|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to nie jest widzimi się, myślę że nie, chyba jest tradycjonalistą, poniewaz jak jego mama obcieła włosy, wiadomo.. wiek, włosy już są rzadsze, wolał jak miała za ramiona włosy. Nie chodziło mi o podjęcia decyzji za mnie, tylko po prostu jakąś wskazówkę, poradę. Ja i tak się z tym musze przespać. Ale od dawna myślałam nad tym, ażeby trochę poczekać aż tż się postara. Tylko to przejaw od kilku dni - ale też nie mam co sobie tego tłumaczyć. Powiem tak TŻ jest wspaniały w domu, fakt faktem że leniwy, ale nie mozna powiedzieć, bo pomocny. Niestety ogromnie zapracowany, a ostatnio mu troch.ę szajba odbija, bo widzę że spotyka się częściej niż zwykle ze znajomymi, i dla mnie to troche taka dziwna sytuacja, bo albo to ta pogoda, albo tak sie na niekorzysc zmienia, ze uklada sobie plan, kiedy z kim sie widzi, co robi itp. Dltego moze bedac ze znajomymi nie odczuwał tesknoty, bo był zajęty swoimi pracami. ehh.. przede mna szmat roboty nad nom, bo troche misie wymyka spod kontroli. w koncu wychowanie faceta to nie taka łatwa sprawa, ale warto bo jest kochany "Dlatego myślę,że też troszkę Ty musisz zmienic swoje myślenie,nie być aż tak bardzo zależną od tż,bo on to wyczuwa i jak mówisz-czuje się zbyt pewny." no właśnie tez tak sądzę.. musze jakoś się zebrac w garść ![]() Nie umiem tego ubrać w słowa, ale może się wydawać, że jest tyranem, wcale tak nie jest ![]() Po prostu narazie wolałam to tu napisac, niż pogadać z przyjaciółką, bo wiem, że ona też ma ze swoim TŻ przygody i chciałam jej to oszczedzic.. a wiem że co dwie (kilka) głowy to nie jedna
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2016
Meitsa, myha - dzięki, jak się odważę to na pewno sprawdzę polecane przez Was miejsca
Zazdraszczam! stokrotenka18 jestem zaniepokojona zachowaniem Twojego TŻ-a.. Poza tym nie można zwalać winy na alkohol: popił więc gada głupoty. Kurcze, nie wiem nawet co Ci poradzić, bo skoro on nie chce rozmawiać, zbywa Cię tekstami, to ja nie widzę innego rozwiązania jak właśnie poczekać aż przemyśli swoje zachowanie. Ponadto ślubne sprawy rysują się w mało optymistycznych barwach w takiej sytuacji.. Ale trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i przeczekacie ten kryzys Swoją opowieścią przypomniałaś mi jakie przeboje fundował mi kiedyś mój eks. Lubił sobie wypić w towarzystwie, nie wiedział kiedy skończyć i na nic były prośby ani groźby. Po % stawał się opryskliwy i agresywny - wprawdzie nigdy wobec mnie ale ogólnie. Żadna impreza nie mogła odbyć się spokojnie, bez kłótni. I ja się do tego stanu najzwyczajniej w świecie przyzwyczaiłam.. Na szczęście po kilku innych akcjach zmądrzałam. Zajęło mi to wprawdzie prawie 3 lata, ale cóż |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie nie.. nie był agresywny, po prostu on jak jego tata jest. Wypije, dużo tanczy i ma swoją wizję na taniec i dlatego żeśmy się troche sprzeczyli. Tak to on po alkoholu jest potulny jak baranek ;D
jak on ma słabą głowę, to wlasnie tak jest.. Później tanczył ze mną idąc do samochodu. Kurcze, nie chce zebyscie mnie zle zrozumiały. On jest fantastyczny. Tylko właśnie od kilku dni mam z nim problemy. Jeżeli byłby tak normalnie napewno bym z nim nie była do tej pory.
|
|
#1654 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Cytat:
Nie raz tak miałam,że narzekałam na swojego,a potem były same rady w stylu "jak możesz z nim być",gdzie na codzień to człowiek,który kocha mnie najmnocniej na świecie i wiem,że w ogień by za mną wskoczył. Każdy ma jakieś akcje,ale w Twoim przypadku uważam,że przede wszystkim pogadajcie,bo nie można nawet najdrobniejszej rzeczy zostawiać "bo może się ułoży".Zwykle się samo nie układa,a potem jest gorzej i zostaje żal.Z drugiej strony nie przejmowałabym się pierdółkami w stylu "on chce inaczej tańczyć".Jak chcesz go nauczyć walca,to weź go na kurs A jak nie chce z toba tańczyć,to tańz z kimś innym.Proste a skuteczne a nuż pan zazdrosny zechce nauczyć się tańczyć? O ile zazdrość w powaznych sprawach wg mnie jest niewskazana,o tyle w takich drobnostkach może zadziałać ![]() Co do tego,że wychodzi na tyrana -napisałam wyżej.Często niestety kreujemy gorszy obraz,bo mniej sie mówi o dobrych rzeczach,a wiecej sie narzeka -taka natura Polaka Ale to nie znaczy,ze jest tyranem,po prostu pewne zachowania ma nieładne,jak każdy.I musicie nad tym popracować. A co do wychowania - wychowac się da-całkiem ładnie,ale zmienić całkowicie? Chyba nie ![]() W każdym razie-dacie radę! Nie ma rzeczy nie do naprawienia.
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-09-02 o 12:35 |
||
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, jesień nadchodzi
Stokrotenka, ja Cię rozumiem z tym wszystkim Chyba nie ma idealnych związków; w każdym zdarzają się jakieś gorsze dni czy okresy. Ludziom najłatwiej się mówi, że powinno się rozstać w takiej czy innej sytuacji Ja z moim tżtem od jakiegoś czasu mam nieciekawy okres Zaczynam mieć trochę dość czekania na zaręczyny bo czuję, że stoimy w miejscu. I ciągłe bycie dla siebie ,,dziewczyną/chłopakiem" brzmi dla mnie niepoważnie. Chcę czegoś więcej. Tż oczywiście ma mnóstwo tłumaczeń: brak kasy (ale pracuje od maja i dobrze zarabia), mój powrót do domu (jak mieszkałam z nim to też nic nie zmieniło) itd. Dla mnie sprawa jest prosta: jak ktoś chce, to szuka sposobów, a jak nie- tłumaczeń... Na spokojne spojrzenie na tę i inne sprawy pozwoliło mi pisanie pamiętnika I tż na tym nie cierpi
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może własnie to jest patent..? żeby w pewnym sensie mu odpuścić słuchanie tego wszystkiego a i sobie jakoś poradzić samej z problemami. już bynajmniej nie będę rzucać na niego dość dużą ilość informacji.
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można pisać zahasłowanego bloga
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie... chyba bym nie dała rady
![]() jestem leniwcem pospolitym, pewnie zaraz bym oblegała tematykę włosów ;P nie miałabym kompletnie na nic czasu.. chyba to nie dla mnie ![]() pamiętnik świetna sprawa, może spróbuję - zobaczę, ajk z pracy wrócę do domu
|
|
#1659 |
|
Japońska rzepa
|
Pamiętnik dobra sprawa
Ewentualnie napisz mu w mailu,co Cię boli U mojego czasami działało,jak miał na papierze.Wtedy nie mógł mi wmówić,że coś powiedziałam.
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że pamiętnik bez żadnych konsekwencji przyjmie to, co myśli się o tżcie zaraz po kłótni |
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
no taka liste sobie sporzadzic, ja jak z nim o czyms powaznym rozmawiam to zaraz jest wielki płacz..
więc piszę mu listy ;P
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się przywitać :hej:
Cały tydzień opiekuję się dzieckiem, więc znowu nie będę miała czasu na wizaż (jestem na wyjeździe), ale teraz podopieczna śpi, więc się przyszłam przywitać
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1666 |
|
Pani żona :)
|
Stoktroteńka tak jak Ci dziewczyny piszą- rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa.
Ja ostatnio też pracuję nad moim facetem, nad niektórymi jego zachowaniami (chociaż w sumie on sam nad tym pracuje, ja pracuję nad tym żeby zrozumiał pewne rzeczy). Na razie jakoś się kula. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Gothka mam nadzieję, że w końcu się doczekasz
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakim wieku jest maluszek?
![]() Ja też mam nadzieję, że doczekam się, zanim osiągnę wiek emerytalny ![]()
|
|
|
|
#1669 |
|
Japońska rzepa
|
Przyznam szczerze,że mnie też to denerwuje Gothka bo co prawda jeszcze nie teraz,ale czuję,że to jest dokładnie moment,kiedy powinniśmy coś planować,żeby nie przechodzić związku
Także rozumiem,co masz na myśli.Tym bardziej,że tż zna moje poglądy na temat małżeństwa i wie,że jakby ich nie zaakceptował,to nigdy bym się z nim nie związała (tzn,że chce wyjśc młodo za mąż).Boję się,że teraz on to zignoruje,bo kiedyś obiecywał,że w wieku 21 lat juz bede jego żoną,a tu nawet pierścionka nie widać.
|
#1670 | |
|
Pani żona :)
|
Cytat:
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy lepsze i grosze dni. Wiadomo, czasem się pokłócimy mniej lub więcej ale generalnie jest w porządku. Dlatego nie pojmuję, dlaczego tak uparcie stoimy w miejscu, nie idziemy dalej Czasem jak mam doła z tego powodu to czuję, że nasz związek powoli robi się przechodzony na takie decyzje... Mam wrażenie, że po dwóch latach takiego intensywnego czekania ja po prostu obojętnieje. I że zaręczyny- jeśli będą- nie ucieszą mnie już tak bardzo, jak ucieszyłyby kiedyś |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja dokładnie rok temu zaczęłam mieć pierwsze poważne sygnały,wtedy trafiłam na wizażowe wątki ślubne i od tego czasu - tylko co jakiś czas nowe sygnały,a działań zero
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i staż ten sam i czas oczekiwania...
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku związku opowiadał, jakie będziemy mieć wesele, jak on to wszystko widzi- i jak chciałby się oświadczyć też opowiadał...Ja byłam raczej sceptyczna jeśli chodzi o sam pomysł brania ślubu. Ale on był taki zakochany, cudowny i szczęśliwy, jak o tym mówił, że przyszedł moment, kiedy i ja zaczęłam o tym marzyć. Teraz znów mi się odechciewa jak widzę jego działania w tym temacie- a raczej ich brak ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Kiedy kilka miesięcy później padła data naszego ślubu, utwierdziłam się w tym wszystkim jeszcze bardziej. Gdyby ktoś powiedział mi, że kończąc studia nadal będę niezaręczona- wyśmiałabym ![]() Mój pierwszy, ślubny suwaczek odliczał czas od 2260 dni do ślubu. Dziś mija dokładnie 1100 dni i nadal tkwimy w tym samym miejscu- jeśli się nie cofnęliśmy No, to się pożaliłam |
||
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Gothka znam ten ból uwierz mi
padła deklaracja że max do końca 2013 roku będzie po wszystkim w sylwestra 2011/2012 usłyszałam że to TEN rok (2012) minął i nic teraz nic nie gadam i jest spokój a zabił mnie jak powiedział że chciał się oświadczyć w dzień mojej obrony ale wcześniej się pokłóciliśmy ale w to mu nie wierze akurat :P
Cieszę się życiem książki : 2016- 31 ![]() 2015- - 56 ![]() -14 kg ![]() Edytowane przez Promyk03 Czas edycji: 2013-09-02 o 18:24 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś szykuje teraz na rocznicę?
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cztery miesiące temu usłyszałam że max 3 lata
no ale jak widać, chyba jednak nic nie będzie.
|
|
#1678 |
|
Japońska rzepa
|
Mój powiedział niby,że do czerwca 2014. Już to widzę. Nawet jeśli to i tak na 2015 nie zdążę zorganizować
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
też w to wierzyłam.. mimo pięknych wspomnień i przeżyć jednak nic.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Ja jestem jak najbardziej za tym,żeby wzajemnie sobie mówić,co się podoba a co nie,no ale bez przesady. Zdrowie przede wszystkim,a zdrowe włosy są wazniejsze od widzimisie faceta
Dlatego myślę,że też troszkę Ty musisz zmienic swoje myślenie,nie być aż tak bardzo zależną od tż,bo on to wyczuwa i jak mówisz-czuje się zbyt pewny.Z drugiej strony ja uważam,że tragedie w stylu "zerwanie" wcale nie umacniają związku,a tworzą na nim rysy,z którymi walczy się często przez długi czas a i tak nie można ich zamazać.I mówię to z doświadczenia.
Wiec ja proponuję nie rozmowę w stylu " rzucam Cie" albo"pogadajmy poważnie" tylko wpleć w miłą atmosferę to,co chcesz powiedzieć,ale mów stanowczo. I nie daj się zmanipulować.

a nuż pan zazdrosny zechce nauczyć się tańczyć? O ile zazdrość w powaznych sprawach wg mnie jest niewskazana,o tyle w takich drobnostkach może zadziałać 
Chyba nie ma idealnych związków; w każdym zdarzają się jakieś gorsze dni czy okresy. Ludziom najłatwiej się mówi, że powinno się rozstać w takiej czy innej sytuacji
Zaczynam mieć trochę dość czekania na zaręczyny bo czuję, że stoimy w miejscu. I ciągłe bycie dla siebie ,,dziewczyną/chłopakiem" brzmi dla mnie niepoważnie. Chcę czegoś więcej.