|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Mamuski jak to jest? A co do mojego konca tuz tuz .. To same zobaczycie , nic fajnego - jak dla mnie najgorszy okres w calej ciazy . No moze po za paroma pierwszymi tygodniami gdzie panicznie sie balam o to dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3662 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dzisiaj kupiłam proszek bobasowy Lovela 2,8 kg za 22 zł w Lidllu. Do białego i drugi do koloru. Powiedzcie, że się opłacało?
|
|||
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio .. I tak to zuzyjesz I tak . Teraz kupilaas w promocji na spokojnie , pozniej jakby Ci nagle zabraklo to na szybko przeplacilabys. Zastanawiam sie tylko nad tym ze kupujecie jednoczesnie rozne firmy? Ja mam pare paczek husteczek pampers sensitive I ostatnio widzialam huggiesy w promocji ale nie wzielam zeby nie mieszac. Boje sie ze jak mloda mialaby byc na cos uczulona to zanim wyeliminowalabym przyczyne minelo by sporo czasu ..? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
No I nastala cisza...jak makiem zasiali...
Nie chce mi sie z nim nawet gadac ![]() Rybko, co mnie tutaj trzyma? Moj tato. Nie chcialabym wyjezdzac I byc z daleka od niego. Ale I tak rodzina w 2 panstwach, babcia najukochansza w PL, tata tutaj, ach...wszystko do dupy. Dzien placzu, takiego tlumionego, tylko czekam az sie sciemni, zeby sobie ulzyc. Zawsze trafiam na jakis palantow. Albo mamisynki, albo osobowosci dwubiegunowo-shizofreniczne, albo tepi idioci ![]() Strach pomyslec, co bedzie dalej.
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam smsa ze dziewczyna mojego znajomego rodzi- jada na porodowke. Termin ma na dwa dni po mnie - 30.09 I ten Sam szpital. Mielismy sie spotkac na porodowce..
Ciekawe czy jej RODZI to szpitalne RODZI czy moze odesla ja do domu a potem uRODZI w terminie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabialam Was po południu,ale kregoslup nie dal mi posiedzieć...musiałam polezec...
a potem bylam u sis i mam kolejny kominezon od jej szwagierki ![]() nie ma co prawda kaptura ale swietny jest![]() dla wszystkich za kolejne tygodnie![]() Domii mam nadzieje,ze to jednorazowy wyskok Twojego TŻ nie rozumiem jak mogl isc sobie tak po prostu balować, jak Ty już jesteś w tak zaawansowanej ciąży...ale dla mnie to w ogole inna bajka, bo mój nie należy do "imprezowiczow"
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, najgorsze ze my w jednym domu mieszkamy :sciana:
Ucieczka na pieterko to za maly dystans. Normalnie biegunki z nerwow dostalam...
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
no widzisz Trele a ze mnie się nabijają jak mówię ze moge nawet za miesiąc rodzić
co do chusteczek Huggies ja nie jestem przekonana....bardziej mi zawsze nivea pasowały i nawet Dzidziusie, Pampers kupiłam na sprobowqanie no i dlatego ze wychodziło 4 zl za paczkę![]() i się nie nabijaj ze mnie bo juz wszyscy to robią że się do wojny szykuje hhehe---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Aniu nie bede się to rozpisywać bo juz kiedyś ktorejs z Dziwczyn to tłumaczyłam ale lepiej byc samemu niz z tepym idiotą....lepiej odejsc wczesniej niz się męczyć...życie ma się tylko jedno i sie go nie powtórzy....ja na mojego też ponarzekam nie powiem. ale to są ☠☠☠☠☠☠☠y i bardziej jego nie ogarnięcie....ale mój Syn go kocha jak własnego Ojca i dałby się pociąć za niego i w drugą stronę....i jak czasem sie wkurzam że mecz oglada czy zdjeciami sie zajmuje to sobie mysle ze moglby do kanjpy pojsc i sie uchlac, z kumplami w tango pojsc ale nas bić....to mi przechodzi i kocham go bardziej ( jesli się da). a byłam kilka lat sama z dzieckiem więc naprawde...lepiej samej a gdzieś na świecie ktoś na Ciebie czeka....bo raczej nie Ten...za same teksty bym go za dzrwi wystawila... |
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :m ur: : pala:![]() ja bym wrocila do PL póki jest jeszcze czas...
|
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co zamówiłam jedną paczkę Pampersów na dozie ![]() Cytat:
![]() Co do ZUSu modle się, żeby sie to wszystko szybko wyjaśniło, i żeby pinda się odezwała w poniedziałek. Ode mnie telefonów niestety nie odbiera :/ A co do wózka to sukces, bo byliśmy w Bochni w hurtowni Kubuś i już mieliśmy brać wózek Maxi Cosi Mura za 2500zł, ale dzięki Bogu powstrzymaliśmy się. A ten jak jechaliśmy oglądac to już byliśmy tak zrezygnowani i ogłupiali, że nie przypuszczaliśmy, ze go weźmiemy mimo, że nam sie podobał I dlatego cieszę się jak małe dziecko, bo trochę kaski zaoszczędziliśmy
|
||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Issia miałam pisać -
za wozek![]() super cenowo Wam się udało ![]() dla mnie XLandery/Mutsy są zaporowe pod względem ceny,a jednak chciałabym nowy ![]() ![]() mysle jednak,ze na sevilli się nie zawiodę ![]() aaaa....we wrześniu zamawiamy lozeczko w październiku pościel a w listopadzie wozek![]() chcemy rozlozyc koszta mam co prawda mowi,ze wozek oni nam kupia,ale nie chce żeby az tyle wydawali... |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() poczytałam dzięki za oklaski i gratki oj widzę, że kilku panom się należy porządne lanie... kupiłam sobie dzisiaj nutellę... sporo już nie ma.. teraz pochłonęłam jabłecznik posmarowany nutellą... w ogóle zdziwiłam się, że ostatni post o 20.19. ciemno jak w du.pie a yu jeszcze 21 nie ma |
|
|
|
#3674 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trele-mi tez coraz ciezej.. Cytat:
![]() adoosienka- ja nie kupowałam wózka dzisiaj za tydzień!Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
ale sie zdenerwowałam. Musiałam jechać w banie z jakimiś pijakami, którzy tylko mnie wkurzali i śpiewali 'karliczka' . szlag mnie trafiał i byłam w stanie wyjść i iść pieszo, ale padało :/ Kupiłam pampersy 1 te z promocji Mój mąż powiedział mi dzisiaj - im bliżej tym sie bardziej stresuje...
|
|
#3675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzusio
![]() mam tylko trochę ciuszków i ręczniki (wstawiałam kiedyś) po chrześnicy i dwa body kupione przeze mnie jeszcze dziś przywozłam elektroniczną nianie po chrześnicy, ale jeszcze nie sprawdzałam czy działa. Wybrałam łóżeczko, chyba powoli decydujemy się na wózek. A tak poza tym nie mam nic. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja córka dzisiaj też strasznie szalała w brzuchu, ponad pół godziny wypychania brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś z rodzicami byliśmy na wsi u babci, najadłam się śliwek, babcia zrobiła też knedle później grill babcia mi skróciła spodnie, jak ja lubię tam jeździć
|
|||||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka z wieczorka
![]() Jak dobrze że nie dużo nadrabiania,weekend na wątku nastał. Ja właśnie wcinam hot -doga trzeciego już i popijam colą-dzień rozpusty Ale co tam od czasu do czasu można sobie pozwolić.Od południa w biegu,chcieliśmy oglądnąć wózki i sklep zamknięty.Pojechaliśmy do innego tam niestety Tutków nie mają, ale kupiłam sobie chociaż majtki siateczkowe i podkłady z Belli i herbatkę Bocianek znalazłam Zrobiliśmy jeszcze jedno podejście do x- landera ![]() Potem na zakupy do Kauflandu,wzięłam pampersy 2 jedne tylko bo nawet znajoma mi powiedziała że średnie są.Była otwarta jedna paka więc sobie pomacałam,jakieś takie cienkie rzeczywiście ![]() Poluję teraz na zielone bo jednak chyba najlepsze. Ale miałam dzisiaj przygodę,przestraszyłam się.Męża wysłałam do Biedronki bo sama nie dałam rady iść bo mnie chyba jakieś skurcze chwyciły Nie przyznałam mu się tylko powiedziałam żeby się pospieszył.Sama zostałam na parkingu i aż musiałam wysiąść z auta bo zaczęło mnie tak ściskać mocno.Na stojąco było odrobinę lepiej,ale dodatkowo zaczął boleć mnie brzuch/żołądek i zachciało mi się iść na dwójeczkę.Ledwo co do domu dojechałam,wzięłam Nospę położyłam się i powoli przeszło.Czy to mogły być przepowiadacze? Spałam 2 h później Cytat:
![]() Babku Przy karmieniu piersią ich wielkość nie ma znaczenia Znam mamusie z małymi biustami które pięknie wykarmiły dzieci Cytat:
|
||
|
|
|
#3677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
Ale tu spokój...my sobie oglądamy kabarety ![]() Jutro mamy gości, dobrze, że mam torta ![]() Cytat:
super zakupCytat:
za zakupyCytat:
za kolejny tcCytat:
Przemyśl sprawę, czy chcesz być z takim człowiekiem, czy warto się męczyć. Cytat:
Nemosku szkoda, że nie udało się potestować wózków...w poniedziałek ruszacie na dalsze łowy?? Mały straszak chyba przepowiadacz ![]() Miłego wieczoru Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-31 o 21:52 |
|||||
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tato (w sensie TZ) obrazil sie na mnie bo siedze zbyt cicho I pojechal gdzies. Mnie powoli ogarnia stres "uciekajacego czasu" to juz tak niewiele zostalo. Mam takie napady ze sie nie boje I wszystko przelkne, a czasem czuje sie wrecz sparalizowana strachem.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-08-31 o 21:53 |
|
|
|
|
#3679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będzie w pudełku które dostaje się w szpitalu. Cytat:
![]() Jak się pytam w takich zwykłych sklepach bieliźniarskich o miseczkę H to napotykam dziwny wzrok ![]() Raz nawet babka mi powiedziała że nie ma takiej miski ![]() Kociak za 3 trymeścik Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to co piszesz w ostatnim poście to już przesadził ewidentnie.I te groźby że Cię policja znajdzie ![]() Ma jakis powód żeby być takim ciętym na Polaków?...samo zło widzi tylko, szkoda że nie zauważa dobrych stron. Ale jak ktoś nie chce to i nawet święty nie pomoże. Nie wiem co Ci poradzić Przede wszystkim Ty musisz być gotowa za zmianę...może lepiej zaryzykować ![]() Nie widzisz już najmniejszej nadziei ?Nie myślałaś o terapii? Jest uzależniony od śródków przeciwbólowych? Masę męczących pytań zadaję. Paulina To się mężul postarał ![]() Cytat:
![]() Czyli czekoladka ![]() Issia wózek macie z głowy
|
||||||
|
|
|
#3680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, powiedzmy ze 3-5, a kup też jest ze 3-5 na dzień, więc sobie policzcie. W każdym razie schodzi tych chusteczek trochę... Ale zawsze można przemywać np. mokrą pieluszką tetrową, wg niektórych to nawet zdrowiej, bo nie używa się tych środków, które są w chusteczkach.
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Ołówek Czas tak szybko leci że zanim się oglądniesz już maluch będzie z Tobą
Mi miesiące ciąży bardzo "pouciekały" Mama nadzieje że ostatnie 2 będę się ciągnęły żebym zdążyła ze wszystkim ![]() Cytat:
za męża,trzeba ich chwalić za tydzień i za zakupy.Miło z ich strony ![]() Babku Cena dobra Trele Ja mam na razie 6 pak Huggiesów natural care,chusteczki z Reala,Kauflandu,małe Babydream i Tammi.Także przegląd totalny ![]() Wzięłam po paczce bo nie po drodze mi później tam jechać. Będę testować po kolei które najlepsze Ale ja mam fioła że składami także się nie dziw ![]() Luesita Fajny,taki kożuszkowaty? |
|
|
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tam oglądałam wózki Cytat:
Babcia kochana jednym słowem ![]() Coś mi dzisiaj ślimaczo odpisywanie idzie.... ![]() Mężul usnął przytulony do mojego rogala.Jak go ściska Minkę ma przesłodką,takiego dużego bobasa ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() W poniedziałek jedziemy oglądnąć Tutka
|
|||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam, że jest tam jakis fajny sklep z rzeczami dla dzidziusiów i dość przystępne ceny
Cytat:
Nie wiem... czasem mi się wydaje że jeszcze dużo czasu, a czasem się obawiam, że jak w przypadku weronisiek zdarzy się coś co zmusi mnie do leżenia i nie skompletuję wyprawki A miałam Wam opowiadać jedna z pierwszych rzeczy o jakie zapytała mnie babcia: "skąd Ci się takie wielkie cycki wzięły?" |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babku ja tez mam male,ale nie narzekam teraz przy tym kręgosłupie, to pewnie jeszcze gorzej by było...może male C mam teraz a normalnie B nosilam |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam tylko na ceny łóżeczek i pościeli, ale i tak allegro wygrywa. Nie wiem jak reszta.Ale wybór jest Im bliżej kolejnej wizyty tym więcej obaw mam,ale staram się nie nakręcać ![]() Tekst babci wyluzowany |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest meczacy! Uzaleznienie od przeciwbolowych srodkow, dosc powazne, stwierdzil ze z dzieckim tak zyc nie moze I rzucil z dnia na dzien dla malego. Nie chcial terapii I kontroli co jest dosc niebezpieczne. Za dlugo bral zeby ot tak przestac. Prawie padaczki dostal a humor ma tak podly ze masakra. Juz tydzien go tak meczy.Zaden Polak nic zlego mu nie zrobil. Ot widzial siedzacych na murku czy tam krawezniku zawodnikow, co na farmy przyjechali, a ze lipna pogoda I nic nie rosnie/nie dojrzewa to sobie pija. Co mnie to obchodzi, jak za moje nie pija, krzywdy tez mi nie robia. Szkoda chlopakow, bo wyobrazam sobie ze jakies plany mieli. No zycie.
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro rzucił dla małego jak mówi to jakieś chęci wykazuje.Ale dlaczego nie chce sobie pomóc? Nie chce dla Was przyszłości żadnej? |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku ten skurcz to moze faktycznie przepowiadacz?
Ja tam nie wiem bo skurcze przez cala ciaze mialam ze dwa / trzy I to takie Od kregoslupa - myslalam ze rodze. Po za tym zadnych przepowiadaczy, twardego brzucha , nic . Nadrobie przy porodzie z pewnoscia .. Dzis w drodze do sklepu mijałam dziewczyne z Slicznym wozkiem choc wydaje mi sie ze nie widzialam tutaj na forum akurat takiego , albo to ten ròz tak na mnie zadziałał Zaraz poszukam .. A ja uprosilam mojego Tz - zlozymy jutro moja fure Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- ANKA to samo pomyslalam .. Skoro przerwal nalog dla dziecka to checi ma . Zerwac z jakimkolwiek nalogiem nie jest łatwo, moze teraz reszta go przerosła ? Trzeba mu dac szanse I pomyslec jak mu pomòc mimo tego ze nie chce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz po SR tak mnie ściskało w brzuchu no i dzisiaj ![]() O to pewnie sobie na fotki jutro popatrzymy Majkowego wozu ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Dobrej nocki |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
A te przepowiadacze to przypadkiem nie skurcze braxtona? Aj, musi to byc stresujace przezycie...
![]() On pokazac chce jaki twardy jest I nie chce pomocy, bo nie chce zastepowac jedno drugim. A tak by bylo, bo pewnie dali by jakas substytucje. Powiedzial basta, moze to tak go spodlilo I zrobilo taka wredna malpe. Do tego ma chyba cos na styl kobiet w ciazy - cos ala depresja I trymestru. Cos jest na rzeczy z jego humorem. Uderza rzeczywistosc bycia tata I to moze go przerasta. Probuje to tlumaczyc sobie ile sie da. Bo mi tak odbilo w I trymestrze ze prawie wlos dzielil mnie przed szpitalem, az mi glupio jak sobie przypomne co sie ze mna wtedy dzialo. Jakby bestia we mnie wstapila
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

chyba sobie ściągnę chroma. 
zazakupy
KCIUKI DLA ANI 

ale swietny jest

później grill 

chyba przepowiadacz