|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ciągle o to samo pytasz ![]() mleczne lub bezmleczne, wsio ryba jeśli nie ma alergii, ALE bezmleczne musisz na mleku robić (lub możesz dodać do deserku czy obiadku - pamiętaj, że jaglana jest słodkawa, więc do obiadu nie bardzo) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo takich najzwyklejszych do gotowania to nie na dziecięcym dziale, tylko normalnie na kaszach/ryzach Cytat:
Możliwe, ALE ja bym do gastrologa poszła, bo tak - robaki mogą być, na przykład, może być refluks! albo na tle stresowym |
||||||||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
No tak..ale ryżowa u nas odpada....bo kupki
![]() To muszę szukać bezglutenowej nie ryzowej..
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42553937]
polecam kaufland jeśli masz, tam ogrom kasz jest, na pewno jaglana jest, różne kuku też są [/QUOTE] Uwielbiam ten sklep, najchetniej bym tam wszystkie zakupy robila, ale w tym zapyzialym Gdansku niestety go brak :/ |
|
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Neti, kukurydziana jest bg, jaglana też. I gryczana, ale to od 10mca jakoś.
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-08-31 o 11:26 |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hej lejsid, u nas nocka jak tralalala
babel wstal o 6, o 9 padl prrzy cycku i wstalismy o 11 a taty dalej nei ma, na firmowym tenisie jest wrrrrBuziaki, ide cos wszamac i nadrobie pewnie wieczorkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, przeczytałam ale nie mam siły na nic, z Małym zaliczylismy pierdyliard pobudek w nocy i to takich dziwnych, że po prostu nie wiedziałam, jak mu pomóc, budził się z płaczem ale takim okropnym, więc ja go do cyca (to zawsze skutkowało) a tu suprajs bo nie chce, wygina się, macha głową i płacze, ani cycka, ani nosić ani bujać. W końcu go położyłam na naszym łóżku, przytuliłam go i głaskałam i szuszałam i w końcu usnął. I tak kilka razy w nocy. Od 3 do 4 nie spał, bo chciał się bawić a od 6 już na nogach.
Oczywiście jak tż potrzebuję to go nie ma, pojechał do mechanika, bo ten zajefajny samochód sprawdzony u mechanika miał coś tam pęknięte i trzeba było uszczelnić |
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
nancy jak ja cie rozumiem .. moja usnela w nosidle to po 15 min ja j.ebany pies obudzil. a tak mi tu bylo dobrze za.miastem ... nawet wyjsc nie moge bo szczekaja bydlaki, a w domu co jakis czas mosj przyjacioly mordy pruja takoe pchly 2 male ... teraz wziela triche ja do ponoszenia bo sie zaczelam drzec ze wracam do domu , bo juz nie daje rady ... jade po cos do apteki dla mlodej ...
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Szaja...pytam..bo idę do sklepu i głupieje od widoku tego co na polkach. Ale dziękuję...kutz wszystko wiem...
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz.
Dzisiaj u nas jest tzw "Pożegnanie lata z ulicą Ogrodową", taki spory dość festyn na naszej ulicy, TŻ i tata pomagają w organizacji i zaraz będą rozstawiać namiot. Mam chwilę spokoju, bo bąbel z tatusiem spacerują na zewnątrz. A ja grzebię w ogłoszeniach motoryzacyjnych.
Dziewczyny, powiem Wam tak - w czasie tych sytuacji nie było mi faktycznie do śmiechu, ale po fakcie już jest, także... nie przejmujcie się, bo ja też się z tego teraz śmieję. Choć pewnie spotka mnie taka niespodzianka pająkowa jeszcze milion razy.
|
|
|
|
#3490 | ||||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
ale tak jak mówię gotuje ja na wodzie i potem do czegoś dodaje. Kukurydziana jest bezglutenowa. Jak chodzi o te dla dzieci to u nas w Tesco też nie ma kuku, wiec jak taka byś chciała to może gdzieś w sklepie internetowym poszukaj. Cytat:
![]() Cytat:
a dałaś jej coś? Jakiś paracetamol? Nie wiem czy pisałaś może przeoczyłamCytat:
![]() Szaja W sumie to mały nosi teraz jeszcze 74, wczoraj miał body 80 to było troszkę luźne, ale to chyba od rozmiaru zależy. |
||||
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze w dzien odespicie Jak mnieTZ wnerwia ![]() Wygarnelam mu wczoraj co mi lezy na watrobie, a on? Cisza, a za chwile: nie bede tego komentowal :/ I jak tu gadac szczerze z takim czlowiekiem? Takze od wczoraj ciche dni I dobrze!! |
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
silver, a jakie masy te szelki?
Wiecie co Bąbosz zrobił śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara. Ja się rano budzę, bo słyszę walenie w klawiaturę. Patrze - dziecka nie ma! Odwracam się a on na tym stoliku siedzi!!!! Myślałam że na zawał dupne! |
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faceci....Jeszcze ich nie mam u siebie. Muszę je od siostry wziąć. Jak będę miała to napiszę ![]() Dziołszki, jak ja Wam zazdroszczę że Wasi Tż mają wolne weekendy. Ja dziś znów sama cały dzień ![]() Ale....jutro ma wolne. A jutro nasza pierwsza rocznica ślubu Darie zostawiamy u t. i idziemy na randewu ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
ale kombinator
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
hope witaj w moim swiecie, wchodzenie tam gdzie nie trzeba to jlubione zajwcie mlodej ...
Laski a co kupic jej ns to zabkowanie ??? zel mamy ale to 3 x dziennie tylko mozna ...
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co dziś robić. Obdzwoniłam trzy koleżanki i żadna nie ma dziś czasu
Nudzi mi się. Chyba będę musiała iść na spacerek z Darią do parku....sama
|
#3496 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, jakbym mojego słyszała
![]() Aśka, ibum, żel, coś do gryzienia, przytulanie na rękach
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no fakt, w tej pracy godziny pracy sa na +, zwlaszcza gdy sie samemu uklada plan ![]() ale nie wiem czy nie wolalabym posiedziec normalnie od 8 do 16 ale za to w domu miec SWIETY SPOKOJ, a tak co z tego ze w pracy krotko jak w domu nadrabiam z nawiazka ![]() co do nudy - ja sie zabieram za polkowe porzadki w mojej "pracowniczej" szafce. od wrzesnia '12 sie za to zabieram ![]() ale po co, lepiej zostawic sobie na ostatnia sobote wakacji, nie? |
||
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Szajus kupie ibum .. co do rak i tulenia nawet nosidlo nie pomagalo dzis a zawsze dziala ... mloda w koncu padla po 6 godz niespania ... jade do apteki ...
|
|
#3499 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo z tym, że Mała Twojej siostry ma podrażniony żołądek-niedopasowana dieta do możliwości małego organizmu. Jejku a mój TŻ wciąż nie rozumie, że dobre/złe nawyki kształtujemy od początku. Często robi coś 'na pałę' mówiąc, że oba teraz i tak niczego nie rozumie. Taaaa, przez takie chodzenie na łatwiznę dziś, jutro mam dwa razy więcej roboty i wyrzutów czemu ona robi tak a tak ![]() Cytat:
![]() My na ławeczce, Maluch śpi. Coś mi wczoraj zaszkodziło, tak jak Silver. Bokeh-zwracam honor termometrowi Jak ktoś nie czyta instrukcji i pomiarem do ucha mierzy czoło i to jeszcze nie tak jak trzeba to mu później wychodzą 32‘C![]() Black ano gdzie kupowaliście, za ile, jaki dizajn, jak się Oliwce podoba, jak się myje, czy bezpieczny.... |
|||
|
|
|
#3500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam takie krzesełko do karmienia jakie chcę, używane z Chorzowa za 49 zl. Ale facet na razie nie odbiera ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
hmm, a jak dziś się czujesz?? już lepiej?
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ważne że działa :PPoradźcie co mam kupić przyjaciółce na ur??? wiem, że niby powinnam wiedzieć ale mam dziure w głowie... no i musze coś kupić na roczek na jutro.... HELPPPPPP!!!!!
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-31 o 13:05 |
||
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już pędzę co do prezentów. Ja nie pomogę bo sama zawsze mam z tym ogromny problem ![]() Właśnie oglądam powtórkę finału "TAP MADL" ![]() Dziecie urządza sobie drzemkę a ja jem rizotto. A potem spacerek. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Debrah, wysłałam Ci zaproszenie na fb. Nie wiem czemu Cię nie miałam ![]() Meduzza, i Tobie też
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-31 o 13:57 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza, a więc kupowałam w przecenie na Agito.pl - z wysyłką zapłaciłam 203zł (przesyłka pobraniowa), więc nieco taniej, niż w innych miejscach - ale była ostatnia sztuka i to w dodatku w szarym kolorze. Mi nie zależało na innym, więc wzięłam ten szary, bo cena dobra. Oliwa lubi w nim siedzieć, choć wiadomo - ona to najlepiej się czuje na rączkach.
Ale generalnie używamy go codziennie. Myje się bardzo łatwo, bo tapicerka jest z ceratki. Nie plami się. Siedzisko jest bardzo głębokie, pasy są dobre, więc nie ma szans, żeby dziecko wypadło (a jak zamocujesz tackę, to już w ogóle). My jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ma też opcję opuszczenia siedziska mniej więcej do takiej pozycji, jak w foteliku 0-13kg, Oliwka wtedy w nim sobie drzemie.
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=IXaZw...ature=youtu.be macie Haniulka
![]() Kurde nooo kopnijcie mnie w
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Udaję że tego nie widziałam
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() Bokeh, nie masz już w łóżeczku ochraniaczy na szczebelki????? Chcesz kopa?? Masz KOOOOOOOP! A jak nie pomoże to tam przyjadę
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie wzdycha słodko! i najlepsze Kto zrobil apsik? JAAA
|
|
|
|
|
#3508 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42554329]Neti, kukurydziana jest bg, jaglana też. I gryczana, ale to od 10mca jakoś.[/QUOTE] Gryczana najlepiej jakby niepalona była. Cytat:
Cytat:
![]() Silver i Hje chyba pytałyście dlaczego o 20.30 nie oglądaliśmy Bo byłam tak padnięta że na stojąco zasypiałam, mąż też. Wczoraj oberzałam, sama, mąż zrezygnował Ja też nielegalnie ![]() Ucięło mi resztę Nadrabiam dalej |
||||||||
|
|
|
#3509 |
|
Lurker ;)
|
Do nas dzis goscie przychodza. Tzn goscie TZa, a ten dupska nie chce ruszyc zeby odkurzyc
![]() Charlizz niby fajny ale cos mi nie gra, nie wiem co. Pare melodyjek, pare swiatelek, mala chwile sie pobawi a pozniej juz ja nudzi. Dluzej ciekawia ja grzechotki albo np butelka plastikowa. Nie wiem moze rzeczywiscie za mala na niego jeszcze jest? Zobaczymy pozniej. Silver to jest bodajze ta szminka http://www.maybelline.com/Products/L...nsational.aspx Bokeh a nie pytalas rodzicow co potrzebuja dla malca? Moze zadzwon zapytaj bedzie latwiej. Meduzka bardzo fajnie napisalas o tym zywieniu dziecka. Ja do 5 roku zycia bylam normalnym dzieckiem. Jak poszlam do przedszkola to sie spaslam strasznie, powod? 2 obiady dziennie. W przedszkolu i u dziadkow. Do teraz mam zal o to do rodziny, bo moze gdyby mi wtedy nie pozwolili tyle wpierdzielac to teraz nie mialabym problemow z waga Zrobilam dzis kurczaka w chipsach i pieczone ziemniaczki <3 pyszka. Stworzylam tez cos ala bigos. Dosc smaczne, nawet przypomina w smaku bigos ![]()
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedziemy na basen |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

, meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli 

bo ciągle o to samo pytasz 
Czaje sie wlasnie na jakas kaszke "dla doroslych" 
bo takich najzwyklejszych do gotowania to nie na dziecięcym dziale, tylko normalnie na kaszach/ryzach
czaje się jeszcze na garnuszek na klocuszek
Albo wypija rano mleko, zanim wejdzie to przedszkola to już... oczywiście nie codziennie, no ale kilka razy jej się zdarzyło. Była u pediatry i raz powiedział, ze wirus, a potem, wymacał itd i powiedział, ze ten układ nie funkcjonuje za dobrze i dlatego tak się dzieje, kazał pić tylko wodę a nie soki no i coś tam dał. no i wszystko ze niby wirus. A ja tak sobie myślę... no bo jak wiecie jesli chodzi o żywienie niemowląt, moja siostra dawała małej takie normalne," dorosłe" zupy już mniej więcej od 7,8 miesiąca. Często te gotowane przez moja mamę czyli tłusto, słono, ze śmietaną. Nie wspomnę o słodyczach, ze pierwsze mersi zjadła jak miała jakieś pół roku,teraz dzień bez "ciuciu" się raczej nie zdarza. Czy właśnie takie żywienie za czasów niemowlęcych nie ma przypadkiem skutków w postaci tych obecnych incydentów z 

wrrrr

śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara.

Ale generalnie używamy go codziennie. Myje się bardzo łatwo, bo tapicerka jest z ceratki. Nie plami się. Siedzisko jest bardzo głębokie, pasy są dobre, więc nie ma szans, żeby dziecko wypadło (a jak zamocujesz tackę, to już w ogóle). My jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ma też opcję opuszczenia siedziska mniej więcej do takiej pozycji, jak w foteliku 0-13kg, Oliwka wtedy w nim sobie drzemie.