|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E No wlasnie chyba można fotelik bez bazy i wtedy przypina się na pasy za każdym razem ![]() Bo w testach osobno są wyniki z bazą i bez. Co ciekawe w wersji bez bazy są bezpieczniejsze (przynajmniej jesli samochód nie ma isofixu), wiec baza ma chyba tylko zapewnić wygodę?
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
a nie pamiętam już bo jak tylko zaczęliśmy się szarpać z tymi mocowaniami to dałam sobie spokój i nie spisałam modelu. Oglądałam w smyku gdzie chyba z 50 wózków było ![]()
![]() |
#2823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chcielibyśmy dla naszego pierwszego Maluszka nowy wózek. A po drugie ja nie mam "szczęścia" do używanych rzeczy, albo nie potrafię znaleźć odpowiednich, albo okazują się kompletnymi bublami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę dziewczyną że potrafią czasami takie perełki używane kupić ![]()
![]() |
#2826 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Na pocieszenie wczoraj zastało nam obiecane łóżeczko (trochę używane, ale trudno) i dostałam kolejne 2 pary spodni ciążowych (na trochę później) ![]() A dziś znów dzień porządków, tym razem u mnie z ciuchami i może koleżanka wpadnie... Żeby jeszcze pogoda była trochę lepsza
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
jak już coś teoretycznie lekkie to drogie jak cholera
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
#2829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jeszcze 4-5 tyg i L4... nie mogę się doczekać!!
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no widzisz a a na jakiś filmach instruktażowych że się jeszcze zapina pasy no ale może coś mi się pomieszało ![]()
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Widziałam znów temat wózków. Dla mam które nie chcą wydac majątku mogę polecić wózeczek który miałam dla pierwszego synka http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...489435882.html Wózeczek był super. Kupiłam używany za 500 zł i sprawował się świetnie mimo że bardzo był eksploatowany w róznych warunkach. Potem posłużył jeszcze jednemu dziecku. Miałam czarno żółty i był śliczny ![]() Teraz też szukam używanego właśnie tego wózeczka. Moze komuś przyda sie ta opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
ale fajnie ![]()
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2835 |
Raczkowanie
|
Witam Mamy
![]() ja juz po godzinie jogi i cwiczeniach na tylek , bleeeeee, jakis malo jedrny sie robi ![]() Tak czytam maszw wypowiedzi o wozkach i sama nie wiem, czy dobrze robie, ale my zdecydowalismy sie od poczatku nosic male w chuscie. W sumie jak sie nie sprawdzi to zawsze mozna wozek kupic. Mam nadzieje, ze jednak to nie bedzie konieczne, bo model , ktory mi sie podoba kosztuje 1000 euro, wiec troche sporo, jak na to, ze my musimy kupic wszytko od samego poczatku, a ze jakos pierwsza z moich kolezanek jestem w ciazy, to nic w spadku mi sie nie trafi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
A co do taszczenia wózka po schodach, nigdy nie nosiłam bo ja mam bardzo mało siły w rękach. Zawsze zjeżdżałam na tylnych kołach i wciagałam tak samo. Przy pompowanych kołach nie wymagało to dużej siły i można to zrobić na prawde "miekko" żeby maluszek nie odczuł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Raczkowanie
|
Witam
![]()
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie nie mam ![]() ![]()
![]() |
#2843 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny , jak zwykle witam się przy śniadanku.
Dzisiaj ostatni dzień na zwolnieniu. ![]() ![]() Od jutra do pracy chyba z gazikiem w dupie, taki mi plan dowalili. Dzisiaj mam jeszcze wizytę u ortopedy , co z moim kolanem. Zobaczymy co on powie . Witam nowe mamusie ![]() Jeśli ktoś ma jakąś wizytę lub badania to oczywiście ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Rozeznanie
|
Juz po usg mala ssala paluszki wszystko ma raczki nozki nosek usta itp wazy 163g i jest 17t2dni ale nie wypuszcza mnniedzis bo muza zbadac a ze w nocy mialam bole to mowi ze nie chca badaniem jej prowokowac i jutro zrobia badanie kontrolne i moze wtedy do domu nie jest zle jestem z 2 fajnymi dziewcynami rok starszymi 1 jest w 34tyf a 2 w 20 - tylko ,ze mamy za 19. Dni lot do uk a nie mam nic naszykowanego wiec chce juz wrocic
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | ||
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Ale nocka do d... za mną. Po pierwsze to dopadło mnie choróbsko,temperatury nie mam,ale się przeziębiłam (u mnie pogorszenie pogody,jest zimno,strasznie wieje,pada),przeszkadza mi katar i gardło boli. Do tego chyba coś łapie Eryka,bo jakiś nie wyraźny,pół nocy nie spał,no i ja razem z nim. I ma rozwolnienie. Do tego dzisiaj na kilka godzin przychodzi córka koleżanki,żebym się nią zajęła,a młoda grzeczna nie jest. Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co isofix to tylko kwestia wygody. Też mam samochód z isofixem,no a foteliki bez. Przy pierwszym zapinanie to może 15 sekund. Przy drugim ciut więcej,ale też problemu nie ma,zresztą wypinamy go bardzo rzadko,raczej na stałe jest w aucie,więc fotelik z isofixem jest mi zbędny tak naprawdę. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ale z pozytywnych stron: zobacz jak to pozytywnie przyczyni się by mieć szczupłą sylwetkę ![]()
![]() |
#2846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech Cię lepiej zbadają dokładnie żeby takie bóle już się nie powtórzyły ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- kurde muszę się do sklepu wybrać i nie chce mi się bo wieje strasznie na dworze a samochód mam na parkingu jakieś 200m od domu.... chyba w kożuch muszę się odziać ![]()
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
dostałam, ale mam problemy z przyswajaniem i chyba lepszą opcją będzie dostarczenie go jak najwięcej w jedzeniu.
lejdi_aga13 ja bym jeszcze spokojnie poodpoczywała w szpitalu, bo i tak jak Cię będzie brzuch bolał to za dużo nie naszykujesz. kefii dbaj o siebie i kciuki za zdrowie mamy ![]() gosia261282 zdrowiej i zdrówka dla Młodego. W temacie wózków jestem zielona i póki co nie powiększam zasobów swojej wiedzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też o tym myślałam tylko zastanawia mnie jedno- foteliki sa do 13 kg i właściwie za chwilę będą do wymiany bo dzieciak urośnie. Nie wiem czy na 7-8 m-cy kupować osobny fotelik czy nie.... Jeśli chodzi o koła to albo lekki albo koła pompowane- ja już się o tym przekonałam ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- gosia- zdrówka dla Ciebie i dzieciaków
![]() |
#2849 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=magnusia;42584035]też o tym myślałam tylko zastanawia mnie jedno- foteliki sa do 13 kg i właściwie za chwilę będą do wymiany bo dzieciak urośnie. Nie wiem czy na 7-8 m-cy kupować osobny fotelik czy nie....
Jeśli chodzi o koła to albo lekki albo koła pompowane- ja już się o tym przekonałam ![]() No wlasnie tu caly problem, tez bym sie sklaniala do kolek pompowanych ale te wozki sa ciezsze a ja mieszkam na 4p.i podejrzewam , ze min.2x dziennie trzeba bedzie go wnosic i znosic. Chyba, ze do domu tylko gondola a reszta do piwnicy ![]() Ale jest 1 b.duzy plus, moja kolezanka tez mieszkala na 4p.i w ciazy przytyla prawie 25 kg., po 2 mesiacach biegania z wozeczkiem byla szczuplejsza niz przed ciaza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, że każda z nas może powiedzieć, że coś ją boli...a to brzuch, a to plecy-no takie już uroki ciąży ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Ja pierwszy fotelik planuję używany- prawdopodobnie recaro. Nie wiem czy z bazą czy bez-zobaczę na jaką ofertę trafię.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.