|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() za to dziś usłyszałam, że ponoć są zalecenia WHO aby dietę dzieci karmionych MM również rozszerzać po 6 mż ![]() dziś sprawdziłam i i tak jestem na 3 pozycji Cytat:
to jadalne jest? dobra, koniec na dziś ![]() muszę sobie zapisać, że jutro mam zacząć nadrabianie od strony 44 (mam po 50 postów na stronę)Szwagierka i mała pojechały Bartuś zasnął o 19:00, 22:30 obudził się na jedzenie, ciekawe do której teraz pośpi ![]() Jutro jedziemy z tatą na mecz a później na obiad do chińskiej ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
może jak mi się Bartek zacznie garnąć do mojego jedzenia to dostanie polizać jakieś jabłko albo coś nie ma za co
|
|||
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Ledwo się z Wami na nowo przywitałam, a już się żegnam Zabieramy jutro nadze dziewczynki i siebie przy okazji na wakacje Wracamy 21 września do domu. Wtedy przywitam się już permanentnie Buziaki!edit: Diabli, teoria o tym, by podawanie zupek w czwartym m-cu życia miało zapobiegać anemii jest co najmniej bzdurna A przewód pokarmowy 4-miesięcznego dziecka najczęściej nie jest gotowy na przyjmowanie pokarmów stałych. U dzieci karmionych MM czasem lekarze decydują się wprowadzać już takie pokarmy, ale szczęśliwie odchodzi się od tego. Naprawdę dziewczyny, nie ma się co tak spieszyć z tymi zupkami i kleikami.
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2013-08-31 o 23:29 |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Kolorowych dziewczynki do juterka cmok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Odnosnie zzarpania przy cycku, moj tez zaczal znow niedawno przy niektorych karmieniach i znalazlam sobue takie rozwiqzanie ze druga reka trzymam mu komorke nad uchem z dzwiekim suszarku. Czesto dziala i pije spokojniej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-09-01 o 00:04 |
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Do juterka..a właściwie do dzisiaj tyle,że później:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p z tego typu. Nie jest 100 proc. bawełny ale młodej stopy się nie pocą póki co. Cytat:
Czeeeść ![]() Cytat:
Ooo ale fajnie, że tu Twoja psiapsióła się znalazła ![]() Co do rączek u nas jedna dalej z zamkniętym kciukiem i jak łapie coś to wszystkie paluszki w jednej linii są, a nie jak u dorosłego kciuk przeciwstawny. A co do głowy. To mogę Ci wywód napisać, gdyż mojej młodej zarosło już prawie ciemiączko i musimy mierzyć głowę. Generalnie jest tak, że przez pierwsze 2 msc głowa rośnie co miesiąc o 2 cm, w trzecim miesiącu zwiększa się już tylko 1 cm miesięcznie. Generalnie wszelkie odstępstwa od tej normy powinny być kontrolowane USG przez ciemiączko. Szybki przyrost i zbyt mały do tego kwalifikuje, aleeeeee moze być tak, że głowa po prostu rośnie, a reszta ciałka dorośnie do głowy. Cytat:
Może dzisiaj coś będzie na lumpach ;/ A to coś to kupiłam kiedyś na lumpach. Bo było pełno tego, właśnie nówek razem z opakowaniami i stałam z tym i nie wiedziałam co to, a jak mi kobitka powiedziała i kosztowało to 1 zł to wzięłam ![]() Cytat:
Myślę, że nawet nie tyleco woda jej przeszkadza co może gwar ludzi i otoczenie.Cytat:
Śliczna lalunia
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy już ustawiony chrzest bedzie w ostatni weekend września w sobotę. Wczoraj zapraszałam gości i napiliśmy się tyle kawy i herbaty ze połozylam się o północy a od 3.30 już pobudka i nie mogłam juz zasnąć..Zaproszone są 42 osoby |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych co karmiąś BEBILONEM 800g za 40 zł!!!
http://www.aptekagemini.pl/bebilon-1...kowe-800g.html
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie Ci współczuje ![]() ![]() ![]() kciuki za Jureczka
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja patrzę z zegarkiem w ręku, żeby nie za rzadko bo boję się refluksu ![]() Cytat:
Może dzisiaj pojedziemy do sklepu to kupimy Mlodej skarpetki na imieniny
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my już tak wgl próbowałyśmy marchewki...ale było brudu.. potem napisze więcej bo właśnie zaczely sie wrzaski |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Macie może nosidełka dla takich niemowlaczków co jeszcze nie siedzą? Poszukuję takiego, co by nie zaszkodził, doraźnie. Chusty nie chcę
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugie to takie http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p i one są lepsze niż te wywijane, ale moja młoda może ma grubszą noogę i jej się trzymają na łydce
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
mam dużo nadrabiania ale może ogarnę![]() Cytat:
przeważnie 3![]() leida witaj gosiulka niestety nie mam akwarium ale pamiętaj jak mój braciszek miał (i to takie mega na pół pokoju) i córeczka drugiego braciszka była nim zachwycona![]() diabli Nelcia wymiata podobają mi się sweterki/bluzy Twojego TŻta
|
|
|
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
inne to raczej wisiadła niestety... my (a raczej ja ) chcemy kupić Tulę na później ![]() Dzień dobry Za oknem jesień mieliśmy jechać z M. na mecz ale
|
||
|
|
|
#3408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to ja już mam totalny metlik w głowie jeśli o wprowadzanie pokarmów chodzi, bo wszędzie piszą co innego
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo podobne tylko inne wzorki i kupowalam w 3paku. |
|||
|
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam jeszcze Womar, nie wiem czym się różnią modele między sobą, poza ceną od 70 do 220, ale jakoś wolałabym za 220 niż 580 wydać ... A, jeszcze widziałam taką firmę jak Beco, ale muszę poszukać strony w pl.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-01 o 09:31 |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.emaluch.com/sklep/nosidel...standard-.html nie nadaje się zupełnie ![]() to już bardziej: http://allegro.pl/womar-nosidlo-ergo...369040396.html ale z tego co piszą w instrukcji dziecko ma przynajmniej siedzieć (nie musi samo siadać ale powinno siedzieć posadzone... choć niektórzy twierdzą, że dziecko powinno samo siadać )
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-01 o 10:03 |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
diabli trzymam kciuki żebyś później mogła normalnie karmić! cynamonowa oczywiście że pamiętamy! Hawwa witaj Justi za egzamin![]() Ashy jak u Ciebie skok? u mnie było najgorzej w niedzielę, poniedziałek i wtorek. Środa była ok. CZwartek masakryczny muszę z nią jechać na dłuższe zakupy do rossmana a później do rodzinki TŻta na wieś. Mam nadzieję że da radę! No i żeby tradycji stała się zadość. Do KArolci przez weekend wstaje tata - czyli mała spała i wczoraj i dziś do 8
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() OMG Młody w nocy się budzi jak noworodek, to chyba przez ten skok ![]() od 5 wyje. przez godzinę chodziła suszarka:/ głodna jestem ,ale ze śniadania na razie nici, bo W płacze ![]() to narazie ,lecę go niego |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku jest o chustach, ale potem i o nosidłach -> http://www.youtube.com/watch?v=aOnhP5OYudIa potem, jak juz bedzie wiadomo, czemu wybierać ergonomiczne , to tutaj do wyboru, do koloru ->http://www.zielonamama.pl/pol_m_Nosi...iczne-148.htmlja mam Manducę, polecam
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które wprowadziły już nowe jedzonko (vil!!!!!!!!) ja czekam i czekam na relacje a wy się codziennie obijacie!
nie ładnie! ![]() princesa witaj kurcze dziewczyny wy ciągle o tej wadze piszecie. Aż się zastanawiam czy też powinnam ważyć małą częściej bo jak na razie to tylko mamy ważenie przy szczepieniach (czyli co 6 tyg). MoTyleKsw pracodawca musi mieć jakąś księgową i ona powinna wiedzieć co zrobić. Dziewczyny z tą moją przesyłką to była MOJA wina. Tak więc przesłałam jeszcze raz na mój koszt. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-09-01 o 09:41 |
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co zrobiłaś źle??? |
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
axella po co dodajesz ten kleik do mleka?
kiedy zaczynasz rozszerzać dietę? karolina dla Antosia. Ciekawe kiedy ja się doczekam że mała sama zaśnie![]() Elusiek ja bardzo lubię bluzy z kapturem. Ratują nas przed założeniem czapki. Ale to tylko na spacer bo w domu są niepraktyczne ![]() kociak tekst teściowej masakryczny. A propo teściowej: głodzimy nasze dziecko. JAk się dowiedziała że mała je 5 razy dziennie (tzn raz w nocy) po 180 ml to stwierdziła że się naczytaliśmy głupot, źle jest napisane na opakowaniu, ktoś nam źle powiedział. Bo dorosły człowiek je 5 razy a nie dziecko. I mamy jej dawać więcej jedzenia a nie głodzić |
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie opisalas ta faze - przyklad idealny w tym artykule pisali tez, ze malo sie o takiej fazie mowi, bo niejedna kobieta zrezygnowala po pierwszym dniu tego przeklinania. i przeszla na butle. i teraz te kobiety u swoich corek i synowych widza podobny problem i trabia zaraz o butelce. a tak naprawde to trzeba przeczekac!
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej :Hi:
Cytat:
![]() a te modele, różnią się ułożeniem nóżek, nogi nigdy nie mogą zwisać tak, że ciężar opiera się na kroczu, jak dzieciak ma podciągniete nózki, to plecy układają się inaczej Cytat:
, ale ludzie się nie znają i kupują takie bo tańsze, wkleiłas zdjecie jakiejs parki, specjalnie ? ![]() prodiament ślicznie wyglądacie
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-01 o 10:04 |
||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gold piękne to Twoje maleństwo. Idę usypiąć niunię. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

slyszalyscie te teorie?
miejsce na podium można zdobyc!) 

to jadalne jest? 

07.07.2012 

za obroty, moja buła dalej lezy, ale od wczoraj dziwne manewry zaczął wykonywać i chyba jest coraz bliżej 

)