|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Ja się tylko boję czarnego scenariusza: długiego przeterminowania, brak rozwarcia, długi i wywoływany poród...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ryba a jak robisz buraczkową to może i ja sobie zrobię...
Dzidzia a teraz też nie byłoby szansy? Może idź i zapytaj, może jakieś jedno wolne miejsce znajdą? |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
TZ po mnie w nocy przyjechal ![]() mieli z kolega przywiezc auto na lawecie do Krk ale sie cos spsulo i jednak stwierdzil ze juz nie bedzie do Rabki wracal tylko jedzie po zone i zostaje na noc w Krk teraz pojechali z tym autem do mechanika a mnie obudzial listonosz z paczkami do szwagierki. Najpierw 3 razy dzwonil domofon, ale sie nie zwleklam. Jak juz wstalam, przestal dzwonic. No to poszlam do lazienki i tak chodze rozczochrana w pizamie po mieszkaniu a ten natretny listonosz pod drzwiami i daje w dzwonek, a glosny ten dzwonek tutaj i w takim stanie musialam mu otworzyc haha.Lineczka czytalam ten artykul juz wczesniej, troche mnie przeraza sytuacja. Tak jak u Ciebie, moj maz juz teraz duzo pracuje zeby zapewnic malej wszystko co najlepsze, a co dopiero bedzie po porodzie jak sie tatus w swojej ksiezniczce zakocha na zaboj :x Dzidzia wspolczuje sytuacji z przedszkolem, przykre to jest. Moze jest jakas mozliwosc dopisac sie w ciagu roku? Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-09-02 o 10:21 |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zadzwoniłam do mamy i okazało się że kilka minut temu do ich drzwi zapukał kurier z moją wanienką
. Mój brat oczywiście pierwsze co zapytał czy może oglądnąć resztę rzeczy które się tam znajdują, ja rozmawiałam z mamą a w tle słyszałam "o jaaa ale bajer" "mamoo a co to jest?" |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Będziemy próbować
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia, ja trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Raczkowanie
|
heh, znowu mnie wieki nie było
![]() jakoś nie siedzę dużo na necie. Córka jest pochłaniająca i dom też ogarnąć trzeba... pisałyście o kremach na brodawki. Ja przy pierwszym porodzie miałam próbkę Maltanu z gazety i użyłam 2 razy a teraz wzięłam Palmersa - też jest jadalny dla dziecka, najwyżej zużyje do smarowania ust zimą czy coś ![]() a podkładów belli zużyłam 1,5 paczki, potem wolałam podpaski bella maxi (takie normalne, grubsze), bo ten wielki podkład nie był już potrzebny, a z podpaską było mi wygodniej teraz kupiłam podkłady Tena i Seni, sa anatomiczne i tez polecane w połogu. Właśnie zamówiłam wit KiD dla Fasoli, podkładki na wc dla mnie i właściwie wszystko mam kupione ![]() zastanawiam się tylko czy też zawczasu kupować Bobotic ![]() płyny do prania też mam kupione, ale będę prać początkiem października
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat nigdy nie miał do czynienia z kobietą ciężarną więc nie wie jak to jest i jest po prostu wszystkiego ciekawy . Jak mamcia ze mną w ciąży była to miał 4 latka więc nie ciekawiło go to tak jak teraz kiedy ma 24 lata ![]() Dzidzia ja również trzymam
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja muszę leżeć, mąż w pracy do 16, moja mama dziś zaczyna rok szkolny, a ja zostaję z Olą w domu na cały dzień i jak tu leżeć? Poza tym Olcia ciągle wspomina o przedszkolu- już była pewna, że będzie chodziła... Ale my właśnie mamy się zgłosić w następnym roku jak pity złożymy z nowym adresem i może będą wolne miejsca. Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie. Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala. Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu. Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
najczęsciej robie na rosole, jednak można zrobić na bulionie z kostki
i ja robie taką uproszczoną wersję bo mi sie nie chce stać i pierdzielić. jak sie wywar już gotuje- oczywiście doprawiony ( albo rosół) to wrzucam pokrojoną w kostkę albo starta na tarce marchew i pietruszka ( natkę + korzeń) o ile już jej nie ma w rosole.. i gotujesz do miękkości. a wczesniej przygotowane buraki ( ugotowane w wodzie do miękkości ) kroisz w kostkę albo na grubych oczkach zetrzeć na tarce jak maarchew. i wrzucam do wywaru jak wczesniejsze warzywa beda miękkie i sie gotuje ok 30 miut, ale nie na wysokim ogniu. I tak po ok 30 minutach zupa gotowa. Ja zaklepuje zawsze prawie.. albo jogurt albo śmietana. Aaa no i teoretycznie to ziemniaki powinno sie wrzucić do srodka w czasie kiedy marchew wrzucamy ( tylko ziemniaki w kostke pokroic ) ale ja ziemniaki gotuje osobno normalnie w garku i potem daje na talerz ziemniaki i obok buraczkową. Tak mąż lubi najbardziej i jest bardziej syta, przez co nie musze robić dwóch dań wiem że ludzie dodają jeszcze por cebule i inne warzywa do środka jednak ja nie lubie poru a maż cebuli w zupie. i na koniec zdejmij fartucha
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przyrządziłam tylko sałatkę ![]() Fajne to było, bo była też moja przyjaciółka, która jest 6 tygodni wyzej w ciąży niż ja I miałyśmy babskie rozkminy ciążowe, a inne z nas miały polew Np. taka rozmowa:Ja: Ja beczałam, jak nie zrobiłam mężowi obiadu. I jak on przyszedł to ja już po nim widziałam, że mu przykro [na co mój mąż stwierdził, że się ucieszył, bo go kumple w pracy na pizzę namówili i nie miał ani grama miejsca w żołądku i głupio mu było jak jechał do domu, że obiadu nie zmieści] Kasia: Ja płakałam, jak rano się obudziłam z bólem głowy i pomyślałam, że chyba nie będę w stanie mężowi zrobić obiadu... Mieli z nas straszny polew. Ale super było. Ogólnie nie byłam nastawiona na jakieś super prezenty, chodziło raczej o spotkanie z dziewczynami.. Potem jak się zakopię w pieluchy to prędko czasu nie będzie
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś czuje ze bedzie częstym gościem jak Jaśko już wyjdzie Weronisiek- a Ty nie miałas leżeć?? co sie po tesco czy pepco bujasz? LEŻEĆ!!
|
|
#3944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzidzia- a moze jakis klub malucha?Moja kolezanka nie poslala dziecka do przedszkola a codziennie jest na jakis zajeciach. Bylam na ctg i ...pokazywalo tylko ruchy dziecka bo jest zepsute.No niezle.Ale jestem zamknieta na amen. Maly lezy poprzecznie, co przy drugim dziecku podobno normalne.Glowka jest na dole, ale po boku.I te bole pod zebrami to jego dupka uciskajaca mi wszystko ci sie tam znajduje. Nie duzo przytyl, bo tylko do 1800g.Wiec te ostatnie skurcze i bole to pewnie po jego skoku wzrostowym (wszystko na nowo musialo sie rozciagnac i dostosowac do naglego wzrostu wagi). Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-02 o 10:41 |
||
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
mam głupie pytanie.. jak idę do wc średnio o 3:30, 4:30, 5:30 i 6:30 a o 8 jade na badania i mam zostawić mocz to który? znaczy sie z której godziny
aaaaaaaaaaaa i chce sie chwalić i będę się chwaliła i czekam na meża zeby sie pochwalić, mamie sie już pochwaliłam - PIERWSZY RAZ od jakiś 5 miesięcy nie mam spuchniętyhch nóg!!! ( nie licząc szpitala- tam też raz nie miałam spuchniętych. ) ciekawe jak długo ... :mysli:
|
#3946 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i cały czas twierdzę, że bardzo dobrze zrobiłaś jadąc tam.A ten guziczek dostałaś na stałe? Przydałby mi się taki kliker do liczenia ruchów ![]() A według mnie jesteś Cytat:
Za listę wyprawkową jeszcze raz dzięki, bo oczywiście tej co na mailu mam, nie udało mi się otworzyć, a jak byłam u mamy to zapomniałam ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam czy nie mógłby do tego posłużyć taki żel intymny Durexa? Mam taki bezzapachowy, może by się nadał co?Cytat:
), to by jeszcze wzięli wasze zgłoszenie pod uwagę?Cytat:
Przyjeżdża we wrześniu przyjaciółka z Irlandii, a ona ma takie pomysły, więc po cichu liczę na nią ![]() Witam, dzisiaj już trochę dłużej mi się pospało ![]() Moje dziecko dwa dni temu miało pierwszą czkawkę, a do dziś zaliczyło ich już chyba z pięć Wczoraj moi rodzice dotykali brzucha, bo nie wierzyli, że mogę czuć jego czkawkę. Ale śmiesznie się podniecali.Z innych nowości, to postanowiłam powalczyć z mężem, idąc śladami Dzidzi, o imię naszego synka. Ja chce jednak Tymon, ale będzie ciężko... |
||||||||
|
|
|
#3947 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pochwal się prezentami Cytat:
Cytat:
![]() boli mie gardło, co chwilę mam nos zapchany, na dodatek czuję jakbym miała gorączkę, a mam temperaturę 36,6
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||||
|
|
|
#3948 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiem wiem. Leżałam całe 3 dni, ale wczoraj teściowie zabrali Olę na poprawiny a ja poprosiłam męża żeby mnie zabrał chociaż do sklepu na chwilkę (Tesco i Pepco mamy obok domu) bo jak teraz mi przyjdzie cały tydzień leżeć to zwariuję, nawet ludzi nie będę widzieć |
|
|
|
|
#3949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie my sobie tak cały czas dokuczamy z tym jedzeniem, nie wiem czemu tak wczoraj zareagowałam, normalnie gotowa byłabym się wyprowadzić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 --------- Cytat:
Więc by rozpoczął może po wyjściu ze szpitala - a jak wy to planujecie?
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane ja dzis po glukozie
myslalam ze bede chatfac!!! bleeee,ale dalam rade i sie ciesze ze juz mam to badanie z glowy..mam nadzieje ze wynik bedzie w miare bo wczoraj troche slodyczy pojadlam ale tak do 16 ....napewno nie powtorze tego badania juz strasznie mnie zniechecilo;/
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadę do apteki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 10:58 |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Cytat:
dzidzia, wydaje mi się, że po jakimś czasie znajdzie się miejsce. Po jakimś miesiącu od rozpoczęcia zajęć w przedszkolu zwalniają się miejsca, bo ludzie rezygnują. Także nic straconego, tylko musisz się na bieżąco orientować w przedszkolach albo zapisać się tam na jakąś listę rezerwową czy coś takiego, żeby do Ciebie zadzwonili jak się coś zwolni. Widziałam, że pisałyście o kryzysach i włączaniu się mężów w opiekę. Też jestem ciekawa jak to u nas będzie, niby mąż lubi dzieci i jest chętny, ale na ile to się przełoży na rzeczywistość? To się okaże. Ja mam to szczęście, że bardzo blisko mnie mieszka moja taka bardzo dobra koleżanka, ona ma termin na 1,5 miesiąca po mnie, więc już mówiłyśmy, że jak będzie jakaś pilna potrzeba to będziemy zostawiać u siebie wzajemnie dzieci (oczywiście to nie na cały dzień, ale w jakichś ekstremalnych sytuacjach). Wiemy, że obie będziemy mogły na sobie polegać, bo tutaj we Wrocławiu nie mamy nikogo z rodziny do pomocy, a mężowie w pracy. Ja dzisiaj pół nocy nie spałam przez co rozkminiałam i wymyśliłam sobie, że może jeszcze raz przemyślę kwestię używania tych pieluszek wielorazowych... Policzyłam, że jakbym dobrze się zorganizowała i poprosiła znajomych o to, żeby na pierwszą wizytę nie kupowali nic innego tylko każdy by przyniósł po jednej takiej pieluszce to byśmy w sumie mieli komplet wystarczający do używania. Ale muszę jeszcze raz zgłębić temat. Któraś z dziewczyn tutaj używa, nie pamiętam która. Bo mam pytanie, jak to działa jak dziecko jeszcze robi kupkę taką płynną? Bo jak normalną to rozumiem, że do kibelka się strzepuje, a co robić z taką płynną przed tym jak zbierze się rzeczy do prania?
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Taszanta Ł. bierzr urlop. Jeszcze nie wiem ile. Może 2 tygodnie. Specjalnie zostawilismy. A za jakiś czas jak sie juz zorganizujemy może w przyszlym roku ojcowski.
Ale on ma takiego pracodawce ze jak lezalam w szpitalu to mu powiedzieli ze ma sie niczym nie przejmować i być ze mna i cos sie wymyśli. De ale u nas kluby malucha to prywatne przedsiewziecia. Wcale nie tanie. A ja nie mam z czego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A braku opuchlizny gratuluję
|
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936]Ech,
Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie. Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala. Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu. [/QUOTE]Bardzo mądrze, też mam nadzieję, że mi zaplanują bo po co się dodakowo niepotrzebnie stresować ![]() Cytat:
![]() A ja niestety powolusieńku zaczynam puchnąć, nawet z palców wszystko pozdejmowałam żeby nie mieć przykrych niespodzianek Cytat:
Cytat:
No my chyba tak samo zrobimy
|
|
#3956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda mi że teraz ten kontakt się nam troszkę "ukrócił", ale liczę na to że jak Jaśko się urodzi to brat dość często będzie do nas zaglądał ![]() Cytat:
Cytat:
Co do czkawki, mój Jaśko teraz ma codziennie i jak tylko czuję że czkawka go męczy to się boję że może coś jest nie tak ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Wklejam pierwszą lepszą wyszukaną folię http://allegro.pl/folia-przeciwdeszc...469264842.html |
|||||
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Weroniskiek, ale łowy
Mój Tż bierze po porodzie tydzień wolnego,ojcowski zostawiamy na przyszły rok
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

. Mój brat oczywiście pierwsze co zapytał czy może oglądnąć resztę rzeczy które się tam znajdują, ja rozmawiałam z mamą a w tle słyszałam "o jaaa ale bajer" "mamoo a co to jest?" 

. Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

mocz I cisnienie ok.
Gdybym coś od nich zamawiała zgłosiłabym to gdzieś no dajcie spokój brak poszanowania jakiegokolwiek dla klienta. W dzisiejszych czasach naprawde trzeba o klienta dbać, ja nie wiem czy oni za dużo może ich mają i chcą się ich pozbyć?