Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 13:51   #1981
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

U mnie ciąg dalszy opowieści pt 'co położyć za umywalką w kuchni...'
Jestem na etapie plexi i twardych tworzyw pcv z nadrukiem oraz dibondu szczotkowanego srebrnego - pewnie też z nadrukiem
Napisałam miliony maili i nadal nie mogę się zdecydować

Co ze mnie za człowiek

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 13:14   #1982
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Gwiazdeczko, po zdjęciach widzę że mamy "identyczną" podłogę w łazience z prysznicem. Piszę "identyczna", bo Ty masz kafelki a ja gumoleum, ale kolor i wzór taki sam. Twoja też lekko błyszczy, tzn. ma taki jakby złoty pyłek w sobie? Ładnie wyszła ta łazienka, jest taka ciepła i jasna
Co do drugiej podłogi, to kurczę nie obraź sie, ale zawsze staram sie pisać co myślę, uważam że ta pierwsza podłoga była lepsza- łazienka była taka "lekka". Ale to tylko moje odczucie, bo ja nie bardzo lubię wzory na podłogach.

Ikea do mnie wczoraj przyszła Wszystko już złożone, szafa Pax stoi dumnie w rogu Jestem z niej bardzo zadowolona- była bardzo łatwa w montażu, mieści dużo rzeczy, wreszcie mam pożądek z kurtkami i swetrami. Zostawiliśmy przestrzen między ściana a szafą, od strony kuchni- powstała wnęka na parasole, torebki i plecaki dzieci, musze tylko jeszcze dokupić wieszaki i zamontować na bok szafy. Ponieważ szafa jest biała, a dzrwi czarne z białym szkłem, na jeden bok zamówiłam naklejkę z wzorem kwiatowym w kolorze czarnym. Kupiłam też kolejną szafkę na buty i pudełka z serii garnityr- teraz wszędzie są takie same- na szafie i na szafkach. I wreszcie w przedpokoju jest porządek- odkurzacz schowany we wnece, buty wyjete tylko te w których aktualnie chodzimy, kurtki pochowane, hulajnogi, piłka do nogi, parasole, plecaki- wszystko ma swoje miejsce WRESZCIE
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 11:32   #1983
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Kupujesz, urz�dzasz, planujesz...Napewno z ch�ci� o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Gwiazdeczko, po zdj�ciach widz� �e mamy "identyczn�" pod�og� w �azience z prysznicem. Pisz� "identyczna", bo Ty masz kafelki a ja gumoleum, ale kolor i wz�r taki sam. Twoja te� lekko b�yszczy, tzn. ma taki jakby z�oty py�ek w sobie? �adnie wysz�a ta �azienka, jest taka ciep�a i jasna
Co do drugiej pod�ogi, to kurcz� nie obra� sie, ale zawsze staram sie pisa� co my�l�, uwa�am �e ta pierwsza pod�oga by�a lepsza- �azienka by�a taka "lekka". Ale to tylko moje odczucie, bo ja nie bardzo lubi� wzory na pod�ogach.

Ikea do mnie wczoraj przysz�a Wszystko ju� z�o�one, szafa Pax stoi dumnie w rogu Jestem z niej bardzo zadowolona- by�a bardzo �atwa w monta�u, mie�ci du�o rzeczy, wreszcie mam po��dek z kurtkami i swetrami. Zostawili�my przestrzen mi�dzy �ciana a szaf�, od strony kuchni- powsta�a wn�ka na parasole, torebki i plecaki dzieci, musze tylko jeszcze dokupi� wieszaki i zamontowa� na bok szafy. Poniewa� szafa jest bia�a, a dzrwi czarne z bia�ym szk�em, na jeden bok zam�wi�am naklejk� z wzorem kwiatowym w kolorze czarnym. Kupi�am te� kolejn� szafk� na buty i pude�ka z serii garnityr- teraz wsz�dzie s� takie same- na szafie i na szafkach. I wreszcie w przedpokoju jest porz�dek- odkurzacz schowany we wnece, buty wyjete tylko te w kt�rych aktualnie chodzimy, kurtki pochowane, hulajnogi, pi�ka do nogi, parasole, plecaki- wszystko ma swoje miejsce WRESZCIE
Super, ze w koncu masz tak jak chcialas Ikea jest naprawde fenomenalna jesli chodzi o uporzadkowywanie rzeczy A grunt to dobre rozplanowanie i na wszystko znajdzie sie miejsce.

Dzieki za opinie Wiadomo, ze kazdy ma prawo miec swoja
Zgadzam sie, ze wczesniejsza podloga byla bardziej 'lekka' ale za to w utrzymaniu zdecydowanie nie byla. Nie chcialam juz bialej, a nie moglam znalezc zadnej w odpowiednim odcieniu szarego Wiec padlo na ta. Koniec koncow jestem bardzo zadowolona

Wczoraj pomalowalismy jedna sciane w salonie na ciemny fiolet Wyszedl super kolor. Musze tylko obcykac.
Stary 2013-06-13, 12:24   #1984
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Gwiazdeczko no i super że jesteś zadowolona, właśnie o to chodzi
Zrób zdjęcia salonu, jestem ciekawa jak poprzestawiałaś meble i jak prezentuje się fiolet na ścianie.
Stary 2013-06-18, 21:54   #1985
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Hej, hej.

Co tu tak cicho, dziewczyny zginełyście podczas remontów?
Do mnie dotarły dwie naklejki- jedna na ścianęw korytarzu na górze- drzewo z klatką z ptakami- troche dłubaniny było, bo każdy element trzeba było naklejać oddzielnie, ale za to "rozbiłam" naklejkę na dwie- drzewo na dole, klatka zwisająca z gałęzi na górze. Przyszła tez naklejka na szafę- niestety naklejka jest na folii i nie udało mi sie jej ładnie przykleic, powstały pęcherzyki powietrza, których za chiny nie mogę usunąć Chyba poszukam nowej, a tą zerwę.
Stary 2013-06-19, 15:29   #1986
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Hej, hej.

Co tu tak cicho, dziewczyny zginełyście podczas remontów?
Do mnie dotarły dwie naklejki- jedna na ścianęw korytarzu na górze- drzewo z klatką z ptakami- troche dłubaniny było, bo każdy element trzeba było naklejać oddzielnie, ale za to "rozbiłam" naklejkę na dwie- drzewo na dole, klatka zwisająca z gałęzi na górze. Przyszła tez naklejka na szafę- niestety naklejka jest na folii i nie udało mi sie jej ładnie przykleic, powstały pęcherzyki powietrza, których za chiny nie mogę usunąć Chyba poszukam nowej, a tą zerwę.
spróbuj przebić bąbelki szpilką
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 15:35   #1987
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
spróbuj przebić bąbelki szpilką
dokładnie
ja tak robiłam z naklejkami na szybę

No i zamówiłam sobie płytę z dibondu za zlew w kuchni
Jestem ciekawe jak to będzie wyglądało na żywo

- 25 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 16:03   #1988
201604191001
Konto usunięte

To jest taka płyta, którą zamyka się zlew? Ona jeździ na jakiś szynach czy po prostu zdejmuje się ten kawałek i odkłada gdzie chce?

Gwiazdeczka, te na podłodze jasne są rewelacyjne, bardzo fajny wzór-niewzór.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 16:21   #1989
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
To jest taka płyta, którą zamyka się zlew? Ona jeździ na jakiś szynach czy po prostu zdejmuje się ten kawałek i odkłada gdzie chce?
Ja zamówiłam płytę za zlew (na ścianę) a nie na zlew
Wiem o co ci chodzi ale szczerze nie podoba mi się to

- 25 kg
Stary 2013-06-19, 16:26   #1990
201604191001
Konto usunięte

Ach, ZA Sorry, za szybko przeczytałam

No ja coś takiego widziałam kilka razy a ostatnio w Bitwie o dom i zastanawiałam się jaki jest cel tego i na ile to wygodne.
Stary 2013-06-19, 19:51   #1991
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Ach, ZA Sorry, za szybko przeczytałam

No ja coś takiego widziałam kilka razy a ostatnio w Bitwie o dom i zastanawiałam się jaki jest cel tego i na ile to wygodne.
ukryć gary
ujednolić powierzchnię blatu
stworzyć nową modę/potrzebę posiadania

ja też zamówiłam w końcu coś na ścianę nad blatami w kuchni...poszłam tradycję-biały lacobel
Stary 2013-06-19, 20:25   #1992
201604191001
Konto usunięte

To ostatnie najbardziej do mnie przemawia

My chyba zdecydujemy się na duże płytki, w sensie gres. Zaczyna się robić cienko z kasą a jeszcze sporo rzeczy do kupienia. Między szafkami wiszącymi a blatem będzie 58-59cm miejsca więc 60cm gres schowa się odrobinę za blatem i powinno być fajnie.
Tylko teraz wybrać jakie
Stary 2013-06-20, 08:31   #1993
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
To ostatnie najbardziej do mnie przemawia

My chyba zdecydujemy się na duże płytki, w sensie gres. Zaczyna się robić cienko z kasą a jeszcze sporo rzeczy do kupienia. Między szafkami wiszącymi a blatem będzie 58-59cm miejsca więc 60cm gres schowa się odrobinę za blatem i powinno być fajnie.
Tylko teraz wybrać jakie
Ja nie miałam dokładnie "zaklepanego"pomysłu w głowie i w sumie 6mies mam w kuchni na ścianie "nic", ale upaprane smażeniem i innym pichceniem ściany zmusiły mnie do szybkiej decyzji. Tak to odwlekałam jakby miało mniej boleć finansowo Chodziły mi jeszcze po głowie takie dłuuugie płyty kamienne (ok 60x100), ale...mój majster,który położyłby je idealnie jest daleko, nie chciałam powierzchni pociętej fugami, nie znalazłam idealnego ideału, cenowo wyszło prawie tak samo jak lacobel.
Do tego mam listę kolejnych rzeczy do zrobienia/kupienia i tylko ciśnienia mi brak żeby się za to zabrać.
Może polecacie/odradzacie jakieś rodzaje materacy do spania?
Szukam twardego.
Stary 2013-07-15, 20:03   #1994
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Hooop hooop!!! Jest tam jeszcze ktoś?

Gwiazdeczko ja ciągle czekam na zdjęcia salonu, a tu nic
Stary 2013-08-10, 08:51   #1995
miska203
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

kupiliśmy wczoraj z TŻ-tem stół do "jadalni" w kolorze brązowym a dokładnie taki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...264/#/90182307
do tego krzesła w kolorze brązowoczarnym (niestety brązowych nie było), ale dokupiliśmy od razu takie poduszki w kolorze biało-szarym i dzięki temu nawet nie widać że krzesła i stół delikatnie różnią się odcieniem.

I teraz chciałabym żebyscie doradziły mi, jakimi dodatkami moglabym ozywic caly pokoj?

Nie chce jakos super w to inwestowac, bo pomieszkamy tam co najwyzej jeszcze max. rok, ale chcialabym zeby to jakos wyglądalo..

Pokoj jest mały, akurat zmiesci się stol, krzesła plus kanapa i jakiś telewizor.

Kolor scian jasnobezowy, sufit biały, jasne panele - ogolni pokoj dosc chlodny, dlatego tez wybralismy takie poduszki zeby chcoaiż trochę współgrały ze ścianami, chociaz ja upierałam się przy poduchach malinowo/rubinowych.

Chodzi mi głownie o to jaki mam wybrać obrus 9ale nie na caly stol, tylko np. taką ścieżkę na środek stołu) jakie firanki, ewentualnie co powiesić na ścianę Lubię bawić się w takie rzeczy, ale nie mam w ogóle takiego zmysłu plastycznego, który pozwoliłby mi dobrze dobrać kolory i dodatki

Dzięki!
miska203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 00:08   #1996
201604191001
Konto usunięte

Dziewczyny, byłam tak przelotem w Eurofiranach i rzuciłam okiem na część asortymentu. Oczywiście firan i zasłon głównie. I nigdzie nie widziałam cen Czy tam o wszystko trzeba pytać sprzedawczynie?
Stary 2013-08-19, 13:18   #1997
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Miśka tez mam ten stół, tylko że biały, dobrze mi się go użytkuje. Ponieważ stół jest ciemny, ja bym dała jasny bieżnik.
Pokój możesz ożywić np. czerwienią, fioletem, zależy jakie kolory lubisz

Ja przemalowałam ten mój mały salon na dole- paleta została ta sama, zmienił się tylko odcień- fiolet zmieniłam na lawendę, szary na bardzo jasny, rozbielony szary, do tego wzięłam farby odbijające światło by jeszcze bardziej rozjaśnić pokój. I teraz jest dużo lepiej, pokój nie jest już taki ciężki i przytłaczający Choć moim zdaniem teraz za dużo w nim zieleni- w zieleni mam lampy, obraz i zasłonkę (zasłona biała z zielonym motywem). Zastanawiam się czy nie zmienić obrazu i zasłony na inny kolor? Fiolet, fuksja? A tylko lampy zostawić zielone, co myślicie?
Dokupiłam trochę dodatków w ikei w kolorze białym i szklane świeczniki- zmieniłam doniczki na białe i podstawkę pod świeczki. W pokoju jest teraz jasno, biało-zielono (zielony też jest jasny), i wydaje mi się że jest mdło
W tym momencie nie mogę zrobić zdjęć bo aparat pożyczyłam.
Stary 2013-08-19, 17:11   #1998
miska203
Raczkowanie

Czarina dzięki, też na początku myslalam o białym/jasnym bieżniku, ale w koncu na promocji w Home&You wyczailam bieżnik taki jasnozielony wpadający w seledyn - super pasuje teraz muszę tylko jeszcze coś na ściany znaleźć, jakieś zdjęcia albo obrazki, no i planujemy kupić mały regał na książki, najlepiej z jakąś półką na alkohol
Stary 2013-08-19, 19:40   #1999
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Miska seledyn możesz połączyć z fioletem, będą się ładnie komponować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 10:19   #2000
miska203
Raczkowanie

Dziękuję za radę, w sumie to myslalam o takim wrzosowym bardziej niz typowym fiolecie, jak myslisz tez bedzie ok?
Stary 2013-08-20, 10:57   #2001
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez miska203 Pokaż wiadomość
Dziękuję za radę, w sumie to myslalam o takim wrzosowym bardziej niz typowym fiolecie, jak myslisz tez bedzie ok?

Myślę że tak
Stary 2013-08-20, 12:31   #2002
miska203
Raczkowanie

Dzięki
Stary 2013-08-20, 13:27   #2003
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

nie pokazywałam wam chyba w końcu mojej płyty z dibondu w kuchni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03693.jpg (84,5 KB, 134 załadowań)

- 25 kg
Stary 2013-08-30, 14:18   #2004
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hooop hooop!!! Jest tam jeszcze ktoś?

Gwiazdeczko ja ciągle czekam na zdjęcia salonu, a tu nic
Hej Pokonczyly sie remonty, plus okres letni nie sprzyja sprawom mieszkaniowym (przynajmniej u mnie).

Zdjecia salonu... beda. Niedlugo Pomalowalismy jedna sciane na bardzo ciemny fiolet i reszta scian czeka na swoja kolej, wiec obcykam jak juz skonczymy w koncu

Cytat:

Ja przemalowałam ten mój mały salon na dole- paleta została ta sama, zmienił się tylko odcień- fiolet zmieniłam na lawendę, szary na bardzo jasny, rozbielony szary, do tego wzięłam farby odbijające światło by jeszcze bardziej rozjaśnić pokój. I teraz jest dużo lepiej, pokój nie jest już taki ciężki i przytłaczający Choć moim zdaniem teraz za dużo w nim zieleni- w zieleni mam lampy, obraz i zasłonkę (zasłona biała z zielonym motywem). Zastanawiam się czy nie zmienić obrazu i zasłony na inny kolor? Fiolet, fuksja? A tylko lampy zostawić zielone, co myślicie?
Dokupiłam trochę dodatków w ikei w kolorze białym i szklane świeczniki- zmieniłam doniczki na białe i podstawkę pod świeczki. W pokoju jest teraz jasno, biało-zielono (zielony też jest jasny), i wydaje mi się że jest mdło
W tym momencie nie mogę zrobić zdjęć bo aparat pożyczyłam.
Bez zdjec to ciezko sobie wyobrazic

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
nie pokazywałam wam chyba w końcu mojej płyty z dibondu w kuchni
Sliczny motyw
A nie chcialas tej plyty miec na calej scianie? Za kuchenka tez?
I co to wogole jest za cudo ten dibond?
Stary 2013-08-30, 15:38   #2005
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Sliczny motyw
A nie chcialas tej plyty miec na calej scianie? Za kuchenka tez?
I co to wogole jest za cudo ten dibond?
Nie, bo to się raczej nie nadaje w okolice gdzie jest wysoka temperatura... za kuchenke dokupię czarna, hartowaną płytę

Dibond, to takie tworzywo niby aluminiowe, dość wytrzymałe i nadające się do nadrukowywania na nim różnych motywów widzę że ludzie układają to w łazienkach zamiast płytek wiec ja postanowiłam wypróbować w kuchni
Jak na razie się sprawdza

- 25 kg
Stary 2013-08-31, 10:04   #2006
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Gwiazdeczko witaj po latach!! Miło Cię wreszcie widzieć. Zaglądam na Twojego bloga dosyć często, a tam pustki, aż echo niesie Szkoda
Jaki drugi kolor planujesz? I jakimi farbami malujesz? Ja teraz zastanawiałam się znów nad duluxem bo maja serię światło i przestrzeń czy jakoś tak, ale w końcu się przestraszyłam takiego efektu jak miałam w przedpokoju- tych okropnym mazajów i pomyślałąm sobie, że zostanę z tymi farbami co dotychczas, mimo że paleta uboższa. Aparat już mam, więc lada dzień pstryknę fotki, to coś doradzicie

The Rock a Ty masz tą płytę położoną w całej kuchni? Motyw świetny, ja bym chciała zobaczyć całość
Jedyne co mi nie bardzo leży to kolor ścian- ja bym przemalowała na biało.

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2013-08-31 o 10:05
Stary 2013-08-31, 10:52   #2007
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

The Rock a Ty masz tą płytę położoną w całej kuchni? Motyw świetny, ja bym chciała zobaczyć całość
Jedyne co mi nie bardzo leży to kolor ścian- ja bym przemalowała na biało.
Ten skrawek, to jest niemal cała moja kuchnia
Mam płytę tylko za zlewem
A kolor ścian zostanie przemalowany ale na jasny szary z kroplą fioletu - na wiosnę
Kuchnia jest połączona z salonem i nie chcę rozdzielać tych powierzchni kolorami Poza tym dla mnie biel w kuchni nie jest wskazana

W tym roku pomalowaliśmy jeden pokój, teraz właśnie malujemy sypialnię i odświeżyliśmy łazienkę tym samym kolorem
Salono kuchnia jest największa więc w tym roku już odpuszczamy

- 25 kg
Stary 2013-09-02, 11:31   #2008
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Nie, bo to się raczej nie nadaje w okolice gdzie jest wysoka temperatura... za kuchenke dokupię czarna, hartowaną płytę

Dibond, to takie tworzywo niby aluminiowe, dość wytrzymałe i nadające się do nadrukowywania na nim różnych motywów widzę że ludzie układają to w łazienkach zamiast płytek wiec ja postanowiłam wypróbować w kuchni
Jak na razie się sprawdza
No to zrozumiale Ciekawe rozwiazanie Jak przypuszczam, jest jakas firma ktora sie tym zajmuje i zamawia sie bezposrednio od nich podajac wymiary i wzor nadruku?I jesli mozna odrazu spytac o koszt takiej przyjemnosci?

Cytat:
Gwiazdeczko witaj po latach!! Miło Cię wreszcie widzieć. Zaglądam na Twojego bloga dosyć często, a tam pustki, aż echo niesie Szkoda
Jaki drugi kolor planujesz? I jakimi farbami malujesz? Ja teraz zastanawiałam się znów nad duluxem bo maja serię światło i przestrzeń czy jakoś tak, ale w końcu się przestraszyłam takiego efektu jak miałam w przedpokoju- tych okropnym mazajów i pomyślałąm sobie, że zostanę z tymi farbami co dotychczas, mimo że paleta uboższa. Aparat już mam, więc lada dzień pstryknę fotki, to coś doradzicie
No pustki na blogu, bo remonty zakonczone
Aczkolwiek wczoraj wlasnie wymienilam toaletke w sypialni, na zwykla komode i zadowolona jestem z tej zmiany. Toaletka zajmowala wiecej miejsca, plus nie jestem nauczona malowac sie na siedzaco

Farby Dulux wlasnie, i osobiscie nie mielismy z nimi zadnych problemow. Do tego jedna warstwa wystarczyla
Drugi kolor to taki jasniutki mocca.
Stary 2013-09-02, 11:48   #2009
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
No to zrozumiale Ciekawe rozwiazanie Jak przypuszczam, jest jakas firma ktora sie tym zajmuje i zamawia sie bezposrednio od nich podajac wymiary i wzor nadruku?I jesli mozna odrazu spytac o koszt takiej przyjemnosci?
Jest firma i na stronie można samemu obliczyć koszt
wybiera się tworzywo i grubość i cena gotowa
http://www.dekoracje-wnetrz.eu/

- 25 kg
Stary 2013-09-02, 11:56   #2010
201604191001
Konto usunięte

Gwiazdeczka, czekaj, to ty malujesz się na stojąco?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości