Farbowane czy naturalne? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 13:43   #1
LittleTortilla
Raczkowanie

Farbowane czy naturalne?

Na jakie wlosy stawiacie? Naturalne czy moze farbowane? Obecnie zapuszczam swoje naturalne wloski, na koncowkach mam jeszcze sporo rozjasniacza sprzed dwoch lat (trzyma sie cholernik, konieczne bedzie podciecie koncowek). Pytam was z ciekawosci czy gdybyscie mialy wybor naturalne czy farbowane co byscie wybraly? Przyznam szczerze, ze nadal cos w srodku kusi mnie aby zafarbowac wlosy na blondzik - no po prostu zaszalec Z drugiej strony kazdy zachwyca sie jaki to teraz mam piekny naturalny kolor i jak szybko to wlosy mi rosna (zeby nie bylo, nie narcyzuje sobie ) Jakie sa wasze opinie na ten temat? Farbujecie czy moze zapuszczacie swoje naturalne? Czekam na odpowiedzi!
LittleTortilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 13:52   #2
cheri_magda
Rozeznanie

Dot.: Farbowane czy naturalne?

Ja mam naturalne, choć chciałabym kiedyś je trochę o ton może 2 rozjaśnić.
Na razie nie planuję zmian bo póki są w dobrej kondycji nic z nimi nie robię, a po farbowaniu musiałabym więcej czasu im poświęcić.
Uważam, że kolor mi pasuje więc nie wiedzę potrzeby zmian tu i teraz.
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 13:59   #3
Kretka666
Zakorzenienie

Naturalne Lubię kolor moich włosów, do tego mam już sporo siwych, co mi się akurat podoba, do tego kontrastuje z moimi naturalnymi. Kiedyś miałam krótki epizod farbowania na granatową czerń, ale jest to zbyt męczące, co miesiąc poprawiać odrosty, trzeba specjalnie dbać o włosy. Naturalne są zdecydowanie lepsze.
Stary 2013-08-31, 14:11   #4
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 14:46   #5
201607111040
Konto usunięte

Farbowane. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Zawsze marzyłam o ciemnych włosach, a mój naturalny to ciemny bond/jasny brąz kierunku rudego. Dlatego pofarbowałam na czekolade.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 14:52   #6
201605161006
Konto usunięte

Jestem za naturalnymi, chyba ze komus naturalne wybitnie nie pasują. Ale jesli pasują w miare, to lepiej farbowanie odlozyc na czas gdy bedzie sie miec siwe wlosy.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 14:52   #7
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Farba i tylko farba. W naturalnych włosach wyglądam jak bracia Karnowscy (a że noszę bardzo krótkie włosy to podobieństwo jest jeszcze większe ) co nie jest szczytem moich marzeń. Poza tym w naturze nie występuje mój idealny kolor włosów więc farba to wybawienie. Chociaż jak zacznę siwieć to mam nadzieję że po całości i farbować raczej nie będę. Ewentualnie golę się na łyso i wtedy żadna farba nie jest potrzebna i odpada dbanie o kudły
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 15:04   #8
sensualitat
Wtajemniczenie

GG do sensualitat

Cytat:
Napisane przez LittleTortilla Pokaż wiadomość
Na jakie wlosy stawiacie? Naturalne czy moze farbowane? Obecnie zapuszczam swoje naturalne wloski, na koncowkach mam jeszcze sporo rozjasniacza sprzed dwoch lat (trzyma sie cholernik, konieczne bedzie podciecie koncowek). Pytam was z ciekawosci czy gdybyscie mialy wybor naturalne czy farbowane co byscie wybraly? Przyznam szczerze, ze nadal cos w srodku kusi mnie aby zafarbowac wlosy na blondzik - no po prostu zaszalec Z drugiej strony kazdy zachwyca sie jaki to teraz mam piekny naturalny kolor i jak szybko to wlosy mi rosna (zeby nie bylo, nie narcyzuje sobie ) Jakie sa wasze opinie na ten temat? Farbujecie czy moze zapuszczacie swoje naturalne? Czekam na odpowiedzi!
Fajny temat
Mój naturalny kolor to brąz, który zawsze wydawał mi się mdły i nijaki. Swego czasu więc farbowałam włosy na ciemniejszy brąz i czarny. Obecnie doszłam do swojego naturalnego koloru i zamierzam przy nim pozostać. Od czasu do czasu nachodzą mnie takie myśli, żeby zaszaleć i ufarbować włosy np na czekoladowy gorzki brąz. Jednak obecnie moje włosy są w dość kiepskiej kondycji, wypadają jak szalone Więc nie chce narażać ich na dodatkowy stres jak farbowanie. Mam długie włosy i farbowanie ich było dla mnie dość kłopotliwe (ciągłe odrosty, wypłowiały kolor) i kosztowne. Poza tym wiadomo, że farbowane włosy wymagają specjalnego traktowania. Wolę przeznaczyc czas, energię i pieniądze na odżywki, suplementy, zabiegi pielęgnacyjne, które pozytywnie wpłyną na stan włosów.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To prawda Chyba wszystkie zgodzimy się z tym, że naturalne i zadbane włosy są zdecydowanie piękniejsze niż farbowane ale zniszczone.Oczywiście, że farbowane włosy też są super, pod warunkiem, że są zadbane. Jeśli komuś szkoda czasu czy pieniędzy na pielęgnację farbowanych włosów to w ogóle nie powinien ich farbować.

Edytowane przez sensualitat
Czas edycji: 2013-08-31 o 15:13
sensualitat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 15:29   #9
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jestem za naturalnymi, chyba ze komus naturalne wybitnie nie pasują. Ale jesli pasują w miare, to lepiej farbowanie odlozyc na czas gdy bedzie sie miec siwe wlosy.
Ale dlaczego "lepiej odłożyć"? Mi moje naturalne pasują, ale nie podobają mi się, więc farbuję. Za to znam kobietę koło trzydziestki, która ma siwe włosy i nie farbuje, wygląda świetnie.
Wszystko zależy od osobistych preferencji i gustu, a nie "pasuje - nie farbować", "siwe - farbować".

Autorko - rozjaśniacz się przecież nie zmywa. Nie wiem, na co liczysz.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 15:46   #10
martynusia222
Zakorzenienie

Ja farbuję od lat. Dlatego, że lubię "wyraziste" kolory. Naturalne mam w kolorze ciemnego brązu, ale nie znoszę w ogóle brązowych włosów, więc długi czas farbowałam na czarno, później na rudo a teraz znów mam czarne. Dodam jeszcze, że ja muszę farbować, bo mam dużo siwych włosów
Stary 2013-08-31, 15:56   #11
Flower23
Zakorzenienie

Ja, gdyby nie to, że w wieku 16 lat fryzjerka zauważyła u mnie pierwsze siwe włosy pewnie do dziś bym nie farbowała. Wstrzymałam się do 19 lat i od tej pory co 3 miesiące nakładam farbę, niestety siwych włosów przybywa, a przy moich ciemnych włosach bardzo się odznaczają.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:01   #12
Justine1989
Zakorzenienie

raz pofarbowałam i bardzo żałowałam, teraz mam naturalny kolor i włosów i choć nie jest zachwycający to wolę taki

farbowane włosy są jak najbardziej ok, jeśli są odpowiednio zadbane, dobrze dobrane kolorystycznie i nie widać odrostów, bo jak widzę u większości pań paskudne odrosty to...

mi zdecydowanie zbyt szybko rosną włosy i na ciągłe wizyty u fryzjerki po prostu szkoda mi pieniędzy, a tak mam spokój i nie niszczę ich
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:03   #13
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Mam swój, tak zwany, mysi blond. Farbuję na jasny blond. Przez jakiś czas wróciłam do swojego, ale mi się znudził i znów farbuję Zastanawiam się nad jakimś brązem, bo mam brązowe oczy i ciemną oprawę oczu
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:03   #14
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W 100% się zgadzam, nie ma co silić się na naturalny kolor, jeśli w nim nie wygląda się dobrze. Ale o włosy trzeba dbać, o naturalne, a o farbowane jeszcze bardziej, żeby nie straszyć zniszczonymi strąkami.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:08   #15
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ale dlaczego "lepiej odłożyć"? Mi moje naturalne pasują, ale nie podobają mi się, więc farbuję. Za to znam kobietę koło trzydziestki, która ma siwe włosy i nie farbuje, wygląda świetnie.
Wszystko zależy od osobistych preferencji i gustu, a nie "pasuje - nie farbować", "siwe - farbować".
Dokładnie Ja siwe włosy bardzo, bardzo lubię i nigdy bym ich nie pofarbowała. Siwieję od 17 roku życia, włosy mam naturalnie bardzo ciemne brązowe, bardzo ciemne. Mam już sporo siwusków i według mnie wygląda to naprawdę nieźle, bo mam intensywnie biało-srebrne, nie jakieś szaro-buro-popielate. Chciałabym już mieć całą siwą łepetynę, być jak Wiedźmin

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Ja farbuję od lat. Dlatego, że lubię "wyraziste" kolory. Naturalne mam w kolorze ciemnego brązu, ale nie znoszę w ogóle brązowych włosów, więc długi czas farbowałam na czarno, później na rudo a teraz znów mam czarne. Dodam jeszcze, że ja muszę farbować, bo mam dużo siwych włosów
Nie jest to konieczność, przymuszenie do farbowania, można mieć siwe
Ale chyba rozumiem o co Ci chodzi, nie lubisz swoich siwych i nie podobają Ci się.
Stary 2013-08-31, 16:19   #16
Wenress
Zakorzenienie

Teraz naturalne Kiedyś farbowałam na rudo, kusi mnie też czerwień albo kasztan... ale za dużo cudowania z odrostami a swoje mam ładne, taki typowy jaśniutki blond więc po co się męczyć z farbowaniem gdybym miała bardzo ciemne włosy albo jakikolwiek ładny, wyraźny odcień to byłoby tak samo, ale nijakiego, myszowatego czy niby-rudego na pewno bym nie zniosła i męczyłabym się z farbą.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:44   #17
ola_gie
Zakorzenienie

Ja nie farbuję, nigdy nie farbowałam, nie miałam nawet żadnego epizodu z szamponetką, henną albo bibułą Szczerze mówiąc nie rozumiem szału na farbowanie, wydaje mi się, że praktycznie wszyscy dookoła farbują włosy może faktycznie ciężko mi się postawić w sytuacji osoby obdarzonej nieubianym (najczęściej "mysim") kolorem, która koniecznie chce go zmienić, bo ja swój odcień lubię, lubię obserwować, jak zmienia się na przestrzeni lat, lubię też dbać o włosy i widzieć ich realny kolor oraz stan. Notabene już dwukrotnie mi się zdarzyło, że pytałam farbującą włosy koleżankę, jaki ma naturalnie kolor (oczywiście po narzekaniach, że brzydki, że nijaki), a ona mi odpowiadała, że podobny do mojego a swój kolor uważam za całkiem przyjemny dla oka ciepły brąz, a nie żaden mysi czy kupiasty ogólnie jestem przeciwnikiem farbowania, jeśli nie ma takiej potrzeby - czyli naturalny odcień zupełnie niepasujący danej osobie albo niekorzystnie wyglądająca siwizna (bo bywa i ładna ). Oczywiście nie mówię o czymś na zasadzie "jak ona może farbować, totalne dno", ale raczej "niepotrzebnie że się farbuje, no ale skoro ma taki kaprys, to spoko".
Moje uprzedzenia rodzą się pewnie jeszcze z przekonania, że farbowanie bardzo niszczy włosy. Być może odpowiednia pielęgnacja niweluje negatywny wpływ farb - nie wiem, bo nie mam potrzeby się tym interesować

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:46
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 16:54   #18
201604200942
Konto usunięte

Obecnie mam farbowane, ale chcę wrócić do naturalnego koloru. Znając życie w połowie mi się odwidzi i znowu się zafarbuję.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 17:05   #19
Ivenna
Raczkowanie

Osobiście wolę naturalne, ale zależy też, co komu pasuje. Sama mam brązowe włosy i nigdy nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby je farbować. Uwielbiam mój kolor, dodatkowo jakbym miała się martwić o odrosty, to bym oszalała. Poza tym większość kolorów nawet nie pasowałaby do mojej urody - farbowanie na czarno jest trochę bez sensu przy moim kolorze, a w np. w blondzie czy rudym (choć są piękne ) - wyglądałabym raczej jak wypłosz. Farbować włosy zacznę może jak będę w połowie siwa. Gdyby jednak natura obdarzyła mnie mysim kolorem - coś pomiędzy ciemnym blondem a brązem, to farbowałabym od lat - moim zdaniem większość ludzi nie wygląda w nim korzystnie.
Ale farbować też trzeba odpowiednio - często widuję jakieś "płaskie" kolory, które wyglądają jak hełm, albo jak ktoś już tu wspomniał - rude brwi i odrosty + czarne włosy Ale jak wspomniałam - zależy, co komu pasuje, bo można mieć brzydkie naturalne a piękne farbowane i na odwrót.
Stary 2013-08-31, 17:06   #20
Laurelindorenan
Rozeznanie

Ja zdecydowanie wolę farbowane. Nie jestem zwolenniczką mysich odcieni, a sama z natury taki mam, tylko w nieco ciemniejszej wersji - nie tragiczny, ale dość nudny i zwyczajny, a ja wolę coś bardziej wyrazistego. Poza tym, by lepiej się poczuć, lubię od czasu do czasu coś zmienić w swoim wyglądzie, a nowy kolor włosów jest jedną z łatwiej osiągalnych, a bardziej widocznych zmian Oprócz tego wcześnie zaczęłam siwieć, a siwizny u siebie nie znoszę - fatalnie mnie postarza.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2013-08-31 o 17:08
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 17:14   #21
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja mam naturalne, ale nie oznacza to, że jestem tylko za naturalnymi, bo wiele Polek ma takie mysie ciemne blondy i nie każdej on pasuje. Mnie samą korci na jakąś rudość, ale wiem, że będę żałować. Poza tym, mi czasem ludzie nie wierzą, że mam naturalne, szczególnie latem jak płowieją i robią mi się refleksy od słońca.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 17:16   #22
VampIrzyca
Zadomowienie

Stawiam po prostu na ładny kolor. Jeśli ktoś ma naturalnie fajny kolor włosów - konkretny blond, rudy czy ciemny, no to jaki sens jest w farbowaniu? Ja właśnie takie włosy mam - ciemne, czekoladowe i ładne i nie farbuję, bo po co je niszczyć? Obiecałam sobie, za zafarbuję, kiedy zaczną mi się pokazywać siwe włosy.
Ale jeżeli ktoś ma jakiś nieciekawy "mysi" kolor (ponoć najczęstszy kolor włosów Polek), no to wiadomo, ze lepiej farbować.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 17:53   #23
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja siwe włosy bardzo, bardzo lubię i nigdy bym ich nie pofarbowała. Siwieję od 17 roku życia, włosy mam naturalnie bardzo ciemne brązowe, bardzo ciemne. Mam już sporo siwusków i według mnie wygląda to naprawdę nieźle, bo mam intensywnie biało-srebrne, nie jakieś szaro-buro-popielate. Chciałabym już mieć całą siwą łepetynę, być jak Wiedźmin

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Nie jest to konieczność, przymuszenie do farbowania, można mieć siwe
Ale chyba rozumiem o co Ci chodzi, nie lubisz swoich siwych i nie podobają Ci się.
Dokładnie o to chodzi
Stary 2013-08-31, 18:58   #24
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Ja bardzo lubię farbować włosy i miałam już sporo kolorów na głowie. Nie widzę siebie jako Kate Middleton, która ma być uniwersalna, elegancka i ma podobać się wszystkim*, dlatego moje wybory nieraz są ... kontrowersyjne Krytykę przyjmuję na klatę, bo jest wliczona w koszty.

Gdybym mogła wybrać swój naturalny kolor, to byłby to jasny blond, bo... najładniejsze kolory wychodzą na jasnych włosach Co do naturalnych blondynek, to zauważyłam, że to one najczęściej pielęgnują swój naturalny kolor.

Jeżeli chodzi o innych, to mi to lato, co kto ma na głowie, byle było czyste

*po prostu mdła i bezjajeczna
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 19:39   #25
chwast
Zakorzenienie

Zależy. Mogą być ładne farbowana i brzydkie naturalne. Oraz na odwrót. Co komu pasuje. Ja uważam, że niektóre naturalne aż proszą się o farbę (np takie mysie, wpadające w szary, ale niby brązowy... ee)
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 20:44   #26
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja mam jasny blond, latem jeszcze bardziej jasny... Uznałam, że jestem jakaś taka bez wyrazu i farbuję tak, że mam o ton ciemniejsze więc u mnie odrosty nie rzucają się w oczy. Ale trzymam się swojego chłodnego odcienia, bo złote blondy wyglądają na mnie fatalnie. Lepiej czuję się w ciemniejszych włosach i spotkałam się z opinią, że lepiej wyglądam, że oczy mam bardziej niebieskie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 20:49   #27
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja mam jasny blond, latem jeszcze bardziej jasny... Uznałam, że jestem jakaś taka bez wyrazu i farbuję tak, że mam o ton ciemniejsze więc u mnie odrosty nie rzucają się w oczy. Ale trzymam się swojego chłodnego odcienia, bo złote blondy wyglądają na mnie fatalnie. Lepiej czuję się w ciemniejszych włosach i spotkałam się z opinią, że lepiej wyglądam, że oczy mam bardziej niebieskie.
Ciekawa jestem jakie czynniki na to wpływają. Jaką masz karnację? Też mam naturalny jasny blond, niebieskie oczy, a jak mam ciemniejsze włosy, to oczy wręcz zanikają, a ja wyglądam szaroburo. Jestem bladolica i może dlatego.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 20:53   #28
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Zależy. Mogą być ładne farbowana i brzydkie naturalne. Oraz na odwrót. Co komu pasuje. Ja uważam, że niektóre naturalne aż proszą się o farbę (np takie mysie, wpadające w szary, ale niby brązowy... ee)
Tak samo myślę Porażką dla mnie są jednak tlenione blond włosy z ciemnymi odrostami, paskudnie to wygląda. Mnie ostatnio znowu kusi aby pofarbować sobie włosy z ciemnego blondu o ciepłym odcieniu na kasztanowe.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 21:00   #29
Sally Cinnamon
Przyczajenie

Gdyby moje naturalne włosy miały ładny wyrazisty kolor (rudy, blond, czarny tudzież ciemny brązowy) to oczywiście że bym nie farbowała. Niestety mam dziwny, nijaki mysi kolor który bardzo mi się nie podoba, więc farbuje na miodowy blond. I uważam (zresztą nie tylko ja), że ten kolor dużo bardziej do mnie pasuje. Pierwszy raz zafarbowałam włosy jakoś przed maturą i nie żałuję. Czuję się ładniejsza, bardziej zadbana i jakoś tak pewniejsza siebie
Sally Cinnamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 21:03   #30
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości