|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
say-hello ta co prawie ją kupiłam wygląda też identycznie jak ta http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,16371.html
A jeśli chodzi ze zdjęć to zakochałam się w tej http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,16365.html Słyszała któraś z Was o tych sukniach z MsModa? a może któraś ma z tej firmy suknie?
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Waniliova b. ładna ta suknia, chociaż trochę nie w moim stylu
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-09-02 o 11:11 |
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
a Tobie jakie się podobają?
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie gadacie o obraczkach i dam Wam rade.
Te obraczki laczone czy z bilaego zlota sa naprawde ladne, ale zastanowcie sie dobrze, czy beda sie Wam tak samo podobac za 20 lat? Juz nie wspominajac o ryzyku, ze cos sie zetrze, peknie czy innego z nimi wydarzy... Bizuteria laczona zawsze niesie za soba ryzyka szybszego "zuzycia" czy zniszczenia... Obraczka jest na cale zycie, klasyka nigdy nie wyjdzie z mody, a dodatkowo zawsze bedzie to ladnie "jednoznacznie" ze tak powiem wygladac... Nie wiem jak Wasze typy, ale niektore obraczki nie wygladaja na obraczki a zakaldajac ja nie chce sie martwic czy cos sie z nia stanie czy nie... dlatego ja stawiam na zolte zloto. jest piekne, bezpieczne i klasyczne. a potem wnukom mozecie dac, zeby przetopily na swoje obraczki ![]() u mnie w rodzinie jest taka tradycja, no ale ja sie niestety nie zalapalam
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
mierzyłam taką suknię (albo to właśnie ta, albo bardzo bardzo podobna) i na razie jest moim numerem jeden
to pierwsza suknia, którą przymierzyłam
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz nie wiem co mi się będzie podobało za 20 lat ale decyzja zapadnie, równie dobrze imię dziecka za 20 lat może być oklepane... A to że obrączki nie wyglądają jak obrączki? A kto powiedział że muszą? Dla nas liczy się fakt że będziemy małżeństwem a nie to czy obrączka będzie dla wszystkich widoczna.
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
ja naprzyklad od zlota mam czarna reke nie moge go nosic niestety pierscionek zareczynowy mam z bialego zlota sle z przewaga srebra a wiec ja nie mam wyboru musibyc biale
i nie mam z tym problemu xolte zloto mi sie nie podoba ani troche tz tez tak twierdzi
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-02 o 11:24 |
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi maja obraczki laczone, dobrych 5 lat po slubie i powiem wam, ze one wcale ladnie juz nie wygladaja. Rod sie starl wiec nie ma takiego kontrastu co wczesniej z zoltym zlotem, ogolnie wygladaja na takie zjechane i stare. W porownaniu z obraczkami moich rodzicow, ktore nadal blyszcza! Ja chcialam obraczke z bialego zlota z jakimis diamentami, potem, ja z bialego on z zoltego, potem w ogole chcialam waska obraczke z diamentami dookola, a na koniec Tz mi powiedzial (ktory chce klasyczna obraczke z zoltego zlota), ze obraczka to symbol przeciez, bizuteria rowniez, ale on uwaza, ze klasyczne sa najbardziej uniwersalne i przeciez jeszcze dostane kiedys od niego jakies pierscionki ze swiecidelkami, zebym sie nie przejmowala ![]() . Tak wiec bedziemy miec klasyczne obraczki z zoltego zlota rozniace sie tylko szerokoscia. Dla mnie 3, dla niego 4mm.
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Dodam, że moja biżuteria musi być mocna i wytrzymała, bo przy moim roztrzepaniu często coś jej się dzieje.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
trzbpa patrzeć czy się nam podoba i czy całe życie będziemy mogli na nie patrzeć. znam parę która brała ślub z 3-4 lata temu i wybrali wtedy "modne" obrączki a teraz są ohydne
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie, mam inny platynowy i ma inny kolor. Jak szukałam kogoś kto to zmniejszy to też trzech jubilerów mi to białe złoto potwierdziło [aż trzech, bo dóch odmówiło ze względu na perłę].
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
[QUOTE=exist_;42581790]Ja idę na wesele w ostatnią sobotę października i nie mam pomysłu co założyć. Moja koleżanka brała ślub rok temu w ostatni weekend października i sypał snieg. Najwyżej założę jakieś ciepłe buty do kościoła a przebiorę je w drodze na sale. Chociaż i tak kompletnie nie mam pomysłu na całość stroju. Jakoś wydaje mi się że odpadają zwiewne tkaniny i jasne kolory. Trzeba się wybrać na zakupy. Macie jakieś pomysły?
W sklepie AGGI jest nowa kolekcja, krótkie i długie sukienki, kolorowe ale o stonowanych kolorach (pudrowy róż, blady niebieski, beż itd) Cena ok 150 zł. Cudowne, napewno coś tam kupię. Wybrałam obrączki http://wkruk.pl/product-pol-2319636-...KI-LINDOS.html TŻ chce grubszą/szerszą (czy jak to się mówi) , a że można zamówić to tak właśnie zrobimy, moja będzie bardzo delikatna i zmysłowa a że diamenciki są baaardzo drobniutkie nie rzucają się w oczy na palcu tylko błyszczą się elegancko.
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć w 100% klasyczną z żółtego złota z grawerem
u mnie Tomasz 16.08.2014, a u niego Karolina 16.08.2014
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
[QUOTE=Izabela92;42585308]
Cytat:
tylko to piaskowanie sie sciera
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie obrączka ma swoje znaczenie, dlatego wybieramy klasyczne, bez dodatku żadnych kamyków czy bez łączenia złota, jak chce mieć coś z kamykiem to zakładam pierścionek, a obrączka musi być obrączką i już
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
izabella sliczne obraczki ♡♡♡♡
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy mieć klasyczne
nie podobają mi się te "modne" dodatki do obrączek, które teraz wymyślają
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niebieskie sukienki odpadają bo mam już 2 Myślałam nad czerwoną ale zawsze mi mówili, że czerwona suknienka na ślub to nie wypada, bo to taki dziki kolor...Bardzo ładne obrączki, chociaż my stawiamy na klasykę
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-09-02 o 11:58 |
|
|
|
|
#4163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ie sądzę bym wzięła klasyczne obrączki po to by się męczyć całe życie aby nosić je na siłę zamiast z radością.Cytat:
a wszystkie te osoby dbają podobnie o obrączki - wydaje mi się że teraz po prostu jest mniej trwałe to wszystko i dlatego tak to wygląda. I nie jest to powiedziane że klasyczne obrączki są w jakiś magiczny sposób trwalsze niż inne np matowione. Wiadomo że się zużywa wszystko i taki mat czy białe złoto się zetrze a ze złotym nie trzeba wiele robić ale zawsze można dbać o to i będzie dobrze...Cytat:
|
|||
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, siostra mówi, ze teraz takich by nie wybrała ![]() poza tym wyrażam swoje zdanie i swój pogląd, każdy ma swój rozum i swój gust, więc skoro nie podobają Ci się klasyczne to nie krytykuj ich jako najgorszego zła
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2013-09-02 o 12:08 |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to widać felerny model wybrali - a kupowali w sieciówce czy u jubilera zwykłego? my stawiamy na jubilera karolinuuusia ja na prawdę nie krytykuję! przecież napisałam że lubię klasykę jestem jej zwolenniczką i podobają mi się klasyczne ale.. na wystawie albo u kogoś na palcu u mnie wyglądają źle - trochę jakbym uparła się np na sukienkę rybkę bo są takie piękne i cudowne i kij z tym że na mnie wygląda źle no ale to wymarzona..
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-09-02 o 12:13 |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takich rzeczy jak biżuterię nie wybiera się z katalogu, albo zamawia przez neta, bo trzeba zobaczyć goły okiem i przymierzyć jak wyglądają, bo w rzeczywistości całkiem inaczej wyglądają ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- dobra ja siedzę już cicho, co bym nie powiedziała na tym forum od razu krytyka
|
|
#4167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknie MS Moda są w na pewno w salonach Demi. W sobotę umówiłam się do Demi na przymiarkę Sincerity: model 3621 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3676 i 3712 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3712 i może 2656 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3656 niestety nie mają 3621 ;( http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3621 Już nie mogę się doczekac, chciałabmy już zamówić swoją suknię ![]() Cytat:
![]() Co do obrączek:ja bym chciała klasyczne z żółtego złota, ale konkretnego wzoru jeszcze nie mamy. Podobają mi się te z odciskiem od wewnątrz, ale nie wiem czy nie stanie na grawerze od środka z imieniem o datą. Wczoraj dostaliśmy od babci TŻ obrączki jej i dziadka, dostaniemy też obrączkę od mamy TŻ (jest po rozwodzie więc mówi że jej niepotrzebna ), ja mam jeszcze jakieś kolczyki i łańcuszek które chcę dać w rozliczenie.
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-02 o 12:17 |
||
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
Hola hola drogie Panny!
Znowu zaczyna się temat krytykowania, udzielania "dobrych rad". A kysz z tym Przywracam porządek na wątku, nie kłócić się już
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam że nie krytykuję - przepraszam jeśli tak to zabrzmiało
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie mieć dużo złota w takim razie :/
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

a może któraś ma z tej firmy suknie? 

Rok temu wrzesień był cudowny i bardzo ciepły, w tym roku może być brzydko, ale za rok chcę cudnej pogody

a Tobie jakie się podobają?
a zakaldajac ja nie chce sie martwic czy cos sie z nia stanie czy nie... dlatego ja stawiam na zolte zloto. jest piekne, bezpieczne i klasyczne. a potem wnukom mozecie dac, zeby przetopily na swoje obraczki 

i ie sądzę bym wzięła klasyczne obrączki po to by się męczyć całe życie aby nosić je na siłę zamiast z radością.