Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 00:26   #3691
babku
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Babku Przy karmieniu piersią ich wielkość nie ma znaczenia
Znam mamusie z małymi biustami które pięknie wykarmiły dzieci
Teoretycznie wszystko to wiem. Ba nawet moje znajome te licho obdarzone przez naturę, miały mniej problemów z karmieniem, niż koleżanka z pracy z wielkim biustem. Ale mam jakoś tak, że się obawiam i już

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mnie się wygodnie karmiło, podnosiłam/rozpinałam tylko bluzkę i jedną miskę biustonosza do góry i jazda

Nigdy tego nie liczyłam, ale na początku dziecko zużywa tak średnio z 10 pieluch na dzień, przy każdym siku schodzi min. jedna chusteczka, jak jest kupa to więcej (jeszcze zależy jaka kupa , powiedzmy ze 3-5, a kup też jest ze 3-5 na dzień, więc sobie policzcie. W każdym razie schodzi tych chusteczek trochę... Ale zawsze można przemywać np. mokrą pieluszką tetrową, wg niektórych to nawet zdrowiej, bo nie używa się tych środków, które są w chusteczkach.
To fajnie, też wypróbuje te moje sportowe.
A chusteczki nieźle jak to policzyłam. W takim razie dokupię drugie tyle, jak gdzieś promocja się trafi

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

Babku ja tez mam male,ale nie narzekam teraz przy tym kręgosłupie, to pewnie jeszcze gorzej by było...może male C mam teraz a normalnie B nosilam
No ja dokładnie to samo.

Cytat:
Byłam tam oglądać tylko wózki,ale dostałam cała siatkę ulotek i babeczka mówiła że można sobie coś powybierać,zamówić a potem odebrać zamówienie w czasie kiedy będzie najlepiej pasowało.
Patrzyłam tylko na ceny łóżeczek i pościeli, ale i tak allegro wygrywa.
Nie wiem jak reszta.Ale wybór jest

Im bliżej kolejnej wizyty tym więcej obaw mam,ale staram się nie nakręcać

Tekst babci wyluzowany
U mnie też zdecydowanie allegro wygrywa. Byłam nawet wczoraj w hurtowni u mnie w mieście. Przekopiuje wam z innego wątku mój opis, bo mi się nie chce denerwować drugi raz

Jechaliśmy wczoraj na basen, więc po drodze weszliśmy zobaczyć łóżeczko, które wcześniej wypatrzyłam na internecie. Obsługa sklepu dramat. Chciałam zobaczyć szufladę, jak jest głęboka, ile mi się tam zmieści. Niestety pani powiedziała, że nie można, bo jest zastawione. Zapytałam czy mąż może mi je wysunąć, to powiedziała, że i tak nic nie zobaczę, bo jest źle zamontowana ta szuflada... Później problem z pokazaniem materacyka. Chciałam ten gryka, pianka, kokos, ale mieli go gdzieś indziej, niż resztę. Pani wręcz zapytała czy zamierzam go kupić, bo tak to nie będzie szukać. Ale to nie koniec. Zapytałam czy mogę zamówić na all, a odebrać w sklepie. Tak wyszło by mnie trochę taniej. Stwierdzili, że nie ma takiej opcji, bo zajmuję się tym inny dział. Popatrzyłam sobie jeszcze na ceny pościeli, dodam że kosmiczne. Różnica na komplecie, to ok 100 zł, więc tego w ogóle nie brałam pod uwagę. Głupi smoczek z aventu 5 zł droższy niż zamawiam na all. Resztę artykułów pominęłam, już mi wystarczyło Wróciłam do domu i napisałam maila do tego rzekomo innego działu sklepu, odnośnie łóżeczka i materacyka, bo to jeszcze w miarę by się opłaciło. Moja korespondencja z nimi wyglądała następująco:
Ja: Witam chciałabym zamówić u państwa łóżeczko i materac, a ponieważ jestem z Kielc, zastanawiam się czy jest możliwość odbioru osobistego? Jeśli nie, to jaki byłby koszt transportu tego towaru do mnie?
Hurtownia:witam, kupując na allegro nie ma mozliwosci odbioru osobistego , natomiast mozna bezposrednio przyjechac na hurtownie i zakupic tutaj , wyjdzie znacznie taniej niz na allegro z przesyłka za kazdy produkt
Ja: Czyli nawet jeśli transport tych produktów był by na terenie jednego miasta, to muszę zapłacić za przesyłkę? A dokładnie 30 zł za łóżeczko + 21 zł za materac?
Hurtownia: dokładnie tak
Ja: W takim razie podziękuję za ofertę allegro i tą sklepową.
Pozdrawiam
Hurtownia:Proszę bardzo , w smyku znajdzie Pan taniej.
Ja: Doliczając u Was koszt przesyłki z jednego osiedla na drugie, to chyba faktycznie nawet smyk wyszedł by mnie taniej. A Tak na poważnie zamówię te artykuły na allegro u sprzedawcy, który nie liczy sobie oddzielnie za każdą rzecz. Wam też na przyszłość radzę rozważyć takie rozwiązanie.
Hurtownia:do smyka trzeba sie pofatygowac , tam tez ceny sa inne , proponowalismy przyjazd na hurtownie gdzie ceny sa konkurencyjne ale klient chce kupic taniej niz sprzedawca kupuje i decydowac za sprzedawce , tego jeszcze w polsce nie było.........

Ostatnia odpowiedz w ogóle z du py, bo nawet się nie targowałam, jeśli chodzi o cenę tych towarów. A w hurtowni pisałam już wyżej jak te ceny są konkurencyjne...
Tak się dba o klienta u mnie w mieście
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:24   #3692
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia.
Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!
czytalam wczoraj co pisalas, ale raz,ze brakowalo mi sil na odpisanie,a dwa...nawet nie wiem co Ci poradzic :/dzis nie wiele sie zmienilo,dalej nie wiem co Ci napisac. Z cala pewnoscia,zycze Ci zeby sie wszystko poukladalo jak najlepiej dla Ciebie i malucha- cokolwiek zdecydujesz.

bezsensone jest tylko przypinanie latki polakom,ze tak pija...pije kazdy jak chce,niezaleznie od narodowosci...a z tego co sie widzi w tv brytyjki tez potrafia "zaszalec" i wydaje mi sie,ze decydowanie bardziej puszczaja im hamulce podczas imrezowania-nie ma reguly.
3mam kciuki za Ciebie i malucha,trzymajcie sie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Aaaaaa kupiliśmy pojazd czterokołowy dla małej Wiktorii
Chwalę sięęęęęęę :P

Wklejam link:
http://tablica.pl/oferta/x-lander-xq...tml#09cd07ba1d

Wózek jak nowy, stelaż nietknięty, gondola i spacerówka też w idealnym stanie Do tego mamy śpiworek do gondoli, śpiworek do spacerówki, wkład do spacerówki, moskitierę, folię p/deszczową i torebkę i zapłaciliśmy 1000zł
Ogólnie zakochaliśmy się w tym wózku
no nic,tylko teraz sie wozic fura

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Teoretycznie wszystko to wiem. Ba nawet moje znajome te licho obdarzone przez naturę, miały mniej problemów z karmieniem, niż koleżanka z pracy z wielkim biustem. Ale mam jakoś tak, że się obawiam i już

A chusteczki nieźle jak to policzyłam. W takim razie dokupię drugie tyle, jak gdzieś promocja się trafi

No ja dokładnie to samo.

U mnie też zdecydowanie allegro wygrywa. Byłam nawet wczoraj w hurtowni u mnie w mieście. Przekopiuje wam z innego wątku mój opis, bo mi się nie chce denerwować drugi raz

Jechaliśmy wczoraj na basen, więc po drodze weszliśmy zobaczyć łóżeczko, które wcześniej wypatrzyłam na internecie. Obsługa sklepu dramat. Chciałam zobaczyć szufladę, jak jest głęboka, ile mi się tam zmieści. Niestety pani powiedziała, że nie można, bo jest zastawione. Zapytałam czy mąż może mi je wysunąć, to powiedziała, że i tak nic nie zobaczę, bo jest źle zamontowana ta szuflada... Później problem z pokazaniem materacyka. Chciałam ten gryka, pianka, kokos, ale mieli go gdzieś indziej, niż resztę. Pani wręcz zapytała czy zamierzam go kupić, bo tak to nie będzie szukać. Ale to nie koniec. Zapytałam czy mogę zamówić na all, a odebrać w sklepie. Tak wyszło by mnie trochę taniej. Stwierdzili, że nie ma takiej opcji, bo zajmuję się tym inny dział. Popatrzyłam sobie jeszcze na ceny pościeli, dodam że kosmiczne. Różnica na komplecie, to ok 100 zł, więc tego w ogóle nie brałam pod uwagę. Głupi smoczek z aventu 5 zł droższy niż zamawiam na all. Resztę artykułów pominęłam, już mi wystarczyło Wróciłam do domu i napisałam maila do tego rzekomo innego działu sklepu, odnośnie łóżeczka i materacyka, bo to jeszcze w miarę by się opłaciło. Moja korespondencja z nimi wyglądała następująco:
Ja: Witam chciałabym zamówić u państwa łóżeczko i materac, a ponieważ jestem z Kielc, zastanawiam się czy jest możliwość odbioru osobistego? Jeśli nie, to jaki byłby koszt transportu tego towaru do mnie?
Hurtownia:witam, kupując na allegro nie ma mozliwosci odbioru osobistego , natomiast mozna bezposrednio przyjechac na hurtownie i zakupic tutaj , wyjdzie znacznie taniej niz na allegro z przesyłka za kazdy produkt
Ja: Czyli nawet jeśli transport tych produktów był by na terenie jednego miasta, to muszę zapłacić za przesyłkę? A dokładnie 30 zł za łóżeczko + 21 zł za materac?
Pozdrawiam
Ja: Doliczając u Was koszt przesyłki z jednego osiedla na drugie, to chyba faktycznie nawet smyk wyszedł by mnie taniej. A Tak na poważnie zamówię te artykuły na allegro u sprzedawcy, który nie liczy sobie oddzielnie za każdą rzecz. Wam też na przyszłość radzę rozważyć takie rozwiązanie.
Hurtownia:do smyka trzeba sie pofatygowac , tam tez ceny sa inne , proponowalismy przyjazd na hurtownie gdzie ceny sa konkurencyjne ale klient chce kupic taniej niz sprzedawca kupuje i decydowac za sprzedawce , tego jeszcze w polsce nie było.........

Ostatnia odpowiedz w ogóle z du py, bo nawet się nie targowałam, jeśli chodzi o cenę tych towarów. A w hurtowni pisałam już wyżej jak te ceny są konkurencyjne...
powalilo mnie to co napisalas tak w ogole to jak smialas wyrazic chec zakupu czego kolwiek, tylko problemu pracy przyspozylas sprzedawcom

a moj Tymus poraz pierwszy obudzil mnie w nocy seria kopniaczkow jakby tanczyl kankana...tylko pierwszy raz zdarzylo sie to w bok mojego brzucha.odrazu pomyslalam,ze moze troche sie obrocil...nad pepkiem tez jakby go mniej (moze glowa juz powedrowala gdzies indziej)...a moze zwyczajnie sobie wkrecam poczekam,az sie obudzi gdzie mnie dzgnie,ale cos jakos inaczej chyba go czuje.najchetniej polecialabym teraz na usg,go podejrzec

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-09-01 o 08:27
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:25   #3693
babku
Zadomowienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Tak sobie teraz dopiero uswiadomiłam, że już wam o tym pisałam No nic macie teraz wersję rozszerzoną + korespondencja
A tak w ogóle, to obudziłam się o 7 i nie chce mi się spać :/ To niespotykane u mnie. Czytam pierwszy rok życia dziecka i czekam, aż małżonek się obudzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-01, 08:34   #3694
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Tak sobie teraz dopiero uswiadomiłam, że już wam o tym pisałam No nic macie teraz wersję rozszerzoną + korespondencja
A tak w ogóle, to obudziłam się o 7 i nie chce mi się spać :/ To niespotykane u mnie. Czytam pierwszy rok życia dziecka i czekam, aż małżonek się obudzi

a masz w pdfie czy papierowa wersje?
wymienialyscie sie tu jakimis pdfami,ale cos przeoczylam i nawet nie wiem o ktora ksiazek chodzilo
Stary 2013-09-01, 09:04   #3695
niunia32
Zakorzenienie

Dzień doberek
ja już po kawusi i mini śniadanku. czekam aż mąż wstanie i zrobi jajecznicę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:06   #3696
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

tak w ogole to jak smialas wyrazic chec zakupu czego kolwiek, tylko problemu pracy przyspozylas sprzedawcom
Wiesz nie pomyślałam o tym w ten sposób. Może faktycznie popełniłam faux pas i tak na prawdę, to powinnam ich przeprosić

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a masz w pdfie czy papierowa wersje?
wymienialyscie sie tu jakimis pdfami,ale cos przeoczylam i nawet nie wiem o ktora ksiazek chodzilo
Ja mam papierową wersje. Gdzieś tu krążyła wersja w pdfie, ale nie wiem czy nie pierwsza część "W oczekiwaniu na dziecko".
Stary 2013-09-01, 09:12   #3697
Mya1989
Zakorzenienie

a ja jak zwykle już nie śpię

Wczoraj sprzątałam a dzisiaj już syf...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:17   #3698
ryba91
Zakorzenienie

Witam z miętką

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mnie się wygodnie karmiło, podnosiłam/rozpinałam tylko bluzkę i jedną miskę biustonosza do góry i jazda

Nigdy tego nie liczyłam, ale na początku dziecko zużywa tak średnio z 10 pieluch na dzień, przy każdym siku schodzi min. jedna chusteczka, jak jest kupa to więcej (jeszcze zależy jaka kupa , powiedzmy ze 3-5, a kup też jest ze 3-5 na dzień, więc sobie policzcie. W każdym razie schodzi tych chusteczek trochę... Ale zawsze można przemywać np. mokrą pieluszką tetrową, wg niektórych to nawet zdrowiej, bo nie używa się tych środków, które są w chusteczkach.
no własnie ja bym tak chciała ale nie wiem ile z tego wyjdzie

Cytat:

No ja dokładnie to samo.

Pozdrawiam

co z ludzie.. i oni chcą cos sprzedać..

A ja wstałam bo mi zimno jka nie wiem co .. patrze a za oknem jesien sredniowiecza
wieje, pada, zimno takie że aż wsystkie okna pozamykałam. zawierucha taka że ja pierdziele.. jak tak dalej pójdzie to ogrzewanie nam włączą
coś czuje że jesień i zima nie bedą dla nas łaskawe.

Dostałam zaproszenie od mamy żeby na tydzień wpaść do niej do DE, ale chyba nie pojadę, bo jednak to kawałek jest

wkleje Wam fotkę jak moja kicia się wczoraj wylegiwała po obiadku ;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0128.jpg (12,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-09-01, 09:24   #3699
ryba91
Zakorzenienie

wg zdałam sobie sprawe z tego że już 1 września a ja nie mam tv

no i też sie zastanawiam gdzie magalska?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-01 o 09:27
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:26   #3700
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam z miętką

no własnie ja bym tak chciała ale nie wiem ile z tego wyjdzie

co z ludzie.. i oni chcą cos sprzedać..

A ja wstałam bo mi zimno jka nie wiem co .. patrze a za oknem jesien sredniowiecza
wieje, pada, zimno takie że aż wsystkie okna pozamykałam. zawierucha taka że ja pierdziele.. jak tak dalej pójdzie to ogrzewanie nam włączą
coś czuje że jesień i zima nie bedą dla nas łaskawe.

Dostałam zaproszenie od mamy żeby na tydzień wpaść do niej do DE, ale chyba nie pojadę, bo jednak to kawałek jest

Ja wiedziałam, że taka pogoda będzie. Wgl czuję, że zima da nam popalić, zawsze tak jest, że jak lato upalne to zima sroga:<

A kot

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 09:32   #3701
issia88
Zakorzenienie

Witam w deszczowy poranek :/
U nas tak lało z jakąś godzinkę temu, że nie wiedziałam co się dzieje

Cytat:
Issia miałam pisać - za wozek
super cenowo Wam się udało

dla mnie XLandery/Mutsy są zaporowe pod względem ceny,a jednak chciałabym nowy

mysle jednak,ze na sevilli się nie zawiodę

aaaa....we wrześniu zamawiamy lozeczko w październiku pościel a w listopadzie wozek

chcemy rozlozyc koszta

mam co prawda mowi,ze wozek oni nam kupia,ale nie chce żeby az tyle wydawali... mogą się dolozyc ewentualnie
Przedwczoraj oglądaliśmy na necie wózki nowe i używane i już sami nie wiedzieliśmy czego chcemy :/ A ceny czasami są porażające.
Sevilla też była w hurtowni - Pan nam powiedział, że to wózki idące w styl retro. Mnie sie taka żywa kolorystyka podoba, choc fakt jest taki, że faktycznie są to takie opływowe wózki pod względem kształtu, ale zarazem bardzo leciutkie
Na pewno będziecie zadowoleni z Camarelo

Cytat:
Aż w Bochni?Myślałam że macie bliżej do Krakowa?

Też tam oglądałam wózki
Czemu aż do Bochni?
po 1 nie chciało nam sie siedzieć cały dzień w domku a i tak jechaliśmy na Kurdwanów, więc stwierdziliśmy, że jakoś nam po drodze
po 2 mąż chciał jechać, bo na All mieli różne X-landery 3w1 za 1700-1800zł, więc cena w sumie okej
po 3 faktycznie nawet porównując Maxi Cosi Mura 3w1 w Bochni a w Krakowie to cena w Bochni o 1000zł mniej

Więc faktycznie czasami ceny w mniejszych miasteczkach są o wiele mniejsze i się opłaca.
A Tobie nic tam do gustu nie przypadło??
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:38   #3702
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja wiedziałam, że taka pogoda będzie. Wgl czuję, że zima da nam popalić, zawsze tak jest, że jak lato upalne to zima sroga:<

A kot
no w sumie racja.. ale wiecie co? ja Wam chyba pisalam jak miałam w pracy w zime nie? ;> zero ogrzewania, drzwi wejściowe do CH i moje wejściowe robiły przeciąg, ja ubrana czasem w kurtkę zeby nie zamarznąć.. wiecznie chora- nawet w ciąży byłma przecież chora przez to ..
a teraz? bede sobie siedziała w domciu całymi dniami, poza porami na spacer, a własnie- ile taki spacer w zimie ma trwac? jak załóżmy że zima od listopada będzie, to mój będzie miał miesiac.. i od jakiego wieku można na spacer wychodzić:P Bo takse myslę że na początku z 30 minut? ale moze sie myle... - i będzie mi cieplutko

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam w deszczowy poranek :/
U nas tak lało z jakąś godzinkę temu, że nie wiedziałam co się dzieje

Przedwczoraj oglądaliśmy na necie wózki nowe i używane i już sami nie wiedzieliśmy czego chcemy :/ A ceny czasami są porażające.
Sevilla też była w hurtowni - Pan nam powiedział, że to wózki idące w styl retro. Mnie sie taka żywa kolorystyka podoba, choc fakt jest taki, że faktycznie są to takie opływowe wózki pod względem kształtu, ale zarazem bardzo leciutkie
Na pewno będziecie zadowoleni z Camarelo

Czemu aż do Bochni?
po 1 nie chciało nam sie siedzieć cały dzień w domku a i tak jechaliśmy na Kurdwanów, więc stwierdziliśmy, że jakoś nam po drodze
po 2 mąż chciał jechać, bo na All mieli różne X-landery 3w1 za 1700-1800zł, więc cena w sumie okej
po 3 faktycznie nawet porównując Maxi Cosi Mura 3w1 w Bochni a w Krakowie to cena w Bochni o 1000zł mniej

Więc faktycznie czasami ceny w mniejszych miasteczkach są o wiele mniejsze i się opłaca.
A Tobie nic tam do gustu nie przypadło??
no różnica ogromna!!
Stary 2013-09-01, 09:39   #3703
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hej,
Anka a ja się chyba trochę wybiję.
Po pierwsze poczekałabym do końca połogu z decyzja o tym co dalej. Bo raz że nie odczuwamy i nie funkcjonujemy teraz normalnie a dwa, że człowiek, ktory rzuca uzależnienie nie jest sobą. U nie mysli trzeźwo o teraźniejszości tylko o walce ze sobą. Nawet jeśli mówi takie okropne rzeczy, to należy to traktować z dystansem.
Odchodzac teraz od niego, zamiast wsparcia ktore jest mu bardzo potrzebne, dasz mu kopa do powrotu do śmieci. A chyba coś Was łączy/łączyło poza dzieckiem?
Jego los jest Ci zupełnie obojętny?
No źle się złożyło ze przypadlo to akurat na okres ciąży, celebrowania czegoś wyjątkowego. To fakt.
Ale w moim przekonaniu narodziny mogą wiele zmienić.
Tobie jest z nim ciężko, bo sie zmienia. Jemu jest ciężko ze samym soba i z tym, ze wszystko się teraz zmienia. Zwyczajnie nie daje sobie rady. Takie moje zdanie.

Domi od wypadu na zakupy sie odzywala?

Ja się średnio czuje od rana. Wczoraj byliśmy na urodzinach kuzyna Ł. Było dosc dretwo, brzuch stal deba od popoludnia a wieczorem jeszcze w dole zaczął boleć. I jak tylko wstaje z łóżka to znowu boli :/.

Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha?
Troche mnie to niepokoi.
Zastanawiam sie czy Maly ma tyle miejsca czy po prostu jest slaby :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:43   #3704
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej,

Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha?
Troche mnie to niepokoi.

nie ja tak nie mam, czuje ruchy mocno, sa nawet bolące momentami...
tylko jak sie przesuwa to tak delikatnie czuje
Stary 2013-09-01, 09:45   #3705
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko najpierw werandowanie-stopniowo po 5-10-15minut itd. Jak juz będziesz widzieć ze dobrze znosi chlod to wozeczek i pol godziny a po kilku dniach nawet godzinę i więcej. Chyba ze będzie wichura nie do osloniecia albo chlod nie do wytrzymania. To wtedy znowu skracasz. Tak na prawdę nie ma reguły. Kazde dziecko inne przecież. Ja zamierzam szybko wychodzić bo mi mloda chate rozniesie

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-01, 09:48   #3706
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no w sumie racja.. ale wiecie co? ja Wam chyba pisalam jak miałam w pracy w zime nie? ;> zero ogrzewania, drzwi wejściowe do CH i moje wejściowe robiły przeciąg, ja ubrana czasem w kurtkę zeby nie zamarznąć.. wiecznie chora- nawet w ciąży byłma przecież chora przez to ..
a teraz? bede sobie siedziała w domciu całymi dniami, poza porami na spacer, a własnie- ile taki spacer w zimie ma trwac? jak załóżmy że zima od listopada będzie, to mój będzie miał miesiac.. i od jakiego wieku można na spacer wychodzić:P Bo takse myslę że na początku z 30 minut? ale moze sie myle... - i będzie mi cieplutko

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

no różnica ogromna!!
też tak pracowałam, przy drzwiach do Ch... Wiem jak to jest:/
A co do spacerów to nie wiem, wiem, że od werandowania(?) czy jak to tam się zwie się zaczyna, więc ja z Lulą to po 3-4 tygodnaich zaczne wychodzić
Cytat:
Hej,
Po pierwsze poczekałabym do końca połogu z decyzja o tym co dalej. Bo raz że nie odczuwamy i nie funkcjonujemy teraz normalnie a dwa, że człowiek, ktory rzuca uzależnienie nie jest sobą. U nie mysli trzeźwo o teraźniejszości tylko o walce ze sobą. Nawet jeśli mówi takie okropne rzeczy, to należy to traktować z dystansem.
Odchodzac teraz od niego, zamiast wsparcia ktore jest mu bardzo potrzebne, dasz mu kopa do powrotu do śmieci. A chyba coś Was łączy/łączyło poza dzieckiem?
No źle się złożyło ze przypadlo to akurat na okres ciąży, celebrowania czegoś wyjątkowego. To fakt.
Tobie jest z nim ciężko, bo sie zmienia. Jemu jest ciężko ze samym soba i z tym, ze wszystko się teraz zmienia. Zwyczajnie nie daje sobie rady. Takie moje zdanie.

Ja się średnio czuje od rana. Wczoraj byliśmy na urodzinach kuzyna Ł. Było dosc dretwo, brzuch stal deba od popoludnia a wieczorem jeszcze w dole zaczął boleć. I jak tylko wstaje z łóżka to znowu boli :/.

Troche mnie to niepokoi.

ja ostatnio miałam takie stłumione, ale kilka dni temu mała się boleśnie odwróciła i teraz tak daje czadu, że boli. ale wydaje mi się, że ona wtedy była obrócona tyłem do brzucha i łokciami waliła. Tak miałam dwa dni

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 09:53   #3707
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry niedzielnie dziewczyny

Ja się w końcu doczekałam swojej STUDNIÓWKI

TŻ przyjechał w nocy do Krk
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:54   #3708
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze u mnie to już od jakichś 3 tygodni tak słabo jest

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-01, 09:58   #3709
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Hej,

Troche mnie to niepokoi.

Ja tak mam...wlasciwie to ani razu nie dostalam bolesnego kopniaka,niekotre ruchy czuje wyraznie i je widze przez skore....ale niektore sa tak bardziej w srodku,dzis od rana czekalam az maluch sie ruszy,zeby zobaczyc gdzie i myslalam,ze sie nie rusza wcale...ale jak polozylam reke na brzuchu to gdzies tam w srodku sie ruszal.mysle,ze to raczej miejse ma wplyw niz "sila" dzidziusia,ale nie wiem...

Co do obrotu o ktorym wczesniej pisalam,falszywy alarm...szturchniecia niziutko na dole

Stary 2013-09-01, 09:59   #3710
niunia32
Zakorzenienie

Anoula gratki za 100-dniówkę : po arty:

Aa i u mnie znowu 100, ale cm na wysokości pępka

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 10:03   #3711
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko najpierw werandowanie-stopniowo po 5-10-15minut itd. Jak juz będziesz widzieć ze dobrze znosi chlod to wozeczek i pol godziny a po kilku dniach nawet godzinę i więcej. Chyba ze będzie wichura nie do osloniecia albo chlod nie do wytrzymania. To wtedy znowu skracasz. Tak na prawdę nie ma reguły. Kazde dziecko inne przecież. Ja zamierzam szybko wychodzić bo mi mloda chate rozniesie

no tak tak, to że werandować to wiem. a od kiedy werandować? jak ile bedzie miał?
no w wichure to nawet ja nie wyjdę

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

to dzisiaj opijamy kolejną studnióweczkę
Stary 2013-09-01, 10:03   #3712
babku
Zadomowienie

Cytat:
Kicia niezła. Żeby nie było jej smutno, wklejam mojego psiaka, jeszcze za czasów kiedy spał z nami w łóżku. Pozycje podobne

Odnośnie spacerów, to też mnie zastanawia, jak by to miało wyglądać, przede wszystkim czasowo. Teściowa twierdzi, że gondola w ogóle nie była mi potrzebna, bo z takim małym dzieckiem się nie wychodzi

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:38
Stary 2013-09-01, 10:06   #3713
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia niezła. Żeby nie było jej smutno, wklejam mojego psiaka, jeszcze za czasów kiedy spał z nami w łóżku. Pozycje podobne

Odnośnie spacerów, to też mnie zastanawia, jak by to miało wyglądać, przede wszystkim czasowo. Teściowa twierdzi, że gondola w ogóle nie była mi potrzebna, bo z takim małym dzieckiem się nie wychodzi
my też tak na początku myśleliśmy, żeby np gondoli nie kupować bo spacerów nie będzie, ale naczytałam się, że gondola to do 6 miesiąca życia i jak się za wcześnie przesiądzie na spacerówkę to można dziecku kręgosłup zepsuć i chyba jednak kupimy wózek z gondolą.

mój pies też często śpi w takiej pozycji, do góry kołami
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:07   #3714
ryba91
Zakorzenienie

Mój mąż też powiedział że z małym dzieckiem to na spacer niet, bo zmarznie.
Dopiero jak moja mama mu wytłumaczyła że trzeba bo to bo tamto to zmienił zdanie
ale jaki zdziwiony był.

a psiak cudny

ejjj włąsie mi poleciała kropla z cycka.
Stary 2013-09-01, 10:10   #3715
Mya1989
Zakorzenienie

Ale czemu nie będzie spacerów? Bo zimno? nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Z moich to już się leje a nie kropi

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 10:10   #3716
babku
Zadomowienie

Cytat:

U mnie też ostatnio właśnie takie stłumione, bardziej jakby pływał niż kopał. Choć nie powiem zakopać też mi potrafi. Czy tak powinno być, to niestety nie wiem.

Moje dziecko w końcu ma czkawkę Teraz wiem jakie to uczucie
Stary 2013-09-01, 10:11   #3717
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
tak

Babku ja tez mam male,ale nie narzekam teraz przy tym kręgosłupie, to pewnie jeszcze gorzej by było...może male C mam teraz a normalnie B nosilam
Ja nie mam wcale takich super małych piersi, a stanik 85B

Cytat:
O matko Moja kicia nigdy się na plecach nie rozkłada Bosko wygląda hahaha Babku - psiak też boski Jak te zwierzaki potrafią rozbawić w takiej zwyczajnej sytuacji

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Zaraz wszystkie już będą za magicznym 100

Cytat:

Wydaje mi się, że skoro czujesz ruchy to jest w porządku. Mój mały rusza się caaaaaaaaaały czas (co czasami trochę mnie denerwuje, ale jak pomyślę, że to mój mały Kubuś to złość mi przechodzi ), ale nigdy nie miałam żadnych bolesnych kopniaków. Raz ruchy czuję mocniej, raz słabiej, ale nie wydaje mi się żeby to znaczyło, że maluszek ma mniej siły. W razie czego może dopytaj na następnej wizycie żeby jednak mieć 100% pewności?

Witam się z Wami w słoneczny poranek Mężuś zrobił dzisiaj pyszne śniadanko i poskładałam ostatnią część ubranek po praniu nr 1 Obczaiłam sobie wczoraj duży sklep z artykułami dla maluchów i jutro jedziemy kompletować wyprawkę w dalszym ciągu Kroczek po kroczku i będzie wszystko gotowe

Ja na spacerki na pewno będę wychodziła. Co prawda też zacznę od wystawienia wózka na balkon na 10 czy 15 min żeby sprawdzić czy wszystko ok Ale generalnie to ubrać malucha ciepło, buźkę wysmarować, zawinąć w koc, do wózka w gondolę i jechane Też musi sobie pooddychać świeżym powietrzem

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-09-01 o 10:15
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:12   #3718
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale czemu nie będzie spacerów? Bo zimno? nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Z moich to już się leje a nie kropi
mój myslał, że dla małego dzieiaczka to taka zima to za zimno, nawet sie mnie pytał jak przewieziemy do domu małego, bo z oddziału do samochodu trzeba 10kroków zrobić, to czy nie wziąć kombinezonu... ( jak bedzie tak zimno zimno to moze i bedzie potrzebny ) no i stwierdził ze dopiero na wiosne wychodzić ,dlatego nawet chrzcin nie chciał robić wcześniej niż kwiecień.. no ale chrzciny sa w styczniu wiec i mąż już przekonany ze godzinny spacer to bardzo dobrze dla takiego małego dzieciaczka nawet w zime..

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-01 o 10:15
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:15   #3719
niunia32
Zakorzenienie

Ja sobie bie wyobrażam nie chodzić z dzieckiem na spacer...

Z cora na spacer poszlismy jak miala 5 dni, ale to byla końcówka maja. Obyło sie bez werandowania.

Teraz bedzie z werandowaniem.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 10:17   #3720
Angie_gg
Raczkowanie

Kochane Mamuśki;-)
wczoraj padłam, aż mi pot po dupsku leciał. Narobiłam się jak dziki wół, ale nie zdążyłam ułożyć już ciuszków.
Dzisiaj już po śniadanku, mąż zaraz ucieka na mecz. Może chociaż zrobię sobie maseczkę na włosy, bo odnoszę wrażenie, że wyglądam jak strachy na lachy;-)
Wy już macie kosmetyki dla maluszków, a ja tylko ciuchlandię, wózek, łóżeczko, komodę z przewijakiem, fotelik samochodowy, troszkę zabawek... Może resztę ogarnę na zwolnieniu;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości