Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 15:14   #4201
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mierzyłam właśnie tą mgiełkę w madonnie, tak cudownie w niej wyglądałam póki tego nie zobaczyłam, to byłam pewna, że chcę krótki welon. ale ta suknia w której wtedy byłam miała jednowarstwowy tren z muślinu, do tego ta długa mgiełka cudownie! ja najchętniej kupiłabym ten długi welon i miała go w kościele, na zabawę założyła ozdobę do włosów, a do rzucania na oczepinach kupiła jakąś taniochę z allegro.
miałam dokładnie to samo, jak założyłam to nie chciałam zdjąć
i dlatego długi do kościoła koniecznie ! a później albo kwiat albo ozdoba choć jeszcze waham sie nad krótszym w którym też było mi super (gdybym wyglądała bez sensu to bym go nawet nie rozważała)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:19   #4202
enzunio
BAN stały

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Ja będę miała długi ciągnący się, prosty, cięty z prostokąta d kościoła, a taki sam tylko krótki na salę. Bez żadnych ozdób, do mojej mega bogatej sukni nie mogę już nic oprócz kolczyków założyć.

Kolczyki już zamówione https://www.etsy.com/transaction/147...=fb2_tnx_image, dostanę dopiero na urodziny jeśli dojdą

Z bransoletki rezygnuję z powyższego powodu.

A co do obrączek: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9722 i mam w nosie czy za 20 lat będą modne. Moja mama ma klasykę i teraz wymienia, bo nie podoba jej się i kojarzy z komunizmem . Rodzice TŻ już dawno wymienili
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:21   #4203
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
exist_ Na Maryjkę - błogosławiona między niewiastami
Jak Ty coś napiszesz to spadam z krzesła uwielbiam Cię!

Magdalenka, jak masz luz w rozmiarze 8 to szacun! ja mam rozmiar 12, a wydaje mi się że mam szczupłe palce.

Ja raczej nie założę welonu za to będę miała długi tren.
Dziękuję Taka już moja uroda, z niebieskimi oczami Maryjna

Pod welonem schowam kwiatka/ozdobę i później będzie on we włosach Zresztą taki był pierwotny plan.
Będę dzwoniła do cukierni pytać o degustację tortów, bo jesteśmy bardzo wybredni z TŻ. Ja nie chcę owoców w torcie, on kokosu, który ja z kolei kocham. I on nie chce masy cukrowej/marcepanu na wierzchu, bo jemu to nie smakuje. A mnie się mega podoba! Chyba postawimy na coś w tym stylu jak załącznik. To jest tort z oferty tej wybranej cukierni, dowiemy się z czego są te patyczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p88.jpg (61,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-09-02, 15:29   #4204
martucha0205
Rozeznanie

jaki tort sliczny !!!!

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:36   #4205
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja będę miała długi ciągnący się, prosty, cięty z prostokąta d kościoła, a taki sam tylko krótki na salę. Bez żadnych ozdób, do mojej mega bogatej sukni nie mogę już nic oprócz kolczyków założyć.

Kolczyki już zamówione https://www.etsy.com/transaction/147...=fb2_tnx_image, dostanę dopiero na urodziny jeśli dojdą

Z bransoletki rezygnuję z powyższego powodu.

A co do obrączek: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9722 i mam w nosie czy za 20 lat będą modne. Moja mama ma klasykę i teraz wymienia, bo nie podoba jej się i kojarzy z komunizmem . Rodzice TŻ już dawno wymienili
bede zamawiac podobne kolczyki, ciut inne http://www.etsy.com/listing/12448723...s?ref=col_view bo maja oprawe wokol tej ostatniej cyrkonii
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Taka już moja uroda, z niebieskimi oczami Maryjna

Pod welonem schowam kwiatka/ozdobę i później będzie on we włosach Zresztą taki był pierwotny plan.
Będę dzwoniła do cukierni pytać o degustację tortów, bo jesteśmy bardzo wybredni z TŻ. Ja nie chcę owoców w torcie, on kokosu, który ja z kolei kocham. I on nie chce masy cukrowej/marcepanu na wierzchu, bo jemu to nie smakuje. A mnie się mega podoba! Chyba postawimy na coś w tym stylu jak załącznik. To jest tort z oferty tej wybranej cukierni, dowiemy się z czego są te patyczki
przeciez tej polewy nie trzeba jesc, ja nigdy nie jem bo tez nie lubie ale bede taki miala
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:42   #4206
exist_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
bede zamawiac podobne kolczyki, ciut inne http://www.etsy.com/listing/12448723...s?ref=col_view bo maja oprawe wokol tej ostatniej cyrkonii

przeciez tej polewy nie trzeba jesc, ja nigdy nie jem bo tez nie lubie ale bede taki miala
Ja też nigdy nie jem ale wg TŻ to nieestetycznie wygląda na talerzykach później he he pan esteta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-02, 15:50   #4207
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja też nigdy nie jem ale wg TŻ to nieestetycznie wygląda na talerzykach później he he pan esteta

powiedz mu, ze kelner zabierze i nie bedzie musial tego ogladac
Jak taki esteta to mu powiedz, ze taki tort wyglada jak z bajki!
Stary 2013-09-02, 15:54   #4208
moooniaaaa
Zakorzenienie

Enzunio, Opiumalfa
Pokażcie kolczyki jak dojdą one długie są?
Bo ja chcę coś w tym stylu tylko, że duże i długie,muszą być widoczne

Na razie poluję na jedne z sieciówki typu Glitter,czekam aż przecenią
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:57   #4209
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
A ja bym sie chciala Was poradzic co sadzicie o takich bardzo dlugich, ciagnacych sie welonach? Mi sie takie podobaja, ale nie wiem czy pasuja i ile mniej wiecej kosztuja. Sa tez piekne na sesje, takze juz sama nie wiem....
Jakie Wy bedziecie miec? I jaki na Weselu? czy juz w ogole sciagacie?
ja kupując suknię dostałam 2 welony, jeden 3m, a drugi taki do połowy pleców i myślę, że ten długi założę do kościoła, a potem założę ten krótki

a co do obrączek, my będziemy mieli klasyczne, z żółtego złota, bez żadnych diamencików i innych rzeczy

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:57   #4210
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja sama nie jestem zachwycona obrączkami łączonymi, ale z drugiej strony nie podoba mi się, gdy pierścionek jest z białego, a obrączka z żółtego złota... z kolei białe obrączki jednak też mi jakoś nie grają, wolałabym bardziej klasyczne... mam totalny mętlik w głowie, ale chyba ostatecznie po prostu zdecydujemy, jak przyjdzie czas chodzić i wybierać wzór, mierzyć itp.

Co do welonu, to jak pisałam już kiedyś, ja w ogóle nie planowałam... ale TŻ jakoś napomknął, że wg niego welon powinien być... no ale też nie wiem, zobaczę przy mierzeniu. Mnie jednak się najbardziej widzi jakiś ładny stroik we włosach do tej sukni...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:01   #4211
exist_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słup

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
powiedz mu, ze kelner zabierze i nie bedzie musial tego ogladac
Jak taki esteta to mu powiedz, ze taki tort wyglada jak z bajki!
Będę go próbowała na degustacji przekonać bo bardzo mi się podobają

Stary 2013-09-02, 16:01   #4212
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Enzunio, Opiumalfa
Pokażcie kolczyki jak dojdą one długie są?
Bo ja chcę coś w tym stylu tylko, że duże i długie,muszą być widoczne

Na razie poluję na jedne z sieciówki typu Glitter,czekam aż przecenią
Jeśli TŻ pozwoli mi do nich zajrzeć przed urodzinami to wstawię od razu jak przyjdą. Size of earrings - approx. 52mm(L) x 13mm(W)

Jeśli okażą się zbyt bogate do sukni to będą na poprawiny co jest możliwe Ale tak to jest zmieniać suknię

Co do tortu to ja jadłam z "mojej" cukierni teraz na weselu choć nigdy nie jadłam tortów na weselach (ale tym razem dali po pierwszym bloku muzycznym więc każdy się skusił i chwalił pomysł) i jestem spokojna o smak i wygląd

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-02 o 16:05
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:17   #4213
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

cudowne! wlasnie cos takiego chce miec
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:20   #4214
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
cudowne! wlasnie cos takiego chce miec
ja też
i zastanawiam się czy takie kolczyki wystarczą? no bo jednak nie są skromne. na szyję nic nie mogę mieć bo mam zabudowaną suknię i nie wiem czy takie kolczyki wystarczą czy do tego jeszcze bransoletkę?

Dexter w spódnicy
Stary 2013-09-02, 16:20   #4215
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Hej
Nie było mnie tyle czasu, bo pies nam przegryzl kabel od neta. Jak naprawilismy to znów przegryzl... Jeszcze neta nie mam, jutro będzie jak dobrze pójdzie...
W dodatku u mnie zmiany - zmienilam pracę (zawód ten sam, ale inna placówka), także sporo sie u mnie działo.

Co do obrączek to my chcemy łączone złoto, bez kamieni, szerokość 4mm.

Welon chciałabym z krysztalkami u dołu, długość za łopatki.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:21   #4216
rabbitka
Rozeznanie

Co do obrączek my stawiamy na białe złoto lub platyne. Klasyczne bez dodatków, mnie bardzo podoba się gdy damska wysadzana jest brylantami, ale niestety nie mogę takiej mieć ze względu na pracę.
Co do welonu będę miała długi, prosty ciągnący się po ziemi zakończony delikatną koronką, planuje go zdjąć wieczorem i zostać bez.
Co do wesel w UK, to można być zaproszonym tylko na wieczór gdzie jes jedynie bufet, lub cały dzień z cereemonią, gdzie jest oficjalny obiad, a wieczorem bufet. Wszystko zależy od budżetu młodej pary, gduż można zapewnić przekąski podczas drinków, czy też wypadiony bufet wieczorem (my np. Mamy możliwość zrobienia bbq z prosiakiem itp), bar też może zostać opłacony przez młodą parę, jeżeli tego chcą. Impreza kończy się o północy, lub 1.00 nad ranem ze względu na licencje. Moim zdaniem wesela w UK są bardziej formalne i dość eleganckie

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:24   #4217
karolinuuusia
Zakorzenienie

co do welonu to chcę mieć krótki i może tren w sukience

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:28   #4218
martucha0205
Rozeznanie

no zdecydowalismy bedziemy miec tort weselny z muffinow wychodzi tyle samo co weselny a efekt jest super

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:32   #4219
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja też
i zastanawiam się czy takie kolczyki wystarczą? no bo jednak nie są skromne. na szyję nic nie mogę mieć bo mam zabudowaną suknię i nie wiem czy takie kolczyki wystarczą czy do tego jeszcze bransoletkę?
ja bede miala cos w stylu tych kolczykow (jak gdzies znajde) i jakis lancuszek w takim stylu. bransoletki nie chce, wydaje mi sie zbedna i nie nosze na codzien
a obraczki beda z zoltego zlota, zapewne klasyczne, ewentualnie moja z kamyczkiem jakims.
a bransoletka nie wydaje mi sie zeby bylo juz za duzo

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2013-09-02 o 16:33
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:33   #4220
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ja bede miala cos w stylu tych kolczykow (jak gdzies znajde) i jakis lancuszek w takim stylu. bransoletki nie chce, wydaje mi sie zbedna i nie nosze na codzien
a obraczki beda z zoltego zlota, zapewne klasyczne, ewentualnie moja z kamyczkiem jakims.
a bransoletka nie wydaje mi sie zeby bylo juz za duzo
no ja nie mogę mieć nic na szyję bo nie pasuje, mam zabudowaną suknię całkiem.
a nie wiem czy same kolczyki to tak łyso?

Dexter w spódnicy
Stary 2013-09-02, 16:35   #4221
tinyheart
Rozeznanie

Widze, ze dyskusja o welonach. Ja bede tylko miec dlugi do kosciola a potem juz zamierzam bez. Do sukni prawdopodobnie bede miala taki pasek z krysztalkami (nie wiem tylko ile on w Madonnie kosztuje), kolczyki i ewentualnie bransoletke... Niestety na razie nie widze nic co by mi przypadlo do gustu jezeli chodzi o bizuterie.

A i dziewczyny.. wrzucacie zdjecia raczej sporych i ciezkich kolczykow. Nosicie takie na co dzien? Czy planujecie jakos przetrwac ten jeden dzien z tym bolem? Albo to tylko mnie bola uszy od wiekszych kolczykow

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:42   #4222
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Widze, ze dyskusja o welonach. Ja bede tylko miec dlugi do kosciola a potem juz zamierzam bez. Do sukni prawdopodobnie bede miala taki pasek z krysztalkami (nie wiem tylko ile on w Madonnie kosztuje), kolczyki i ewentualnie bransoletke... Niestety na razie nie widze nic co by mi przypadlo do gustu jezeli chodzi o bizuterie.

A i dziewczyny.. wrzucacie zdjecia raczej sporych i ciezkich kolczykow. Nosicie takie na co dzien? Czy planujecie jakos przetrwac ten jeden dzien z tym bolem? Albo to tylko mnie bola uszy od wiekszych kolczykow
ja nosze
Stary 2013-09-02, 17:05   #4223
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witam po nieobecności...

enzunio

piękne

Ja chyba wcale welonu nie będę miała bo tż nie chce. Podobają mi się takie do ramion, łamane.

Na weselu było super.
W domu kultury (przystroiła firma dekoracyjna za co wielki plus), państwo młodzi postawili na tradycyjne dania (oczywiście barszczyk, kotlet z piersi z kurczaka, mięsko duszone w sosie z ryżem, udko z kurczaka itd. - mieli kucharkę).
Na imprezie przygrywał DJ, prowadził również zabawy. Początkowo na stołach były winietki, ale jedno z rodziców stwierdziło: jednak bez winietek no i potem był problem bo kilka osób siedziało tam gdzie nie trzeba... na 90osób było 4 z obsługi. Wódki liczyli 0,5 na głowę i bardzo dużo zostało więc rozdawali gościom. Był słodki stół pełno ciast, ciasteczek, żelek...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-09-02 o 17:07
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:11   #4224
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
Znajoma z pracy w piątek bierze ślub, ma suknię zabudowaną u góry i będzie miała kolczyki wkrętki i bransoletkę

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja wkrętki noszę tylko do pracy, poza nią wkładam duże kolczyki. Duże kolczyki nie musza ważyć tyle co kupa złomu :P Jak kupuję i 'czuję', że będą ciężkie to nawet nie biorę, nie lubię efektu naciągniętego ucha.
Stary 2013-09-02, 17:11   #4225
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Czesc dziewczyny!!! Melduje ze zyje, urlop w Bulgarii byl cudowny!!! Duzo odpoczynku, chor otrzymal tytul the best on the best, tylko nie bylismy w Wiedniu a dwa razy w Budapeszcie, bo granica Serbska byla tragiczna i kierowcy nie mieli juz czasu. jestemy wypoczeci, choc roznica temperatur robi swoje i jestem meeega zmarznieta :P
W piatek mamy rok do slubu

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:13   #4226
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!! Melduje ze zyje, urlop w Bulgarii byl cudowny!!! Duzo odpoczynku, chor otrzymal tytul the best on the best, tylko nie bylismy w Wiedniu a dwa razy w Budapeszcie, bo granica Serbska byla tragiczna i kierowcy nie mieli juz czasu. jestemy wypoczeci, choc roznica temperatur robi swoje i jestem meeega zmarznieta :P

hej super, że urlop się udał my w zeszłym roku rozważaliśmy Bułgarię, ale w końcu pojechaliśmy gdzie indziej
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:17   #4227
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Znajoma z pracy w piątek bierze ślub, ma suknię zabudowaną u góry i będzie miała kolczyki wkrętki i bransoletkę
i chyba tak by było najlepiej, bo takie wielkie kolczyki i do tego bransoletka? to dużo ;/ sama nie wiem, nie mam pomysłu na biżuterię
a myślałam, żeby jeszcze broszkę mieć we włosach, za dużo tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

super, że urlop udany!

Dexter w spódnicy
Stary 2013-09-02, 17:19   #4228
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
i chyba tak by było najlepiej, bo takie wielkie kolczyki i do tego bransoletka? to dużo ;/ sama nie wiem, nie mam pomysłu na biżuterię
a myślałam, żeby jeszcze broszkę mieć we włosach, za dużo tego wszystkiego
Nie szalej
Stary 2013-09-02, 17:20   #4229
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie szalej
pójdę w końcu bez niczego i tyle

Dexter w spódnicy
Stary 2013-09-02, 17:22   #4230
Anesthesia
Wtajemniczenie

Te kolczyki są cudne. Według mnie takie kolczyki wystarczą, choć ja sama stawiam na duże kolczyki i bransoletkę Na co dzień zdarza mi się nosić ciężkie kolczyki, więc uszy nie powinny cierpieć.
A swoją drogą, jak któraś z Was natknie się gdzieś w internecie na kolczyki z cyrkonii/kryształków, długie, wiszące, które tworzą tak jakby rządek listków to podeślijcie mi je koniecznie! To jest mój wymarzony typ, sama przeszukałam internet i nigdzie na nie nie trafiłam...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości