Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 11:08   #3361
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Pycha!
Szkoda ze nie zdazyli wybudowac, ale pizza tez na pewno musiala byc smaczna A z czym byla?

Widze ze Ci nasi TZci powinni sie do jakiejs szkoly dla partnerow ciezarnych sie zapisac - tam by ich uczyli jak czytac miedzy wierszami i jak reagowac w razie humorkow
Hmmm... Chyba znalazlam sposob na biznes
To zapisuje do Ciebie mojego tż jako pierwszego

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:37   #3362
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Mnie gin na mdłości przepisał Torecan w

Trisdom fajnie, że już będziesz z mężem, pewnie ciężko jest mieszkać osobno tym bardziej, gdy oczekujecie dziecka. Trzymam kciuki za synka chłopcy są superfajni, zwłaszcza matki mają na ich punkcie bzika

wczoraj naładowałam się kulturalnie (muzeum koncerty te sprawy) ale chyba za dużo chodziłam, bo przypłaciłam to potem bólem brzucha

o
Witam popołudniowo
Mam jutro wizytę i jak tak dalej pójdzie, to będę ważyć jeszcze mniej niz na ostatniej. Wzięła mnie jakaś biegunka i latam co kilka chwil do toalety. Nerwy?? Hormony ciążowe?? masakra jakaś.

Tak- chciałabym synka, nie wiem nawet, czy nie za bardzo

W muzeach byłam w zeszłym tygodniu, bo zrobili cały weekend wejściówki do wszystkich w mieście za 3 Euro- i tez mnie bolał brzuch po chodzeniu, także nie jestes sama

Mona- tez widziałam o swojego kciuka w buzi i widac było jak sie wszystko rusza, jakby ssało- łezki w oczach murowane.

No i obiecany brzucho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1954[1].jpg (64,1 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-09-01, 12:21   #3363
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Mnie gin na mdłości przepisał Torecan w czopkach.
co prawda ja jeszcze ich nie wykupiłam, czekam na chol.erną kartę do bankomatu bo niedawno zmieniłam bank i w umowie mam zapis, że aby nie płacić na prowadzenie rachunku muszę w ciągu m-ca przeprowadzić transakcje bezgotówkowe na minimum 300 zł. Więc zbieram wydatki teraz żeby się nazbierało, ale ta karta jeszcze mi nie przyszła a minęły 2 tygodnie

Mona gratuluję dobrych wiadomości

Czarnamadonna ciesze się, że u ciebie lepiej i wyobrażam sobie, jak musiałaś tęsknić na synkiem

Trisdom

Nadzwyczajna zaczynam się zastanawiać czy nie wpadasz w jakąś depresje przedporodową jesteś w szpitalu, martwisz się ciążą i masz dużo czasu na rozmyślanie i analizowanie, ja to rozumiem. ale jak będziesz tak wszystko roztrząsać i doszukiwać się problemów, to możesz je znaleźć... nie wiem, może spróbuj zająć myśli czym innym, optymistyczym np. zacznij się zastanawiać nad imieniem dla dziecka, wyprawką, wózkiem, łóżeczkiem, to są przyjemne sprawy i jak się w to wciągniesz, może nie zostanie ci czasu na zamartwianie się
No trochę za dużo tego i mnie przerasta. Tęsknie za praca, dużo musze teraz przemienic w zyciu, wyprowadzic sie od mamy, urodzic dziecko etc.
Niektore olezanki sa zazdosne o moja ciaze. Czesc sie odsunela z tego powodu. Czuje sie samotna lezac w domu.
Ja jestem mega poukladana a teraz wszystko wymknelo mi sie spod kontroli.
Ja jestem silna kobita, moze wysaje sie słaba. Moze tera juz zabrakło mi troszje sil.
Imie juz dawno mam. Na wyprawke to za wczesnie. Nie chce planowac dopuki nie bede pewna ze wszystko wporzadku.
Dzieki za wsparcie. Duzo dla mnie znaczy. Ale do depresji jeszcze daleko.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:35   #3364
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
To zapisuje do Ciebie mojego tż jako pierwszego

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tez bym bardzo chciala synka Wiadomo najwazniejsze zeby bylo zdrowe i coreczke tez bede kochac, ale zawsze ma sie jakies marzenia co do plci
Zobaczymy...

Zdjecia obejrze jak bede przy kompie Wkurzajace jest to ze na telefonie nie mozna.
Stary 2013-09-01, 14:11   #3365
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Tez bym bardzo chciala synka Wiadomo najwazniejsze zeby bylo zdrowe i coreczke tez bede kochac, ale zawsze ma sie jakies marzenia co do plci
Zobaczymy...

Zdjecia obejrze jak bede przy kompie Wkurzajace jest to ze na telefonie nie mozna.
A my bardzo chcemy córeczkę. Ale najważniejsze zeby dziecko bylo zdrowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:15   #3366
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Pycha!
Szkoda ze nie zdazyli wybudowac, ale pizza tez na pewno musiala byc smaczna A z czym byla?

Widze ze Ci nasi TZci powinni sie do jakiejs szkoly dla partnerow ciezarnych sie zapisac - tam by ich uczyli jak czytac miedzy wierszami i jak reagowac w razie humorkow
Hmmm... Chyba znalazlam sposob na biznes
Z papryczkami chili ostrrra była

a teraz szykuję placki ziemniaczane
dzieciak mimo, że ma mniej niż centymetr jest niesamowicie żarłoczny

Trisdom, teQiba trzymam kciuki już za dwa wymarzone siusiaki

Trisdom ty nie masz brzucha, za to masz talię, rany ja kończę dopiero 7 tydzień a brzuch przy tobie mam jak na 4 miesiąc to niesprawiedliwe
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:16   #3367
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczymy...

Na początku było mi to obojętne. Później chciałam chłopca, ale od kilku dni chcę dziewczynki
Zmieniam zdanie jak baba

Dzisiaj jakiś leniwy dzień... Nie jest zimno, ale szaro :-(
W środę idę w końcu do lekarza mam na 16, a myślałam, że na 15 chyba pośpię w ten dzień do 15

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:48   #3368
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witam popołudniowo

No i obiecany brzucho
Piękny brzuch widać że maleństwo rośnie

Cytat:

Zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
A my bardzo chcemy córeczkę. Ale najważniejsze zeby dziecko bylo zdrowe
Nam się od dawna marzy dziewczynka , ale na obecną chwilę ważne żeby bylo zdrowe

Cytat:

a teraz szykuję placki ziemniaczane
dzieciak mimo, że ma mniej niż centymetr jest niesamowicie żarłoczny
Hehe właśnie mój mąż zaserwował mi placki ziemniaczane , a ja sobie oglądam masterchef australia . no żyć nie umierać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:12   #3369
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Mona- tez widziałam o swojego kciuka w buzi i widac było jak sie wszystko rusza, jakby ssało- łezki w oczach murowane.

No i obiecany brzucho
Piękny brzuszek, kolejna szczuplutka, piękna mama
A kciuk w buzi... Podejrzewam, że można się rozpłynąć.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Nam się od dawna marzy dziewczynka , ale na obecną chwilę ważne żeby bylo zdrowe
Ja też chyba troszeczkę wolałabym dziewczynkę, mąż z kolei chłopca I ja też nie wiem, czy sobie wkręcam, ale mam przeczucia, że moje się sprawdzi

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:34   #3370
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wiecie co. Jak chce znienic lekarza to juz tak mam do tamtej po prostu nie isc? I po szpitalu isc do nowego ot tak?
Ja właśnie tak zmieniam ginekologów nigdy nie mówię że zmieniam
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Hej. prawdopodobnie we wtorek i ja do Was dołącze

07.07.2013r miałam ostatni @ . @ mam bardzo ńieregularne.
29.08.2013 test ciążowy od strzału sikami wykazał II kreseczki, Beta HCG wykazała 10870.000 mlU/ml, co mi wykazało 6, 7 tydzień.

We wtorek mam pierwsze badania i się denerwuję czy wszystko będzie ok.

Jak narazie to najbardziej męczą mnie całodniowe mdłości. Dręczyły mnie już takie słabe od tygodnia, ale tłumaczyłam to albo kawą albo jedzeniem - bo jeszcze nie wiedziałam, że moja macica ma współlokatora
Od wczoraj mdłości się wzmocniły. Rano moja twarz przywitała się z panem kibelkiem, ale nic nie "leciało", same takie skurcze żołądka trwające wiecznośc. Muszę zapychać się na siłę jedzeniem, bo nie mam w ogóle apetytu. A od wczoraj nie mogę patrzeć na szynkę, ani o niej myśleć, i co dziwne, bardzo dziwne w moim przypadku, nie ciągnie mnie do słodyczy

A teraz się na chwilę pożegnam, bo zjadłam jogurt i znowu mnie naciąga...
witamy

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Miło że pytasz Ja dopoiero niedawno wróciłam, opóźnienie ponad godzinęlekarz przeprosił, ja powiedziałam że w ramach rekompensaty oczekuję samych dobrych wiadomości i takie były. Dzidziuś szaleje, lekarz powiedział ze bardzo ruchliwe dziecko, na co ja że "po tatusiu" i ogólnie wszystko ok. I przezierność, i kość nosowa. Moje maleństwo słodko ssało kciuka, rozczuliło mnie to bardzo Mój lekarz z certyfikatem, a za wizytę z usg policzył jak zwykle czyli 120zł

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
A z mniej przyjemnych newsów - czy są na wątku mamy z za wysokim tsh? Mój endo stwierdził, że póki w ciąży nie byłam to niby spoko, a teraz poszłam i za głowę się złapał jak z takim tsh w ciąży No to trzeba mnie było wcześniej informować, prawda? Wkurzył mnie strasznie, bo już wcześniej prosiłam o tabletki na moją niedoczynność to nie widział problemu, a tak wczoraj mnie nastraszył, że głowa mała No i wylądowałam na euthyroxie...
ja mam hashimoto i już przed ciążą miałam leki a teraz to pewnie będę zwiększać systematycznie dawki

Cytat:
Mnie gin na mdłości przepisał Torecan w czopkach.
ja również dostałam torecan ale tabletki doustne no i wzięłam jedną, później poczytałam o nim różne opinie (więcej negatywnych) więc już nie wzięłam kolejnej dawki... wolałam nie ryzykować...

a powiem wam że wczoraj wybraliśmy się z tż na basen no i po powrocie zjadłam jabłko, zaraz zasnęłam, później obudziłam się na pół godz żeby się przebrać i spałam do 9 rano co dało mi szaleńczą liczbę 12 przespanych godzin pobiłam wszystkie swoje rekordy

i prosze o zapisanie mnie do kalendarzyka: wizyta 19 wrzesień na 9.00
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:52   #3371
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna
Mialam zjazd hormonow... :-( Kolezanka mi powiedziala cos niemilego o moim TZ, do tego doszedł fakt ze dzis ani wczoraj nie mogl przyjechać do szpitala i różne moje własne jazdy i awantura z placzem gotowa. (...)
Moja mama mowi ze jemu tak wygodnie skoro tego nie skończył wiec już w ogole mnie sprowokowała. (...)
A ja nie pozwalam się nikomu wtrącać w nasze sprawy, koleżankom, rodzicom czy komukolwiek. Rozmawiam z mężem i na bierząco wyjaśniamy sprawę, tak jest najlepiej. Jak mi się ktoś zaczyna wtrącać to mu prosto z mostu mówię że to nie ich sprawa i aby temat zmieniła ta osoba. Szczególnie teraz. Fakt faktem są sprawy na których temat proszę o opinie ale to rzadko się zdarza. Moi znajomi mnie znają i wiedzą czego się spodziewać jak będzie coś nie tak. Wiadomo każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania ale nie bez przesady. Koleżankom się nie zwierzam, bo to by było samobójstwo

Cytat:
Napisane przez trisdom
co czlowiek, to opinia, wiec nie daj sobie wkrecac glupot do glowy.
święta racja.

Cytat:
Napisane przez elunka88
Ale co potem? Zwis?
no właśnie nie, a bardzo się tego bałam. Mam (miałam, bo już mi troszki podskoczyły) takie jak sprzed pierwszej ciąży. Tylko może mniej jędrne były niż wcześniej. Ciekawe jak teraz będzie

Dziewczyny ładne brzuszki macie. Ja to wogule jestem pod wrażeniem jak skóra na brzuchu może się rozciągnąć a potem wrócić do swojego stanu po urodzeniu dzieciaka. Ja to miałam ogromny brzuch z małą, mam zdjęcia nawet w samym staniku i spodenkach. I jak widzę tą skórę brzucha jaka była rozciągnięta to wogule szok i teraz też tak będzie ...

Cytat:
Napisane przez margo80
(...)Rano teściowie nas nawiedzili w drodze z wakacji. Tesciowa, jak tylko usłyszała, ze wyniki mam kiepskawe, to postanowiła przyjechać we wrześniu i się mną "zaopiekować" oby jej się odechcialo...
O zachowaj panie, trzymam kciuki aby Jej się odechciało

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna
Ja mam dodatkowy problem z tym ze przez doświadczenia z dzieciństwa i to co widze na codzien w pracy mam slaba wiare w powodzenie jakiegokolwiek zwiazku.
Zdrady rozwody i rozpad wiezi to ja mam jako chleb powszedni.
Moj TZ ma ciezkie zadanie by udowodnić mi ze moze sie udac.
no to u mnie to. Tż też miał pod górkę ze mną z początku ale my jesteśmy ze sobą od 7 lat więc miał czas baja dobrze ci radzi: "Musisz nauczyć się mówić wprost, bo chłop nie zrozumie, czego od niego chcesz."

Cytat:
Napisane przez ela87
(...) Faceci to proste istoty, a my baby wszystko komplikują Ja się nauczyłam gadać mojemu tż wprost, co chcę i czego oczekuję. Wkurza mnie, że nie jest domyślny i muszę mu to mówić, ale tacy faceci są. Muszę mówić, że chcę by mnie przytulił i takie tam
Cytat:
Napisane przez baja_86
Niestety praca nad sobą i związkiem to długi proces, szybko się nic nie zmieni, ale ważne, że chcecie
z tym też się zgadzam

Light Limara Witaj

thidien i jak tam twoja teściowa ??

Cytat:
Napisane przez bebe97
rany ja kończę dopiero 7 tydzień a brzuch przy tobie mam jak na 4 miesiąc to niesprawiedliwe
kurcze, ja mam dzisiaj 8 t 0d. i tak strasznie mi się jakoś dłuży, biorąc pod uwagę w którym wy jesteście dziewczyny, ale pocieszam się że jest wątek maj-czewiec i ja mam więcej tyg na koncie

I oby jak najszybciej do tego 5!!!

U mnie pogoda okropna, w kościele zmarzłam i wogule wiatr się zerwał, czarne chmury i deszcz, brakowało tylko śniegu...

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-09-01 o 15:53
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-01, 18:55   #3372
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny, czy którąś też kłuje czasami w prawym boku, pod żebrami? Mi od kilku godzin nie daje spokoju, nie wiem co to:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:17   #3373
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którąś też kłuje czasami w prawym boku, pod żebrami? Mi od kilku godzin nie daje spokoju, nie wiem co to:/
Magduś- jak Ci nie przejdzie, to idz do rodzinnego sie pokazać. W prawym boku jest wątroba z pęcherzykiem żółciowym. Czasm na początku ciąży mogą ujawniać sie kamienie żółciowe- przynajmniej będziesz wiedziała co to. Oby tylko niegroźna kolka- też takie miewam, ale niżej- też kłucie.
Stary 2013-09-01, 19:20   #3374
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jutro mam wizytę u gina więc na pewno jej o tym powiem, mam nadzieję, że to nie pęcherzyk:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:10   #3375
justine_87
Raczkowanie

Cześć Mamuśki
Podczytuję Was, całym dniu w pracy nie mam na nic siły Wracam z pracy i kładę się spać... Mam z tego powodu wyrzuty sumienia, bo nie gotuję jakiś mega odżywczych obiadów, a czasami tylko zrobię coś dla siebie a TŻ wraca umordowany z pracy i wcina coś "na sucho" :/

Ale nie o tym chciałabym napisać - czy macie bóle migrenowe?
Mnie zaczęła boleć głowa w czwartek popołudniu, a przestała dopiero w... sobotę. To była masakra - wzięłam wolny piątek i leżałam cały dzień z ręcznikiem na głowie Zasypiałam z bólem i takim bólem się budziłam... W sobotę nie wytrzymałam i wzięłam Apap - po pół godzinie ból minął i nawet dostałam takie powera, że wysprzątałam całe mieszkanie!

A dziś zauważyłam jasne, naprawdę jaśniutko brązowe upławy
Dzwoniłam do swojego gina, który kazał zwiększyć Duphaston do 3 tabletek na dobę - pytał się, czy miałam stosunek albo się przemęczyłam. Nie kochaliśmy się z TŻ od kilku dni (nie miałam ochoty:P), ale wczoraj naprawdę się nasprzątałam. Kazał przyjść jutro jeśli zauważę jeszcze takie upławy, ale jak na razie jest czysto.

Przestraszyliśmy się z TŻ i to bardzo I coraz bardziej chciałabym iść na zwolnienie... Zwolnić tempo...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Ela87, widzę, że tego samego dnia mamy usg genetyczne
mona, mogłabyś mnie dopisać? 04.09. godz. 16:20

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-01, 21:02   #3376
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Podczytuję Was, całym dniu w pracy nie mam na nic siły Wracam z pracy i kładę się spać... Mam z tego powodu wyrzuty sumienia, bo nie gotuję jakiś mega odżywczych obiadów, a czasami tylko zrobię coś dla siebie a TŻ wraca umordowany z pracy i wcina coś "na sucho" :/

Mnie zaczęła boleć głowa w czwartek popołudniu, a przestała dopiero w... sobotę. To była masakra - wzięłam wolny piątek i leżałam cały dzień z ręcznikiem na głowie Zasypiałam z bólem i takim bólem się budziłam... W sobotę nie wytrzymałam i wzięłam Apap - po pół godzinie ból minął i nawet dostałam takie powera, że wysprzątałam całe mieszkanie!

Dzwoniłam do swojego gina, który kazał zwiększyć Duphaston do 3 tabletek na dobę - pytał się, czy miałam stosunek albo się przemęczyłam. Nie kochaliśmy się z TŻ od kilku dni (nie miałam ochoty:P), ale wczoraj naprawdę się nasprzątałam. Kazał przyjść jutro jeśli zauważę jeszcze takie upławy, ale jak na razie jest czysto.

Przestraszyliśmy się z TŻ i to bardzo I coraz bardziej chciałabym iść na zwolnienie... Zwolnić tempo...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

dopisałam i oczywiście będę trzymać kciuki za wizytę czy to będzie wizyta u Twojego gina? te upławy niepokojące, ale to pewnie z przepracowania, myślę ze dobrze byłoby gdyby Twój lekarz Cię obejrzał

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-09-01 o 21:08
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:13   #3377
cobra115
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję za życzenia

Nadrobiłam na szybciora, bo padam na ryło idę spać
Stary 2013-09-01, 21:29   #3378
(t)asia
Zadomowienie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

A ja znowu zaczęłam się stresować. Zobaczyłam w łazience śluz z krwią. Niby nie dużo ale to taka żywa krew i mina mi poważnie zrzedła. Mam nadzieję że to jednorazowa akcja. Zobaczę co jutro będzie się działo. Mój gin na urlopie więc nie zawracam mu głowy na razie. Stres ogromny bo ostatnio też wszystko zakończyło się właśnie w 8 tc... To będzie ciężka noc... Dodatkowo od rana pobolewa mnie podbrzusze po prawej stronie, tam gdzie miałam wyrostek wycinany. Nie podoba mi się to =/
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:35   #3379
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Cześć Mamuśki

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
A ja znowu zaczęłam się stresować. Zobaczyłam w łazience śluz z krwią. Niby nie dużo ale to taka żywa krew i mina mi poważnie zrzedła. Mam nadzieję że to jednorazowa akcja. Zobaczę co jutro będzie się działo. Mój gin na urlopie więc nie zawracam mu głowy na razie. Stres ogromny bo ostatnio też wszystko zakończyło się właśnie w 8 tc... To będzie ciężka noc... Dodatkowo od rana pobolewa mnie podbrzusze po prawej stronie, tam gdzie miałam wyrostek wycinany. Nie podoba mi się to =/
To faktycznie niepokojace dziewczyny
Koniecznie musicie odwiedzic lekarzy

Justine a Ty faktycznie wez zwolnienie skoro praca Cie tak wykancza...

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-01 o 21:36
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 06:26   #3380
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Jem sniadanie i lece na wizyte.
Justine- mnie tez prawa doprowadzila na skaj wyczerpania, dlatego dzis nie wychodze bez zwolnienia.
Milego dnia i zadnch bolaco- krwawiacych niespodzianek.
Stary 2013-09-02, 06:58   #3381
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
kurcze, ja mam dzisiaj 8 t 0d. i tak strasznie mi się jakoś dłuży, biorąc pod uwagę w którym wy jesteście dziewczyny, ale pocieszam się że jest wątek maj-czewiec i ja mam więcej tyg na koncie
Teraz na początku te rozbieżności są duże, pewnie dlatego niektórym ciężko się u nas odnaleźć, ale potem to się chyba zatrze

(t)asia, justine lepiej się upewnić od czego te plamienia

Cytat:
Justine- mnie tez prawa doprowadzila na skaj wyczerpania, dlatego dzis nie wychodze bez zwolnienia.

Dostałam wczoraj od kuzynki męża fajną książkę "Ciąża i macierzyństwo". Można w niej opisywać swoje ciążowe dolegliwości, wspominać przygotowania do porodu etc. No i doedukować się w kwesti ciąży i pierwszego roku z dzieckiem.
I tak na świeżo, po przejrzeniu książki już natrafiłam na coś o czym nie miałam pojęcia- należy uważać na gotowe mieszanki sałat w opakowaniach, a już na pewno myć je przed spożyciem, bo mogą być skażone toxoplazmozą. W sumie nigdy tych sałat nie kupowałam, ale szczerze mówiąc chyba bym ich nie umyła, bo myślałam zawsze, że są oczyszczone.

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-09-02 o 07:03
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:17   #3382
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Bardzo dawno się nie odzywałam, choć czytam regularnie
Jestem po kolejnej wizycie, obecnie 7 tydz. nie mam jeszcze daty porodu ani karty ciąży więc z wpisem na listę jeszcze poczekam.

Gratuluję wszystkich pięknych brzuszków. Zazdroszczę Wam, jak jesteście takie szczuplutkie to pięknie one wyglądają. Ja niestety taka szczupła nie jestem i brzuszek bez ciąży mam ale też widzę, że rośnie cycki niestety też - startuję z 75E więc sorry, że się nie cieszę.

100 lat

Jasne, że nie. Smacznego ja już jedengo fast fooda zaliczyłam, nie widzę w tym niczego złego jeśli robimy to sporadycznie.

Ja się smaruje olejami, póki co mi wystarcza. Później myślę, że zdecyduję się na mustelę, ma świetne opinie, zwłaszcza, że jest dedykowana ciężarnym i nie trzeba się bać o malucha tylko te ceny

A z mniej przyjemnych newsów - czy są na wątku mamy z za wysokim tsh? Mój endo stwierdził, że póki w ciąży nie byłam to niby spoko, a teraz poszłam i za głowę się złapał jak z takim tsh w ciąży No to trzeba mnie było wcześniej informować, prawda? Wkurzył mnie strasznie, bo już wcześniej prosiłam o tabletki na moją niedoczynność to nie widział problemu, a tak wczoraj mnie nastraszył, że głowa mała No i wylądowałam na euthyroxie...
Co za lekarz

Cytat:
Cobra- 100 Lat

Ja sie dziś pakuje- nie do wiary ile rzeczy w mieszkaniu nazbieralo sie w ciągu 1,5 roku. Przeprowadzka u nas niestety mocno na raty będzie, bo już od 3 miesiący mój tż we Fr, a ja 200 km od niego.
Nawet pan z bloku pytał sie, czy wyprowadzam sie, bo sie rozstaliśmy...

W poniedziałek wizyta, wiec trzymajcie kciuki za siusiaka To, że małe rosnie, sie rusza i bije mu serducho, to widziałam
sama- szczególy musi mi pokazać Gin.

Czy was też łapie rwa kulszowa? bo mój posladek i noga bola nieustannie, nawet jak spie z poduszka ciążową.
Buziaki i uciekam do kartonów
Też mam bóle pleców, promieniujące do nogi. To rwa kulszowa

Cytat:
Witam popołudniowo
Mam jutro wizytę i jak tak dalej pójdzie, to będę ważyć jeszcze mniej niz na ostatniej. Wzięła mnie jakaś biegunka i latam co kilka chwil do toalety. Nerwy?? Hormony ciążowe?? masakra jakaś.

W muzeach byłam w zeszłym tygodniu, bo zrobili cały weekend wejściówki do wszystkich w mieście za 3 Euro- i tez mnie bolał brzuch po chodzeniu, także nie jestes sama

No i obiecany brzucho
Ale ty jesteś szczupła i brzuszek masz fajny, malutki jeszcze

Cytat:
Cześć Mamuśki

Cytat:
Jak tam dzisiaj dziewczyny?
Mam nadzieję, że już ok?

Trzymajcie za mnie kciuki idę powtórzyć badania na toksoplazmozę. Wyniki pewnie w środę. Kolejne 70 zł nie moje
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:26   #3383
sisterqa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Długo sie nie udzielalam (ale wszystko regularnie czytałam) w związku z zamieszaniem zwiazanym z przeprowadzką, zakładaniem firmy, kupnem auta, etc... Masakra po prostu, ale juz po wszystkim
Dzis mam wolne, więc postanowiłam pochwalić sie zdjęcem ogromniastego moim zdaniem brzuchola (jak na 14t4d).

Wizyte mam umówiona dopiero na końcówkę września, bo wcześniej nie dam rady być w Polsce, a tutaj w Norwegii usg robia dopiero w 20 tyg, a zadnego prywatnego gin. nie ma w mojej okolicy, więc muszę czekać

A oto i brzuchol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2624.jpg (64,7 KB, 34 załadowań)

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 07:31   #3384
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dopisałam i oczywiście będę trzymać kciuki za wizytę czy to będzie wizyta u Twojego gina? te upławy niepokojące, ale to pewnie z przepracowania, myślę ze dobrze byłoby gdyby Twój lekarz Cię obejrzał
Tak, tak - u mojego gina (ma certyfikat)

Cytat:
Jeśli się nie poprawi może pojedziesz na SOR - zawsze sprawdzą, czy z Maleństwem wszystko ok.

Cytat:
To faktycznie niepokojace dziewczyny
Koniecznie musicie odwiedzic lekarzy

Justine a Ty faktycznie wez zwolnienie skoro praca Cie tak wykancza...
Cytat:
Dziewczyny, jednak dziś pójdę do mojego gina... Nie wiem, czy w środę pójdę na usg genetyczne, czy dziś mi zrobi...
Od rana zauważyłam jaśniutko brązowe upławy
Ten tydzień poświęcę zamknięciu wszystkich spraw w pracy i chyba pójdę na zwolnienie, bo tym razem gin mi nie przepuści.
W ogóle to jestem GŁUPIA, że czuję taką odpowiedzialność za pracę Choć akurat w piątek olałam szefostwo i wzięłam dzień wolny.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-09-02, 07:38   #3385
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie kciuki idę powtórzyć badania na toksoplazmozę. Wyniki pewnie w środę. Kolejne 70 zł nie moje

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Długo sie nie udzielalam (ale wszystko regularnie czytałam) w związku z zamieszaniem zwiazanym z przeprowadzką, zakładaniem firmy, kupnem auta, etc... Masakra po prostu, ale juz po wszystkim
Dzis mam wolne, więc postanowiłam pochwalić sie zdjęcem ogromniastego moim zdaniem brzuchola (jak na 14t4d).

Wizyte mam umówiona dopiero na końcówkę września, bo wcześniej nie dam rady być w Polsce, a tutaj w Norwegii usg robia dopiero w 20 tyg, a zadnego prywatnego gin. nie ma w mojej okolicy, więc muszę czekać

A oto i brzuchol
brzuszek rośnie

Cytat:
Dziewczyny, jednak dziś pójdę do mojego gina... Nie wiem, czy w środę pójdę na usg genetyczne, czy dziś mi zrobi...
Ten tydzień poświęcę zamknięciu wszystkich spraw w pracy i chyba pójdę na zwolnienie, bo tym razem gin mi nie przepuści.
W ogóle to jestem GŁUPIA, że czuję taką odpowiedzialność za pracę Choć akurat w piątek olałam szefostwo i wzięłam dzień wolny.
w tym wypadku L4 będzie uzasadnione, praca jest ważna, ale nie najważniejsza.

Wklejacie swoje brzuszki to ja swój też wkleje, foto zrobione w 14tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14t.jpg (21,9 KB, 46 załadowań)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:41   #3386
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A oto i brzuchol
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

brzuszek rośnie

Cytat:
Witam popołudniowo

No i obiecany brzucho
Dziewczyny, ale macie śliczne brzuszki
Widać, że zamieszkane przez małych lokatorów

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-09-02, 07:50   #3387
sisterqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

brzuszek rośnie

A ja myslałam, ze mój brzuchol jest za duży jak na 14 tc, a tu widzę jeszcze wiekszy, gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, ale macie śliczne brzuszki
Widać, że zamieszkane przez małych lokatorów
Dziekuje i trzymam kciuki za wizytę; nie ma co się forsować pracą, dzidzia jest najwazniejsza, a Ty musisz byc wypoczęta

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:58   #3388
asienka213
Wtajemniczenie

zaraz mam pierwsza wizyte i stracha jak cholera
trzymac kciuki

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:15   #3389
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
pójdź na sor niech Ci zrobią usg... A jak dzisiaj? coś lepiej?

Cytat:
bierz wolne i nie marudź dzidzia jest najważniejsza. upławy się już skończyły?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

trzymac kciuki
trzymamy!!

piękne brzuszki
ja też się pochwale swoim brzusiem ale za 2 tyg jak będzie 13 tydz
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:16   #3390
teQiba
Moderator

Ale dzisiaj wizyt - fajnie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Cytat:

Powiem Ci że ja mam to samo jeśli chodzi o pracę więc doskonale Cię rozumiem, ale jeżeli coś się dzieje, a upławy spokojnie można do tego czegoś zaliczyć te bez wahania bierz zwolnienie - dzidzia jest teraz najważniejsza

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
trzymac kciuki

Ja już jutro wizytę mam i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej odczuwam strach - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości