Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 19:33   #1021
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Wróciliśmy z wyprawy do centrum, pizza i te sprawy, potem zakupy i padam z przejedzenia No, ale podejrzewam, że to nasze ostatnie beztroskie podrygi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które zamawiały literki
czy któraś z Was zamawiała je tym ekspresem 2 dniowym? czy za to jest jakaś dopłata?
a tak swoją drogą nie wiem, który wzór wybrać
ja nie wiem o co kaman, ale mogę powiedzieć, że mój sprzedawca okazał się beznadziejny, bo skompletowanie całego zamówienia trwało miesiąc nie polecam:
http://allegro.pl/imie-dziecka-20cm-...487078184.html

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
takie wzory wybrałam- ścianę mamy ciemny brąz
dodaję pościel dla porównania
mi najbardziej podoba się ten wzór z Tymkiem

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No bo skoro ma być higienicznie i gładziutko to wnioskuję,że jak się jakieś zaczną pojawiać to źle. A golić takie pierdki jednodniowe to masakra, boli i krew się leje
Ja tam się nie przejmuję Ogolę wieczór wcześniej.
A swoją drogą podobno może być tak, że jak będzie w klinice duży ruch to mojej cesarki wcale nie muszę mieć o 12, a nawet kilka godzin później

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć laseczki

widzę jakiś zastój na forum czemu żadna nie rodzi

U nas czas leci już spokojnie, chociaż wczoraj to ryczałam co karmienie

Z tym karmieniem to się w ogóle wykończę....nie denerwuję się, ale martwię! Ala to jest agentka taka, że jak się obudzi i jest aktywna to ładnie ciągnie z piersi...ale jesli jest ospała to ciągnie cyca 3 razy i już śpi z moim pokarmem tez jakieś cyrki zdarza się, że ściągam laktatorem 90 ml, a jest czasem tak, że ledwie 30ml

I przychodzi moment, kiedy z cycków nic nie da się ściągnąć, a mała akurat jest ospała i nie ciągnie cyca....ale płacze bo jest głodna....w tym momencie jestem bezradna

Dlatego wczoraj postanowiłam kupić mm nie chciałam, ale jestem zmuszona, bo na prawdę już nie raz było tak, że się zastanawiałam czy będę miała małą czym nakarmić

Kupiłam mleczko NAN PRO 1, od wczoraj podałam jej 2 porcje i póki co nie rzyga, nie ulewa, nic złego sie nie dzieje. Nie wiem czy dobrą decyzję podjęłam, ale po rozmowach z TŻ doszliśmy do wniosku, że lepiej jej dać mm niż ma być głodna.

Poza tym mam wrażenie, że Ala moim mlekiem samym się nie najada niby przybiera, ale od wyjścia ze szpitala czyli 19.08 do piątku (przedwczoraj) przytyła tylko 220 g więc malutko....

W środę idziemy do lekarza po raz pierwszy i popytam pediatrę o to karmienie i zobaczymy co ona powie, może będzie trzeba przejść tylko na mm

Poza tym karmieniem, to wszystko inne jest super, spacerujemy sobie codziennie Ala jest coraz bardziej aktywna, w nocy raz się budzi z oczami jak 5 zł i nie chce spać a dzisiaj w sumie chyba z 6 godzin nie spała (w ciągu dnia) z czego się cieszę, bo to znaczy, że już zaczyna powoli normalnie funkcjonować, a nie jak ciągle ospały wcześniak.

Cieszę się, że TŻ jest z nami w domu bo bardzo dużo mi pomaga i gdyby nie On to momentami bym się chyba już załamała, nie mam żadnej depresji czy cuś po prostu się mocno zamartwiam. Ale nie umiem inaczej, po prostu serce by mi pękło gdyby coś złego się mojej Alicji przydarzyło.

Się rozpisałam...sorry, ale musiałam się troche wygadać odnośnie tego karmienia. Już chyba powoli ogarniam się na tyle, że będę Was częściej podczytywać
Kropla, fajnie się czyta takie posty
za apetyt i "tycie" Ali

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
plastry to SUTRICON

często są polecane i chyba im wcześniej się zacznie stosować tym lepsze efekty. Drogie, ale starczają na trochę, bo odcinasz tyle ile potrzebujesz
Ja myślałam, żeby kupić te plastry już teraz, ale wstrzymałam się, bo chcę zobaczyć jak rana będzie się goić itd.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:37   #1022
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko melduje sie corka marnotrawna kochany dostawca netu odlaczyl nasze stare mieszkanie a w nowym musimy czekac na neta...ale szczerze to mialam takie urwanie dupy przez ostatnie 2 tyg ze nie mialabym kiedy nadrabiac...wczoraj wreszcie oddalismy klucze od starego mieszkania i choc w nowym dalej toniemy w pudlach to jakos lepiej od razu na duszy

dzisiaj rozpoczelam misje wykurzania malego, ograniczylam magnez i herbatka poszla w ruch moim marzeniem jest urodzic w czwartek haha poki co od rana mam jakis napiety brzuchol ale skurczy brak...zreszta tak mnie straszyli wczesniejszym porodem a teraz mimo duzej aktywnosci nic sie nie dzieje ze zastanawiam sie czy w ogole bede wiedziala ze mam skurcze

gratuluje wszystkim swiezo upieczonym Rodzicom

czy ktos jeszcze lezakuje w szpitalu?
Aż boję się jaki my będziemy mieć zapierdziel...jutro dostajemy klucze do nowego domku
Kochana, nie było Ci żal opuszczać starego?
Ja jakaś taka sentymentalna jestem i w ogóle szybko się przyzwyczajam... jakoś mi szkoda tego mieszkanka i nie wiem czy poczuje to 'cos' na nowym?

PassionOgromne kciuki za Twoją niunię!!! Jestem przekonana,że wszystko będzie dobrze!

Dzisiaj znowu pół dnia spędziliśmy na szukaniu zasłon i rolet Masakara! Jakies niewymiarowe te okna mamy i był kłopot :/
Nogi mam tak opuchnięte,że nie widać nawet kostek
Wczoraj brzuch stawiał mi się co 5 minut... mam nadzieję,że nie wywołam tym lataniem szybszego porodu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:47   #1023
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Moja droga kto mi pogratuluje w takim wypadku - jestem na końcu listy?
Ja zamierzam pisać i po porodzie

Cytat:
Jak tak patrzę na ten mecz to całkiem ładne niebo nad Wawą
A całkiem fajne, tylko zimno
Nosy nam zmarzły

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko melduje sie corka marnotrawna kochany dostawca netu odlaczyl nasze stare mieszkanie a w nowym musimy czekac na neta...ale szczerze to mialam takie urwanie dupy przez ostatnie 2 tyg ze nie mialabym kiedy nadrabiac...wczoraj wreszcie oddalismy klucze od starego mieszkania i choc w nowym dalej toniemy w pudlach to jakos lepiej od razu na duszy

dzisiaj rozpoczelam misje wykurzania malego, ograniczylam magnez i herbatka poszla w ruch moim marzeniem jest urodzic w czwartek haha poki co od rana mam jakis napiety brzuchol ale skurczy brak...zreszta tak mnie straszyli wczesniejszym porodem a teraz mimo duzej aktywnosci nic sie nie dzieje ze zastanawiam sie czy w ogole bede wiedziala ze mam skurcze

gratuluje wszystkim swiezo upieczonym Rodzicom

czy ktos jeszcze lezakuje w szpitalu?

za czwartek!

Info od Diorishy:
"melduje się w dwupaku. Tak jak Wam pisałam na forum zgłosiłam się dziś na IP. Położyli mnie na oddział na obserwację. Póki co miałam jedynie ktg i pobrali wymaz na GBS. Jutro pewnie usg. Oddział przepełniony - położyli mnie na korytarzu - pewnie z 10 nas tak tu leży i szans na przeniesienie na salę nie mam żadnych Obok jest położnictwo i co rusz jakiś dzidziuś w mydelniczce jedzie. Pozdrawiam Was wszystkie.
Heh spotkałam dziś na IP dirty i tym razem zagadałam Jutro idą z Lilusią do domku!"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:48   #1024
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aż boję się jaki my będziemy mieć zapierdziel...jutro dostajemy klucze do nowego domku
Ja jakaś taka sentymentalna jestem i w ogóle szybko się przyzwyczajam... jakoś mi szkoda tego mieszkanka i nie wiem czy poczuje to 'cos' na nowym?

PassionOgromne kciuki za Twoją niunię!!! Jestem przekonana,że wszystko będzie dobrze!

Dzisiaj znowu pół dnia spędziliśmy na szukaniu zasłon i rolet Masakara! Jakies niewymiarowe te okna mamy i był kłopot :/
Wczoraj brzuch stawiał mi się co 5 minut... mam nadzieję,że nie wywołam tym lataniem szybszego porodu
ja tez mam niewymiarowe okna i po dlugich poszukiwaniac zakupilam za duze.rolety
odwinelam je w domu
tz przycial ta aluminiowa rurke ja nozem budowlanym scielam material i mam
powiem.szczerze ze jak sobie przypomne te poszukiwania, a to ze przyciecie tych rolet pol godziny mi zajelo to do tej pory zla na siebie jestem ze na to wczesniej nie wpadlam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:50   #1025
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Ja tam się nie przejmuję Ogolę wieczór wcześniej.
A swoją drogą podobno może być tak, że jak będzie w klinice duży ruch to mojej cesarki wcale nie muszę mieć o 12, a nawet kilka godzin później

.
U mnie to samo. Niby jadę 16 września i następnego dnia ma być cc ale jako że nie będę pilnym przypadkiem to mogę sobie pogwizdać jak będzie duży ruch

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:54   #1026
butterfly20
Zakorzenienie

Fajnie,że jest info od Diorishy,chociaż ten tłum w szpitalu mnie przeraził.A z dzieciem na korytarzu to już chyba w ogóle niefajnie?

Katarzyna bo to chyba wszędzie tak jest, jak będą jakieś nagłe przypadki to wszystkie będziemy musiały czekać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:54   #1027
Madziuchna27
Zakorzenienie

Wielkie kciuki za Dorishę i jej Ewusię Fajnie, że się odezwała.
of kors także dla Dirty i Lilki!

Taśka, my też podobnie obcinaliśmy rolety

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:56   #1028
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Motyl na pewno i szczerze mówiąc to z jednej strony wolałabym żeby mnie tak znienacka wzięło i nie czekałabym bo to chyba będzie najgorsze.

Wielkie kciuki za Diorishę i Ewunię. Myślałam o niej dzisiaj często. Ale przerażające jest to przepełnienie w szpitalu

I super że Dirty z Lilką w końcu będą razem w domku

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-09-01 o 19:58
Stary 2013-09-01, 19:58   #1029
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja tez mam niewymiarowe okna i po dlugich poszukiwaniac zakupilam za duze.rolety
odwinelam je w domu
tz przycial ta aluminiowa rurke ja nozem budowlanym scielam material i mam
powiem.szczerze ze jak sobie przypomne te poszukiwania, a to ze przyciecie tych rolet pol godziny mi zajelo to do tej pory zla na siebie jestem ze na to wczesniej nie wpadlam

Ja zamówiłam panów, którzy przyszli, zmierzyli, przygotowali rolety na wymiar, po czym przyszli i zamontowali
Znalezieni na allegro i niewiele drożej niż kupne wyszło

Cytat:
Fajnie,że jest info od Diorishy,chociaż ten tłum w szpitalu mnie przeraził.A z dzieciem na korytarzu to już chyba w ogóle niefajnie?

Katarzyna bo to chyba wszędzie tak jest, jak będą jakieś nagłe przypadki to wszystkie będziemy musiały czekać
Ale to chyba tylko na patologii, tak myślę. Nie sądzę, że na poporodowych dzieci są na korytarzach.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 20:00   #1030
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Matall przypomniałam sobie. Super że imprezka tak udana zwłaszcza niespodzianka ze strony Tż

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-09-01, 20:01   #1031
butterfly20
Zakorzenienie

Właśnie przewiesiliśmy z mężem ramki ze zdjęciami ślubno-plenerowymi, robiąc na jednej ścianie miejsce na zdjęcia Natalki

I lecę na Masterchefa i Przepis na życie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:02   #1032
matallewar
Zakorzenienie

Ja: Edi, idziemy mycie?
Edi: Nie, dziękuję
[chwila zastanowienia]
teraz proszę serek!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 20:04   #1033
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zamierzam pisać i po porodzie

Info od Diorishy:
"melduje się w dwupaku. Tak jak Wam pisałam na forum zgłosiłam się dziś na IP. Położyli mnie na oddział na obserwację. Póki co miałam jedynie ktg i pobrali wymaz na GBS. Jutro pewnie usg. Oddział przepełniony - położyli mnie na korytarzu - pewnie z 10 nas tak tu leży i szans na przeniesienie na salę nie mam żadnych Obok jest położnictwo i co rusz jakiś dzidziuś w mydelniczce jedzie. Pozdrawiam Was wszystkie.
Heh spotkałam dziś na IP dirty i tym razem zagadałam Jutro idą z Lilusią do domku!"
to dobrze

oj to pewnie nieciekawie leżeć na korytarzu. Ale najważniejsze żeby u nich było wszytko w porządku

Super że dirty i Lila wracają do domu czekamy na wieści!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:06   #1034
Larysa88
Zakorzenienie

coś mi się cytować nie udaje

super że jest info od Diorishy, też o nich dzisiaj myślałam, co będą z nią robili
i dirty idzie do domku z córeczką
Stary 2013-09-01, 20:09   #1035
kaska87
Zakorzenienie

ja już po kąpieli, dzisiaj moja Oli oszalała, oczywiście przyszła do łazienki jak się kąpałam, wskoczyła na wannę a ja już zawał, że wpadnie mi do wody
Cytat:
fajnie, ale dużo pracy pewnie przed Wami dobrze, że mama jest

Motylek ja też oglądam MC- chociaż nie przepadam jakoś za tym programem, a później przepis

wiecie, że u mnie chyba coś rusza, bo jak się pluskałam to mnie raz tak jakby w podbrzuchu mocniej ścisnęło, ale brzucho miękki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-01 o 20:10
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:09   #1036
matallewar
Zakorzenienie

Mi z kolei nie działa apka na telefonie, nie wiem, czemu.
Coś się wizaż psuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 20:20   #1037
ladanseuse14
Zakorzenienie

witamy sie wieczorowa pora
pojadla i spi przytulona do mnie
tatus wlasnie poszedl
malutka to okaz zdrowia wiec chyba jutro wyyjdziemy
co prawda ze mna troche gorzej ale dostalam leki na wzmocnienie bo.morfo fatalna
jestem najszczesliwsza na swiecir mimo tego fatalnego samopoczucia i boli

ktos rodzi?
Stary 2013-09-01, 20:21   #1038
rusałka_1
Zakorzenienie

motyl, kaśka ja zasiadam przed Master Chefem, ale później zmieniam front i będę oglądać "Czas honoru"

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:23   #1039
ladanseuse14
Zakorzenienie

kaska, papuga - idzcie juz rodzic
Stary 2013-09-01, 20:28   #1040
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Faktycznie coś wizaż dziś szwankuje. Mnie również nie cytuje.

Ladan mocne kciuki za wyjście do domku i za to abyś szybko doszła do siebie

Mój młodszy właśnie bawi się z moim brzuszkiem. Rozmawia ze swoim nienarodzonym braciszkiem. Słodkie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-09-01, 20:29   #1041
kaska87
Zakorzenienie

Ladan super, że jutro może wyjdziecie
no ja bym już chętnie urodziła, ale mój Bąbelek na razie oporny

Stary 2013-09-01, 20:31   #1042
ladanseuse14
Zakorzenienie

kasla co do fioletu na glowce to to jest czesc bialego opisu - napisze ci jak urodzisz
Stary 2013-09-01, 20:31   #1043
matallewar
Zakorzenienie

ladan
Aż z Twoich postów bije to szczęście

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 20:32   #1044
kaska87
Zakorzenienie

mi też nie cytuje i nie wyświetla wiadomości

Ladan o matko, kleszczami ją wyciągali bo tak mi się pomyślało jak zobaczyłam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-01 o 20:33
Stary 2013-09-01, 20:40   #1045
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

juz jutro super

Diorisha , oby zwolniło sie dla ciebie miejsce w sali albo by was szybko wypuscili
co do obleggania na patologii właśnie mi mój ginek mowil, ze ciezko z miejscami, i ze jest duzo przypadkow troche naciaganych bo jest duzo usg i czesto lekarze cos wymyslaja

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

albo tym zasysaczem jak o sie zwie? próżniowo?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:43   #1046
matallewar
Zakorzenienie

Diorisha to raczej zostanie do porodu, bo jest spora szansa, że będą wywoływać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-01, 20:47   #1047
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

faktycznie cos przestalo cytowac;/

co do Diorishy to jak beda wywolywac to z maluszkiem juz by chyba byla w sali nie?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:48   #1048
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Info od Diorishy:
Diorisha trzymaj się!

Super, że Dirty i Lilka już wychodzą

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Niby jadę 16 września i następnego dnia ma być cc ale jako że nie będę pilnym przypadkiem to mogę sobie pogwizdać jak będzie duży ruch
Kasia a jak u Ciebie było przy drugim cc? Miałaś cięcie w tym samym miejscu czy jak? Bo jak rozmawiałam ze swoim prowadzącym to mówił, że tną w innym, starą bliznę wycinają i naciągają trochę brzuch i dopiero szyją (tak jest w tym szpitalu, w którym nie wiem czy chcę rodzić).

Ladan obyś szybko doszła do siebie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:56   #1049
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Gorgulek mam drugie cięcie wykonane na pierwszym po mistrzowsku. Nie wiem jak dokładnie cięli ale teraz jak spojrzę to wygląda jakbym miała jedno cięcie.

Ciekawe jak teraz będzie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-09-01, 21:03   #1050
karolson
Zakorzenienie

Tu taka cisza przez nowa ramowke tvn.. rozszyfrowalam Was

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości