|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - atrakcje cenowe: "kup teraz" część X
Cytat:
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Zamawiała może któraś z Was http://allegro.pl/jesien-kurtka-park...04574558.html?
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałyście może ostatnio jakieś fajne bluzki/koszule z kołnierzykiem, jakieś jasne do pracy? polecicie coś?
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następnie wyszukaj zeszłoroczną zimową kurtkę i sprawdź czy odpowiada Ci szerokością, długością rękawa i długością ogólną- czy nowa ma być taka sama czy może krótsza lub dłuższa. W zależności od tego, zamów krótsza, dłuższą lub takiej samej długości ![]() Uczulam jedynie na to by pytać sprzedających od długość od ramienia! Bo długość całkowita może nas zmylić. Sam kołnierz czy to w koszulach czy kurtkach przeważnie ma kilka cm. I po odliczeniu okazuje się, że jednak kurtka/koszula wychodzi za krótka, bo sprzedający zmierzył sobie długość razem z kołnierzem.. a kiedy odpadnie nam 5 cm to jest jednak sporo. Natomiast mierząc wszystko od ramienia, nie ma szans by się nadziać ![]() I to tyczy się wszystkiego. Sweterków, sukienek, koszul. Najpierw mierzymy siebie, potem ubrania, które już mamy w szafie. I jeżeli sprzedający nie oszukuje w podawaniu wymiarów - a bądźmy szczere, zdarza się to rzadko - to spokojnie kupisz ubrania, które będą Ci pasowały. Gdyby każda się do tego dostosowała to nie byłoby pytań - czy "rozmiarówka jest standardowa" . Dla mnie np standardowe XS to tak 78-82 cm w biuście. Dla kogoś innego ten "standard" może być zupełnie inny, więc uważam, że to pojęcie względne
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2013-08-30 o 23:37 |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/long-najmodniejsza...509135195.html a taką spódnicę kupowałyście? albo podobną z allegro?jak z jakością materiału?
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda firma ma inną rozmiarówkę. I to, że w zeszłym roku miałaś S nie oznacza, że w tym też kupisz kurtkę w rozmiarze S. Ja noszę na co dzień XS/S ,a np ramoneskę mam Mkę, bo taka mała wychodziła. Także nie sugeruj się rozmiarem naprawdę tylko wymiarami, bo to one są najważniejsze i w ten sposób nie kupisz nic za małego czy za dużego. Wystarczy spojrzeć na kilka aukcji załóżmy kurtek w rozmiarze S. Jedna ma 82 cm w biuście, druga 86, a trzecia 96 cm (dzisiejszy przykład kurtki ze skórzanymi rękawami) . Tak więc wymiary są naprawdę przeróżne. I tak jak pani z biustem 96 cm nie zmieści się w tą pierwszą, która ma 82 cm, tak ta pierwsza utopi się w tej trzeciej, która ma 96 cm Jeżeli masz wątpliwości, bo kurtka ma futerko to najlepiej zmierz choćby stacjonarnie pierwszą lepszą ramoneskę z futerkiem i sprawdź po kryjomu w przymierzalni jakie ma wymiary i czy taka szerokość odpowiadałaby Ci ![]() Cytat:
![]() No tak - i ja kilkakrotnie pisałam, że lecą w kulki, bo do dziś nie wysłali paczki, mimo, że już 23 sierpnia został przydzielony jej numer Wkurzyłam się i napisałam do nich. Okazało się, że nie mają tego modelu narzutki i czekają na dostawę ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Nie wiem czy zauważyłaś ale edytowałam wiadomości i dodałam jeszcze to : " Uczulam jedynie na to by pytać sprzedających od długość od ramienia! Bo długość całkowita może nas zmylić. Sam kołnierz czy to w koszulach czy kurtkach przeważnie ma kilka cm. I po odliczeniu okazuje się, że jednak kurtka/koszula wychodzi za krótka, bo sprzedający zmierzył sobie długość razem z kołnierzem.. a kiedy odpadnie nam 5 cm to jest jednak sporo. Natomiast mierząc wszystko od ramienia, nie ma szans by się nadziać "I jeżeli dostosujesz się do tych kilku rad to naprawdę możesz ze spokojem czekać na zamówioną odzież ![]() Jeszcze odnośnie sukienek, które w rzeczywistości tyłka nawet nie zakrywają : Gdyby dziewczyny zwracały uwagę na wymiary, a nie na rozmiar i tytuł aukcji to uniknęłyby wielu rozczarowań. Mam na myśli "sukienki", które nawet tyłka nie zakrywają i "tuniki" , które bardziej przypominają długością bluzki ja np wiem, ze dla mnie sukienka żeby zakrywała tyłek i wyglądała ok, musi mieć minimum 83 cm długości. I naprawdę warto zmierzyć swoje sukienki, bluzki, tuniki i porównywać długości do tych podanych w aukcji. Ja np przeglądam teraz oferty cocoroco_company i większość tych "sukienek" powinna znajdować się w kategorii "tuniki", bo nie wiem jak coś o długości 72 cm, mogłoby być sukienką. No chyba, że dla osoby, która ma poniżej 150 cm wzrostu. I w ten sposób sprzedający nabiera niejedną nieuświadomioną kobietę, która jak widzi tytuł "sukienka" to już na wymiary uwagi nie zwraca ![]() To się nagadałam od razu mi lżej na sercu haha
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2013-08-30 o 23:39 |
||
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Widział ktoś może aukcję z tą torebką
?https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3462
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie szukam koszuli. super jest ta! nie wiem czy nie przymierzałam takiej na targu, ale były same Lki! ciekawe czy fajny materiał ma, bo niektóre to szmatki ;/i nie wiem czy brać ciemną czy taką jasną na przykład: http://allegro.pl/new-klasyczna-kosz...443957272.html
|
|
|
#3704 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Allegro - atrakcje cenowe: "kup teraz" część X
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do tych sukienek/tunik to też masz rację. Jeśli kupuję sukienkę o dlugości 80cm, to na mnie to będzie sukienka ( jestem niska), ale co myśli sobie osoba 170cm kupując takową? Magiczne wydłużenie? |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Allegro - atrakcje cenowe: "kup teraz" część X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Allegro - atrakcje cenowe: "kup teraz" część X
Dziewczyny,
szukam takiej koszulki: http://allegro.pl/m-koszulka-damska-...506206780.html czy mozecie polecic jakiegos sprzedawce u ktorego kupowalyscie i bylo ok? |
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
pamietam , ze marsel wysyła paczki, ale trzeba długo czekac, mi nigdy nie odpisali na wiadomosc, ale paczka zawsze doszla, choc tez sie troche wkurzałam
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zamówiona a jakby ktoś był ciekaw tych butków -> http://allegro.pl/sale-70-botki-jesien-cwieki-motocyklowki-nity-39-i3511383695.html to poniżej zdjęcia
Edytowane przez levana Czas edycji: 2013-08-31 o 11:37 |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teraz mnie skusiłaś tą kurtką! chyba zamówię niebieską myślicie że nada się na zimę? |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Co do narzutek od marsel to długo się będzie czekało, ponieważ oni z Chin zamawiają, za grosze. Najlepiej znaleźć stronę z której zamawiają, założyć konto i zapłacić przez PayPal, bez pośredników = paczka będzie szybciej (czeka się ok 2 tyg)
Np.: znalazłam już tę koszulę w usta z All za 10$ z darmową dostawą więc wychodzi 30zł za nią a nie 50zł (z wysyłką) jak na Allegro. Dodatkowo PayPal daje zabezpieczenie i jeśli paczka nie dojdzie jest możliwość zwrotu pieniędzy. A co do samych narzutek z rękawami z ekoskóry, znalazłam kilka zdjęć w Internecie, ale nie jestem pewna czy to ta sama
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni mają długi tułów, inni krótki, jedni są szczupli, a drudzy mają troszkę więcej ciała, jedni mają 152 cm wzrostu, inni 175. Po to są wymiary,żeby każdy się zmierzył i zobaczył jaka ta sukienka będzie dla niego - czy ledwo za tyłek czy do połowy uda np. A niektórzy lubią takie kuse mini sukienki, więc też nie powinnaś tego oceniać. To, że Ty czegoś nie lubisz i Ci się nie podoba, nie oznacza, że innym również.Mi również lżej na sercu.
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moglabyś zdradzić na jakiej stronie znalazłaś koszulę?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie z ciekawości wyszukałam sobie tą stronę i wykryło mi na niej trojana, więc ostrzegam.
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez hailie21 Czas edycji: 2013-08-31 o 13:22 |
||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
To może weszłyśmy na dwie różne strony. U mnie cena była 9,99 (dolarów lub funtów, nie pamiętam).
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3719 |
|
Przyczajenie
|
post skasowany
Edytowane przez bulka07 Czas edycji: 2013-08-31 o 14:22 |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Boję się, że nie trafię z rozmiarem 

No nie wiem... Jutro się wymierzę

?