziuchny. Ładnie pozowała
jak ślicznie, super dała się sfotografować piękne zdjęcie

Cytat:
Powodzenia dla niej
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:04   #3502
niunia32
Zakorzenienie

pochodziliśmy dzisiaj troche za płytkami, wykładziną.
hmmm

mąż położył brakujące płytki
ja się u mamy w między czasie najadlam frytek, ciasta i fasolki szparagowej
teraz po kryjomu zjadłam 3 wafelki - podróbki prynycpałek. no ale czekolady mi się chciało :P

muszę sobie rozrysować sypialnię

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:08   #3503
domii29
Zakorzenienie

moj maz wlasnie pojechal po kolegow i maja zamiar pic od razu mu zapowiedzialam ze impreze ma przeniesc do pokoju obok bo ja potrzebuje odpoczac... Koledzy przywykli ze wszystkie imprezy odbywaja sie u nas i mysla ze tak zawsze bedzie Wyobrazcie sobie ze nigdy nie bylam w domu u zadnego z kolegow mojego meza, bo zawsze to oni do nas przychodzili. Z reszta moj maz tez nigdy u nich w domu nie byl a od dziecinstwa trzymaja razem
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 22:09   #3504
niunia32
Zakorzenienie

ooo chusteczki Cleanic są fajne
ja bardzo lubie chusteczki z Dzidziusia... ich zapach przypomina mi moje małe maleństwo - mąż mi je do szpitala przywiózł i mam straaaaaszny sentyment do nich

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-30, 22:12   #3505
anka_85
Zakorzenienie

Gratuluje wizyt i tygodni!
Kociak super zdjęcie twarzyczki!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też tak ostatnio czułam i się zastanawiałam co ona tam wyczynia

dziewczyny, spodobał mi się ten czekoladowy wózek i już całkiem nie wiem
Mój brzucho wiekszość czasu jest zimny

Dzisiaj miałam spotkanie z położną i wszystko jest OK następny skan 25.09. i już będę wiedzieć jak mały leży.
dzisiaj akurat główką w dół ale to jeszcze nie przesądzone.

TŻ jest absolutnie bezużyteczny, ostatnie dni mnie tylko stresuje i tak wk**** że najchętniej zabrałabym swoje rzeczy i od niego odeszła.
no ale tak to jest chyba z tym gatunkiem męskim

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:15   #3506
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

To zależy jak spakują
My będziemy z Polski do Irlandii kurierem wysyłać i się nie boję. Kupujemy nowy i na pewno w firmie dobrze i bezpiecznie spakują.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

świetny, skąd kupowaliście??
Stary 2013-08-30, 22:18   #3507
niunia32
Zakorzenienie

hmmm
a ja nie wiem co muszę dokupić dla dzieciątka :sciana:
na pewno pieluszki, chusteczki kupuje na okrągło :P
poprzeglądać muszę apteczkę
ubranek nie kupuję, bo płeć do końca nie jest potwierdzona...
w sumie jak będzie dziewczynka, to nie mam co kupować :P

dobrze, że większość rzeczy mam, typu łóżeczko, pościel, wózek, przewijak, ubrania też

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-30, 22:23   #3508
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
To zależy jak spakują
My będziemy z Polski do Irlandii kurierem wysyłać i się nie boję. Kupujemy nowy i na pewno w firmie dobrze i bezpiecznie spakują.

no wlasnie,ale ja kupuje uzywany,od prywatnej osoby...stad moj lekki stres
Stary 2013-08-30, 22:28   #3509
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
To zależy jak spakują

kupilismy używany na allegro bo stwierdziłam że chcemy Mutsy ale nie mamy dużo kasy na to a okazja była, mam tylko nadzieje że w rzeczywistości będzie tez ladny Tesciowa się smieje że fiolet to kompromis miedzy różem ( moj ulubiony kolor) a niebieskim ( TŻ kolor)
jestem podekscytowana
Stary 2013-08-30, 22:37   #3510
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
moj maz wlasnie pojechal po kolegow i maja zamiar pic od razu mu zapowiedzialam ze impreze ma przeniesc do pokoju obok bo ja potrzebuje odpoczac... Koledzy przywykli ze wszystkie imprezy odbywaja sie u nas i mysla ze tak zawsze bedzie Wyobrazcie sobie ze nigdy nie bylam w domu u zadnego z kolegow mojego meza, bo zawsze to oni do nas przychodzili. Z reszta moj maz tez nigdy u nich w domu nie byl a od dziecinstwa trzymaja razem
to sie dziwi jak Jaśko na świecie się pojawi
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt i tygodni!
Kociak super zdjęcie twarzyczki!

Mój brzucho wiekszość czasu jest zimny

Dzisiaj miałam spotkanie z położną i wszystko jest OK następny skan 25.09. i już będę wiedzieć jak mały leży.
dzisiaj akurat główką w dół ale to jeszcze nie przesądzone.

TŻ jest absolutnie bezużyteczny, ostatnie dni mnie tylko stresuje i tak wk**** że najchętniej zabrałabym swoje rzeczy i od niego odeszła.
no ale tak to jest chyba z tym gatunkiem męskim
za wizytę a mężem sie nie przejmuj oni chyba też mają "okres"

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

TRELE sie nie odzywała dzisiaj ..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości