Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 21:10   #721
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Tancerka: dzieki za odp
A jak jakosciowo ten z babyono z all ??;> wart jest ceny?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:15   #722
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

słyszałam, że ogólnie produkty z babyono są do

obawiam sie, ze on moze byc podobnej jakości co ten snow bear tylko za firme wyższa cena.. ale to tylko taka moja teoria spiskowa.. spróbuje zaczaić sie na coś lepszego, używanego. w razie czego jak nie skorzystam to łatwo będzie mi sperzedać
Stary 2013-08-31, 21:19   #723
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

uciekam, nie dam rady siedzieć przed kompem tak mi się młody pręży że aż mnie boli...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:27   #724
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
przyssalam sie do mamusinego cycusia i spie

czujemy sie dobrze, malutka bardzo spokojna (jak na rszie), dzis patrzylismy z tatusiem na kapiel i pidlegnacje
szpital i polozne sa przecudne
uczymy sie siebie nawzajem
nie wyobrazam sobie innego faceta niz Dawid
krocze boli przeokropnie (bylam cieta az do odbytu)
ok 15 dopiero wstalam z lozka bo mdlalam (stracilam duzo krwi)

ogolnie jestem przeszczesliwa i zakochana

moze jakies mini streszczenie? ktos rodzi?
ale cudowne są twoje posty widać że jesteście oboje zakochani w Juleczce po same uszy a maleńka jest prześliczna!!! i chyba Twoje usteczka też ma prawda? odpoczywajcie sobie w miarę możliwości no i niech się wszystkie rany goją

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
.
wg mnie jest spoko, jest bardzo delikatny- znaczy się z takiej fajnej mięciutkiej tkaniny, po praniu dalej taki jest więc wg mnie ok rozmiar pasuje taki jaki wymierzyłam sobie z tabelki podanej w necie i mimo że miękki to fajnie modeluje biust że nie jest takim "trójkątem" tylko normalnie zaokrąglony jest że nie wstyd chodzić w tym przy ludziach

Inwersja napisałam ci też o płaskich sutkach na poprzedniej stronie, nie wiem czy doczytałaś bo dopisałam do jednego posta swą wypowiedź. Ręczny laktator na pewno wyciągnie ci mleczko z sutka. Ja mam ręczny z TT i testowałam go kilka pociągnięć na swojej piersi i lekko ssie, nic nie boli, delikatnie tego sutka ciągnie także spokojnie nie będzie masakry a mleczko wyleci
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:28   #725
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj mąż dopadł , seks był i zgodnie z zaleceniami doktorka, sutki poszły w ruch, mąż w niebowzięty .
Ale Wam dobrze :P

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Wow!Passion,t_89,Ladan-Gratuluje Wam z całego serca!Super jest wejsc na forum po paru dniach nieobecnosci i zobaczyc tak wspaniale nowiny
Witajcie kochane,ja tak na momencik.Przepraszam ze wogole sie do Was nie odezwałam ale bylam pewna ze po ostatnim pobycie w szpitalu mialam w telefonie numer do Matal-niestety mylilam sie.
My własnnie z kurczaczkiem wrocilismy do dommku.Mała miała delikatnie podwyzszone bialko i zoltaczke ptrzez co byla naswietlana wiec dlatego dopiero dzis nas puszczono.Ogolnie wszystko sie dzieje na wariackich papierach.Mam nadzieje ze z czasem to jakos wszystko poorganizuje sobie.Lila jest cudna,taka grzeczniutka.Niestety ale nie chce ciagnac cyca.Nawet nakladki nie pomagaja na moje plaskie brodawki wiec staram sie odciagac mleko laktatorem.Opis porodu postaram sie wrzucic jak najpredzej.Wybaczcie za chaos wypowiedzi.Pozdrawiam Was serdecznie ,w najblizszym czasie sie odezwe!
Cześć super, że już w domq odciągaj jak najwięcej, żeby mała miała wartościowy pokarm i nie przejmuj się. Taką masz już budowę i chyba nic na to nie poradzisz Najważniejsze, żeby Lilka rosła i była zdrowa. Ucałuj ją mocno od cioteczek

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziecko nosiłam już w niedziele czyli w drugiej dobie. Teraz bez problemu się poruszam, więc dam radę kąpać małego
Uff dzięki. To mi ulżyło, bo ja taka zosia samosia i nie chciałabym się kimś wyręczać. Pozostaję przy nadziei że szybko się pozbieram jak Ty

Cytat:

czujemy sie dobrze, malutka bardzo spokojna (jak na rszie), dzis patrzylismy z tatusiem na kapiel i pidlegnacje

Oooo jak słodko jak ja Ci zazdroszczę, że masz już córcię przy sobie
O której godzinie urodziłaś? to chyba był najdłuższy dzień w Twoim życiu?
U nas narazie spokój. W weekend zawsze zawieszamy porody cecierz
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:46   #726
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ale cudowne są twoje posty widać że jesteście oboje zakochani w Juleczce po same uszy a maleńka jest prześliczna!!! i chyba Twoje usteczka też ma prawda? odpoczywajcie sobie w miarę możliwości no i niech się wszystkie rany goją

wg mnie jest spoko, jest bardzo delikatny- znaczy się z takiej fajnej mięciutkiej tkaniny, po praniu dalej taki jest więc wg mnie ok rozmiar pasuje taki jaki wymierzyłam sobie z tabelki podanej w necie i mimo że miękki to fajnie modeluje biust że nie jest takim "trójkątem" tylko normalnie zaokrąglony jest że nie wstyd chodzić w tym przy ludziach

Inwersja napisałam ci też o płaskich sutkach na poprzedniej stronie, nie wiem czy doczytałaś bo dopisałam do jednego posta swą wypowiedź. Ręczny laktator na pewno wyciągnie ci mleczko z sutka. Ja mam ręczny z TT i testowałam go kilka pociągnięć na swojej piersi i lekko ssie, nic nie boli, delikatnie tego sutka ciągnie także spokojnie nie będzie masakry a mleczko wyleci
dzieki, nie doczytałam

tylko zastanawiam się czy wyciągnie tak żeby potem można było normalnie dać se rade bez niego

na razie zaczaję się za używaną medelę, jak coś to zawsze sprzedam, bo ludzie rzucaja się na to jak na mięso.. i może nawet bez strat

kropla niby chwaliła tamten laktator, ale na necie ma złe opinie. na jednym portali znalazłam 2/2 - 2 super i 2 mega złe. z tym, że te superowe, to ewidentnie ściema pracowników portalu, bo takimi tekstami walili, że normalnie człowiek by tak nie napisał, że laktator spełnia wiele norm czegoś tam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

a dodam, że moja matka nie karmiła mnie cycem właśnie z powodu płaskich brodawek..
Stary 2013-08-31, 21:50   #727
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pewnie niektóre z Was widziały, bo to stary film, ale polecam "Plan B" z Jennifer Lopez, o ciąży itp. można się uśmiać i popłakać

OMG ja rozumiem,że można sobie wyjść do knajpy,ale chlać kiedy zaraz masz dzwonić???

No i co to jest,że Ci nie powiedział gdzie idzie tylko po prostu poszedł?

Ile on ma lat?

Pisała, ale się zbierała do siostry no i ma dzisiaj imprezkę

OOooo to może niebawem się coś rozkręci

Boję się tego...
A z jakiej firmy masz osłonki?Na instrukcji tych z TT pisze,żeby je przewrócić na lewo,ale zastanawiam się po co?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Moja też tak miała wczoraj. Też jest już nisko,więc może faktycznie?Chociaż dzisiaj mnie napiernicza aż miło
Nie ma go do tej pory. Powiedziałam mu zeby w ogole nie wracal jak ma wracac nawalony ;( Nasłuchałam się jaka jestem zła i mam sie do niego odezwać jak będę "umierać albo rodzić" bo reszta go nie obchodzi ;( ma 27 lat

Ladan Regeneruj siły, dobrze że Dawid Cię wspiera, miło mi się czyta takie posty

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:50   #728
kaska87
Zakorzenienie

no ciekawa jestem czy mi z KP wyjdzie mam nadzieję, że tak

jutro gotować nie muszę bo idziemy do moich rodziców na obiad

Papuga

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-31 o 21:52
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:55   #729
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
wiesz co... ja bym takiego chłopa zaj@#^& dosłownie... i proszę nie pisz że się nie wyszalał, że się nie upija na umór... dziewczyno Ty żyjesz z alkoholikiem i jeśli nie weźmiesz go za dupę to nie będzie lepiej a wręcz przeciwnie, musisz dbając o dobro swoje i dziecka podjąć jakieś kroki... bo jeśli on tak dalej będzie się bawił to nic dobrego dla Waszej rodziny to nie wróży... ja za dużo już takich rzeczy widziałam, czy czytałam... neistety
Przeprowadziliśmy się 2 miesiace temu na nowe mieszkanie, od tego czasu było na prawdę dobrze, przez ostatnie dni wszystko wróciło do poprzedniego stanu, nie sądziłam że tak się stanie.

Stary 2013-08-31, 21:58   #730
matallewar
Zakorzenienie

Heloł
Żyję, nie rodzę, Baby Shower SUPERUDANE.
Do tego tż mi zrobił MEGANIEZPODZIANKĘ i przyjechał na 4 godziny, umówił się z pielęgniarkami i normalnie się poryczałam, jak go zobaczyłam
A jutro tata ma mnie zawieźć do niego do szpitala
Edi oczywiście ZACHWYCONY, że był tata

A sama impreza też super, mam mnóstwo strzałów, kiedy rodzę i jak duża Elenka będzie Wrzucę za chwilę jakieś foty do K i idę nadrabiać coś, bo żeście popisały

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:58   #731
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny stymulacja sutków działa przynajmniej na mnie, chyba że to przez nerwy..
Ale gdy zaczęłam je masować to po paru minutach zaczęła mi się obkurczać macica, szkoda że jak przestaje masować to nic się nie dzieje
Może wydziwiam :p

Stary 2013-08-31, 22:00   #732
kaska87
Zakorzenienie

Matal super, że jesteś i spotkałaś się z mężem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:00   #733
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Heloł
Do tego tż mi zrobił MEGANIEZPODZIANKĘ i przyjechał na 4 godziny, umówił się z pielęgniarkami i normalnie się poryczałam, jak go zobaczyłam

A sama impreza też super, mam mnóstwo strzałów, kiedy rodzę i jak duża Elenka będzie Wrzucę za chwilę jakieś foty do K i idę nadrabiać coś, bo żeście popisały
Ale kochany ten Twoj tż pokaż zdjęcia

Stary 2013-08-31, 22:04   #734
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Przeprowadziliśmy się 2 miesiace temu na nowe mieszkanie, od tego czasu było na prawdę dobrze, przez ostatnie dni wszystko wróciło do poprzedniego stanu, nie sądziłam że tak się stanie.
a powiedz, zanim się przeprowadziliście były takie sytuacje gdzie mógł poczuć się zagrożony, że realnie możesz kopnąć go w zad i pójść swoją drogą? i nie chodzi mi o same groźby, ale czy realnie jakieś kroki ku temu poczyniłaś?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Heloł

wow, super. zwłaszcza z mężulkiem.. to dzis z wrazenia znów nie zaśniesz
ale super, że się udało, fajne są takie radosne dni, bo dają kopa na następne
Stary 2013-08-31, 22:07   #735
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a powiedz, zanim się przeprowadziliście były takie sytuacje gdzie mógł poczuć się zagrożony, że realnie możesz kopnąć go w zad i pójść swoją drogą? i nie chodzi mi o same groźby, ale czy realnie jakieś kroki ku temu poczyniłaś?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

wow, super. zwłaszcza z mężulkiem.. to dzis z wrazenia znów nie zaśniesz
ale super, że się udało, fajne są takie radosne dni, bo dają kopa na następne

Szczerze to starałam się by poczuł takie zagrożenie ale teraz wiem że za mało. Więc bez bicia przyznam że w tej kwestii zawaliłam choć parę osób podpowiadało mi że powinnam być bardziej konsekwentna

Stary 2013-08-31, 22:14   #736
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Julia Wiktoria, ur. 30.08.2013 r. o godz. 23:05, 3400 g i 53 cm - urodzona SN
Gratulacje!!!!

Cytat:
gdzieś czytałam, że te białe pampy są wieksze niz wskazuje na to rozmiar
tak to prawda, biale sa wieksze od zwyklych zdecydowanie bym nawet powiedziala. co do ilosci. mi 78 szt bialych wystarczylo na rowno tydzien czasu teraz kupilam zielone chociaz w jedynkach jeszcze troche pochodzimy.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bez kitu,ale też tak myślałam do niedawna

Ja mam płaskie (chyba,że jest zimno albo się podjaram) ale podobno te osłonki się przyssają do piersi (na instrukcji pisało,żeby zwilżyć lekko wodą,żeby się lepiej przyssały) i jak dziecko zaczyna ssać to też wyciąga się troszkę ten sutek.Ale nie wiem jak w praktyce, tak słyszałam...
no z tym zasysaniem nie jest tak kolorowo a z ssaniem wszystko zalezy od dziecka. avent tym razem sie u nas nie sprawdzil. za poleceniem babki od laktacji kupilam canpola w najmniejszym rozmiarze i je mloda zalapala, ale co z tego jak tak czy siak boli. no ale sucislawa wyciaga

Cytat:

jeszcze raz gratki

co do utraty krwi przybijam piatke chociaz u mnie "tylko" 300 ml. ale musieli mnie postawic na nogi kroplowa bo inaczej tez mdlalam.
Julcia slodziutka, super ze D. spelnia sie w roli tatusia
ciachania wspolczuje, ale mi tez po dupie pojechali wiec znam ten bol ale na pocieszenie napisze ze na drugi dzien nic a nic juz nie bolalo, a psikalam octaniseptem.

achaaaa chwale sie ze kolejne 2 kg mam mniej, czyli juz 5 mniej jak przed ciaza ej no chwala za ta cholerna diete cukrzycowa podczas ciazy
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:16
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:22   #737
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

dotarlam do domu
przegonili mnie po calej warszawie
moj dzien ma dzis 19godzin, spalam niecale cztery.
niespodziewalam sie ze tyle dam rade, jutro musze tez tak wytrwac i cos czuje ze w poniedzialek reka i noga nie rusze wiec bede mega aktywna na forum, bo bede lezec na wyrku z tabkiem

teraz was poczytam chociaz prawie nic nie piszecie i lece spac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:23   #738
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dotarlam do domu
przegonili mnie po calej warszawie
moj dzien ma dzis 19godzin, spalam niecale cztery.
niespodziewalam sie ze tyle dam rade, jutro musze tez tak wytrwac i cos czuje ze w poniedzialek reka i noga nie rusze wiec bede mega aktywna na forum, bo bede lezec na wyrku z tabkiem

teraz was poczytam chociaz prawie nic nie piszecie i lece spac

podziwiam za wytrwałość :P chyba bym padła po takim wysiłku

Idę spać, tż nie wrócił na noc ... ;( smutno mi..

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:27
Stary 2013-08-31, 22:29   #739
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Szczerze to starałam się by poczuł takie zagrożenie ale teraz wiem że za mało. Więc bez bicia przyznam że w tej kwestii zawaliłam choć parę osób podpowiadało mi że powinnam być bardziej konsekwentna
pytam dlatego, że jeśli on faktcznie poczuł takie realne zagrożenie, to mógł na jakiś czas odpuścić, tak trochę strategicznie (moze niekoniecznie świadomie) żebys poczuła się pewniej, że juz jest wszystko miodzio. a za jakiś czas płynnie przejść do dawnych nawyków. Twoja uwaga już uśpiona, a on dalej szaleje. a jak coś, to Ty dalej masz nadzieję, że przecież może się zmienić skoro już raz mu się udało.. a to wcale nic mu się nie udało, po prostu Cię zmanipulował..

ja nie mówię, że u Ciebie tak akurat jest, ale warto zwrócić na to uwagę i przyjrzeć się sytuacji.

a z Medelą mi sie nie udało, ktos mnie przebił o niecałe 3zł !!
cholera i to w ostatniej sekundzie przebił... o 22:19 kończyła się aukcja, a ten o 22:18:59 przebił moją cenę

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:34
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:32   #740
tassia
Zakorzenienie

ahhh za poltorej godziny moge rodzic
ciaza donoszona, macierzynski dostane, cisza i spokoj wokolo

boli mnie wszystko
zjadlam kebaba

[/RIGHT]
Stary 2013-08-31, 22:34   #741
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
właśnie ja też nie jak się obudziłam to aż miałam mdłości od połowy zeżartego przez sen pudełka
To ja nie wiem, czemu my to jadłyśmy, jak obie nie lubimy

Cytat:
młoda, Ty masz zdaje sie ten laktator z TT. sprawdzałaś jaka ma moc?
bo nie wiem czy mam kupic taki, czy ten od kropli... nie wiem, który da rade wyciągnąć mi suty, ale nie zrobi z cycków jesieni średniowiecza.. a mam tyle kasy żeby wydać na elektryczny z TT czy Aventu..
Ja mam z TT, mam płaskie brodawki (wyciągałam w I ciąży na początku i Edi doprawił, więc jest dużo lepiej teraz) i Edzika karmiłam piersią i ściągałam.

1. TT jest ok wg mnie i dobrze ciągnie, aż bolało. Wyciągać brodawki to bardziej dziecko i samemu można, jak ciąża donoszona, to molestować drogie panie!
2. Z płaskimi brodawkami da się karmić, więc nie płakać i się nie nastawiać. Mi położna powiedziała, że "pani to chyba nie będzie karmić", jak zobaczyła moje brodawki i co? 4 miesiące karmiłam, mleka miałam dla połowy osiedla, a ze złapaniem cyca ZERO problemu

Cytat:
Dziewczyny stymulacja sutków działa przynajmniej na mnie, chyba że to przez nerwy..
Ale gdy zaczęłam je masować to po paru minutach zaczęła mi się obkurczać macica, szkoda że jak przestaje masować to nic się nie dzieje
Może wydziwiam :p
Bo się oksy produkuje jak molestujesz sutki
Porodu to raczej nie wywoła, ale jak się zacznie, to można wzmocnić

Myślałam, że może ktoś urodził, ale widzę, że mamy flautę na wątku
A mnie jutro też być może nie będzie, bo chcę jechać do tż, jak dziś był, to jeszcze gorzej za nim tęsknię Edi się obraził, jak tata musiał jechać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-31, 22:35   #742
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Wow!Passion,t_89,Ladan-Gratuluje Wam z całego serca!Super jest wejsc na forum po paru dniach nieobecnosci i zobaczyc tak wspaniale nowiny
Witajcie kochane,ja tak na momencik.Przepraszam ze wogole sie do Was nie odezwałam ale bylam pewna ze po ostatnim pobycie w szpitalu mialam w telefonie numer do Matal-niestety mylilam sie.
My własnnie z kurczaczkiem wrocilismy do dommku.Mała miała delikatnie podwyzszone bialko i zoltaczke ptrzez co byla naswietlana wiec dlatego dopiero dzis nas puszczono.Ogolnie wszystko sie dzieje na wariackich papierach.Mam nadzieje ze z czasem to jakos wszystko poorganizuje sobie.Lila jest cudna,taka grzeczniutka.Niestety ale nie chce ciagnac cyca.Nawet nakladki nie pomagaja na moje plaskie brodawki wiec staram sie odciagac mleko laktatorem.Opis porodu postaram sie wrzucic jak najpredzej.Wybaczcie za chaos wypowiedzi.Pozdrawiam Was serdecznie ,w najblizszym czasie sie odezwe!

Cytat:

ale super

Cytat:
Heloł

ooo,a to ci niespodzianka...super!!

Padam z nóg. Bylismy jednak w Ikei i chyba zrobiłam za duzo kilometrów,bo brzuch mi się co chwilę stawia...
Idę spać,bo już nie daje rady

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:41   #743
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
To ja nie wiem, czemu my to jadłyśmy, jak obie nie lubimy

Ja mam z TT, mam płaskie brodawki (wyciągałam w I ciąży na początku i Edi doprawił, więc jest dużo lepiej teraz) i Edzika karmiłam piersią i ściągałam.

1. TT jest ok wg mnie i dobrze ciągnie, aż bolało. Wyciągać brodawki to bardziej dziecko i samemu można, jak ciąża donoszona, to molestować drogie panie!
2. Z płaskimi brodawkami da się karmić, więc nie płakać i się nie nastawiać. Mi położna powiedziała, że "pani to chyba nie będzie karmić", jak zobaczyła moje brodawki i co? 4 miesiące karmiłam, mleka miałam dla połowy osiedla, a ze złapaniem cyca ZERO problemu

Bo się oksy produkuje jak molestujesz sutki
Porodu to raczej nie wywoła, ale jak się zacznie, to można wzmocnić
no i chyba przy tym TT zostane, na all za 81zł mozna kupic z dodatkami standardowymi i z wysyłką

w razie gdyby mi sie tak nie przydał jednak to łatwiej będzie mi sprzedać jako używany niż ten elektryczny co kropla polecała, bo to zawsze firmowy jest,bo z tej firmy to tylko jeden jest uzywany i nikt kupic go nie chce

moje są dość oprorne, bo przeciez jak mi siara z płaskich cycków leci, to ja je tam tarmoszę, wycieram, ale i tak są plaskie. zrobi sie jakis pypeć na chwile i znika zaraz... najczesciej to nawet nie mam za co złapać

swoją drogą, zaraz wrzesien, moge rodzic w koncu na wrzesien czekałam

tak w ogóle to najlepszy mój ojciec, przyjechał, rozłożył sie, patrzy sie co licytuje i komentuje.
"a Twoja matka to dała rade bez, bo rękami wyciskała, aż pryskało"
a ja mu na to "no świetnie dała rade, przez 2 tygodnie"
a on do mnie "no bo siły nie miała, a Ty sie prułaś... a może on nie będzie"
"tak, nie będzie... będzie w spokoju przymierał z głodu"

rece opadają

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:41   #744
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

od dwóch dni jestem jak śnieta ryba, nie mam na nic sil, bola mnie nogi
nawet kawa nie pomaga
czuje sie jak zombie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:44   #745
tassia
Zakorzenienie

dobranoc

[/RIGHT]
Stary 2013-08-31, 22:45   #746
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja dostalam nowy ten tommie laktaor ale bez smoczka do butelki, musze dokupic...
ciesze sie ze mowicie ze jest ok, na razie żydzę kasy na eektryczny i oby nie by potrzebny

matal to Ci mąż zrobił niespodzianke

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobranoc

dobranoc

narobiła mi smaka na kebaba i se poszła;p

Aleksander
Stary 2013-08-31, 22:47   #747
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jestem, wzięłam sobie sama laptopa

no co, wzięłam i urodziłam
zabrali mnie na przedporodową, jeszcze czekałamna chłopa przy cewniku bardzo panikowałam ale w sumie nic strasznego, ale po tym miałam ochotę stamtąd spieprzać
znieczulenie bolało jak delikatne ukłucie szpilką, nie ma się czym stresować
nieprzyjemnie było uczucie szarpania i wyciągania, pielęgniarka mówi rodzi si e rodzi i zaraz taki pisk jak miauczenie kota widziałam Ją przez sekundę w górze. Po tym odpłynęłam prawie zasnęłam
leżenie xały dzień, dawali p/bólowe więc nei było źle, z rozruchem też sobie jakoś poradziłam. Pionizacja wczoraj, dałam radę, choć jednak bardziej dzisiaj jestem w pionie niż wczoraj
ogólnie do przeżycia i cieszę się, że wyszło jak wyszło

mąż trzymał cały czas za rękę, siedział w czwartek i piątek cały dzień. w dzień cc nie widziałam już małej, ale On schodził do swojej córki, kocię mówi, tatuś zakochany poweidział, że nei sądził ile dziecko daje szczęścia i już się nie może doczekać jak będziemy w tróję w domu. Pomagał mi wstawać myć się, robił przy mnie wszystko bez Niego nie dałabym sobie rady dzisiaj po robocie przyjechał zrobić m śniadanie

mała podobno doskonale sobie radzi
ja też czuję się dobrze, psychicznie też
przy porodzie powiedzieli, że łożysko w rozpadzie i jeszcze trochę i byloby źle
więc tym bardziej, cieszę się, że to już po mimo, że wcześniak
zastanawiałam się kiedyś, czy rodzić widzi, że dziecko jest mło urodziwe widzi
nasza jest długa, chuda, wielka pomarszczona stopa nóżki i rączki jeszcze z włoskami, na klatce piersiowej zarysowywują się płuca, ale dla nas jest najpiękniejsza na świecie taki nasz mały cud

ja wychodzę najprawdopodobniej w poniedziałek, kocię jak dopakuje do 2kg no i musi umieć sama jeść, na razie karmią Ją przez sondę. TRochę szkoda, że nie razem ale teraz najważniejsza jest Ona
Info od koleżanki, co miała wczesniaka: nie masz obowiązku podpisywać wypisu, nie mogą na siłę Cię wyrzucić, jak mała zostaje. No chyba, ze chcesz do domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-31, 22:51   #748
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Info od koleżanki, co miała wczesniaka: nie masz obowiązku podpisywać wypisu, nie mogą na siłę Cię wyrzucić, jak mała zostaje. No chyba, ze chcesz do domu

oj cos czuje, ze by wolała zostać. raz, że miałaby małą przy sobie, a dwa kaska z ubezp. leciii
Stary 2013-08-31, 22:56   #749
Larysa88
Zakorzenienie

Ladan super że się odzywasz, Juleczka śliczna, a Ty jesteś mega dzielna i wszystko teraz już pięknie się zagoi i zapomnisz szybciutko o bólu

Cytat:
Heloł

o jaaaaaaaaaaaaaa ale Ci zrobił niespodziankę ! aż mi się ciepło na sercu zrobiło jak to przeczytałam

ale mam nastrój do dupy....
Stary 2013-08-31, 23:02   #750
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

[QUOTE=Larysa88;42565641

ale mam nastrój do dupy....[/QUOTE]

ja tez, witaj w klubie
i tak od 3 dni, zero zycia we mnie i wieczne zmeczenie
najchetniej bym wtulila sie w tza i leżała tak godzinami,

Aleksander
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości