|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
no mój by raczej nie poszedł bo 500ł to kupa kasy jednak ![]() Cytat:
no, ale on jeździ po górach itd. więc spali spokojnie taką nutellunię jak ma iść ze mną na rower to widzę, że się męczy bo ja tylko po ścieżkach rowerowych i po płaskim
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Ladan i po bólu
gratuluję!!!!! powrotu do formy życzę i zdrówka dla malutkiej tancerki |
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mojemu wyliczam,że 150 na tę imprezę, potem pewnie jakieś 200 zł na pępówkę i co?350 przechlane Misia my będziemy pożyczać kamerę od taty,ale powiem Ci,że to fajna sprawa. Pewnie,że aparatem zrobisz piękne zdjęcia, ale za nic nie uchwyci tak chwil i emocji jak kamera. Na ślub początkowo chcieliśmy tylko fotografa, potem ojciec zaczął męczyć,że on w takim razie będzie kamerował -uparciuch z niego nieziemski, więc żeby dal spokój musieliśmy znaleźć kamerzystę.Wiadomo,że nie chcieliśmy takiego,który nakręci film w starym stylu czyli 5 godzin filmu, wujkowie pijący, a ciotki nad rosołem.Więc znaleźliśmy coś bardziej nowoczesnego i jesteśmy bardzo zadowoleni, bo wielu rzeczy zdjęcia by nie oddały. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Jedną łyżeczkę tak, ale więcej to fuj:P
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic muszę go dzisiaj zaciągnąć do sklepu. Moje dziecko przeszło własnie samo siebie, kopnęło mnie w kość bidrową. ![]()
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski :byłaś dzielna
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, wzięłam sobie sama laptopa
no co, wzięłam i urodziłam zabrali mnie na przedporodową, jeszcze czekałamna chłopa przy cewniku bardzo panikowałam ale w sumie nic strasznego, ale po tym miałam ochotę stamtąd spieprzać![]() znieczulenie bolało jak delikatne ukłucie szpilką, nie ma się czym stresować nieprzyjemnie było uczucie szarpania i wyciągania, pielęgniarka mówi rodzi si e rodzi i zaraz taki pisk jak miauczenie kota ![]() leżenie xały dzień, dawali p/bólowe więc nei było źle, z rozruchem też sobie jakoś poradziłam. Pionizacja wczoraj, dałam radę, choć jednak bardziej dzisiaj jestem w pionie niż wczoraj ogólnie do przeżycia i cieszę się, że wyszło jak wyszło mąż trzymał cały czas za rękę, siedział w czwartek i piątek cały dzień. w dzień cc nie widziałam już małej, ale On schodził do swojej córki, kocię mówi, tatuś zakochany bez Niego nie dałabym sobie rady![]() mała podobno doskonale sobie radzi ja też czuję się dobrze, psychicznie też przy porodzie powiedzieli, że łożysko w rozpadzie i jeszcze trochę i byloby źle ![]() więc tym bardziej, cieszę się, że to już po mimo, że wcześniak zastanawiałam się kiedyś, czy rodzić widzi, że dziecko jest mło urodziwe widzinasza jest długa, chuda, wielka pomarszczona stopa nóżki i rączki jeszcze z włoskami, na klatce piersiowej zarysowywują się płuca, ale dla nas jest najpiękniejsza na świecieja wychodzę najprawdopodobniej w poniedziałek, kocię jak dopakuje do 2kg no i musi umieć sama jeść, na razie karmią Ją przez sondę. TRochę szkoda, że nie razem ale teraz najważniejsza jest Ona |
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
eh dzisiaj przede mna robota przy pierogach a ledwo sie ruszam po wczorajszym łażeniu;D
chce juz Alka mieć przy sobie
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, myślałam o Tobie, gratulacje!
teraz ponadrabiam troszkę |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, mała Julcia ladankowa w K
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech mały kociak pakuje szybko do 2 kg i wraca do domu. Opis cudny
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteś dzielna, bardzo się ciesze z Toba razem, że zdecydowali o cc ![]() Gratulacje jeszcze raz ![]() ![]() ps. a mąż kochany
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się tego cewnika I super,że mąż też taki dzielny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia, kochana, żeby Wasz Mały Cud szybciutko przybrał i żebyście mogli być już we troje w domku ![]() ![]() Ps. Mąż kochany ![]()
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
El
Cytat:
2 ja tr mialam podprysznicem na koniec sobie przemywalam z buteli z dziubkiem bardzo latwo mi to szlo. 3 ja mialam na 3 dni 18 - wystarczylo. Cytat:
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Julia Wiktoria, ur. 30.08.2013 r. o godz. 23:05, 3400 g i 53 cm - urodzona SN
Pięknie |
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam foto malutkiwj w inkubatorze, mnie bardzo rozczulają takie zdjęcia, bo ja sama jestem wcześniakiem z 32 tc z wagą 1500 g i 40 cm... |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze ze moj TZ po za kawalerskim nigdy od kad sie znamy niebyl w klubie beze mnie a ze mna ze 3 razy i z 2 wyjscia z pracy po ktorych po niego jechalam. A swoj kawalerski zakonczyl w klubie w ktorym my zakonczylysmy.
Lece do K.
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, to Ty też jestes taki mały cud Diorisha, doczytałam, bardzo mocno trzymam kciuki ![]() szpitala się nei bój |
|
|
|
|
#534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na opis porodu. Choćby nie wiem jak był straszny i tak przeczytam. Cytat:
Super, że w poniedziałek już wychodzisz. Nareszcie! A mała niech pakuje, żeby jak najszybciej być z Wami w domu.
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś Ci umknęło cytowanie i na początku myślałam,że ty też urodziłaś:P
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, ja też pierwsz pieluchy kupiłam te z rossmanna
![]() Maja na razie nei narzeka |
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tak samo ![]() Ja byłam kilka razy bez niego, ot tak, potańczyć. Ale on nigdy, nie ciągnie go zresztą I u nas też panieński i kawalerski skończyły się wspólnie![]() Także dzisiaj w sumie mój mąz idzie pierwszy raz, no ale też nie do klubu
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu- tak na szybkiego bo moje dziecię zaraz będzie się budziło
![]() Na porodówce znalazłam się dlatego, że zaczął boleć mnie brzuch. Na początku myślałam, że to żołądek. W czwartek około 16 zaczął boleć jeszcze bardziej. Stwierdziłam, że pojadę na ktg do szpitala. Poprosiłam mamę, żeby zrobiła mi coś do jedzenia, ale nie mogłam nic przełknąć. Wzięłam prysznic i właśnie tam stwierdziłam, że coś się dzieje na rzeczy. Już nawet nie mogłam wysuszyć włosów, bo bolało strasznie (jeszcze męża nie było w domu, bo pojechał na turniej dla sędziów). Zmyłam jeszcze mój pomarańczowy lakier z paznokci Wzięłam torbę i pojechałam z siostrą do szpitala.Na izbie przyjęć papierologia i kobieta od razu stwierdziła widząc mnie, że idę na porodówkę i tam zrobią ktg. Porodówka super, wyremontowana, nowa. Doktor zbadał mnie, zrobił usg gdzie wyszło, że Mały waży 3200. Zrobili mi ktg ale skurcze były małe. Wysłali mnie i męża (przyjechał migiem z turnieju) do takiej poczekalni i tam siedziałam sobie na takich pufach. Wymiotowałam. Przyszła położna i pyta mnie czy mam tipsy :P (pisałam Wam, że w sobotę miałam iść na wesele do znajomych więc dlatego ich nie obcinałam. A miałam faktycznie długie już, z centymetr wystawały za opuszek). Wzięłam więc pilnik i zaczęłam je piłować, aż z piłowałam Zaraz później znów wzięli mnie na taką jakby rozmowę, stwierdzili że tej nocy nie urodzę i poszłam na patologie ciąży. Tam nie mogłam spać, zwijałam się z bólu. Kilka razy wstawałam i chodziłam po korytarzu. Poszłam do dyżurki i tam pani dała mi dwie no-spy. I jakoś po tym przestało mnie tak boleć. Z rana w piątek przyszła do mnie teściowa (ona jest pielęgniarką, tylko że na innym oddziale) i powiedziała mi, że położna jej mówiła że dzisiaj wypuszczą mnie do domu. Pomyślałam sobie ok, pójdę na wesele :P Rano znów ktg i pisały się skurcze. Na obchodzie doktorek powiedział, że mnie zbadają. I tak gdzieś około godziny 9.00 wylądowałam na samolocie. Najpierw zmierzyli mi miednice. A później doktor stwierdził, że mam 2 i pół cm rozwarcia. I rzucił do mnie hasłem, że „o 13.00 będę mieć cesarkę Niewpółmierność płodowo- miednicza”. Ja trochę w szoku, bo nie spodziewałam się. Ale ok. Z mężem czekaliśmy, strasznie dłużył nam się czas. W międzyczasie hegar. Przed 13.00 wzięli nas na porodówkę, najpierw założyli wenflon a później cewnik (masakra, z całej tej cesarki najgorzej wspominam właśnie to). Jeszcze poczekaliśmy i wzięli mnie na sale operacyjną. Znieczulenie przeżyłam. No i zaczęło się. O 13.36 przyszedł na świat mój synek Przyłożyli mi go do policzka i wzięli go do ważenia/mierzenia. Położna przyszła do mnie i powiedziała, że waży 3060. Mnie zszywali a w międzyczasie mąż siedział z Małym. Dostał 9 pkt bo strasznie był siny. Mierzy 55 cm.I chyba tyle z samej porodówki
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-09-02 o 14:31 |
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
no i się nie udało, Maja ma nos po swoim starym
![]() ale chociaż usta po mnie
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Bojatoja super opis
![]() Też napawasz mnie strachem odnośnie cewnika ![]() No co ty, za wcześnie,żeby stwierdzić:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

no mój by raczej nie poszedł bo 500ł to kupa kasy jednak
no, ale on jeździ po górach itd. więc spali spokojnie taką nutellunię

klaski :
przy cewniku bardzo panikowałam ale w sumie nic strasznego, ale po tym miałam ochotę stamtąd spieprzać
bez Niego nie dałabym sobie rady