|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
bo też mam ciarki. I z wszystkiego strzepuję cukier puder bo jest jak mąka ![]() Maszynka do chleba to super rzecz! I chociaż dużo lepszy wychodzi zwyczajnie z piekarnika, to maszynka jest wygodna i wszystko robi się samo i warto, na te dni kiedy nie ma czasu ani ochoty ręcznie wyrabiać i piec w piekarniku.Okej, to może to nie wiek ![]() Acz mam wrażenie że on jest jak ostatni mamut, a reszta wyginęła ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- O czym tu pisałyście, może sobie trochę przypomnę ![]() O, było o tuszach. Ja mam taki różowy w pękatym opakowaniu od maxa factora, coś false lashes cośtam, chyba Ale różowy mają tylko jeden I jest jak dla mnie rewelacyjny, ale to jak już któraś pisała zależy co się ma bez tuszu i czego się oczekuje. Ja mam długie czarne rzęsy ot tak, więc tusz mi po to żeby były tylko podkreślone, lubię mieć takie wyraziste i ten mi to daje. Ale tuszem za 5 zeta też takie sobie zrobię, z tą różnicą że ten się długo trzyma i nie osypuje i nie robi pandy ani ksera. Testowałam milion tuszy, łącznie z tymi za 5 zeta jak i za 200 i ten który mam jest dla mnie optymalny. Miałam też boski YSL wydłużający, efekt był Foteliki jeszcze były ![]() My wozimy Franka jeszcze w tym pierwszym, mamy do 13 kg a on ok. 9, więc jeszcze luz. Jedyne co to się w nim pocił okrutnie, ale wyczaił tż jakąś taką aero wkładkę i już jest wporzo. Czytałam, że nie ma sensu za wcześnie przesadzać do kolejnego fotelika, im dłużej w pierwszym się da tym lepiej. Judka, czy ten Romer żyrafa jest montowany tyłem? Bo mi się podoba bardzo Z tym, że ja chcę taki montowany tyłem, bo są bezpieczniejsze. W Skandynawii wożą tyłem do 4 lat i mają najniższą śmiertelność dzieci w wypadkach samochodowych na świecie. No i też chcę taki 0-18 ew. 0-25 bo chyba te montowane tyłem mają taki właśnie zakres.Chciałam maxi cosi, bo mamy dwie bazy do nich, ale tam nie ma montowanego tyłem co starczy na tak długo, więc bazy polecą na allegro a ja szukam czegoś innego. Co przypomina mi, że muszę w końcu odebrać becikowe Bo grudzień tuż tuż a na fotelik się przyda ![]() W temacie fotelików - jest taki fajny blog kolesia, który o fotelikach wie sporo - osiemgwiazdek się nazywa, wyguglajcie sobie. Mądrze pisze, ostatnio to moja naczelna blogowa lektura |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
ale smak miał jakiś nie teges
|
|
|
#2553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc pewnie to się niebawem zmieni![]() a już chciałam zmieniać na starszy model
|
|
#2554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kisiel Jan zajada domowy ze świeżych owoców ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na chleb pycha ![]() aj Jan mi daje ostatnio w kość ![]() gdzie te czasy kiedy leżał grzecznie na macie albo miał 5 drzemek ![]() wczoraj jedna drzemka i cały dzień szaleństwo ![]() czym można załagodzić ukąszenia muszek owocówek? mam w domu cholera i mi Jana zaatakowały |
||||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tai nie mam pojęcia co na ugryzienia ![]() kurcze, moze spróbuj się lepiej ich pozbyć z domu, Weronika ostatnio pisała jak to robi ale nie pamiętam
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mąż kupił taką kratkę a i 2 szklanki (w tym jedna w Jana pokoju - już kilka pływa ) Weroniki mam postawione tylko chciałam mu czymś może załagodzić i nie wiem jak ![]() a wapno można podać myślisz? |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Co u Was słychać ? Byłam oglądać mieszkanko w piątek jestem zadowolona choć kuchnia mała i inna niż tutaj a tutaj robiliśmy meble na wymiar no i łazienka też mniejsza tam i też mebelki wszystkie nie wejdą coś trzeba będzie zaradzić. Mam dziś dzień lenia jeszcze w pizamie siedzę, właśnie słyszę że Adaś się obudził. mój mały urwis http://www.youtube.com/watch?v=PMewAEIbxcE
|
#2559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weselichu. Było... tak o
Panna młoda wyglądała prześlicznie i to najważniejsze. Ula był bardzo grzeczna (poza incydentem z organistą. Synchronizowali się- on śpiewał - Ula wyła ) Wesele spędziła w wózku albo na rękach czyichkolwiek Za to po powrocie do domu, ok. godz. 22 Ula strwierdziła, że teraz ona się bawi i do północy były śmiechy, chichy i zwiedzanie domuCytat:
boszze tez to miałam. Na szczęście nie trafił mi się żaden ekstremalny przypadek. Tyle że u nas nie mam wyboru, takie "przywileje" idą ze stanowiskiem. ja wiem tyle że mąka ziemniaczana tam idzie, ale co dalej.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tż.. cóż.... wrzucił się na namaczanie ![]() Cytat:
![]() no z maszynką to na pewno banał ![]() moonie, ty szaleńcze ![]() ja mam Euro baby BSX 0-25, do jazdy tyłem właśnie http://sklepmati.pl/waga-0-25kg/2877...x-0-25-kg.html świetny. A śliwa to po czym?
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na śniadanie miałam tortellini - też z paczki :P
ale to tż robił śniadanie, więc nie będę wybrzydzać Evcia moja jak zobaczyła, że jemy coś ciekawego to przybiegła i zaczęła też się domagać - taki żebrak mały z niej rośnie.. dałam jej trochę do spróbowania.. torellini z nadzieniem szpinakowo-riccota, więc może i nie takie najgorsze.. tylko ta sól.. no ale trochę tylko dostała.. potem zjadła ładnie jogurcik, dobawiliśmy końcówką baby-rice a potem banana - no chodzący przełyk pokarmowy
|
#2561 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o i nawet cena sensowna, a nie ponad 7 setek mówisz, że dobry? a przodem też można montować?Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
a ona nic tylko cyc i cyc
|
|
#2562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Serio??? Tak sama z siebie chciałaś? I nie ze względu na dodatkową kasę? (której tak btw jest tyyyyyle, że hoho )Cytat:
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi sie teraz bedzie milion rzeczy przypominal; znalazlam w innsbrucku sklep firmowy Holle
jezuuu ile tam dobroci dla bobasow... Kupilam kilka kaszek bezmlecznych, musli dla niemowlakow, platki owsiane, herbatniki, herbatki i ten olej o ktorym chyba Sola kiedys pisala. Sloikow nie bralam bo to papki, ale byly ich miliony no i oczywiscie taniej niz u nas dzisiaj na sniadanie bylo baby-musli na wodzie i smakowalo, mnie tez (bo jaglana jablko- grucha jak dla mnie feee), takie cale kawaleczki owocow i platkow w tym sa. Pewnie sa tez na allegro, polecam
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
No i bym zapomniała - Tymek kończy dzisiaj 9 miesięcy!!!!
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagnna, fotelik fajny tylko mnie cena zastanawia bo podejrzanie niedrogo
jest jakis haczyk? a jak w testach wypada, sprawdzalas moze? A no i da sie gokupic stacjonarnie? Bo musimy przymierzyc i musi pasowac do 2 zupelnie roznych aut, wtym jedno nie ma isofixa. Wlasnie, bo mozna go na isofix montowac? Bo bezpieczniej...
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
można. Ja mam na tył.
Cytat:
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
No niby nie. Ale często cena idzie w parze z jakością, a nie wiem jak jest tutaj dlatego pytam
Szczególnie, że fotelików do montowania tyłem nie ma niestety za wiele na naszym rynku, a te co są kosztują sporo
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, Jagnna, nie... Nie znaczy ze szit. Ale tez mnie to zaintrygowalo bo takie foteliki montowane tylem z reguly ok 1500 kosztuje wiec roznica w cenie jest wyrazna, a jako uzytkowniczka takiego wiesz czy ma i jakie jesli tak, wady
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie
romer ma w ofercie foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy nasz king plus jest przodem, ale w koncu mała przestała sie zanosic z placzu poczas jazdy ![]() nie wiem moze ma ona problem z jazda tylem, jakas choroba lokomo cyjna czy co ![]() nie ma isofixa ale swietnie wypadl w testach adac nawet lepiej niz niektore foteliki z isofixem isofix nie jest juz gwarantem bezpieczeństwa wzielismy ten mimo ze w aucie mamy isofix no i cena hmmm, zbyt duzo jezdzimy zeby ryzykowac fotelik tanszy ale bez testów no ale to moje zdanie Dzien doberek ![]() wrocilismy wlasnie z parku Tomek sie wyszalal i dostymulowal na zjezdzalni ![]() wczoraj bylismy u naszej neurologopedki pokazala nam jak masować Toma szczotka Wilbarger za 2 miesiace mamy siepokazac z Tomkiem a potem na 3 latka no i byla wczoraj teściowa
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Moonie, ja jeszcze chciałam o tego fileta z indyka zapytać. Ile go tak mniej więcej trzeba piec? I na ile stopni? A ten rękaw trzeba przekłuwać czy nie? Bo on się taki balon chyba robi
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz, do awansu to się przyda kasa proszę Cię nie wiem jak u Ciebie, ale u nas na paczkę pampków starczy ![]() ![]() ![]() klask i: |
||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzięki laski mąż skoczył do apteki i potwierdziła żeby wapno dawać i smarować jakąś maścią na ukąszenia ![]() zrobiłam Janowi kisielek z gruszek
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Tymusiu - dużo zdrówka
duży już z Ciebie chlopczykEh.. ja narzekałam na murzyna, który mieszkał nade mną.. teraz mam rodzinę pakistańską z trójką dzieci - normalnie z deszczu pod rynne.. tż raz już był ich uciszać jak się wprowadzili.. no, ale co - zakazać dzieciakom biegać w domu? przecież wiem, że swojemu dziecku też bym nie zakazała.. Marzę już, by ruszyć z zakupem własnego domku, gdzie mi nad głową nikt nie hałasował.. ale coś cały czas przeciąga się to.. my nawet u doradcy kredytowego jeszcze nie byliśmy - za miesiąc może - jak będę wiedziała już dokładnie ile będę zarabiać (po macierzyńskim obcięłam nieco etat)
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jadam o takich porach ale i tak jestem gruba Ale już wiem, że to od mleka krowiego Btw. Majka dzięki na namiary na tanie sojowe w biedrze - smakuje mi, przerzucam się Także teges... schudnę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za domek! |
|||
|
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak, smakowało? Cytat:
![]() Cytat:
nie ma za co to ile Ty kobieto tego mleka żłopiesz ![]() nad nami mieszkają starsi państwo więc normalnie jest spokój, ale często przyjeżdżają do nich mocno pobudzone wnuki, tupią, biegają, wrzeszczą, walą nie wiem czym w podłogę, a te dziadki na nich wrzeszczą bo nie ogarniają
|
|||
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
![]() :brzyda l:![]() :brzy dal: ![]() :brzyda l: ![]() :brzyda l: ![]()
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
o weź musi być wesoło
![]() oby się Wam domek spełnił szybko. A bedziecie kupować w jukeju, czy wracacie na ojcowiznę? były moje i męża ![]() ![]() Monka, podzielam Twoje zdanie ![]() Ula nie spała nic popołudniu, teraz pełza po domu i wyje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

Twoja wersja zaczyna do mnie przemawiać 
bo też mam ciarki. I z wszystkiego strzepuję cukier puder bo jest jak mąka
I chociaż dużo lepszy wychodzi zwyczajnie z piekarnika, to maszynka jest wygodna i wszystko robi się samo i warto, na te dni kiedy nie ma czasu ani ochoty ręcznie wyrabiać i piec w piekarniku.
Ale różowy mają tylko jeden
Z tym, że ja chcę taki montowany tyłem, bo są bezpieczniejsze. W Skandynawii wożą tyłem do 4 lat i mają najniższą śmiertelność dzieci w wypadkach samochodowych na świecie. No i też chcę taki 0-18 ew. 0-25 bo chyba te montowane tyłem mają taki właśnie zakres.

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

) Weroniki mam postawione 

a ona nic tylko cyc i cyc