|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
teraz juz z gorki, najgorszy ten pierwszy dzien ![]() Cytat:
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Grrr... Jest mi zimno, w Rossmannie zabrakło zielonego zmywacza Isany, a mój top zaczął ściągać lakier. To chyba nie mój dzień
Na pocieszenie palę ostatni kawałek Soft Blanket. I zastanawiam się dlaczego w mojej małej kolekcji nie mam nic czekoladowego hmmm... chyba czas to zmienić
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Wiecie ze wizaz to zuuuooooo!!! Nie wiem czy pamietacie, w zeszlym tygodniu sie przywitalam i psioczylam o tym jakie yankee jest drogie..Nurtowal mnie ten temat i zaczelam zglebiac sie w historie watku. (na marginesie od zeszlego tyg przeczytalam 1cz archiwum i jestem w polowie 2cz, czytam wasze opienie o zapachach a czasem zapisuje sobie co jeszcze polecacie oprocz YC, wlasnie te inne swiece byly motywem przewodnim by zerknac do archiwum). No i po 1 watku grubej lektury zaczelam chodzic po sklepach...przepadlam wypatrzylam na Candle Roomie przeceny woskow za 4 zeta- jak tu nie skorzystac skoro te woski sa takie dobre?!. Ogolem to dooopy mi sie nie chcialo ruszyc na Miodowa
. No i co na dzien dobry nie zamowilam 1,2,3 woskow bo przesylka w takiej samej cenie...zeby bylo taniej zamowilam 1 sampler i 13 woskow. DAAAHHH!! A w koszyku bylo jeszcze wiecej!! Tylko przeliczylam sobie ile zmiesci sie do koperty no i musialam czesc skreslic. Samo wykreslanie z koszyka bylo BARDZO CIEZKA LOGISTYKA skoro kazdy zapach mi sie podobal z opisu lub z waszego polecenia. Naczytalam sie tez ze przesylka z CR lubi plynac tratwa...nastawilam sie spoookooo przyjdzie ona do mnie na koniec tego tygodnia -dla mnie lepiej skoro jeszcze sie w to nie wciagnelam (W miedzy czasie wymecze do konca duza swieczke z IKEA). A tu co zamowienie zrobione wieczorem w zeszla srode (i oplacone). W piatek dostalam potwierdzenie ze przesylka zrealizowana a dzis rano zapukal do mnie Pan listonosz. JEJ jak ta koperta pachniala!!! Pewnie Pan listonosz tez sie cieszy, ze dzis mial pachnace autko!Nie mialam czasu rano ogladac, otworzylam powachalam i uderzyl mnie zapach wszystkiego. Wlasnie wrocilam do domu i zaczelam wachac kazdy wosk. Rozplywam sie!! Zamknelam woski w szafce a ona mi tak pieknie pachnie. Juz otwieralam ja ze 4 razy by se poniuchac wszytsko
|
#3334 | ||
|
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
)---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
U mnie dzis słodko Vineyard...
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja preferuję woreczki o wymiarach 8x12 cm ![]() kupione na allegro w pakiecie 100szt za jakieś groszę, coś koła 2 zeta + przesyłka listowa z 6 zeta chyba... jak chcesz moge podać sprzedawcę u którego brałam ale na allegro tego pełno
|
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do listonosza - 'mój' też się zawsze śmieje, że jeżeli cała poczta pachnie to będzie dziś do mnie przesyłkę niósł ![]() Torebki najbardziej lubię 10x10. Kupuję je w papierniczym w cenie około 3zł
|
|
#3338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to do domu przyjdzie i rodzina zobaczy to pomysla ze zaczelam prochami handlowac
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje pachnacej paczuszki
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo a gdzie? znaczy w jakiej części biedrony? byłam dziś ale mi się nie rzuciło w oczy...
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wystawiaja
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Specjalnie z rana pojechalam do biedry po te woreczki i herbatki.niestety woreczkow juz nie bylo.powiny byc przy asortymencie szkolnym w tej gazetce sie pojawily.a jakie slodkie torebki sniadaniowe mialy byc. oczywiscie ich rowniez nie bylo, co prawda nie wiem po co bym miala je miec w domu ale gdyby byly to bym je capnela.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2013-09-02 o 17:37 |
|
|
|
#3343 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Na Krupniczej
A w biedronkach często jest różny asortyment na takie "nieregularne" dobra w różnych sklepach. |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie zmiana planów
Świeca będzie, ale nie ciastko tylko Red Velvet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą Dziewczyny powiedzcie mi jakim cudem przez panią ekspedientkę zapach Soft Blanket został uznany za "jesienny, mocny i słodki"? Przyszłam do sklepu i od razu powiedziałam czego szukam a pani do mnie, że niedawno przyszły "miśki" i to jest takie jak szukam
|
|
#3350 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z radości zapaliłam coś pozytywnego i energetyzującego, więc własnie zaciągam się Mango Peach Salsa Cytat:
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TADAAAAAMMM a teraz moja mala kolekcja i moje pierwsze skojarzenia na sucho . Wybieralam na czuja opisy biorac pod uwage to jakie zapachy lubie oraz wasze opinie. Uwazam ze na 14zapachow trafilam 12(na sucho)Nigdy nie opisywalam zapachow wiec nie wiem czy dobrze sie tu spisze. Wiem, przy was to jest skromna garsteczka a zapachy sa dobrze znane. Jednak pozowle sobie co nieco podzielic moja opinia(mam nadzieje ze nie nudze)... Moj nowy kominek to ten ceramiczny a'la popekany, szalu nie ma ale trza bylo cos kupic do woskow. Ciemny kociolek dalej bedzie uzywany do olejkow. 1. Sampler Soft Blanket(chcialam wosk ale nie bylo, jeszcze nie wiem czy bede go palic jako swieczke czy wosk) - musialam wziasc naczytalam sie waszych recenzji + filmiki z youtuba. Jak zobaczylam misia to mialam skojarzenie z misiem uszatkiem!(moja ukochana bajka z dziecinstwa WOSKI: 1.Camomile Tea - musialam wziasc ze wzgledu na wasze rekomendacje, choc za rumiankiem nie przepadam. (na sucho jestem na tak) 2.Clean Cotton - caly czas zastanawialam sie o co wam chodzi z tym praniem. Wzielam z czystej ciekawosci. Powachalam i eureka. To faktycznie jest zapach swiezo wypranego prania ktore suszylo sie na wietrze na wsi (jestem na tak) 3.Pink & Sands - zamowilam bo czesto mial dobre opinie oraz spodobal mi sie opis na CR. (pachnie mi swiezo i lekko cytrusowo, zdecydowanie jestem na tak) 4.Sun&Sand - zachecil mnie opis na CR oraz klimat wakacji, czuje morska bryze z autentyczna sola (jestem na tak) 5. Midnight Jasmine - od kilku lat uwielbiam jasminowy ryz i wowczas pokochalam ten zapach dlatego wzielam bez wachania. Pachnie mi jasminiem i czyms jeszcze, czego nie potrafie na sucho sprecyzowac (jestem na tak) 6. Lemon Lawender - jestem fanem lawendy i cytrusow. jw. wzielam bez zastanowienia.Nie odkryje Ameryki stwierdzajac ze pachnie jak w opisie, choc bardziej wyczuwam cytrynki (jestem na tak) 7. Midsummer's Night - kolor wosku i opis na YC podszedl mi. Do tej pory nie wiedzialam co rozumiecie przez okreslenie "meskie nuty zapachowe". Nie bylam sobie w stanie wyobrazic ze woski moga pachniec zupelnie jak meskie perfumy. I znow juz cos wiem. Piekny zapach, ten wosk rozpala mnie na sucho 8.Pineaplle Cilantro - uwielbiam wszytsko co ananasowe/ kokosowe/ tropikalne. Dlatego wzielam bez wachania. Swieze, slodkie owoce pachnie bajkowo (jestem na tak) 9.Vanilla Cupcake - zapachy wanilii to kolejny moj faworyt. Pachnie slodko cukierniczo/kremowo. Wosk do schrupania. (jestem na tak) 10.Vanilla Satin - wzielam specjalnie by porownac 2 rozne zapachy wanilii. I znow zaskoczenie wanilia,ktora ma zupelne inny oddzwiek niz ciasteczkowa. Tu jest bardziej subtela, zmyslowa, jak w perfumach taka kobieca i kuszaca(nagle olsnienie: to jest zapach perfumeryjny, ktory tez jest moim ulubiencem) 11. Honey Blossom - ze lubie miod no to trzeba bylo wziasc. I co?Nie czuje miodu - napewno tego naturalnego,miod co roku biore od Pani ktora ma pasieke wiec mam porownanie. Czuje poprostu jakies kwiatowe nuty (doopppy nie urywa, raczej na nie) 12.Honey & Spice - ida dlugie jesienne wieczory, chcialam cos na rozgrzanie. -Korzenne przyprawy to jest to ale w wosku na sucho ledwo je wyczuwam, moze lekko zalatuje jakis gozdzik i cynamon a o miodzie chyba zapomnieli(spodziewalam sie eksplozji aromatow a tu zonk, jestem na nie) ![]() 13.Happy Christmas - wzielam jako kolejny cieply wosk na dlugie popludnia i wieczory. Czuje bardziej korzenne przyprawy niz w miodzie z przyprawami oraz wyczuwam duza dawke zurawiny. (jestem na tak ale bez szalu) Ciekawa jestem ktora z was ma podobne odczucia do powyzszych zapachow - abym w archiwalnych postach mogla sie sugerowac kto ma podobny gust do mojego i co smialo moge odchaczac do przyszlych zakupow, ktorych oczywiscie w najblizszym czasie nie zrobie.... ![]()
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2013-09-02 o 19:32 |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Już wcześniej była rozmowa o takim wątku. Ja się nie orientuję w wizazowych zasadach aż tak bardzo, ale to jest jakiś problem, żeby go utworzyć?
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W świecy, dokładnie w tumblerze ![]() Ja również Mal super zbiorek, cudeńka Mam już swój kominek próbowałam zrobić mu fajne zdjęcia i są beznadziejne, gdybyście były ciekawe jaki mam ten "komin" włączcie ten filmik na minucie : 2:26. Na filmiku wygląda tak jak w rzeczywistości, ja jestem zakochana ![]() Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=lhXqH0d3uLE
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
mogę zrobić takowy jeśli chcecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
mal, gratuluję, miłe złego początki
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba by moderatora zapytać
|
|
#3358 |
|
Klientka w krawacie
|
Nie wiem po co, ale kupiłam te dwa "miesięczne" woski. Czuję niedosyt
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do Belli z pytaniem o ten wątek z kolekcjami, zobaczymy co odpisze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=21877
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Głodna jak wilk

Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki 

trzeba by moderatora zapytać