|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
![]() :brzyda l:![]() :brzy dal:---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- :d
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
![]() Ktoś tu chyba boi się wykreślenia z listy ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Zaraz mają przyjechać do mnie teściowie pierwszy raz od miesiąca (a mieszkają 8 km od nas)
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
sama jesteś brzydal Cytat:
biedna Ulcia - ze zmęczenia też nie można zasnąć - znam to ja mam zaraz 'widzenie' przez Skype.. i to z jednymi i drugimi dziadkami.. ojp
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
co do tematow nauczycielskich, to ja powiem, ze w zyciu nie chcialabym byc nauczycielka glownie z tego powodu, ze trzeba duzo czasu poswiecac poza szkola wlasnie na przygotowanie lekcji, sprawdzanie itp ja wole taka prace, ze wracam do domu i nie musze o niej myslec a jeszcze pamietam co kiedys powiedziala moja wychowawczyni w LO, chyba do ktorejs z moich kolezanek, ze jak chce zostac nauczycielem to musi sobie bogatego meza znalezc inaczej to marne szanse na jakies w miare zycie, bez liczenia grosza ![]() my nadal na wsi i pewnie tu troche posiedzimy, dopoki do pracy nie bede musiala isc chcialam sie jeszcze Was zapytac o te kisielki: zrobilam taki kompocik z malin z mala iloscia wody, zeby pozniej z tego kisiel zrobic, ale to strasznie kwasne, czy wy slodzicie czyms? ![]() dalam lyzeczke miodu, bo cukru nie chce, ale nie wiem czy to dac Czarusiowi
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() villemi miód to chyba po skończony roku życie dopiero sie daje, bo jest silnym alergenem ale tez w miodzie moga byc bakterie, ktore produkuja jad kielbasiany i mozna zachorowac na botulizm |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
no to kawał świata
![]() Cytat:
![]() widzenie ![]() Robimy sobie dziś z mężem wieczór filmowy. Ja robie popcorn, on ściągnął filmy... ![]() Czyli kino dla biednych
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Miod to tak jak Judka napisala, lepiej nie za wczesnie bo alergizuje plus bakterie, ale do slodzenia polecam stewie. Co prawda wlasnie to wymyslilam i jeszcze nie czytalam jak stewia i dziecko sie
maja do siebie, ale planuje zglebic temat. Ja tex jeszcze nie uzywalam ale ponoc jest swietbym substytutem cukru ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Jagnna, wieczor filmowy super pomysl az chyba zgapie ![]() my czasem do multikina na seanse z bobasami chodzimy ale tam czesto jest kino ktorego ja nie lubie :/ sami na randce w kinie nie bylismy odkad jestfranus, ba, na zadnej randce... |
|
|
|
#2589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co powiecie o ksylitolu? bo cos mi sie kiedys o uszy obilo, ale nie wiem czy to dla takich maluchow sie nadaje chyba musze w goglach troche poszukac ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Moonie klikam zeby cie zacytowac ale cos sie psuje i nie chce ta stewie widzialam w rossmanie, ale chyba takie bardziej przetworzone kino.... ostatnio bylismy jak Czarus siedzial 8 miesiac w brzuchu od tej pory nie wiem co to kino |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym, ze to ja sciagalam filmy, a TZ robil popcorn ![]() ale od czasu filmu Eddie kanibal jakos nic nie ogladalismy ![]() czas wrocic do takich wieczorkow ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- co do cukru to używam zwyklego, ale rzaaaadko jak ciasto pieke czy cos herbaty nie pije, inki nie slodze cukier bardziej jest dla gosci wyluzowalam w kwestii karmienia dzieciakow Tomek je juz wsio ba nawet czekolade czasem, ale jestem z niego dumna bo woli owoce i bardzo slodkich rzeczy nie lubi, wypluwa ale jest zasada tak, ze jesli ja cos jem to jemu tego nie odmowie bo bym byla hipokrytka
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
hello!
mamy weekend wrażeń u Adaska... po pierwsze: potrafi przepełzać przez pół pokoju po drugie: sam wstał w łózeczku trzymając się za szczebelki po trzecie: chyba przebijają się dwa ząbki na dole Ale niestety jest tez małe zmartwienie, chyba zaczyna mieć katarek,leje mu się troszkę z noska przezroczytsa wydzielinka myslicie ,że to od ząbkowania może byc? mam coś z tym robić,zakrapiac czymś? czy poczekać na rozwój sytuacji?---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- ojej..jestem jedyna osobą przeglądającą forum...nawet gosci nie ma żadnych... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- oo juz ktos jest
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Goba, gratki dla Adasia a katarek może przez ząbki, chociaż ostatnio też sezon na przeziębienia się zaczął, ale , żeby było OK.---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Moje dziecię śpi, a ja popijam winko i oglądam "Przepis na życie"
|
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Zakorzenienie
|
aleś elokwentna ![]() chyba tak ![]() Cytat:
bądź dzielna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój też już pełza jak szalony, z oka nie można spuścić ![]() za zdrówko, moze być od ząbków ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Nie mogę zacytować Nini ![]() moje też śpi, ja oglądam przepis i popijam drinka ![]() ale jeszcze muszę popracować
|
||
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie mogłam wcześniej zacytować Goby, a teraz Mamajki, czyli wychodzi na to, że ostatnia wypowiedź się nie cytuje
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do katarku to moze byc od zabkow, ale nigdy nie wiadomo do konca dalabym wit. C jak Majka radzi i jeszcze wapno nie zaszkodzi no i moze woda morska do noska zeby szybciej schodzilo i oklepywanie plecków, moze inhalacja jesli masz inhalator ale to jakby gorzej bylo mi tez cos forum szwankuje |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
mi też coś szwankuje
![]() Judka, Ty jesteś w temacie, czy moja córka z października 2009 roku musi iść do zerówki za rok czy mam wybór, że pójdzie za 2 lata? a może ktoś inny wie
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-09-01 o 22:05 |
|
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja doslodze zwyklym cukrem, od czasu do czasu nie zaszkodzi.
Moja je miod prawda ze nie czesto ale juz od dlugiego czasu, nic jej nie jest. Za to na brzoskwinie ma uczulenie Brawa za skonczone miesiace ![]() Judka odbiel tekst szybka jestes ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Musso kisielu sliwkowego nigdy nie jadlam i z tego co piszesz nie bede Sliwki w murzynku sa mniam
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czytajace - macie jakas fajna ksiazke do polecenia?
coś bym sobie poczytala, a nie wiem co ostatnio przerabialam książki Cobena Czarus mi.spac nie chce ![]() wspina mi się po nogach
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/13901...wrotnosc-dobra
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Judka
chociaż może pozmieniają ustawe jeszcze
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ide spac, bo.dziecko mi w końcu padlo
|
|
|
|
|
#2603 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn wsadzam, a potem zapominam że wsadziłam i wyjmuję jak sobie przypomnę Z reguły jest to dłużej niż godzina. Ile stopni też na oko, ustaw z 200 albo 220 Nie przekłuwać rękawa broń boże, to o to w nim chodzi że balon i że to powietrze sobie tam śmiga ![]() Cytat:
Ale odkąd mam maszynkę to może ze dwa razy piekłam w piekarniku, tak to mi się nie chce i rach ciach jest.Ja jadam o takich porach, ja jadam o każdej porze Ostatnie dwa tygodnie non stop żarłam, ale o tym to osobnego posta napiszę, bo żarcie to temat godny posta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z innych to Morfina Twardocha nowa względnie, albo Triumf Owiec i Sprawiedliwość Owiec Swann, albo cokolwiek Bator, albo cokolwiek Gaardera jeśli lubisz troszkę filozofii, albo Wyznaję Cabre, albo Mendozy cokolwiek, Walka Kotów chyba jest ostatnia ale może nie jestem na bieżąco... mogę tak długo
|
|||||
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Tak sie cieszycie jak mnie widzicie??? :p aaaaa faki ju ! :P pisalam z tableta i nic oprocz emotek mi sie nie dodawalo, a ze nie zauważylam od razu to pisalam jeszcze i probowalam rozkminic o co chodzi...
|
#2606 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
heloł
|
|
#2608 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
za umiejętności ![]() Cytat:
alex kava tez ma suuuper kryminaly. Heather graham tez fajne. Niektóre deana koontzaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry bardzo wstalysmy przed 7
![]() ![]() Duzo do zrobienia dzis ale pogoda ladna, do wieczora
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis ziiiiiiiiimno
w weekend ma niby być do 30 stopni ![]() Tomek ma dziś równo 2 lata i 6 miesięcy, ale to zleciało szok ![]() pomyśleć, że dziś by szedł do przedszkola.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

pierwszy raz od miesiąca (a mieszkają 8 km od nas)
sama jesteś brzydal 

myslicie ,że to od ząbkowania może byc? mam coś z tym robić,zakrapiac czymś? czy poczekać na rozwój sytuacji?
, żeby było OK.
Klaudia 16.10.2009