|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Ja ostatnio głównie lumpeksy, a tak poza tym to sklepy no name, bazarki. Z sieciówek najbardziej lubię New Yorkera, chociaż wiem że często ludzie nie mają o nim dobrej opinii. Mnie się tam podoba.
![]() Dziewczyny, muszę kupić jakąś dużą torbę, oczywiście czarną. Tylko jak ma ona wyglądać, aby pasowała do trampek, botków, balerin? Nie lubię zmieniać torebek i przekładać ciągle wszystkich rzeczy, dlatego potrzebuję jednej uniwersalnej. Macie jakieś pomysły? Btw, jak sytuacja z torebkami wygląda u was?
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jak byś jakąś torę-worek kupiła wtedy będzie neutralna. |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie szukam klasycznej czarnej, która będzie uniwersalna oraz czegoś w odcieniach beżu do rozjaśnienia mhrocznych czornych strojów |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tak nie mogła 1 torbą, muszę zmieniać szukałam właśnie ostatnio jakiejś torby, ale nie czarnej, bo mam ochotę na odmianę, ale nie mogę nic znaleźć. nie mogę sobie darować że nie kupiłam rok temu w pull czy bershce świetnej jasnej torby-worka z frędzlami i azteckimi naszyciami...zaszalałam i kupiłam sobie buty raczej nie spotkają się z przychylnością ale ja lubię brzydkie buty w sumie to ostatnio tak poszalałam że boję się na konto zaglądaćhttp://www.topshop.com/en/tsuk/produ...80?bi=81&ps=20
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
Mam tylko jedną torebkę - z Zary, wykonaną ze skóry naturalnej. Chyba ją tu już nawet kiedyś pokazywałam. Bardzo prosta i zachowawcza, ale za sprawą łańcuszka i zapięcia z ćwiekami wpisuje się w rockową estetykę. Noszę ją dzień w dzień od ponad roku i jak na razie trzyma się doskonale. Mam nadzieję, że trochę mi posłuży - poprzednią torbę miałam dobre 8 lat.
Co do miejsc, gdzie się ubieram - no cóż, tu króluje Zara, ale bywam tam tylko w okresie sezonowych wyprzedaży. Regularne ceny są dla mnie zbyt wysokie. Mam też jakieś pojedyncze ciuchy z Reserved (udało mi się tam kupić świetne dżinsy w kolorze burgunda za 40 zł), z River Island czy z Cubusa. Zwykłe bawełniane T-shirty kupuję głównie w H&M albo w tesco. Czasem zaglądam też do sh lub outletów. Poza tym am kilka rzeczy vintage po mamie. Buty natomiast kupuję w topshopie i w vagabondzie, bo odpowiada mi wzornictwo i jakość oferowane przez obie te marki, a przede wszystkim znajdę tam swój rozmiar (noszę 42). Tanio nie jest, fakt, ale ja zwykle mam (łącznie) 5, maksymalnie 6 par butów, a każdą noszę przez 2-3 sezony, czasem dłużej. Bardzo podobają mi się rzeczy z COS - teraz odkładam na sweter tej firmy. Marzy mi się kaszmirowy lub z mieszanki jedwabiu z wełną merynosa. Genialne rozwiązanie dla zmarzluchów, a poza tym inwestycja na długie lata.
|
#4926 |
|
Nindżopesz
|
Noszę jedną - czarny worek z ćwiekami, mam jeszcze dwie malutkie wizytowe (weselne
) i codzienną zieloną ale nie mogę się przekonać do noszenia jej do czerni więc leży. A jest zbyt fajna żeby ją wywalić ![]() COS to ten sklep z pudełkowatymi ubraniami? EDIT: taką torbę bym chętnie przygarnęła: Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-08-30 o 10:05 |
|
|
|
#4927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przez ostatni rok miałam taką - http://s1.lov3.pl/s1.lov3.pl/84de880...7756092f30.jpg (bershka. Jest na pasku, którego niestety nie ma na zdjęciu) Trochę się zużyła i postanowiłam kupić nową - http://www.pullandbear.com/webapp/wc...TYMI%20OCZKAMI jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#4928 |
|
histoire abracadabrante
|
Ja mam tylko 2 torby i noszę je na zmianę, w zależności od tego, czy muszę zabrać ze sobą pół domu, czy też nie. Jeśli 1 opcja to noszę torbę z kolabo Marni i H&M, była dostępna na dziale męskim, worek materiałowo-skórzany. Jest świetnie uszyta, ma fason doskonały jak na torby-worki. Zapłaciłam za nią tylko 30 zł. Druga torba to kuferek ze złotymi suwakami i dwiema przegródkami ze Stradiego z tegorocznej wyprzedaży. Czaję się teraz na prosty, skórzany worek, chociaż na jesień i zimę raczej przyda się coś z zapięciem.
|
|
|
|
#4929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego właśnie powodu ciężko mi kupić coś w sieciówkach, jedynie Zara miewa lepsze składy ale to też rzadkość ![]() W temacie torebek preferuję ogromne torbiska Pracuję głównie z mężczyznami i często się ze mnie (tzn z rozmiaru moich toreb) podśmiewają Obecnie mam na stanie takie dwa szopery (Zara) oraz dwie mniejsze (czarna Zara, czerwona (skórzana) Stradivarius). Ten niebieski szoper nie jest w ogóle w moim stylu, aczkolwiek ma coś w sobie
Edytowane przez izusek Czas edycji: 2013-08-30 o 13:14 |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za sugestie, postaram się na tej podstawie wybierać.
Ale już widzę, że łatwo nie będzie. A jeszcze ramoneski nie kupiłam.
|
|
|
|
#4931 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Bo kupiłam dwie w online shopie i każdą zwróciłam, ponieważ żadna nie chciała się zwijać Nawet troszeczkę, nie wymagałam efektu jak na zdjęciu. |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zainspirowana waszą dyskusją n.t. czarnych zwisających szmat zakupiłam w lumpeksie identyczną jak na zdjęciu, firmy George. Bardzo dekadencko powiewa i zwisa niemal do kolan Dziś ją ubrałam, do tego czarne mocno sprane rurki, szara koszulka i ćwiekowane kowbojki. TŻ zobaczywszy mnie, zapytał: "idziemy na zlot czarownic??"
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dekadencko i zlot czarownic Powiedz mu, że to styl goth ninja i niech nie podskakuje bo oberwie shurikenem ![]() Ja właśnie przetrzepuję allegro ale i tak nie mam już kasy na ciuchy... Butów też nadal nie wybrałam. |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja właśnie odłożyłam hajs na ubrania, bo w szafie wieje ekhm pustką. Po powrocie do naszego pięknego kraju szał zakupów! |
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarownice. Mój tata jak mnie kiedyś w jednej sukience zobaczył to powiedział, że wyglądam jak czarownica mająca żałobę po zdechłym kocie.
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ powiedział też, że kiedy jeszcze znał mnie tylko z widzenia, to uważał mnie za "brudnego grungeowca"
(miałam wtedy dready do pasa). Teraz się zestarzałam i wyglądam o wiele ładniej ale ten brudas ciągle we mnie siedzi
|
|
|
|
#4937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś upolowałam w lumpie coś podobnego, tylko że szara i ma kimonowate rękawy. Cytat:
I allegro w ogóle mnie gubi! powinni mi je zablokować... Już się ślinię do kilku rzeczy (w zasadzie typowe basic'i ale i tak się ślinię )A w portfelu pustka bo dostałam pół wypłaty za wrzesień. Cytat:
). Kolega się gapił dobre 5 minut i powiedział, że nie spodziewał się, że kiedyś będę się ubierała inaczej niż w bojówki, trampki i kraciaste koszule, a moje włosy nie będą czerwone to nam Dziewczyny po prostu dodaje charakterku ![]() Ja tam w środku zdecydowanie wciaż jestem 'brudasem'
|
|
#4938 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę pustek w szafie, sama znowu mam ochotę wywalić połowę dotychczasowych ciuchów i zacząć kompletować garderobę od nowa albo pozostać przy kilku sztukach na krzyż. Też tak miewacie? Ja gdzieś co pół roku, to irytujące. Chyba założę wątek wymiankowy bo wyrzucać szkoda. Cytat:
Ja zawsze chciałam wyglądać jak brudas ale nigdy mi się to nie udawało
|
||
|
|
|
#4939 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej, można?
Tak odnośnie torebek - ja kupiłam rok temu Słonia Torbalskiego, ( http://www.slontorbalski.pl/Torba-S-...71,23158).aspx tyle, że moja jest czerwono-czarna) bardzo ładna torebka, ale nie mogę przekonać się do noszenia na co dzień, mało mieści Ma jedną małą kieszonkę, a ja naprawdę dużo rzeczy w torebce noszę (metalowy kieliszek, zapalniczkę, pastę, szczoteczkę, klucze, pióro, notatnik, kapsle, otwieracz do piwa) i nie mieści mi się wszystko A taka fajna jest nooo. Na codzień noszę zdewastowaną, poobszywaną naszywkami militarną torebkę (jeszcze po siostrze, czyli dobre 7 lat ma, http://img10.tablica.pl/images_tabli...i-warszawa.jpg bardzo podobna do tej)Ja uwielbiam mieszać style, kupiłam na targu marynarkę białą w czarne azteckie wzory, i już się widzę w niej, długiej czarnej spódnicy, glanach (a mam biało - czarne), i czarnej bluzeczce na ramiączkach. W tamtą zimę kupiłam czarną ramonechę, i jak widać na załączonym zdjęciu noszę do niej taką góralską chustę, podobno świetnie to wygląda Zdjęcie jeszcze z długimi białymi włosami </3 tensknie W bershce kupiłam za☠☠☠iste body, noszę oczywiście bez stanika, do czarnych krótkich spodenek - http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...terk%C4%99/800. Mam 2 koszule, które uwielbiam, i to chyba tyle, jeśli chodzi o mój styl... Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-09-01 o 10:14 |
|
|
|
#4940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
Ja się do tej pory jakoś nie spotkałam z żadnymi, nawet żartobliwymi, komentarzami na temat mojego stylu. Starzy znajomi chyba się zdołali przyzwyczaić, a wśród tych ze studiów i tak króluje rockowa estetyka, więc... Tylko ostatnio fryzjerka stwierdziła, że wyglądam jak wiedźma i skróciła mi włosy o dobre 15 cm, choć prosiłam tylko o podcięcie końcówek. Poza tym starała się mnie na siłę przekonać, że długie włosy, nawet czyste i zadbane, są paskudne i stanowią synonim niechlujstwa.
|
#4942 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jeśli są źle ścięte albo zbyt długie przez co nie pasują do twarzy i sylwetki (nie oszukujmy się, wciąż wiele dziewczyn idzie w długość, nie jakość i zamiast włosów mają naturalny płaszczyk) to... jak dla mnie są symbolem niechlujstwa
Niemniej zgadzam się, że generalizowanie jest bezsensowne, bo przy dobrym ścięciu, zoptymalizowaniu długości tak by pasowała do konkretnej osoby i postaraniu się by były zadbana są najczęściej ozdobą.
|
#4943 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A po co kieliszek, nie lepiej pić z gwinta? ![]() Też kiedyś namiętnie nosiłam militarne torby ale wkurzało mnie, że po roku są już porwane. Cytat:
|
||
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
Ta moja to jest właśnie cienki sweter, ma nawet kilkanaście procent wełny więc nie jest źle
![]() Tak strasznie bym chciała mieć długie włosy Nie umiem zapuścić i ciągle mam długość +/- przed ramiona.Jakiś czas temu byłam modelką na pokazie fryzjerskim i zrobili mi coś podobnego jak w załączniku, byłam zachwycona tą fryzurą ale niestety w miarę odrastania żaden fryzjer nie umiał podtrzymać takiego fajnego efektu i ostatecznie wróciłam do nudnego boba (Na zdjęciu to nie ja tylko podobna fryzura )
Edytowane przez izusek Czas edycji: 2013-09-01 o 12:24 |
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Izusek, ja do fryzjera chodzę rzadko, tylko wtedy, gdy stan końcówek mnie do tego zmusza. Nie znoszę wizyt w salonach - po stosowanych tam specyfikach okropnie swędzi mnie skóra, a zapachy tych kosmetyków przyprawiają mnie o ból głowy. Poza tym mało który fryzjer, nawet najdroższy i najbardziej renomowany, potrafi dobrze obciąć moje bardzo gęste, grube włosy. A dzień po wizycie to zawsze walka o zdarcie tego 'hełmu lalki Barbie" - nie cierpię bowiem efektów modelowania. W ogóle to podziwiam dziewczyny o krótkich, architektonicznych fryzurach - mnie by trafiło, gdybym musiała to codziennie w pocie czoła układać. By jednak rozwiać wszelkie wątpliwości - o higienę i kondycję moich kłaków dbam wręcz obsesyjnie, bo długie włosy wyglądają dobrze tylko zadbane.
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do fryzjera również chodzę rzadko, na farbowanie. Bo to mój jedyny grzech na włosach - tlenię je od kilku lat. Ale za to fryzjer zawsze jest pod wrażeniem moich włosów, nie są zdecydowanie idealne - ale mam kręcone włosy suche z natury, cienkie a gęste i do tego tlenię - powinnam być miotłą na szczęście nie jestem ![]() Teraz się zastanawiam czy by nie skrzywdzić mojego portfela i wybrać się do droższego salonu... wszyscy polecają (w tym moje znajome nie tylko internet ). A nuż okazałoby się, że jest dla mnie lepszy kolor niż jasny blond, do którego zawsze wracam - bo mają u siebie kolorystę, bardzo chwalonego z resztą. No ale to nie teraz, teraz wrzesień na biedaka mnie czeka zdecydowanie...
|
|
#4947 |
|
Nindżopesz
|
Mnie ostatnio kusi jakaś półdługa fryzura, rozprostowanie włosów i pofarbowanie na czarno (
|
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Red, nie bluźnij - masz prawdopodobnie najpiękniejsze włosy, jakie widziałam w swoim życiu.
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze w temacie torebek, zaczęłam swoje poszukiwania na allegro i wpadła mi w oko ta: http://allegro.pl/torebka-skorzana-l...486802137.html
Tylko czy to na pewno będzie skóra? Dziewczyny, co myślicie? ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Oczywiście brałabym tą w kolorze czarnym.
|
|
|
|
#4950 |
|
Konto usunięte
|
Hahah, po prostu dostałam kieliszek i tak sobie go noszę, i nigdy nie wiadomo kiedy się trafi okazja do picia
Ja ścięłam włosy na króciutko i nie żałuję, teraz są czerwone, ale potem je zahennuję na rudo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

) i codzienną zieloną ale nie mogę się przekonać do noszenia jej do czerni więc leży. A jest zbyt fajna żeby ją wywalić 

Z tego właśnie powodu ciężko mi kupić coś w sieciówkach, jedynie Zara miewa lepsze składy ale to też rzadkość 
Obecnie mam na stanie takie dwa szopery (Zara) oraz dwie mniejsze (czarna Zara, czerwona (skórzana) Stradivarius). Ten niebieski szoper nie jest w ogóle w moim stylu, aczkolwiek ma coś w sobie

Ma jedną małą kieszonkę, a ja naprawdę dużo rzeczy w torebce noszę (metalowy kieliszek, zapalniczkę, pastę, szczoteczkę, klucze, pióro, notatnik, kapsle, otwieracz do piwa) i nie mieści mi się wszystko