![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent od serca - obraził się
Dziś miałam urodziny i dostałam w prezencie - karpatkę. No ale ja niestety takich rzeczy nie jem i już totalnie się obraził i pojechał do domu. Jak to jakoś załagodzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hrodebert
|
Dot.: Prezent od serca - obraził się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
Odp: Prezent od serca - obraził się
Serio mozna sie obrazic o takie cos? O.o
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Obraził się, bo powiedziałaś, że nie jesz takich rzeczy, ale dziękujesz za prezent, czy może powiedziałaś mu coś niemiłego?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A nie mogłaś jej przyjąć, a potem dać ją komuś? Odmawianie przyjęcia prezentu i grymaszenie może być źle odbierane, lepiej podziękować, a potem coś z prezentem zrobić. Szczególnie, że to prezent w który włożono wiele pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
Odp: Prezent od serca - obraził się
Nie wiedzial,ze nie jesz takich rzeczy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No tak tylko że ja nie jem bo od małego miałam skazę białkową. Powiedziałam dziękuję ale powiedziałam że nawet nie spróbuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kompletnie nie wiem jak to załagodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Wytłumacz, że nie możesz jeść takich rzeczy, bo masz tę skazę i czym to może skutkować.
A następnym razem nie zadawaj się z troglodytą, który psuje Ci urodziny fochami. I dziwi mnie jak on o tym mógł nie wiedzieć. Choć w sumie ja dostałam na urodziny srebrne kolczyki, a srebra nie noszę. Obrazy nie było a ja czasami je zakładam (raz na rok ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
no i on nie wiedział, że nie możesz tego jeść ?!
jak wiedział i przyszedł z karpatką to ty się powinnaś obrazić a nie on
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A on wiedział o skazie białkowej? Jeśli tak, to głupio zrobił robiąc tę karpatkę. Jakimi słowami powiedziałaś mu że nie zjesz jej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ludzie!Chyba specjalnie tego nie zrobił. nie pomyślał i tyle. Ja bym podziękowała, poczęstowała rodzinę i tyle.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wiedział ale jak stwierdził myślał że choć spróbuję i mi nie zaszkodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No to wybacz, ale skoro wiedział to zachował się po prostu bezmyślnie, w ogóle sobie nie wyobrażam czegoś takiego, że on wie, że nie możesz, ale na przekór robi i Ci wciska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jesteś z kretynem. Cóż więcej można dodać...
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Dosadne, lecz konkretne podsumowanie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
chłopak wiedział o skazie białkowej,ale pewnie nie zastanowił się,czy masa nie zaszkodzi.
sama bym nie wiedziała ![]() dla mnie nie zachowałas się w porządku.trzeba było podziekować,pokroić karpatkę rodzinie ,w tym facetowi i pochwalić go przy wszystkich za włożony trud.sobie mogłaś nałożyć sam spód bez masy i wyszłoby w porządku,ale po co się wysilać skoro można pokazać brak empatii ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Przejdzie mu, spoko. Mogło mu się zrobić przykro, może się chłopina starał. Ja bym na Twoim miejscu podziękowała, poczęstowała jego, rodzinę, a sobie nałożyła maleńki kawałeczek, naprawdę malutki. Albo jeśli już to chociaż samego ciasta bez masy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
nie każdy musi się znać na skazie białkowej. Też by mi się zrobiło przykro, rozumiem go.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A przepraszam jak inaczej nazwać zachowanie polegające na tym, że człowiek wie, że drugi człowiek nie może czegoś jeść, ale wciska mu to na spróbowanie BO MOŻE MU NIE ZASZKODZI?
To jest kretynizm w najczystszej postaci. Zauważ, że Autorka nie napisała, że on nie wiedział, że ciasta nie można jeść przy skazie. Przecież mógł dać jej cokolwiek innego. I daruj sobie personalne wycieczki.
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nazwać coś takiego można chamstwem, głupotą, lub... roztrzepaniem. Ja pare razy wciskałam swojemu chłopakowi produkty, których on nie może jeść. Byłam tak nakręcona wizją, jak delektuje się przyrządzonym przeze mnie posiłkiem, że kompletnie wylatywało mi z głowy, że ma na jakiś produkt uczulenie.
Ach, i było mi potem tak bardzo, bardzo głupio... Może Twój facet, Autorko, zachowuje się w ten sposób, bo się kompletnie skompromitował, a wstyd mu się do tego przyznać? Podobno mężczyźni trudniej przyznają się do błędów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Gdyby chłopak nie wiedział, nie znał się - ok, zdarzyło się. Ale w takiej sytuacji powinien powiedzieć "nie przypuszczałem, że nawet nie będziesz mogła spróbować, trudno. Może posmakuje rodzinie". A autorka wątku powinna podziękować i powiedzieć przy okazji jasno, czego nie wolno jej jeść ani nawet próbować.
Tymczasem chłopak, wiedząc o skazie białkowej, założył, że może nie zaszkodzi, po czym obraził się, że dziewczyna odmówiła prezentu. No dziecinnie i niedojrzale bardzo. Nie tylko oczekiwał, że autorka zje - mimo wiedzy, że jej to zaszkodzi - ale też z premedytacją dał prezent, którego autorka nie mogła "spożytkować" zgodnie z jego zamiarem. Więc foch jest tutaj nie na miejscu bardzo. Sama jestem alergikiem pokarmowym i rozumiem autorkę doskonale. Nieraz mi ludzie wciskali na siłę jedzenie - "zjedz, kawałeczek nie zaszkodzi ci przecież". Tak czy siak - chłopak się obraził, a powinien przeprosić za swój nietakt. Bo przecież autorka nie powiedziała mu, że nie lubi/nie chce/nie podoba jej się taki prezent, tylko że ze względów zdrowotnych go nie zje. Skoro nie zjadła nawet kawałeczka albo samego ciasta, widać nie mogła. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-09-01 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pokaż mi,gdzie autorka napisała,że n wiedział,że nie może jeśc ciasta ![]() ja doczytałam,że wiedział o skazie białkowej.ludziom skaza kojarzy się z zakazem jedzenia jajek,mleka,czy sera,ale ikt nie pomyśłaby o cieście.poza tym są różne rodzaje nasilenia skazy białkowej. ja mam skazę i mogę jeść wiele rzeczy,tylko nie mogę przesadzić z nabiałem ,więc twój komentarz o kretyniźmie pokazuje twoją ignorancję i brak elementarnej wiedzy o tym o czym się wypowiadasz ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Chcesz go przepraszać za to, że masz skazę białkową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
chyba chce przeprosić za swoje zachowanie, nie wiemy jaka była jej reakcja. Być może gwałtowna, skoro się obraził.
PS. FAcet piecze ciasta? Szacun ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Autorka powiedziała, że podziękowała za prezent, ale nie spróbuje bo nie może. Nie sądzę aby to była ostra reakcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
podziękować ,przeprosić za to,że nie może zjeść,ale chętnie poczęstuje rodzinę.
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
wydaje mi się,że autorka nie dziękowała za prezent jakoś przekonywująco,musiała poczuć się urazona,bo inaczej nie byłoby tego wątku
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-01 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.