Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 08:56   #2881
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Wiedziałam
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:57   #2882
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Brawo! Gratulacje! Teraz już wiesz co cię tak boli! Ile to dni po spodziewanej @? 5 chyba?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:58   #2883
Elfka86
Zakorzenienie

gosius
Stary 2013-08-31, 08:59   #2884
brydziajones
Zadomowienie

Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Gosiusss!!!!!! Jaka gruba krechaaaa!! Gratulacje mamuska Jezuniu ale sie cieszę myślałam o Tobie wczoraj wieczorem ! Super, ze sie udało!!!!! Życzę Ci spokojnych 9 miesiący )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:02   #2885
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Brawo! Gratulacje! Teraz już wiesz co cię tak boli! Ile to dni po spodziewanej @? 5 chyba?
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Wiedziałam
no, @ w poniedziałek powinna być.. Tak już wiem co boli.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:04   #2886
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!! !!!!!!!!!!!!: love::l ove:

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:05   #2887
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
gosius

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Gosiusss!!!!!! Jaka gruba krechaaaa!! Gratulacje mamuska Jezuniu ale sie cieszę myślałam o Tobie wczoraj wieczorem ! Super, ze sie udało!!!!! Życzę Ci spokojnych 9 miesiący )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojjjejciu, miło że myślałaś ;-) Fakt krecha widoczna

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-08-31, 09:05   #2888
Luzia
Zakorzenienie

W ogóle to zanim ja doczekam testowania to się limit ciąż na ten wątek skończy

Stary 2013-08-31, 09:05   #2889
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!! !!!!!!!!!!!!: love::l ove:

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-08-31, 09:14   #2890
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
A ja lubię, bo jak wcześniej było mało to jedna historia się ciągnęła kilka odcinków i myślałam, że się zanudzę a prawda jest taka, że serial to serial i dla mnie nie musi być realistyczny, ale oczywiście co kto lubi
A co córka na to - to jej zapytam kiedyś A może być też tak, że to mnie się już wtedy nie będzie chciało nigdzie chodzić
Myślę sobie, że jakby się teraz udało to w wieku 39 lat będę miała 18-letnią córkę i 10-letniego syna lub córkę Co oznacza, że nie będzie źle i jeszcze trochę pożyję

Nie żartuję Wyprawka strasznie droga Same książki wyszły 350 zł Do tego wszystkie inne przybory itp... Masakra jednym słowem. Córka dodatkowo idzie też do szkoły muzycznej, więc na tych 600 zł się niestety nie skończy
znaczy ja też nie lubię jak się nic nie dzieje i ciągnie się jak flaki w oleju tyle, że drażnią mnie wymuszone powtarzające się sceny, wątki. Te niektóre porwania przez mafię, pożary, ucieczki sprzed ołtarza są dla mnie przerysowane, tak jakby na chama wsadzone do scenariusza, byleby się coś działo i to wszystko w 10ciu odcinkach jeden po drugim

A jeśli chodzi o córcię, to zazdroszczę Ci, że masz taką dużą, pomoże Ci przy maleństwie, popilnuje, nauczy się opiekuńczości. Też zastanawiałam się wcześniej czy poczekać aż Iguś podrośnie, ja odpocznę, wyszaleję się na miarę możliwości, a później zrobimy drugie i przynajmniej będę miała komu dać do przypilnowania na 5 minut.
Ale jednak stwierdziłam, że nie chcę takiej różnicy wieku.

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
No, u nas w 3. wychodzi ok. 400 zł za podręczniki - jak dodać do tego wszystkie zeszyty, ołóweczki i gumki (które nasz Buba gubi namiętnie ), farby i tysiące innych pierdół, to duuuużo wychodzi. A przecież na razie mają to nauczanie zintegrowane - nie wiem co to będzie w 4. klasie jak przybędzie przedmiotów i do każdego będzie potrzebny podręcznik

No i lipa, bo ciężko z tym, żeby kolejne dzieci mogły "dziedziczyć" podręczniki - bo większość, to ćwiczenia do uzupełniania, oddzielne książki na każdy miesiąc, sprzedawane razem w boxach (więc nie opłaca się dokupywać pojedynczych książek)

A co do programu, to wychowawczyni Buby też jest załamana - mówi, że teraz dzieci po 3. klasie potrafią tyle, co kiedyś po pierwszej Mówiła, że jeszcze parę lat temu, literki tylko powtarzała po zerówce i po miesiącu czy dwóch miała to z głowy - a teraz na "polskim" (w cudzysłowie, bo nie ma formalnego podziału na przedmioty) mają się uczyć literek przez całą pierwszą klasę. I ciężko jest robić coś więcej, bo podręcznik praktycznie nic innego nie zawiera
to jest jakaś tragedia!!! co roku nowe książki wymyślają a oczywiście dofinansowania do podręczników żadnego. pewnie tylko dla najuboższych (co dla państwa oznacza, że TYLKO dla tych którzy nie mają na chleb) a że reszty na ten chleb nie będzie stać jak wykupią te podręczniki to już się nie liczy . Aż się boję tego etapu, na szczęście dopiero za parę lat ufff

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
łoo matko ja w zerówce tabliczkę mnożenia umiałam już !! Pani w zerówce u mnie i u 2 innych osób stwierdziła "wybitne zdolności" i mieliśmy duużo rzeczy ponad program.

Wszystko się zmienia, ja do zerówki chodziłam sama, a teraz dzieciaki sporo starsze są odprowadzane do szkoły. Szkoda tylko, że aspekty intymne i bunt nastolatków nie jest później...jak tak dalej pójdzie nastolatek ledwo się czytać nauczy a o sexie będzie myślał.

Figle zaliczone, zamiast żelu nawilżającego przez pomyłkę byśmy mojego podkładu użyli

i nie mogę zasnąć, a rano będę nie do życi

I teraz ci nastolatkowie tacy się robią, wiem po siostry rówieśnikach. Jeśli chodzi o tabliczkę to uczyliśmy się w pierwszej klasie, ale z tego to byłam noga

Cytat:
Oczywiście tańczyć na razie całe szczęście na libido nie narzekam
Oooo to będę mieć z kim testować bo ja też na 17 mam termin @ to walcz tam, małża molestuj ile się da, bo ja to na razie mizernie coś
No i bomba i mamy razem zajść inaczej tego nie widzę

mizernie, bo wiecznie nam coś przeszkadza jak nie choróbsko, to jego oczy ze spawania, to syn usnąć nie chce, wtedy on ze zmęczenia pada, a to u kogoś nocujemy i tak w kółko

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:18   #2891
Carmenaa_88
Zakorzenienie

gosius wiedziałam dlatego mnie tak drażniło, że nie chcesz zrobić teściora, bo kurde wiedziałam

Cytat:

żebyś wiedziała mi się wydaje, że ta część jest jakaś zaczarowana i szczęśliwa i zanim my się doczekamy testowania to ta się skończy a będą 2 części następne

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-31, 09:25   #2892
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
[RIGHT][LEFT]gosius wiedziałam dlatego mnie tak drażniło, że nie chcesz zrobić teściora, bo kurde wiedziałam
Ojj, no już ;-) Mówiłam że zrobie dzisiaj ;D i zrobiłam

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-08-31, 09:29   #2893
agnieszkaK
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!!! nie było mnie dobre 3 tyg, wróciłam tydzień temu, ale niestety wróciłam też do pracy i ciągle coś się dzieje, że nie bardzo mam czas niestety na wizaż.

Ja tu wracam a tu kolejny wątek i ile stron
w życiu nie dowiem się co u Was.
jeśli mogę tu nadal być to dajcie znać co u Was. tak w skrócie. z tej strony wiem, że gosius Tobie mogę gratulować i tak też robię, bardzo się cieszę, super.

kamel jak się czujesz? z ovu widzę, że plamienia ustały, dobrze. Musi być dobrze!!
może dziś uda mi sie trochę tu pozaglądać, ale z doskoku, bo mam dużo sprzątania, prania itp.
ściskam Was serdecznie i jestem ciekawa ile fasolek tu się pojawiło pod moją nieobecność.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:33   #2894
anyaG25
Rozeznanie

Hej Dziewczynki! Widzę, że nie marnujecie czasu

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Ja dziś zakończyłam pracę Ostatni dzień minął i teraz czuję się jakoś dziwnie Wprawdzie to jakoś jeszcze do mnie nie dotarło. Pewnie dotrze w przyszłym tygodniu jak nie będę musiała jechać do pracy
Dziś byłam z córcią kupić jej ubrania na rozpoczęcie roku szkolnego. Normalnie mam już taką dużą córkę Zaczynam czuć się staro
Jak dziecko idzie do szkoły już to nagle dociera do nas, że zaczyna się robić coraz starsze, mądrzejsze, wszystko już rozumie i zmieni się też bardzo dużo. Na razie córka jest blisko ze mną a wiem, że w szkole po jakimś czasie będą też ważne koleżanki i pewnie ja pójdę w odstawkę
Dlatego z tego powodu między innymi czas na kolejną kruszynkę która mamusi będzie potrzebować przez najbliższe lata

Właśnie oglądam prapremierę Na wspólnej Nareszcie! Ogląda któraś też?
vioris, ja też oglądam wspólną a co do dzieci idących do szkoły, to ja już bym chciała mieć takie duże dziecko ale nie było mi dane wcześniej , bo nie było z kim go robić

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Ok, ja idę serduszkować dziś bo mi test owulacyjny pozytywny wyszedł i inne czynniki też wskazują na płodność.
Dobranoc
I jak tam? Figle się udały ??

Cytat:

Baby... zlejcie mnie porządnie! ! Wczoraj przed snem obiecałam sobie, że jeżeli tempka nie spanie poniżej 36,90, co u mnie było mało prawdopodobne to zrobię test...! Więc rano niewiele myśląc poleciałam... I coś widziałam na nim... Ledwo co, bladziutkie że hej, widać to tylko po 10 sekundach wpatrywania... Zawołałam nawet męża mimo rozsądku, żeby się przyjrzał. Kanalia mnie wyśmiała... Obraziłam się na niego... W każdym razie trochę słabo, bo na tym teście z Tesco jest czułość 10 i nawet jest napisane, żeby robić 2 dni po zapłodnieniu Oszuści Powtórzę w poniedziałek lub środę, a ta kanalia - mój mąż o niczym się nie dowie.................... ..........
A możesz jakieś zdjęcie zrobić ? Czy wolisz poczekać do jutra z nowym testem ??

Cytat:
No jaka rewelacja!!!! Teraz wiesz co Cię tak bolało ?? Gratuluję !!!! Jesteśmy z Tobą , pamietaj , że masz zdawać relację z objawów, przebiegu i samopoczucia, żebyśmy wiedziały na co się nastawiać No i zaraź nas trochę

Cytat:
O tym samym pomyślałam Ale to dobrze wróży , że tyle fasolek w jednym wątku
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:36   #2895
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!! nie było mnie dobre 3 tyg, wróciłam tydzień temu, ale niestety wróciłam też do pracy i ciągle coś się dzieje, że nie bardzo mam czas niestety na wizaż.

Ja tu wracam a tu kolejny wątek i ile stron
w życiu nie dowiem się co u Was.
jeśli mogę tu nadal być to dajcie znać co u Was. tak w skrócie. z tej strony wiem, że gosius Tobie mogę gratulować i tak też robię, bardzo się cieszę, super.

kamel jak się czujesz? z ovu widzę, że plamienia ustały, dobrze. Musi być dobrze!!
może dziś uda mi sie trochę tu pozaglądać, ale z doskoku, bo mam dużo sprzątania, prania itp.
ściskam Was serdecznie i jestem ciekawa ile fasolek tu się pojawiło pod moją nieobecność.

witaaaj dobrze, że wróciłaś bo to jakiś potwornie zaczarowany wątek także wieeesz... co do fasolkowanych to:

Juliette25,maxwelka,meduzka,skubana,cowie,jagodzia aha i może fantastka bo wczoraj robiła teściora ale blada krecha wyszła i podejrzewamy jeszcze kogoś ale zapomniałam kogo ok zaobaczyłam wykres, podejrzewamy fantastkę

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-08-31 o 09:41
Stary 2013-08-31, 09:37   #2896
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Tego się boję najbardziej że wezmą wszystkie i zajdą, a ja zostanę jak ta sierota sama

Cytat:
No i bomba i mamy razem zajść inaczej tego nie widzę

mizernie, bo wiecznie nam coś przeszkadza jak nie choróbsko, to jego oczy ze spawania, to syn usnąć nie chce, wtedy on ze zmęczenia pada, a to u kogoś nocujemy i tak w kółko
Dziś biorę mojego w obroty i jutro kurka też ma mi zrobić dziecko!!! ja sobie życzę!!!
Stary 2013-08-31, 09:43   #2897
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
A możesz jakieś zdjęcie zrobić ? Czy wolisz poczekać do jutra z nowym testem ??
Zrobiłam fotkę, ale nawet sama nic na niej nie widzę Poczekam do poniedziałku albo środy z kolejnym testem, jutro nie ryzykuję, że znów nic nie będzie

Cytat:

Juliette25,maxwelka,meduzka,skubana,cowie,jagodzia aha i może fantastka bo wczoraj robiła teściora ale blada krecha wyszła i podejrzewamy jeszcze kogoś ale zapomniałam kogo

Ja dzisiaj test robiłam Podejrzewamy vioris, bo jej żele na paznokciach nie wyszły i wczoraj miała bladziocha, i nie chciała się nim pochwalić

U mnie w podpisie kliknij na "Teściory" i tam masz informacje, które dziewczyny będą robić testy w najbliższym czasie

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-08-31 o 09:44
Stary 2013-08-31, 09:46   #2898
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam fotkę, ale nawet sama nic na niej nie widzę Poczekam do poniedziałku albo środy z kolejnym testem, jutro nie ryzykuję, że znów nic nie będzie

Masz rację Jeśli masz tyle cierpliwości to poczekaj W poniedziałek powinno być już lepiej widać Będę czekać na tą Twoją drugą krechę
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:46   #2899
Luzia
Zakorzenienie

Tż popatrzył na mój wykres i stwierdził,że mi tempka spada i lipa

Nie zna się

Piersi mnie dzisiaj przestały boleć. To chyba źle

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2013-08-31 o 09:47
Stary 2013-08-31, 09:48   #2900
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Tego się boję najbardziej że wezmą wszystkie i zajdą, a ja zostanę jak ta sierota sama

Dziś biorę mojego w obroty i jutro kurka też ma mi zrobić dziecko!!! ja sobie życzę!!!
my ŻĄDAMY a nie życzymy mają zrobić i koniec kropka end mojego nie wiem czy dzisiaj wezmę bo znowu mamy wychodne i kto wie jak to z powrotem do domu będzie aleeee...będę się starała jak mogła

Tobie na kiedy uvu wyliczyło "przypuszczalne płodne" ?bo po twoim wykresie nie umiem się zorientować, bo taki "rozstrzelany" jest, a ja tam nowa w tych wykresach to nie wyczytam nic z tego

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-31, 09:50   #2901
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Gratulacje kochana

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:50   #2902
fantastka
Zakorzenienie

Anya dzięki

Cytat:
Tż popatrzył na mój wykres i stwierdził,że mi tempka spada i lipa
Teraz nie może ci spaść, żeby coś to konkretnego oznaczało Jak masz krótką fazę lutealną to może w 8 dpo może coś tam polecieć, ale faza lutealna powinna mieć przynajmniej 10-12 dni.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-31, 09:51   #2903
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj test robiłam Podejrzewamy vioris, bo jej żele na paznokciach nie wyszły i wczoraj miała bladziocha, i nie chciała się nim pochwalić

U mnie w podpisie kliknij na "Teściory" i tam masz informacje, które dziewczyny będą robić testy w najbliższym czasie
pomyliłam Was aaaa to ty teeeżżżż a no faktycznie vioris :zawstydzony: ale Ciebie podejrzewałyśmy bo masz ładny wykres czekam zatem do poniedziałku

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-31, 09:55   #2904
fantastka
Zakorzenienie

Cyce mnie bolą jakby mi ktoś na nich kleszcze zaciskał I nie chce mi się sprzątać

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-31, 09:56   #2905
marszalka
Zadomowienie

witam, widzę, że nowa mamuśka sie nam pojawiła, no faktycznie magiczny ten wątek, szkoda, że ja taka odporna na tą magie się okazałam, u mnie jeszcze @, ale jakaś taka inna niż zwykle, bo zaraz już pierwszego dnia powódź i tak przez kolejne 3 dni, dziś już prawie nic. ten cykl rozpoczęłam z wiesiołkiem i mam nadzeję, że mi też on pomoże
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:57   #2906
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
my ŻĄDAMY a nie życzymy mają zrobić i koniec kropka end mojego nie wiem czy dzisiaj wezmę bo znowu mamy wychodne i kto wie jak to z powrotem do domu będzie aleeee...będę się starała jak mogła

Tobie na kiedy uvu wyliczyło "przypuszczalne płodne" ?bo po twoim wykresie nie umiem się zorientować, bo taki "rozstrzelany" jest, a ja tam nowa w tych wykresach to nie wyczytam nic z tego
Od czwartku 5 września do poniedziałku 9 września, ale ja nie wiem na ile to prawda jest, bo teraz też mi pokazuje zielone światło i dn i płodne a poza tym te ostatnie cykle mam jakieś porąbane, wcześniej było 25-26 dni, a teraz takie długaśne nie wiem co się dzieje - odkąd się zaczęliśmy starać to mi się cykle popsuły całkiem - stres czy co
Stary 2013-08-31, 09:57   #2907
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Cyce mnie bolą jakby mi ktoś na nich kleszcze zaciskał I nie chce mi się sprzątać
ja to coś czuję, że uległaś magii tego wątku
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:01   #2908
gosius91
Zakorzenienie

no, to koniec tego lenistwa- czas iść ugotować jakiś obiadek ;-)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-08-31, 10:03   #2909
kw14tuszek
Raczkowanie

dzien dobry

gosius91 gratulacje!! duzo zdrowka
mnie dzis zalewa... no i zaczelam 9 cykl staran... a w tym miesiacu dwa razy zalapalam sie na @, najpierw 2.08 a teraz 30.08, a jak odstawilam tabsy to mialam zawsze w okolicach 10-go dnia kazdego mca... dziewczyny, pamietam ze Max ma blog o gotowaniu, rzuccie linkiem, bo szukam natchnienia
Stary 2013-08-31, 10:04   #2910
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Słoneczko ja to wietrzę bobaska i już zazdraszczam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości