|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Dobrej nocy dziewczyny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Nemosek-nie da sie. Od 13 lat tak jest. I w maju bylam tam na jedna noc, myslalam ze moze to cos zmieni. Ale niestety nic. Choc wiedzieli, ze jestem w ciazy. Zadnego zapytania, jak sie czuje, moze cos ci potrzeba. Ale co ja sie dziwie, przez tyle lat nie bylo zainteresowania to i teraz nie bedzie. Mojego synka widzieli raz albo dwa razy, na slub nie przyjechali, na chrzest tez nie. trele-hehe, pewnie mala sie tak ulozyla, ze jej nie czulas.Moj sie teraz tak uklada, ze nie czuje, ze jestem w ciazy. Dopiero jak zmienia pozycje. A co do boli- bol porodowy nie mozna do niczego porownac, wiec sie ne dziwie ze kobieta lezala na podlodze. Ale nie kazda tak to odczuwa. A ja nie moge spac. Moj dziec obudzil sie z placzem o 1 30 i odtad nie moge zasnac. A o 8 mam wizyte i gina.Moj maz mial byc ze mna a znow mu spotkanie wyskoczylo. Ehh i znow musze isc sama na usg. Pewnie ostatnie. |
|
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hej dziewczyny widzę, że nie tylko ja nie śpię. Od 4 miałam taką mega dyskotekę, że aż mnie to obudziło. Chyba pierwszy raz. I właściwie tak przez 2 godz. Teraz jem kanapkę bo od tego leżenia zgłodniałam.
Trele - dobrze, że wszystko ok, a spokój najważniejszy więc uważam że dobrze było się upewnić. Ja w piątek miałam wizytę u lekarz, zrobili KTG wszystko ok. Mały ma ok 980 g rośnie ładnie i trzyma się wyznaczonego terminu. Skontaktowałam się również z położną, którą mi polecono ale jest na urlopie, więc ma się odezwać. Rozmawiałam też z lekarzem o moim zaświadczeniu od okulisty, powiedział, że jak trzeba to będzie cc. Już się boję.
|
|
|
|
#3874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj go jakoś namówić na wizytę u specjality, myślę że jakby ktoś bestronyy zaczął pracę z nim Twój TŻ inaczej by to przechodził, przy okazji jakaś terapia u psychologa siedziałam trochę w uzależnieniach, z racji swojego wykształcenia :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poziom ich języka powala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hej:P coś ostatnio z moim pęcherzem jest nie tak, bo w nocy prawie znowu się posikałam i musiałam lecieć na szybcika do łazienki ![]() dziewczyna pododawałam trochę pozycji na mojej liście wyprawkowej, chce jeszcze któraś? I pousuwam ceny zeby była lepsza ![]() gardło mnie boli
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele cieszę się że jest ok
u mnie na termometrze 12 stopni masakra jakas a ja oczywiście nie mam w co sue ubrać....zaraz szykuje się na rozpoczecie roku.mam stresa jakbym co najmniej ja szła do szkoły wieczorem wizyta u gina ciekawe co tam u Patryczka słychać miłego dnia dziewczynki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie i tak jesteś meeeeeega mamuśką i to jeszcZE w ciąży! Cytat:
![]() ale mam jazdę od 3........ łeb mnie boli, że spać nie mogę, chce mi sie do wc( nr.2) ale nie mogę i przez to brzuch też mnie boli, do tego kręgosłup to mi sie chyba dzisiiaj połamie :/ ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
i już miałam :P co do wyprawki, pytałam bo widze duże zainteresowanie czy nie możn byłoby wstawić ją na 1 stronie? ;>
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to każda przychodnia/ lekarz widocznie sam sobie ustala od kiedy KTG jest :Po widzisz, zapomniałam Ci napisać, że jasne że tak, tylko ją weżmę wrzucę na google żeby było prościej, bo teraz mam ją w Excelu ![]() https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing spróbujcie to otworzyć, jak się uda to można wrzucić na pierwszą stronę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 07:30 |
|
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w 28 tyg. i to było moje pierwsze
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
yhym, czyli u Ciebie też wcześniej robią, nie to co u mnie
![]() w ogóle wczoraj wzięłam się za czytanie "Ciężarówki..." i wyczytałam że potrzeba jest 8 cieńszych kocyków(ciekawe po co komu 8 kocyków plus oczywiście ze 2 grubsze) i że tygodniowo schodzi 60 pampersów (ja mam zapas na 2 tygodnie i jak to powiedziałam TŻ to się za głowę złapał )
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o maaatko, no po co komu te kocyki? znaczy sie az tyle... a z pampersami moze być 60 tyg.. haha, to ja mam na 8 dni pampersów.,
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() kurde zimno już się zrobiło.... jeszcze chwila i trzeba się będzie klimatyzacją dogrzewać... Trele dobrze, że wszystko ok. Ty masz spokojną przynajmniej spokojną głowę, że pojechałaś i sprawdziłaś. |
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Potwierdzam - u nas też zimno jak nie wiem :/ zaraz się przerzucę na jesienną kurtkę ;p Nie chce mi się dzisiaj nic chociaż wstałam z TŻ jak się szykował do pracy i miałam mnóstwo energii. Jak wyszedł z domu to wszystko odpuściło ;p Do tego jakoś mnie przy żebrach boli jakbym przydusiła podczas spania :/:/ też tak macie czasami? Za dwa dni wizyta i zobaczymy Kubusia znowu Trele - dobrze, że pojechałaś Jakby się coś złego działo i byś nie pojechała to by była masakra, a tak uspokoiłaś się i sprawdziłaś czy wszystko ok, a to najważniejsze! ![]() babku - co to za sprzedawca?! W życiu tak bezczelnego człowieka nie widziałam. Jeszcze jakby to był jeden przypadek, a tak... W głowie mi się nie mieści!
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze,ze wszystko w porzadku ![]() A ja na 10 do poradni diabetologicznej,na jakas taka kontrolna wizyte,te cukry pilnuje i nawet mi to wychodzi,wiec licze,ze dalej bez insuliny sie obedzie,ale tak prewencyjnie jakas jedna para kciukoe chociaz sie przyda pozatym panie w tej poradni za specjalnie mile nie sa :/ wizyty tam tez nie bardzo, ale naszczescie duzo tych wizyt juz nie bedzie,moze ze 2 jeszcze max
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-02 o 08:05 |
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli mam chyba106 szt-1 i mysle ze to starczy, a potem na dwojki skoczymy aLE sie fatalnie czuje..........:/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kregoslupa-sprobuj pilates, joge- moj sie teraz inaczej ulozyl i bol kregoslupa minal. Cytat:
8 kocykow?Po co? Co do pampersow to niestety prawda. Z 50 to na pewno. Drugi synek w bruchu taki delikatny jest, tylko sie przemieszcza.A pamietam ze w tym czasie lezalam w szpitalu z pierwszym,to az mnie wszystko bolalo od kopniakow.Moj maly sie nie wyspal i poszedl w zlym humorze do przedszkola. Nie chcial wstac (nie mogl wczoraj zasnac do 21 30) nie chcial sie ubrac ani umyc zebow.O malo go w pizamie nie zanioslam |
||
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas 8 stopni, ale to teren gorzysty-nawet w lato w nocy temperatura spada. Uciekam na ctg i na badanie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-02 o 08:09 |
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może mu w przedszkolu przejdzie zły humor ![]() dziewczyny, jakie tabletki na gardło możemy zażywać? bo nie wiem czy mnie TŻ nie zaraził
|||
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
". Ona – złości się, że mąż nie widzi jej ciężkiej pracy. On – boi się, że nie sprosta trudnemu zadaniu, jakim jest zapewnienie zabezpieczenia materialnego swojej rodzinie."
u nas na bank pojawi sie ten problem, bo podobny przechodziliSmy ... De- kurcze nawet chciałabym,ale ja ledwo chodze, od wczoraj to już w ogóle.. całe krocze mnie boli ;/ a może mu sie poprawi jak wróci w końcu spotka dziciaki i sie wybawi
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam że jak przeczytałam ten artykuł to zaczęłam się bać macierzyństwa chyba
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wczoraj byłam w miare spokojna, tak wieczorem zaczelam czuc niepokój dot. porodu, jakies takie obawy ze nie dam rady... a teraz se ,ysle poród porodem, minie, ale życie dalej toczyc sie bedzie, a nie chce sie kłócić i zadnego kryzysu przechodzić.. straszne ze cos takiego moze nadejsc...
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem mam już sama siebie dosyć w ogóle od dzisiaj w Lidlu są fajne kalosze ocieplane po 49,99, nie ocieplane po 39,99, płaszcze przeciwdeszczowe fajne za 55 zł i parasole duże po 24,99.. chciałabym się załapać na kalosze bo kupiłam w zeszłym roku w Daichamnnie za 80 zł i mi pękły
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 08:32 |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
a widziaam w reklamie
z jednej strony- co bedzie to bedzie- z drugiej.. możemy nad tym "jakoś" zapanować.. niby też przeczytałam jak wyglada poró i kilka róznych opisow-gorszych i lepszych, ale każdy poród jest inny.. poza tym na wątku mam wrześ-paź jest dziewczyna z moich okolic która rodziła w szpitalu który też brałabym pod uwagę jak cos i czekam na jej opis porodu bo niedawno urodziła i ona napisała ze jej opis bedzie na biało, żeby nie przestraszył nikogo.. wiec chyba to mnie przeraziło .. a co bedzie potem? mój tż sie chyba sprawdzi w roli ojca.. juz teraz widze jak 'współpracuje" z dziecmi, że bardzo sie wzajemnie lubią, wiem ze bedzie chciał kąpać i spędzać duzo czasu z małym, wiec mam nadzieje ze w tym czasie bede odpoczywać i to zmęczenie jakoś sie zmniejszy.. i kilka innych problemów odpłynie.. a jak mi nie bedzie pomagał to wiadomo ze nie dam rady i fizycznie i psychicznie..
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła![]() teraz ustaliliśmy z TŻ że On w tygodniu nie wstaje do małej tylko ja, bo nie chcę żeby jeźdźił do pracy zmęczony a w weekendy On bęzię się zajmował, no ja cycka będę dawać tylko.. co z tego wyjdzie.. zobaczymy
|
|
|
|
#3897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Szybko ci to KTg zrobili |
|||
|
|
|
#3898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry Ja dzisiaj średnio wyspana..., mój Tż ma od tego miesiąca dyżury nocne i musi być pod tel więc po 5 rano obudziły mnie 2 telefony,później wstałam na siusiu, zasnęłam... po 7 dzwonek do drzwi,kumpel przyjechal po mojego brata do pracy ,a ten sobie śpi w najlepsze...Położyłam się to Kamilo sobie urzadził mega imprezkę w brzuszku.. taką,że nie dało się zasnąć.. no więc musiałam wstać.. U Nas zaledwie 15 stopni na termometrze... brrrrrrrrrr Dziś popołudniu umówiłam się z kumpelą,a później czekam na moje seriale "Pierwszą Milość" i "M jak miłość"
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
De To pewnie chwilowy kryzys przedszkolniany i już jutro pójdzie z uśmiechnieta minką.
Ryba,Lineczka Nie nastawaiajcie się od razu że będzie źle w związku.A jak nawet to wszelkie kryzysy przezwyciężycie innej opcji nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
ale to chyba przypomnienie odcinków sprzed wakacji czy już nowe? dla reszty wizytujących
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wizyty!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
mocz I cisnienie ok.
) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka .. 

dobrze,ze wszystko w porzadku
są