|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
Zdrowa para może o dziecko starać się rok i jest to normalne. Więc jeszcze spokojnie 4-5 miesięcy macie. To jest bardzo dużo czasu Ja się nie badałam przed staraniami, ani mój mąż. Staraliśmy się i już. W dodatku mniej więcej, bo nie wiedziałam tak naprawdę kiedy mam dokładnie owulację, ale w dni płodne było. Brałam pod uwagę wtedy tylko śluz i bóle owulacyjne. Moim zdaniem trochę za bardzo panikujesz. Wrzuć na luz i spokojnie czekajcie. Dopiero jak przez rok nic nie wychodzi to można iść się zbadać. Rok to nie jest znowu wieczność, więc nic straconego. Potem z pomocą lekarza można dalej próbować
|
|
|
#3032 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
a "nie zdrowa" para moze sie lata starac i to nic nie da hmm czy panikuje? chyba nie
29.08.2014 Game over Edytowane przez kw14tuszek Czas edycji: 2013-09-01 o 01:42 |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Jeśli ktoś choruje na cokolwiek to powinien przed staraniami zasięgnąć porady ginekologa Lekarz oceni szanse i pozwoli lub nie się starać. Tak czy siak powodzenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj rekordowa temperatura 37,06! Nie wiem tylko czy się cieszyć, bo nadal jestem przeziębiona. Jak wczoraj mierzyłam przed snem to było 36,9 co oznaczało ostry spadek, a tu taka niespodzianka. Zmierzyłam też o 5:00, odczytałam tempkę, zapisałam i zasnęłam (bez wstawania) i jak o 7:00 się obudziłam to było 37,09, także wcale niewiele wyższa... No nic, przyda mi się trochę dystansu, teraz staram się sobie wmówić, że mam gorączkę i test oszukiwał, bo jak wczoraj wieczorem po długim leżeniu przed samym snem pokazało się 36,9 to nie było mi wesoło... Cytat:
i obiecuję, że będzie dobrze O, mi by się przydał jeszcze jeden porządny... bo mam tylko ten z Tesco... może mąż mi kupi Lubię go namawiać do takich rzeczy, bo wiem, że on się wstydzi powiedzieć w aptece, że chce test Taki wielki macho, a się wstydzi Cytat:
Cytat:
Gdzie jest Kindzia? Jak test kochana? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-09-01 o 07:31 |
|||
|
|
|
#3035 |
|
Konto usunięte
|
Fantastka w pracy nie zapowiada sie, zeby po tym pól roku dali umowe o prace,a nawet nie wiadomo czy to nie jest tak, ze teraz potrzebuja zeby im ktos porzadek zrobil i do widzenia.
Poza tym taka typowa korpo, jakos dziwni sie czuje i poza praca to bym tylko spała, żeby szybko mijało. |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ślubne sprawy w ogóle? Pewnie zarobiona jesteś, nie dość, że ślub to jeszcze nowa praca Wszystko dopięte na ostatni guzik?
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
Ano praca i przygotowania i tak na zmiane. Najgorsze, ze na zlacaniu nic mi sie nie należy, wpiatek bede normalnie do 16 w pracy, w poniedzialek tylko wolne wezme, bo musze to później odrabiać, to bym chyba z miesiac po 9 godzin siedziala. Nie jestem zadowolona i wogóle straciłam cały zapał. Tż chce zebysmy poczekali ze staraniami do tego grudnia.
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zmienia postać rzeczy... Przykre, że musisz to później odrobić... Ja miałam przed ślubem tydzień wolnego i po ślubie też... chyba bym z połową rzeczy nie zdążyła, jakbym miała pracować, nie mówiąc już o tym, że chyba w pracy bym nic nie zrobiła...
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Konto usunięte
|
Też chciałabym mieć troche wolnego, chocby spokojnie 2-3 dni, a tak to zwykły weekend i do roboty. Nawet mnie to juz jakoś nie cieszy, byle było po.
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Az mi się płakać zachcialo
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczynki w ten szaro-bury poranek
A poza tym mój małżuś zrobił piękne drewniane półki do naszego schowka - taki zdolny jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie Ja mam niskie tempki z rana, ale to dlatego, że mierze w ustach, na dole mam wyższa
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat nie mam, mam tylko drugi taki, więc zrobię ten co mam, a jak wyjdzie coś mocniejszego to powtórzę później jeszcze na aptecznym Właśnie się nie nakręcam... już mam całkiem brzydki kaszel, ale normalnie nie miewam gorączki przy takich przeziębieniach... Eh, co ma być to będzie, tylko nie chcę brać żadnych lekarstw, wolę chuchać na zimne. |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym gdzie jest KINDZIA???
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Też się pytałam... Widziałam, że temperaturę wstawiła rano, ale tu nic nie napisała
Dzięki
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Ja trafilam do lekarza, który uważa, że rok to długo i że jeśli para stara się tyle czasu, to że jest jakaś przeszkoda: mogą nie trafiać po prostu w dni plodne, a może to być też kwestia obniżonej płodności - w jednym i w drugim przypadku czekanie przez rok, mija się z celem W pierwszym przypadku wystarczy uświadomienie, gdzie leży błąd, natomiast drugi może wiązać się nawet i z latami leczenia... więc po co dokładać sobie jeszcze rok Ja po pół roku trafiłam na monitoring (a byłoby i miesiąc wcześniej, gdyby nagle nie pojawił sie 70-dniowy cykl ) i dzięki temu wiem w czym rzecz i mogę starać się coś z tym robić farmakologicznie - bo samo odpuszczenie i czekanie nic by nie dało, skoro przez 8 miesięcy owulacje mialam 2 razy A jest masa par, które myślą, ze są zdrowe (bo im sie wmawia, ze ten rok bez ciąży, to normalna sprawa), a potem jest płacz, bo okazuje sie, ze trzeba sie leczyć, co potrwa kolejny rok ![]() Dlatego ja jestem za tym żeby obserwować kiedy są dni plodne i jesli okazuje się, ze sie w nie trafia, to zeby oboje partnerzy poszli się przebadać. No chyba, ze komus całkowicie wszystko jedno czy zajdzie czy nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo jestem
Nie robiłam testu bo mąż mnie opierniczył, że za wcześnie i nie będziemy szukać cień cienia tylko mają być II kreski. Z jednej strony ma rację więc się wstrzymałam i test zrobię we wtorek
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak tam, która miała dziś testować? Tylko kindzia? Zjadłam syte śniadanko i idę się ogarnąć troszkę i wrócę do was. Na tą chwilę internet nie szaleje, ale nie wiem, czy to tylko chwilowe, mam nadzieję, że mnie nie odłączy i będę mogła być w końcu dziś z Wami. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
lepiej jak już będzie pewniejsze... Nie możemy się doczekać
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
I mówię Wam, że będzie
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą skąd masz pewność, że to skutki uboczne leków, skoro sama mowisz, że pasują też do ciąży? ![]() Sprobuj się nie nakrecac ani na ciążę, ani na jej brak (w artykule, który wrzucila chyba Brydzia, pani psycholog twierdziła, ze wmawianie sobie, że sie nie uda, jest jeszcze gorsze, niż nakrecanie się na ciążę ).Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam więcej przeczuć na nie co do siebie, więc się jakoś na test nawet nie nakręcam.
|
|
|
|
#3054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem w okolic owu trzeba codziennie - mi dziś wyznaczyło owu i co? i akurat nie ma tam serduszka tylko jeden dzień przed i po ![]() Cytat:
i noc poślubna Cytat:
![]() Cytat:
i wtedy się przekonasz
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2013-09-01 o 09:53 |
||||
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20
Cytat:
Wóz albo przewóz
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
i moim zdaniem faza lutealna nie musi mieć tej samej długości - zazwyczaj ma, ale naczytałam się wczoraj trochę o tym i często są od tej zasady odstępstwa. mi teraz wyznaczyło owu na 14 dc, a ostatnio faza l. trwała 11 dni - co by dało teraz cykl 25-dniowy - takiego nie miałam nigdy w życiu i jestem pewna, że faza będzie dłuższa niż 11 dni
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i masz śluz więc serducho dzień przed to naprawdę nie tragedia Powodzenia! |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
fantastko! możesz mnie dopisać do testowania na 14.09
ale i tak jestem pewna, że nic z tego nie będzie i @ przyjdzie... no, ale dopisz proszę
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz
Hej dziewczynki
Ja znowu nie mogę spać ![]() Poszłam spać o 2.00 a już od 8.30 nie spię. W weekend! ![]() Cytat:
A mój tż przyszedł za mną, spojrzał co kupuję i tylko się uśmiechnął ![]() On mi już testy kiedyś kupował. Kupuje też bez stresu tampony więc ja na szczęście z tym nie mam problemu A nawet kiedyś w aptece kupował maść na bardzo wstydliwy problem,Posterisan Jestem z niego dumna Cytat:
Ja zaszlam w 11 cyklu. Przez 10 nie wychodziło. Moi znajomi pracowali na zmiany. Ona w piekarni na nocki, on całe dnie. Spali razem tylko dwie noce w weekendy. Jak tu wtedy trafić w plodne? ![]() Zaszła po 2 latach. Dlatego jeśli ktoś uważa, że może być chory to niech się zbada. Jeśli nie to lepiej spokojnie poczekać
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

Zdrowa para może o dziecko starać się rok i jest to normalne. Więc jeszcze spokojnie 4-5 miesięcy macie. To jest bardzo dużo czasu

hmm czy panikuje? chyba nie

i obiecuję, że będzie dobrze
Pink TEST oczywiście 

To zmienia postać rzeczy... Przykre, że musisz to później odrobić... Ja miałam przed ślubem tydzień wolnego i po ślubie też... chyba bym z połową rzeczy nie zdążyła, jakbym miała pracować, nie mówiąc już o tym, że chyba w pracy bym nic nie zrobiła...

W pierwszym przypadku wystarczy uświadomienie, gdzie leży błąd, natomiast drugi może wiązać się nawet i z latami leczenia... więc po co dokładać sobie jeszcze rok
19.05.2012
lepiej jak już będzie pewniejsze...
23.06.2011