Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 21:30   #3841
Opiumalfa
Zakorzenienie

Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Verunka już pisałam że rozumiem to - Opiumalfa mówiła że połowa zostaje w kieszeni foto z ceny pakietu. Poza tym ja zupełnie z inną branżą mam do czynienia. Ale przykładowo rolnictwo jak jest zima to się nie zarabia na tym ale nikt nie płaci latem takim ludziom podwójnie aby przeżyli przez zimę. Wszystko jest w gestii ludzi - albo pracują na maksa by zarobić tyle by oszczędzić kasę albo na zimę mają inne zajęcie.
To ja powiem cos ze strony drugiej jako fotograf. Nie weszlam w ten biznes bo mi sie wydawalo ze to szybka droga do dobrych pieniedzy ale troche z koniecznosci.
Wiedzialam ze np w usa foto zarabiaja bardzo dobrze. Ale w belgii to nie jest mozliwe. Aczkolwiek uwazam ze jest to dosc lukratywna pozycja, jezeli masz talent, traktujesz klientow z szacunkiem i masz dobry marketing. Oczywiscie jestem za tym zeby placic tylko za profejonalne i piekne fotografie.
Tylko ze taki foto domorosly dlugo na rynku by sie nie utrzymal jakby bral jakies kwoty z kosmosu.
To jest temat rzeka.
Taka jest branza slubna i zawsze taka byla. Wiec zamiast narzekac zatrudnijmy sie wszytskie w branzy slubnej i bedzie gitara

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:35   #3842
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apropo gości jeszcze to, mam pytanie:
od jakiego wieku zapraszacie z osobą towarzyszącą??
My od 18 lat. Chyba, że byłby wyjątek i 17-latek od 2 lat miał dziewczynę.
Ale tak ogólnie to zaproszenie dla osoby towarzyszącej wysyłamy od 18 lat, nawet jeśli nie ma stałej partnerki czy partnera. Uznaliśmy że to taki wiek że wypada zaprosić parę, nawet jeśli ma to być koleżanka z klatki.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:38   #3843
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ale tak ogólnie to zaproszenie dla osoby towarzyszącej wysyłamy od 18 lat, nawet jeśli nie ma stałej partnerki czy partnera. Uznaliśmy że to taki wiek że wypada zaprosić parę, nawet jeśli ma to być koleżanka z klatki.
my też mamy takie podejście - pełnoletnich mamy z os. tow.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:39   #3844
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, też mieliśmy taki zamiar. Od 18 to koniecznie, ale pytanie czy młodszyh?
Dzisiaj o tym z koleżanką rozmawiałam i namieszała mi w głowie bo ona uważa, że o 16 to już na bank!
Mam dwie kuzynki które prawdopodobnie będziemy prosić i jedna będzię mieć niecałe 19 - więc tu bez dyskusji, a druga 15,5 (ślub w kwietniu, a ona z grudnia).
Za jednej strony uważam, że to trochę za mało na OS na weselu, a z drugiej wyjdzie, że ona jedna jedyna będzie proszona bez pary.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:43   #3845
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Edit: Jeszcze przykład weselnego biznesu. Orkiestra która bierze "na łepka" 1300 zł za noc. Jakie maja koszty? ZAIKS opłaca sala. Podatku nie płacą bo gdybym chciała fakturę to ja muszę zapłacić. ZUS? Wątpię. Za 4 noce w miesiącu mają na każdego 4000 zł. Nie licze tego że w tyg pracują normalnie na etatach. Kiedyś słyszalam dyskusję między mężczyzną a panem grającym w takim zespole. Ten "grajek" do drugiego kolesia: no ale kto ci broni też założyć zespół. Nie umiesz grac? To się naucz...
I miał rację...
hehe dokładnie Niestety takie czasy. Prawda jest taka, ze nawet jakby sie było mega kiepskim foto i brało 1000zł za uslugi, to i tak sie chetni znajdą, bo niektóre pary wolą mieć byle jaką pamiątkę niz nie mieć jej wcale. Przykre ale prawdziwe.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Verunka już pisałam że rozumiem to - Opiumalfa mówiła że połowa zostaje w kieszeni foto z ceny pakietu. Poza tym ja zupełnie z inną branżą mam do czynienia. Ale przykładowo rolnictwo jak jest zima to się nie zarabia na tym ale nikt nie płaci latem takim ludziom podwójnie aby przeżyli przez zimę. Wszystko jest w gestii ludzi - albo pracują na maksa by zarobić tyle by oszczędzić kasę albo na zimę mają inne zajęcie.
Tez doskonale rozumiem co piszesz i wiem, ze to jest przykre, chciałabym zeby rolnicy wiecej zarabiali, ja jestem z rodziny robotniczej i tez wiem ile rodzice do domu przynosili... Dlatego sama staram sie isc w swój biznes i zarabiac na czym sie da, zeby powoli wyjsc na prostą i spełniac marzenia swoje i dzieci. Ciezko jest i nikt nie daje przepisu na sukces, niestety.

Cytat:
Dobry

Boska!
Były inne kolory?
MUSZĘ jutro do Pepco!

A maszyna to jedno z moich marzeń - mam nadzieję, że będzie i kiedyś dane je spełnić.

Apropo gości jeszcze to, mam pytanie:
od jakiego wieku zapraszacie z osobą towarzyszącą??
Były jeszcze złote opaski z pomarańczowymi cyrkoniami, bardzo ładne równiez moze u CIebie bedą jeszcze inne kolorki.

Co do maszyny, to jakbys była w Krakowie to zapraszam na warsztaty z szycia, prowadze prawie co sobota przy samym Rynku

a młodziezy nie mamy wcale, wiec problem z głowy Jest kuzynka TZta 18 lat, ma chłopaka wiec ich razem zaprosimy, a potem jest kuzyn 9 lat, wiec raczej sam

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Taka jest branza slubna i zawsze taka byla. Wiec zamiast narzekac zatrudnijmy sie wszytskie w branzy slubnej i bedzie gitara

hehe no i ja własnie zamierzam! zaraz was zaleje projektami zaproszen to sie nie ogarniecie!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:43   #3846
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, też mieliśmy taki zamiar. Od 18 to koniecznie, ale pytanie czy młodszyh?
Dzisiaj o tym z koleżanką rozmawiałam i namieszała mi w głowie bo ona uważa, że o 16 to już na bank!
Mam dwie kuzynki które prawdopodobnie będziemy prosić i jedna będzię mieć niecałe 19 - więc tu bez dyskusji, a druga 15,5 (ślub w kwietniu, a ona z grudnia).
Za jednej strony uważam, że to trochę za mało na OS na weselu, a z drugiej wyjdzie, że ona jedna jedyna będzie proszona bez pary.
Nie no, dla mnie 15,5 lat to jednak dziecko...
U mnie w rodzinie problemu nie ma, ale u TŻ jest rodzeństwo, najstarszy będzie miał 18 lat, jego miłość to komputer ale zaproszenie dostanie z osobą. Jego brat rodzony będzie miał prawie 17 lat i zapraszamy go samego. ich siostra 14 lat też. Uważam że jeśli w wieku 16 czy 17 lat nie ma się sympatii to nie ma sensu płacić za byle koleżankę.
Znam pary które były ze sobą od 14 czy 15 roku życia, ale to sporadyczne przypadki. Jeśli Twoja kuzynka ma chłopaka powiedzmy od pół roku i w momencie zapraszania nadal go będzie miała to możesz go zaprosić, chociaż uważam że to i tak za wczesny wiek. Ja osobiście bym jednak nie zapraszała.

Stary 2013-08-30, 21:47   #3847
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
a młodziezy nie mamy wcale, wiec problem z głowy Jest kuzynka TZta 18 lat, ma chłopaka wiec ich razem zaprosimy, a potem jest kuzyn 9 lat, wiec raczej sam
Ty weź zapytaj, bo wiesz.. świat idzie do przodu, więc możemy się zdziwić.

Co do mojej kuzynki, podpytam na jakim ona teraz jest etapie.

Dziewczyny - dzięki za opinie.

Stary 2013-08-30, 21:50   #3848
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

my zapraszamy 16 letnia kuzynke TZ z os. towarzyszaca.
kazdy bedzie z kims a ona co? glupio tak samej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:50   #3849
martucha0205
Rozeznanie

Talking Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Będę czekać na fotki! A gdzie Wam się udało tak tanio znaleźć obrączki?! Rozumiem, że pewnie jakiś mały prywatny jubiler?[/QUOTE]

jutro jade do pewnego miasta moze uda mi sie jakies suknie przymierzyc pokaze jak wroce a obraczki w irlandi byly akurat na 75% sale

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:51   #3850
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
hehe dokładnie Niestety takie czasy. Prawda jest taka, ze nawet jakby sie było mega kiepskim foto i brało 1000zł za uslugi, to i tak sie chetni znajdą, bo niektóre pary wolą mieć byle jaką pamiątkę niz nie mieć jej wcale. Przykre ale prawdziwe.

Tez doskonale rozumiem co piszesz i wiem, ze to jest przykre, chciałabym zeby rolnicy wiecej zarabiali, ja jestem z rodziny robotniczej i tez wiem ile rodzice do domu przynosili... Dlatego sama staram sie isc w swój biznes i zarabiac na czym sie da, zeby powoli wyjsc na prostą i spełniac marzenia swoje i dzieci. Ciezko jest i nikt nie daje przepisu na sukces, niestety.

Co do maszyny, to jakbys była w Krakowie to zapraszam na warsztaty z szycia, prowadze prawie co sobota przy samym Rynku

hehe no i ja własnie zamierzam! zaraz was zaleje projektami zaproszen to sie nie ogarniecie!
To prawda niestety ludzi nie stać na takie rzeczy i nawet na lipne usługi ale tanie (ten tysiąc) znajdą się chętni.

Co do pracy to niestety zgadzam się z tobą i patrzę przez taki pryzmat właśnie. Jest wiele zawodów sezonowych gdzie ludzie się urobią na minimalną płacę.

O ja gdzie są takie warsztaty? dawaj adres!

Rób zaproszenia rób - jeszcze może załapiemy się na zamówienie u ciebie? masz tu spore grono potencjalnych klientek!

Verunka dziękuję za pw

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-30 o 22:06
Stary 2013-08-30, 22:07   #3851
martucha0205
Rozeznanie

dziewczyny co myslicie ovtym fotografie??http://www.koteras-sluby.pl/

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-08-30, 22:24   #3852
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mimo ograniczenia "spamowania" przez pare osób i tak posty tak lecą, że po całym dniu harówki nie nadrobie, bo nie mam siły.. widziałam tylko że był temat fotografow slubnych, ale juz sie kiedyś wypowiadałam to sie powtarzać nie chce.

Odnosnie slubu, to prawdopodobnie jutro zamówimy kotyliony

a ma któraś już wybrane kielichy ? wzór czy coś ? bo w sumie to nie wiem kiedy mniej wiecej zaczac sie oglądać
W kwestii kielichów miałam na oku takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kieliszki-slubne.jpg (25,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6019.jpg (32,5 KB, 13 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:25   #3853
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
piękne te zdjęcia
Stary 2013-08-30, 22:29   #3854
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale mi sie nie podoba.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
W kwestii kielichów miałam na oku takie
Mojej mamy przyjaciolka powziela to zadanie zeby kupic nam kieliszki do zbicia. Powiedxiala, ze musza byc krysztalowe na szczescie!!

No i kupila! Sa takie piekne, ze chyba sobie zatrzymam

Stary 2013-08-30, 22:29   #3855
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, dla mnie 15,5 lat to jednak dziecko...
U mnie w rodzinie problemu nie ma, ale u TŻ jest rodzeństwo, najstarszy będzie miał 18 lat, jego miłość to komputer ale zaproszenie dostanie z osobą. Jego brat rodzony będzie miał prawie 17 lat i zapraszamy go samego. ich siostra 14 lat też. Uważam że jeśli w wieku 16 czy 17 lat nie ma się sympatii to nie ma sensu płacić za byle koleżankę.
Znam pary które były ze sobą od 14 czy 15 roku życia, ale to sporadyczne przypadki. Jeśli Twoja kuzynka ma chłopaka powiedzmy od pół roku i w momencie zapraszania nadal go będzie miała to możesz go zaprosić, chociaż uważam że to i tak za wczesny wiek. Ja osobiście bym jednak nie zapraszała.
a gdy ty miałaś 15,5 to czułaś sie jak dziecko?
ja w takim wieku była na weselu wlasnie i nie zaproszono mnie z os. towarzyszącą tylko samą, chociaż miałam wtedy chłopaka i czułam sie wielce urażona
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:33   #3856
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Zdecydowaliśmy się na nich z każdym nowym dodanym podsumowaniem z wesela jestem coraz bardziej pewna swej decyzji . Dynamicznie i z jajem Myśle że nagrania nie rzucimy szybko w kąt http://www.youtube.com/watch?v=AD5lp3scFLw
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:52   #3857
Opiumalfa
Zakorzenienie

Patrzcie co znalazlam na pmkach 2013.

http://player.vimeo.com/video/69530443

Slub szwagierki kasia tusk.

Stary 2013-08-30, 22:57   #3858
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
piękne te zdjęcia
dziekuje nan tez sie podobaja ma ich wiecej w portfolio w swoim studio sa naprawde ladne

i te kieliszki sa super

my zapraszamy od 18 lat chyba ze wiemy ze te 17 tez maja kogos juz jakis dluzszy czas to tez zaprosimy

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-08-30 o 23:01
Stary 2013-08-30, 23:06   #3859
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witajcie

U nas też od 18 roku życia z os. tow
Poza tym nasi świadkowie nie są parą, są wolni i się zdeklarowali, że sami przyjdą. Będą się bawić razem.

Kupiłam księgę gości dla mojej koleżanki. 45zł taka złota, format A4. Mam nadzieję, że jej się spodoba...
Czytam was i czytam, ale nie mam czasu pisać więc wybaczcie jutro jadę na wesele jestem starszą. Opowiem o wszystkim po powrocie. Życzę Wam udanego weekendu
Stary 2013-08-30, 23:47   #3860
monikkad
Wtajemniczenie

Hej,

u nas nie będzie osób w wieku 16-18 lat, więc problem odpada Jeden mój kuzyn 19 lat, ale jak dla mnie to już się jak najbardziej kwalifikuje na osobę towarzyszącą, chociaż nie ma stałej dziewczyny. Ale zapro z osobą dostanie oczywiście.

Co do kieliszków to my mamy takie jak w załączniku, ale nie do tłuczenia tylko do szampana na toast i będą na pamiątkę. A kieliszki do tłuczenia mamy od hotelu i możemy je sobie legalnie rozbić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kieliszki.jpg (29,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-08-31, 08:23   #3861
ParisParisienne
Rozeznanie

Wstawac spiochy!!!!

Ja mam taka refleksje dotyczaca os. towarzyszacej....

Nawet jesli Wasza kuzynka/siostra/brat cioteczny czy kto tam inny maja stalego partnera, ktorego znacie z imienia i nazwiska i wszystko jest cacy, to radze Wam domowic kilka zaproszen czystych, w razie czego gdyby sie jednak rozstali nie po zlosliwosci, ale u znajomych byla taka sytuacja: wszystko wydrukowane i do rozdania, a jedna para wlasnie zerwala i PM NIE MIALA dodatkkowych zaproszen - glupota, wiem i niestety ale ta dziewczyna dostala inne zaproszenie niz wszyscy, takie "recznie" wykonane normalnie wstyd dla tej PM....

Ja np domawiam 20 zaproszen czystych, to wypelnienia. Z dwoch powodow:
1. Na takie wlasnie przypadki, choc wiadomo, ze to rzadkie
2. Jak ktos mi na wstepie odmowi, to bede "dopraszac" innych i wtedy juz wpisze sama.

Aaaaahh musze sie Wam pochwalic!! Mam juz zalatwiony make-up!!!

http://www.makeupwarszawa.pl/

a slubne wygladaja tak:

http://www.makeupwarszawa.pl/makijaz-slubny.html

co sadzicie?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:01   #3862
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

paris mnie sie podoba

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:11   #3863
kasia1201
Rozeznanie

Paris ja tez zamierzam zaprosić osoby inne jeśli ktoś mi odmówi bo mam wielką rodzinę i mósiałam zrezygnować z dalszych osób. U mnie będzie sporo osób w wieku 15-17 lat ale ja zapraszam je same bo to dzieci już kuzynostwa dla których jestem ciotka i nie chce wydawać kasy na jakieś ich pierwsze miłości czy kolegów ze szkoły ( mnie tez wtedy zapraszano samą) . Co do makeup- a ślicznie są , delikatne.
Stary 2013-08-31, 09:29   #3864
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Wstawac spiochy!!!!

Nawet jesli Wasza kuzynka/siostra/brat cioteczny czy kto tam inny maja stalego partnera, ktorego znacie z imienia i nazwiska i wszystko jest cacy, to radze Wam domowic kilka zaproszen czystych, w razie czego gdyby sie jednak rozstali nie po zlosliwosci, ale u znajomych byla taka sytuacja: wszystko wydrukowane i do rozdania, a jedna para wlasnie zerwala i PM NIE MIALA dodatkkowych zaproszen - glupota, wiem i niestety ale ta dziewczyna dostala inne zaproszenie niz wszyscy, takie "recznie" wykonane normalnie wstyd dla tej PM....
Ja omijam ten problem robiąc wszystkie zaproszenia do wypełnienia. Mam ładny charakter pisma, więc będziemy uzupełniać imiona i nazwiska przed samym rozdawaniem.

Co do młodzieży to u nas jak pisałam prawdopodobni tylko dwie kuzynki, to wpiszę po prostu "z osobą towarzyszącą".

Stary 2013-08-31, 09:40   #3865
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawac spiochy!!!!

Ja np domawiam 20 zaproszen czystych, to wypelnienia. Z dwoch powodow:
1. Na takie wlasnie przypadki, choc wiadomo, ze to rzadkie
2. Jak ktos mi na wstepie odmowi, to bede "dopraszac" innych i wtedy juz wpisze sama.

a slubne wygladaja tak:

co sadzicie?
bardzo ładne makijaże

co do tych zaproszeń to warto zamówić to prawda szkoda że nikt nie pomyślał razem z nimi. Teraz łatwo się mówi a jak będzie już cały ten kierat przygotowań to drobiazgu uciekają a czasem mogą się przydać

Stary 2013-08-31, 10:20   #3866
kuli1986
Raczkowanie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:

My tez jesteśmy zdania, ze zapraszamy od 18. Mamy taka sytuacje kuzynostwa co maja po 17 i 16 lat wiem, ze maja chłopaków :p ale zaproszenie dostają z rodzicami, przy rozdawaniu zaproszeń zaznaczymy ze jezeli beda chcieli to mogą przyjść os. tow. tylko po potwierdzeniu. Taka przyjelisny zasadę i nie chcieliśmy jej zmieniać.bo reszta kuzynostwa co maja po 15 lat to tez by potem chcieli taki zaproszenia lub czuli urazeni.

kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:47   #3867
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a gdy ty miałaś 15,5 to czułaś sie jak dziecko?
ja w takim wieku była na weselu wlasnie i nie zaproszono mnie z os. towarzyszącą tylko samą, chociaż miałam wtedy chłopaka i czułam sie wielce urażona
Oczywiście że nie ale teraz 13-latki też czują się dorosłe i co, mam zapraszac z osobą towarzyszącą? Może i taka 15-latka poczuje się urażona ale jej rodzice na pewno nie i fakt że zaproszę ją samą nie powinien sprawic że pół rodziny się obrazi i nie przyjdzie. Znam osoby, które zapraszają 20-latków bez osoby towarzyszącej.
Każdy zaprasza wg własnego uznania. Dla mnie 15 lat to jeszcze nie wiek na zaproszenia podwójne. My zapraszamy od 18 lat, chyba że tak jak pisałam, 17-latek od 2 lat ma dziewczynę. W wieku 15 lat te sympatie są na ogół krótkotrwałe, w dniu zapraszania będzie chłopak ale już 2 tyg później nie i zamiast niego pójdzie jakiś kolega z podwórka.
My mamy za dużo takich nastolatków od strony TŻ żeby wszystkich zapraszac z osobami. Poza tym wiek 18 lat jest pewną jasno określoną granicą. A tak to 15-latka dostanie zaproszenie z chłopakiem ale 14-latek już nie i foch? Bo to tylko rok różnicy. To i zaraz 13-latek się oburzy...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Nawet jesli Wasza kuzynka/siostra/brat cioteczny czy kto tam inny maja stalego partnera, ktorego znacie z imienia i nazwiska i wszystko jest cacy, to radze Wam domowic kilka zaproszen czystych, w razie czego gdyby sie jednak rozstali

a slubne wygladaja tak:

co sadzicie?
My robimy zaproszenia sami więc zawsze będzie możliwośc dorobienia.
Ja miałam kiedyś sytuację kiedy śluby kuzynów były w odstępie 3-miesięcznym i w tym czasie rozstałam się z chłopakiem. Na to drugie wesele zabrałam dobrego kolegę, ale na winietce było nazwisko tego poprzedniego. Mogli spytac czy dawac to samo czy coś się zmieniło. Akurat ten kolega obrócił to w żart, ale gdyby to był nowy chłopak to mógłby nie byc zadowolony...

Gratuluję makijażystki
Odnośnie jakości, ja się nie wypowiadam bo się na tym nie znam. Dla mnie jest ładnie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
My tez jesteśmy zdania, ze zapraszamy od 18. Mamy taka sytuacje kuzynostwa co maja po 17 i 16 lat wiem, ze maja chłopaków :p ale zaproszenie dostają z rodzicami, przy rozdawaniu zaproszeń zaznaczymy ze jezeli beda chcieli to mogą przyjść os. tow. tylko po potwierdzeniu. Taka przyjelisny zasadę i nie chcieliśmy jej zmieniać.bo reszta kuzynostwa co maja po 15 lat to tez by potem chcieli taki zaproszenia lub czuli urazeni.

O właśnie! U nas tak samo, nastolatków zapraszamy na jednym zaproszeniu z rodzicami. Od strony TŻ jest sporo takich nastolatków, jakbym miała zapraszac ich z osobami towarzyszącymi to mielibyśmy 15 osób więcej. Gdybym spała na pieniądzach to mogłabym zaprosic nawet 300 osób ale nie po to odrzucam ciocię której nie widziałam 10 lat żeby zaprosic przypadkowego kolegę kuzynki...

Stary 2013-08-31, 11:24   #3868
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
zdjęcia ma ładne, ale ostatnio robi wszystkie że tak powiem na jedno kopyto. Terminy ma napięte, bo praktycznie większość par z okolicy i nie tylko chce go mieć.

Robił reportaż ze ślubu znajomej, zabrali go ze sobą do Hiszpanii i wiecie co? Do albumu wkleił jej kilka zdjęć, których nie chciała to po pierwsze, a po drugie zdarzyły się też foty, na których w ogóle nie ma PM.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:52   #3869
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
zdjęcia ma ładne, ale ostatnio robi wszystkie że tak powiem na jedno kopyto. Terminy ma napięte, bo praktycznie większość par z okolicy i nie tylko chce go mieć.

Robił reportaż ze ślubu znajomej, zabrali go ze sobą do Hiszpanii i wiecie co? Do albumu wkleił jej kilka zdjęć, których nie chciała to po pierwsze, a po drugie zdarzyły się też foty, na których w ogóle nie ma PM.
Może założył (błędnie), że skoro chcieli zdjęcia w Hiszpani to zależy im na widokach?

A co sądzicie o tej parze?
http://www.robertjedlinski.pl/
http://martajedlinska.pl/
Co prawda jego zdjęcia podobają mi się bardziej, ale ich cena w duecie jest przystępna. Bo jak na razie to jedni z moich faworytów.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:14   #3870
ana909
Erudycja

witajcie, ogolnie chcialam Wam powiedziec ze "prawie" znikam z tego forum, bede was podczytywac i czasem sie udziele ale ogolnie bedzie to bardzo rzadko. Sis o ktorej Wam opowiadałam przeczytala kilka moich komentarzy na temat swój i naszej rodziny i naopowiadala w domu taki stek bzdur ze to sie w glowie nie miesci przez co oczywiscie bede miala problemy. Nie wiem co zamierza w ten sposob zyskac ale nie zamierzam dawac jej pretekstow do utrudniania mi zycia. Takze do miłego

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości