|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Tancia no masz Na Wspólnej, a później Lekarze
![]() a my zaraz będziemy mieli obiad
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
[QUOTE=Madzia000;42595942]
Cytat:
No to duże masz piersi. Ale może jednak będzie ok. No ale cena trochę powala... Ja dostałam karmnik od koleżanki. Widać, że dużo przeszedł ale dla mnie jest super- pierwszy raz jak przymierzałam to czułam się jak nowo narodzona w staniku bez fiszbin. Tylko nie wiem jakiej firmy bo jest mocno sprana metka. Ja generalnie mam małe piersiątka, nieznacznie urosły- trochę się wypełniły. W ogóle to nienawidzę nosić staników ... Ale ten do karmienia to traktuję, że ma mieć funkcje serwisu mlecznego- czyli w każdej chwili klapka w dół i aby tam tą wkładkę przykleić. No ale jak ja mam małe piersi to nie jest dla mnie to jakieś mega ważne żeby były podtrzymywane. Być może jeszcze urosną i wtedy zmienię zdanie .W ogóle te rzeczy mamusine to są takie"mamusine" i aseksualne... Największą polewkę miałam dziś jak pokazałam mężowi te majtki siateczkowe. "M., patrz jakie sexy przezroczyste figi"
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
dopadłam dzisiaj te pampki w kaufie jeszcze
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Daje znac co po wizycie... Na ktg w ciagu godziny 7 skurczy z czego 4 na 70-80%. Skarzylam sie lekarzowi na bole podbrzusza i skurze, zbadal i stwierdzil ze szyjka ma 1,5cm jest miekka i rozwarta na opuszek palca i ze poki co nie rodzimy. Potem jechalam z TZtem na zakupy i do notariusza. Po powrocie w wc patrze i odeszly mi 2 kawalki czopu podbarwionego delikatnie. Nie byl podbarwiony zywa krwia ale taki bezowy, lekko brazowawy... Skurcze mam nadal, brzuch cmi coraz bardziej, juz nie wiem co myslec... A co do wagi synka to nadal malutka - 2540g ale wg lekarza najwazniejsze ze powyzej 2,5kg
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Aha i przepraszam ze tak o sobie znow. Zaraz nadrobie... |
|
|
|
#1655 | ||
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
jak wcześniej pisałam mnie pani w sklepie powiedziała, że klientki chcą zazwyczaj miec stanik juz do szpitala, ale to nie jest dobry wybór, bo nie wiadomo jak się biust zachowa potem chciałabym żeby staniki kosztowały 50zł ![]() Cytat:
staniki w moim rozmiarze kosztują 150zł i więcej - i ja nie mówię o tych do karmienia tylko o normalnych jest jeden sklep co ma za ok 75zł, ale w moich rozmiarach juz same koronkowe tylko są. i o ile na co dzien spoko, to boje sie, ze ten co mam przynajmniej na początek karmienia się nie sprawdzi. mnie cyc w ciązy ze 3 rozmiary urósł + rozmiar w obwodzie, czyli kolo 4 rozm wczesniej 75g, dzis tej samej firmy musialabym kupic 80j
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
|
#1657 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
mnie dziś tak bolał, ale krzyż.. a ja nigdy w życiu przy okresie nie mialam boli krzyza, tym bardziej tego nie ogarniam
|
|
|
#1658 | |||
|
Zakorzenienie
|
zejdzie, zejdzie
![]() Cytat:
Cytat:
możesz odciągnąć po 10 ml, za każdym razem gdy bolą, za dwa dni wróci do normy. ja bym nie jadla ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie pobolewa dół brzucha co jakiś czas a jak wstaję to napinkala mnie w pachwinach masakrycznie...przeraża mnie to
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1661 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
ano mamy rocznicę Ale wiem czy coś kupie TŻowi bo nawet nie mam kiedy za bardzo, poza tym my nie jesteśmy za bardzo prezentowi, zjemy jakąś dobrą kolację, spędzimy miły wieczór i wystarczy. Ale jeśli znajdę chwilę czasu to może coś kupie, tylko co? ![]() Cytat:
spoko Cytat:
tylko żeby się słuchać chciała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
Cytat:
no właśnie mam ten sam problem nie wiem co kupić... :/ |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX
Na ktg byly co 10 minut i lekarz powiedzial ze ktg prawidlowe. Teraz na pewno sa czesciej ale skoro lekarz powiedzial ze jeszcze mamy czas to czekam na rozwoj sytuacji, moze za jakis czas sie uspokoi... Poki co ogolilam krewete, wzielam prysznic i no-spe. Podbrzusze cmi mnie caly czas, nie tylko podczas skurczu. Mysle ze te skurcze powinny byc bardziej bolesne ale ja tam nie wiem...
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan co do nektarynki to ja bym bie jadla. Sama w 12 dobie niezjadlam zadnwgo owocu. Tylko sok jablkowy i brzoskwiniowy rozcienczonyna pol z woda i szklanka coli i 5 chipsow.
Z warzyw pieczona i gotowana cukinie, pieczarki, papryke ziemniaki i gotowana marchewke. Zupy krupnik i rosil. Mieso gotowane i pieczone. Bulji z wedlina drobiowa i biszkopty, podplomyki, wafle ryzowe, kilka pierniczkow, paluszki slone.. A i tak mi sie wydaje ze Fifi sie prezy i go brzuszek boli... Tylko u mnie ma byc jeszcze ta dieta watrobowa ... i sama niewiem co mam jesc info na necie sie wykluczaja.. Dziewczyny ja mam tutka grandera i po pierwszym spacerze jestem zadowolona
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dawaj znać czy coś się nie rozkręca ladan!!! a propo gazów u maluszków, z dzisiejszych zajęć SR, położna polecała Windi http://sklepwiatraczek.pl/product-po...alny-1op-.html, żeby odblokować dzidziusia.
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Czy czop wygląda jak ciągnąca się galareta ??
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim wizyt, mam nadzieję, że wyłapałam wszystkie info ![]() A co u mnie? Morfo lepsze Ogólnie wyniki - poza anemią - SUPERMała leży nadal główką w dół i przygotowuje się do SN Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu ![]() Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie ![]() A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Jaka tu dziś wieczorna cisza
![]() Wszystkie siedzą i oglądają seriale A mnie jest baaaaaaardzo smutno ![]() Jednak z Majeczką to nie będzie taka prosta sprawa... Przed snem zaczęła płakakć i prosić czy może jutro już nie iść do przedszkola, bo tam jest za głośno, bo ona strasnie będzie za mną tęskniła i że nie ma się z kim bawić... Teraz i ja siedzę i ryczę. Dobra już Was tym nie męczę...
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
A i na 23.09 optymistycznie mam wpisaną wizytę
A pacior za 2-5 dni będzie wynik
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dość mojego starego... tak mnie wkurza ze szok... mam ochotę go ubić dosłownie... przyzwyczaił się że ja sobie ze wszystkim radzę i ze praktycznie sama w domu wszystko ogarniam i nawet umycie śmietnika podniósł dzisiaj do rangi " pomocy mi"... no ku!@#$ a ja jak ten debil zawalam na wysokich obrotach, sama zakupy ostatnie wyprawkowe z Jakubem (tż w pracy do 22), w piecu napaliłam zeby woda była ciepła i jakoś dugo się nagrzewała i mu piszę że coś woda nie teges, a ja już w samej bieliźnie latałam po chacie, a ten do mnie dzwoni i mi każe iść zobaczyć temperaturę na piecu i dzwonić do siebie bo nie daj Boże się coś zepsuje (a kotłownię mamy w garażu wolnostojącym- jego genialny pomysł, za który regularnie go przeklinam w myślach ile razy muszę tam iść i rozpalić) powiedziałam że mam w d... i nigdzie nie idę, to focha zawalił...
ja już mam dość, jest mi cieżko ale on tego nie widzi i nie rozumie... ![]() jeszcze T wydzwaniała jak wnuczek w szkole, wiec jej mówię że dzisiaj to tylko plan dzieciaki dostały i w sumie nic szczególnego się nie działo... |
|
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Was.Co do wagi to luzik na pewno zgubisz Już teraz wiem która następna ustawia się do kolejki rodzących A ciśnienie mierz koniecznie i uważaj na siebie
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZOK!! Przecież to jest ingerencja w organizm i to bardzo poważna! Potem dzieci mają problemy z wypróżnianiem i odgazowaniem bez tego ![]() Na pewno nie tak wcześnie, przecież organizm potrzebuje kilku dni CO NAJMNIEJ na uregulowanie się! Dla mnie to ostateczność, sama mimo kolek Edzika nie sięgnęłam po to... Tylko po to nie sięgnęłam dla jasności. Raczej jak kisiel u mnie, taki gęsty, zbity.
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
u Ciebie jeszcze stanowczo za szybko!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
znając Twoją determinacje szybko to wszystko zrzucisz |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, muszę mamę o ciśnieniomierz znów poprosić, bo jej oddałam, jako że moje ciśnienie było w porządku.
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Jestem słonicą, ostatnio nawet pytałam tż, czy go słonice pociągają, bo inaczej może być problem z Mam nadzieję, że wrócę do 60 kg A najchętniej 58-59 kg Do tego dążyłam zachodząc w ciążę ![]() Tż mi obiecał dużo
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam,że miałam sprowadzony z Niemiec Sab Simplex i on nam bardzo pomógł
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha widzisz to zrzucisz szybciutko ja przy wzroście 164 ważę więcej niż Ty :/ zaczynałam z dużą wagą a w sumie na razie (33 tydzień) przytyłam 7 kg, ale możesz uwierzyć że czuje się większą słonicą niż Ty ;p może i w całej ciąży przytyłaś te 22 kg ale nie ważysz najwięcej z całego forum tym Cie pociesze :P a do swojej wagi wrócisz szybko zobaczysz
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

brawo za buń !!!
widze wrecz ze ta wieksza staje sie powoli jeszcze pelniejsza...
... Ale ten do karmienia to traktuję, że ma mieć funkcje serwisu mlecznego- czyli w każdej chwili klapka w dół i aby tam tą wkładkę przykleić. No ale jak ja mam małe piersi to nie jest dla mnie to jakieś mega ważne żeby były podtrzymywane. Być może jeszcze urosną i wtedy zmienię zdanie
.
19.02.2016 r.

miałam też brać ślub 8 września jednak z powodu sali przenieśliśmy się gdzie indziej oraz z 8 zmieniliśmy date na 7