|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
a dupcia jak zostala to fajowo, chcialabym tak
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Karolson masz rację,wszystko przez nową ramówkę
![]() Cytat:
![]() Bo podobno większość dzieci jest grzeczna i spokojna jakos przez pierwsze kilka dni, potem lubią pokazywać różki. Chociaż moje małe ADHD pewnie będzie dokazywać od początku ![]() Dzisiaj jakiś pobudzający wieczór, bo młoda mnie straaaaasznie napinkala po flakach, a Lila ma totalnego świra,goni,wpada na wszystko, zaczepia nas... Idę spróbować zasnąć.
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to dzisiaj chyba szybko nie usne....
w dzień się zdrzemnęłam jakoś 1,5 godzinki...ehh... chyba będę liczyc barany ...
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Z cyklu męczenie buły:
ile macie i w jakiej ilości i w jakich rozmiarach i z czego kocyków?
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, zazdroszczę!! Wiem, ze będę tęsknić za brzuchem, ale już z nim nie mogę
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Dzieci zazwyczaj ok. 2 tyg są aniolkami, a potem pokazują rozki
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a coś od 2,3 dni słabo czuje młodego, trche rano i wieczorem ale juz nie wypina sie jak wczesniej i nie kopie..
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no tak wlasnie jest, te pierwsze dni dziecko odpoczywa po porodzie i zazwyczaj sa mega spokojne, na zarcie trzeba budzic i w ogole. po powrocie do domu zazwyczaj sie to zmienia i dziecko dopiero pokazuje jaki ma charakterek ale tfu tfu nie zawsze tak jest czasem spokoj zostaje na dluzej ![]() w ogole powiem wam, ze nie wiem jaki moje dziecko ma znak zodiaku co horoskop to inna koncowa date pokazuja ale tz chyba juz sie pogodzil ze mloda lwem nie jest |
||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też spasował z intensywnością.
Wszystko mnie ciśnie, wkurza. Majty uwierają... Dodatkowo wprowadzam w życie usypianie małego przez tż a on kombinuje , siada do kompa i mu się nie śpieszy. Strasznie mnie to irytuje |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj zastój. Ja zaliczyłam dzień lenia, przeczytałam książkę i poza tym nic nie zrobiłam
Chociaż nie, zrobiłam coś... krewetę Ladan - ale te twoje posty są optymistyczne i naładowane miłością do Julki ![]() Bajka - ty to masz siły niespożyte naprawdę ![]() Diorisha - nieciekawie z tym leżeniem na korytarzu. Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz do domu już z Ewunią ![]() Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bajka super wyglądasz no i zazdroszczę energii. Też tak chcę po wszystkim
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-09-01 o 22:29 |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak chcę |
|
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszmy się w takim rzie pierwszymi dniami;D haha ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
ale i tak mi dziwnie ze uz go tak nie czujetż wrocil chcialam by troche wyczul mlodego a tu lipa
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, ktore chcą już urodzić, a zwłaszcza te z początku listy. Jutro poniedziałek, więc powinno się zacząć, bo jakoś w weekendy spokój
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, ale szybko dochodzisz do formy. Nic tylko dzieci robić
![]() Ja jestem lekko przerażona bo jeszcze tyle mam ciąży planowo przed sobą a już nie mam co nosić.Pod brzuchem mam dużego rozstępa, który łatwo się podrażnia.Wszystkie gumki od spodni, spodnie i majtasy mnie doprowadzają do furii. W lato zawsze można sukienkę a teraz... Zaraz dodatkowo zrobię krzywdę mojemu tz. Czy ktoś mu może przetłumaczyć że kładzenie dziecka o 23 czy 24 to nie jest normalne? Proszę od 21 zeby go położył. Tym bardziej, że w dzień nie spał... i nie. Do teraz łażą oboje. |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, jestem pod wrażeniem
![]() ![]() Ladan, również jestem pod wrażeniem, mamusiu pełną parą ![]() Powiem, że mój mąż to złota rączka [ale durnoty wypisuję - sorry ]
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tz co za chlop niedobry! dzieki kobiety za komplementy |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
biedactwo moje plakalo i plakalo, pomasowalam brzuszek puscila kilka bakow, kilka bekow i od razu spokoj
zjadla i teraz spi ze mna pod kolderka musze sie wam pochwalic: 1 - zrobilam dwojeczke!!!!!!! 2 - jakies pol godziny temu polalo mi sie mega z cyckow i musialam zalozyc wkladki herbatka i ciagle przystawianie malej dziala cuda mimo bardzo plaskich brodawek!!!! wiec dziewczyny nie traccie nadziei tsk jak ja dzisiaj - plakalam ze nic a nic pokarmu nie mambajka zazdrozcze brzucha dzis d powiedzial ze sie martwi ze mi tyle zostalo i czy to normalne ale spoko jestem dobrej mysli
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko sie wessalo tak jak trzeba, a bylam przekonana ze bedzie masakra.gratki za karmienie z herbatkami uwazaj poki co bo na 3 dobe jest nawal pokarmu a przy herbatce to juz mozesz miec masakre. ja nie pilam a cycki mialam jak kamienie :/ teraz tez nie musze pic, bo poki co z obu cyckow sciagam do 150 ml wiec chyba calkiem spoko
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki bajka za rade
ja pilam bo polozne zalecily nie lecialo mi ani kropelki az do teraz ![]() ![]()
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za karmieniesuper sobie radzisz a brzuch zniknie nawet nie bedziesz wiedziala kiedy
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
bajka super wyglądasz
brzuszka już nie ma!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cotynato u mnie też do terminu daleko, a mam wrażenie że brzuch mi zaraz eksploduje! Wydaje mi się że skóra osiągnęła już maksimum swojej rozciągliwości, a brzuszek nadal rośnie.
|
|
#1102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dokładnie po trzech z Mają zaczęła się jazda na maxa ![]() Koleczki, niespanie w nocy, ciągły płacz, noszenie na rękach. Heh jak sobie o tym przypomnę to az sie boję co bedzie teraz ![]() Cytat:
Nawet się nie obejrzysz a waga zacznie lecieć na łeb na szyję. Aaaa i wielkie a kp.---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- już ta godzina.Lecę spać bo jutro trzeba wstać i wyszykować maleństwo do przedszkola. Powiem Wam że ze strachu mam biegunkę i boli mnie żołądek ![]() Trzymajcie proszzę kciuki za mojego Skarba. Jak ona się tam rozpłacze to ja chyba razem z nią... Pa
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-09-01 o 23:21 |
|||
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Marysia, łączę się w bólu i w strachu jak to będzie w tym przedszkolu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam że nie bede mogła usnac :-( wiec się mecze do tego mam podly humor wyzalilam się w smsie tż :-( bo on w trasie a ja zaczynam panikowac.. Cieszę się waszymi porodami i zaczynam panikowac i myśleć o swoim i ogólnie czy damy sobie radę z malutka czy jest wszystko ok na pewno czy damy radę finansowo czy zdarze do szpitala i czy tz będzie w domu akurat itd itd :-( wiec poryczalam się bo jakby inacze j hor mony biorą górę :'( nie wiem o ktorej usne ale nie zapowiada sie że szybko to nastąpi :-( wybaczcie musiałam się wygadac..
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- wrrrr nie moge usnac od 10
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz.
Hej dziewczyny! Nadrobilam powoli i na raty. Dobrze ze malo piszecie w weekend
![]() Ja leze sobie wlasnie na plazy. Jest super przyjemnie bo juz tak nie prazy wiec wreszcie mozna polezec woda niestety nie za ciepla a ja zmarzluch wiec zanuzylam sie az do pasa tak czy siak odpoczywamy, spacerujemy i jemy dobre jedzenie wiec jest fajnie ![]() Ladan super sie czyta Twoje posty. Nabieraj sil i trzymam kciuki za wyjscie do domku. Diorisha, kciuki za mala i caly przebieg sytuacji. Niezle jaja z tym korytarzem! Dirty super ze wreszcie wychodzicie! ![]() Passion ogromne kciuki zeby malutkiej szybko sie poprawilo! Matal ciesze sie ze impreza sie udala no i super niespodzianka od tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1107 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
ja w tych kwestiach też dopiero się uczę Cytat:
wypiłam, ale ochydztwo blee Cytat:
ja bym się skonsultowala z lekarzem Cytat:
nie sądziłam że z kp to takie cyrki są Ale będę pisać co i jak ![]() Cytat:
Choć do mnie trochę powic gniazdko bo mi się nie chcę Cytat:
dla Dorishy i gratki dla Dirty, że w końcu wychodzą Cytat:
mi się też cos psulo Cytat:
Cytat:
mi mój TŻ też na początku dojść do małej nie dawał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||||
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
cholera
Ladan pisała że wiedziała od razu że to TO a ja nie wiem ![]() ale chyba wody mi sie sączą i jakby skurcze mam już, boli trochę nic no pewnie przejade zaraz na IP zobaczyć czy to TO jezu wystraszyłam się że będzie bolało oloboga ![]() jak coś to rano napiszę do Asiek84 bo neta raczej nie złapie
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-09-02 o 02:30 |
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201
Cytat:
oby to bylo to i gladko poszlo. Daj znac
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
ale leje... Nawet sie ciesze bo syn ma wkrapiana w oczy atropine i nic nie widzi jak jest slonce...
Czemu ja nie spie?! U mnie cisza i niech juz tak bedzie. Chcialabym urodzic 19go bo moj tata ma ur. Artur urodzil sie w jego imininy nie spieszy mi sie bo jeszcze czekamy na banki by nam kredyt daly...Artur dzis do zerowki. Przedszkolnej. Cieszy sie bo "zobaczy sie z paulina, swoja żoną" a kinga znowu wstajac na siku popuscila i ma mokre łozko i spodnie... Coz... Bywa... I tak jestem z niej dumna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

ale chyba mysl o tym ze musze sie zorganizowac i na bierzaco cos robic pomaga mi w dzialaniu bo inaczej to po tym tygodniu bym sie wlasnie nieodgruzowala w domu
zreszta korzystam poki mam tego powera i mlodsza w ogole nie daje o sobie znac w ciagu dnia, obudzi sie, zje i dalej idzie spac. w nocy tylko raz ma trzaska i nie spi z 2 h
ale mam nadzieje ze to wina obecnosci ojca
a dupcia jak zostala to fajowo, chcialabym tak
Idę spróbować zasnąć.
w dzień się zdrzemnęłam jakoś 1,5 godzinki...ehh... chyba będę liczyc barany ...

]
co za chlop niedobry! 
już ta godzina.