Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 11:01   #3481
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, wcielo mnie - mamy od 2 dni goraczke 38-39 st. Zeby ida , meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli . Teraz temp 39 dalam ibum u czekam...
Skorzystam i moze troche poczytam ci u was.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojjj biedny

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Byłam dziś za zakupach i kupiłam dla małego przesliczne butki na chłodne dni, jutro zrobię im zdjęcie. Ogólnie to jestem przemęczona i padam na twarz, oby jutro się udało odpocząć.

Neti patrz co dorwałam w h&m
cudowny model i tak patrzę, bo on z Dorotką wagowo podobnie, ale dłuższy i szczuplejszy chyba jest. Dorka wchodzi w rozmiar 80 teraz, a młody?

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Wiecie co,Nadia ma chyba pleśniawki. Na początku myślałam że coś z mleka jej tam w buźce zostało, a teraz patrze i w niektórych miejscach ma aż ranki. Teraz juz wiem dlaczego placze i nie chce jeść. Biedne to moje dzieciątko, jak nie szczepienie, to zęby, jak nie zeby to odparzenie.. ajj
aphtin, ew. flukonazol na receptę lub nystatynę na receptę też, jeśli po aphtinie nie zejdą

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Bijkora..ucaluj malutką..biedna

Do mam które używają Holle.... chce jakieś zamówić...najlepiej 2 bezglutenowe..i 2z glutenem... Jest ich sporo-ktore polecacie? Od kogo kupowalyscie?
Aha i lepiej mleczne..czy bezmleczne?
Neti, weź ty sobie zapisuj może to wszystko bo ciągle o to samo pytasz

mleczne lub bezmleczne, wsio ryba jeśli nie ma alergii, ALE bezmleczne musisz na mleku robić (lub możesz dodać do deserku czy obiadku - pamiętaj, że jaglana jest słodkawa, więc do obiadu nie bardzo)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Szelek nie kupuje,Blanka teraz śpi między nami,więc Przykryta nasza kołdrą,nie ma możliwości żeby się rozkopac.

.
ty pewnie na samo słowo SZELKI dostajesz k...cy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooo, fajnie, ze o tym piszesz Czaje sie wlasnie na jakas kaszke "dla doroslych"
polecam kaufland jeśli masz, tam ogrom kasz jest, na pewno jaglana jest, różne kuku też są

Cytat:
A jaką ta kukurydziana? Ja wczoraj szukalam w tesco..wzystkie ryżowe....a bezglutenowej nie ma..

a gdzie szukałaś bo takich najzwyklejszych do gotowania to nie na dziecięcym dziale, tylko normalnie na kaszach/ryzach

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Little, a czemu średnio zadowolona jesteś? Mam nadzieję, ze Oli się spodoba czaje się jeszcze na garnuszek na klocuszek ale to już używkę chcę upolować, nie stać mnie na same nówki z fiszera.

A właśnie, mam takie pytanie: co sądzicie. (Szaja?) Moja siostrzenica często wymiotuje. np zje w przedszkolu śniadanie i Albo wypija rano mleko, zanim wejdzie to przedszkola to już... oczywiście nie codziennie, no ale kilka razy jej się zdarzyło. Była u pediatry i raz powiedział, ze wirus, a potem, wymacał itd i powiedział, ze ten układ nie funkcjonuje za dobrze i dlatego tak się dzieje, kazał pić tylko wodę a nie soki no i coś tam dał. no i wszystko ze niby wirus. A ja tak sobie myślę... no bo jak wiecie jesli chodzi o żywienie niemowląt, moja siostra dawała małej takie normalne," dorosłe" zupy już mniej więcej od 7,8 miesiąca. Często te gotowane przez moja mamę czyli tłusto, słono, ze śmietaną. Nie wspomnę o słodyczach, ze pierwsze mersi zjadła jak miała jakieś pół roku,teraz dzień bez "ciuciu" się raczej nie zdarza. Czy właśnie takie żywienie za czasów niemowlęcych nie ma przypadkiem skutków w postaci tych obecnych incydentów z ?

garnuszek mamy, po Agu, która na chrzciny dostała, ale jeszcze nie wyjęłam. W sumie mamy prawie same duperele grzechotkowe, muszę pochować bo widzę już kiepskie zainteresowanie

Możliwe, ALE ja bym do gastrologa poszła, bo tak - robaki mogą być, na przykład, może być refluks! albo na tle stresowym
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:15   #3482
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
neti ale kaszki ryżowe są bezglutenowe właśnie
No tak..ale ryżowa u nas odpada....bo kupki
To muszę szukać bezglutenowej nie ryzowej..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:19   #3483
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42553937]
polecam kaufland jeśli masz, tam ogrom kasz jest, na pewno jaglana jest, różne kuku też są
[/QUOTE]
Uwielbiam ten sklep, najchetniej bym tam wszystkie zakupy robila, ale w tym zapyzialym Gdansku niestety go brak :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:24   #3484
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Neti, kukurydziana jest bg, jaglana też. I gryczana, ale to od 10mca jakoś.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-08-31 o 11:26
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:27   #3485
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej lejsid, u nas nocka jak tralalala babel wstal o 6, o 9 padl prrzy cycku i wstalismy o 11 a taty dalej nei ma, na firmowym tenisie jest wrrrr

Buziaki, ide cos wszamac i nadrobie pewnie wieczorkiem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:33   #3486
nancykenator
Zakorzenienie

Witam się z rana, przeczytałam ale nie mam siły na nic, z Małym zaliczylismy pierdyliard pobudek w nocy i to takich dziwnych, że po prostu nie wiedziałam, jak mu pomóc, budził się z płaczem ale takim okropnym, więc ja go do cyca (to zawsze skutkowało) a tu suprajs bo nie chce, wygina się, macha głową i płacze, ani cycka, ani nosić ani bujać. W końcu go położyłam na naszym łóżku, przytuliłam go i głaskałam i szuszałam i w końcu usnął. I tak kilka razy w nocy. Od 3 do 4 nie spał, bo chciał się bawić a od 6 już na nogach.
Oczywiście jak tż potrzebuję to go nie ma, pojechał do mechanika, bo ten zajefajny samochód sprawdzony u mechanika miał coś tam pęknięte i trzeba było uszczelnić także pan mąż u mechanika a ja z Bobkiem urzęduję od rana.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:39   #3487
aska27adopcje
Zadomowienie

nancy jak ja cie rozumiem .. moja usnela w nosidle to po 15 min ja j.ebany pies obudzil. a tak mi tu bylo dobrze za.miastem ... nawet wyjsc nie moge bo szczekaja bydlaki, a w domu co jakis czas mosj przyjacioly mordy pruja takoe pchly 2 male ... teraz wziela triche ja do ponoszenia bo sie zaczelam drzec ze wracam do domu , bo juz nie daje rady ... jade po cos do apteki dla mlodej ...
Stary 2013-08-31, 11:39   #3488
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Szaja...pytam..bo idę do sklepu i głupieje od widoku tego co na polkach. Ale dziękuję...kutz wszystko wiem...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:45   #3489
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz.

Dzisiaj u nas jest tzw "Pożegnanie lata z ulicą Ogrodową", taki spory dość festyn na naszej ulicy, TŻ i tata pomagają w organizacji i zaraz będą rozstawiać namiot. Mam chwilę spokoju, bo bąbel z tatusiem spacerują na zewnątrz. A ja grzebię w ogłoszeniach motoryzacyjnych.

Dziewczyny, powiem Wam tak - w czasie tych sytuacji nie było mi faktycznie do śmiechu, ale po fakcie już jest, także... nie przejmujcie się, bo ja też się z tego teraz śmieję. Choć pewnie spotka mnie taka niespodzianka pająkowa jeszcze milion razy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:46   #3490
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
A jaką ta kukurydziana? Ja wczoraj szukalam w tesco..wzystkie ryżowe....a bezglutenowej nie ma..

Ja kupiłam zwykła, na dziale spożywczym ale tak jak mówię gotuje ja na wodzie i potem do czegoś dodaje. Kukurydziana jest bezglutenowa. Jak chodzi o te dla dzieci to u nas w Tesco też nie ma kuku, wiec jak taka byś chciała to może gdzieś w sklepie internetowym poszukaj.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Neti w ogóle w hm są teraz różne sowki ją chce Hani takie buciki z sowkami kupię.

U nas noc średnia czuje sie bardzo nie wyspana...

A co do życia jakoś nie czuje sie ostatnio super. Tzn tak jakby bez fajerwerków nic interesującego sie nie dzieje, a z drugiej strony średnio mi sie coś chce.... Mam nadzieję ze to minie.
Oj wiem o czym piszesz. Ostatnio czuję się podobnie szczególnie że pogoda nie była najlepsza i juz się zastanawiam co będę robić za jakiś czas jak nie będzie słonka bo nawet spacerów nie będzie a jak będą to raczej krótkie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Bijkora strasznie wspolczuje Nadusi .. buziaki dla niej ja od 6 probuje uspic malutka bez skotku ..juz jest mega histeria nosze na rekach i wymiekam. byla 30 min w nosidle tez nic .. jiz nie mam pomyslow ...

dziewczynu ona dalej wyje, nie spi, a ja razem z nia .. juz nie mam sily. jestem sama. zaraz zwariuje i mnie do psychiatryka wywioza ...
Bidulo a dałaś jej coś? Jakiś paracetamol? Nie wiem czy pisałaś może przeoczyłam

Cytat:
Kukurydziana jest bezglutenowa, ta dla dzieci i "dorosła" też

Szaja W sumie to mały nosi teraz jeszcze 74, wczoraj miał body 80 to było troszkę luźne, ale to chyba od rozmiaru zależy.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:54   #3491
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Witam się z rana, przeczytałam ale nie mam siły na nic, z Małym zaliczylismy pierdyliard pobudek w nocy i to takich dziwnych, że po prostu nie wiedziałam, jak mu pomóc, budził się z płaczem ale takim okropnym, więc ja go do cyca (to zawsze skutkowało) a tu suprajs bo nie chce, wygina się, macha głową i płacze, ani cycka, ani nosić ani bujać. W końcu go położyłam na naszym łóżku, przytuliłam go i głaskałam i szuszałam i w końcu usnął. I tak kilka razy w nocy. Od 3 do 4 nie spał, bo chciał się bawić a od 6 już na nogach.
Oczywiście jak tż potrzebuję to go nie ma, pojechał do mechanika, bo ten zajefajny samochód sprawdzony u mechanika miał coś tam pęknięte i trzeba było uszczelnić także pan mąż u mechanika a ja z Bobkiem urzęduję od rana.

Moze w dzien odespicie

Jak mnieTZ wnerwia
Wygarnelam mu wczoraj co mi lezy na watrobie, a on? Cisza, a za chwile: nie bede tego komentowal :/
I jak tu gadac szczerze z takim czlowiekiem?

Takze od wczoraj ciche dni
I dobrze!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:59   #3492
hope01
Zakorzenienie

silver, a jakie masy te szelki?

Wiecie co Bąbosz zrobił śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara.
Ja się rano budzę, bo słyszę walenie w klawiaturę. Patrze - dziecka nie ma!
Odwracam się a on na tym stoliku siedzi!!!! Myślałam że na zawał dupne!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:09   #3493
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej lejsid, u nas nocka jak tralalala babel wstal o 6, o 9 padl prrzy cycku i wstalismy o 11 a taty dalej nei ma, na firmowym tenisie jest wrrrr

Cytat:
Jak mnieTZ wnerwia
Wygarnelam mu wczoraj co mi lezy na watrobie, a on? Cisza, a za chwile: nie bede tego komentowal :/

I dobrze!!
faceci....

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jeszcze ich nie mam u siebie. Muszę je od siostry wziąć. Jak będę miała to napiszę

Dziołszki, jak ja Wam zazdroszczę że Wasi Tż mają wolne weekendy. Ja dziś znów sama cały dzień

Ale....jutro ma wolne. A jutro nasza pierwsza rocznica ślubu Darie zostawiamy u t. i idziemy na randewu

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Wiecie co Bąbosz zrobił śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara.
ale kombinator
Stary 2013-08-31, 12:11   #3494
aska27adopcje
Zadomowienie

hope witaj w moim swiecie, wchodzenie tam gdzie nie trzeba to jlubione zajwcie mlodej ...

Laski a co kupic jej ns to zabkowanie ??? zel mamy ale to 3 x dziennie tylko mozna ...
Stary 2013-08-31, 12:11   #3495
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie wiem co dziś robić. Obdzwoniłam trzy koleżanki i żadna nie ma dziś czasu

Nudzi mi się.
Chyba będę musiała iść na spacerek z Darią do parku....sama
Stary 2013-08-31, 12:22   #3496
Konto usunięte

Nawijko, jakbym mojego słyszała

Aśka, ibum, żel, coś do gryzienia, przytulanie na rękach
Stary 2013-08-31, 12:25   #3497
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o matko!!!!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ale....jutro ma wolne. A jutro nasza pierwsza rocznica ślubu Darie zostawiamy u t. i idziemy na randewu
najlepszego!!!!!!!!!!:cmo k:

Cytat:
Ale zazdroszczę
Super godziny pracy!!
no fakt, w tej pracy godziny pracy sa na +, zwlaszcza gdy sie samemu uklada plan
ale nie wiem czy nie wolalabym posiedziec normalnie od 8 do 16 ale za to w domu miec SWIETY SPOKOJ, a tak co z tego ze w pracy krotko jak w domu nadrabiam z nawiazka ehh, juz nie smencem

co do nudy - ja sie zabieram za polkowe porzadki w mojej "pracowniczej" szafce. od wrzesnia '12 sie za to zabieram
ale po co, lepiej zostawic sobie na ostatnia sobote wakacji, nie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:27   #3498
aska27adopcje
Zadomowienie

Szajus kupie ibum .. co do rak i tulenia nawet nosidlo nie pomagalo dzis a zawsze dziala ... mloda w koncu padla po 6 godz niespania ... jade do apteki ...
Stary 2013-08-31, 12:36   #3499
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

A co do życia jakoś nie czuje sie ostatnio super. Tzn tak jakby bez fajerwerków nic interesującego sie nie dzieje, a z drugiej strony średnio mi sie coś chce.... Mam nadzieję ze to minie.
Normalka, gdyby ciągle się coś działo to było by...nudne

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Little, a czemu średnio zadowolona jesteś? Mam nadzieję, ze Oli się spodoba czaje się jeszcze na garnuszek na klocuszek ale to już używkę chcę upolować, nie stać mnie na same nówki z fiszera.

Ola śpi.

Bijkora, moja mama też by chętnie dawała Oli jakie rarytasy, twierdzi, ze jest za duża i się nie najada tym, co ja jej daje.

A właśnie, mam takie pytanie: co sądzicie. (Szaja?) Moja siostrzenica często wymiotuje. np zje w przedszkolu śniadanie i Albo wypija rano mleko, zanim wejdzie to przedszkola to już... oczywiście nie codziennie, no ale kilka razy jej się zdarzyło. Była u pediatry i raz powiedział, ze wirus, a potem, wymacał itd i powiedział, ze ten układ nie funkcjonuje za dobrze i dlatego tak się dzieje, kazał pić tylko wodę a nie soki no i coś tam dał. no i wszystko ze niby wirus. A ja tak sobie myślę... no bo jak wiecie jesli chodzi o żywienie niemowląt, moja siostra dawała małej takie normalne," dorosłe" zupy już mniej więcej od 7,8 miesiąca. Często te gotowane przez moja mamę czyli tłusto, słono, ze śmietaną. Nie wspomnę o słodyczach, ze pierwsze mersi zjadła jak miała jakieś pół roku,teraz dzień bez "ciuciu" się raczej nie zdarza. Czy właśnie takie żywienie za czasów niemowlęcych nie ma przypadkiem skutków w postaci tych obecnych incydentów z ?

Mi się wydaje, że ma ogromny wpływ jak wszystko w pierwszym roku życia dziecka. Np. nie rozumiem gadania: 'troszkę za grube dziecko? A nie szkodzi, przyjdzie choroba to będzie z czego zrzucać' albo 'lepiej za grube niż za chude' albo 'chce to niech je ile może' A guzik prawda bo to mama karmiąc niemowlaka ma wpływ na ilość jego komórek tłuszczowych i to czy w przyszłości będzie miało problemy ze zbytnim przybieraniem na wadze. Nie przekarmiając a karmiąc w sam raz mamy większą pewność, że dziecko będzie rosło w sam raz. Of kors liczą się geny ale nie zwalajmy na nie całej odpowiedzialności.
Tak samo z tym, że Mała Twojej siostry ma podrażniony żołądek-niedopasowana dieta do możliwości małego organizmu.

Jejku a mój TŻ wciąż nie rozumie, że dobre/złe nawyki kształtujemy od początku. Często robi coś 'na pałę' mówiąc, że oba teraz i tak niczego nie rozumie. Taaaa, przez takie chodzenie na łatwiznę dziś, jutro mam dwa razy więcej roboty i wyrzutów czemu ona robi tak a tak

Cytat:

Moze w dzien odespicie

Jak mnieTZ wnerwia

I dobrze!!
Uwielbiam tą łatwość komunikacji i okazywania uczuć u facetów

My na ławeczce, Maluch śpi. Coś mi wczoraj zaszkodziło, tak jak Silver.

Bokeh-zwracam honor termometrowi Jak ktoś nie czyta instrukcji i pomiarem do ucha mierzy czoło i to jeszcze nie tak jak trzeba to mu później wychodzą 32‘C

Black ano gdzie kupowaliście, za ile, jaki dizajn, jak się Oliwce podoba, jak się myje, czy bezpieczny....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:47   #3500
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

co do nudy - ja sie zabieram za polkowe porzadki w mojej "pracowniczej" szafce. od wrzesnia '12 sie za to zabieram
ale po co, lepiej zostawic sobie na ostatnia sobote wakacji, nie? :mur:
sorki ale

znalazłam takie krzesełko do karmienia jakie chcę, używane z Chorzowa za 49 zl. Ale facet na razie nie odbiera

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

hmm, a jak dziś się czujesz?? już lepiej?
Stary 2013-08-31, 12:56   #3501
pstryczek84
Zakorzenienie

w C&A -20% na dzieciece ubranka do jutra!

Stary 2013-08-31, 13:03   #3502
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co dziś robić. Obdzwoniłam trzy koleżanki i żadna nie ma dziś czasu

Nudzi mi się.
Chyba będę musiała iść na spacerek z Darią do parku....sama
idź za mnie do scc !

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Normalka, gdyby ciągle się coś działo to było by...nudne

Mi się wydaje, że ma ogromny wpływ jak wszystko w pierwszym roku życia dziecka. Np. nie rozumiem gadania: 'troszkę za grube dziecko? A nie szkodzi, przyjdzie choroba to będzie z czego zrzucać' albo 'lepiej za grube niż za chude' albo 'chce to niech je ile może' A guzik prawda bo to mama karmiąc niemowlaka ma wpływ na ilość jego komórek tłuszczowych i to czy w przyszłości będzie miało problemy ze zbytnim przybieraniem na wadze. Nie przekarmiając a karmiąc w sam raz mamy większą pewność, że dziecko będzie rosło w sam raz. Of kors liczą się geny ale nie zwalajmy na nie całej odpowiedzialności.
Tak samo z tym, że Mała Twojej siostry ma podrażniony żołądek-niedopasowana dieta do możliwości małego organizmu.

Jejku a mój TŻ wciąż nie rozumie, że dobre/złe nawyki kształtujemy od początku. Często robi coś 'na pałę' mówiąc, że oba teraz i tak niczego nie rozumie. Taaaa, przez takie chodzenie na łatwiznę dziś, jutro mam dwa razy więcej roboty i wyrzutów czemu ona robi tak a tak

Uwielbiam tą łatwość komunikacji i okazywania uczuć u facetów

Bokeh-zwracam honor termometrowi Jak ktoś nie czyta instrukcji i pomiarem do ucha mierzy czoło i to jeszcze nie tak jak trzeba to mu później wychodzą 32‘C

Black ano gdzie kupowaliście, za ile, jaki dizajn, jak się Oliwce podoba, jak się myje, czy bezpieczny....
hah ważne że działa :P

Poradźcie co mam kupić przyjaciółce na ur??? wiem, że niby powinnam wiedzieć ale mam dziure w głowie... no i musze coś kupić na roczek na jutro.... HELPPPPPP!!!!!

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-08-31 o 13:05
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:54   #3503
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
idź za mnie do scc !

hah ważne że działa :P

Poradźcie co mam kupić przyjaciółce na ur??? wiem, że niby powinnam wiedzieć ale mam dziure w głowie... no i musze coś kupić na roczek na jutro.... HELPPPPPP!!!!!
OK już pędzę

co do prezentów. Ja nie pomogę bo sama zawsze mam z tym ogromny problem

Właśnie oglądam powtórkę finału "TAP MADL"
Dziecie urządza sobie drzemkę a ja jem rizotto. A potem spacerek.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Debrah, wysłałam Ci zaproszenie na fb. Nie wiem czemu Cię nie miałam

Meduzza, i Tobie też

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-31 o 13:57
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:54   #3504
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meduzza, a więc kupowałam w przecenie na Agito.pl - z wysyłką zapłaciłam 203zł (przesyłka pobraniowa), więc nieco taniej, niż w innych miejscach - ale była ostatnia sztuka i to w dodatku w szarym kolorze. Mi nie zależało na innym, więc wzięłam ten szary, bo cena dobra. Oliwa lubi w nim siedzieć, choć wiadomo - ona to najlepiej się czuje na rączkach. Ale generalnie używamy go codziennie. Myje się bardzo łatwo, bo tapicerka jest z ceratki. Nie plami się. Siedzisko jest bardzo głębokie, pasy są dobre, więc nie ma szans, żeby dziecko wypadło (a jak zamocujesz tackę, to już w ogóle). My jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ma też opcję opuszczenia siedziska mniej więcej do takiej pozycji, jak w foteliku 0-13kg, Oliwka wtedy w nim sobie drzemie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:06   #3505
bokeh
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=IXaZw...ature=youtu.be macie Haniulka

Kurde nooo kopnijcie mnie w
Stary 2013-08-31, 14:36   #3506
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
w C&A -20% na dzieciece ubranka do jutra!
Udaję że tego nie widziałam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:

HANIA

Bokeh, nie masz już w łóżeczku ochraniaczy na szczebelki?????

Chcesz kopa??
Masz
KOOOOOOOP! A jak nie pomoże to tam przyjadę
Stary 2013-08-31, 14:53   #3507
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

cudna Hanna!
jak sobie wzdycha słodko!
i najlepsze
Kto zrobil apsik? JAAA

Stary 2013-08-31, 14:59   #3508
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Melduję że żyjemy Walka z alergią trwa, buzię mamy całkiem Ladną ale po ciele ją sypie. Na razie nie wiem po czym ale coraz bardziej podejrzewam że ma to związek z proszkiem do prania, chyba spróbuję przeprać rzeczy w czym innym. Ja na diecie złożonej głównie z ziemniaków i chleba kukurydzianego Paradoksalnie młodej to chyba służy bo ładnie przybiera na wadze a morfologię ma tak piękną że lekarka nie mogła dziś uwierzyć, mówi że to praktycznie niespotykane u tak dużego dziecka karmionego wyłącznie piersią. I kazała się nie przejmować rozszerzaniem diety. Wg niej rozszerzanie po 6 miesiącu ma głównie taki cel żeby nie doszLo do anemii. No ale nam na razie do anemii daleko. Mówiła że mogę spokojnie poczekać do 7 miesiąca, może się skóra w tym czasie zdąży poprawić. Nic nie wiem co się dzieje na forum, tyły mam. Doczytałam na razie że Neti w metrze, Aśka z moherem i takie tam. Szacun, macie fantazję, ja to najchętniej w łóżeczku bo lubię jak jest mięciutko, sybarytka ze mnie i muszę mieć wygodnie
Oby już lepiej było

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziewczy które pytały o pracę: jubiler poprosił mnie o zrobienie fotek biżuterii i wystawienie na all a docelowo miałabym prowadzić jego sklep internetowy. Jak dla mnie bardzo fajna opcja, bo dużą część mogę robić spokojnie w domu.

Nawijko jesteś wielka!!!

Little czy lepiej... Przez tydzień urlopu było bardzo fajnie. Teraz też nie jest najgorzej, ale tak już jest, że żal po różnych sytuacjach zostaje. Ponadto my jak się klocimy to na śmierć i życie i jak jest dobrze to tylko czekam aż coś się zchrzani. Głupie myślenie ale co zrobić. Jakby między nami nie było, to dzieckiem niech się zajmuje chociaż też potrafi mnie wpienić jak zostawia małego na macie a sam siedzi przed kompem i jak Oli marudzi to tylko z daleka coś tam gada do niego.

Black wiem ze pewnie Tobie nie do śmiechu ale ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi o pająkach mnie zabiło

Byłam dziś za zakupach i kupiłam dla małego przesliczne butki na chłodne dni, jutro zrobię im zdjęcie. Ogólnie to jestem przemęczona i padam na twarz, oby jutro się udało odpocząć.

Neti patrz co dorwałam w h&m

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, wcielo mnie - mamy od 2 dni goraczke 38-39 st. Zeby ida , meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli . Teraz temp 39 dalam ibum u czekam...
Skorzystam i moze troche poczytam ci u was.

Ale się męczy biedactwo

Cytat:
My tez spimy z Kuba, a codziennie budze sie odkryta

Hej ho
Doczytalam to, co pisalyscie jak mnie nie bylo - nocami, jak karmilam dziecko moje
Odnosic się po 3 tyg raczej nie ma sensu
Rozwalila mnie walka bokeh z intruzem, historia z dzieciństwa ellmi

I wozenie Blanki Lenovy na rowerze

Kubus Wielka Stopa pstrynia

Telenowele, a jakze, ogladalam! Niejedna i nie dwie :P

Basenowy misiek Laurki slodki

Kawal z abażurem szajki kosi!!!!!

Cytat:
Oooo, fajnie, ze o tym piszesz Czaje sie wlasnie na jakas kaszke "dla doroslych"
Ja kupiłam najzwyklejszą jaglaną. Nie muszę na mleku robić, bo naturalnie ma mikroelementy, a nie przetworzona i trzeba ją wzbogacać. Kukurydzianą do zagęszczania też mamy. I płatki ryżowe.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42554329]Neti, kukurydziana jest bg, jaglana też. I gryczana, ale to od 10mca jakoś.[/QUOTE]

Gryczana najlepiej jakby niepalona była.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Współczuję nocki

Cytat:

Ale łobuz

Silver i Hje chyba pytałyście dlaczego o 20.30 nie oglądaliśmy Bo byłam tak padnięta że na stojąco zasypiałam, mąż też. Wczoraj oberzałam, sama, mąż zrezygnował
Ja też nielegalnie

Ucięło mi resztę
Nadrabiam dalej
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:04   #3509
litllesweetangel
Lurker ;)

Do nas dzis goscie przychodza. Tzn goscie TZa, a ten dupska nie chce ruszyc zeby odkurzyc

Charlizz niby fajny ale cos mi nie gra, nie wiem co. Pare melodyjek, pare swiatelek, mala chwile sie pobawi a pozniej juz ja nudzi. Dluzej ciekawia ja grzechotki albo np butelka plastikowa. Nie wiem moze rzeczywiscie za mala na niego jeszcze jest? Zobaczymy pozniej.

Silver to jest bodajze ta szminka http://www.maybelline.com/Products/L...nsational.aspx

Bokeh a nie pytalas rodzicow co potrzebuja dla malca? Moze zadzwon zapytaj bedzie latwiej.

Meduzka bardzo fajnie napisalas o tym zywieniu dziecka. Ja do 5 roku zycia bylam normalnym dzieckiem. Jak poszlam do przedszkola to sie spaslam strasznie, powod? 2 obiady dziennie. W przedszkolu i u dziadkow. Do teraz mam zal o to do rodziny, bo moze gdyby mi wtedy nie pozwolili tyle wpierdzielac to teraz nie mialabym problemow z waga Niby cos zgubilam ale do teraz jak chce schudnac, no to rygor, albo czekolada albo kolacja np. Inaczej tyje lub stoje w miejscu.

Zrobilam dzis kurczaka w chipsach i pieczone ziemniaczki <3 pyszka. Stworzylam tez cos ala bigos. Dosc smaczne, nawet przypomina w smaku bigos

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:13   #3510
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Cudna jest

Jedziemy na basen
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości