|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Mam jutro wizytę i jak tak dalej pójdzie, to będę ważyć jeszcze mniej niz na ostatniej. Wzięła mnie jakaś biegunka i latam co kilka chwil do toalety. Nerwy?? Hormony ciążowe?? masakra jakaś. Tak- chciałabym synka, nie wiem nawet, czy nie za bardzo ![]() W muzeach byłam w zeszłym tygodniu, bo zrobili cały weekend wejściówki do wszystkich w mieście za 3 Euro- i tez mnie bolał brzuch po chodzeniu, także nie jestes sama ![]() Mona- tez widziałam o swojego kciuka w buzi i widac było jak sie wszystko rusza, jakby ssało- łezki w oczach murowane. No i obiecany brzucho ![]()
![]() |
#3363 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Niektore olezanki sa zazdosne o moja ciaze. Czesc sie odsunela z tego powodu. Czuje sie samotna lezac w domu. Ja jestem mega poukladana a teraz wszystko wymknelo mi sie spod kontroli. Ja jestem silna kobita, moze wysaje sie słaba. Moze tera juz zabrakło mi troszje sil. Imie juz dawno mam. Na wyprawke to za wczesnie. Nie chce planowac dopuki nie bede pewna ze wszystko wporzadku. Dzieki za wsparcie. Duzo dla mnie znaczy. Ale do depresji jeszcze daleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
![]() ![]() Tez bym bardzo chciala synka ![]() ![]() Zobaczymy... Zdjecia obejrze jak bede przy kompie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
a teraz szykuję placki ziemniaczane dzieciak mimo, że ma mniej niż centymetr jest niesamowicie żarłoczny ![]() Trisdom, teQiba trzymam kciuki już za dwa wymarzone siusiaki ![]() Trisdom ty nie masz brzucha, za to masz talię, rany ja kończę dopiero 7 tydzień a brzuch przy tobie mam jak na 4 miesiąc to niesprawiedliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmieniam zdanie jak baba ![]() Dzisiaj jakiś leniwy dzień... Nie jest zimno, ale szaro :-( W środę idę w końcu do lekarza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3368 | |||
Zadomowienie
|
Piękny brzuch widać że maleństwo rośnie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kciuk w buzi... Podejrzewam, że można się rozpłynąć. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja również dostałam torecan ale tabletki doustne no i wzięłam jedną, później poczytałam o nim różne opinie (więcej negatywnych) więc już nie wzięłam kolejnej dawki... wolałam nie ryzykować... a powiem wam że wczoraj wybraliśmy się z tż na basen no i po powrocie zjadłam jabłko, zaraz zasnęłam, później obudziłam się na pół godz żeby się przebrać i spałam do 9 rano co dało mi szaleńczą liczbę 12 przespanych godzin ![]() ![]() ![]() i prosze o zapisanie mnie do kalendarzyka: wizyta 19 wrzesień na 9.00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ładne brzuszki macie. Ja to wogule jestem pod wrażeniem jak skóra na brzuchu może się rozciągnąć a potem wrócić do swojego stanu po urodzeniu dzieciaka. Ja to miałam ogromny brzuch z małą, mam zdjęcia nawet w samym staniku i spodenkach. I jak widzę tą skórę brzucha jaka była rozciągnięta to wogule szok ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Light Limara Witaj ![]() thidien i jak tam twoja teściowa ?? Cytat:
I oby jak najszybciej do tego 5!!! U mnie pogoda okropna, w kościele zmarzłam i wogule wiatr się zerwał, czarne chmury i deszcz, brakowało tylko śniegu... Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-09-01 o 15:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy którąś też kłuje czasami w prawym boku, pod żebrami? Mi od kilku godzin nie daje spokoju, nie wiem co to:/
#3373 |
Zadomowienie
|
Magduś- jak Ci nie przejdzie, to idz do rodzinnego sie pokazać. W prawym boku jest wątroba z pęcherzykiem żółciowym. Czasm na początku ciąży mogą ujawniać sie kamienie żółciowe- przynajmniej będziesz wiedziała co to. Oby tylko niegroźna kolka- też takie miewam, ale niżej- też kłucie.
#3374 |
Wtajemniczenie
|
Jutro mam wizytę u gina więc na pewno jej o tym powiem, mam nadzieję, że to nie pęcherzyk:/
#3375 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Podczytuję Was, całym dniu w pracy nie mam na nic siły ![]() Ale nie o tym chciałabym napisać - czy macie bóle migrenowe? Mnie zaczęła boleć głowa w czwartek popołudniu, a przestała dopiero w... sobotę. To była masakra - wzięłam wolny piątek i leżałam cały dzień z ręcznikiem na głowie ![]() A dziś zauważyłam jasne, naprawdę jaśniutko brązowe upławy ![]() Dzwoniłam do swojego gina, który kazał zwiększyć Duphaston do 3 tabletek na dobę - pytał się, czy miałam stosunek albo się przemęczyłam. Nie kochaliśmy się z TŻ od kilku dni (nie miałam ochoty:P), ale wczoraj naprawdę się nasprzątałam. Kazał przyjść jutro jeśli zauważę jeszcze takie upławy, ale jak na razie jest czysto. Przestraszyliśmy się z TŻ i to bardzo ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ela87, widzę, że tego samego dnia mamy usg genetyczne ![]() mona, mogłabyś mnie dopisać? 04.09. godz. 16:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-01 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za życzenia
![]() Nadrobiłam na szybciora, bo padam na ryło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
A ja znowu zaczęłam się stresować. Zobaczyłam w łazience śluz z krwią. Niby nie dużo ale to taka żywa krew i mina mi poważnie zrzedła. Mam nadzieję że to jednorazowa akcja. Zobaczę co jutro będzie się działo. Mój gin na urlopie więc nie zawracam mu głowy na razie. Stres ogromny bo ostatnio też wszystko zakończyło się właśnie w 8 tc... To będzie ciężka noc... Dodatkowo od rana pobolewa mnie podbrzusze po prawej stronie, tam gdzie miałam wyrostek wycinany. Nie podoba mi się to =/
#3379 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Koniecznie musicie odwiedzic lekarzy ![]() Justine a Ty faktycznie wez zwolnienie skoro praca Cie tak wykancza... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-01 o 21:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Jem sniadanie i lece na wizyte.
Justine- mnie tez prawa doprowadzila na skaj wyczerpania, dlatego dzis nie wychodze bez zwolnienia. Milego dnia i zadnch bolaco- krwawiacych niespodzianek.
#3381 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
(t)asia, justine ![]() Cytat:
![]() Dostałam wczoraj od kuzynki męża fajną książkę "Ciąża i macierzyństwo". Można w niej opisywać swoje ciążowe dolegliwości, wspominać przygotowania do porodu etc. No i doedukować się w kwesti ciąży i pierwszego roku z dzieckiem. I tak na świeżo, po przejrzeniu książki już natrafiłam na coś o czym nie miałam pojęcia- należy uważać na gotowe mieszanki sałat w opakowaniach, a już na pewno myć je przed spożyciem, bo mogą być skażone toxoplazmozą. W sumie nigdy tych sałat nie kupowałam, ale szczerze mówiąc chyba bym ich nie umyła, bo myślałam zawsze, że są oczyszczone. Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-09-02 o 07:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że już ok? Trzymajcie za mnie kciuki idę powtórzyć badania na toksoplazmozę. Wyniki pewnie w środę. Kolejne 70 zł nie moje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Długo sie nie udzielalam (ale wszystko regularnie czytałam) w związku z zamieszaniem zwiazanym z przeprowadzką, zakładaniem firmy, kupnem auta, etc... Masakra po prostu, ale juz po wszystkim ![]() Dzis mam wolne, więc postanowiłam pochwalić sie zdjęcem ogromniastego moim zdaniem brzuchola (jak na 14t4d ![]() Wizyte mam umówiona dopiero na końcówkę września, bo wcześniej nie dam rady być w Polsce, a tutaj w Norwegii usg robia dopiero w 20 tyg, a zadnego prywatnego gin. nie ma w mojej okolicy, więc muszę czekać ![]() A oto i brzuchol ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od rana zauważyłam jaśniutko brązowe upławy ![]() Ten tydzień poświęcę zamknięciu wszystkich spraw w pracy i chyba pójdę na zwolnienie, bo tym razem gin mi nie przepuści. W ogóle to jestem GŁUPIA, że czuję taką odpowiedzialność za pracę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wklejacie swoje brzuszki to ja swój też wkleje, foto zrobione w 14tc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widać, że zamieszkane przez małych lokatorów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Wtajemniczenie
|
![]() zaraz mam pierwsza wizyte i stracha jak cholera ![]() trzymac kciuki
![]() |
#3389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymamy!! ![]() ![]() piękne brzuszki ![]() ja też się pochwale swoim brzusiem ale za 2 tyg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |||
Moderator
|
Ale dzisiaj wizyt - fajnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Ci że ja mam to samo jeśli chodzi o pracę więc doskonale Cię rozumiem, ale jeżeli coś się dzieje, a upławy spokojnie można do tego czegoś zaliczyć te bez wahania bierz zwolnienie - dzidzia jest teraz najważniejsza ![]() ![]() Ja już jutro wizytę mam i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej odczuwam strach - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.