Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 20:08   #4201
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Aaby będzie dobrze, nie roztyjesz się i nie będzie tak bardzo źle sama zobaczysz...ja chyba dzisiaj poproszę męża by pomógł mi z kosmetyką ciała...będzie ciekawie....

Co do libido nie mam go, i myślę, że jeszcze długo go mieć nie będę miała...współczuje mężowi ale na szczęście są jeszcze inne metody zadowalania....na szczęście...np....piekę dobre ciacho hihihihi

....o czym WY myślicie kobietki....

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Domii to już myję dla Ciebie jabłuszko, chcesz ze skórką czy Ci obrać?
Jesteś wielka !! Pod skórką najwięcej witamin, szkoda obierać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:10   #4202
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Proszę bardzo!!! Smaczne pyszne jabłuszko wprost do Twojego brzuszka hihihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png jablko.png (39,2 KB, 2 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:11   #4203
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam barszcz ukraiński bez fasoli która chętna...na drugie jest potrawka z kurczaka i warzyw do kaszy lub ryżu, co kto woli...a na deser jabłuszko, sliweczka a może gruszeczka?!
jaaaa, ale potrawkę, z kaszą a do tego jabłko gruszkę i śliwkę jak można
ciągle chce mi sie pić,.. ale pije i pije, nawet 5l wody mi sie skończyło, do tego sok, i chyba z 8 herbat i dalej mi sie chce pic... a o owocach nie mogę przestać myśleć- naprawdę. Jakb mi ktoś pwiedział ze da mi owoce zamiast obiadów przez tydzień to wzięłabym owoce... ale z tym piciem to cos nie halo, bo ostatnio zmniejszyłam zapotrzebowanie, a teraz wróciło takie pragnienie ... a na dworzu piździawica jak nic...
Stary 2013-09-02, 20:11   #4204
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo!!! Smaczne pyszne jabłuszko wprost do Twojego brzuszka hihihi
Aż mi ślinka pociekła Jestem w stanie wiercić dziurę w brzuchu TŻtowi żeby teraz gdzieś do sklepu po jabłko pojechał
Stary 2013-09-02, 20:13   #4205
nemosek
Zakorzenienie

Łooo rany a co Wy dzisiaj takie marudy pogodowe u mnie dzisiaj nawet słoneczko było.
Jeszcze ma być ładnie od środy chyba, a w weekend 28 stopni.Nie narzekać

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moje w jogurtach

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

ja nie wiem jak to możliwe, bo rpzecież weekendami jak napiszę 1posta to jest dobrze :P
za to nemosek teraz ma męża pod nosem to też mało pisze :P

zjadłam pętko dobrej kiełbachy i parówki, jestem pełna
Eh i dużo załatwień,dla męża brak czasu .Dla siebie i małego też.
Latamy ciągle Jutro notariusz
Ciekawe czy wszystkie papiery okażą się dobre.

Paulina z teściową to dobry pomysł żeby przyjechała,jak normalna z niej kobita to czemu nie skorzystać z pomocy

Babku Jednak się zdecydowaliście na sesję

Pepper Co za babsztyle okropne Chamstwo po prostu!
Nie wytrzymałabym

Nasturcja Poniosło Cię z tytułami a impreza w piątek zapowiada się czadowo

Co wkleiła Agutka bo nie widziałam Przypuszczam że Tens?

Nie mogę się dzisiaj wbić
Nie lubię odpisywać bo tu pominę tam zapomnę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzięki za pocieszenie

Mam pytanie... Lekarz przepisał mi luteinę 2x2 przez to że Jaśko pcha się już na świat, no i zastanawiam się czy biorąc to mogę rzucić się na mojego TŻta i go troszkę wykorzystać ?
Raczej musisz się powstrzymać bo wycieknie Ci wszystko na zewnątrz, a poza tym uważałabym już teraz.
W sumie i bez seksiku wycieka i trzeba z wkładką zapylać
Twój mąż pokrzywdzony raczej odnoszę inne wrażenie

Mogę ci na priv napisać co to znaczy pokrzywdzony mąż

Dla mnie teraz seks mógłby nie istnieć

Aaby Ja już dawno w stringach nie chodzę,przestały być wygodne
Zresztą rzadko kiedy przed ciąża pomykałam.
Chyba się starzeję bo polubiłam antygwałty

anka Nam położna mówiła żeby wstrzymać się do 6 tyg po porodzie i też jestem tego zdania.Jednak natura najlepiej wie co robi.Nie odważyłabym się wcześniej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:13   #4206
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie

Mam pytanie... Lekarz przepisał mi luteinę 2x2 przez to że Jaśko pcha się już na świat, no i zastanawiam się czy biorąc to mogę rzucić się na mojego TŻta i go troszkę wykorzystać ?
ja jak brałam lutkę zakazów nie miałam.
no ale nie wiem jak w takiej sytuacji jak Ty masz, gdy młody się powoli chce pchać na świat

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Uświadomcie mnie o co chodzi z tym papierkiem lakmusowym? co on ma pokazać? wogóle pierwsze słyszę
papierek lakmusowy pokazuje jakie ph mają wody. jeśli to wody płodowe to papierek powinien zabarwić się na niebiesko (lub jego odcienie)

wróciłam z basenu. jak się okazało moja córa zrobiła histerię, że matka poszła skakać w wodzie... aż padła...
siedzę własnie z miętą, mąż poszedł biegać

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:14   #4207
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dołączam dziś do tych z depresyjnym nastrojem
Od wczoraj wieczora już mi jakoś tak źle. Wieczorami plecy mnie tak bolą (prócz rwy i dysku zaczynam odczuwać ciążowe bóle kręgosłupa), że nie wiem, jak siedzieć/leżeć/chodzić... Kładę się spać i mam ochotę płakać, bo każda pozycja sprawia ból. Już nawet poduszki przestały pomagać...
Do męża nie mogę się przytulić, bo co 3 sekundy zmieniam pozycję, przez co non stop go budzę - więc zasypiam sama na drugim końcu łóżka. Ale zasypiam po dłuuugim czasie, bo kompletnie przez ten ból zasnąć nie mogę
W dodatku brzuch zaczyna mi ciążyć. Leżę na boku i czuję, jak mi w dół zwisa, boleśnie... Podkładam poduszkę, ale czasem mała jest ułożona, że zwyczajnie mnie to boli...
A potem sobie myślę, że nie mam prawa narzekać, że jestem dopiero na początku ósmego m-ca, że skoro teraz mam doła, to co będzie za miesiąc czy dwa, że muszę wziąć się w garść, że ja tutaj się tak rozczulam, a co mają powiedzieć dziewczyny, które ciążę przechodzą z problemami, które muszą leżeć... I wtedy wpadam w jeszcze większego doła i kółko się zamyka
Nie mogę narzekać na ciążę prócz tych pleców właśnie, które niestety utrudniają życie od 5 tygodnia... Wiecie, że od 5 tygodnia nie leżałam na plecach? Tak już marzę, by w końcu móc przybrać inną pozycję niż na boku Biodra mi już rozsadza od ciągle tej samej pozycji

Dziś rano rozmawiałam z przyjaciółką, pomarudziłam jej, wyżaliłam się... Mówi, że absolutnie mam prawo, że jest mi ciężko, że to normalne i nie mam tego trzymać w sobie. Że jej też było ciężko, że szła na spacer i zwyczajnie płakała...
Mąż wrócił z pracy i widział, że coś nie halo, więc jedno jego przytulenie i ja w ryk... Że mnie boli, że siedzę w domu, nigdzie nie wychodzę, że chciałabym być już m-c dalej, i że chyba nie mam prawa narzekać... Mówi "Masz kochanie, robisz coś wielkiego"... I ja znów w ryk...
I ten deszcze za oknem totalnie nie pomaga...

Wiem, że powinnam się ruszyć, wyjść do południa choćby na durne zakupy, bo siedzę w domu i czas przelatuje między paluchami (dziś przez ten nastrój nie zrobiłam kompletnie nic ). Ale idę na spacer i bolą mnie plecy i brzuch i naprawdę mi się odechciewa
A dziś jest tak zimno, że nie dość, że kurtki żadnej nie dopinam (ok, założyłabym rozpiętą), to nawet nie mam jakich butów założyć, bo wchodzę tylko w japonki... Buty jak buty, ale kupować kurtkę na 2 m-ce? Zwłaszcza, że ceny ciuchów ciążowych wiadomo, jakie są...
Także zalegnę w domu, roztyję się i popadnę w jeszcze większą depresję. Tak to widzę

Przepraszam, że smęcę...
Tulę tulę

Dzidzia Jak tam?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:15   #4208
niunia32
Zakorzenienie

w ogóle nie wiem na jaki tytuł się zdecydować

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-02, 20:16   #4209
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

anka Nam położna mówiła żeby wstrzymać się do 6 tyg po porodzie i też jestem tego zdania.Jednak natura najlepiej wie co robi.Nie odważyłabym się wcześniej
nie miałam na mysli pelnego stosunku a seks oralny.
nie miałabym odwagi, oj nie nie.
wątpliwe jest to że przy karmieniu małeg będę miała ochote na seks przez hormony, szczerze w to wątpie...

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:16   #4210
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
To ja mam jeszcze kilka tytułów:

Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować!

Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! [ale to chyba na później]

Lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje!

Morfologię, mocz, żelazo, każda z nas dziś robi żwawo!

Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina!

W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy!

Ja lubię rymowanki
Ty nie minęłaś się z powołaniem ?

Myślę co by tu zjeść słodkiego albo tłustego .. I zrobie sobie faworki )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:16   #4211
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Co do libido-ostatnio bylo zerowe, teraz na szczescie wraca.Ale mam problem, bo walcze o orgazm. Jakas blokada jest, ja to zawsze musze calym cialem i przy uzyciu wielu miesni i teraz spina mi sie brzuch jak probuje dojsc. Czasem jak nie mialam ochoty, to robilam to dla tzeta. Dla mnie to zadne odczucie padliny-ja mu mowie, zeby nie staral sie mnie zaspokoic, bo dzis np nici z tego i albo w trakcie nabieram ochoty albo po kilku godzinach ja go molestuje. Bo tak to na mnie dziala, ze po takim seksie najpozniej na drugi dzien to ja mam ochote.I jeszcze nigdy nie udawalam i nie zamierzam.Niech wie chlop, ze w razie co musi sie bardziej starac.

A co do czopa-u mnie wygladal jak dobrze stezala galaretka.Odszedl kawalek na 3 dni przed porodem. W trakcie odejscia czesci wod tez odszedl kawalek, a cala reszta jak przebili mi pecherz plodowy.

Trele
-to sie ciesz ze nie czujesz tych boli.Ja mialam od 32 tygodnia do 38. Nic przyjemnego. Co mi sie zdaje ze na dniach urodzisz.

A z mania perfekcyjnej pani domu musze walczyc.Bo jak pojawi sie drugie, to bede nie perfekcyjna a sfrustrowana.A tego nie chce.Musze nauczyc sie przymykac oczy ale mnie tak wkurza jak sie praca zbiera i pietrzy.

dzidzia-a moze jednak sprawdz to??

aaby-widze ze sie czujesz jak ja w pierwszej ciazy.Mialam dosc i chcialam moje cialo w koncu miec tylko dla siebie,moc normalnie zasnac, nie czuc zadnych boli.Myslalam, ze teraz hostoria sie powtarza- ale maly zmienil pozycje i rwa i wszelkie bole minely-talze twardnienia brzucha. Sprobuj moze pilates albo joge, moze dzidzia zmieni pozycje i ci ulzy.Ja juz sie balam ze bede do konca tak sie bujac.

Moj maz rozlozyl mnie na lopatki.Mial pojechac do miasta wymienic buty malego, bo juz po tygodniu urwala sie sprzaczka. Wzial rachunek, wsiadl do auta i odjezdza. Macham mu i sie pytam, czy na pewno wzial buty, te do wymiany.A on do mnie:buty, jakie buty??? Jezu...on zawsze taki zakrecony, nie wiem jakim cudem odnosi sukcesy w pracy. Pojechalby bez butow 25 km by je wymienic...

Wycieczkę by miał

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:17   #4212
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wiecie co, jak siedze albo stane albo cokolwiek zrobie innego niż leże to brzuch mi twardnieje :/

a nogi już spuchły, czyli pocieszyłąm sie aż kilka godzin...mąż zdążył zobaczyć jedną normalną a drugą spuchniętą

i teżpotrzebuje sił! niby mam tyle czasy teraz na wszystko, ale jakoś tak nie mam ani sił ani ochoty nic robić, teraz zrobiłam pranie elementów z wózka, jutro musze zrobić nasze... mam nadzieje ze mi sił przybędzie .
Energię przekazuję
Mam jej dużo póki co

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:18   #4213
anka_85
Zakorzenienie

Aaby, wcięlo mi Twój post zacytowany.
mialam takie dni jak Ty, mnóstwo, przejdzie na pewno, to tylko chwilowe

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:24   #4214
peppermint patty
Rozeznanie

dziewczyny..macie jakas dobra drukarke?
nadrukowalabym sobie troche pieniazkow tyle rzeczy jeszcze bym chciala kupic!!! co grzebie w necie to wymyslam, zakochuje sie, nie mowie juz o ubraniach,ze bez konca moglabym kupowac i zamawiac ( z jasnych powodow oczywiscie te moje zakupy maja koniec :/)

znalazlam tez naklejke do pokoju (cos jednak ozdobnego musi byc na scianach,bo jakos tak pusto)

http://www.decobazaar.com/produkt-t-rex-3538325.html

no,ale to stuwa kolejna,plus przesyla,a wyprawka jeszcze nie skonczona,lista maleje,ale co i rusz cos sobie wymysle czy przypomne i tak w kolko...
stad troszke bym nadrukowala...bo lotto nie bardzo mnie lubi

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

laaaaaaa...faworki.jeeeju ,normalnie jestem zla na Ciebie :P
duzo slodyczy ostatnio za mna chodzi (tak to jest,akurat jak czegos nie mozna),ogladam reklamy i slinotoku dostaje na widok zwykledo twixa...ale tym to mnie powalilas.zapomnialam,ze istnieja,a tak lubie, mama u mnie w domu robila pyyyyszne...
ech.babo jedna :P nie zasne teraz sniac o faworkach

gratuluje jednak umiejetnosci,bo ja nie robilam jeszcze nigdy.
no i smacznego przede wszystkim
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:24   #4215
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam właśnie wózki i oczywiście podobają mi sie te drogie przynajmniej na nasze możliwości. Trzeba będzie rozbić słonia, żeby zobaczyć ile uskładaliśmy na wózek.

Ale zanim się zdecyduje to wolałabym na żywo zobaczyć ale męża nie ma w domu wtedy kiedy sklepy są otwarte.

I jeszcze mąż mi dokucza właśnie i deszcz zaczął padać.

I w ciągu tygodnia brzuch urusł mi 2 cm i mam już 101,5 cm w pępku. Czuję różnice.
Skąd ja to znam Jak masz typ? A w sobotę nie możecie się wybrać?

Oglądałam dzisiaj Tutki ,niby fajne ale to nie jest to
Teraz jeszcze Mura plus na tapecie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ale mi pięknie dzidziusiowo pachnie w kuchni Pięknie wygląda to małe pranko na suszarce
Kupiłam dzis dla małej dwupak prześcieradeł, ręcznik i płatki kosmetyczne
A jak mąż wróci z pracy zamawiamy wózek

Iiiiiiiiihaaaaa ale będzie jazda

Super - czekam na fotki

co za babsztyle wstrętne!! jak im się nie podoba taka praca to niech zwolnią miejsca chętnym i uprzejmym...

W sumie dobry, ale tak obco trochę mi z nią, bo słaby kontakt mamy. Tyle co jesteśmy na urlopie w Pl albo jak ona tu przyleci Ale nie mogę narzekać i wydaje mi się, że jak bedzie wnusia to i nasze kontakty się umocnią. I chyba wolę ją niż moją mamę, bo z nią bym sie zaraz pożarła

świetny

moze warto pojechać na IP i to sprawdzić??
a po co papierki lakmusowe??

Jak ja brałam lutkę to ginka odradzała przytulanki ze względu na infekcje...mi to było w sumie na rękę, bo od początku ciąży libido pod ziemią

napisze kolejny raz - głowa pełna pomysłów
I już nie będzie odwrotu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:29   #4216
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Jak masz typ? A w sobotę nie możecie się wybrać?

Oglądałam dzisiaj Tutki ,niby fajne ale to nie jest to
Teraz jeszcze Mura plus na tapecie

już uświadomiłam TŻ że w sobote albo w niedziele jedziemy ogladać bo zostało TYLKO 7 TYGODNI, albo i nie

a moje typy to:
http://allegro.pl/wozek-coneco-elmo-...515236674.html

albo
http://allegro.pl/baby-design-sprint...491245727.html
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:34   #4217
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
w ogóle nie wiem na jaki tytuł się zdecydować
Ja też

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:34   #4218
domii29
Zakorzenienie

Patrzcie co znalazłam http://allegro.pl/sliczna-pamiatka-p...493627638.html kusi mnie to
Stary 2013-09-02, 20:34   #4219
Kabriela
Zadomowienie

Proszę bardzo już się dzielę kaszą z potrawką, jabłkiem, śliwką i gruszką a jak potrzebujesz kompotu to też mogę poczęstować, bo Babcia mojego męża zrobiła mi takie buteleczki z sokiem zagęszczanym a ja tylko je rozrabiam z wodą i od razu do picia gotowe a soki Babci są pyszne...teraz właśnie wypijam śliwkowy i chyba aroniowy lub z borówek amerykańskich. Bajeczne są te Babci soczki.
Stary 2013-09-02, 20:35   #4220
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie miałam na mysli pelnego stosunku a seks oralny.
nie miałabym odwagi, oj nie nie.
wątpliwe jest to że przy karmieniu małeg będę miała ochote na seks przez hormony, szczerze w to wątpie...
Ano chyba że tak.

To chyba zależy jak będzie wyglądać nasze krocze po porodzie
Ciekawe kiedy odważę się tam zajrzeć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:35   #4221
De28
Wtajemniczenie

Anka- ja karmilam piersia a ochote mialam po porodzie ze hoho

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:37   #4222
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

duzo slodyczy ostatnio za mna chodzi (tak to jest,akurat jak czegos nie mozna),ogladam reklamy i slinotoku dostaje na widok zwykledo twixa...ale tym to mnie powalilas.zapomnialam,ze istnieja,a tak lubie, mama u mnie w domu robila pyyyyszne...

Przepraszam . Zapomniałam .

A tu nie ma co gratulować , to będą moje pierwsze w życiu :P
Cytat:
już uświadomiłam TŻ że w sobote albo w niedziele jedziemy ogladać bo zostało TYLKO 7 TYGODNI, albo i nie

a moje typy to:

albo
No. 1

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:40   #4223
nemosek
Zakorzenienie

Trele Podziwiam żechce Ci sie faworki robić.Ja jem tylko raz w roku w tłusty czwartek

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
dziewczyny..macie jakas dobra drukarke?
nadrukowalabym sobie troche pieniazkow tyle rzeczy jeszcze bym chciala kupic!!! co grzebie w necie to wymyslam, zakochuje sie, nie mowie juz o ubraniach,ze bez konca moglabym kupowac i zamawiac ( z jasnych powodow oczywiscie te moje zakupy maja koniec :/)

znalazlam tez naklejke do pokoju (cos jednak ozdobnego musi byc na scianach,bo jakos tak pusto)

http://www.decobazaar.com/produkt-t-rex-3538325.html

no,ale to stuwa kolejna,plus przesyla,a wyprawka jeszcze nie skonczona,lista maleje,ale co i rusz cos sobie wymysle czy przypomne i tak w kolko...
stad troszke bym nadrukowala...bo lotto nie bardzo mnie lubi

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Pomóc ci w drukowaniu

Ja ostatnio trójkę wygrałam,poszło na następne zakłady

Kurcze przegapiłam " Na wspólnej "

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Proszę bardzo już się dzielę kaszą z potrawką, jabłkiem, śliwką i gruszką a jak potrzebujesz kompotu to też mogę poczęstować, bo Babcia mojego męża zrobiła mi takie buteleczki z sokiem zagęszczanym a ja tylko je rozrabiam z wodą i od razu do picia gotowe a soki Babci są pyszne...teraz właśnie wypijam śliwkowy i chyba aroniowy lub z borówek amerykańskich. Bajeczne są te Babci soczki.
Mmmmm babcine soczki.Pychotka

U mnie to się nazywa teściowe soczki

Domi
Fajne to!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:41   #4224
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wyszłam od doktora mały waży 1800g i jest długi jak to lekarz stwierdziłmówi żebym do 15 października wytrzymala u mogę rodzić.on leci do stanów na staż od 21 października więc pewnie urodze wtedy hak go bie bbędzie:-D
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:41   #4225
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

a moje typy to:

albo
A gdzie się wybieracie?

W Tarnowie na pewno ich nie oglądniesz niestety

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:42   #4226
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość

Znalazłam sukienkę do ślubu . Przypadkiem weszłam na stronę Happy Mum i od razu wiedziałam że tam coś kupię. Wybrałam w sklepie chyba z6 sukienek i byłam w szoku bo wszystkie leżały idealnie normalnie jak szyte na zamówienie. Były śliczne białe ale ja nie chciałam bieli i wybrałam pudrowy róż o taki model;
http://www.happymum.pl/sklep3/d515b,...dre_dress.html
Tak naprawdę w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza bo zdjęcie nie oddaje jej uroku. Znając moje zamiłowanie do ćwiczeń i spalania kalorii to będę mieć ją też do chrztu Leosia Cieszę się jak małe dziecko bo już myślałam że do ślubu pójdę w dresie. Bardzo fajny ten sklep ale ceny też mają niczego sobie chociaż materiały i wykonanie to najwyższa klasa. Poza tym to polska firma a nie jakaś chińszczyzna.
Zamówiłam też sobie ale ze sklepu internetowego taką sukienkę na zimę.
http://www.happymum.pl/sklep3/d298d,...ess_sale!.html
Potem po porodzie będę mogła ją też wykorzystać.

Teraz z innej beczki . Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę wyniki miałam - 81-206-74. Dostałam skierowanie na patologię ciąży na Karową na omówienie diety itp. Najbliższy wolny termin 17.09 tak że przez 3 tygodnie radź sobie kobieto sama. Rozpiska z dietą w łapę i do domu czekać na termin. Całe szczęście że mam możliwość załatwienia glukometru i pasków za darmo do momentu aż nie dostanę recepty na swój bo inaczej to kapota. Dietuję już 4 dzień i glukozę mam w normie, modyfikuję tą dietę po swojemu zachowując oczywiście podstawowe zasady ale najgorsze jest to myślenie co tu zjeść i układanie jadłospisu na cały dzień i dzień następny . Gotuję w ten sam sposób dla TŻ z czego jest zadowolony bo stwierdził że będzie mnie wspierał i dobrze mu taka dietka zrobi Kochany jest bo nie wybrzydza
Dzisiaj dowiem się konkretnie kiedy w domu nastąpi armagedon z burzeniem całej łazienki Która mnie przyjmie do siebie po porodzie jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu?
Śliczna sukienka! Przyszła już do Ciebie?
Dasz sobie radę z dietą cukrzycową, jakoś to trzeba przetrwać..

Cytat:
.........."Dwie godziny i pudełko zbitych bombek później byłem już znacznie mądrzejszy. Wiedziałem na przykład, że te bombki, które uważałem za nietłukące, wcale takie nie były. To prawda, ja nie potrafiłem ich stłuc. Ale przecież nie próbowałem po nich skakać ani rzucać nimi o ścianę."................O calałe bombki wisiały gdzieś pod sufitem, za to dolne gałęzie były prawie łyse. Dałbym głowę, że jeszcze kilka minut temu wisiało na nich dużo cukierków, które umieściliśmy tam, uznając, że się nie zbiją. I rzeczywiście- po prostu zniknęły....."
hehehheh

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
No pięknie. Zmierzyłam właśnie wszystkie jesienne płaszcze i kurtki i w żadnej nie jestem w stanie się zapiąć Myślałam, że trencz bez problemu się zapnie a tu taki psikus
Pozostaje nam założyć gruby sweter, rozpiętą kurtkę i owinąć się jakimś mega szalikiem, jakoś damy radę

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku ], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
Ale będzie impreza! Pozazdrościć! Szczególnie tego ujeżdżania byka

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Nie chwaliłam się, że po ufarbowaniu włosów, wreszcie wyglądam jak człowiek Z tej okazji zadzwoniłam umówić się na sesje brzuszkową do tej dziewczyny https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia?fref=ts. Wybieramy się w poniedziałek przyszły. A w listopadzie sesja noworodkowa i już przez telefon ugadywałyśmy się, że zrobimy też jakieś świąteczne zdjęcia, żebym mogła dać w prezencie rodzince. Ma mieć jakieś saneczki i takie tam. Strasznie fajna z niej kobietka.
mam nadzieję, że się pochwalisz efektami!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dołączam dziś do tych z depresyjnym nastrojem
Od wczoraj wieczora już mi jakoś tak źle. Wieczorami plecy mnie tak bolą (prócz rwy i dysku zaczynam odczuwać ciążowe bóle kręgosłupa), że nie wiem, jak siedzieć/leżeć/chodzić... Kładę się spać i mam ochotę płakać, bo każda pozycja sprawia ból. Już nawet poduszki przestały pomagać...
Do męża nie mogę się przytulić, bo co 3 sekundy zmieniam pozycję, przez co non stop go budzę - więc zasypiam sama na drugim końcu łóżka. Ale zasypiam po dłuuugim czasie, bo kompletnie przez ten ból zasnąć nie mogę
W dodatku brzuch zaczyna mi ciążyć. Leżę na boku i czuję, jak mi w dół zwisa, boleśnie... Podkładam poduszkę, ale czasem mała jest ułożona, że zwyczajnie mnie to boli...
A potem sobie myślę, że nie mam prawa narzekać, że jestem dopiero na początku ósmego m-ca, że skoro teraz mam doła, to co będzie za miesiąc czy dwa, że muszę wziąć się w garść, że ja tutaj się tak rozczulam, a co mają powiedzieć dziewczyny, które ciążę przechodzą z problemami, które muszą leżeć... I wtedy wpadam w jeszcze większego doła i kółko się zamyka
Nie mogę narzekać na ciążę prócz tych pleców właśnie, które niestety utrudniają życie od 5 tygodnia... Wiecie, że od 5 tygodnia nie leżałam na plecach? Tak już marzę, by w końcu móc przybrać inną pozycję niż na boku Biodra mi już rozsadza od ciągle tej samej pozycji

Dziś rano rozmawiałam z przyjaciółką, pomarudziłam jej, wyżaliłam się... Mówi, że absolutnie mam prawo, że jest mi ciężko, że to normalne i nie mam tego trzymać w sobie. Że jej też było ciężko, że szła na spacer i zwyczajnie płakała...
Mąż wrócił z pracy i widział, że coś nie halo, więc jedno jego przytulenie i ja w ryk... Że mnie boli, że siedzę w domu, nigdzie nie wychodzę, że chciałabym być już m-c dalej, i że chyba nie mam prawa narzekać... Mówi "Masz kochanie, robisz coś wielkiego"... I ja znów w ryk...
I ten deszcze za oknem totalnie nie pomaga...

Wiem, że powinnam się ruszyć, wyjść do południa choćby na durne zakupy, bo siedzę w domu i czas przelatuje między paluchami (dziś przez ten nastrój nie zrobiłam kompletnie nic ). Ale idę na spacer i bolą mnie plecy i brzuch i naprawdę mi się odechciewa
A dziś jest tak zimno, że nie dość, że kurtki żadnej nie dopinam (ok, założyłabym rozpiętą), to nawet nie mam jakich butów założyć, bo wchodzę tylko w japonki... Buty jak buty, ale kupować kurtkę na 2 m-ce? Zwłaszcza, że ceny ciuchów ciążowych wiadomo, jakie są...
Także zalegnę w domu, roztyję się i popadnę w jeszcze większą depresję. Tak to widzę

Przepraszam, że smęcę...
wszystko rozumiem

Cytat:

Faworki??? Że też Ci się chce smażyć :P Uwielbiam faworki, podziel się! Ostatnio robiłam w karnawale i zawsze robię maksymalnie raz do roku.

Widzę, że o chipsach było pisane, ja dzisiaj kurczaka w przyprawach Lays wsunęłam... mrrr....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:47   #4227
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Wyszłam od doktora mały waży 1800g i jest długi jak to lekarz stwierdziłmówi żebym do 15 października wytrzymala u mogę rodzić.on leci do stanów na staż od 21 października więc pewnie urodze wtedy hak go bie bbędzie:-D
Spory dzieciaczek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 20:48   #4228
Kabriela
Zadomowienie

Na Wspólnej można obejrzeć w internecie, na tvnplayer.
Stary 2013-09-02, 20:50   #4229
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Aha ja mam wizytę za tydz i kutro jade. Maz ma wolne więc korzystam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no to jest ostatni moment na zrobienie glukozy
no to pewnie i mnie w tym tygodniu nie ominie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tym czopem ?
Byłam właśnie siku .. Mialam cos na majtkach galaretowatego , ale małego - wielkości małego paznokcia. WYglądało bardzie jakbym podłubała w nosie i wtarła w majtki . Możliwe że to odchodzi w strzępach ? będę obserwować ..
dziewczyny już odpisały, ale na innych watkach dziewczyny opisywały że zdarza się po kwałku

nie wiem na jaki tytuł się zdecydować
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:50   #4230
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie co znalazłam http://allegro.pl/sliczna-pamiatka-p...493627638.html kusi mnie to
fajne, bratankowi zamówiłam coś takiego http://allegro.pl/ramki-z-glinka-odc...463475092.html
chyba wzór 33, ale już nie pamiętam

Cytat:

a moje typy to:

albo
mi się bardziej 1. podoba

Cytat:

ja tu głodna jestem...

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości