|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Mogę wydać do 300zł, chociaż niedługo będę miała ekonomiczny samochód, który w mieście pali z 5l/100km ![]() Na pewno nie przyjęłabym pracy gdzie po odliczeniu dojazdów, rachunków, jedzenia nie zostałoby nic.... Zawsze gdy jadę gdzieś na rozmowę włączam naliczanie km a później przeliczam orientacyjnie ile wydałabym na paliwo. Orientacyjnie.....bo trzeba pomyśleć o dojazdach w inne miejsca.... Cytat:
A jak na jednej rozmowie zaproponowałam minimalnie 1500zł, bo powiedziałam, że na dojazdy wydam sporo to babka pow.że nie moze tyle zaproponować. Tak jak pisałam wcześniej-wczoraj zadzwonili do mnie z propozycją pracy- 1300zł na 3 msc okresu próbnego, umowa zlecenie. Później do negocjacji ale ja już widzę ich negocjacje Tak czy siak zastanawiam się nad tą pracą, bo w obecnej nie wiem czy dostanę umowę i pieniądze. Umówiłam się z szefem na 1200zł netto + 11% od sprzedaży. A jak na razie w firmie wielki bałagan, poprzedni pracownik pozostawił syf....i muszę to wszystko naprawiać. We czwartek zaniosłam dokumenty o staż żeby wypełnił i zaniósł do Urzędu. Wszyscy pracownicy śmieją się, bo mówią wprost: dziewczyno nie zobaczysz żadnej umowy, jak tu jeden pracownik ma umowę a za pieniędzmi trzeba chodzić, prosić wręcz zmuszać.A przez telefon wydał się inteligentny na żywo- przygłup i krętacz. Już nie wspomnę jak ludzi oszukuje. Prowadzę teraz rekrutację na 3 stanowiska, robię konkurs dla grafików ale mam ochotę odpowiedzieć tym wszystkim biednym ludziom, żeby dali spokój. Aż szkoda. Czy ktoś mieszkający w Warszawie słyszał o firmie 'Fabryka Talentów'. U nas jakiś czas temu otworzyli biuro i mają bardzo wysokie stawki. Telemarketer zarabia 10zł netto a teraz widzę ogłoszenie na kadrową od 2 tys. netto...ciekawe czy to ściema. Chyba zaniosę CV, bo mam do nich z 5 min drogi pieszo. |
||
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ża odpowiedzi. Teraz może moja kolej. Ja na dojazd autem byłabym w stanie wydać max 400zł. Fakt, to dużo i taka kwota boli, ale dopóki mieszkam w miasteczku muszę się liczyć z dojazdami i związanymi z tym kosztami. Pensja jaką jestem w stanie uzyskać na moim terenie to 1500 - 2000 netto. Przy 1500 pewnie nadal szukałabym bardziej opłacalnej pracy ale na jakiś czas byłabym w stanie zaakceptować taki wydatek na dojazd.
Deborah to bardzo źle brzmi
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2013-08-31 o 08:59 |
|
|
|
|
#3663 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Deborah - w ogole nie znam firmy. Zobacz czy ma profil na goldenline i oceny. |
||
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo chciałam dojeżdżać do pracy samochodem, ale mimo, że mało pali to przy 60 km dziennie wyszłaby niezła sumka. Ponadto pracuję w samym centrum, parkingi są płatne. Musiałabym wykupić abonament za ponad 100 zł. Więc jeżeli mam do wyboru bilet pkp za 200 zeta, a samochód za 400-500, wiadomo co wybiorę
![]() Kocham soboty! Wreszcie je doceniam. Gwiazdeczko, pamiętaj o mnie. Wiem, że masz teraz zajęcie, ale ![]()
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lepiej pkp.---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ps. dla ćwiczących - chudnę! wspierdajmy się
|
||
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42555736]
ps. dla ćwiczących - chudnę! wspierajmy się [/QUOTE]ba, mi zszedł po tyg. ćwiczeń i jedzenia o połowę mniej cały kilogram ale mi zależy żeby zejść tylko minimalnie z wagi, jakoś mnie tak nie przeraża liczba, tylko galaretka z brzucha, żeby tylko stała się wałeczkiem.
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie wyliczałam dokładnej kwoty na miesiąc za dojazdy samochodem, ale myślę, że wychodziło ok. 300 zł. Na dojazd autem mogłabym wydać ok. 1/4 pensji, bo to jednak duży komfort. Na komunikację miejską na pewno byłabym w stanie wydać dużo mniej.
Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-08-31 o 14:57 |
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42555736]mieszkałam w centrum Wawy przez 21 lat i miejsce parkingowe pod domem to był cud
lepiej pkp.---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- co będzie tworzyć? ![]() ps. dla ćwiczących - chudnę! wspierdajmy się [/QUOTE]Dwa pudełka dla Paulinaj
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam dzisiaj z dorywkowej, pani mówiła w biurze łatwa praca manualna a taki zapieprz wszystko mnie boli :/
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Konto usunięte
|
przełożyłam te rozmowę z pon na wt!
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nie pisałam. Ja od prawie 2 tygodni pracuje na produkcji. Tak jak kiedyś pisałam od zawsze szukałam pracy w biurze, ale ostatnio już sił mi brak na dalsze poszukiwania, zwłaszcza, że w sierpniu nie było praktycznie żadnych ofert.
Pracę dostałam od ręki. Pracuje na 3 zmiany, za śmieszną stawkę 7,14zł brutto na godzinę, plus dodatki za przepracowanie wszystkich dni w tygodniu 10% więcej, oraz za przepracowanie całego miesiąca 130zł brutto. Jestem zatrudniona przez pośrednictwo pracy. Na hali jest straszny zapieprz, czasami mam wrażenie, że mdleję. Babki, które tam pracują to praktycznie sama patologia. Nic tylko cały czas mordy drą na siebie nawzajem, albo tak dla zasady. Gonią nas (czyli nowe dziewczyny) jak bure suki. Zdecydowałam się na taką pracę, bo sytuacja finansowa mnie zmusiła. Nie miałam pieniędzy nawet na swoje wydatki, typu kosmetyki, czy jakieś ciuchy. Moje włosy wyglądają tragicznie, bo od ponad pół roku nie byłam u fryzjera. Mimo to, że praca jest bardzo ciężka, to każdemu polecam, by zacisnęli zęby i szli nawet na produkcję, zawsze można trochę dorobić i w trakcie szukać normalnej pracy. Z tego co zauważyłam, to właściwie wszędzie jest jakaś praca na produkcji dla kobiet, gdzie biorą ludzi z biegu. |
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Konto usunięte
|
Jak kasa potrzebna to się wszędzie idzie;/
Przy okazji- ostatnio mojej mamie przyszło pismo z ZUS z przewidywaną wysokością emerytury i wychodzi na to, że po 40 latach pracy będzie mieć 1400 zł, szał. |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brutto czy netto ;>? Ja rozumiem Dagusię, sama się zastanawiam gdzie wyląduje niebawem |
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Konto usunięte
|
Netto, ale to i tak żałosne, jest pielęgniarką i naprawdę musi dużo harować, również fizycznie;/
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3681 |
|
BAN stały
|
Ktoś tu pisał, że zaczął grać w konkursy. Polecam jak najbardziej grać.
Koło 12 dzis wygrałam zestaw, które ze zdjecia jak mi widać zawiera 2 długopisy, mazak i coś czwartego podobnego do ołówka , dokładnie na zdjęciu nie widać co to jest. 65 osób wygrywało taki zestaw, kila osób wygrywało pióra, a jedna ekspress do kawy. Kto wygrał ekspress jeszcze nie napisali. Przed chwilą znów wygrałam, tym razem tomiki poetyckie. Szkoda, że książek o tematyce psychologicznej nie wygrywam. Były nie raz do wygrania super książki o tematyce psychologicznej. Czekam na rozwiązanie 2 konkursów, w których do wygrania są książki "Azyl", W imię miłości " Jak bym wygrała takie książki miałabym co czytać w zimie. Wczoraj napisali z innego konkursu, że każdy kto brał w nim udział otrzyma alkomat - do mierzenia promili. 6 osób oprócz alkomatu wygrało koszulki. Koszulki nie wygrałam. Jak będzie chciały zmierzyć sobie promile po jakiejś imprezie to zapraszam do mnie ![]() Szaleje w tym tygodniu ![]() Ja bym poszła pracować na produkcje. Tylko u mnie na produkcje wymagają albo umiarkowany stopień niepełnosprawności albo facetów przyjmują. W jednej firmie jak byłam na rozmowie, to prezes mi powiedział, że wymaga od pracowników fizycznych umiarkowany stopień , najlepiej fikcyjny- człowiek ma być zdrowy a stopień mieć. Ja mu powiedziałam, że miałam operacje na oko i lekki na oko mi przysługuje , to powiedział, że na oko nie może być stopień, bo praca jest przy chemikaliach. W innej firmie na produkcje głównie facetów przyjmują. Tam gdzie moja mama na produkcji robiła to ja nie mogłabym po takiej operacji oka jaką miałam robić. Za ciężka praca, tam się zdrowie traci. Wysłałam jedno CV w piątek do miasta ok 30km od mojego na doradcę klienta , pisało w ogłoszeniu znajomość MS Office, -może to praca biurowa a nie w terenie. Biuro pośrednictwa dało to ogłoszenie, ciekawe czy zadzwonią do mnie. Nie pisali dokładnie co to za praca.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-01 o 13:38 |
|
|
|
|
#3682 |
|
Konto usunięte
|
produkcja produkcją... mój ojciec od 2óch lat szuka na produkcji. to wcale nie jest tak, że idziesz i pracujesz. mój mąż jest tak zmęczony po pracy, że sam uważa , iż za mało zarabia. produkcji mówię nie. a tym bardziej za 7 zl brutto :/
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Konto usunięte
|
Nikt nie neguje, że to jest mało, bo jest, tylko tutaj po prostu działają mechanizmy, że lepiej mieć mało niż nie mieć nic...
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
Też pracuję na produkcji, za 6.19 funta. To stanowczo za mało jak na fizyczną pracę
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42571191]nie poszłabym na produkcję za takie pieniądze bo wiem, jak ciężka to praca i nie jest warta takich pieniędzy...[/QUOTE]
gdybyś musiała, to byś poszła |
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
tajkuna ja w konkursach siedzę z 2 lata, kosmetyków mam całe pudło na dalsze lata, buty też wygrałam raz reeboki, sporo rzeczy do kuchni po jedzenie (kartony czipsów , lajkoników, piw np )
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
moze i jak się skusze na konkursy
![]() jak Wy je znajdujecie na fb? |
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
gdzie wyszukujecie te konkursy :P
ja akurat na produkcje tez bym poszła jakbym nie miała pracy, zawsze lepsze to niż nic..
|
|
#3689 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja na facebooku najczęściej.
|
|
#3690 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Tak czy siak zastanawiam się nad tą pracą, bo w obecnej nie wiem czy dostanę umowę i pieniądze. Umówiłam się z szefem na 1200zł netto + 11% od sprzedaży. A jak na razie w firmie wielki bałagan, poprzedni pracownik pozostawił syf....i muszę to wszystko naprawiać. We czwartek zaniosłam dokumenty o staż żeby wypełnił i zaniósł do Urzędu. Wszyscy pracownicy śmieją się, bo mówią wprost: dziewczyno nie zobaczysz żadnej umowy, jak tu jeden pracownik ma umowę a za pieniędzmi trzeba chodzić, prosić wręcz zmuszać.