|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Garnier Olia - nowa farba do włosów
Dziewczyny ta farba strasznie niszczy włosy. Jestem po drugiej koloryzacji tą farbą (odcień głęboki fiolet) i z całą pewnością mogę stwierdzić, że kondycja moich włosów bardzo się po niej pogorszyła. Przy pierwszym opakowaniu myślałam że to farba ideał, teraz wiem że niestety nie. Po najmocniejszych farbach z amoniakiem i rezorcyną nie miałam tak zniszczonych włosów. Są przesuszone i bez życia. Początkowo efekt farbowania jest bardzo ciemny, później z każdym myciem farba ekspresowo się wypłukuje, a po ok. 2 tygodniach włosy wymagają kolejnego farbowania. Te reklamowane oleje nijak nie wpływają na odżywienie włosów, za to sole amonowe, które są zawarte w wydawałoby się delikatnych farbach "bez amoniaku" robią swoje i sukcesywnie niszczą strukturę włosa. Zdecydowanie wolę standardowe farby.
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Garnier Olia - nowa farba do włosów
Wygląda zachęcająco na opakowaniu. ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Hmm, pomyślę... |
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zastanawia czemu na stronie garniera testerki tak zachwalaja ta farbe a tu same negatywne opinie.Ja osobiście na nia nie narzekam,nie długo będe malowac ciemnym blondem i zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Ta farba podobno nawet za granicą wzbudzała kontrowersje i większość osób była z niej niezadowolona. Co do opinii to strony producenta nigdy nie są zbyt wiarygodne. Tam zawsze każdy produkt ma świetne i pozytywne recenzje. Tak samo na aukcjach internetowych dotyczących sprzedawanego produktu, zawsze tysiące zadowolonych klientów, żadnych negatywów. Dlatego recenzji produktów lepiej szukać na niezależnych stronach opiniotwórczych.
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- ile włosów tyle opinii |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=360cd8870e6496ab44e5ee2 6887f94fc52465381;4125350 1]ja wczoraj zafarbowałam tą farbą - kolor 8.13 piaskowy blond i jestem zachwycona. według mnie ta farba jest milion razy lepsza niż castin L'Oreala i tańsza o połowę. w realu można ją kupić za 15zł.
tutaj macie efekty przed i po: http://obojetnieco.blogspot.com/2013...d-przedpo.html[/QUOTE] przecudownie wyszło!!! idealny kolor, mega naturalny mam nadzieję, że na moich włosach da podobny efekt |
|
|
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Podczytuje wątek i chciałam podzielić się doświadczeniem moim, z tą właśnie farbą odcień 9.0 jasny blond. Mój odrost to ciemny blond, natomiast cała reszta była jasna. Farba tylko trochę rozjaśniła odrost, a z tych jasnych wyeliminowała żółty odcień. Generalnie bez rewelacji, spodziewałam się lepszego efektu na odrostach, ale niestety. Lepiej sprawdził się syoss w podobnym odcieniu, po którym nie było żadnej, absolutnie żadnej różnicy między odrostem, a całą resztą. Farbowałam włosy dzisiaj, porobię pare fotek i wkleję na forum jeśli ktoś zainteresowany. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- [QUOTE=Tatanka;41866313]Hej. Podczytuje wątek i chciałam podzielić się doświadczeniem moim, z tą właśnie farbą odcień 9.0 jasny blond. Mój odrost to ciemny blond, natomiast cała reszta była jasna. Farba tylko trochę rozjaśniła odrost, a z tych jasnych wyeliminowała żółty odcień. Generalnie bez rewelacji, spodziewałam się lepszego efektu na odrostach, ale niestety. Lepiej sprawdził się syoss w podobnym odcieniu, po którym nie było żadnej, absolutnie żadnej różnicy między odrostem, a całą resztą. Farbowałam włosy dzisiaj, porobię pare fotek i wkleję na forum jeśli ktoś zainteresowany. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- nie wiem czemu nie wkleiło całości. Moja odpowiedź była skierowana do wypowiedzi gdzie padło stwierdzenie, że na forum zdarzają się negatywne opinie a na stronie garniera większość pozytywnych. pewnie dlatego, że większość farbuje ciemnymi odcieniami, a ile mam koleżanek, żadna z ciemnymi włosami nigdy nie marudziła co do koloru bo jaką farbę by nie kupiła to zawsze było dobrze,blondy są najtrudniejsze.[/QUOT ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- ja właśnie dzisiaj malowałam odcieniem 9.0 i miałam odrost dokładnie taki sam jak na tym dodanym przez forumowiczkę zdjęciu i efekt baaardzo podobny mimo, że ja miałam 9.0, a na zdjęciu pokazany jest piaskowy blond 8.13. Mnie osobiście zależało na wyrownaniu całości i nie jestem zadowolona. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę właśnie z tą farbą na głowie i jestem w szoku,
bo pierwszy raz widzę farbę bez amoniaku, która szczypie w skórę, i to jeszcze jak, nawet bardziej niż syoss z amoniakiem. I głośno syczy ![]() Nie wiem co z tego wyjdzie, ale na pewno już jej nigdy nie kupię. |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Garnier Olia - nowa farba do włosów
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Garnier Olia - nowa farba do włosów
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz wkleic jak Ci wyszedł ten 9.0 ??
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-07-25 o 11:28 |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Kolor wychodzi śliczny, zapach genialny! Szkoda tylko że przez kilkanaście pierwszych myć tak tragicznie się zmywa... Wielki minus za matowienie włosów.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
farbowałam 4.15
+ zapach przepiękny + łatwa aplikacja + zero zniszczenia włosów + refleksy naturalne + fajna odżywka + ładne, eleganckie opakowanie - na drugi dzień obciążone włosy, oklapnięte - bardzo szybko się spłukuje (u mnie ok. 10 myć) -kolor co najmniej ton ciemniejszy od tego na pudełku, bardzo ciemny zdecydowanie wolę Syossa Oleo Olia Garniera mi nie zaszkodziła, ale i ulubioną farbą się nie stała.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo fajna ta farba , w sumie używam ja pierwszy raz a bardzo mi sie podoba jeden kolor `Mrozna czekolada` i naprawde bardzo fajnie wyglada i ladniee pachnie
Polecam
Edytowane przez qwerty99 Czas edycji: 2013-07-29 o 14:33 |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Tragedia!!!!!! Praktycznie od razu po nałożeniu farby zaczęła mnie szczypać skóra. Malowałam wieloma farbami również Garniera, ale ta to już naprawdę szajs. Strasznie niszczy włosy. Nie pokryła mi równomiernie, i w dodatku mąż powiedział że trochę wpada w zielone
( malowałam 7.0 ciemny blond. Całe szczęście że szybko się zmywa a włosy myję niemal codziennie.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie nie polubiłam z tą farbą niestety . Kolor przed i po byl taki sam heh
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wizażanki : )! Mam pytanko, kupiłam farbę do włosów Garnier Olia 4.15 mrożona czekolada
. Naszukałam się opinii o niej ale jakoś mało znalazłam. Mam ombre, a musze zafarbować bo szkoła : ). Czy ktoś używał tej farby? Jak wygląda na włosach? Długo się utrzymuje? Jaki ma kolor? Na jaką długość starczy jedno pudełko? Z góry dziękuję : ).
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też wpada w zielone, po 5.3
![]() Do tego nie przyciemniło nic odrostów tylko je stonowało (ciut ociepliło). Wyglądam jakbym miała wielki jaśniejszy odrost (poprzedni odrost + nowy). |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba do włosów Garnier Olia 4.15
Cytat:
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
ostatnio farbowałam moje blond włosy castingiem czekoladą, wyszły na czubku głowy głęboki ładny rudy kasztan, natomiast końcówki wyszły po prostu kasztanowe... jaki kolor garniera oil polecacie żeby wyszły podobnie jak po castingu? No i czy warto zmieniać rodzaj, czy nie zniszczy włosów? |
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam tą farbę w Grecji za niecałe 8euro.Tu też tak jak w Polsce nie ma dołączonej buteleczki z aplikatorem,a odżywka jest w małym pojemniczku. Po nałożeniu delikatnie szczypie w skórę głowy,ale tak samo miałam przy castingu z loreal.Teraz kolor:wybrałam 9.0 jasny blond i muszę przyznać,że jest SUPER
Tylko jest jedno ale:włosy po koloryzacji są bardzo wysuszone.Tak czy siak na pewno jeszcze do niej wrócę
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Jestem naturalną blondynką (taki mysi kolor). Ostatnie 10 lat miałam czarne włosy, jednak znowu zamarzyłam powrócić do ładnych jasnych blond (początkowo swoich, ale gdy teraz zobaczyłam mój naturalny kolor już wiedziałam dlaczego od najmłodszych lat je farbowałam), ale zamiast kombinować, bo miałam długie włosy, wybrałam się do fryzjera. Nie obeszło się od ścięcia włosów na bardzo krótko. Teraz jakbym schodziła z czarnego na pewno pokombinowałabym sama , tak jak Wy niektóre wizażanki. Po mojej dekoloryzacji u fryzjera moje włosy miały kilkanaście farb (różnych firm) i coraz to jaśniejsze. Niektóre w ogóle mi nie złapały jak np. Loreal Preference Stokcholm - może dlatego, że miałam okres... nie wiem. Koleżanka poleciła mi, aby zrobić ładny blond ona nakłada (teraz tylko na odrosty) rozjaśniacz np. joanny, na 20min., a potem farbę Wellaton w piance 9.0. Po tym zabiegu rzeczywiście rozjaśniło mi włosy, nie było żółtych refleksów, ale ja czułam się za jasno, jak "żarówa" między ludźmi. Nie o to mi chodziło... więc.......postanowiłam te moje włosiska trochę przyciemnić. Kupiłam tym razem Syoss "ciemny blond" i jakieś było moje zdziwienie, gdy po 3 min. moje włosy robiły się czarne! Spłukałam szybko, ale ostał się jakiś taki nijaki kolor, który wpadał w zieleń. Po tygodniu znowu wzięłam jakąś farbę (jakiś chyba jasny brąz), aby jakoś zakryć tą zieleń. Kolor był już lepszy, zbliżony do moich naturalnych. Obecnie nie farbowałam ok. 3 miesięcy (3cm odrostów) i znowu zamarzyło mi się trochę rozjaśnić włosy. Nie chciałam niszczyć włosów, więc mój wybór padł na GARNIER OLIA 9.0. Zastanawiałam się, czy w ogóle ta farba mi "ruszy" moje włosy, szczególnie jeśli chodzi o te wielokrotnie farbowane. Efekt? Zobaczcie na zdjęciu.. Odrosty na pewno złapało, resztę włosów chyba też.. Zalety farby: - pachnie kwiatkami , - dobra konsystencja, ja miałam kremową - ilość - normalna, choć myślałam, że starczy mi na dwa farbowania najpierw rozrobiłam pół opakowania (gdzie w innych farbach mi starczało na moje krótkie włosy), tu niestety musiałam zużyć całe opakowanie, z tym, że pod koniec coś mi tam zostało.. - włosy po farbowaniu gładkie, miękkie w dotyku (ale to chyba zaleta dołączonej odżywki) - efekt farbowania - wyrównało kolor -odrosty z resztą włosów, trochę rozjaśniło (a trzymałam 45 min. zamiast 30min.) Wady: - brak aplikatora (ale dla mnie akurat do bez znaczenia) - efekt mógłby być lepszy , bo nie jest taki jak na opakowaniu.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Farba - tragedia.
Kupiłam tą farbę 2 razy. Pierwszy raz kolor mi nie wyszedł (był bardzo ciemny pomimo koloru farby jasny blond). Myślałam więc, że jest to kwestia pomieszania farb, ponieważ moje włosy były wcześniej farbowane. Co ciekawe były one bardzo, bardzo jasne (srebrzysty blond), jednak pomimo to kolor nie wyszedl. Z racji tego. że kolor po farbowaniu był tragiczny(!), to kupiłam rozjaśniacz i jeszcze raz tą samą farbe, tym razem kolor ciemny blond. Rozjaśniłam włosy i położyłam farbę. Po 20 min trzymania farby na włosach wyszedł mi ciemny brąz. Totalna katastrofa. Farba ma wiele minusów: - nie daje wybranego koloru - ma lejącą się konsystencje (ubrudziłam pół łazienki i wszystko to, co na sobie miałam) - ma mało odcieni - włosy są zniszczone (pierwszy raz w życiu zaczęły rozdwajać mi się końcówki) - odżywka załączona do opakowania daje złudne wrażenie, że włosy są zdrowe. Skończy się opakowanie, skończą się "zdrowe" włosy - włosy są jak siano - suche i bez połysku - farba wypłukuje się bez przerwy - Plusy: - dobra odżywka załączona do opakowania - nie śmierdzi |
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam się podzielić z wami moją opinią na temat tej farby. Zakupiłam ją 2 miesiące temu,nie pamiętam jaki to był dokładnie kolorek ale coś z brązów. Kolor wyszedł bardzo ładny, ale włosy stały się matowe i suche, zaczęły mi wypadać i niestety kolor szybko się zmył :-( Jedyne z czego byłam zadowolona w tej farbie to z jej zapachu:p W przyszłą sobotę wybieram się na weselę i myślę jakiej farby użyć tym razem... Pozdrawiam
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiego brązu szukasz?
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mam na nie chętkę I wcale nie zmywa się tak szybko jak jest to napisane na opakowaniu (28 myć), te 28 myć trwało u mnie pół roku przy codziennym myciu, a kolor nakładałam na blond, więc tym bardziej powinien się sprać a nie sprał się Polecam. Olia spłukuje się znacznie szybciej.
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym Castingu nie ryzykowała... Ostatnio tutaj na kilku wątkach czytałam o strasznym wypadaniu włosów po nim.
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Mi nigdy nie wypadały włosy po nim i to jedyna farba, którą używam bez obaw
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

( malowałam 7.0 ciemny blond. Całe szczęście że szybko się zmywa a włosy myję niemal codziennie.
. Naszukałam się opinii o niej ale jakoś mało znalazłam. Mam ombre, a musze zafarbować bo szkoła
: ). Czy ktoś używał tej farby? Jak wygląda na włosach? Długo się utrzymuje? Jaki ma kolor? Na jaką długość starczy jedno pudełko? Z góry dziękuję : ).
Tylko jest jedno ale:włosy po koloryzacji są bardzo wysuszone.Tak czy siak na pewno jeszcze do niej wrócę