|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Drogie te badania. Mnie nie stać ![]() Ja idę jutro na pierwszą wizytę. Więc jak wszystko będzie dobrze to oficjalnie dołącze do Was ![]() Ciekawe czy na moim usg już coś wyjdzie. Chyba powinno ![]() A co do mdłości to dziś sprawdziłam migdały. Przez weekend wymiotowałam, a dziś jak czułam już, że coś nie tak to brałam lyżeczkę tych płatków migdałowych i jakoś przeżyłam w pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć wszystkim. Dawno sie nie odzywalam bo bylam u mamy kilka dni a tam nie mialam internetu.
Dzis bylam na badaniach genetycznych i wszystkie wyszly bardzo dobrze, karczek, nosek, płuca, serduszko, mózg. Aż sie popłakałam na wizycie ze szczescia. I najprawdopodobniej bedziemy miec chłopca. ..na dzien dzisiejszy. To dopiero 13 tydzień ale pan lekarz stwierdził, że widzi chłopca :thumbup: Jestem przeszczesliwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3453 |
Zakorzenienie
|
Hej
Dawno sie nie odzywalam ale ciagle czyms jestem zajeta,teraz szukamy z mezem mieszkania wiec jest co robic. U mnie juz leci drugi trymestr ![]() ![]() Pokupowalismy z TZ'tem troszke ciuszkow powiem wam ze biorac pod uwage ilosc jaka dostalimy jeszcze od znajomych to juz etap zakupow ciuszkowych konczymy bo na ta chwile komoda juz zapchana po brzegi ![]() Teraz zaczynamy zbierac na lozeczko i wozek mysle ze w polowie listopada zamowilmy. Strasznie nas juz duzo tutaj,mamus przybywa ![]() Zycze wszystkim duzo zdrowka i uwazajacie na siebie brzuchatki ![]() A taki mam brzusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |||
Zadomowienie
|
Zdjęcie super! Też się pochwalę w takim razie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Może też wkleisz zdjęcie? Cytat:
![]() My z zakupów mamy tylko kilka szmateksowych, ale ja sobie obiecuję, że dopiero jak poznam płeć... Czy wytrwam to nie wiem, ale plan jest ![]() Brzuszek śliczny! mały, ale nie da się ukryć, że z maluszkiem w środku ![]() Ja wklejam też zdjęcia. Na górnym profil mego dziecka, na dolnym całość ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | ||||
Moderator
|
Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rowniez zazdroszcze tych umiejetnosci ![]() Cytat:
![]() Jejku jak milo sie czyta takie dobre wiesci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |||
Raczkowanie
|
Trisdom, współczuję Ci tych stresów i przede wszystkim szefa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam globulki Clotrimazolum i trzy dni zwolnienia (w piątek mam ważny dzień w pracy ![]() No może nie do końca - wyobraźcie sobie, że szef kazał mi jechać do biura po służbowego laptopa ![]() Brak mi słów... Jeszcze to, że dzwonił z tym o 19:30! ![]() Najważniejsza jest teraz Dzidzia, która ma już 7cm!!! ![]() ![]() Gin zbadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg genetyczne - wszystkie parametry są prawidłowe (przezierność 1,9) ![]() I nawet TŻ był na badaniu - wpatrywał się w monitor jak... hmmm zakochany tatuś ![]() Ech, 7cm... ![]() Jestem w 13tc i od wczoraj zauważyłam, że mam ochotę na... jedzenie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow!! cudo ![]()
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Ale lecicie, a ja nie mam czasu być na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Rozprawiacie o biustach... Mi też w ciąży urósł, też się cieszyłam, po porodzie urósł jeszcze bardziej. Za to teraz wygląda jak siedem nieszczęść, jestem tym załamana, bo biust miałam idealny przed ciążą. Jeden wielki zwis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Rozeznanie
|
No to tez sie pochwale synusiem
![]() ![]()
#3461 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aż się uśmiecham do monitora ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba się podniosę i też wstawię zdjęcie naszego Bejbika ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ale Twojego szefa to normalnie bym udusila ![]() Na zwolnieniu nie masz obowiazku brac sluzbowego laptopa, a skoro jestes tak uprzejma ze sie zgadzasz to on powinien go przywiezc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży brzuszek wyskoczył mi gdzieś pod koniec kwietnia (to był koniec 5mc) więc kupiłam kilka sukienek (pokochałam maxi miłością bezgraniczną) i jedne jeansy rozmiar większe niż normalnie nosiłam (bo mi się uda przestały mieścić w nogawki) tylko takie z mocno obniżonym stanem i bez ani jednego ciążowego ciucha dotrwalam do rozwiązania. a teraz ![]() ![]() BTW czy Wam też jest tak okropnie zimno? jestem typowym zmarzluchem, ale z zuzanką dla odmiany porozbierana chodziłam. a teraz? kurcze... druga ciaża pod każdym względem diametralnie inna Cytat:
![]() a kawkę jedną dziennie latte (kocham kawę ![]() wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem i rozsądkiem dozwolone ![]() Cytat:
![]() wrzucam zdjęcie mojego brzuszka-maluszka. choć mam dziwne wrażenie, że nie oddaje stanu rzeczywistego, bo jak patrzę na niego na żywo, to wydaje mi się ogromny. 13tc jakby nie było
![]() |
#3464 | |||||||
Zakorzenienie
|
wesele i disco polo = genialna impreza!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a szef ![]() dobrze, że masz zdrowe podejście i dzidzia jest najważniejsza. dla pracy nie ma się co stresować i poświęcać maluszka. tym bardziej, jak coś nas niepokoi. BTW ja mam trochę nerwowo aktualnie, bo muszę 2 dziewczyny zwolnić i przeżywam od kilku dni. pierwszy raz muszę wręczyć komuś wypowiedzenie. no ale niestety same na to zapracowały.... były rozmowy, czas na zmianę, nie wykorzystały. mimo wszystko stres lekki jest przed tym pierwszym razem
![]() |
#3465 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I to akurat na plus, bo mamy tylko kontakt telefoniczo-mailowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczny brzuszek, a Ty taka szczuplutka... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Same dobre wieści ![]() ![]() NADZWYCZAJNA co tam u Ciebie ![]()
![]() |
#3467 |
Raczkowanie
|
I ja wrzucam fotki - Dzidziola i brzuchola
![]() Mam też brzuch jak w 5 miesiącu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
Piękne macie brzuszki i super zdjęcia dzieciaczków
![]()
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() męczą mnie wizje rozstępów... coś sobie ubzdurałam i klops ![]()
![]() |
#3470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Obejrzałam wszystkie zdjęcia naszych maluszków, cieszę sie że wszystkie wizyty tak pomyślnie przebiegają ![]()
![]() |
#3471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój portrecik wrzuca jutro- zaraz TŻ wraca w pracy. Justine- z takimi szefami jak nasi to tylko na zwolnienie! A propos ciuchów ciążowych- wpadłam do HM dziś szukac inspiracji i pooglądałam te okropne kurtki- Namiory. Chyba wole ponczo. A efekt był taki, ze kupiłam 2 tuniki z przecen w CiA. Sknery górą !! <roftl>
![]() |
#3472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakby nikt nie wynalazł ładnych kurtek i to w rozsądnych cenach ![]() Ta mnie rozbroiła ![]() http://img06.tablica.pl/images_tabli...hm-zdjecia.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Idę pożegnać Męża... jutro znowu jedzie do Belgii po 2 tyg bycia w domu
![]() Dobranoc ![]()
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko dać znać, że żyję. piękne foty wklejacie, chyba i ja sobie cyknę brzusio.
zdjęcie dnia: mały akrobata ![]() moja córcia dziś poszła pierwszy raz do przedszkola, bardzo to przeżywałam. po trudnym rozstaniu było ok, aż do leżakowania, tam załapała dołka i się rozkleiła bardziej ("mamusiu, słyszałaś jak ja i ta Julka w bluzce z ptaszkiem płakałyśmy głośno???"), ale zaraz o 14 mąż ją odebrał. powiedziała, że jutro też pójdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3478 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
To troche wiesniar disco-polowych jest
![]() Maggie - mnie tez ciagle zimno, a dzisiaj tak mnie przewialo na przystanku, bo dlugo na autobus czekalam, ze az sie poplakalam z bezsilnosci ![]() Co do wypowiedzenia to sie nie stresuj - najgorzej jest za pierwszym razem ![]() Ale skoro mowisz ze byly rozmowy to mysle ze Ty jestes w porzadku i nawet nie powinnas sie denerwowac... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-02 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, sorki, ze dopiero teraz Nadrobie was jutro, bo zaraz usne przed kompem Mielismy dzis intensywny dzien
Chcialam wam tylko napisac, ze u mnie wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A moja mama ma dzis urodzinki i w prezencie dowiedziala sie, ze zostanie drugi raz babcia ![]() ![]() ![]() pokolorowanch snow ![]()
![]() |
#3480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.