Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 12:37   #901
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba Larysa o nim pisała? Że ktoś ze znajomych/rodziny bardzo polecał, że lepsze niż TR
Ja też kupiłam, tylko muszę jeszcze odebrać w DOZ, ale to jutro
ano tak ja
zostało mi to bardzo mocno polecone, że super działa i lekarz jak zobaczył na obchodzie że kuzynka to ma to bardzo pochwalił, zdziwiło mnie tylko to że ani na SR ani nigdzie wcześniej o tym nie słyszałam, skoro to takie super i lekarze chwalą
właśnie ponoć ciężko to dostać, nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam, choć wiem w której aptece oni kupili, ale na necie tez można zamówić bez problemu.
Stary 2013-09-01, 12:41   #902
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam info od Passion
Jednak nie jest zbyt różowo. Maja nie dość, że wcześniak to jeszcze z hipotrofią. Malutko je, jelita kiepsko pracują. Lekarz nic nie obiecuje. Staram się trzymać. Teraz musimy walczyć o mleko. Tyle mogę zrobić.

aż mi łzy stanęły w oczach jak odczytałam tą wiadomość ale wierzę, że Majusia po tej stronie brzuszka sobie poradzi, że układ pokarmowy zacznie działać, nie ma innej opcji
Oby wszystko było dobrze

Cytat:
o kurczaki, to u mnie te plecy i dalej się męczę z zaparciami masakra nigdy nie miałam z tym problemu, nawet w ciąży jak brałam progesteron, który niby to powoduje a na koniec takie coś no nic, popijam inkę
Kasiu, łączę się w bólu Tak zazdroszczę memu małżowi, który może nawet kilka razy dziennie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja w piątek wygotowałam wszystkie butelki, osłonki na piersi, pojemniczki na pokarm i smoczek- z niczym nic się nie stało
Ja jeszcze nie Koleżanka, która jest świeżo upieczoną mamą drugiego chłopca, powiedziała wczoraj, że spoko z tym zdążę, a butle i laktator mogą być mi wcale niepotrzebne Oby!

Cytat:
My też dziś obiad u rodziców.

A na jutro żurek od T.
W poniedziałek miałam żurek od mamy...jakiś żurkowy czas
A my dziś też mieliśmy zaproszenie do T., ale powiedziałam, że mamy inne plany Jedziemy z TŻ do Pizzy Hut

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
WITAM SIE W DONOSZONEJ CIAZY
38TC HURREYY
PIERWSZY WRZESNIA HURREY
bedzie macierzynski, bedzie duzy dzidzius urodzony, bedzie wszystko dobrze
pozdrawiam z sali wykladowej chyba dzis zdechne tutaj bo juz plecy bola a co bedzie o 18to nikt nie wie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie.Ja byłam niestety znowu w szpitalu.W czwartek na wizycie okazało się, ze mały ma za wysoki puls (akurat fikał jak opętany), a potem, że ja mam za wysokie ciśnienie(!!!).Gin skierowała mnie do szpitala i wyszło to samo.Dali mi jakieś tabletki i na drugi dzień było już wszystko dobrze.Lekarz zbadał mnie i serduszko małego, nie ma nic niepokojącego.Położna stwierdziła, że po prostu czasami "sportowcy tak mają".Ale tutaj trochę nadgorliwi są wiec zatrzymali mnie jeszcze do dzisiaj tak profilaktycznie. Z tymi tabletkami ciśnienie jest w normie i muszę je brać do końca ciąży, bo niestety może skakać.

Z innym wieści rozwarcie na jeden palec Czynność skurczowa tak czasami szła do 30, a dzisiaj do 40 procent więc moze coś sie powoli zaczyna.
No to kciukasy

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A wczoraj oglądaliśmy dość fajny film - "Iluzja", jakby którejś się nudziło.
A mnie zawiódł ten film Jakiś taki pokręcony i naiwny
Polecam za to "Wielkiego Gatsby'ego"

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:02   #903
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Chyba Larysa o nim pisała? Że ktoś ze znajomych/rodziny bardzo polecał, że lepsze niż TR
Ja też kupiłam, tylko muszę jeszcze odebrać w DOZ, ale to jutro
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ano tak ja
zostało mi to bardzo mocno polecone, że super działa i lekarz jak zobaczył na obchodzie że kuzynka to ma to bardzo pochwalił, zdziwiło mnie tylko to że ani na SR ani nigdzie wcześniej o tym nie słyszałam, skoro to takie super i lekarze chwalą
właśnie ponoć ciężko to dostać, nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam, choć wiem w której aptece oni kupili, ale na necie tez można zamówić bez problemu.
A, to pokręciłam, sorki.

No właśnie ja też nigdy wcześniej o nim nie słyszałam, na sr też ani słówko na jego temat nie padło. A faktycznie w necie można przeczytać pozytywy na jego temat. A wielofunkcyjność zastosowania powala
W każdym razie wygląda na to, że przydałby się zarówno na zmasakrowaną piczę, jak i na szwy po cesarce.

Ja kupiłam od ręki w zielarskim. Ale babka nie do końca się orientowała co to Rekomendowała do picia

Kaśka, ja też mam poważne obawy, że przenoszę W dodatku kręcę film, że chłop już naprawdę duży (na początku 39 tygodnia miał niby 3300) i picza pójdzie w drzazgi
No i jeszcze przy odrobinie pecha urodzę 12.09 - urodziny T.
Stary 2013-09-01, 13:04   #904
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wrócę jeszcze do tematu herbatki z liści malin z poprzedniego wątku i jej wpływie na jelita.Piłam 1-2 dziennie i rzeczywiście lżej się srało, wcześniej to mnie aż tyłej bolał, jakieś zatwardzenia ciągle i raz na 2-3 dni
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:07   #905
your Angel
czyli Endżi

A z innej beczki, to tż od rana urywa się telefon od kolegów z pracy mających nadzieję, że już rodzę i uda im się przejąć godziny I teraz będzie tak codziennie do połowy września. Moja macica czuje presję z każdej strony
Stary 2013-09-01, 13:10   #906
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja też doszłam wczoraj do wniosku, że czas zacząć wyczekiwanie w domu. Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i tak naprawdę wcale dużo się nie nachodziłam, ale wieczorem wszystko mnie bolało. Z resztą przez całą noc przy wstawaniu na siku jeszcze mnie wszystko bolało. Teraz już jest ok, ale faktycznie łażenie trzeba ograniczyć do minimum.

Mam mieć cesarkę, ale terminu póki co nie mam wyznaczonego. W czwartek mam wizytę, może coś ginek dokładniej określi. Jednak mój gin wychodzi z założenia, że nie ma co wyznaczać terminu cc przed tp. Lepiej poczekać, aż akcja się zacznie sama rozwijać, bo niby wtedy mniej krwi się traci i szybciej organizm się oczyszcza. Wtedy po prostu będzie nieplanowana cesarka. Ale jeśli nic się nie zacznie dziać po tp to wtedy już normalnie kieruje mnie na planowaną cc.
No widzisz, co lekarz to inna opinia

Cytat:
Każdy pobyt w szpitalu
Dlatego większość wypisuje po 3 dniach nawet po porodzie
Ja byłam 4 dni
A to dziwne, bo wiem,że moja koleżanka rodziła w moim szpitalu w poneidziałek, a w środę wychodziła. Chociaż podobno to też są ważne godziny.
Ja wychodzę po 4 dobach od cc jak będzie ok.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Motylku, weź Ty mi powiedz jeszcze parę słów o tym Avilinie. Bo mnie zachęciłaś, zleciałam miasto, kupiłam i teraz jestem dobrej myśli, liczę, że podziała Skąd dostałaś o nim cynk?

Kurde, ja mam chyba dalej wysoko brzuch Może jednak w moim przypadku to nie będzie super istotne... W nocy, w pozycji leżącej, mam wrażenie jakbym czuła małego u mnie w kanale rodnym czy jakoś tak Ewidentnie coś mi siedzi nad samą piczą
No to już wiesz,że to nie ja

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Oby wszystko było dobrze

Kasiu, łączę się w bólu Tak zazdroszczę memu małżowi, który może nawet kilka razy dziennie

Ja jeszcze nie Koleżanka, która jest świeżo upieczoną mamą drugiego chłopca, powiedziała wczoraj, że spoko z tym zdążę, a butle i laktator mogą być mi wcale niepotrzebne Oby
!

A my dziś też mieliśmy zaproszenie do T., ale powiedziałam, że mamy inne plany Jedziemy z TŻ do Pizzy Hut

No to kciukasy

A mnie zawiódł ten film Jakiś taki pokręcony i naiwny
Polecam za to "Wielkiego Gatsby'ego"
Ja i tak potrzebowałam osłonki i smoka do szpitala,więc za jednym razem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:11   #907
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
A to źle?
Bo ja też w pidżamie, ale na razie nie mam w planach się przebierać
Pewnie, że nie! Ale ja tak mam często, więc chociaż dziś się ogarnęłam.

Cytat:
Rubinko, haha, no jacha, weź go poinstruuj wcześniej W razie czego spisz na kartce kolejne kroki, bo biedak może pozapominać o czym była mowa
Znając życie na pewno by tak było. No ale myślę, że jak coś to będę jeszcze na tyle ogarnięta, że będę instrukcje wydawać na bieżąco.

Do tej pory nie mam jeszcze przygotowanych ciuszków dla Filipka na wyjście ze szpitala (do szpitala mi nic nie potrzeba, bo tam zapewniają wszystko). No i mówię, do męża, że on przygotuje i przywiezie wszystko. Pytam się: "To co byś przywiózł?" A on: "No ten polarowy kombinezonik." No to pytam "i co jeszcze?" Odpowiedź męża: "No pampersa"

Tak więc dziś szykuję ciuszki dla dziecka na wyjście, bo inaczej na golasa będę go do domu wieźć.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:22   #908
butterfly20
Zakorzenienie

CESARKI dajcie znać co wiecie o goleniu przed cc?

Chodzi mi o to,że myślałam,że przyjadę sobie do szpitala w dzień cc i w ten dzień się ogolę na spokojnie w domu.
A tu wyszło,że mam być w czwartek przed południem.Jak ogolę w czwartek rano to na następny dzień będą już odrastać włosy i to chyba niedobrze?Kiedy wy to robicie, mówił Wam coś lekarz?Ja zapomniałam spytać...

Stary 2013-09-01, 13:24   #909
Brydzia_
Zakorzenienie

Tassia to pozazdrościć samopoczucia
mnie krzyże napierdzielają ostro... do tego w nocy przewracam się średnio co 30min z jednego boku na drugi... i wygląda to jak przetaczanie się wieloryba wszystko mnie przy tym boli

Inwersja rozumiem
ja mam jednak butelkę z TT więc zakupię ten laktator
to fakt nowy idzie kupić za 80zł.. ale widziałam że używane też biorą za jakieś 30... zresztą ja raczej go nie będę sprzedawać mam zamiar zostawić dla kolejnego dziecka... no chyba że będzie potrzeba zakupić elektryczny (nigdy nie wiadomo jak to wszystko wyniknie w trakcie) to wtedy pewnie zakupie medele el
póki co szkoda mi dać wiecej kasy na laktator... tymbardziej że tyle wydatków

aha no i zus wreszcie wypłacił mi kase
tym sposobem w tym tyg pakuję już na 100% torbę do szpitala

no i witam się w 37 tygodniu... czuje presje pędzącego czasu

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:25   #910
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Mam pytanie - czy któraś z Was odsyłała towar kupiony na allegro? Kupiłam stanik i jest za mały, chcę go oddać. U sprzedawcy jest napisane, że można odstąpić od kupna w ciągu 10 dni, tylko trzeba złożyc pisemne oświadczenie - pisałyście kiedyś coś takiego? Jak to powinno wyglądać? 6 dych nie majątek, ale szkoda, wolę dołożyć do czegoś co będzie pasowało...
Ja odsyłałam Niby pisze, ale jak się dogadasz ze sprzedawcą mailowo, to wystarczy dołączyć kartę z nickiem z allegro, sprzedawcy raczej nie wymagają tłumaczenia, dlaczego odsyłasz towar.

Gratuluję wszystkim kolejnych rozpoczętych tygodni

Cytat:
Żeby Ci czasem wody nie odeszły na zakupach!!!
To by była atrakcja...
Ja czuję, że mi odejdą w najmniej oczekiwanym momencie
Bo ja ciągle latam jak szalona - praca, zakupy, spotkania towarzyskie Mama mówi, że to dobrze, bo najgorszej się położyć do łóżka i leżeć. Wczoraj np. piwkowałyśmy sobie karmi z przyjaciółką

A co do pobytu w szpitalu, to jak dziecko nie ma żółtaczki, to tam gdzie zamierzam rodzić trzymają 3-4 doby, w razie żółtaczki do 7 i wtedy mama zostaje z dzieckiem. A ta kumpela moja miała np. CC (ale w innym szpitalu) we wtorek o 19:30 a w piątek już wypis do domu... Po równym tygodniu miała ściągane szwy. Mała ponoć daje popalić, średnio 7 pampków im dziennie schodzi, bardzo dużo je.

Mam pytanie, bo gin kazał mi przedzwonić do szpitala, w którym będę rodzić i zapytać, w której dobie po TP przyjmują na wywołanie. Jak jest u Was?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:25   #911
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
A, to pokręciłam, sorki.

No właśnie ja też nigdy wcześniej o nim nie słyszałam, na sr też ani słówko na jego temat nie padło. A faktycznie w necie można przeczytać pozytywy na jego temat. A wielofunkcyjność zastosowania powala
W każdym razie wygląda na to, że przydałby się zarówno na zmasakrowaną piczę, jak i na szwy po cesarce.

Ja kupiłam od ręki w zielarskim. Ale babka nie do końca się orientowała co to Rekomendowała do picia

Kaśka, ja też mam poważne obawy, że przenoszę W dodatku kręcę film, że chłop już naprawdę duży (na początku 39 tygodnia miał niby 3300) i picza pójdzie w drzazgi
No i jeszcze przy odrobinie pecha urodzę 12.09 - urodziny T.
no tak czytałam też, że do picia może być
on jest kleisty podobno, dość gęsty i zostawia taką powłoczkę jakby tam gdzie nim polejesz, dlatego kuzynka mówiła, że nie podrażniała sobie rany a i szwy ją nie denerwowały

też coraz częściej myślę o tym że przenoszę :/
Stary 2013-09-01, 13:34   #912
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam info od Passion
Jednak nie jest zbyt różowo. Maja nie dość, że wcześniak to jeszcze z hipotrofią. Malutko je, jelita kiepsko pracują. Lekarz nic nie obiecuje. Staram się trzymać. Teraz musimy walczyć o mleko. Tyle mogę zrobić.

Trzymam za nie mocno Musi być dobrze!

Cytat:
Ja też doszłam wczoraj do wniosku, że czas zacząć wyczekiwanie w domu. Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i tak naprawdę wcale dużo się nie nachodziłam, ale wieczorem wszystko mnie bolało. Z resztą przez całą noc przy wstawaniu na siku jeszcze mnie wszystko bolało. Teraz już jest ok, ale faktycznie łażenie trzeba ograniczyć do minimum.

Mam mieć cesarkę, ale terminu póki co nie mam wyznaczonego. W czwartek mam wizytę, może coś ginek dokładniej określi. Jednak mój gin wychodzi z założenia, że nie ma co wyznaczać terminu cc przed tp. Lepiej poczekać, aż akcja się zacznie sama rozwijać, bo niby wtedy mniej krwi się traci i szybciej organizm się oczyszcza. Wtedy po prostu będzie nieplanowana cesarka. Ale jeśli nic się nie zacznie dziać po tp to wtedy już normalnie kieruje mnie na planowaną cc.
A ja mam ostatnio więcej energii i siły. W piątek po całym dniu chodzenia nic mnie nie bolało, może trochę brzuch wieczorem. Ogólnie czuję się dobrze i brzuch mi nie przeszkadza bardzo.

Pocieszyłaś mnie bo ja mam się zgłosić w terminie porodu.

Ja też mam dziś obiad u mamy, więc wpadłam tylko na chwilkę.
Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
CESARKI dajcie znać co wiecie o goleniu przed cc?

Chodzi mi o to,że myślałam,że przyjadę sobie do szpitala w dzień cc i w ten dzień się ogolę na spokojnie w domu.
A tu wyszło,że mam być w czwartek przed południem.Jak ogolę w czwartek rano to na następny dzień będą już odrastać włosy i to chyba niedobrze?Kiedy wy to robicie, mówił Wam coś lekarz?Ja zapomniałam spytać...
Ja w sumie nie wiem nic.
Chyba po jednej nocy nie odrosną Ci bardzo? Jeśli chcesz się czuć bardziej komfortowo to możesz wieczorem w szpitalu się ogolić. U mnie było tak, że jak złapały mnie skurcze to wskoczyłam pod prysznic i się ogoliłam a później od razu do szpitala, nic nie zdążyło odrosnąć.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:40   #913
papuga_69
Zakorzenienie

Passion Trzymajcie się dzielnie, będzie dobrze, nie może być inaczej..

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dziewczyny strasznie boli mnie krzyż , ledwo się ruszam , ból promieniuje na biodra, brzuch i pachwiny, brzuch się stawia ale nie za często. Na dodatek na bieliźnie zauważyłam dwu centymetrową plamkę krwi zmieszaną ze śluzem, musiało mi "pocieknąć" chyba w nocy bo teraz sprawdzałam i nic mi sie nie wydziela.. wczoraj przez 2 h miałam skurcze co 5-10min, chyba po tym masażu sutków, ale w końcu zasnęłam i obudziłam się rano połamana

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:42   #914
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dziewczyny strasznie boli mnie krzyż , ledwo się ruszam , ból promieniuje na biodra, brzuch i pachwiny, brzuch się stawia ale nie za często. Na dodatek na bieliźnie zauważyłam dwu centymetrową plamkę krwi zmieszaną ze śluzem, musiało mi "pocieknąć" chyba w nocy bo teraz sprawdzałam i nic mi sie nie wydziela.. wczoraj przez 2 h miałam skurcze co 5-10min, chyba po tym masażu sutków, ale w końcu zasnęłam i obudziłam się rano połamana
Ale czemu się smucisz?
Przecież chcesz już rodzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:43   #915
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

ale tu nie ma się co smucić, tylko cieszyć że masz jakieś objawy zbliżającego się porodu, może to już niedługo
a wcześniej już czop Ci odchodził, czy to jest pierwszy raz?
Stary 2013-09-01, 13:44   #916
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu się smucisz?
Przecież chcesz już rodzić
Bo w cale nie rodzę a boli pierońsko ..
Jak nie przejdzie do wieczora to zadzwonie chyba do szpitala i zapytam co robić

Stary 2013-09-01, 13:44   #917
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

podziwiam że masz siły wysiedzieć tyle godzin!
przypomnij mi o co chodzi z tym dotrzymaniem do macierzyńskiego, czemu miałaś wyznaczony jakiś konkretny termin? pewnie kiedyś pisałaś,ale nie pamiętam
ksiegowa mi zle zglosila papiery do zusu i dopiero od dzis nabylam praw do macierzynskiego

Cytat:
ano tak ja

byla u mnie polozna na wizycie patronazowej i bardzo odradzala ten avilin
ale trudno, juz kupilam
w.aptece 40zl

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja odsyłałam Niby pisze, ale jak się dogadasz ze sprzedawcą mailowo, to wystarczy dołączyć kartę z nickiem z allegro, sprzedawcy raczej nie wymagają tłumaczenia, dlaczego odsyłasz towar.

Gratuluję wszystkim kolejnych rozpoczętych tygodni

Ja czuję, że mi odejdą w najmniej oczekiwanym momencie
Bo ja ciągle latam jak szalona - praca, zakupy, spotkania towarzyskie Mama mówi, że to dobrze, bo najgorszej się położyć do łóżka i leżeć. Wczoraj np. piwkowałyśmy sobie karmi z przyjaciółką

A co do pobytu w szpitalu, to jak dziecko nie ma żółtaczki, to tam gdzie zamierzam rodzić trzymają 3-4 doby, w razie żółtaczki do 7 i wtedy mama zostaje z dzieckiem. A ta kumpela moja miała np. CC (ale w innym szpitalu) we wtorek o 19:30 a w piątek już wypis do domu... Po równym tygodniu miała ściągane szwy. Mała ponoć daje popalić, średnio 7 pampków im dziennie schodzi, bardzo dużo je.

Mam pytanie, bo gin kazał mi przedzwonić do szpitala, w którym będę rodzić i zapytać, w której dobie po TP przyjmują na wywołanie. Jak jest u Was?

strasznie dlugo
u mnie w szpitalu po sn 2doby, po cc max3, mozliwe ze.tez dwie
oczywiscie o.ile jest ok

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:45   #918
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

ale tu nie ma się co smucić, tylko cieszyć że masz jakieś objawy zbliżającego się porodu, może to już niedługo
a wcześniej już czop Ci odchodził, czy to jest pierwszy raz?
Rzecz w tym że to mi nie przypomina żadnego czopa tylko bardziej takie lekkie upławy Nie odchodził mi wcześniej

Stary 2013-09-01, 13:46   #919
Larysa88
Zakorzenienie

tassia, no dobrze, ale to napisz chociaż dlaczego odradzała :P
Stary 2013-09-01, 13:46   #920
papuga_69
Zakorzenienie

Lece trochę was nadrobić

Stary 2013-09-01, 13:47   #921
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Rzecz w tym że to mi nie przypomina żadnego czopa tylko bardziej takie lekkie upławy Nie odchodził mi wcześniej
hm, może zaczął właśnie odchodzić, bo rozwarcie się robi tylko nie wiem jak to z krwią, bo mówili że wtedy jechać do szpitala?
Stary 2013-09-01, 13:55   #922
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę,że to jednak trochę czopa. Ciesz się kochana, już niedługo

A jak z TŻ?O której wrócił?Mówił coś?

Stary 2013-09-01, 14:00   #923
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja to pozamykana jestem jak zakonnica

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:03   #924
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
tassia, no dobrze, ale to napisz chociaż dlaczego odradzała :P
mam nadzieje ze nic nie pokrece
ona powiedziala ze to specyfik z lat 80 i ze jak chodzi o sn to juz duzo lepszych rzeczy jest
i kategorycznie lekarze z.ktorymi pracuje zabraniaja uzywac tego na rane przed sciagnieciem szwow

na cc polecila mi jakies plastry, w domu mam zapisana nazwe to jak wroce to wam.napisze
tylko drogie bo 4szt 120zl
ale podobno dzialaja jak druga skora., a sa oddychajace i rana sie ladnie goi
mozna spokojnie dziecia podnosic bo mocno.trzyma rane

ja i tak.sprobuje ten avilin skoro go.mam, ale.zdziwila mnie ta opinia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:07   #925
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hm, może zaczął właśnie odchodzić, bo rozwarcie się robi tylko nie wiem jak to z krwią, bo mówili że wtedy jechać do szpitala?
ginka mowila ze jak pojawia sie plamienia to nic nie szkodzi i nie jest to powod do obaw Nie wiem sama, teraz nic ze mnie nie wypływa

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Witam się w 38tc

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Witam w 38tc no i w naszym miesiącu-wrześniu

Jestem niewyspana i niedorobiona. Leje i pogoda jest fatality, a mój humor sięga dna.

Matal super,że imprezka się udała i TŻ przyjechał

Ladan cieszę się,że pomimo ciężkiego porodu teraz bije od Ciebie taki entuzjazm
Fajnie,że D. sobie radzi
Mój też będzie cudowny, nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. I niestety podejrzewam,że będzie w tym lepszy ode mnie, dalej jakoś siebie w tej roli nie widzę...ech, te dołki...
za 38

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo cisza i spokój przez weekend, Witamy się we wrześniu kiedy ten czas minął...

hejo
świetnie sobie radzicie

cieszę się ze babyshower udany jak czytałam o tż to aż mi się łęzka zakręciła

wrócił w końcu?

oj trzymamy kciuki, malutka będzie walczyć dzielnie!!
passion ty też się trzymaj!

ja bym z chęcią została, ale tż..

dobrze ze dostałas leki na te ciśnienie i ze wszystko u was dobrze
Wrócił wczoraj przed 24 , nawalony w 3 doopy, spał w salonie, do sypialni nawet nie wszedł. Od rana zaglądnął do mnie dwa razy ale udawalam ze spie, w koncu przed momentem wszedł i zapytal czy nie chce herbaty , idiota skonczony, kazalam mu wyjsc.

Stary 2013-09-01, 14:12   #926
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze nic nie pokrece
ona powiedziala ze to specyfik z lat 80 i ze jak chodzi o sn to juz duzo lepszych rzeczy jest
i kategorycznie lekarze z.ktorymi pracuje zabraniaja uzywac tego na rane przed sciagnieciem szwow

na cc polecila mi jakies plastry, w domu mam zapisana nazwe to jak wroce to wam.napisze
tylko drogie bo 4szt 120zl
ale podobno dzialaja jak druga skora., a sa oddychajace i rana sie ladnie goi
mozna spokojnie dziecia podnosic bo mocno.trzyma rane

ja i tak.sprobuje ten avilin skoro go.mam, ale.zdziwila mnie ta opinia

aha no to jak to już nie raz zaobserwowałyśmy, co lekarz to diagnoza, co lekarz to opinia
tutaj kuzynka jeszcze w szpitalu sie tym polewała więc to mógł być 2 albo 3 dzień, w 3 wyszła. I wtedy są jeszcze szwy i lekarz chwalił. Ja nie wiem czy to działa czy nie, ja powiedziałam znaczy napisałam tutaj co usłyszałam, bo uznałam że może się przyda
a czy działa to zobaczymy, jak nie będzie mi się chciało fajnie goić po octenisepcie to jak wrócę do domu to spróbuję avilinu

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

a ja mam 10 dni do TP, eh i nic się nie dzieje.... a taka ucieszona byłam jak miałam te bóle jak na @ i mocne i non stop prawie przez 3 czy 4 dni i nagle ustało, i nie oszczędzałam się mimo tych bóli, nosiłam drzewo które było wycinane, później cięte na kawałki eh i dupa tylko zakwasów się dorobiłam i nic więcej chodziłam po 5km i też nic

tak jak już tu pisałyście, dziecko samo zadecyduje...
ciekawe czy to moje rozwarcie się powiększyło, bo zmniejszyć to nie ma szans prawda?
Stary 2013-09-01, 14:19   #927
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Bo w cale nie rodzę a boli pierońsko ..
Jak nie przejdzie do wieczora to zadzwonie chyba do szpitala i zapytam co robić
Może się rozwarcie robi, czekaj na skurcze

Cytat:
Raczej jak z krwią, to na tym etapie zwiastuje poród

Cytat:
Nie, spokojnie, do szpitala dopiero jak będą skurcze albo wody pójdą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 14:23   #928
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Wrócił wczoraj przed 24 , nawalony w 3 doopy, spał w salonie, do sypialni nawet nie wszedł. Od rana zaglądnął do mnie dwa razy ale udawalam ze spie, w koncu przed momentem wszedł i zapytal czy nie chce herbaty , idiota skonczony, kazalam mu wyjsc.
dobrze, że nie rozmawiał z lwem ( ) i nie spał na wiadrze, jak mój

Tak myślę, że kilka już się rozpakowało, reszta czeka i tak czuję w moczu, że młody wypcha się wcześniej niż przewidziany termin. Zobaczymy Idę do Lidla po jakieś frytasy na obiad, bo nie chce mi się skrobać ziemniaków

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:27   #929
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Może się rozwarcie robi, czekaj na skurcze

Raczej jak z krwią, to na tym etapie zwiastuje poród

Nie, spokojnie, do szpitala dopiero jak będą skurcze albo wody pójdą

Znając życie nic się nie rozkręci ale poczekamy zobaczymy ;p

Stary 2013-09-01, 14:27   #930
matallewar
Zakorzenienie

Nowa fotka Julci w K

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości