Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 13:58   #4621
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Dragusia, ten śpiworek ma przedział 12-18 m-cy
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 14:01   #4622
klementyna1
Zakorzenienie

Hej,my walczymy nadalz katarem...czy to mozliwe, ze po dolnych jedynkach idą od razu górne...bo znów mamy wszystki w buzi i newr za nerwem,..
Byłam z Kacpim w kościele i wracając jakluneło.....dbrze, ze wziełam głeboki, jie spacerówkę to pyk folia i Kacper suchy, z to ja mokra do majtek;p

qrde znow mi nie pocytowało
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

słyszałam już gdzieś o tym, z tym, że bez wyjaśnienia - że nie można pokazywać lusterka, a na moje pytanie czemu - "bo nie można "...

i słyszałam też, że nie można ścinać włosów do roczku. Też nie wiem, czemu

chociaż lepiej zawsze sprawdzać, bo niektóre już teraz nie pamiętam, ale na pewno to był jakiś deserek z hippa albo babydream, że 24 godziny tylko można

Nikoś ma takich dwie pary, kupione jeszcze przed przeceną. Fajne są-cieplutkie i wzbudzają zainteresowanie dziecka a widziałam jeszcze kiedyś w rossmanie też rajtuzki takie, ale już nie było teraz a szkoda bo bym kupiła
mi mama tez mowila,z e nie wolno, ale nie wiedziala czemu;o i dziwila sie, ze przy zabawkach (mata,karuzela) jest lusterko...bo przecież nie wolno;p

a jak bylamu fryzjerki to pytam tak z ciekawosci kiedy z malym mozna przyjsc, bo mu sie loki zaczynają robic, a ona, ze przeciez, jest przesąd, ze do roku nie wolno!!
Co do spania,to nasz spi z pajacu i mocyk ma obleczony poszewką, alezmienie mujuz na kołderke, bp chłodniej...jak miał 0-3 m. to sał w rożku lub spiworze, teraz pod kołdra, bo uwielbiam w nocy przewracac się lecy0brzuch-bok itp a w spiworze mu było trudno. rozkopywac, czasem się rozkopuje, ale nigdy jeszcze nie nasunął sobie na głowe kołdry, poza tym staram sie by miał ręce na wierzchu zawsze
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 15:41   #4623
alliw
Zadomowienie

Hej
Janek kończy dziś pół roku
Malpka, buzi dla Karolka

Miłego niedzielnego popołudnia
Stary 2013-09-01, 17:35   #4624
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dragusia, ten śpiworek ma przedział 12-18 m-cy
no to moze za duży

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
klask i: coli polac

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Co do spania,to nasz spi z pajacu i mocyk ma obleczony poszewką, alezmienie mujuz na kołderke, bp chłodniej...jak miał 0-3 m. to sał w rożku lub spiworze, teraz pod kołdra, bo uwielbiam w nocy przewracac się lecy0brzuch-bok itp a w spiworze mu było trudno. rozkopywac, czasem się rozkopuje, ale nigdy jeszcze nie nasunął sobie na głowe kołdry, poza tym staram sie by miał ręce na wierzchu zawsze
a gdzie poszewki kupujecie?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 17:57   #4625
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja przykrywam kocykiem ale też zawsze mam schiza czy się nie nakryje..
ale dziś robiłam porządki u malutkiej i mam tam takie schlafsack'i czyli takie śpiworki, w które się dziecko wkłada i zapina.. i tak sobie myślę, że to dobre rozwiązanie..
Też takie mam, cienkie i grubsze. Nie lubię ich, bo jak zmieniam pieluchę w nocy, to mam dodatkową rzecz do zdjęcia

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
my tydzień temu byliśmy na lodach i też małą miałam w foteliku przy stole
heh my tak dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Co do oceniania to ja zawsze mówię że każdy robi jak chce i krzywdy swojemu dziecku nie zrobi.
heh no właśnie może zrobić, nieświadomie... Świadomie normalny człowiek nie zrobi.

A my dziś już do Wawy. Do domciu

Dziewczyny, jedzcie czekoladę -> załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czekolada.jpg (47,8 KB, 15 załadowań)

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-09-01 o 17:59
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 18:01   #4626
klementyna1
Zakorzenienie

dragusia jeden mam komplet cały poscielowychraniacze+po szewka na kołrę i poduszkę -to dostałam,a drugą poszewkę na kołderkę łóżeczkową kupiłam za 2zł w ciuchlandzie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 20:59   #4627
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
pani super portret! Kto malował? :p
Jaśce moja kuzynka namalowała aniołka (z okazi chrztu) ale portret mi się marzy.
malowała ciocia T.
śliczny aniołek

Cytat:
Generalnie po tym urlopie jestem bardziej niewyspana niż zwykle.
to coś jak u mnie...
ale lepiej po powrocie? (napisz że tak )

Cytat:
Gdy po karmieniu nocnym opatulałam jej szyjkę tym kocykiem, to takie słodkie minki robiła, że jej tak dooobrze

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzis slynny chrzest
czekam na relację

Cytat:
ostatnio opowiadały jak to półroczna córka ich koleżanki nie potrafi jeszcze sama siedzieć bo jest za gruba
tja. mój prawie półroczniak chudy i do siadania jeszcze hoho...

hehe no i mój też nie przemówi, bo lusterka uwielbia

Cytat:
kiieeedyyyy!? ukochaj MaryJANA (Klementyna cudnie to wymyśliłaś )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 21:38   #4628
maria28
Kniaginia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale lepiej po powrocie? (napisz że tak )
Jakby to powieeeedzieć....
Noc jej się myli z dniem. Dziś w dzień śpiączka, zobaczymy, co pokaże w nocy. Wczoraj pokazała - obudziła się o 23 (a małe piwsko wypiłam), potem co 2-3 godziny.
Nadzieję, że to skok rozwojowy.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no to moze za duży
Pewnie tak. A sprawdziłam go, jednak to przedział 9-12 m-cy, no ale nadal za duży
Stary 2013-09-01, 23:45   #4629
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
dla rozczochrańca

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Widziałam już na fb, niezłe

Pokłóciłam się dziś ostro z Mamą. Ech... Poszłyśmy spać pogniewane, czego nie cierpię... Ogólnie mi cholernie przykro :/

Dobranoc laski.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 07:01   #4630
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla Janka

monnagiovanna co do spania to mój Filip najpierw spał w pajacu i śpiworku ale jak go w nocy brałam na karmienie to zimny był, więc dołożyłam kołderkę.

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Ale matka się poprawiła i kupiła już niebieskie. No i jeszcze takie z grzechotką - przecena jest teraz w rossmanie - 12,99 kosztują.
O właśnie przypomniałaś mi o nich, bo Filip dostał je już dawno i muszę założyć, zobaczyć czy będzie zainteresowany grzechotkami

Cytat:
Hehe. Ja od dawna pokazuję. A najlepsze jest stawanie przed ogromnym lustrem w szafie przesuwnej. Ostatnio tak przed nim trzymam Różę, jakby stała i tuptała na nogach. Chichra się na głos i rękę wyciąga do swojej ręki.
Ja tak samo, może tak patrzeć na siebie bez końca i te miny, uśmiechy, łapanie rączki
Albo jak leży na podłodze a ja coś robię obok to nieraz nie patrzy bezpośrednio na mnie tylko przez odbicie w lustrze bo mamy właśnie takie duże na drzwiach szafy przesuwnej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 07:28   #4631
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Witam się z rana
Duży chłop pojechał do pracy, mały chłopek jeszcze śpi to jest czas na małą kawkę.

Wczoraj siedziałam przed kompem i wyskoczyła mi wielka reklama nestle i tak sobie pomyślałam, ciekawe, co tam u naszej nestelle i Roszka. Miejmy nadzieję, że wróci do nas za jakiś czas i nie zostawiła nas na zawsze.

Aaaa no i mamy starszaków, jak tam pierwszy dzień w szkole?

Miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-09-02 o 07:31
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 08:22   #4632
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kobitki
Wracamy do was po udanych chrzcina, remoncie, wakacjach i sezonie na przetwory znowu mam całą piwnicę zawalona sloikami (TZ się wkurzal bo musiał z 4 piętra znosić to wszystko) no ale jestem maniakiem przetworowym. A i dla Tomika coś ukrecilam.

Jesteśmy cały czas na cycu, w październiku zaczynamy pierwsze marchewki dzisiaj byliśmy na 2 szczepieniu. Waga 6800, jesteśmy zdrowi i weseli

A teraz leze z termometrem bo temp była 37.7 i utrzymuje się jak narazie. Tomik śpi ładnie ale co jak do 38 skoczy to budzić go i dac coś na zbicie czy czekać do rana

Pozdrawiamy dla wszystkich mam i dzieciaków. Za skończone miesiące, ząbki, pierwsze obiadki. A i jestem cały czas na bieżąco.
witamy!!! maniak przetworowy hehe

Cytat:
Witam, KAcper był dzis zew mna w predszkoluBył mega dzielny i grzeczny przyklejalismy etykietki do wieszaczków, kubeczków, szufladek itp, robilismy gazetkę ścienna i wybieralismy zabawki Pomagał jak tylko umiał
p.s mamy juz d jedynki dolne

klask i: brawa i wiwaty za te poematy

najlepszego!!!!!!!!!! kiedy impreza urodzinwa?
a dspa ile kończy 16 czy to z innej okazji życzenia?nie mniej jednak ja tez się dołączam stóóówa!

;oliwka ;moj tez za tv szaleje. nie pozwalam, ale potrafi głowe nawet o 180 stopni obrócic by zobaczyc, co leci;p
Brawo za kolejnego ziąbka!!!

imprezka już była:P oj odchorowałam wczoraj

Despa - zapomniałam, że miałyśmy razem świętować! 100 lat!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Patrzcie co dziś się u nas działo
ślicznie ma ktoś talenta!

Cytat:

Pochwale się też synkiem jutro. Ruchliwy strasznie ciężko mu foto strzelić. Opanował przerzut przez lewy bok na brzuch i każda okazję wykorzysta. I wiecie co raz nam spadł z łóżka. Wstyd się przyznać że nie upilnowalam. Dobrze że nisko i dywan włochaty ale tak mi się ręce trzesly ze strachu a dziec w szoku bo na spiocha nagle się przerzucił ale zaraz ryk , na rece go wzielam z predkoscia swiatla chyba, przy cycu sie uspokoil. Od tamtej pory barykady z kołdry nie do przebicia. Ale strachu się najdlam i wyrzuty sumienia do tej pory jak sobie przypomnę.
jaka fryzurka!!!! boski!

Cytat:

Aaa no i chwalę się - Nikoś dzisiaj niespodziewanie w trakcie zabawy przewrócił się z plecków na brzuszek teraz to jego ulubiona zabawa, co go położę na pleckach, to hyc i już na brzuszku

Idę sobie zrobić kanapkę z pasztetem

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Zbierałam się długo, żeby napisać ale jakoś ostatnio nie mam motywacji, żeby się udzielać... Dlaczego wiadomo. O całej sytuacji się nie wypowiadam bo mi nerwów szkoda. No ale po poście Despy pomyslałam, że spróbować warto, może jakoś się tu polepszy.
U nas w porządku.
Tzn. Kinga w dzień jest przesłodka, w nocy łobuzuje i budzi się 4-5 razy (to wtedy się cieszę) lub tak jak dziś "z pińcet" razy- to chodzę niewyspana...
Ładnie rośnie, dużo się rusza i bardzo lubi bawić zabawkami. Namiętnie wszystko wpycha do swojej sodkiej paszczy Chyba idą jej zęby bo strasznie się ślini, tarmosi dziąsła, gryzie i złości się przy jedzeniu. Na noc daje jej Camille ale w sumie nie wiem czy działa bo tak czy tak często się budzi.
Dawałam jej już na próbę troszke jabłka, marchwi, ziemniaka a dziś gotuje cukinię. Bardzo entuzjastycznie podchodzi do jedzenia
Przez ostatnie dni troche chorowałam ale na szczęśćie w opiece nad Kingą pomogła moja mama. Bałam się, że Mała się zarazi ale na razie odpukać jest dobrze.
Martwi mnie tylko, że wyczułam ostatnio koło lewego uszka taki guzek, groszek jakby, chyba powiększony węzeł... mam nadziję, że to nic takiego i przejdzie
Tak to dzień za dniem mijają bardzo szybko, nie wiem nawet kiedy tak mi dziecko urosło

Aa jeszcze mi się przypomniało. Ostatnio mój siostrzeniec (7 mies.) na chwilę spuszczony z oka zjadł kawałek gazety. Gazeta została wydalona w całości, więc gdyby którejś z Was się coś takiego przydażyło to wiecie- nic takiego

Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że inne dziewczyny przemoga się tak jak ja i coś naskrobią...
No odzywaj się częściej! witaj!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam tylko dodać otuchy tym, które teraz wstają po 'pińcet' razy w nocy. Jak pamiętacie, albo i nie, mój mały też tak wstawał i myślałam, że to się nigdy nie skończy, też zaczynałam wątpić w moje mleko i chciałam zacząć dokarmiać mm, ale przetrwałam i nagle, z dnia na dzień, zaczął przesypiać całe noce. Od razu z grubej rury. Więc dziewczyny nie poddawajcie się, jest nadzieja
yh...... ja dziś wstawałam 6 razy
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 08:31   #4633
maria28
Kniaginia

Witam

Ja dziś wstałam tylko raz.
Drugi o 6.30 ( i tak już nie spałam).
Stary 2013-09-02, 08:38   #4634
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
tego się trzymajmy
Cytat:
dragusia jeden mam komplet cały poscielowychraniacze+po szewka na kołrę i poduszkę -to dostałam,a drugą poszewkę na kołderkę łóżeczkową kupiłam za 2zł w ciuchlandzie
aha, dzieki. ja nie chce kompletu bo poduszki nie potrzebuje ani ochraniaczy. może kupie zimowy śpiwór

Cytat:
Pewnie tak. A sprawdziłam go, jednak to przedział 9-12 m-cy, no ale nadal za duży

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się dziś ostro z Mamą. Ech... Poszłyśmy spać pogniewane, czego nie cierpię... Ogólnie mi cholernie przykro :/

Cytat:
Wczoraj siedziałam przed kompem i wyskoczyła mi wielka reklama nestle i tak sobie pomyślałam, ciekawe, co tam u naszej nestelle i Roszka. Miejmy nadzieję, że wróci do nas za jakiś czas i nie zostawiła nas na zawsze.

Aaaa no i mamy starszaków, jak tam pierwszy dzień w szkole?
oby wrócila
dzisiaj zaczyna swoje maratony odwieść dzieciaki, odebrać, zawieść basen, piłka, angielski.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
yh...... ja dziś wstawałam 6 razy

ja dziś też wyjątkowo po 23 po 2 po 5 i ostatecznie po 7
juz po 5 Florek wylądował z nami.
kurcze dzisiaj mu chyba już było zimno w tym śpiworze eh..

a i mialam pytać komuś jeszcze została ta kreska na brzuchu?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 08:41   #4635
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to teraz zajade patologią - moja Oliwka jak pierwszy raz zaczęła raczkować ( żeby zarysować sytuację- poszłam się załatwic, dziecko siedzi na rozłozonej kołdrze, bawi się) poszła do kociej miski i suchą karmę wpierdzielala.... (patrze dziecko coś je, a przy kociej misce wyciagałam z dzioba, ale czy cos połknęła nie wiem-reakcja : mniam mniam )
hahaha

Cytat:
Witam

Wróciliśmy z mazurskiej głuszy.

W międzyczasie Róża zaczęła się turlać. Z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak parę razy aż się przeturlowuje np. z koca na podłogę i znajduję ją w dziwnych miejscach. Teraz już absolutnie nie można jej zostawić nawet na sekundę na czymś wyższym, tzn. łóżku, boby spadła.

No i tym razem świeże powietrze nie zadziałało albo to kosmici jacyś, bo mi się dziecko budziło 3-4 razy w nocy. Generalnie po tym urlopie jestem bardziej niewyspana niż zwykle.

Poza tym jestem pewna, że niejedna matka czy ojciec pomyśleli o nas jak o rodzicach-idiotach, którzy zabierają dziecko np. do restauracji w foteliku. No cóż, my tak musimy z uwagi na napięcie i asymetrię. Więc ogólnie z ocenianiem innych należy się mocno ograniczać ;p

Idę nadrabiać.

Cytat:
Co do oceniania to ja zawsze mówię że każdy robi jak chce i krzywdy swojemu dziecku nie zrobi. Za to teściowa i bratowa są mistrzyniami w ocenianiu innych ostatnio opowiadały jak to półroczna córka ich koleżanki nie potrafi jeszcze sama siedzieć bo jest za gruba starałam się im wytłumaczyć że każde dziecko w swoim tempie się rozwija ale do nich nie przemawiają takie argumenty

A i jeszcze zabobon dnia (zasłyszany wczoraj od mamy koleżanki) uwaga, uwaga:
Do roku nie wolno dziecku lusterka pokazywać bo nie będzie mówiło padłam
dobre

a zabobon też śmieszny! nie słyszałam hehe

Cytat:
Hej
Malpka, buzi dla Karolka

Miłego niedzielnego popołudnia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:

Ja mam ale bardzo słabo widoczną.

Nie potrzebujesz ochraniaczy w łożeczku to znaczy, że Florek nie fika, nie przekręca się w nocy?? Ja gdybym nie miała to Miska miałaby już milionpińcet guzów! kręci się jak zegarek i śpi do góry nogami zazwyczaj lub w poprzek. Tak samo jak ją wezmę do łóżka.

Stary 2013-09-02, 08:49   #4636
maria28
Kniaginia

Cytat:
komuś jeszcze została ta kreska na brzuchu?
Delikatnie widoczna.
Stary 2013-09-02, 08:53   #4637
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

ja w ogóle nie miałam w ciąży krechy.
Ale za to brzuch mi został wolałabym kreskę
Cytat:

Nie potrzebujesz ochraniaczy w łożeczku to znaczy, że Florek nie fika, nie przekręca się w nocy?? Ja gdybym nie miała to Miska miałaby już milionpińcet guzów! kręci się jak zegarek i śpi do góry nogami zazwyczaj lub w poprzek. Tak samo jak ją wezmę do łóżka.
u nas tak samo. Co zajrzę do łóżeczka, to Nikoś w innej pozycji. W wózku tak samo, chociaż ma mniejsze pole manewru

Dziewczyny, jak dbacie o higienę ząbków/ząbka? Myjecie szczoteczką? Nikoś jeszcze bezzębny, ale chyba już niedługo

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 09:00   #4638
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w ogóle nie miałam w ciąży krechy.
Ale za to brzuch mi został wolałabym kreskę

u nas tak samo. Co zajrzę do łóżeczka, to Nikoś w innej pozycji. W wózku tak samo, chociaż ma mniejsze pole manewru

Dziewczyny, jak dbacie o higienę ząbków/ząbka? Myjecie szczoteczką? Nikoś jeszcze bezzębny, ale chyba już niedługo

ja właśnie muszę kupić szczoteczkę tą na palec chyba? bo nasze zęby już fajnie widoczne sa

Stary 2013-09-02, 09:08   #4639
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Wrocilismy z urlopu nie wiem dlaczego, ale ja nie potrafie sie zupelnie wyluzowac, cale dnie ustawiane sa pod dziecko, trzeba o wszystkim pomyslec... za rok mysle bedzie lepiej

A z nowosci Marcelek slicznie sie roluje z boku na bok, w nocy to caly czas zmienia pozycje, spychajac mnie na krawedz lozka na brzuszek jeszcze sie nie przewraca, ale jest juz tuz tuz.. z dnia na dzien powinien dac rade
ah i jeszcze w pozycji kubelkowej podnosi kark do gory, taki silacz mi rosnie i zapomnialabym, lezac na brzuchu zaczyna lapac zabawki i podnosi dupke do gory

Cytat:

nie ma, zniknęła
Stary 2013-09-02, 09:19   #4640
kmagg81
Raczkowanie

Witamy się

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

A pod czym śpią Wasze dzieci? Mojego kładę do łóżeczka w śpiworku, ale jak zrobi się chłodniej, to chyba będzie on za cienki. Czy przykrywacie dzieci kołderką? I nie boicie się, że w nocy nie nałożą sobie ją na buzię? Bo takie mam obawy...
Maksiu śpi już teraz śpi pod kołderką i chyba mu tak dobrze

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Jestem zmartwiona bo od jakiegoś czasu moje dziecię nie chętnie je mleko mm nawet zmieniłam mleko na inne ale też nic zje 60 i koniec czasem 90 no i wieczorem 120-150 zależy bo dziś tylko 70
ja nie wiem co się dzieje, do pediatry za tydzień dopiero. Zawsze jak zje tyle tylko to cyca dostaje ale i przy cycu czasem się wygłupia nie je ładnie, a jak odstawię to paluszki mamle w buzi obstawiam że to i zęby ale żeby tak nie miał apetytu przez to

Co do grzybobrania to i ja mam wspomnienia i uwielbiam zbierać...
U nas też jakis czas temu Maksiu zaczął jakby bardziej grymasić, nie chciał jeść - pytałam więc lekarki i powiedziała, że bywa tak, że dzieci jakby tracą apetyt i może to potrwać do kilku tygodni.

Cytat:
Hehe. Ja od dawna pokazuję. A najlepsze jest stawanie przed ogromnym lustrem w szafie przesuwnej. Ostatnio tak przed nim trzymam Różę, jakby stała i tuptała na nogach. Chichra się na głos i rękę wyciąga do swojej ręki.
mój też uwielbia wpatrytwać się w lustro a mama moja mówiła, że dawniej to nie mozna było dzieciom lustra pokazywać, ale sama nie wiedziałą dlaczego i stwierdził, że to głupota.

Cytat:

a gdzie poszewki kupujecie?
a jaj mam to szczęście, że pościel dla synusia uszyła mi mama zresztą kołderkę też zrobiła sama
jest przekochana ta moja mamcia!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 09:20   #4641
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze dzisiaj mu chyba już było zimno w tym śpiworze eh..
a jaki macie spiworek? Bo one sa oznaczane wartosciami w Togach (nie wiem jak bedzie w jezyku polskim) - i tak sa cztery wartosci, ktore oznaczaja grubosc spiworka - w zalaczniku dodaje tabelke, jak ubrac dziecko w spiworku o danej wartosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg What to wear in sleeping bag.jpg (18,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-09-02, 09:23   #4642
maria28
Kniaginia

Wiecie, co?
Muszę się rozejrzeć za większym fotelikiem samochodowym. Ten, który mamy, jest do 9kg. Róża waży 8, jeszcze się mieści, ale gdy jest grubiej ubrana, to już jest jej ciasnawo.

Teraz śpi w foteliku. Jak widzę, że jest śpiąca, to zanoszę ją do jej pokoiku, wsadzam w fotelik, puszczam kołysanki i mi dziecię słodko usypia

Moderna, brawa za postępy Marcelka!
Stary 2013-09-02, 09:25   #4643
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Wrocilismy z urlopu nie wiem dlaczego, ale ja nie potrafie sie zupelnie wyluzowac, cale dnie ustawiane sa pod dziecko, trzeba o wszystkim pomyslec... za rok mysle bedzie lepiej

A z nowosci Marcelek slicznie sie roluje z boku na bok, w nocy to caly czas zmienia pozycje, spychajac mnie na krawedz lozka na brzuszek jeszcze sie nie przewraca, ale jest juz tuz tuz.. z dnia na dzien powinien dac rade
ah i jeszcze w pozycji kubelkowej podnosi kark do gory, taki silacz mi rosnie i zapomnialabym, lezac na brzuchu zaczyna lapac zabawki i podnosi dupke do gory

nie ma, zniknęła
za rolowanie ale urlop chociaż w części się udał?

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Wiecie, co?
Muszę się rozejrzeć za większym fotelikiem samochodowym. Ten, który mamy, jest do 9kg. Róża waży 8, jeszcze się mieści, ale gdy jest grubiej ubrana, to już jest jej ciasnawo.

Teraz śpi w foteliku. Jak widzę, że jest śpiąca, to zanoszę ją do jej pokoiku, wsadzam w fotelik, puszczam kołysanki i mi dziecię słodko usypia

Moderna, brawa za postępy Marcelka!
hmmm Miska tez wazy kolo 8 kg nawet wiecej pewnie juz. Ale Ty chcesz kupic wieksze nosidło czy juz ten nastepny???

Stary 2013-09-02, 09:27   #4644
maria28
Kniaginia

Poratujcie! Szukam w necie, ale znaleźć nie mogę.
Tu pisałyście, jakie ciasta robicie, ale nie pamiętam.

Chodzi mi o jakieś ciasto, które może wykonać taki laik ciastowy jak ja.
Laik ciastowy, czyli osoba, która nigdy żadnego ciasta sama nie upiekła, NIE POSIADA w domu MIKSERA, MALAKSERA, RÓŻNEJ WIELKOŚCI FORM do ciast.
Istnieje jakieś ciasto, które nie wymaga użycia powyższych, ubijania piany z białek? Do którego wystarczy prostokątna lub okrągła blacha do ciasta lub tarty (te mam w domu)??
Stary 2013-09-02, 09:29   #4645
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Delikatnie widoczna.

mojej nie ma....

No Liwka, miałyśmy

Rok szkolny rozpoczęty
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 09:29   #4646
maria28
Kniaginia

Cytat:
hmmm Miska tez wazy kolo 8 kg nawet wiecej pewnie juz. Ale Ty chcesz kupic wieksze nosidło czy juz ten nastepny???
Chcę kupić fotelik, nie nosidło. Następne foteliki z tego, co wiem, są np. od 9 do 13 kg, albo od 9 do 36 nawet, i inne przedziały też. W każdym razie, muszę kupić większy.
Stary 2013-09-02, 09:32   #4647
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Poratujcie! Szukam w necie, ale znaleźć nie mogę.
Tu pisałyście, jakie ciasta robicie, ale nie pamiętam.

Chodzi mi o jakieś ciasto, które może wykonać taki laik ciastowy jak ja.
Laik ciastowy, czyli osoba, która nigdy żadnego ciasta sama nie upiekła, NIE POSIADA w domu MIKSERA, MALAKSERA, RÓŻNEJ WIELKOŚCI FORM do ciast.
Istnieje jakieś ciasto, które nie wymaga użycia powyższych, ubijania piany z białek? Do którego wystarczy prostokątna lub okrągła blacha do ciasta lub tarty (te mam w domu)??
szarlotka sypana
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 09:36   #4648
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, co?
to pewnie teraz musicie kupic ten fotelik 9-18 kg? (czy jeszcze ten 0-13kg?)
Kiedys gdzies czytalam wlasnie, ze ciezko jest sie przesiasc z tych malych 0-9 kg na 9-18kg - w pierwszym dziecko nie pasuje juz, a w drugim jest za duzo luzu. Ale mam nadzieje, ze cos dobierzecie bezproblemowo

Cytat:
za rolowanie ale urlop chociaż w części się udał?
hehe... niech bedzie, ze sie udal inne powietrze, inne jedzenie, troche piasku, wiatru - nawdychalam sie tez i jodu .. ale w domu z malym brzdacem jednak jest na razie najlepiej

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
szarlotka sypana
chyba najlepsza bedzie - kruche ciasto na spod i na wierzch, po srodku jabluszko

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Chcę kupić fotelik, nie nosidło. Następne foteliki z tego, co wiem, są np. od 9 do 13 kg, albo od 9 do 36 nawet, i inne przedziały też. W każdym razie, muszę kupić większy.
te nastepne to od 9 do 18 kg (jeszcze nie jestem mocno w temacie, kiedys tylko troche poczytalam i polecaja te o mniejszych ramach wagowych np. 9-18 - te do 36kg nie zapewniaja tak dobrego bezpieczenstwa).
Stary 2013-09-02, 09:39   #4649
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się zastanawiałam też już nad zmianą ale nie wiem czy już można jak dziecko jeszcze dobrze nie siedzi?? nie wiem sama! ja dostane od koleżanki fotelik nie wiem jakiej firmy bo nie pamiętam ale kupowała kiedyś w Hiszpani jak tam mieszkała.

Stary 2013-09-02, 09:42   #4650
maria28
Kniaginia

Despa, Moderna, dzięki Sypana rzeczywiście ok. Szarlotka będzie dobra, tylko że TŻ jest specem szarlotkowym, więc nie mogę wtopić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości