|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
U mnie ciąg dalszy opowieści pt 'co położyć za umywalką w kuchni...'
Jestem na etapie plexi i twardych tworzyw pcv z nadrukiem oraz dibondu szczotkowanego srebrnego - pewnie też z nadrukiem ![]() Napisałam miliony maili i nadal nie mogę się zdecydować ![]() Co ze mnie za człowiek ![]()
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko, po zdjęciach widzę że mamy "identyczną" podłogę w łazience z prysznicem. Piszę "identyczna", bo Ty masz kafelki a ja gumoleum, ale kolor i wzór taki sam. Twoja też lekko błyszczy, tzn. ma taki jakby złoty pyłek w sobie? Ładnie wyszła ta łazienka, jest taka ciepła i jasna
![]() Co do drugiej podłogi, to kurczę nie obraź sie, ale zawsze staram sie pisać co myślę, uważam że ta pierwsza podłoga była lepsza- łazienka była taka "lekka". Ale to tylko moje odczucie, bo ja nie bardzo lubię wzory na podłogach. Ikea do mnie wczoraj przyszła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urz�dzasz, planujesz...Napewno z ch�ci� o tym poplotkujesz.
Cytat:
![]() ![]() Dzieki za opinie ![]() ![]() Zgadzam sie, ze wczesniejsza podloga byla bardziej 'lekka' ale za to w utrzymaniu zdecydowanie nie byla. Nie chcialam juz bialej, a nie moglam znalezc zadnej w odpowiednim odcieniu szarego ![]() ![]() Wczoraj pomalowalismy jedna sciane w salonie na ciemny fiolet ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko no i super że jesteś zadowolona, właśnie o to chodzi
![]() Zrób zdjęcia salonu, jestem ciekawa jak poprzestawiałaś meble i jak prezentuje się fiolet na ścianie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
Hej, hej.
Co tu tak cicho, dziewczyny zginełyście podczas remontów? ![]() Do mnie dotarły dwie naklejki- jedna na ścianęw korytarzu na górze- drzewo z klatką z ptakami- troche dłubaniny było, bo każdy element trzeba było naklejać oddzielnie, ale za to "rozbiłam" naklejkę na dwie- drzewo na dole, klatka zwisająca z gałęzi na górze. Przyszła tez naklejka na szafę- niestety naklejka jest na folii i nie udało mi sie jej ładnie przykleic, powstały pęcherzyki powietrza, których za chiny nie mogę usunąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ja tak robiłam z naklejkami na szybę ![]() No i zamówiłam sobie płytę z dibondu za zlew w kuchni ![]() Jestem ciekawe jak to będzie wyglądało na żywo ![]()
![]() |
#1988 |
Konto usunięte
|
To jest taka płyta, którą zamyka się zlew? Ona jeździ na jakiś szynach czy po prostu zdejmuje się ten kawałek i odkłada gdzie chce?
Gwiazdeczka, te na podłodze jasne są rewelacyjne, bardzo fajny wzór-niewzór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem o co ci chodzi ale szczerze nie podoba mi się to ![]()
![]() |
![]() |
#1990 |
Konto usunięte
|
Ach, ZA
![]() ![]() No ja coś takiego widziałam kilka razy a ostatnio w Bitwie o dom i zastanawiałam się jaki jest cel tego i na ile to wygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ujednolić powierzchnię blatu stworzyć nową modę/potrzebę posiadania ja też zamówiłam w końcu coś na ścianę nad blatami w kuchni...poszłam tradycję-biały lacobel |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Konto usunięte
|
To ostatnie najbardziej do mnie przemawia
![]() My chyba zdecydujemy się na duże płytki, w sensie gres. Zaczyna się robić cienko z kasą a jeszcze sporo rzeczy do kupienia. Między szafkami wiszącymi a blatem będzie 58-59cm miejsca więc 60cm gres schowa się odrobinę za blatem i powinno być fajnie. Tylko teraz wybrać jakie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tego mam listę kolejnych rzeczy do zrobienia/kupienia i tylko ciśnienia mi brak żeby się za to zabrać. Może polecacie/odradzacie jakieś rodzaje materacy do spania? Szukam twardego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
Hooop hooop!!! Jest tam jeszcze ktoś?
Gwiazdeczko ja ciągle czekam na zdjęcia salonu, a tu nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
kupiliśmy wczoraj z TŻ-tem stół do "jadalni" w kolorze brązowym a dokładnie taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...264/#/90182307 do tego krzesła w kolorze brązowoczarnym (niestety brązowych nie było), ale dokupiliśmy od razu takie poduszki w kolorze biało-szarym i dzięki temu nawet nie widać że krzesła i stół delikatnie różnią się odcieniem. I teraz chciałabym żebyscie doradziły mi, jakimi dodatkami moglabym ozywic caly pokoj? Nie chce jakos super w to inwestowac, bo pomieszkamy tam co najwyzej jeszcze max. rok, ale chcialabym zeby to jakos wyglądalo.. Pokoj jest mały, akurat zmiesci się stol, krzesła plus kanapa i jakiś telewizor. Kolor scian jasnobezowy, sufit biały, jasne panele - ogolni pokoj dosc chlodny, dlatego tez wybralismy takie poduszki zeby chcoaiż trochę współgrały ze ścianami, chociaz ja upierałam się przy poduchach malinowo/rubinowych. Chodzi mi głownie o to jaki mam wybrać obrus 9ale nie na caly stol, tylko np. taką ścieżkę na środek stołu) jakie firanki, ewentualnie co powiesić na ścianę ![]() ![]() Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, byłam tak przelotem w Eurofiranach i rzuciłam okiem na część asortymentu. Oczywiście firan i zasłon głównie. I nigdzie nie widziałam cen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Wtajemniczenie
|
Miśka tez mam ten stół, tylko że biały, dobrze mi się go użytkuje. Ponieważ stół jest ciemny, ja bym dała jasny bieżnik.
Pokój możesz ożywić np. czerwienią, fioletem, zależy jakie kolory lubisz ![]() Ja przemalowałam ten mój mały salon na dole- paleta została ta sama, zmienił się tylko odcień- fiolet zmieniłam na lawendę, szary na bardzo jasny, rozbielony szary, do tego wzięłam farby odbijające światło by jeszcze bardziej rozjaśnić pokój. I teraz jest dużo lepiej, pokój nie jest już taki ciężki i przytłaczający ![]() Dokupiłam trochę dodatków w ikei w kolorze białym i szklane świeczniki- zmieniłam doniczki na białe i podstawkę pod świeczki. W pokoju jest teraz jasno, biało-zielono (zielony też jest jasny), i wydaje mi się że jest mdło ![]() W tym momencie nie mogę zrobić zdjęć bo aparat pożyczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
Czarina dzięki, też na początku myslalam o białym/jasnym bieżniku, ale w koncu na promocji w Home&You wyczailam bieżnik taki jasnozielony wpadający w seledyn - super pasuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Wtajemniczenie
|
Miska seledyn możesz połączyć z fioletem, będą się ładnie komponować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za radę, w sumie to myslalam o takim wrzosowym bardziej niz typowym fiolecie, jak myslisz tez bedzie ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
nie pokazywałam wam chyba w końcu mojej płyty z dibondu w kuchni
![]()
![]() |
#2004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdjecia salonu... beda. Niedlugo ![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczny motyw ![]() A nie chcialas tej plyty miec na calej scianie? Za kuchenka tez? I co to wogole jest za cudo ten dibond? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dibond, to takie tworzywo niby aluminiowe, dość wytrzymałe i nadające się do nadrukowywania na nim różnych motywów ![]() ![]() Jak na razie się sprawdza ![]()
![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko witaj po latach!! Miło Cię wreszcie widzieć. Zaglądam na Twojego bloga dosyć często, a tam pustki, aż echo niesie
![]() ![]() Jaki drugi kolor planujesz? I jakimi farbami malujesz? Ja teraz zastanawiałam się znów nad duluxem bo maja serię światło i przestrzeń czy jakoś tak, ale w końcu się przestraszyłam takiego efektu jak miałam w przedpokoju- tych okropnym mazajów i pomyślałąm sobie, że zostanę z tymi farbami co dotychczas, mimo że paleta uboższa. Aparat już mam, więc lada dzień pstryknę fotki, to coś doradzicie ![]() The Rock a Ty masz tą płytę położoną w całej kuchni? Motyw świetny, ja bym chciała zobaczyć całość ![]() Jedyne co mi nie bardzo leży to kolor ścian- ja bym przemalowała na biało. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-08-31 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam płytę tylko za zlewem ![]() A kolor ścian zostanie przemalowany ale na jasny szary z kroplą fioletu - na wiosnę ![]() Kuchnia jest połączona z salonem i nie chcę rozdzielać tych powierzchni kolorami ![]() ![]() W tym roku pomalowaliśmy jeden pokój, teraz właśnie malujemy sypialnię i odświeżyliśmy łazienkę tym samym kolorem ![]() Salono kuchnia jest największa więc w tym roku już odpuszczamy ![]()
![]() |
![]() |
#2008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek wczoraj wlasnie wymienilam toaletke w sypialni, na zwykla komode i zadowolona jestem z tej zmiany. Toaletka zajmowala wiecej miejsca, plus nie jestem nauczona malowac sie na siedzaco ![]() Farby Dulux wlasnie, i osobiscie nie mielismy z nimi zadnych problemow. Do tego jedna warstwa wystarczyla ![]() Drugi kolor to taki jasniutki mocca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybiera się tworzywo i grubość i cena gotowa ![]() http://www.dekoracje-wnetrz.eu/
![]() |
![]() |
#2010 |
Konto usunięte
|
Gwiazdeczka, czekaj, to ty malujesz się na stojąco?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.